Giriş
(4)

Bir ekonomistin ismini hatirlayamadik

pinkman1
99-00 senelerinde Ntv’de haberlerden sonra hergun kisa bir ekonomi yorumu yapardi, ayni zamanda dunya gazatesi yazari idi o zamanlar. Biraz sarisin, hafif keldi sanki. Bu abimizin ismini hatirlayabilen var mi?
99-00 senelerinde Ntv’de haberlerden sonra hergun kisa bir ekonomi yorumu yapardi, ayni zamanda dunya gazatesi yazari idi o zamanlar. Biraz sarisin, hafif keldi sanki. Bu abimizin ismini hatirlayabilen var mi?
0
pinkman1
(28.02.18)
kibritsuyu
(28.02.18)
Degil maalesef, gungor aras diyen de olacak o da degil
0
🌸pinkman1
(28.02.18)
söylediğin tipe uymamakla birlikte sallıyorum. engin ardıç?
0
nihilanth
(28.02.18)
asaf savaş akat?
0
susadım çeşmeye varmaz olaydım
(28.02.18)
(4)

face. ve insta. da istek dışı beğenme

issiz karga
dün facebook hesabımda farkettim alakasız 2 sayfa beğenilmiş, bugün de instagram hesabım bir hesabı takir etmeye başlamış. sayfalar yabancı. instadaki endonezya iki gönderisi var, facedekileri hatırlamıyorum.nedir neden olur? eskiden bir virüs vardı chrome a bulaşan, o yapardı ama o bayağı fazla say
dün facebook hesabımda farkettim alakasız 2 sayfa beğenilmiş, bugün de instagram hesabım bir hesabı takir etmeye başlamış. sayfalar yabancı. instadaki endonezya iki gönderisi var, facedekileri hatırlamıyorum.

nedir neden olur? eskiden bir virüs vardı chrome a bulaşan, o yapardı ama o bayağı fazla sayfa beğenirdi, burada benim farkettiğim 2 - 3 sayfa var sadece.
0
issiz karga
(28.02.18)
gönderilere koyduğunuz taglardan buluyorlar.

mesela gönderinizin altına #götümkarpuzgibi diye tag koyduysanız ven ben aylar sonra #götümkarpuzgibi tagında hangi fotolar varmış du bakayım dedim ve beğendim.. olay bu.
0
theli
(28.02.18)
izin verdiğin uygulamaları gözden geçirmen lazım.
0
marla is in my head
(28.02.18)
telefondaki uygulamaları kontrol et. muhtemelen amacının dışında çalışan bir uygulama kullanıyorsun.
0
La Femme D'argent
(28.02.18)
@theli dostum ben diyorum "isteğim dışında hesaplarımdan, benim beğnmediğim, beğen tuşuna basmayı geçtim hayatımda açıp bakmadığım sayfalar beğenilmiş" sen diyorsun #götümkarpuzgibi...

diğer cevaplar için teşekkürler. doğru, uygulamalar..
0
🌸issiz karga
(28.02.18)
(3)

Farkli Aksan Anlama Dinleme

bos gezenin bos ustasi
Sadece Ingilizce icin sormuyorum. Her dil icin onlarca farkli aksan var malum. Farkli bir dil ogrenme surecindeyim, zaman zaman da Ingilizce icin cok degisik aksanlara rastliyorum. Sizde de cok farkediyor mu? Mesela Erzurum, Antep, Aladag yoresi insanlari anlamak da cok zor geliyor Turkce'de bana. S
Sadece Ingilizce icin sormuyorum. Her dil icin onlarca farkli aksan var malum. Farkli bir dil ogrenme surecindeyim, zaman zaman da Ingilizce icin cok degisik aksanlara rastliyorum.

Sizde de cok farkediyor mu? Mesela Erzurum, Antep, Aladag yoresi insanlari anlamak da cok zor geliyor Turkce'de bana. Sizde durum nasil?

Ya da siz konusunca aksaniniz nedeniyle anlasilmadiginiz oluyor mu? Aksaniniz var mi?
0
bos gezenin bos ustasi
(28.02.18)
Geçen gün Hintlilerle telefon üzerinden bir toplantı yaptık. Arada Amerikalı abi olmasa hiçbir bok anlamayacaktım. Ama yanımdaki Türk yönetici çok kolay iletişim kurdu. Demek ki kulağın alışmasıyla alakalı.

Fıkra gibi oldu. Bir Hintli, bir Amerikalı ve iki Türk bir gün uçağa binmişler...
0
ufukcel
(28.02.18)
türkçe için; ben saf adana aksanını anlamakta çok zorlanıyorum, hele ki hızlı konuşuyorlarsa.
ingilizce için; bizim kurumsal merkez singapur'da, oradaki kore-çin-malezya kökenli orta yaşlı yöneticiler baya bi yara yara konuşuyorlar, hele ki telekonferans girince işin içine neredeyse sıfıra düşüyor iletişim.
0
Bruce
(28.02.18)
Tam şu anda dil öğrenimiyle ilgili bir kitabı düzeltiyorum ve tam da aksan konusundayım. Kitaptan alıntı yapıyorum:

"Bir tek sesi tekrar tekrar dinleyerek dilin sesi ve ritmine dair bir fikir geliştirebilirsiniz ama bu görece zayıf kalacaktır; bu durumda, daha önce duymadığınız konuşmacıları algılamada olacağı gibi. Netice itibarıyla hedefiniz, yurt dışına çıktığınızda farklı farklı kişilerin söylediklerini anlamak ve onlara cevap verebilmektir. Hep aynı konuşmacıyı dinleyerek bunu başarmanız mümkün değildir. Bu, ana dili İspanyolca olan birinin Winston Churchill’in konuşmalarını dinleyerek İngilizce öğrenmesine ve Londra’daki taksi şoförleriyle veya Glasgow’daki tezgahtarlarla anlaşmaya çalışmasına benzer."

Yani kısaca, farklı aksanlara daha çok maruz kaldıkça anlaşılır olmaya başlıyorlar. Başta anlamamak çok normal.

Türkçede de, Antalya'da yaşarken oranın yerlisi yaşlı teyzeleri asla anlamıyordum. Ege/Akdeniz yörüklerinin kendilerine özgü, çok hızlı bir konuşma biçimleri var, ne kadar uğraşsam da anlamıyordum.
0
kobuzchu kiz
(28.02.18)
(2)

Sakaldaki seyrek bölgeler için minoxidil işe yarar mı ?

gölgede aynı
Saçta çok etkili olduğunu okudum. Sakalda da aynı etkiyi gösterir mi ?
Saçta çok etkili olduğunu okudum. Sakalda da aynı etkiyi gösterir mi ?
0
gölgede aynı
(28.02.18)
yaramaz.. hiç bir serum işe yaramaz, tamamen para tuzağı. (hemen hemen hepsi deri üzerindeki sarı micro tüyleri, bak kıl demiyorum tüy diyorum, boyayarak koyu görüntü vermek suretiyle göz boyuyor)

tek çözüm malesef saç/sakal ektirmek. başka yolu yok seyrek bölgeleri gürleştirmenin..
0
Fayfa
(28.02.18)
(bkz: sen bilirkişi misin sen uzman mısın sen kimsin lan)

yarıyor. 6 ay boyunca minoxidil kullandım inanılmaz düzensiz ve seyrek sakallarım varken normal bildiğin sakallı erkeğe dönüştüm. sakallar olgunlaşmadan kesmemen gerekiyor. ama köseysen sorunu çözmez. sadece deri altındaki uyuyan sakal hücrelerini canlandırıyor. hiç kıl kökü vs yoksa ona yapacak bir şey yok minoxidille.
0
altin yumurtlayan lavuk
(28.02.18)
(3)

Word'de excel listesinden listeden baskı almak

rete mirabile
Olay şu excel'de ad-soyad, işletme kodu, tc no , adres,tel gibi bilgiler tablo halinde bulunmakta, yaklaşık 850 adet kullanıcı var bu şekilde.Word'de bu tablodan baskı almak istiyoruz, bir bilgilendirme mektubu gibi düşünün. bu bilgileri nasıl worde çekeriz ve tek hamlede 850 kişinin mektubunundan p
Olay şu excel'de ad-soyad, işletme kodu, tc no , adres,tel gibi bilgiler tablo halinde bulunmakta, yaklaşık 850 adet kullanıcı var bu şekilde.

Word'de bu tablodan baskı almak istiyoruz, bir bilgilendirme mektubu gibi düşünün. bu bilgileri nasıl worde çekeriz ve tek hamlede 850 kişinin mektubunundan print alabiliriz.
0
rete mirabile
(28.02.18)
her birine özel, her birinin bilgilerinin olduğu ayrı ayrı mektup çıktıları mı almak istiyorsunuz kısa yoldan?
0
veritaslibertas
(28.02.18)
İngiliççen varsa şundan bahsediyorsun sanırım: support.office.com

Bilgisayara erişimim olmadığından detaylı anlatamıyorum ya da tam bakamıyorum ancak bu şekilde çıktı alınıyor. Excel'i yukarıdaki şekilde word'e aktardıktan sonra menüleri kurcala biraz :/
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(28.02.18)
İşe yaradı süffer
0
🌸rete mirabile
(02.03.18)
(1)

Macbook Pro'dan silinen dosya, foto, vb. gibi seylerin geri getirilmesi

redlady
merhaba arkadaslar,macbook'umdan bir seyleri yedeklemeye calisirken yanlislikla tüm fotograflari, dosyalari, kisacasi ne varsa cöp kutusuna atip, oradan da sildim. time machine ile bugüne kadar backup aldigimi hic sanmiyorum, icloud'u da hic kullanmadim. böyle bir durumda ne yapilir? bir sürü recove
merhaba arkadaslar,

macbook'umdan bir seyleri yedeklemeye calisirken yanlislikla tüm fotograflari, dosyalari, kisacasi ne varsa cöp kutusuna atip, oradan da sildim. time machine ile bugüne kadar backup aldigimi hic sanmiyorum, icloud'u da hic kullanmadim. böyle bir durumda ne yapilir?
bir sürü recovery programi buldum:

-wondershare
-disk drill
-recover my files (sadece windows ile calisiyor gibi)
-mac data recovery
-stellarphoenix

verebilecegim örnekler arasinda. bunlarin hangisine güvenebilirim? baska bir yöntem var midir?
(önemli olan 35 gb kadar fotograf (hatira) ve dosya (is güc vs) var.
yetisin komsular diye bagirmak istiyorum su an.
bilgisayar ve mac uzmanlari, siz ne diyorsunuz bu duruma?
0
redlady
(28.02.18)
time capsule kullanmış iseniz kolayca geri getirebilirsiniz ama yedekleme yapmadı iseniz bunun gibi recovery programlar kullanmak durumundasınız windows için crack vs yapılıyor ama Mac cihazlar için ücretli sanırsam. eğer cihazınızı reinstall yaptıysanız çok program yüklemeyin çünkü HDD üzerindeki eski kurtaracağınız dosyaların kalıntılarını da yok etmiş olursunuz, bu dünyada paranın açamayacağı kapı yoktur siz yeterki cüzdanınızı gösterin illa ki bir program veya bir uzman size yardımcı olur fakat %100 kurtarma pek olası olmayabilir.
0
ne yapalim yani
(02.03.18)
(5)

cm3/ cm 00-01

ozdoganci
efsane oyundur kendileri, maalesef cd'sini kaybettim, ne zamandır da oynamak için yanıp tutuşuyorum.netten biraz araştırdım ama indirip yüklediklerim hep cd istedi. cd'si olup gönderebilecek ya da cd'siz bir yerlerden indirebileceğim adres var mıdır?resmen maxim tsigalko'yu özledim... yardımcı olurs
efsane oyundur kendileri, maalesef cd'sini kaybettim, ne zamandır da oynamak için yanıp tutuşuyorum.

netten biraz araştırdım ama indirip yüklediklerim hep cd istedi. cd'si olup gönderebilecek ya da cd'siz bir yerlerden indirebileceğim adres var mıdır?

resmen maxim tsigalko'yu özledim... yardımcı olursanız sevinirim.
0
ozdoganci
(28.02.18)
www.champman0102.co.uk

bu web sitesinde aradigin her seyi bulabilirsin.
0
bos gezenin bos ustasi
(28.02.18)
Kendi sitesinde var cdsiz çalıştırma
0
EasyTiger
(28.02.18)
@bos gezenin bos ustasi çok teşekkürler, eve geçince deneyeceğim.umarım cd istemez.
0
🌸ozdoganci
(28.02.18)
champman0102.co.uk

indireceğiniz dosya iso. yani sanal sürücüyle çalıştırmanız gerek. linkte videolu anlatımı da varmış.
0
ufukcel
(28.02.18)
No cd crack bulacaksın internetten
0
westblack
(28.02.18)
(22)

Kızlar görmek istemediğiniz birine seni görmek istiyorum der misiniz?

noluyo yaa
Dün bir hanım kızımızla konuşuyodum, bugün görüşecektik ama böyle iptal edebilirim gibi bi sinyal verdi. Ben de ben seni görmek istiyorum, o da ben de seni görmek istiyorum dedi.Sorum kızlara, siz aslında görmek istemediğiniz erkeğe kibarlık olsun diye ben de seni görmek istiyorum der misiniz?
Dün bir hanım kızımızla konuşuyodum, bugün görüşecektik ama böyle iptal edebilirim gibi bi sinyal verdi. Ben de ben seni görmek istiyorum, o da ben de seni görmek istiyorum dedi.

Sorum kızlara, siz aslında görmek istemediğiniz erkeğe kibarlık olsun diye ben de seni görmek istiyorum der misiniz?
0
noluyo yaa
(28.02.18)
ben derim. kenarda bulunsun.
0
La Femme D'argent
(28.02.18)
Demem.
0
l arrache coeur
(28.02.18)
Demem
0
aquarium
(28.02.18)
derler abicim derler, bana sevgilim dediğim insan yaptı aynısını hem de kaç defa
0
bizansa karsi memleket takimi
(28.02.18)
Derler
0
gozu acik sevisen yahudi
(28.02.18)
penis boyunuzun küçük olduğunu sezmiş olabilir bu yüzden de iptale gitmiş olabilir.

Hayırlı günler.
0
binder dandet
(28.02.18)
demem
0
cabiday
(28.02.18)
Derler +1
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(28.02.18)
demedim.
0
alobuyrunbenlutfiyefidillioglu
(28.02.18)
@binder dandet, valla kendisi zaten gördü, normal boylarda ama belki küçük bulmuştur.
0
🌸noluyo yaa
(28.02.18)
Derim
Demem diyen yalan söyler
0
O beni prenses peri sanıyor
(28.02.18)
Demezdim. Kibarlık yapacaksam cevap olarak gülücük atarım sadece, veya utangaç smiley gibi şeyler.
0
peggy
(28.02.18)
Eskiden olsa derdim, yani öyle dan diye ben de seni görmek istiyorum demezdim de “ya evet görüşsek hoş olurdu” vs. şeklinde gereksiz kibarlık kasardım. Artık insanlara karşı daha acımasızım. 27’den sonra insanlar bozulursa bozulsun diye düşünmeye, diğerlerinin duygularını daha az önemsemeye başladım. Uzun lafın kısası ben artık demem ama özellikle belli bir yaşın altındaki kızlar yüzleri tutmadığı için büyük ihtimalle der.
0
i m cool with that
(28.02.18)
son zamanlarda gördüğüm en eğlenceli başlık:)

demeseler de görmek istemiyorum da demezler ( bu nasıl)
0
her giriste sifresini unutan adam
(28.02.18)
@her giriste sifresini unutan adam, hahah evet görmek istemiyorum demezler ama işte direk ben de seni görmek istiyorum demesi garip geldi bana.
0
🌸noluyo yaa
(28.02.18)
Demem. İnsanlara çok direkt konusuyorum bu konularda. “Benim hiç zamanım yok” diyorum, “bu görüşmelerin arkadaşlık ya da başka bir içerikle bir yere varacağını sanmıyorum” diyorum, “istemiyorum” diyorum, doğrudan söylüyorum yani.

