Giriş
(3)

anakart muadili yardim

masumiyetkarinesi
https://www.eksenbilgisayar.com/foxconn-m61pml-k-m61-amd-am3-ddr3-1333-gf6100-anakartbundan var kasada ama piyasada yok mudaili var midir veya ikinci el
www.eksenbilgisayar.com

bundan var kasada ama piyasada yok mudaili var midir veya ikinci el
0
masumiyetkarinesi
(03.10.18)
www.sahibinden.com

am3 soket anakartlar işini görür gibi.
0
washe
(03.10.18)
sag ol hacim
0
🌸masumiyetkarinesi
(03.10.18)
Herhangi bir am3 socket +1

Fakat ram desteğine de dikkat et, elindeki ramlar 1600 mhz dir, yeni anakart 1333 destekler en fazla vs.
0
John Bloor
(04.10.18)
(3)

Araç bayi ile mahkemelik olan eleman

sylow
detaylarını çok anımsamıyorum ama sözlükte birisi vardı böyle. Sıfır araç alıyordu kısa süre sonra arabada problemler çıkıyordu. Bayi durumu kabul etmiyordu, eleman mahkemeye gidiyor yıllarca uğraştırıyorlardı adamı. hatta son okuduğumda hala belirsizdi durum.3-5 yıllık bi başlık olabilir. Ara ara g
detaylarını çok anımsamıyorum ama sözlükte birisi vardı böyle.
Sıfır araç alıyordu kısa süre sonra arabada problemler çıkıyordu. Bayi durumu kabul etmiyordu, eleman mahkemeye gidiyor yıllarca uğraştırıyorlardı adamı. hatta son okuduğumda hala belirsizdi durum.
3-5 yıllık bi başlık olabilir. Ara ara girip güncellemelerini okuyordum. Binlerce fav alan bi başlıktı.
Şimdi aklıma geldi olayın akıbetini merak ettim..
Hatırlayan var mı bahsettiğim olayı ?
0
sylow
(03.10.18)
Baslik iyi niyet garantisi. Yargitay bozdu tekrar bastan gorulecek dava.
0
goodman
(03.10.18)
Benim hatırladığım hem sözlükte hem donanımhaberde konusu açılan mercedes c serisi bir araçla ilgili bir başlık vardı. Aracın sahibi belli aralıklarla güncelliyordu konuyu filan.
0
battal gemalmaz
(03.10.18)
Peugeot bir araç da vardı sanki böyle. Bir de Ford olayı vardı.
0
westblack
(03.10.18)
(3)

Müzik öğretiminden anlayanlara soru

ya ben lan neyse
1. melodika tek elle mi çalınır?2. bir şarkı öğretmek istiyorum çocuklara. notaları ezberletmeli miyim? çünkü nota okumayı bilmiyorlar. "do - si- la" diye verip ezberletiyorum ben de. çocuğun biri "eski hocamız bize nota ezberlenmez, dedi." dedi.hoca yok. mecburiyetten giriyorum. alanım değil.
1. melodika tek elle mi çalınır?

2. bir şarkı öğretmek istiyorum çocuklara. notaları ezberletmeli miyim? çünkü nota okumayı bilmiyorlar. "do - si- la" diye verip ezberletiyorum ben de. çocuğun biri "eski hocamız bize nota ezberlenmez, dedi." dedi.

hoca yok. mecburiyetten giriyorum. alanım değil.
0
ya ben lan neyse
(03.10.18)
öğretimden anlamam ama melodikadan anlarım. sağ elle melodika çalınır, sol ele de melodikanın altındaki şerit takılarak melodika tutulur. kişi solaksa tam tersi tabii. ha bi de eğer oturarak çalınacaksa hortum yetiştiği müddetçe melodika bi yere koyulabilir. o zaman ikinci ele gerek kalmaz.
0
meyal
(03.10.18)
Müzik öğretmenliği okuyorum sormak istediğiniz sorular varsa mesaj atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada melodika tek elle çalınır :)
0
mornie utulie
(04.10.18)
aynı şeyi yüz kere prova edince zaten gazete okur gibi nota okuyorsan bile ezberlersin. geçiniz.
0
alperz
(04.10.18)
(4)

ayak incinmesi

megacracker
akşamüstü basket oynarken oldu, olduktan sonra hemen buz süremedim ve 10 dk üzerine basa basa yürümek zorunda kaldım, daha sonra buz uyguladım ve hirudoid jel sürdüm.şu an baya bir şişti, morarma yok.ayrıca yarım saattir de hafif bir sızlama var.çatlamış olabilir mi? ne yapmalı arkadaşlar?resimag.c
akşamüstü basket oynarken oldu, olduktan sonra hemen buz süremedim ve 10 dk üzerine basa basa yürümek zorunda kaldım, daha sonra buz uyguladım ve hirudoid jel sürdüm.
şu an baya bir şişti, morarma yok.

ayrıca yarım saattir de hafif bir sızlama var.

