[]

Kadınlara sorum; düğün yapmak ve gelinlik giymeyi hayal ediyor musunuz?

Ben düğün istemem diyen kadın var mı?




 
Buraya sorsan kimse istemiyor herkes tektaş alana embesil gözüyle bakıyor. Zurna zırt diyince bütün işler değişiyor :D


  • gozu acik sevisen yahudi  (28.02.18 13:18:03) 
Bedava olsaydı isterdim belki. Ama çok gereksiz para ve istemiyorum.


  • mutlusismankedi2015  (28.02.18 13:27:21) 
ben gelinlik de giydim düğün de yaptım. düğün istemeyenleri anlamıyorum ya bence çok eğlenceli. inanılmaz sarhoş olup arkadaşlarımla çılgınca eğlendiğim bir geceydi çok da güzeldi. yine olsa yine yaparım ^^


  • sta  (28.02.18 13:30:53) 
etmiyorum. hayatimda etmedim.


  • e haliyle  (28.02.18 13:31:22) 
niye bu düğün istemem diyen kadın bu kadar abartılıyor anlamış değilim. biz evlenirken kimsenin rızasını almadık, hatta okullarımız devam ettiği için ailelerimiz karşıydı. bu yüzden sadece nikah yapmayı düşünüyorduk, kimseyi çağırmak gibi bir düşüncemiz yoktu. sonradan aileler akrabalar için salon tutmak istediler, uygun fiyatlı bir yer ayarlandı. hiçbirinde illa şunu istiyorum, şu olacak demedim. gelinliğimi de kendi maaşım ile aldım. pişman değilim. ama bu iyi niyetimin bir miktar da olsa suistimal edildiğini düşünüyorum şöyle ki siz "aman masraf ettirmeyeyim, mutlu olmamız düğünden önemli" dediğinizde içten içe düğün, altın, takı gibi şeylere önem veren tipler sizin yüzünüze "tabii canım ne gerek var" deyip masraftan kurtuldukları için sevinebiliyorlar. o yüzden şimdiki aklım olsa belki bu denli masrafsız olmazdım ben de, bilemiyorum. düğün yapmak isteyene de kötü gözle bakmıyorum, kimsenin isteği içinde kalmamalı benim bazı isteklerim kaldı mesela. o zamanlar önemli değil diyordum, insan sonradan "ya evleniyordum niye şunu yapıvermedim ki?" diyebiliyor. ama bu noktada eşler elini taşın altına eşit derecede koymalı elbette.


  • who cares wins  (28.02.18 13:31:24) 
Gelinlik giymek isterim, dugunu angarya buluyorum. Zahmetli bir surec.


  • balpolen  (28.02.18 13:35:57) 
Her manada yorucu ve gereksiz bir şey bence düğün. O yüzden yapmak istemem. Nikah sonrası ufak bir kokteyl yeterli diye düşünüyorum.


  • tabirimekruh  (28.02.18 13:41:33) 
ben istemem. o geceye harcanan paraya da çıkar yurtdışında gitmediğim yerlere gider gezerim.


  • dedimmidemedimmi  (28.02.18 14:01:27) 
Düğün hayal ederdim. Sonrasında nikah olsa da olur dedim. Eşimi mali anlamda zorlayacak bir şey yaptırmak istemiyordum. Arkadaşlar sağ olsunlar bize alternatifler gösterdiler (düğünde oymana meraklısı arkadaşlarımız vardı, evet) bizim de içimize sindi. Bütçemize göre (kendimiz ödedik) maksimum arkadaş, az biraz yakın aile dostları olan bence müthiş bir düğün oldu. Hala da söylerler "ne eğlenmiştik" diye.


  • SiyamkedisiZorro  (28.02.18 14:07:12) 
ben düğün istemedim, hiç öyle düğün, gelinlik falan hayalim de olmadı, üstelik düğün istemiyorum diye kayınpederim bana küstü :)
onun yerine nikah sonrası şehir dışından gelen eş dost akrabaya minimal bir yemek organize ettik.
eğer çok paramız olsaydı, yani düğüne verilecek 20-30-40 bin -ya da ne kadarsa- liramız olsaydı ve o parayı vermek bizi hiçbir şekilde maddi-manevi zora sokmayacak olsaydı, düğüne karşı çıkmazdım ama sanırım.
diğer türlüsü tam bir şımarıklık, hele kredi çekip düğün yapanlar falan absürd bence.
bir arkadaşım evlenirken kına ne ya pff ne banal falan deyip gizli gizli kına yapmıştı, bu da baya komik bence. bastırma bırak aksın, anane bunlar, hepsi olur :)
  • ozgur bir kusun hatirati  (28.02.18 14:12:47) 
Şatafatlı düğün istemiyorum, ama olur da evlenmeye karar verirsem bunu bütçemize göre sevdiğim insanlarla kutlamak isterim, yemek olur kokteyl olur hiç önemli değil.
Gelinlik de bu en dümdüz en zarif olanlardan giyeceğim eğer evlenirsem.