Kısaca cevabım: demem ama derler.
0
sopiro
(28.02.18)
Demem.
0
chitosan
(28.02.18)
kızlardan her şey beklenir, egoistler. +1 Derler.
0
darkwizard
(28.02.18)
demem
0
naksidil
(28.02.18)
demem.
0
dedim ben sana
(28.02.18)
Görmek istenene görmek istemiyorum demisligim çoktur ama aksini sanmıyorum. Oyalamaya gerek yok çünkü
0
leylasoysal
(01.03.18)
derim
0
bugun hava gunluk gureslik
(03.03.18)
(11)

ekşi duyuru - dışlanmışlık eksenli çağdaşlık karikatürizasyonu

etki
bu sitede herkes aynı kişi gibi geliyor mu size de. tercihler eylemler seçimler benzerlik oranı 1'e yakınsıyor. aynılaşmak dışlanmışlığı örtüyor yalnızlığı alıyor gibi bir algı var bu sitede. aynı tornadan çıkmışçasına tekdüzelik. acınası.
bu sitede herkes aynı kişi gibi geliyor mu size de. tercihler eylemler seçimler benzerlik oranı 1'e yakınsıyor. aynılaşmak dışlanmışlığı örtüyor yalnızlığı alıyor gibi bir algı var bu sitede. aynı tornadan çıkmışçasına tekdüzelik. acınası.
0
etki
(28.02.18)
Özenti hepsi.
0
Revia
(28.02.18)
Tam tersine gerçek hayatta hiç karşılaşmadığım insan türlerine denk geldim burada.
0
dissendium
(28.02.18)
sırf böyle olmasın diye çıkıklık yapıyorum ben, farklılaşma çabasıyla gettolardaki mohikanlara yakınsıyorum.

www.youtube.com
0
Bruce
(28.02.18)
herkes diyemem ama kaliteli 4-5 kişi var benden başka, gerisi çöp. sen dahil.
0
doxanikee
(28.02.18)
Aynen abi deli misin?
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(28.02.18)
Ben tersini düşünüyorum.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(28.02.18)
O nasıl bir soru başlığı öyle.

Ben de tersini düşünüyorum +1 Burada çeşit çeşit tip var.
0
i m cool with that
(28.02.18)
belki her şeye grotesk yaklaşmayı seviyorlardır
0
narudocko
(28.02.18)
Bana herkes çok farklıymış gibi geliyor. “O onun tam tersi” diyebileceğim insanlar var. Anca birkaç kişiyi birbirne benzetebilşyorum.
0
aychovsky
(28.02.18)
"dışlanmışlık eksenli çağdaşlık karikatürizasyonu" nedir?
0
sen git ben geliyorum
(28.02.18)
dışlanmışlık eksenli çağdaşlık karikatürizasyonu kullanıcılardan ben de şikayetçiyim. aslında sana katılıyorum biliyor musun? merak ettiğin konuda cevaplar hep birbirinin aynı. başka bir örnekte, birine biri kızmışsa aşağıdakiler de kızıyor. mesela kasap sorum vardı birinde, önce çok naif cevaplar geliyordu, sonra biri ters yorum yaptı ardından ötekiler de aldı yürüdü. birazda birbirlerinden güç alıyorlar hırbolar. tek tek gelemiyorlar zaar.
0
for day to break
(28.02.18)
(10)

eski partnerleriniz sizinle tekrar iletişim kurmak istiyor mu?

a man alone
eski sevgili/flört/eşiniz ayrıldıktan uzun süre sonra bile sizinle tekrar iletişime geçti mi? onca kişiden sadece biri değil de birçok kişi tekrar sizi aradı mı?eğer öyleyse;tekrar iletişim kurma isteklerini sizin ve onun hangi özelliğinize/özelliğine bağlıyorsunuz?
eski sevgili/flört/eşiniz ayrıldıktan uzun süre sonra bile sizinle tekrar iletişime geçti mi?

onca kişiden sadece biri değil de birçok kişi tekrar sizi aradı mı?

eğer öyleyse;

tekrar iletişim kurma isteklerini sizin ve onun hangi özelliğinize/özelliğine bağlıyorsunuz?
0
a man alone
(28.02.18)
Lise 3 sevgilim ile üniversite 2 de ayrıldık. Üniversite bitti askerlik yaptım arada 2 kişi oldu ciddi birisi ile aile tanışması falan da oldu hatta. Ayrılıktan tam 5 sene sonra yeniden başladık, Ağustos ayında evleniyorum.

Tekrar iletişim kurma isteğimi mantıklı düşünüp karar vermesine bağlıyorum onun gibi olgun birisini bulamadım.
0
gozu acik sevisen yahudi
(28.02.18)
Sevişmek için.
0
O beni prenses peri sanıyor
(28.02.18)
İletişime geçen birkaç tane oldu.
Biriyle arkadaşa evrildik, üç dört güne bir konusuruz.
Diğerleriyle konusup görüşmüyorum.

Eski eşim de mesaj atmıştı iki sene sonra ama cevap bile vermedim açıkçası.

Can sıkıntısı diye düşünüyorum.
0
sopiro
(28.02.18)
Bazıları iletişim kurmak istiyor, mesaj atıyor yani. Bazıları da yok oldu gitti
0
MaNOfTheYear
(28.02.18)
oldu. daha çok ayrılık tazeyken oldu. çok konuşurum ben. bir de lakabım kültür mantarıdır. :) benim böyle bıcır bıcır olmam nedeniyle hayatından çıkınca çok yalnız hissettiğini söylemişti biri. çok hoşuma gitmişti.
0
naksidil
(28.02.18)
erkek seks için arar.
0
lonelyman
(28.02.18)
10 yıldır her yıl düzenli arayıp soran var hiç de napiyorum ben napıyosun sen demedik çok acayip dedektif gibi bilgi alıp rahatlıyo adam
0
selamun aleykum kitty
(28.02.18)
Bir tanesi ayrıldıktan sonra 1 sene boyunca aralıklarla iletişim kurmaya çalışmıştı. Hangi özelliğime bağlamalı, bilmiyorum ama bu tür durumlar için bence yapılacak tek şey en fazla bir kez daha sevişmektir o kadar, aman diyeyim.
0
skooma
(28.02.18)
Evet. Boşta kalınca arıyorlar. Ben de boşta kalınca arıyorum.
0
roket adam
(02.03.18)
valla hiçbir eski partnerim bir kez olsun tekrar iletişim kurmak istemedi. sadece bir tanesiyle zaten saçmasapan bir ilişki yaşamıştım, arkadaş gibi bi' şeydik, bi dönem onun arada "naber?" yazdığı olurdu ama birliktelik/aşk konusu falan geçmezdi. onun dışında birisi de arayıp sormadı sjfsks ne kadar diskinmişlerse artık.
0
der meister
(02.03.18)
(1)

mecidiyeköy sürücü kursu

whatdreamsnevercome
mecidiyeköyde hangi sürücü kursuna gitmeliyim?bu işin kalitelisi kalitesizizi var mıdır? araba kullanmayı hiç bilmiyorum haliyle kullanmayı öğretebilecek bir yer lazım.
mecidiyeköyde hangi sürücü kursuna gitmeliyim?
bu işin kalitelisi kalitesizizi var mıdır? araba kullanmayı hiç bilmiyorum haliyle kullanmayı öğretebilecek bir yer lazım.
0
whatdreamsnevercome
(28.02.18)
Osmanbey surucu kursu iyidir. Daha once hic surmedim dediginizde detayli ogretiyorlar.
0
cloudybloody
(28.02.18)
(2)

word'de şöyle bir şey yapabilmek mümkün mü?

tabudeviren
a4 sayfasındaki ekşi yazısının konumunu sabitleyip, sonraki sayfalarda da aynı yerde olmasını sağlamak. ilerleyen sayfalarda başka kelimeler gelecek, yer sabit kalacak.ama ilerde yerini değiştirdiğimde bütün belgedeki "ekşi" yazısının yerlerinin değişmesi?eğer yapabiliyorsam, ayrı dosyalar için de b
a4 sayfasındaki ekşi yazısının konumunu sabitleyip, sonraki sayfalarda da aynı yerde olmasını sağlamak. ilerleyen sayfalarda başka kelimeler gelecek, yer sabit kalacak.

ama ilerde yerini değiştirdiğimde bütün belgedeki "ekşi" yazısının yerlerinin değişmesi?
eğer yapabiliyorsam, ayrı dosyalar için de böyle bir bağlantı kurabilir miyim?
0
tabudeviren
(28.02.18)
bu mantığa uygun olarak footer şeklinde kaydedebilirsiniz ama sayfa üzerindeki konumu bu kadar ortaya yakın olmayacaktır.

bir başka yol da watermark olarak ayarlamak.

edit: footer olarak kaydettiğimizde yüksekliği ayarlayabiliyormuşuz. işinizi görür mü bilemedim.
0
givemesomesubstance
(28.02.18)
Filigran yapabilirsiniz.
support.office.com
0
kobuzchu kiz
(28.02.18)
(2)

uber'de ücret nasıl hesaplanıyor?

sir gawain
kendi sitesinde "ücret falanca kriterlere göre otomatik olarak hesaplanır" diyor ama geçen gün çağırdığımda normal taksi geldi, şoför yolcululuğu tamamlayınca uygulama ona ücreti sordu, o da eliyle taksimetredeki rakamı girdi, ben de onu ödemiş oldum. yani hiç öyle uber falan hesaplamadı ücreti, hep
kendi sitesinde "ücret falanca kriterlere göre otomatik olarak hesaplanır" diyor ama geçen gün çağırdığımda normal taksi geldi, şoför yolcululuğu tamamlayınca uygulama ona ücreti sordu, o da eliyle taksimetredeki rakamı girdi, ben de onu ödemiş oldum. yani hiç öyle uber falan hesaplamadı ücreti, hep böyle mi oluyor?
0
sir gawain
(28.02.18)
Xl çağırınca otomatik hesaplanıyor sanırım.Sen taksimetreli taksi çağırmışssın.
0
ırene adler
(28.02.18)
Taksi cagirnca metreli hesapliyor, Bildigin duz taksi.
XL cagirinca uygulamada gosteriyor +/- ucreti.
0
kuehles blondes
(28.02.18)
(7)

Islak Mendil

grobet
Merhaba, Geçen bir arkadaş bankada aldığı eğitimlerde; ıslak mendilin cok ciddi olumsuz etkilere sahip olduğu erkeklerde kısırlık, kadınlarda erken menopoz ... ; çocuklara da çok zararlı demişti. O vakitten bu yana hiç ıslak mendil kullanmadigini söyledi.. Daha önce böyle bir şey duydunuz mu? Ne di
Merhaba,
Geçen bir arkadaş bankada aldığı eğitimlerde; ıslak mendilin cok ciddi olumsuz etkilere sahip olduğu erkeklerde kısırlık, kadınlarda erken menopoz ... ; çocuklara da çok zararlı demişti. O vakitten bu yana hiç ıslak mendil kullanmadigini söyledi.. Daha önce böyle bir şey duydunuz mu? Ne diyorsunuz?
0
grobet
(28.02.18)
Islak mendili tam olarak ne icin kullaniyormuş ki bu kadın ve erkekler :/ mutlaka zarari vardir da vucut temizligi icin de kullanmiyoruz sonucta. Ama bebek temizligi icin kullanilmasi bana da pek saglikli gelmiyor.
0
aquarium
(28.02.18)
Duymadim. Inandirici gelmedi kisirlik falan...
0
stavro
(28.02.18)
Neresine sürmüş de kısır olmuş?
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(28.02.18)
ıslak mendille genital bölge temizlemek zararlıdır diye biliyorum. ph derecesi filan... örneğin sabun da sürülmez, vajinal duş da yapılmaz... ama en fazla enfeksiyon kapıp akıntı olabilir bence kısırlığa kadar gideceğini sanmıyorum. biraz abartı olmuş o.

günlük kullandığımız ıslak mendiller de çocuklar için zararlıdır zaten. onlara ayrı üretiliyor malum alkol vs içermiyor.
0
elorelia
(28.02.18)
normaldir, ıslak mendillerin alayı merdiven altında ve son derece adi , ucuz kimyasallar ile yapıldığı için olması çok normal.
0
Photographer
(28.02.18)
İçinde tonla kimyasal olduğu için doğru olabilir, yani kısırlık fln olmasa da illaki bir zararı vardır, bir de ağzımızı yüzümüzü siliyoruz.
Ben uzun süredir kimyasallardan uzak bir hayat yaşamaya çalışıyorum elimden geldiğince, ıslak mendil de çok nadir kullanırım, kullanacaksam parfümsüz, alkolsüz vs satılanlar var, onlar nispeten az zararlıdır diye düşünüyorum.
0
peggy
(28.02.18)
Kebapcıların verdiği lokantalarda olan dandik mendiller için doğru olabilir. Fakat marketlerde satılan ve bilinnen markalara ait bebekler için üretilmiş mendilleri kullanabilirsiniz.

İçinde kimyasal yok, bildiğin ıslak mendil.
0
John Bloor
(01.03.18)
(1)

Avukatlara bir soru

vendorth
İdare mahkemesinde bir cezanın iptali için dava açtık ve onlar idareden savunma istediler. İdarenin savunması bize tebliğ edildi ve bizim cevap vermemiz gerekiyor. Cevap verme süresi 30 gün diye okudum birçok yerde ama emin olamadım. Avukat varsa aramızda cevaplayabilir mi acaba?
İdare mahkemesinde bir cezanın iptali için dava açtık ve onlar idareden savunma istediler. İdarenin savunması bize tebliğ edildi ve bizim cevap vermemiz gerekiyor. Cevap verme süresi 30 gün diye okudum birçok yerde ama emin olamadım. Avukat varsa aramızda cevaplayabilir mi acaba?
0
vendorth
(28.02.18)
www.mevzuat.gov.tr

16. Maddede yazıyor 30 gün diye.
0
cloudybloody
(28.02.18)
(3)

mil kazanma karti

douglas
kartimdan epey alisveris yapiyorum. bunlarin karsiliginda mil kazanmak istiyorum aslinda. bunun icin atlas global kartini aldim ama hic memnun degilim. onun yerine basla mil kazanabilecegim bir kart dusunuyorum. oneriniz var mi? (isin sonunda belese seyahat olsunda)
kartimdan epey alisveris yapiyorum. bunlarin karsiliginda mil kazanmak istiyorum aslinda. bunun icin atlas global kartini aldim ama hic memnun degilim. onun yerine basla mil kazanabilecegim bir kart dusunuyorum. oneriniz var mi? (isin sonunda belese seyahat olsunda)
0
douglas
(28.02.18)
YapıKredi nin seyahat kartı: Adios premium, topladığınız puanlarla yılda en az 1 gidiş dönüş ABD ya da Uzakdoğu bileti alabiliyorsunuz
0
lambada
(01.03.18)
Garanti Miles And Smiles.