çatlamış olabilir mi? ne yapmalı arkadaşlar?

resimag.com/p1/a2b43a10e5.png
0
megacracker
(03.10.18)
üstüne basabiliyor musunuz? uzanın ayagın altına da iki üç yastık koyıo yükseltin buz uygulayın şuan aynı vaziyetteyim doktorun ekstra söylediği bir şey olmadı bir de merhem verdi. zorlamamak yatıp dinlenmekten başka çare yok. doktora gidip röntgen çektirin isterseniz bir de
0
blacksky
(03.10.18)
hayır üzerine basamıyorum. şiştikten sonra daha çok acımaya başladı.
evde seke seke hareket ediyorum şu an.
0
🌸megacracker
(03.10.18)
1,5 ay önce ayağımı kırdım. senin şişikten daha azdı. istiyosan fotoğrafını atabilirim. 10 gün önce alçıdan çıktı, hala tam basamıyorum üstüne. acile gidip rontgen çektirmeden ne olduğunu bilemezsin.
0
spirit crusher
(03.10.18)
arkadaşlar bugun gittim acile.

kırmışım, en az 1 ay alçıda kalır dediler.

nasıl 1 gündür kırık ayakla durmuşum hiç anlamadım.
0
🌸megacracker
(04.10.18)
(2)

Tenis oynayanlara soru

pastörizesüt
Arada bir aylık boşluk olmak üzere üç aydır tenis kursuna gidiyorum. Haftada iki gün birer saat. Bazı dersler çok iyi olup gaza gelsem de bazı günler o kadar kötü oynuyorum ki üç aydır hiç bir gelişme katedemedim gibi geliyor moralim bozuluyor. Bu doğal mı? Bu kadar istikrarsızlık olur mu? Benden ol
Arada bir aylık boşluk olmak üzere üç aydır tenis kursuna gidiyorum. Haftada iki gün birer saat. Bazı dersler çok iyi olup gaza gelsem de bazı günler o kadar kötü oynuyorum ki üç aydır hiç bir gelişme katedemedim gibi geliyor moralim bozuluyor. Bu doğal mı? Bu kadar istikrarsızlık olur mu? Benden olmayacak mı? Daha iki hafta önce raket de almıştım oysa ki. Çok hevesliyim niye olmuyor bırakmayayım di mi :(
0
pastörizesüt
(03.10.18)
Tenis ile alakali degil sadece tum fiziksel aktivitelerde "gununde" oldugun zamanlar olur olmadigin zamanlar olur.

Baslarda grafigin cok inisli cikisli olmasi dogal. Bazi seylerin oturmasi zaman alabilir. Fundamental otursa da onda ustalasmak daha da zaman alabilir. Bu noktada antrenman sikligi, ritim bulma onemli. trend yavasta olsa yukari yukari cikacaktir.

Yani birakma.
0
AlsterWasser
(03.10.18)
Üç ayda tenis gibi bir sporun tekniğini tam olarak oturtmak mümkün değil. Tenise yatkınlığınıza bağlı olarak bir kaç ay içinde daha stabil bir seviyeye gelirsiniz. Yılmayın, oynamaya devam.
0
yorgunpanda
(03.10.18)
(1)

world of warcraft legion

clones
Uzun zamandır hesabıma girmiyordum bugün girdiğimde legion pakedi olduğunu gördüm, ben bu paketi almamıştım. Nerden çıktı bu? Blizzardın kafasına taş mı düştü?
Uzun zamandır hesabıma girmiyordum bugün girdiğimde legion pakedi olduğunu gördüm, ben bu paketi almamıştım. Nerden çıktı bu? Blizzardın kafasına taş mı düştü?
0
clones
(03.10.18)
battle for azeroth çıkınca ondan önceki paketleri beleş eklediler. atıyorum şimdi starter edition alan biri bfa'ya kadar olan paketleri almış olacak.
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(03.10.18)
(5)