Hiçbir şeyin aşırı abartılısını görgüsüzlüğün dibine vurulanını sevmem zaten.
  • bir nick var benden iceri  (28.02.18 14:51:31) 
gelinlik evet


  • füt  (28.02.18 15:12:02) 
Bizim hatun da istemiyor..


  • grobet  (28.02.18 15:25:38) 
Yengen istemedi. Zaten o tiynette bir kadin olsaydi yengen olmazdi. 2 arkadas ayarladik gittik tisortle spor ayakkabiyla nikah yaptik. Evlilik muessesesine daha dogrusu birlikte olacagimizi resmi mercilere bildirmenin sacmaligina pek itibar etmiyoruz. Sadece burokratik zorunululuktan evlendik. Hic oyle keko evliler gibi bir hayatimiz da yok. Yuzuk var annemin israriyla ucuza aldik 2 tane aldigimiz gunden beri de takmiyoruz ben saat bile takamam, hanim zaten sevmez yuzuk kolye falan. Bilmiyorum biz bu caga ve kulture ait degiliz pek. Ya geriyiz ya ileri onu da cok irgalamiyoruz.


  • bos gezenin bos ustasi  (28.02.18 15:48:21) 
Bunlari istemeyen kadinlarin cogu yillardir yalniz hayatlarinda hic duzgun bir iliskileri olmamis "loser"lar o yuzden de beni alacak biri olsun da dugun eksik kalsin diye dusundukleri icin istemiyorlar ama yahudinin dedigi gibi bi enayi ciksa isler degisir.


  • acımasız gerçekler  (28.02.18 16:25:36) 
ben istiyorum. ayrı ayrı nişan düğün kına nikah şeklinde değil de aile arasında yüzük sonrasında da nikahın da içinde olduğu bir düğün isterim. maddi imkanları çok zorlamanın da bir anlamı yok. istemediğim şey, görüşmediğim hatta tanımadığım eş dost akrabadan oluşan bol gelenekli bir düğün.

düğüne dünyanın en korkunç olayı, bir kadının en ahlaksız isteği gibi bakmayı da pek anlamıyorum. o istekte olan bir kadınla evlenmem falan. zorlama adetler dışında evlenecek kişilerin isteği ve tarzıyla yapılan, çiftin kendisini eğlendirdiği şık bir kutlama, anı neden olmasın ?
  • aquarium  (28.02.18 17:17:06 ~ 17:18:07) 
Düğün istemem ama kokteyl tarzı ufak bir kutlama isterim. En yakın arkadaşlar ve aile üyeleri ile yer içer eğleniriz, güzel olur. Neden yüzlerce kişilik bir düğün yapıp da dıdısının dıdısının masrafını üstleneyim? Bence asıl bunu yapmayı istemek anormal.

Gelinlik mevzuna gelince kabarık olmayan, sade, vintage bir şeye hayır demem. O gün benim için özel olacak, dolayısıyla özel bir elbise giymekte sakınca görmüyorum. Gelinlik deyince illaki koskoca pasta gibi bir şey giymeye gerek yok. 20’li yıllardan fırlamış gibi duran şık bir elbise iş görür.

Yani klasik anlamda düğün ve koskoca gösterişli bir gelinlik istemediğim için suçlu mu oldum? Değişik mi oldum? Valla bence olmadım.

Bu arada yukarıda bir arkadaş bu kadın loserdır demiş. İşte tipik erkek kafası. Onlara 40 gün 40 gece düğün yaptıracak, gelinliğin eeenn pahalı modelini isteyen kızlar daha değerli, daha olması gereken gibi görünüyor, diğerleri loser. Ne diyeyim umarım loser olmayan bir kıza denk gelirsiniz de size sadece gelin başı için 5000 tl ödetir.
  • i m cool with that  (28.02.18 17:24:55) 
Gelinlik giymek isterim; hiç şöyle gelinliğim olsun vs diye hayallerim olmadi ama hayatımda 1 kere giyeceğimi düşündüğüm bir elbise olması değişik geliyor; yaşlanınca içimde kalmasın. Hem 'biriyle hayatımı birlestirirken o güne özel hazırlanmanin nesi kötü?' Diye düşünüyorum.