Thy'nin miles and smiles programı ile anlaşmalı
0
PoscheN
(01.03.18)
Garanti'ninki baya iyi, yaklaşık her ay 8 bin liraya falan bir yurtiçi gidiş bileti veriyor gibi düşünebilirsin mil oranını. Yalnız vergileri sen ödüyorsun, yurtiçinde 45 lira sanırım tek biletin vergisi.
0
roket adam
(02.03.18)
(1)

Macbook'ta spss

smyrna bella
Macbook air'de crack'li spss kullanılır mı? Yoksa satın mı almam gerekir? Almayı düşünüyorum ancak en çok kafama takılan soru bu.
Macbook air'de crack'li spss kullanılır mı? Yoksa satın mı almam gerekir? Almayı düşünüyorum ancak en çok kafama takılan soru bu.
0
smyrna bella
(28.02.18)
Ben pro'ya kurdurdum, hiç randıman alamadım.

Orijinali de pek farklı olmayabilir. O nedenle ben SPSS işlerini windowslu bir bilgisayarda yapıyorum, Mac'te stabil çalışmıyor.
0
kayranin kedisi
(28.02.18)
(2)

drone surmeyi ogrenmek

douglas
daha once cinden minik bi drone siparis ettim ama cidden minikti o yuzden pek bir sey ogrenemedim sonra bozuldu zaten. kararinda drone ogrenebilecegim sonrasinda o pahali droneleri alabilecegim kadar yetkinlik kazandiracak baslangic seviyesi dusunuyorum. onerdiginiz bir model var mi?
daha once cinden minik bi drone siparis ettim ama cidden minikti o yuzden pek bir sey ogrenemedim sonra bozuldu zaten. kararinda drone ogrenebilecegim sonrasinda o pahali droneleri alabilecegim kadar yetkinlik kazandiracak baslangic seviyesi dusunuyorum. onerdiginiz bir model var mi?
0
douglas
(28.02.18)
maalesef adını hatırlayamıyorum ama modelcilerin kullandıkları model uçak-drone simulasyonları vardı bilgisayarda. Özellikle dronelar bu kadar popülerleşip ucuzlamadan önce modelci arkadaşlar bunlarda çalışırlardı. Google ve forumları biraz kurcalayarak bulabilirsiniz muhtemelen.
0
borumu
(01.03.18)
Dostum o pahalı drone'ları kullanmak, ucuzları kullanmaktan çok daha kolay. Spark falan alırsan çözmen 15 dakika sürer öyle diyeyimi, müthiş stabil ve kolay kullanımlı onlar. Sıkıntı kullanmakta değil sıkıntı yasak olmasında maalesef.
0
roket adam
(02.03.18)
(3)

yassah

pisiklet
iş arama duyuruları yasaktı, unutarak bunu, bir arkadaşın ricasını yazmıştım biraz önce. yani böylesine bir konuyu aşmanın bir yolunu bulamadı mı yahu duyuru? iki sene önce de tartışmıştık konuyu buradan arkadaşlarla. aynı tas aynı hamam devam yani..
iş arama duyuruları yasaktı, unutarak bunu, bir arkadaşın ricasını yazmıştım biraz önce. yani böylesine bir konuyu aşmanın bir yolunu bulamadı mı yahu duyuru? iki sene önce de tartışmıştık konuyu buradan arkadaşlarla. aynı tas aynı hamam devam yani..
0
pisiklet
(28.02.18)
@acemi, sözlükteki, ekşi sözlük iş ağı başlığında yer alanları da şikayet ediyor musunuz?
0
🌸pisiklet
(28.02.18)
@pisiklet ekşi sözlükteki ilgili başlıktaki ilanlar/entryler de yasak. silinmesi gerekiyor.
0
silah taciri
(28.02.18)
iş arama yasak mı?
benim bildiğim iş ilanı vermek yasak
0
€xpolerer
(01.03.18)
(3)

Limited Şirket kapatmak..

leper messiah
Kaç para? İstanbul.
Kaç para? İstanbul.
0
leper messiah
(28.02.18)
devret kurtul
0
kveldulv
(28.02.18)
Duyuruda muhasebeci ve müşavirler var, en net bilgiyi verirler ama onlar gelene kadar bildiğimi paylaşayım.

Yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl boyunca tasfiye süresi var, öyle hemen kapatayım durumu yok.

Bu yüzdendir ki ücretsiz şirket devirleri diye bir şey vardı bir ara, bu süreçle uğraşmamak ve bir yıl daha masraf yapmamak için şirketi başkasına devretmek isteyen insanlar olur.
0
John Bloor
(28.02.18)
son değişiklikle ile tasfiye süresi en az 6 ay.

başlangıçta noterden kadar alınacak, ticaret sicilde tescil ilan edilecek. bunun harcı epey sağlam. tasfiyeye girdiğine dari bir ilan, ayrıca 1 hafta arayla 3 ilan çıkacak, hepsi paralı. bu en az 6 aylık sürede geçici vergi hariç tüm beyanlar verilecek. bitişte de yine noterden karar alınıp bu karar tescil ilan edilecek, yine bir miktar harcı hurcu var.

sicilden sildik. şimdi vergi dairesine gidip borç harç varsa ödeyip onu kapatıyoruz, son beyannameleri de süresinde veriliyor, şirket kapanıyor.
0
kibritsuyu
(28.02.18)
(8)

Samsonite valiz

basubadelmevt
Samsonite valizler gerçekten iyi mi?Parasını hak ediyor mu?Kaliteli bir kabin boy valiz lazım,baya kullanılcak.Valizin kendisi hafif olsun,ikinci ayda fermuarlar pert olmasın. Tekerlekleri de iyi olsun istiyorum.Samsonite mağazasına girip kendimi akışına bırakayım mı?
Samsonite valizler gerçekten iyi mi?Parasını hak ediyor mu?Kaliteli bir kabin boy valiz lazım,baya kullanılcak.Valizin kendisi hafif olsun,ikinci ayda fermuarlar pert olmasın. Tekerlekleri de iyi olsun istiyorum.Samsonite mağazasına girip kendimi akışına bırakayım mı?
0
basubadelmevt
(28.02.18)
kaliteli. samsonite'ın altında american tourister var. O da gayet başarılı.
0
chavezding
(28.02.18)
ya aslında kabin valizde o paraya değmeyebilir. sebebi ise sadece kabinde kullanılacak olması. ben de büyük bir samsonite ve kabin olarak da ççs var. ççs'den gayet memnunum. Ama büyük valizde hiçbiri bir samsonite etmez mesela.
0
giovanne
(28.02.18)
Iyi ama o parayi haketmiyor. O kadar para vermeden de gayet saglam valiz alinabilir.
0
stavro
(28.02.18)
Ben itluggage kullaniyorum 5 yildir. Japonyaya da amerikaya da gitti. (Ornek olarak verdim) trenden indi gemiye bindi,
Oradan otobuse bindi vs. hala tas gibi.

Kendi agirligi da 1.25 kg ustelik.

30€ya almistim. Cok memnunum ben.
0
kuehles blondes
(28.02.18)
kesinlikle tavsiye etmiyorum
iki tane farklı modelini aldık
ikisi de ilk seyahatimizde patlak verdi
birinin tekeri koptu
diğerinin kulpu kırıldı
bahsettiğim bavulların tanesi yaklaşık 1000 lira
geri götürdüm tamir edip verdiler ama sağlam olsun diye 1000 lira verdiğin bavulla yolda kalmak hiç hoş bir deneyim değil.
daha da ne alırım ne aldırırım tanıdıklarıma samsonite.
0
rentts
(28.02.18)
It luggage en guzeli, en kullanislisi. Hafiflik ve saglamlik acisindan ustune tanimiyorum ben. Ayrica daha ucuz samsonite ile karsilastirilinca. Ben de tavsiye ediyorum.
0
lamira
(28.02.18)
Ben babamdan çöktüğüm için kullanıyorum, rahat kullanışlı vs ama 1000 küsür verir miydim? Vermezdim. Bazen %50 indirim oluyor mağazada, ancak o zaman alınır.
0
kayranin kedisi
(28.02.18)
Kabin bagajı olarak hard case american tourister'ım var, standart bavul olarak da samsonite pro dlx 4 serisi büyük bir şey. İkisi de çok iyi, sık seyahat edip hayvan gibi kullanıyorum tık demiyorlar. Eğer paran varsa ve sık seyahat ediyorsan hiç düşünme.

Bi bavula o kadar para verilir mi dersen de sık seyahat etmiyorsun demektir, o da mantıklı. Zira çok önemli sıkışık bi gün öncesinde bavul paramparça gelince ve eşyalarını poşette taşıyınca önemini anlıyorsun djdjjd
0
roket adam
(02.03.18)
(6)

şemsiye tavsiyesi atın üstüme

rentts
en son güya kaliteli bi tane almıştım otomatik açılıp kapanan boynerden bu sabah o da elimde kaldı.var mı şu marka süperdir ya da şunu kullanıyorum memnunum dediğiniz?
en son güya kaliteli bi tane almıştım otomatik açılıp kapanan boynerden bu sabah o da elimde kaldı.
var mı şu marka süperdir ya da şunu kullanıyorum memnunum dediğiniz?
0
rentts
(28.02.18)
Yıllarca pierre cardin kullandım memnundum. Ucuz olsun diye 3 yıl çnce tchibo dan aldım indirimdeydi bir de. Hala sorunsuz kullanıyorum.
0
bir ileti paylastim
(28.02.18)
Bir kaç sene önce buradan sorduğumda fare demişlerdi. Bakabilirsiniz
0
westblack
(28.02.18)
yıllardır elimde celal birsen'in ürettiği promosyon bir şemsiye var. resmen canaver.
0
antipodes
(28.02.18)
Snotline kullanıyorum 15+ senedir, sağlamlar n11de satılıyor 10 telli olanları çok pratik
0
eja
(28.02.18)
Snotline +1

Almak isterseniz toptancı adresi şu: goo.gl

N11de 130 tlye satılan modeli buraya gidip 75 tlye almıştım. Şimdi fiyatlar nasıl bilemem.
0
leontocephaline
(28.02.18)
ben de bi ara duyuru açıp sormuştum. çoğunluk rossmann demişti aldım memnunum. bi tane evde bi tane de işyerinde bulunduruyorum.
0
dedim ben sana
(28.02.18)
(8)

asiye türküsü

kibritsuyu
kurtlar vadisi zamanında laz ziya'nın favori türküsü: https://www.youtube.com/watch?v=nNQpIongXOskazım koyuncu versiyonu da var: https://www.youtube.com/watch?v=yFfIVPaPffoelbet başka yorumları da vardır. sorum şu. utanarak soruyorum. yıllardır bu türkide anlamadığım iki mevzu var:oy asiye asiyetütü
kurtlar vadisi zamanında laz ziya'nın favori türküsü: www.youtube.com

kazım koyuncu versiyonu da var: www.youtube.com

elbet başka yorumları da vardır. sorum şu. utanarak soruyorum. yıllardır bu türkide anlamadığım iki mevzu var:

oy asiye asiye
tütün koydum kesiye

burda tütünü neye koyuyor? "keseye" yani ufak bir torbaya mı koyuyor? yoksa kanayan yaraya yani kesiğe de kan dursun diye tütün basılır. kesiğe mi koyuyor?

baban seni veriyi da
bir bağ pırasiye

buradaki bir bağ pırasa, böyle bir demet şeklinde iple bağlanmış pırasa mı, yoksa pırasa tarlası anlamında bağ mı?

vurabilirsiniz ama çok acıtmayın.
0
kibritsuyu
(28.02.18)
arkadaşlar ben bunu sorarken doğrudan bodoslama buraya sormadım. google'da biraz araştırdım da bir şeye ulaşamayınaca sordum. hiç "pırasa değil pir asiye" diye bir bilgi görmedim. türünle ilgili de bir bilgi yok. sadece türkünün bazi varyantlarında "bir bağ pırasa" yerine "bir evlek pırasa" dendiğini gördüm. pir asiye falan değil yani pırasa. bildiğimiz pırasa. evlek de bir dönümün dörtte birine denk gelen eski bir ölçü birimi imiş. yani buradan "pırasa bahçesi" dendiği anlamı çıkıyor. lakin türkünün bazı hikayelerinde de türküyü yakan gencin, sevdiği asiye'nin fakir bir adama verilmesi üzerine yaktığını okudum. yani buradan da fakir adamın pırasa bağı olmayacağını düşünerek "bir demet pırasa karşılığında başkasına verdiler sevdiğimi" şeklinde bir türkü olabileceğini düşünüyorum.

net bir şey bulamadım. kaynağı olan var mı elinde?
0
🌸kibritsuyu
(28.02.18)
baban seni veriyi da
bir bağ parasıye
(yani bir bağ parasına veriyor seni)

ben böyle biliyorum, kendi çıkarımım, araştırmadım, en mantıklısı bu görünüyor.
0
Bruce
(28.02.18)
kese-keseye-kesiye
pırasa-pırasaya-pırasiye

bu yörelerde sesler bu şekilde değişir. bir örnek daha;
salata-salataya-salatiye
araba-arabaya-arabiye

evlek-bağ kelimelerini biz demet anlamında kullanırız. evleğin çeyrek dönüm olduğunu duymamıştım.
0
cemiyetin ünlü siması
(28.02.18)
abicim pırasa pırasa. karadeniz türküsüne niye kara üzüm habbesi gelme biye küstüm siye der gibi urfa ağzıyla "parasiye" desin ki, "parasuna" der onu diyecek karadenizli.

pırasadan eminim. şu zeytinyağlı falan yemeği yapılan pırasa.

hah evlek'in demet anlamında kullanıldığını da duydum, iyice şüpheye düştüm şimdi.

@konusma ben konusuyorum: kimse kızını o kadar ucuza vermez de işte zatne türkünün hikayesinde kızın fakir birine verdildiğinden bahsediliyor. yani o kadar ucuza verilmiş, adam ona içerlemiş türkü yakmış sanki.
0
🌸kibritsuyu
(28.02.18)
hece ölçüsünü tutturmak için kelimeleri çat diye ortadan bölen çılgın karadeniz insanının kafiye için parasiye demesini yadırgamak şaşırtıcı. kesesuna nasıl kesiye olmuşsa parasuna da parasiye olmuş.
0
Bruce
(28.02.18)
ne piri ya:) pırasa işte, diğeri de baya kese bildiğimiz kese ve saçma bir karadeniz türküsü işte, Kazım Koyuncu şarkıları gelene kadar karadeniz müziği anlamsız sözler içeren şeylerdi zaten, hiç şaşırma düşündüğün gibi. sanki devam eden yerler çok mu mantıklı;
'Sis dağının başında yel püfür püfür esiyor. Baban bu yıl kurbanı çifter çifter kesiyor oy Asiye oy' yani??
veya 'Ağasarın balını gel salını salını. Adam cebinde taşır senin gibi gelini' eee??
saçma yani..
0
pamuk helvalar cebe
(28.02.18)
Keseye koyuyor, tütün kesesine. Sonra sarıp sarıp tüttürüyor.

"Pir Asiye"yi ilk defa duymakla birlikte ağır sallamasyon olduğu kanaatindeyim. "Pir" unvanının Karadeniz'de kullanıldığını duymuşluğum yoktur "Piraziz üstünde vapur bağrıyo" diyen türkü haricinde. (Onun da Pir Aziz yerine Rumca'dan kalma bir yer ismi olduğunu tahmin ediyorum) Öte yandan Asiye bir kadın, kadınlara pir sıfatı verildiğini de duymuşluğum yok.

Bunun yanında pırasa kuvvetle muhtemel Asiye'yle kafiyeli olsun diye seçilmiştir. Yoksa Karadeniz'de dikkate değer bir pırasa üretimi de yok bildiğim kadarıyla. Ekse ekse bahçenin bir kenarına eker, bahçenin kenarını da kayınpedere vermek, uygulamada bana pek olası gelmedi.