spor yapıp gelişememek

nemo problemo
geçen sene 4 ay kadar spor yaptım. haftada 5 gün gidiyordum. verilen derslere uydum. ne dedilerse yedim. uyku düzenim süperdi. 4 ayın sonunda fitleştim. göbek eridi. sıkılaşma vb oldu ama büyüme olmadı. göğüs, kol ve omuzlarda hiç büyüme olmadı. hatta omuz ve göğüste 1-2 cm küçülme oldu.ben tam olar
geçen sene 4 ay kadar spor yaptım. haftada 5 gün gidiyordum. verilen derslere uydum. ne dedilerse yedim. uyku düzenim süperdi. 4 ayın sonunda fitleştim. göbek eridi. sıkılaşma vb oldu ama büyüme olmadı. göğüs, kol ve omuzlarda hiç büyüme olmadı. hatta omuz ve göğüste 1-2 cm küçülme oldu.

ben tam olarak nerede hata yapıyorum? hocaların verdiklerine uymayıp internetten araştırıp mı bir şeyler yapmak lazım? artık kollar 4-5 cm, omuzlar da biraz genişlesin istiyorum. ne tavsiye edersiniz?

gün itibarile ile tekrardan spora başladım ve ciddi anlamda bir şeyler görmek istiyorum.
0
nemo problemo
(03.10.18)
Yaş, boy, kilo nedir? Günlük kaç kalori alıyorsunuz? Makro dağılımı nedir?
0
synesthesia
(03.10.18)
Göbek gidip fitleşirken büyüyemezsin; göbek gitsin diye az kalori alırsın, büyümek için yüksek kalori, ikisi bir arada olmaz yani büyümek için en az 3000 kalori, ki bu bile az.
0
angelus
(03.10.18)
Hocam yemen lazim. Yemeden olmaz o is. Oyle siradan insam gibi yemeyle olmaz, saglam yemen lazjm. Bu is yemekte. Haftanin 5 gunu spora gitmen onemlo degil yemeyle desteklemen onemli. Nitekim 5gun gittigin halde buyuyememissin.

Saglikli yasam, spor gibi konulardan soz edilince hep az yemekten soz edilir. Ilk akla gelen seylwr soyle az yemek, boyle dusuk kalorili yemek falan. Bunlar artik ezberlenmis otomatik olarak herkesin agzinda. Yemek artık ocu gibi bir sey olmus. Ama bu hacim kazanma isi saglam yemeyle olan bir sey.
Sporunu ona gore yaparsan cok yemek seni yag tulumu falan yapmaz. Vucudu das gibi simsiki adamlar var spor salonlarinda, adamlara gidip bir gunde sabahtan aksama neler yedigini sorsan ohhha dersin.
Canan karataya sorsan fazla yiyen o. cocugudur diyip kestirip atar. O adamlarim yediklerinin aynisini insanlara sorsan yav ben spor yapıyorum bunlari gunde su kadaer yesem olur mu diye, abovvv o kadar yersen 150 kilo olursun, govegin dag olur, bok cuvali olursun falan derler ezberden. Ama oyle olnuyor iste o is. Ne yedigin tek basina hixbir sey ifade etmiyor, kilo alio almayacagini belirlemiyor yag tulumu olmayacsgini belirlemiyor tek basina.
Hacim kazanmak icin yemek lazim diyerek noktaliyorum.
0
stavro
(03.10.18)
Diyelim ki ağırlık çalışıyorsunuz, siz çalıştıkça o kas dokusu yırtılır ve yerine yenisi inşa edilir. 'Bu arkadaş şimdi 30 kg kaldırdı, bir dahaki sefere 30 kg kaldırmak zorunda olursa bu sefer kas dokusu yırtılmasın, daha dayanıklı olalım, tedbirli olalım' der vücut ve ona göre kas gelişimi başlar. Bu ağırlıklar arttıkça gelişme de artar.Bir adaptasyon süreci aslında. Yık-inşa et sistemine dayalıdır kas gelişiminiz.

Şimdi bunu niye anlattım?

Siz sporda kasları yıkıp, dinlenmelerine fırsat vermezseniz ve yeterince beslenmezseniz pek fazla gelişme olmaz aksine gerileme olur. Zaten omuz ve göğüslerde küçülme olmuş demişsiniz.