Düğün kısmı da şöyle; çok buyuk organizasyona, davullara, zurnalara gerek yok ama en yakınlarımın geleceği, pasta limonata dağıtılmayan, sicak bir ortamda birkaç saat eğlenmek güzel olur gibi geliyor. Bunun için deli gibi para harcamak da gerekmiyor. Her düğün klasik Türk düğünü gibi olmak zorunda de değil.

Gelecek sene nisan mayis gibi evleneceğim; organizasyonu da yukarda tarif ettiğim şekilde yapmayı düşünüyoruz.
  • fraise  (28.02.18 17:42:36) 
@i m cool with that biz de davullu zurnalı abartılı bir düğün yapmadık, taraflardan herhangi biri yapmak istese de kabul etmezdim. düğün illa davullu zurnalı olmak zorunda değil. benim bahsettiğim hiçbir özelliği olmayan bir günmüş gibi gidip evlenme kafasında olanlar.


  • acımasız gerçekler  (28.02.18 18:01:52 ~ 18:04:20) 
Evet var. Hatta düğün yapmamak için gidip yurt dışında evlenmiştim bir zamanlar. O kadar uzağa gittim ki kimse gelemedi. Gelinlik yerine de beyaz normal elbise giymiştim. Tanıdığım 3-4 çift daha böyle yaptı. Yani sanıldığı gibi herkes düğün istemiyor. Tanıdığım pek çok insan da aile baskısı yüzünden düğün vs yaptı.


  • anumegha  (28.02.18 18:58:00) 
Düğün olmayacak, gelinlik de büyük olasılıkla olmayacak. Ailem de istemiyor.


  • aychovsky  (28.02.18 19:12:12) 
Düğün ve gelinlik istemedim. Eski eşimin ailesinin çevresi geniş diye onların ısrarı ile sade bir kokteyl ile ve gelinlik ile çözdük işi. Boşanmak istedigimde eski eşin isteği ile evlilik terapistine gittik. Eski eşim dedi ki, phoebe kapris yapmaz, hır gür çıkarmaz, yıldönümü aydönümü kutlamaz, takı falan zaten sevmez, düğün "bile" istemedi, öyle olunca nasılsa "cepte" diye hissediyorum ve serçe parmağımı dahi oynatma ihtiyacı duymuyorum. Bu da böyle bir anımdır.


  • Phoebe  (28.02.18 21:46:07) 
Hayal etmedim de yahu tanıdığım ve değerli bulduģüm herkesi bir araya toplama fikri bayağı hoşuma gidiyor. Bir de burda böyle bir bölüm var, o bölümde insanlar konuşma yapıyor, o bölümü çok seviyorum. Insanın geçmişiyle ve bağlarıyla yeniden karşılaşması epey güzel bir şey. Düğün, bir ritüel, bir toplantı, devletle olan iş ayrı. Birisiyle hayatını birleştirdiğinde artık orada yeni bir kimliğin, benliğin oluyor, bu kimliğın taninmasının bir aracı. Kendine de bu yeni kimliģin orada dank ediyor, dile geliş şekli. Kutlama kısmını da seviyorum. Iyi ki birbirimizi bulduk gibi (*-*). Gelinlik ve damatlık da özen ve sayglı bir şey gibi ya hani, onları da seviyorum. Olmadığın kadar temiz, sade ve şık olacaksın. Fikir iyi. Böyle işte. Düğün olsun.


  • velvetmorning  (01.03.18 01:30:13) 
abartı olmamak kaydıyla isterim tabii. kapalı alanda davul zurna eşliğinde düğünümün yapılacağını, çoluk çocuğun pistte dolaşacağını ve koca memeli teyzelerin göbek atacağını düşününce midem bulanıyor. böyle bir organizasyona asla evet demem.


  • thomson'un uzumlu keki  (01.03.18 01:37:43) 
ne düğün ne gelinlik hiç birini istemedim. sadece sevdiğim kişiyle başbaşa nikah kıyayım olsun bitsin dedim ama olmadı çünkü burası türkiye. düğün yapmazsanız evlatlıktan reddederiz diyen aileler vardı ve 5 kuruş da destek vermediler. sonuç olarak düğünler yapıldı ama arkamdan bir sürü de dedikodu oldu. şimdiki aklım olsa işler kopma noktasına da gelse istemiyorum diye diretirdim. ailelerin gönlünü edeceğiz diye hem paramızdan hem psikolojimizden olduk.


  • iwillsee  (02.03.18 11:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.