Ayrıntılara takılmaya pek gerek yok. Asiye'yi maddi çıkar için sevenine değil de başka birine vermişler. Verdikleri adam da öyle fakir biri olmasa gerek ki Asiye'nin babası kurbanı çifter çifter kesiyor o sene. Kızı evleniyor diye sevincinden masraftan kaçınmayacak adam da kızından başlık almaz zaten. Ağa kızını almak kolay değildir. Asiye'nin babası, bu düğün sayesinde belini doğrultmuş.

Hece bölünmesi bir tarz. Kafiye uydurma çabası değil. Orada hece kesilir, vurgu yapılır. Nefes kullanımıyla da ilgili olabilir. Türküler kayıt stüdyolarında hazırlanmış çalışmalar değil.
Ayna ayna ellere, ayna duşti göllere, ayna duşti göl!
Ayna kurban olayim, seni tutan ellere, seni tutan el!
0
lazor
(01.03.18)
kesiye: keseye evet. kesik olsaydı "kesüğe" gibi söylerdi.

pırasa: pırasa ama sizlerin bildiği pırasa değilde daha değişik bir bitkiye belki de yabani bir türüne pırasa denir, ismini bulamadım. patatese de turp diyorduk 20 yıl önce:)

evlek: demet, tutam, az miktar anlamında. "emlek" şeklinde de söylenir bazen. iddiaların aksine asiye orospu değildir, ailesi bu aşka karşı ve inatçı olduğundan onu başkasına veriyor, şair biraz da kafiye derdiyle "bir avuç pırasa değerinde gördünüz kızınızı" diye sitem ediyor.

çifter kesilen kurban: zalim kız babası yüzünden kavuşamayan iki aşık.

cebinde taşımak: saçmalık değildir efendim, o yörenin bir deyimi, ifadesidir. göreleli bir kemençecinin "beni cebinde taşı" diye kasetini hatırlıyorum ama görsel bulamadım.

piraziz: pir aziz. "abdal" o yörenin eski adıdır, "şeyh" içeren yer adları da çoktur piraziz ilçesinde. pir, abdal, şeyh kelimeleri bana aleviliği çağrıştırıyor, hepimiz aleviydik zamanında.
0
g7mor
(26.03.18)
(2)

kalemleri nereye hibe edeyim ?

burchak
merhaba elimde 100 e yakın kalem-tükenmez- var. nereye hibe edeyim kimin ihtiyacı vardır bi fikrim yok. etrafınızda kaleme ihtiyaç duyan okul varsa kargolayacağım.
merhaba elimde 100 e yakın kalem-tükenmez- var. nereye hibe edeyim kimin ihtiyacı vardır bi fikrim yok. etrafınızda kaleme ihtiyaç duyan okul varsa kargolayacağım.
0
burchak
(28.02.18)
Blogum var seçip ücretini verebileceklerim olabilir.
0
shenergy
(28.02.18)
ihtiyaç haritasını inceleyin isterseniz. www.ihtiyacharitasi.org
0
kaset
(28.02.18)
(4)

Uçuş saatinden 3 saat önce geldim

gameofannen
Hatun bana anca acilin orta koltuğunu verdi. Sağ sol yokmuş. Acaba paralı satış için mi bekletiyor yoksa gerçekten dolu mu? Dolu olacağını hiç sanmıyorum :/
Hatun bana anca acilin orta koltuğunu verdi. Sağ sol yokmuş. Acaba paralı satış için mi bekletiyor yoksa gerçekten dolu mu? Dolu olacağını hiç sanmıyorum :/
0
gameofannen
(28.02.18)
Anadolujet. Aciller onlineda ücretli.
0
🌸gameofannen
(28.02.18)
girin bakın telefondan onlayn çekine, dolu mu boş mu görürsünüz.
0
kibritsuyu
(28.02.18)
Ucagina gore degismekle birlikte min 12 tane acil cikisin 8i cam kenari ya da koridor. 8inin de satilmis olma ihtimalini cok cok dusuk goruyorum ben. Son ana kadar satmak icin bekletiyorlar bence.

Bu arada ben acil cikisi alabilmek icin onden online check-in yapip kontuara hep son anda gidiyorum. Basari oranim %30-40 gibi. Sizin taktikle oraniniz ne tahmini?
0
elon
(28.02.18)
Online check in açılmadı. Galiba bekletiyorlar satmak için. Halbuki 1 saatte bile bulabiliyordum ben hep.
0
🌸gameofannen
(28.02.18)
(5)

algida dondurma

etki
bundan 5-10 yıl önce yediğimi hatırlıyorum hala var mı bilmiyorum, süt beyaz bir dondurmaydı çubuklu . buzparmak mıydı buzbilmem neydi sanki neydi bunun adı?
bundan 5-10 yıl önce yediğimi hatırlıyorum hala var mı bilmiyorum, süt beyaz bir dondurmaydı çubuklu . buzparmak mıydı buzbilmem neydi sanki neydi bunun adı?
0
etki
(28.02.18)
Minimilk- efsaneydi bea
0
ırene adler
(28.02.18)
Minimilk'ten sonra bi de Karbeyaz çıkartmışlardı.
0
saygilarefendim
(28.02.18)
mini milk in resmine baktım aynen böyle bişeydi ama farklı renk formları yoktu. bir de adında buz, parmak, kaymaklı bişeyler vardıç türkçe bi ismi vardı. müthiş lezizdi süt gibiydi
0
🌸etki
(28.02.18)
@saygilarefendim

aynen karbeyaz dı adı, teşekkürler.
0
🌸etki
(28.02.18)
Ah ah minimilk, 9-10 yaşıma kadar her yazım minimilk yiyerek geçti. Başka da hazır dondurma yemezdim hala da yemiyorum. Algida'dan uzak durmak lazım.
0
mirafiori
(28.02.18)
(25)

Kadınlara sorum; düğün yapmak ve gelinlik giymeyi hayal ediyor musunuz?

Revia
Ben düğün istemem diyen kadın var mı?
Ben düğün istemem diyen kadın var mı?
0
Revia
(28.02.18)
Buraya sorsan kimse istemiyor herkes tektaş alana embesil gözüyle bakıyor. Zurna zırt diyince bütün işler değişiyor :D
0
gozu acik sevisen yahudi
(28.02.18)
Bedava olsaydı isterdim belki. Ama çok gereksiz para ve istemiyorum.
0
mutlusismankedi2015
(28.02.18)
ben gelinlik de giydim düğün de yaptım. düğün istemeyenleri anlamıyorum ya bence çok eğlenceli. inanılmaz sarhoş olup arkadaşlarımla çılgınca eğlendiğim bir geceydi çok da güzeldi. yine olsa yine yaparım ^^
0
sta
(28.02.18)
etmiyorum. hayatimda etmedim.
0
e haliyle
(28.02.18)
niye bu düğün istemem diyen kadın bu kadar abartılıyor anlamış değilim. biz evlenirken kimsenin rızasını almadık, hatta okullarımız devam ettiği için ailelerimiz karşıydı. bu yüzden sadece nikah yapmayı düşünüyorduk, kimseyi çağırmak gibi bir düşüncemiz yoktu. sonradan aileler akrabalar için salon tutmak istediler, uygun fiyatlı bir yer ayarlandı. hiçbirinde illa şunu istiyorum, şu olacak demedim. gelinliğimi de kendi maaşım ile aldım. pişman değilim. ama bu iyi niyetimin bir miktar da olsa suistimal edildiğini düşünüyorum şöyle ki siz "aman masraf ettirmeyeyim, mutlu olmamız düğünden önemli" dediğinizde içten içe düğün, altın, takı gibi şeylere önem veren tipler sizin yüzünüze "tabii canım ne gerek var" deyip masraftan kurtuldukları için sevinebiliyorlar. o yüzden şimdiki aklım olsa belki bu denli masrafsız olmazdım ben de, bilemiyorum. düğün yapmak isteyene de kötü gözle bakmıyorum, kimsenin isteği içinde kalmamalı benim bazı isteklerim kaldı mesela. o zamanlar önemli değil diyordum, insan sonradan "ya evleniyordum niye şunu yapıvermedim ki?" diyebiliyor. ama bu noktada eşler elini taşın altına eşit derecede koymalı elbette.
0
who cares wins
(28.02.18)
Gelinlik giymek isterim, dugunu angarya buluyorum. Zahmetli bir surec.
0
balpolen
(28.02.18)
Her manada yorucu ve gereksiz bir şey bence düğün. O yüzden yapmak istemem. Nikah sonrası ufak bir kokteyl yeterli diye düşünüyorum.
0
tabirimekruh
(28.02.18)
ben istemem. o geceye harcanan paraya da çıkar yurtdışında gitmediğim yerlere gider gezerim.
0
dedimmidemedimmi
(28.02.18)
Düğün hayal ederdim. Sonrasında nikah olsa da olur dedim. Eşimi mali anlamda zorlayacak bir şey yaptırmak istemiyordum. Arkadaşlar sağ olsunlar bize alternatifler gösterdiler (düğünde oymana meraklısı arkadaşlarımız vardı, evet) bizim de içimize sindi. Bütçemize göre (kendimiz ödedik) maksimum arkadaş, az biraz yakın aile dostları olan bence müthiş bir düğün oldu. Hala da söylerler "ne eğlenmiştik" diye.
0
SiyamkedisiZorro
(28.02.18)
ben düğün istemedim, hiç öyle düğün, gelinlik falan hayalim de olmadı, üstelik düğün istemiyorum diye kayınpederim bana küstü :)
onun yerine nikah sonrası şehir dışından gelen eş dost akrabaya minimal bir yemek organize ettik.
eğer çok paramız olsaydı, yani düğüne verilecek 20-30-40 bin -ya da ne kadarsa- liramız olsaydı ve o parayı vermek bizi hiçbir şekilde maddi-manevi zora sokmayacak olsaydı, düğüne karşı çıkmazdım ama sanırım.
diğer türlüsü tam bir şımarıklık, hele kredi çekip düğün yapanlar falan absürd bence.
bir arkadaşım evlenirken kına ne ya pff ne banal falan deyip gizli gizli kına yapmıştı, bu da baya komik bence. bastırma bırak aksın, anane bunlar, hepsi olur :)
0
ozgur bir kusun hatirati
(28.02.18)
Şatafatlı düğün istemiyorum, ama olur da evlenmeye karar verirsem bunu bütçemize göre sevdiğim insanlarla kutlamak isterim, yemek olur kokteyl olur hiç önemli değil.
Gelinlik de bu en dümdüz en zarif olanlardan giyeceğim eğer evlenirsem.

Hiçbir şeyin aşırı abartılısını görgüsüzlüğün dibine vurulanını sevmem zaten.
0
bir nick var benden iceri
(28.02.18)
gelinlik evet
0
füt
(28.02.18)
Bizim hatun da istemiyor..
0
grobet
(28.02.18)
Yengen istemedi. Zaten o tiynette bir kadin olsaydi yengen olmazdi. 2 arkadas ayarladik gittik tisortle spor ayakkabiyla nikah yaptik. Evlilik muessesesine daha dogrusu birlikte olacagimizi resmi mercilere bildirmenin sacmaligina pek itibar etmiyoruz. Sadece burokratik zorunululuktan evlendik. Hic oyle keko evliler gibi bir hayatimiz da yok. Yuzuk var annemin israriyla ucuza aldik 2 tane aldigimiz gunden beri de takmiyoruz ben saat bile takamam, hanim zaten sevmez yuzuk kolye falan. Bilmiyorum biz bu caga ve kulture ait degiliz pek. Ya geriyiz ya ileri onu da cok irgalamiyoruz.
0
bos gezenin bos ustasi
(28.02.18)
Bunlari istemeyen kadinlarin cogu yillardir yalniz hayatlarinda hic duzgun bir iliskileri olmamis "loser"lar o yuzden de beni alacak biri olsun da dugun eksik kalsin diye dusundukleri icin istemiyorlar ama yahudinin dedigi gibi bi enayi ciksa isler degisir.
0
acımasız gerçekler
(28.02.18)
ben istiyorum. ayrı ayrı nişan düğün kına nikah şeklinde değil de aile arasında yüzük sonrasında da nikahın da içinde olduğu bir düğün isterim. maddi imkanları çok zorlamanın da bir anlamı yok. istemediğim şey, görüşmediğim hatta tanımadığım eş dost akrabadan oluşan bol gelenekli bir düğün.

düğüne dünyanın en korkunç olayı, bir kadının en ahlaksız isteği gibi bakmayı da pek anlamıyorum. o istekte olan bir kadınla evlenmem falan. zorlama adetler dışında evlenecek kişilerin isteği ve tarzıyla yapılan, çiftin kendisini eğlendirdiği şık bir kutlama, anı neden olmasın ?
0
aquarium
(28.02.18)
Düğün istemem ama kokteyl tarzı ufak bir kutlama isterim. En yakın arkadaşlar ve aile üyeleri ile yer içer eğleniriz, güzel olur. Neden yüzlerce kişilik bir düğün yapıp da dıdısının dıdısının masrafını üstleneyim? Bence asıl bunu yapmayı istemek anormal.

Gelinlik mevzuna gelince kabarık olmayan, sade, vintage bir şeye hayır demem. O gün benim için özel olacak, dolayısıyla özel bir elbise giymekte sakınca görmüyorum. Gelinlik deyince illaki koskoca pasta gibi bir şey giymeye gerek yok. 20’li yıllardan fırlamış gibi duran şık bir elbise iş görür.

Yani klasik anlamda düğün ve koskoca gösterişli bir gelinlik istemediğim için suçlu mu oldum? Değişik mi oldum? Valla bence olmadım.

Bu arada yukarıda bir arkadaş bu kadın loserdır demiş. İşte tipik erkek kafası. Onlara 40 gün 40 gece düğün yaptıracak, gelinliğin eeenn pahalı modelini isteyen kızlar daha değerli, daha olması gereken gibi görünüyor, diğerleri loser. Ne diyeyim umarım loser olmayan bir kıza denk gelirsiniz de size sadece gelin başı için 5000 tl ödetir.
0
i m cool with that
(28.02.18)
Gelinlik giymek isterim; hiç şöyle gelinliğim olsun vs diye hayallerim olmadi ama hayatımda 1 kere giyeceğimi düşündüğüm bir elbise olması değişik geliyor; yaşlanınca içimde kalmasın. Hem 'biriyle hayatımı birlestirirken o güne özel hazırlanmanin nesi kötü?' Diye düşünüyorum.

Düğün kısmı da şöyle; çok buyuk organizasyona, davullara, zurnalara gerek yok ama en yakınlarımın geleceği, pasta limonata dağıtılmayan, sicak bir ortamda birkaç saat eğlenmek güzel olur gibi geliyor. Bunun için deli gibi para harcamak da gerekmiyor. Her düğün klasik Türk düğünü gibi olmak zorunda de değil.