Bence programınıza bir göz atın, haftanın 5 günü aynı kas gruplarınızı art arda çalışmaktansa günlere bölün daha etkili olacaktır. Ya da birer gün aralıklarla 3 gün spor yapabilirsiniz.
0
noraliya
(03.10.18)
Fitleşip göbeği de erittiysen artık hacim yapmaya yönelik antreman ve beslenme düzenine geçmelisin.

Yanlız haftada 5 gün çok, kasların dinlenmesine imkan vermen lazım. En kötü bir gün git bir gün gitme.

Bu işin 3 önemli noktası var;

1. Antreman
2. Beslenme
3. Uyku(dinlenme)

Emin ol en kolayı antreman kısmı.
0
John Bloor
(04.10.18)
(1)

Telefonda pdf formatindaki bir dosyayı okurken

amaranta
Önemli yerleri altını çizerek vs. belirtmek istiyorum. Android için bildiğiniz bir uygulama var mıdır acaba? Teşekkürler şimdiden.
Önemli yerleri altını çizerek vs. belirtmek istiyorum. Android için bildiğiniz bir uygulama var mıdır acaba? Teşekkürler şimdiden.
0
amaranta
(03.10.18)
Adobe reader fosforlu kalem ile çiziyor sanırım.
0
westblack
(03.10.18)
(2)

Her cuma hutbe öncesi imamın arapça her hafta tekrarladığı kısmın türkçesi?

dereotu
hiçbir yerde bulamadım. türkçesi nedir aşağıdaki metnin?Neşhedü enlâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şirîke lehü ve lâ nazira lehü velâ müsâle leh. Ve neşhedü enne seyyidena muhammeden abdühü ve habibühü ve rasülûh. Sallâllahü ‘leyhi ve ‘alâ alihi ve ezvacihi ve eshabihi ve etba‘ih ve hulefa ihir- raşidi
hiçbir yerde bulamadım. türkçesi nedir aşağıdaki metnin?

Neşhedü enlâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şirîke lehü ve lâ nazira lehü velâ müsâle leh. Ve neşhedü enne seyyidena muhammeden abdühü ve habibühü ve rasülûh. Sallâllahü ‘leyhi ve ‘alâ alihi ve ezvacihi ve eshabihi ve etba‘ih ve hulefa ihir- raşidine'l - mehdiine min ba‘dih ve vüzeraihi'l-kâmiline fi ‘ahdih. Hususam-minhüm ‘alel-eimmeti hulefa rasülillâhi ale't-tahkîk. Ümerai'l-mü'minin hazret-i eba Bekrin ve ‘Umer'a ve Osmane ve ‘Aliy ve ‘alâ bakıyyeti's sahabeti ve't-tâbi‘in. Rıdvanü'llahi te‘alâ ‘aleyhim ecme‘in. Eyyühe'l - mü'minine'l - hazirûn. İttekul-lahe ve etı‘ûn. İnne'l-lâhe me‘allezine't-tekav ve'l-lezinehüm mühsinün."
0
dereotu
(03.10.18)
Senin metinde f”zladan hülefai raşidine de dua edilmiş. Ama genel olarak manası şöyle

Manası: “Hamd Allah’a mahsustur. Ondan yardım istiyor, ondan mağfiret diliyoruz. Nefislerimizin kötülüklerinden, İşlerimizin fenalığından Allah’a sığınıyoruz. Allah kimi hidayete erdirirse onu saptıracak kimse yoktur. Kimi de saptırırsa onu hidayete getirecek kimse yoktur. Allah’tan başka hiçbir ilah olmadığına onun ortağı olmadığına şahitlik ederiz. Ve yine şahadet ederiz ki Efendimiz Hz. Muhammed Allahın kulu ve resulüdür. Allahım Efendimiz Hz. Muhammed’e onun ailesi ve tüm ashabına salat ve selam et.
Ve sonra diyorum ki; Ey Allahın Kulları. Allahtan sakının ve ona itaat edin. Şüphesiz Allah iyilik yapanlar ve takva ile sakınanlarla beraberdir. Allahü Teala Kuranı keriminde şöyle buyuruyor:………………………………………
Ve Peygamberimiz s.a.v. şöyle buyuruyor:………………………………
0
efruz
(03.10.18)
sizin metni direkt çevireyim:

şahadet ederiz ki, Allah'tan başka ilah yoktur. o tektir. onun ortağı, benzeri yahut emsali yoktur. ve şahadet ederiz ki efendimiz Muhammed onun kulu ve sevgilisi ve elçisidir. Allah ona, ailesine, eşlerine, ashabına ve ona tabi olanlara (tabiin) ve raşid (ergin) halifelerine, ondan sonraki mehdilerine (hidayet eden, hidayete götüren), onun ahdindeki kamil (olgun) vezirlerine (yükünü, emanetini omuzlayanlara) salat (ve selam) etsin. Hususen onlardan (o halifelerden) müminlerin emirleri hazreti ebu bekir ve ömer ve osman ve ali ve sahabenin geri kalanı ve tabiinlere. Allah teala hepsinden razı olsun. Ey burada hazır olan müminler, Allahtan hakkıyla korkup ona itaat edin. Allah muhakkak ki ondan korkanlarla ve ihsan edenlerle beraberdir. (muhsin olanlar)
0
dilemma of subscribtionability
(04.10.18)
(3)

Film gurusu sözlük yazarları

sanguine
Sözlükte film tavsiyeleri veren, takip ettiğiniz yazarlar var mı
Sözlükte film tavsiyeleri veren, takip ettiğiniz yazarlar var mı
0
sanguine
(03.10.18)
tavsiye değil de izlediği filmler hakkında yorum yapan, sinemayı takip eden eksineyler var, çok yazmaz öz yazar.
0
Bruce
(03.10.18)
siyah giysili adam'ın çok güzel entryleri var sinemaya dair. artık yazmıyor olsa bile eski entrylerinin de çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
0
vacigok
(04.10.18)
dolls ve sherlock holmes 90 olabilir. takip etmeye çalışıyorum.
0
shezo
(04.10.18)
(20)

yurtdışında meyve niye çok pahalı

slhmlr
ulan 3 portakal 1.5 öyro öeeh ya. elektronikte, otomobilde falan bu kadar gelişip meyvelerin hâlâ taneyle satılıyor olması nasıl açıklanabilir? meyve üretiminde mi sıkntı var? et mesela çok ucuz, hani tarım ve hayvancılık zayıf desen değil.
ulan 3 portakal 1.5 öyro öeeh ya. elektronikte, otomobilde falan bu kadar gelişip meyvelerin hâlâ taneyle satılıyor olması nasıl açıklanabilir? meyve üretiminde mi sıkntı var? et mesela çok ucuz, hani tarım ve hayvancılık zayıf desen değil.
0
slhmlr
(03.10.18)
Çoğu ülke yurtdışından alıyor. Fas ispanya vs hangi ülkeden bahsediyosun?
0
Boris
(03.10.18)
abd ve ab. bizde ucuz olmasının sebebi yerli üretim olması mı?
0
🌸slhmlr
(03.10.18)
İtalya'da pazarda portakalın 3 kilosunu 1 euroya alıyorum, siz İzlanda'dan falan bahsediyorsunuz heralde? Kuzey'de daha pahalı tabi, üretim ya da ihraçla alakalı olduğunu sanmıyorum, yaşam standartları daha yüksek olduğu için, insanlar o kadar portakala o parayı verebildiği için o paradır diye düşünüyorum.
0
mirafiori
(03.10.18)
ülkeye göre değişir, yerli üretim yoksa pahalıdır, finlandiyada patlıcan'ın tanesinin 1-1.5 euro olduğunu hatırlarım :)
0
gezegen olan pluton
(03.10.18)
hayvancılık yapıyorlar ama portakal yetiştiremiyorlar doğal olarak. türkiye'de de 3 portakal için 1.5 lira veriyoruz. belki daha fazla. asıl pahalı olan türkiye
0
burya
(03.10.18)
Belçika da 4 kilosunu 3-4 euro ya alıyorum. İsviçrede tavuğun kilosu da 20 frank ülkeye göre değişir.
0
Boris
(03.10.18)
portakalin tanesi 0.5 euro ise kanada'ya gore ucuz. ulkenin iklimine ve meyve/sebzenin geldigi yere olan uzakligina ve mevsime gore durum degisiyor. ters bir mevsimde binlerce km uzaktan gelen kirmizi dolmalik biberin tanesine $5 fiyat cektiklerini gordum.

turkiye'nin topraklari verimli, iklimi super ama icine ettik, yazik oldu, oluyor.
0
cooperr
(03.10.18)
Ucuzmuş 3 portakal 1,5 euro. Burda 1 kilo 28-36 kron falan. Ortalama 3 euro yani kilosu.