Gelecek sene nisan mayis gibi evleneceğim; organizasyonu da yukarda tarif ettiğim şekilde yapmayı düşünüyoruz.
0
fraise
(28.02.18)
@i m cool with that biz de davullu zurnalı abartılı bir düğün yapmadık, taraflardan herhangi biri yapmak istese de kabul etmezdim. düğün illa davullu zurnalı olmak zorunda değil. benim bahsettiğim hiçbir özelliği olmayan bir günmüş gibi gidip evlenme kafasında olanlar.
0
acımasız gerçekler
(28.02.18)
Evet var. Hatta düğün yapmamak için gidip yurt dışında evlenmiştim bir zamanlar. O kadar uzağa gittim ki kimse gelemedi. Gelinlik yerine de beyaz normal elbise giymiştim. Tanıdığım 3-4 çift daha böyle yaptı. Yani sanıldığı gibi herkes düğün istemiyor. Tanıdığım pek çok insan da aile baskısı yüzünden düğün vs yaptı.
0
anumegha
(28.02.18)
Düğün olmayacak, gelinlik de büyük olasılıkla olmayacak. Ailem de istemiyor.
0
aychovsky
(28.02.18)
Düğün ve gelinlik istemedim. Eski eşimin ailesinin çevresi geniş diye onların ısrarı ile sade bir kokteyl ile ve gelinlik ile çözdük işi. Boşanmak istedigimde eski eşin isteği ile evlilik terapistine gittik. Eski eşim dedi ki, phoebe kapris yapmaz, hır gür çıkarmaz, yıldönümü aydönümü kutlamaz, takı falan zaten sevmez, düğün "bile" istemedi, öyle olunca nasılsa "cepte" diye hissediyorum ve serçe parmağımı dahi oynatma ihtiyacı duymuyorum. Bu da böyle bir anımdır.
0
Phoebe
(28.02.18)
Hayal etmedim de yahu tanıdığım ve değerli bulduģüm herkesi bir araya toplama fikri bayağı hoşuma gidiyor. Bir de burda böyle bir bölüm var, o bölümde insanlar konuşma yapıyor, o bölümü çok seviyorum. Insanın geçmişiyle ve bağlarıyla yeniden karşılaşması epey güzel bir şey. Düğün, bir ritüel, bir toplantı, devletle olan iş ayrı. Birisiyle hayatını birleştirdiğinde artık orada yeni bir kimliğin, benliğin oluyor, bu kimliğın taninmasının bir aracı. Kendine de bu yeni kimliģin orada dank ediyor, dile geliş şekli. Kutlama kısmını da seviyorum. Iyi ki birbirimizi bulduk gibi (*-*). Gelinlik ve damatlık da özen ve sayglı bir şey gibi ya hani, onları da seviyorum. Olmadığın kadar temiz, sade ve şık olacaksın. Fikir iyi. Böyle işte. Düğün olsun.
0
velvetmorning
(01.03.18)
abartı olmamak kaydıyla isterim tabii. kapalı alanda davul zurna eşliğinde düğünümün yapılacağını, çoluk çocuğun pistte dolaşacağını ve koca memeli teyzelerin göbek atacağını düşününce midem bulanıyor. böyle bir organizasyona asla evet demem.
0
thomson'un uzumlu keki
(01.03.18)
ne düğün ne gelinlik hiç birini istemedim. sadece sevdiğim kişiyle başbaşa nikah kıyayım olsun bitsin dedim ama olmadı çünkü burası türkiye. düğün yapmazsanız evlatlıktan reddederiz diyen aileler vardı ve 5 kuruş da destek vermediler. sonuç olarak düğünler yapıldı ama arkamdan bir sürü de dedikodu oldu. şimdiki aklım olsa işler kopma noktasına da gelse istemiyorum diye diretirdim. ailelerin gönlünü edeceğiz diye hem paramızdan hem psikolojimizden olduk.
0
iwillsee
(02.03.18)
(8)

Vodafone Kullananlar Memnun mu?

top_secret
Değilse neden ?
Değilse neden ?
0
top_secret
(28.02.18)
beklentiyle alakalı. çok memnunum diyemem ama memnun değil de değilim. bazen çekmediği oluyor.
0
naksidil
(28.02.18)
genel olarak memnunum, çekmeme sorunu ile karşılaşmadım.

not: istanbul
0
istenmeyen tüy
(28.02.18)
memnunum, bi sorun yaşamadım. (istanbul)
0
doxanikee
(28.02.18)
Ben memnunum, red 10 kullanıyorum
0
mutlusismankedi2015
(28.02.18)
son 1 haftadır hiç memnun değilim. özellikle internet sürünüyor. söve söve kullanıyorum malesef. telekoma geçmeyi düşünüyorum.
0
hemsta
(28.02.18)
çağrı merkezi nasıl çalışıyor onu da yazar mısınız? turkcell kalitesi var mı? aradığım anda yetkin kişiler ile görüşebiliyor muyum? vodafone red cazip geliyor şu an için.
0
La Femme D'argent
(28.02.18)
Bir arıza vs. çıkmadığı sürece gayet iyi. Hatta, internet olarak ben başarılı buluyorum. Çekim kalitesi olarak da türk telekom (avea)'dan bir nebze daha iyi.

Ama bir ayardır, özelliktir vs. müşteri hizmetleriyle, servisle falan uğraşmanız gerekirse işte o kısmı sıkıntılı.
0
skooma
(28.02.18)
Turkcell'den geçtim, tek olumsuz yanı Turkcell Platinumdaki gibi arayınca hemen müşteri temsilcisi insanla görüşememek ama fatura 1/3 geliyor. O nedenle Turkcell'e tekrar kazıklanmayı düşünmem, müşteri temsilcisine işimin düştüğü ayda yılda bir ama faturayı her ay ödüyorum. Red'in kampanyaları falan da iyi, Platinum'daki gibi saçma sapan yat park yeri kiralama hizmetinde indirim yerine sürekli kullanacağım hizmetleri tercih ederim.
0
kayranin kedisi
(28.02.18)
(3)

duş başlığı vs su tüketimi

who cares wins
selamlar. duş başlığı su tüketimini ne kadar etkiliyordur acaba? evdeki duş başlığı çok kötü değil ama eski ve kenarlarında su kaçırdığı noktalar var. kombinin ateşlemesi için su ısınırken sonuna kadar açmak gerekiyor, duş esnasında da son ayarda kullanıyoruz. sanki duş başlığı daha güzel olup daha
selamlar. duş başlığı su tüketimini ne kadar etkiliyordur acaba? evdeki duş başlığı çok kötü değil ama eski ve kenarlarında su kaçırdığı noktalar var. kombinin ateşlemesi için su ısınırken sonuna kadar açmak gerekiyor, duş esnasında da son ayarda kullanıyoruz. sanki duş başlığı daha güzel olup daha iyi akıtsa biraz daha kısarak kullanabiliriz gibi geliyor. var mı cidden böyle bir ilişki?
0
who cares wins
(28.02.18)
angelofdeath
(28.02.18)
Kafanıza ulaşmayan, kenarlardan akıp giden sular tamami ile boşa israf. Basit bir başlık bile alsanız işinizi görür, olabildiğince geniş yüzeyli ve çok delikli olması faydalı.
0
John Bloor
(28.02.18)
ben ulusal kanalda satilan relax showeri aldim annem özeniyor diye.
çok memnun kaldim kendi evime ve yazlığa da sipariş verdik.

bendeki su aşırı basınçlı gelince patladı. aradım yenisini hemen ücretsiz yolladılar. musteri hizmetleri de gayet iyi yani
0
balik kraker
(28.02.18)
(1)

kablosuz bağlantılı printer önerisi

sir gawain
bana ev tipi, çok yer kaplamayan basic bir printer önerir misiniz? bilgisayarın uzağına koyacağım için wifi olması gerek, başka bir şart aramıyorum.
bana ev tipi, çok yer kaplamayan basic bir printer önerir misiniz? bilgisayarın uzağına koyacağım için wifi olması gerek, başka bir şart aramıyorum.
0
sir gawain
(28.02.18)
yanlış hatırlamıyorsam şu var bende
HP DeskJet Ink Advantage 5075

hem yer kaplamıyor, hem tarayıcısı da var, hem wifi ile gönderiliyor, hem de printer'ın bir mail adresi var, ona nereden mail atarsaız atın, attığınız şeylerin çıktısını da alıyor.
0
veritaslibertas
(28.02.18)
(3)

en yararlı baharatlar hangileri?

plastic_angel
selam cicişler, yemeklerde, salatalarda kullanabileceğimiz en faydalı 5 baharatı sıralayabilir misiniz?
selam cicişler,
yemeklerde, salatalarda kullanabileceğimiz en faydalı 5 baharatı sıralayabilir misiniz?
0
plastic_angel
(28.02.18)
Zerdeçal.
0
angelus
(28.02.18)
Kekik, Karabiber, Pulbiber, Nane, Kimyon
0
grobet
(28.02.18)
Zerdecal
0
chitosan
(28.02.18)
(2)

IIS Sistem üzerinde PHP dosyalarım cacheleniyor

tchuck
vallahi aklımı yitirmek üzereyim.bütün output cache'leri yazdım web.config'e gene de çözüm olmadı.olay şu: header.php home.php ve footer.php diye üç dosyam var diyelim.bu dosyalarda değişiklik yapıp kaydediyorum sunucuya, kaydoluyor. bakıyorum, değişiklik de gerçekleşiyor dosyanın üstünde.ama ön tar
vallahi aklımı yitirmek üzereyim.

bütün output cache'leri yazdım web.config'e gene de çözüm olmadı.

olay şu: header.php home.php ve footer.php diye üç dosyam var diyelim.

bu dosyalarda değişiklik yapıp kaydediyorum sunucuya, kaydoluyor. bakıyorum, değişiklik de gerçekleşiyor dosyanın üstünde.

ama ön tarafa kesinlikle yansımıyor. hem de süresiz bir şekilde yansımıyor.
adını home2.php diye değiştirip conroller'dan o şekilde çağırdığımda değişiklik yansıyor ön tarafa.

ve anlayamadım aklımı yitirmenin eşiğine geldim yemin ederim.
web.config'de ne ayar yapmam lazım arkadaş? google'da, stackoverflow'da cache silen her şeyi yaptım hiçbiri fayda etmedi.
0
tchuck
(28.02.18)
bu arada server side cache atıyor, çünkü her browser her bilgisayardan aynı şekilde değişmemiş olarak gözüküyor.
0
🌸tchuck
(28.02.18)
web.config asp.net için kullanılıyor site asp.net ile çalışmıyorsa iis web.config e bakmaz bile, istersen web.config bozuk olarak kaydet yani geçerli bir xml olmamasına rağmen siten çalışıyorsa çözüm başka yerdedir.
0
Sir Anthony Hopkins
(28.02.18)
(7)

süper ligde şampiyon kim olur

etki
ve tempobette şampiyon kim olur bahislerini neden göremiyoruz?
ve tempobette şampiyon kim olur bahislerini neden göremiyoruz?
0
etki
(28.02.18)
Tempoda var

gs 2.85
bjk 4
fener 4
başakşehir 4.5
0
akatreil
(28.02.18)
Gs
0
Revia
(28.02.18)
Gs
0
tociess
(28.02.18)
97 kişi daha cevap verebilir mi?
0
🌸etki
(28.02.18)
gs
0
doxanikee
(28.02.18)
O gs diyenleri 7-8 hafta sonra gorucem ben. Ya basak ya besiktas sampiyon olur. Buyuk ihtimalle de ilk iki bu takimlardan olusur. Bombok bir kadrosu var galatasarayin ve sezonu temmuzda actilar. Sezonu erken actiklari icin yuksek kondisyon ve fikstur avantaji nedeniyle ilk 8 hafta onune geleni ezdiler. Simdi cepten yiyorlar.

Sezonu temmuzda acan bir takimin mayisa kadar diri kalmasi mantiken mumkun degil.
0
bos gezenin bos ustasi
(28.02.18)
üstteki boş mesaj, (bkz: entry ve nick uyumu).

inşallah ve eze eze galatasaray.

beşiktaş ve başak diyenleri galatasaray deplasmanları sonrası buralarda görmek isteriz.
0
del piero10
(28.02.18)
(5)

fondöten sorusu

dedim ben sana
sevgili duyurunun güzel ve bakımlı kadınları,t bölgesi yağlı cilt tipime uygun, yarı kapatıcılığı olan, yüzümde kalıp gibi durmayan, günlük kullanıma uygun, en fazla günde bir kez uygulama tekrarı isteyen, f/p açısından iyi, abartı yüksek fiyatlı olmayan fondöten arayışındayım. siz ne kullanıyorsunu
sevgili duyurunun güzel ve bakımlı kadınları,

t bölgesi yağlı cilt tipime uygun, yarı kapatıcılığı olan, yüzümde kalıp gibi durmayan, günlük kullanıma uygun, en fazla günde bir kez uygulama tekrarı isteyen, f/p açısından iyi, abartı yüksek fiyatlı olmayan fondöten arayışındayım. siz ne kullanıyorsunuz? memnun musunuz? estee lauder double wear öneriyorlar denesem mi acaba? teşekkürler.
0
dedim ben sana
(28.02.18)
double wear nude'u merak etmistim, ama mac face and body'm var bir suru, o yuzden alnim ve burnum parlasa da bitirmeye calisiyorum. bence dw nude'a bir bakiverin.
0
e haliyle
(28.02.18)
double wear yüzdeki her şeyi kapatan bu nedenle kusurlu ciltler için önerilen bir fondöten, kalıp gibidir yani ve aradığın özelliklere hiç uymuyor. mac face and body olabilir.
0
pinkpeony
(28.02.18)
Zamaninda bir cok pahali markayi deneyip delirmis para sacmis biri olarak hala tek sabit kullandigim ve herkesin sordugu fondotenim yves rocher'in "kusursuz ten likit fondoten"i. Sungeri hafif islattiktan sonra yuzune uyguladiginda kusursuz oluyor. Bence yanina sungerini al ve yves'e gidip bir dene.
0
goochie goochie
(28.02.18)
Lancome'un Miracle Air de Teint fondotenini çok başarılı buluyorum ve ben de T bölgesinde yağlanma sorunu olan biri olarak uzun süredir rahatsız olmadan kullandım.
0
a day at the races
(28.02.18)
Mac face and body parlak bitişli bir fondoten olduğu için beklentilerini karşılayacağını sanmıyorum. Karma ciltli biri bu fondoteni transparan pudra geçmeden kullanamaz.

Lancome'u (bir üstte bahsi geçen) annem kullanıyor ve ben de başarılı buldum, güzel bir aydınlık veriyor ancak pahalı. Ben Estee Lauder cushion stick kullanıyorum, morhipo'da indirimde şu an (kullandığım Mac fondotenden ucuz). Yüzünde bariz bir sorun yoksa, sadece daha canlı ve eşit dursun istiyorsan bunu deneyebilirsin. Kendi süngeriyle uygulandığı için maske olayı hiç olmuyor, süngeri çıkarıp yıkayabiliyorsun.
0
kayranin kedisi
(28.02.18)
(30)

Motorsiklete çarptım

liberal
Merhaba,1 saat önce beş km hızla giderken bir motorsiklete çarptım. Motor üzerinde iki kişi vardı ve düşmediler bile, yani ne kadar yavaş çarptığımı belli etmem adına belirtiyorum bunu.Adam indi motordan saga çekti baktı bir şey yok, ben de arabama baktım bir şey yok. Numaramı aldı, servise götürece
Merhaba,
1 saat önce beş km hızla giderken bir motorsiklete çarptım. Motor üzerinde iki kişi vardı ve düşmediler bile, yani ne kadar yavaş çarptığımı belli etmem adına belirtiyorum bunu.

Adam indi motordan saga çekti baktı bir şey yok, ben de arabama baktım bir şey yok. Numaramı aldı, servise götüreceğini belki yürüyen aksamında bir şeyler olabileceğini söyledi.

Şimdi servise gitmiş arıyor, servisteki adam masraflarını söyleyecek. O an tutulmayan tutanaktan dolayı ben bunu karşılamak zorunda mıyım? Adam gitsin motorun bütün arızasını çıkartsın bana yüklesin?

Aracım kaskolu ama benim araçta sorun olmadığı için zorunlu trafik sigortası ödeyecek bir masraf olursa da sanırım değil mi?

Teşekkürler.
0
liberal
(28.02.18)
motorsiklet scooter falansa ucuz tutar ver gitsin, başına bela alma.

Eğer karburator kapağı falan duyarsan hass. de geç.
0
binder dandet
(28.02.18)
Şimdi mesaj attı egzozun içi dagılmış diyor, ben pek ihtimal vermiyorum zira ben elimle yumruk atsam daha sert vururdum hesabı bana kitleme peşindeler.
0
🌸liberal
(28.02.18)
Bana kitleme vakası gibi geldi
0
nodrama
(28.02.18)
elemanın ehliyeti var mıydı? ben motorsiklete istemeden çaptım (hatalı sollama yapıp sağımdan sola girmek isterken bana çarptı) ve düşürdüm. elemana direkt ehliyetini sordum kaçtı gitti.
0
ozdek
(28.02.18)
Adamlar 40-45 yaşlarındaydı, ehliyet olmaması ihtimali düşük, ben şimdi gelin imzalayayım tutanagı desem bana ne zararı olur?
0
🌸liberal
(28.02.18)
adamin samimiyetine inanmiyorsan bildigim kadariyla da sana hicbir yaptirimi yok su anda. kusura bakma kardesim benim carptigimdan o kadar bir sey olamaz deyip gecebilirsin. kaskondan tamir yaptirsan kasko primin artar adam da bunu dusunup senden para alip tamir bile ettirmeyebilir. tabi bu dediklerim adamin durust olmadigini dusunuyorsan gecerli, ki bana da oyle bir durummus gibi hissettirdin seni saf gormus olabilir :) ek olarak gel benim ustama gidelim gibi olaylara girebilirsin ama bence gereksiz.
0
kolonyaa
(28.02.18)
sana kitlemeye çalışıyorlar inanma. (anlattıkların doğruysa tabii)
0
yazar yazmaz yazan yazar
(28.02.18)
5 km/s hızla nasıl çarptın?
0
La Femme D'argent
(28.02.18)
ucuz tutar. kaskı sigortası ve motor ehliyeti varmı onları bilirsen ben ödemiom sen kurallara uy önce de.
0
mikahakkinen
(28.02.18)
2410 tl hesap gelmiş,
Nasıl çarptım, elma yiyordum, elmam bitmişti, elimi silmek için selpak bulamayınca elimi camdan çıkartıp yagmurla ıslatayım derken önüme bakmadım ve çarptım.

Anlattıklarım doğru, mecidiyeköy metrobüsün orada zaten trafik duruyor, akan trafik olsa zaten camı açmazdım :)

2.410 TL'yi kitlemeye çalışıyor farkındayım, Motor 14.500 TL'ymiş, egzoz 2.410 TL tutuyor. Bir yanım gitsin dava açsın diyor bir yanım nasılsa cebimden çıkmayacak diyor. Kaskları vardı adamların.

Not şu an ofiste çalışıyorum. Öğlen gelecek tutanak tutacagız.
0
🌸liberal
(28.02.18)
2410 nedir amk? sakın kabul etme. çok çok gel benim tanıdığım ustaya götürelim dersin. 2410 tl tutmaz hiçbir şey..
0
silah taciri
(28.02.18)
binder haklısın esasında ama artık kötü insanla kötü olmamak adına tutanagı tutacagım, not kısmına 5 km hızla gittiğimi de belirteceğim, trafik sigortası firması dava bile açabilir bu kişiye ileride.
0
🌸liberal
(28.02.18)
Benim zorunlu trafik sigortam ödeyecegi için tutar benden çıkmayacak ki, adamın egzozunu harbiden yenilemiş olacağız.
0
🌸liberal
(28.02.18)
Ahaha 2400e arabanin kaput + bagajini yeniliyorlar. Tutanak tuttur kesinlikle. Aciklama kismina da olayi yaz 5 km hizla carptigini, inip baktiginizda gizle gorulur bi hasar olmadgini vs.
0
brkylmz
(28.02.18)
trafik sigortası senin karşı tarafa verdiğin zararları oder. senin aracındaki hasarı ise kasko öder. adamların seni sikmeye çalıştığı belli. ama trafik sigortası tarafından karşılanacağından çok dert etme derim.
0
twelfth
(28.02.18)
@twelfth ben de sen gibi düşünüyorum.
0
🌸liberal
(28.02.18)
Bir motosiklet sahibi ve motordan çok araba kullanan biri olarak cevaplayayım;

Çağırın gelsin, motora ve eksoza bakın. Sizin çarpma açınıza göre eksoza çarpmış olma ihtimaliniz varsa eğer tutun tutanağı.

Ha yok direkt arkadan çarptıysanız tekere ya da çamurluğa denk gelir eksoz olamaz, eksoz tarafından açılı çarptıysanız olabilir ama.

Evet orjinal eksozlar çok pahalı.

Aslında burada sizin kazıklanıp kazıklanmama gibi bir probleminiz yok, nasıl mı?

Tutanağı tutun, çarptığınız açıyı doğru anlatır şekilde tutanağa çizin. Ayrıntılı olarak yazın, motorun ve sürücünün düşmediğini ayakta kaldıklarını da belirtin. Sonra da çarptığınız andaki gibi araçları yerleştirip fotoğraflayın.

Gerisi sigorta eksperine kalmış bir şey, sizi belki kandırabilirler ama eksperi kandıramazlar. Eksper o kazada oluşmayacak şeyleri onaylamaz.

Tekrar farklı yönden düşünelim;

Kaza yaptığınız an tutanak tutup adamla vedalaşsaydınız gerisi sigorta eksperi ve onun arasında olan bir konu olacaktı. Tutanakta kazayı ayrıntılı anlatıp fotoğrafladıktan sonra servise gidip de sağlam eksoz ve tekeri söküp kazalıyı takıp kazada oldu diyerek sigorta şirketin de dolandıramazlar.

Özetle çağırın ve tutanağınızı tutun, hakkı varsa sigortadan alır. Hakkı yoksa babayı alır eksperden.
0
John Bloor
(28.02.18)
sana kitliyor, üstelik motorcu bi de... hiç güvenme derim.
yine de tutanak tutucam, bana giren çıkan yok diyorsan; zorla biraz adamı. kamera baktırdığını söyle, hız tespiti yaptıracağını söyle, kendi ustana gösterteceğini söyle.. yarın başkalarını da kökmesin adam.
0
delarue
(28.02.18)
Geçen 60-70 km hızla giderken motordan düştüm, sürüklendi motor baya. İkimiz de sağlamız. O hızda o kadar hasar çıkması imkansız.

Egzoz da zaten o kadar pahalı bir şey değil performans egzoz değilse. 40-45 yaşlarındaki adam da kullanmaz zaten.
0
Crowley
(28.02.18)
motor ne marka model? carptiginizda egzoza mi denk geldi? yoksa plakalik kismi veya lastige mi?

bana da ara sira isiklarda beklerken veya geri geri giderken carpiyorlar. bazilari ozur diliyor, bazilari kafasini ceviriyor. kadinlar cok fena ne yazik ki. direkt okuze bagliyorlar. neyse, sizin yaklasiminiz cok insancil geldi o yuzden. ama sanki bir kaktirma niyeti var karsi tarafta.

bence sigortanizla gorusup dogru bilgi alin. parayi sizin odememeniz haksiz bir isleme ortak olmanizi gerektirmez.

bir de hazir konusu acilmisken; egzos, egsoz, eksoz, egzost, eksozt bunlar yanlis, egzoz dogrusu.

motorsiklet degil motosiklet dogrusu.
0
jimicik
(28.02.18)
@jimicik, ben zaten neyse onu yazacagım, motorun görünüründe bir hasar olmadığını ve çalışır vaziyette olduğunu, artık sigorta firmasından alır mı yoksa 2.400 TL masraf kendisine mi kalır bilemem, ben ekstradan yok şoyle haksızım boyle haksızım demeyecegim.
0
🌸liberal
(28.02.18)
tutanak tutulmadıysa hiçbir bok ödemek zorunda değilsin. cevap verme.
0
otonomo
(28.02.18)
@John Bloor +1

1- tutanak tutalım de çağır adamları.
2- eğer tutanakla falan uğraşmam dersen de motoru kendi tanıdığın yer dışında yaptırmayacağını kesin bir dille belirt.
0
naksidil
(28.02.18)
@naksidil, nerede yaptırırsa yaptırsın banane, parasını ben vermeyecegim, sigorta öderse öder ödemezse kendisine kalır.
0
🌸liberal
(28.02.18)
Yanlış kişiye insanlık yapmaya kalkmışsın. Fırsatçının teki. Egzosta gerçekten bir hasar olsa bile onun tanıdık ustası vardır çok ucuza hallettirebilir. Seni silkmenin peşinde.

Tamam sigorta öder ama bir sonraki sigortan yüksek gelir. Sana da zararı var. Risk puanın yükselir.
0
yirmisantim
(28.02.18)
Adam motorla maltepeye gidiyor, şimdi de maltepe'den mecidiyeköye gelecek. Bu kadar masrafı olan araç iyi yol yapıyor. İnsan işkillenmiyor değil.
0
🌸liberal
(28.02.18)
Sigorta yeniletirken sıkıntı yaşarsın. Az masraf değil 2400 kesin primlerinde hayvani artış olur. Sigorta experine paslamışsın durumu ama sigorta experi cebinden vermiyorki o da senin primine yansıyacak.
0
Angelismeee
(28.02.18)
çarpma pozisyonuna yine al arabayı, egzosa geliyor mu bak ? bence sana kitliyor, ben de başka servis biliyorum oraya götür de.

senin cebinden çıkıyor olabilir ama öyle yüzsüzlere sigorta neden para ödesin. en olmadı tutanak tutulsun ama sonra eksperi ara olayı anlat, ben innamıyorum kazada olduğuna de. zaten eksperler çakal anlarlar
0
oscar
(28.02.18)
@oscar bence de sigorta uzmanı beni arayacak o zaman zaten ne olduysa anlatacagım.
Adamla tutanak imzaladık, çakal bir tipi yok, halo etkisi ile yanlış düşünüyor da olabilirim :)
0
🌸liberal
(28.02.18)
kişinin samimiyetine binayen davranmanız daha doğru, ama burada servisinde art niyeti olabilir, adam anlatmıştır böyle böyle oldu diye, servisde ona masraf çıkartmıştır sırf kendisi para kazansın diye, güvenmiyorsanız mesafe de fazla yoksa diyin ki burada bir servise göstereyim ben bakalım o ne diyecek diyin yada yetkili servise götürün.

öte taraftan tutanak da tutabilirsiniz hemen o anda olmak zorunda değil, tutanakta yazdıklarınızda mutabık iseniz problem olmaz.
teknik olarak ise, egzosun içi nasıl dağılabilir ki? içinde ne var bu egzosun.

ek olarak eski egzosu isteyin maden değiştirdin kardeşim bu senin işine yaramaz ben bunu alayım de.

pahalı diyen arkadaşlar için, motosiklet için her bişi çok pahalı :(
0
selam
(28.02.18)
(13)

Bu seyin adi ne?

exyc
Tarif bile edemiyorum. O yuzden Google’da da hicbir sey bulamadim. Magazalarda urunlerin yaninda kucucuk fiyatliklar olur hani. Boyle eni 1-1,5 cm filan. Siyah beyaz lego tipli bi sey. Uzerindeki rakamlar digital gibi ama degil aslinda. Onlarin ismini bilen var mi? Asil soru tabii nerde satilir?
Tarif bile edemiyorum. O yuzden Google’da da hicbir sey bulamadim.
Magazalarda urunlerin yaninda kucucuk fiyatliklar olur hani. Boyle eni 1-1,5 cm filan. Siyah beyaz lego tipli bi sey. Uzerindeki rakamlar digital gibi ama degil aslinda. Onlarin ismini bilen var mi? Asil soru tabii nerde satilir?
0
exyc
(28.02.18)
Yan yana kucuk, siyah, legomsu kupler yani. Uzerinde beyaz renkte rakamlar var. Rakamlar digital gorunumlu. Bir de boyle tariflemeye calisayim.
0
🌸exyc
(28.02.18)
QR code gibi mi?
0
silah taciri
(28.02.18)
m.tr.aliexpress.com

tam anlattığın bu değil ama uzun araştırmalarım sonucu bunu buldum:)
0
suicides underground
(28.02.18)
suicides underground
(28.02.18)
şunlar gibi mi? www.etiketlik.com
0
inheritance
(28.02.18)
@suicides underground evet şuna benziyor.

m.tr.aliexpress.com

ama boyutlar minicik, 5 mm gibi ve küp küp. bulabilir miyiz bunu?
0
🌸exyc
(28.02.18)
@silah taciri
yok, hiç değil. bunlar masanın üzerine ürünün yanına konulan fiyatlıklar.
0
🌸exyc
(28.02.18)
@kobuzchu kiz

yok yok, pleksi tipi bir şey değil benim dediğim. aslında fotoğrafı olsa herkesin bildiği bir şey.
0
🌸exyc
(28.02.18)
@inheritance

yok öyle de değil tam.
0
🌸exyc
(28.02.18)
www.ergdisplay.com

Fiyat etiketlik diye arattım
0
hasmetizm 2046
(28.02.18)
@hasmetizm yok yok hiç bunlar değil. benim bahsettiğim minicik tavla zarından daha küçük küpler.
0
🌸exyc
(28.02.18)
Son kararım, şurada bir yerden çıkacaklar:
displaycentre.co.uk
www.alibaba.com
0
kobuzchu kiz
(28.02.18)
@kobuzchu kiz

kesinlikle! 1. linkteki ilk görsel. buradan sipariş vereceğim sanırım. çok teşekkürler :)
0
🌸exyc
(28.02.18)
(7)

Eşit ağırlıkçıya bilim öğretiyoruz

mammamia
Saf bir eşit ağırlıkçıyım. Lise 1'den sonra fen görmedim, öncesinde gördüğümde de dersler çok zayıftı. Matematik ve edebiyatım çok iyi. Ne var ki fen bilmiyorum ve eksikliğini hissediyorum. 30 yaşındayım ve kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Aklıma ciddi ciddi ÖSS fizik, kimya, biyoloji kitabı
Saf bir eşit ağırlıkçıyım. Lise 1'den sonra fen görmedim, öncesinde gördüğümde de dersler çok zayıftı. Matematik ve edebiyatım çok iyi. Ne var ki fen bilmiyorum ve eksikliğini hissediyorum. 30 yaşındayım ve kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Aklıma ciddi ciddi ÖSS fizik, kimya, biyoloji kitabı alıp oturup çalışmak geldi ama sonra saçma bir fikir olduğunu düşündüm. Mühendis bir arkadaşım "dili çok ağır olmayan dergiler, makaleler var oradan başlayabilirsin" dedi ama o da çok ortasından dalmak gibi geldi. Uzayla, bilimle ilgili belgesel izliyorum mesela, bahsedilen temel şeyleri bilmediğim için izleyip gördüklerim aklımda kalmıyor uçup gidiyor.

Bilemedim, ben nasıl geliştirebilirim kendimi bu konuda?
0
mammamia
(28.02.18)
Eksikliğini hissettiğin yerden başlayabilirsin. Mesela belgesel izlerken anlamadığın yeri not al ordan yürü.