Neden pahalı? Evvela AB içinde maaşlar ve giderler yüksek. Sen 10 kuruşa mal edebilirsin bir malın kilosunu onlar aynısını 10 euro cent'e mal eder.

Ayrıca kalitesiz mal yok gibi burada. Ülkede yetişmiyor hiçbir şey ama hayatımda yemediğim lezzette meyveler tattım burda(İsveç).

Eu dışından gelirken de belli kurallar dahilinde geliyor. Ekstra vergisi var, testleri var, standartları var.

İncir'in buruş buruş eskimiş olanı Türk Malı burada tam 10 kron. Düşün 1 adet incir. Biz ağaca tırmanıp toplar yerdik Adana'da. Para vermedim ömrümce.

Bir de pazar yok market var. Marketin de gideri yüksek haliyle. Kasiyer dediğin insan ayda en az 1400 euro kazanıyor. Doktorlarımız öyle kazanıyor bizim.
0
bos gezenin bos ustasi
(03.10.18)
3 portakal yarım kilo gelse kilosu 3 euro yapar. türkiye'den ucuz.

sanalmarkette stok yokmuş. link atamadım. carrefour'da 7,95 imiş.

www.carrefoursa.com
0
spirit crusher
(03.10.18)
Neee?! A;manya'da cogu zaman indirim yapiyolar ozellikle kisin 2kg i 99 cent flndi yani.
0
superfluid
(03.10.18)
Pahali falan degil ki. Hatta Avrupa'da bazi meyveler sasirtici derecede ucuz geldi bana. Geri kalanlari da normal. Avrupa'da pahali meyve sebze gormedim ben.
0
stavro
(03.10.18)
Onların alım gücüne göre bakınca ucuz. TL'ye çevirince pahalı.
0
orient blue
(03.10.18)
Çünkü insana değer veriyorlar. Gelişmiş ülkelerde iş gücü gerektiren herşey gelişmemiş ülkelere göre daha pahalı oluyor. Meyve yetiştirilmesinden markette satışına kadar çok fazla insan emeği gerektirdiği için daha değerli haliyle.
0
talasas
(04.10.18)
Avusturya'da pazarlarda sebze meyve gayet ucuz, ayrica avokado, yaban mersini turevleri vs gibi seyler de turkiye'ye gore ucuz, organik tavuk da cok ucuz. Euro kazanip euro harcayan adam icin satin alim gucune bakacaksin, tl'ye cevirmek hele hele simdi gayet sacma
0
themeningrey
(04.10.18)
çünkü çiftçi de kazanıyor.
0
sttc
(04.10.18)
Mevsim, tarım alanlarına uzaklıkla alakalı fiyat farkları normal, ama sanırım hatayı euro/tl oranlayarak yapıyorsunuz.

3 portakal 1.5 para birimi, Türkiye'de 3 portakalı 1,5 para birimine alabilir miyiz?

Domatesin kilosu 2,5 para birimi, e bizde daha pahalı şu an?

Maaş oranları aşağı yukarı aynı olduğu için para birimi olarak karşılaştırabiliriz, alım gücü açısından.
0
John Bloor
(04.10.18)
Geçen biri paylaştı Hollanda’da markette muzun kilosu 0,98 € idi.
0
kumulatifvergimatrahi
(04.10.18)
Bir de şöyle bir durum var, yurtdışındaki çoğu ülkede bizim gibi bir meyve yeme alışkanlığı yok (Tüm karpuz almak, akşam dev meyve tabağı yapmak, vb.).
0
marla is in my head
(04.10.18)
yurt disi derken, hindistan'da sri lanka'da tayland'da filan baya ucuz oluyor cogu meyve.

avrupa'da, abd'de, au'da filan maliyetler yuksek. adam saat ucretleri yuksek. emek isteyen hersey pahalidir.
misal, batili ulkelerde tavuk eti kirmizi etinden daha pahalidir. nicin? sebeplerden biri de, tavuk kucuk oldugundan kesim & hazirlanma vs. prosesin daha cok adam saat gerektirmesi.
bizdeyse saatlik ucretleri ihmal edebiliyoruz galiba, keza hindistan, tayland gibi muasir memleketlerde :P
0
viva paulista
(04.10.18)
Bir başka göz önünde bulundurmamız gereken faktör de, en güzel malların ayrılıp oralara gönderildiği gerçeği.