Ben de fen bilimlerinde "otur sıfır"ım. ( biyoloji ve fizik hiç görmedim, örtmen yoktu :) Şimdi karşıma çıkan "bu niye böyle" dedğim konulara balıklama dalıyorum. Ordan dallanıyor. İlerledikçe dalların kimini bırakıyorum kimini ilerletiyorum. İlgi alanım yönünde ilerlemiş oluyorum.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(28.02.18)
Youtube'da harika kanallar var takip edebilirsiniz. Türkçe olarak aklıma gelen evrimagaci.org
0
fotrsapka
(28.02.18)
popüler bilim tadında bi' şey arıyorsan çok zor değil. yok ama ben parçacık ve hızlandırıcı fiziği vs. neyse artık çıkarıp çat çat masaya vurmak istiyorum dersen o biraz zor tabii. ilki için lise kitapları vs. biraz anlamsız olur. az biraz ingilizce varsa
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.reddit.com

buralar gayet yeterlidir bence.
0
Jimmy McNulty
(28.02.18)
Youtube.
0
stavro
(28.02.18)
aya bak, ruzgari kokla, agaclari izle, yosun gor, tursu yap, resim ciz, hamur kar, meyve tabagini dolu tut, dikis ogren... boyle baslanabilr bence...
0
e haliyle
(28.02.18)
MIT fizik profesörü Walter Lewin'in dersleri var. Fizik 01 dersleri temel fiziktir, Newton'dan başlar.

m.youtube.com
0
bos gezenin bos ustasi
(28.02.18)
"@bos gezenin bos ustası" güzel link vermiş. matematiğin iyiyse (en azından linear algebra ve partial/ordinary differential equations biliyorsan) richard feynman'ın lectures on physics serisi de çok iyidir:

www.feynmanlectures.caltech.edu
0
slhmlr
(28.02.18)
(5)

[İngilizce]Getir Beraber...

arnold schwarzeneger
http://1.bp.blogspot.com/-Nf96UiNHfOg/Ur23G-8mnhI/AAAAAAAABEM/IgqEAOoKVC4/s1600/640x480_5860yigit_ozgur_karikaturleri_1436.jpgBu karikatürdeki "arkadaşını getir, beraber zikelim" tabiri karşılayabilecek İngilizce bir deyim var mı bildiğiniz?
1.bp.blogspot.com

Bu karikatürdeki "arkadaşını getir, beraber zikelim" tabiri karşılayabilecek İngilizce bir deyim var mı bildiğiniz?
0
arnold schwarzeneger
(28.02.18)
"Invite your friend" kullanılıyor bahsettiğiniz şey için.
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(28.02.18)
Yok, benim aradığım daha argo bir ifade.
0
🌸arnold schwarzeneger
(28.02.18)
"Bring along" kullanılabilir.
0
gonion
(28.02.18)
Kastettiğim, "beraber zikelim" kısmını karşılayacak bu tarz çakallıklar için kullanılan yaygın bir terim var mı?
0
🌸arnold schwarzeneger
(28.02.18)
Hocam "beraber sikelim" kısmının argoluğu da zaten sikmek fiilinden geliyor. Yani beraber sikmek kendi başına bir argo değil. O açıdan bakınca sikmek ne kadar argo ise fuck da o kadar argo, yani "fuck (him/her) together" bire bir karşılar kanaatindeyim.

"Bring your friend along with you, let's (/and we) fuck her together" gibi.
0
gonion
(28.02.18)
(4)

Bir günlüğüne matkap bulmak/kiralamak?

chicha
İstanbul Avrupa yakasında Beşiktaş/Taksim civarlarında nereden/kimden matkap bulabilirim?Kız arkadaşımın evine akordeon kapı aldık, onu monte edeceğiz çok bi iş yok yani.
İstanbul Avrupa yakasında Beşiktaş/Taksim civarlarında nereden/kimden matkap bulabilirim?

Kız arkadaşımın evine akordeon kapı aldık, onu monte edeceğiz çok bi iş yok yani.
0
chicha
(28.02.18)
bauhaus bir ara kiralıyordu günlük.
0
teritori
(28.02.18)
eskiden bauhaus ve baumax alet kiraya verirdi. izmirdeki şubalari kapandı, istanbulda kaldı mı bilmiyorum.

yakınlarda marangoz falan varsa rica etseniz verirler belllki, ben olsam vermem o ayrı profesyonel aletler çok pahalıdır. verse de bi çorba parası 3-5 atmanız lazım tabi. onun yerine bim de a101de ayda bir kere mutlaka matkap kampanyası olur. onu almak daha ucuza gelir, hem de ev bulunmuş olur. yokken ihtiyaç duyulmuyor da varken baya işe yarıyor.
0
halanne
(28.02.18)
bazi nalburlar hilti falan kiraliyor sorabilirsiniz
0
kveldulv
(28.02.18)
Al şöyle ucuz bir şey gitsin;

urun.gittigidiyor.com

Uzun süreler çalışmaya dayanmaz, ama ara sıra evde bir iki delik için iş görür. Bir de kolon kiriş gibi sert yerleri delmek için çok uğraştırır, fazla ısıtıpp yakmadan sabırla kullanılır. Senede kaç delik deleceksiniz ki?
0
John Bloor
(28.02.18)
(1)

Sen heidi değilsin karikatürünün çizeri kim?

chicha
https://store.donanimhaber.com/a0/fc/a1/a0fca1a7d1716ee710f192e7bd6a2f4f.jpg
0
chicha
(28.02.18)
donanımhaberdeki avatarım :D

haydi'yi tsubasa'yla kojiro hyuga arası bişeye benzetmiş :)
0
onemoremile
(28.02.18)
(2)

Penguen Ciltleri (2-20 arası)

balporsugu
nerde bulurum?
nerde bulurum?
0
balporsugu
(28.02.18)
kadıköy çarşısı'na bakmanızı öneririm.. kadıköy postanesi'nin arkasındaki pasaj..

muhtelif çizgi roman ve mizah dergilerinin eski ciltli sayılarını satan dükkanlar alt kattadır..
0
sahlanankoc
(28.02.18)
Şurada çoğu var da bazıları da stokta kalmamış tabii. Mail atıp sorabilirsin, yeni basımlar gelebilir.
komikseyler.com.tr

sahlanankoc +1 daha ucuza bulabilirsin İstanbul'daysan. Bunun dışında nadirkitap (ki pahalı satarlar), letgo, zebramo, sahibinden üzerinden aratabilirsin.
0
lazor
(01.03.18)
(3)

Enpara kartı ATMler okumuyor, kart çöp mü oldu?

chicha
Dün öğle yemeğinde kullanmıştım pos cihazında bugün para çekmem gerekti Finansbank ATM'si hata var gibi bir şey söyledi. Yandaki Garanti ATM'sine taktım, o direkt "Kartınızın çipi okunamadı" dedi.Kartı birkaç ay önce aldım, bir yere düşürmedim, cüzdanda uslu uslu duruyor.Bir aydır multinet kartla ko
Dün öğle yemeğinde kullanmıştım pos cihazında bugün para çekmem gerekti Finansbank ATM'si hata var gibi bir şey söyledi. Yandaki Garanti ATM'sine taktım, o direkt "Kartınızın çipi okunamadı" dedi.

Kartı birkaç ay önce aldım, bir yere düşürmedim, cüzdanda uslu uslu duruyor.

Bir aydır multinet kartla komşular, aynı cüzdanda akbil de var yıllardır ama o cüzdanın diğer ucunda. Birbirlerini üzmüş olabilirler mi? Başka ihtimal gelmiyor aklıma.
0
chicha
(28.02.18)
enparayı arayın yeni kart gönderiyorlar. annemin kartına oldu aynısı. atm kartı almıyordu bile ama alışveriş yapılıyordu. yeni kart gönderdiler iki gün sonra o da aynı oldu. tekrar kart gönderdiler şimdi normal.
0
veritaslibertas
(28.02.18)
Siz hala ATM'lerde banka kartı kullananlardan mısınız?
Kartı eve bırak, yanında yük etme. Karekod kullan.
0
oguz altun
(28.02.18)
@oguz altun Sürekli Finansbank ATM'si bulmak kolay olmadığı için (evet İstanbul'da dahi) farklı bankaların ATM'lerini de kullandığım için mecbur taşıyorum hocam.

Yapı Kredi'ninkini taşımıyorum mesela, mis gibi karekodla hallediyorum işimi.
0
🌸chicha
(28.02.18)
(5)

sevgili sorusu

zulfakr
insanlar sevişmek için mi sevgili oluyor yoksa sadece karşı cinsle konuşmak, münasebet kurmak, vakit geçirmek vs için mi?
insanlar sevişmek için mi sevgili oluyor yoksa sadece karşı cinsle konuşmak, münasebet kurmak, vakit geçirmek vs için mi?
0
zulfakr
(28.02.18)
Tek basina muhabbet icin arkadaslar var, sevgili olmaya gerek yok. Tek basina sevismek icin yine sevgili olmasi sart degil. Bunun one night stand'i var, fuckbuddy'si var, var oglu var. Sevgili olmak icin gerek sart karsimdakine bir seyler hissetmek, kalp carpintisi, vb. Sevgiliyi hem en iyi arkadas hem de sevistigin kisi olarak tanimliyorum.
0
aychovsky
(28.02.18)
birisini hep gormek istiyorsun; hep onunla yurumek istiyorsun, hep onunla yemek yemek istiyorsun, hep onunla uyanmak istiyorsun... bakiyorsun sevgili olmussunuz. "bununla sevgili olayim da soyle soyle yapariz" diye baslayan kisiler varsa, ben tanimadim hic.
0
e haliyle
(28.02.18)
İkisi de
0
Delay Fuze
(28.02.18)
Sevgili dediğimiz kişi içimizden "Çok tatlısın ya, benim olsana." dediğimiz kişi.
0
taktikmaktikyokbambambam
(28.02.18)
Sevgili olmadan cinsellik yaşayamayan sümsük erkekler genelde seks için sevgili olur, sevgili olmadan seks yapınca kendini kötü hisseden kadınlar da sevgililik kisvesi altında kendi kendine vicdan çatışması yaşamadan seks yapabilmek için sevgili olur. Söylediklerim genele yayılamaz. Açık fikirli olmayan, özgüvensiz, hayatı boyunca mahalle baskısıyla büyümüş, kendini geliştirmekten uzak bireyler için geçerli bir gözlemdir.

Maalesef gerçekten seven insan sayısı çok çok çok az. Bir kez sevildim, kıymetini bilemedim. Sonrasında hayatıma giren kadınların neredeyse yarısı duygusal bir şeyler hissettiğini, sevgili olmak istediğini söyledi ama sevmediklerinden emindim.
0
yirmisantim
(28.02.18)
(2)

Acil bir askerlik sorusu

dalessandro
Bu şubat celbi ile asker için sınıflandırmam yapıldı. B grubuna kaldım. 13 mart ta birliğime teslim olacaktım. Bu sülüs belgesi için için e devlete e girmek hiç aklıma gelmedi. sülüs almanın son tarihi geçmiş midir? gece gece aklıma kurt düştü.
Bu şubat celbi ile asker için sınıflandırmam yapıldı. B grubuna kaldım. 13 mart ta birliğime teslim olacaktım. Bu sülüs belgesi için için e devlete e girmek hiç aklıma gelmedi. sülüs almanın son tarihi geçmiş midir? gece gece aklıma kurt düştü.
0
dalessandro
(28.02.18)
sülüs dediğin zaten bir tıklık iş hocam. sorun olmaz. sorun olursa bile askerlik şubesinden çözülür, son günlerin gez toz. hayırlı teskereler sağ salim git gel.
0
ketcapli dondurma
(28.02.18)
daha açıklanmadı martın ilk haftası açıklanacak bildiğim kadarıyla.
0
nrmnm
(28.02.18)
(3)

Kol ve Göğüs Bölgesinde Ağrı ve Uyuşma

burka
MerhabaSon birkaç gündür vücudumda bazı ufak semptomlar belirmeye başladı ve artık gözardı edememeye başladım. Rica etsem görüşlerinizi iletir misiniz.1. Sağ omuz koltukaltı bölgemde ufak bir uyuşma başladı. Özellikle koltukaltımda sanki görünmez bir kütle, bir yoğunluk varmış hissi yaşıyorum. Günde
Merhaba

Son birkaç gündür vücudumda bazı ufak semptomlar belirmeye başladı ve artık gözardı edememeye başladım. Rica etsem görüşlerinizi iletir misiniz.

1. Sağ omuz koltukaltı bölgemde ufak bir uyuşma başladı. Özellikle koltukaltımda sanki görünmez bir kütle, bir yoğunluk varmış hissi yaşıyorum. Gündelik çalışmamda herhangi bir engel, sıkıntı vermiyor ancak böyle birden bire olmasına şaşırdım.

2. Son 2-3 gündür ise sağ kısma yakın ve hakim olmakla birlikte göğsümün ortasında ufak bir ağrı, farkedilir birşey başladı. O da aynı şekilde rahatsızlık vermiyor ancak kendini hissettiriyor.

Bunları özellikle yazdım çünkü yaşım genç, 20'lerin sonlarındayım. Öyle canı tatlı biri hiç olmadım, sağlıklı birisiyim ve ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmadım. Tüm bunlara rağmen beni düşündürdükleri için size danışmak istedim.

Şimdiden teşekkürler
0
burka
(28.02.18)
@acetaminophen
Normal otururken, ayakta oluyor. Örneğin şu anda ekran karşısında çalışma koltuğunda oturuyorum, belirttiğim semptomları hissediyorum.
0
🌸burka
(28.02.18)
İhmal etmeyip kardiyolojiye gidin bence. Birşey yoksa içiniz rahatlar.
0
curukturpkokusu
(28.02.18)
hocam sürekli oturarak çalışıyorsanız fıtık benzeri bir durum da olabilir. görünün
0
lcha
(28.02.18)
(16)

erkek eşitsizliği

douglas
kadın hakları, kadınlar eziliyor, kadınlar için adalet vs. tamam da bir erkek olarak toplumda üstüme yüklenen rolden bende nerde lan benim haklarım diyebilecek kadar rahatsız oluyorum aslında. bu genellikle güven meseleleriyle alakalı şeylerde oluyor. eğer bir kadın küçük bir kızı severse, ya da oto
kadın hakları, kadınlar eziliyor, kadınlar için adalet vs. tamam da bir erkek olarak toplumda üstüme yüklenen rolden bende nerde lan benim haklarım diyebilecek kadar rahatsız oluyorum aslında. bu genellikle güven meseleleriyle alakalı şeylerde oluyor. eğer bir kadın küçük bir kızı severse, ya da otobüste aa canım yaa kucağıma otur istersen dediğinde bunda bir sorun yoktur ama erkek diyemez velevki dedi. pedofilidir, sapıktır emanet edilmez. aynı şekikde www.evdekibakicim.com sitesiyle karşılaştım. sanki bir erkeğin bu bakıcılığı yapması, küçük bir çocuğun kızın bir erkeğe emanet edilmesi günah ya da yasadışıymış gibi kesinlikle sadece 'abla'lara emanet edilebiliyor çocuklar. çocukları çok seviyorum ve bir kadın olsaydım bir bakıcı olabilirdim. ama erkek olduğum için olmaz. bu sadece görünen ve bana yansıyan kısmı. çocukları sevmem ve onlarla vakit geçirmek istediğim halde kadın olmadığım için bunun zorlaşması. ama daha bir çok şey var. soru nedir diyecek olursanız evet merak ettiğim bir şey var bunu fark eden ya da hisseden oldumu hiç acaba?

eşitsizlik sadece belli bir ölçüde olmaz. her açıdan eşitsizlik eşitsizliktir. her kadın aynı olmadığı gibi her erkekte aynı değildir haliyle aynı kümede sınıflandırılamaz. ama sırf bu yüzden cinsiyet eşitsizlikleri yaşıyoruz.
0
douglas
(28.02.18)
Her erkek hatta geciyorum her kadin zaten bunun boyle oldugunu bilir fakat goz ardi eder. Kendine feminist diyip erkek adam boyle yapar diyen cok kadin gordu bu gozler. Bir de askerligi cocuk dogurmakla kiyaslayan salaklar var ki saymiyorum bile.
0
yeni dunya duzeni
(28.02.18)
🌸douglas
(28.02.18)
bu memlekette babalarin da kiz cocuklarini erkeklerle yalniz birakmaktan imtina ettigini gorebilirsiniz yalniz... bence ornek tam oturmamis.
0
e haliyle
(28.02.18)
Turkiye'de kadin olmak cidden zor. Ben Kanada'da yasiyorum, burada feministlerin ugrastigi cogunlukla angarya isler artik. Ayrimcilik var mi, var ama Turkiye'yle filan kiyaslanacak gibi degil tabi.