Yani o ürünler 1. kalite ve o fiyata, kalanlar 2. kalite bizim marketlerde, bu fiyata.
0
captainobvious
(04.10.18)
(12)

Şişman sesli kadınla buluşmaya giden elemanın akıbeti ne oldu?

işimdeyim gücümdeyim
12'de silicem dedi, bütün gün bunu bekledik, sonunu göremeden silmiş.
12'de silicem dedi, bütün gün bunu bekledik, sonunu göremeden silmiş.
0
işimdeyim gücümdeyim
(03.10.18)
kadın özel ders veren öğretmen çıktı.
0
basond
(03.10.18)
Hevesimiz elimizde patladı bi cacık olmadı.
0
kablelvuku
(03.10.18)
pek şişman mıymış?
0
🌸işimdeyim gücümdeyim
(03.10.18)
Özel ders şifresiyle açıklandı hadise. Kilolu da değilmiş. Bir garip, "sesinden anladığım kadarıyla şişmandı" ifadesi de bertaraf edildi böylece. Ben özellikle sordum fikibok durumu mu diye ama cevap vermedi.
0
windowsguvenlikduvari
(03.10.18)
neyse en azından öğretmen tahminim tutmuş.
0
zgrydn
(03.10.18)
Çocuk böbreksiz döndü geri
0
benibenim
(03.10.18)
toplumun ahlak kurallarına uymuyor dediği meslek öğretmenlik çıktı kızın. bir nasıl şerefsiz bir toplumsak öğretmenliği ahlaksızlık olarak algılıyormuşuz.
0
Tears of Devil
(03.10.18)
4/10 seviyesinde bitti valla.
Keşke ses ile kilo arasındaki ilişkiyi açıklasaydı, hala muamma.
0
pike
(03.10.18)
dünyanın en dandik süper gücü olurmuş.
0
nice tnetennba
(03.10.18)
e ne öğretmeniymiş tabi o da önemli..
0
kismisolungac
(04.10.18)
toplumun ahlak kurallarına uymuyor olayını, duyuruyu açan kişi yanlış anlamış galiba.

Kadın, yurt dışından sperm bankasından sperm alarak çocuk yapmış. Bence bunu kastetmiştir.


.
0
kartallar yuksek ucar
(04.10.18)
@kartallar +1

Dün duyuru silinmeden önce caps alan var mı? En son Cesario kendisi ne yazdı ki?
0
monogram
(04.10.18)
(2)

Küçükken sakızlardan çıkan televizyon gibi olan şey.

msb
Ne biçim başlık oldu :)Küçükken sakız vb gibi şeylerin içinden çıkan televizyon gibi olan, baktığın açıya göre üzerindeki görüntünün değiştiği plastik şeyler vardı. Neydi onun adı?
Ne biçim başlık oldu :)

Küçükken sakız vb gibi şeylerin içinden çıkan televizyon gibi olan, baktığın açıya göre üzerindeki görüntünün değiştiği plastik şeyler vardı. Neydi onun adı?
0
msb
(03.10.18)
Lenticular baskı
0
nop
(03.10.18)
3d hareketli resim diye aratabilirsin
0
efruz
(03.10.18)
(1)

Freelancer taahhüt işleri

ensar
Freelancer, remote, upwork vs. tarzı sitelerden iş alanlar var ya! Bunlar komisyon karşılığı bazı işleri başkalarına devrediyor mu? Devretse iyi olmaz mı? Hem ilgili sitedeki repütasyonu artar hem de ek gelir sağlamış olurlar. Kooperatif misali, müteahhit misali..
Freelancer, remote, upwork vs. tarzı sitelerden iş alanlar var ya! Bunlar komisyon karşılığı bazı işleri başkalarına devrediyor mu? Devretse iyi olmaz mı? Hem ilgili sitedeki repütasyonu artar hem de ek gelir sağlamış olurlar. Kooperatif misali, müteahhit misali..
0
ensar
(03.10.18)
devretmesinler. freelance'in freelance'i olunca işin piyasası düşüyor, çakallar işveren, asıl freelancer'lar ucuz işçi oluyor. herkes kendi işini kendi yapsın.