Ote yandan ataerkil toplumun erkeklerin uzerinde de olumsuz etkileri oldugu konusunda haklisin. En basitinden sirf erkek oldugun icin askere gitmen, belki de bu yuzden olmen gerekiyor. Sunnet diye hicbir halta yaramayan sacma bir prosedur var mesela, "erkek!" olman icin cukunu kestirmen lazim (oksimorona gel).
0
fortisvita
(28.02.18)
örneğin çok saçma geldi bana. o kadar çok seviyorsan yap bi tane onunla ilgilen. elalemın çocuğunu sevmek, ilgilenmek merakı neden? ablam yeğenimin bezini değiştireceği zaman ben odadan çıkıyorum yahu teyzesi olarak. otobüste kucağıma çocuk vermediler ağlaklığını eşitsizliğe nasıl bağladın anlamadım ben.
0
elorelia
(28.02.18)
eşitsizlik var. kadın da çalışmasına rağmen evin geçinemediği ilk anda "evi asıl geçindirmesi gereken ilk ve tek kişi"nin erkek olması, olağandışı durumlarda kavga, risk, tehdit unsuru vb. kadının yelkenleri suya indirip kedi gibi olup o tehlikeyi bertaraf etmek zorunda olanın erkek olması vs. benim bu sorumluluklarla da derdim yok ama başa bunlar gelene kadar eşit olup, sonrasında kadının ben kadınım diyerek kenara çekilmesi eşitsizlik. kadının pozitif ayrımcılık beklentisi bile erkeğe yapılan bir eşitsizlik.

ama çocuk konusunda hak veremiyorum. ebeveynlerin çocuğuna bakacak, çocuğuna ilgi gösterecek kişiden beklentisi ne olabilir? annelik içgüdüleriyle yaklaşması, sabırlı olması, daha naif olması vs. kadın fıtrat itibariyle daha naif, daha sabırlı, çocuk konusunda daha özgüvenli.

ayrıca bunlar da önemsiz kalır diğer bir husus karşısında. o da malesef bir çocuğun istismar edilmesi konusunda bir kadın milyonda bir böyle bir suça karşıyorsa, erkek belki yüzde 10 falandır. yaşananları görüyoruz. ben de bir baba olarak çocuğumu, hele hele kız çocuğumu bir erkeğe emanet edemem, bakıcısını erkek birinden seçemem. bu karşımdaki şahsın illa pedofil olacağı anlamına gelmiyor. ben çoğunlukla olan şeye karşı kendi tedbirimi kendim almak zorundayım. akrabalarım dahil hiçbir erkeğin kucağına alıp sevmesine izin veremem. onların düşeceği durum benim çocuğumun hayatından, psikolojisinden değerli değil. onların yaşayacağı eşitsizlik de umrumda değil. çünkü bu dünyada çocuğumdan değerli başka bir varlık göremiyorum. en az onun kadar değerli olan başka şey varsa o da diğer çocuklar ve savunmasız hayvanlardır benim nazarımda.
0
deveyi diken adamin ta kendisi
(28.02.18)
Iste gercekcilikten uzallastikca boyle cinsiyet rolleri problemleriyle bogusuruz. Cinsiyet rolleri dogal olarak birbirinden farklidir, toplumsal cinsiyet biyolojik cinsiyetten bagimsiz degildir ama biz realiteden uzaklastikca bu rollerin dogal kaynaklarina da saldiririz. Kadinin rolleri tarstismaya acilinca erkeginki de acilabilir teknik olarqk, o yuzden su durumda haklisin.

Ama senin borun otmez, 3. dalga donemindeyiz. Sozum ona toplumsal cinsiyet sorunlari senin bu sikintilari kapsama alanina almaz bu saatten sonra. Samimi(?) feminist dusuncenin insafina bagli.
0
stavro
(28.02.18)
Nafaka diye bir şey var ve hiç aklımda yokken evlilik müessesesinden bekâr hâlimle acayip tırsmama sebep oluyor.

En basiti bir fare yakalama operasyonunda en baba (çok pardon ana) feministin bile "Sen erkeksin." deyip topu size attığını görebilirsiniz.
0
taktikmaktikyokbambambam
(28.02.18)
200 yillik felsefi gecmisi olan feminizmin, kadinlarin toplum, koca, erkek kardes, isveren gibi kitleler tarafindan ezildigi Turkiye gibi ulkelerde hala bu kadar elestiriliyor olmasi ve duyuruda gun asiri birkac troll tarafindan saldiri altinda olmasi rahatsiz edici.


100 yil once "Kadinlar insan midir, ruhlari var midir?", "Kadinlar oy kullanmasin!" kitlesinin gunumuzdeki temsilcileri "Escinseller normal mi?", "Su feministler de isteyen kadin cocuk yapmasin diyor", "Otobuste kucuk cocuklari minciklayamiyoruz!" elestirilerin sahipleri.
0
Traveller
(28.02.18)
Örneklerin hepsi tam oturmasa da haklısın.

Gelgelelim, hangi akımı veya düşünce yapısını bozmadan alabilmişiz ki bunu tam olarak anlayıp hayatımızda yaşatalım?
0
skooma
(28.02.18)
söylediklerinden çok daha örnek verilebilir. kim ne derse desin hayat erkeklere daha zor.
0
nothing in my way
(28.02.18)
neyi elestiriyorsunuz tam olarak? (troll degilseniz eger)

ya da elestirdiginiz bir durum yok, oylesine mi yazdiniz?

erkeklere de bebek emanet edilsin gibi bir talebiniz mi var?

yoksa insanlar nasil kadin haklari icin eylemler yapiyor, erkek haklari icin de yapsin mi istiyorsunuz?
0
jimicik
(28.02.18)
haklısın.

ama istisnalar kaideyi bozmaz. ve sen istisnalardan birisin. bu yüzden bahsettiğin şey eşitsizlik değil.
0
naksidil
(28.02.18)
kadın erkek eşitliği bireylere ilişkin bir durum değil, her kadının ve her erkeğin (bireyin aslında) farlı olmasından çok bu bahsettiğiniz roller ve cinsiyetin bunun üzerine kurgulanıp eşitsizlik yaratmasıyla ilgili. feminizm zaten bu eşitsizliği gidermek üzere çalışıyor, bunun için de güç sahibi olanların (erkekler kadınlardan daha çok konuda avantajlı) yanlış bilgilendirmeleriyle yaftalanıyor. kadın erkek eşitliğinin görece daha iyi olduğu ülkelerde mesleklerde daha eşit dağılım görebilirsiniz.

diğer yandan bakıcılık konusu yine malesef bu bahsettiğim erkeklik rollerinin yaygın olması (ülkemizde durum daha fena) insanların bundan zarar göreceğini düşünerek kendini ya da çocuklarını korumaya çalışması, yani burda eşitsizliği yaratan kadınlar değil, bu erkeklik rollerini yaratan ve devam ettirenler.

erkeklik sorgulamalarıyla ilgili erkeklik çalışmalarını google'da arayabilirsiniz. burdaki mağduriyet vs başlıklarına bakarak hiçbir şey öğrenemezsiniz malesef çünkü sokaktaki adam dediğimiz (biz kadınlardan daha fazla eziliyoruz) kişi mantığında yazılmışlar.

m.bianet.org
0
kaset
(28.02.18)
senin aradigin anahtar kelime "eleştirel erkeklik calismalari" "masculinity studies". michael kimmel'in ted videolarini izle. biraz şov meraklisi bir abimiz ama iyidir tontostur.

simdi yukarıda söylenen bircok söze verilecek bir cok karsilik var ama birkac noktayi madde madde siralayayim.

1- asıl olan biyolojik cinsiyet degil, toplum icinde sergiledigin ve sana ögretilmis olan cinsiyet rolleridir. bu durumda, erkeklik kadınlık meselesini biyolojik tanımlara sıkışmadan erillik ve ataerkilik'in yanında ya da karşısında olmak olarak düsünmen gerekiyor. bir kadın erilligi ve ataerkiyi kucaklayip yeniden retebildigi gibi bir erkek de eril tavırları ve ataerkiyi reddedip daha eşitlikci bir tavir sergileyebilir.

2- erillik ve ataerki, kadın erkek ve LGBTİ herkesi eziyor, farklı farklı sekillerde yeniden bicimlendiriyor. burada asıl olan, kadın ya da erkegin bu eşitsizlik ve tahakküm icin birbirlerini degil, ataerkiyi ve eril düsünce tarzini eleştiriyor olmasi lazim. kadın, erkek ve LGBTİ'lerin kurtulusu ve özgürlügü birbirleri ile dayanısma icinde birbirlerini özgürlestirmelerinden geliyor.

3- erkeklik ve erilligin tahakkümü evrensel, dogal, tanri vergisi degildir. nasil kadın dogulmaz kadın olunur diyorsak, erkek dogulmaz, LGBTİ dogulmaz, olunur da dememiz lazim. bütün kültürel kodlar gibi eleştirilebilir, degistirilebilir ve yok edebilir. bunun icin de herkesin kendisini eril ve ataerkil iktidarla iliskilendiren baglari, ayricaliklari, ve esitsizlikleri sorgulamasi gerekiyor.
0
eriksatie
(28.02.18)
kaset ve eritsaite çok teşekkürler en faydalı yorumları sizlerden aldım. özellikle kaset çok haklısın mesele bu rollerin yaratılıp devam ettirilmesi. bazı arkadaşlar troll diyecek kadar aktarmak istediğim mesajdan uzaklaşmışken anlayan insanlarında olması çok güzel. keywordlere ihtiyacım vardı cidden sağolun.
0
🌸douglas
(28.02.18)
(4)

Uzay-savaş

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
uzaya roket istasyonları kurmak, bu istasyonları roketler ve nükleer silahlarla yüklemek ve olası bir tehlikede düşmanları roketleyip, nükleerlemek mümkansız mıdır? Bu düşmanlar da dünyada bu arada. mesela amerika, uzay istasyonu kuruyor ve kuzey kore'yi roketliyor bu şekilde. neden dünyadan değil d
uzaya roket istasyonları kurmak, bu istasyonları roketler ve nükleer silahlarla yüklemek ve olası bir tehlikede düşmanları roketleyip, nükleerlemek mümkansız mıdır? Bu düşmanlar da dünyada bu arada.
mesela amerika, uzay istasyonu kuruyor ve kuzey kore'yi roketliyor bu şekilde.
neden dünyadan değil de uzaydan derseniz, mesela öyle gerekmiş olsun.
ben daha çok teknik olasılığını merak ediyorum.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(28.02.18)
Uzayda sürekli radyasyon var ve sıcaklık değişimleri çok fazla. Uzay bu tip silahların bozulmadan uzun süre bekleyebileceği bir yer değil. ISS'de bile bir sürü arıza çıkıyor içinde insan yaşamasına rağmen.
0
dissendium
(28.02.18)
dünyanın etrafı çöplüğe dönmüşken, öyle riskli bir uyduyu yukarı göndermek mantıklı değil.
www.kozmikanafor.com
www.youtube.com
0
rhan
(28.02.18)
Reagan zamani dusunulmustu bu: en.wikipedia.org
0
common of demons
(28.02.18)
Saatte 36000 km/h ile sabit yörüngede dönen bir uyduyu teleskopla bile görebilirken o uyduyu vururlar sonra da allah allah kontesi kim sikti derler. Kim vurduya gider yapanı bile bulamazsın :)
0
bos gezenin bos ustasi
(28.02.18)
(3)

mail gondermeden, e-mail adresinin aktif olup olmadigini ogrenebilir miyim?

runagain
Mail gondermek istemiyorum ama, soz konusu e-mail adresinin kullanimda olup olmadigini ogrenmek istiyorum.Var midir bir yolu?
Mail gondermek istemiyorum ama, soz konusu e-mail adresinin kullanimda olup olmadigini ogrenmek istiyorum.

Var midir bir yolu?
0
runagain
(28.02.18)
Aktif derken?
Eğer açık mail adresi ise yani herkesin alabileceği uzantılı ise; yeni mail adresi alma sayfasına girin ilgili mail hizmetinin, nick yazdığınız zaman belli olur.
0
atom karincanin torunu
(28.02.18)
meramımı anlatamamışım, pardon...

artık haberleşmediğim birisi var. mailini kapatacağını söylemişti. ona yazmak istemiyorum ama e-mail adresinin hala kullanılıp kullanılmadığını da merak ediyorum.
0
🌸runagain
(28.02.18)
email-checker.net
denedim çalışıyor.
0
rhan
(28.02.18)
(3)

Halkalı’dan mı Ataşehir’den mi Taksim’e gitmek daha kolay?

black holes and revelations
Atakent/Halkalı veya Brandium/Ataşehir’den her gün gidip gelmek zorundayım. Karşıdan gelmek daha zordur diye düşündüm ama Halkalı da hem daha uzak hem de temde sürekli trafik oluyor. Sizce hangisi daha mantıklı? Araba var bu arada.
Atakent/Halkalı veya Brandium/Ataşehir’den her gün gidip gelmek zorundayım. Karşıdan gelmek daha zordur diye düşündüm ama Halkalı da hem daha uzak hem de temde sürekli trafik oluyor. Sizce hangisi daha mantıklı? Araba var bu arada.
0
black holes and revelations
(28.02.18)
Sabah evden saat kaçta çıktığına bağlı bu. 07.00 gibi çıkarsan ikisi de hemen hemen aynı.
Halkalı'dan gelirken sahilden gelirsen 30-45 dk
Ataşehir'den gelirken Boğaz Köprüsü üzerinden yine 30, max.45 dk sürer.

Ama 07.00'da değil de 07.15'de evden çıkarsan ikisinden de gelişin en az 1,5-2 saat

İlla birini seç dersen, bence Ataşehir'den geliş daha akıcı ve hızlı bir yol..
0
Fayfa
(28.02.18)
ataşehirden gidersen her gün köprü parasını da göz önüne alman lazım
0
bizansa karsi memleket takimi
(28.02.18)
arabayla mı gideceksin? toplu taşımayla mı?

her gün atakent - taksim arası otobüsle gidiyorum. 2 saati gözden çıkar tek yön için. arada arabayla da gidiyorum 50 dk civarı sürüyor otogar yolundan.
0
calmdown
(28.02.18)
(2)

Bu uygulama nedir?

apolitikherif
Nedir ne işe yarar?https://i.hizliresim.com/vjyYgz.jpg
Nedir ne işe yarar?
i.hizliresim.com
0
apolitikherif
(28.02.18)
face swapper o, kameradan seni izleyen viruslere karsi onlem olarak yuzunu degistiriyor mesela baska birinin yuzu yapiyor.
0
hjarteblod
(28.02.18)
Macos'un pencere yöneticisi, uygulama değil, silme şansın yok. Yanındaki de Siri, onun yanındaki de Launchpad.
0
i was made for you
(28.02.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.