çeviri piyasası mesela: freelancer'ım diyerek bir ton bürodan 10 liraya iş toplayıp 5-6 liraya çalıştıran adamlar var. "maaşlı çalıştırıyorum, iyi para vermiş bile oluyorum" diyor. halbuki böyle çakallar olmasa piyasa düşmeyecek, asıl çevirmenler birebir müşteriden iş alacaklar.

eminim diğer branşlarda da bunun benzerleri vardır.
0
lesmiserables
(03.10.18)
(2)

GB sorusu

1965
90 dakika boyunca Porto Galatasaray macını instagramdan izlesem kaç gb gider Teşekkürler
90 dakika boyunca Porto Galatasaray macını instagramdan izlesem kaç gb gider

Teşekkürler
0
1965
(03.10.18)
Çözünürlüğe göre değişir tabii ama en dandik (360) çözünürlükte 600*700 mb civarı yer, çözünürlük arttıkça da ona göre artar.
0
angelus
(03.10.18)
10 inç tablette hd izledim, yaklaşık 2 gb gitti bro.
0
giovanne
(03.10.18)
(1)

Frankfurt Okuluna giriş? Nerden başlamalı?

Amaranta ursula
Merhaba arkadaşlar;Bu okula başlamak, okumak ve anlamak niyetindeyim. Ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Daha çok ekonomi, siyaset ve toplum ile ilgili kısmı merak ediyorum ama kültür ve sanat ile ilgili öneriler de şükela olur. Bugüne kadarki okumalarım pek bu ekolün temsilcileriyle kesişmedi.
Merhaba arkadaşlar;

Bu okula başlamak, okumak ve anlamak niyetindeyim. Ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Daha çok ekonomi, siyaset ve toplum ile ilgili kısmı merak ediyorum ama kültür ve sanat ile ilgili öneriler de şükela olur. Bugüne kadarki okumalarım pek bu ekolün temsilcileriyle kesişmedi. Birkaç yıl evvel Weber okumuştum ama daha çok bürokrasi eksenindeydi. Yine Adorno' nun Minima Moralia' sına başlamıştım 3-4 yıl önce ama pek bir şey anlamayıp yarıda bıraktığımı hatırlıyorum.

Haliyle bana bu okulu anlamaya yönelik her türlü tavsiyelerinize açığım. Derseniz ki; 'Amaranta, bu okulu anlamak için önce şunları bilmen gerek haliyle önce bu kitapları oku, orda okulun temel felsefesini anlatır sonra şunlara geçersin.' şeklinde tavsiyelerinize de açığım.

Kitaplığımda bu okulun temsilcilerinden Horkheimer' ın Akıl Tutulması ve Habermas' ın Öteki olmak öteki ile yaşamak adlı kitapları var. Direkt bunlarla mı başlayayım bilemedim. Minima moralia gibi ortadan dalıp sonradan hevesimin kırılmasını istemiyorum. Tavsiyeleriniz doğrultusunda 3-4 kitap almak niyetindeyim. Umarım ilgili ve bilgili birileri vardır.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
0
Amaranta ursula
(03.10.18)
hacettepe sosyoloji'den bir hoca şunu önermişti bana zamanında giriş için www.idefix.com

bende pdf'i var edinmek istersen.

burada anlamak biraz bulanık bir kavram olarak kaçıyor. adorno bütün memnuniyetsizliği ve pesimizmi ile hegel'in de marx'ın da diyalektik anlayışını eleştiriyor. burada adorno'yu tam olarak anlamak için hegel ve marx da okumuş olmak gerekecek. böyle düşününce iğrenç derecede pozitivist bir okuma listesi oluşmuş oluyor ve pre-sokrat'lardan falan başlamak zorunda kalıyorsun. burada yine frankfurt okulundan aydınlanmanın diyalektiği toparlayıcı bir kaynak görevi görüyor. onu da göz önünde bulundurabilirsin.

bi de frankfurt okulunun nesilleri arasında fark var. birinci nesil daha makro bir yerden bakarken ikinci nesil bireye daha fazla odaklanıyor. kişisel tercihin ile alakalı burada nereden devam etmek istediğin. habermas'ın birinci nesil frankfurt okulunu gömdüğü birçok nokta var mesela. habermas'ı dağınık olarak okuyabilirsin çünkü kendisi de dağınık. bir teori ortaya atıyor ay olmadı diyor revize ediyor falan takip etmesi zor ve bence anlaşılması adorno'dan da zor. kamusallığın yapısal dönüşümünü okumak gerekli habermas okudum demek için.

daha ayrıntılı bir şeyler istiyorsan mesaj atabilirsin
0
empati kuramayan psikolog
(03.10.18)
(1)

apple cihazlarinda mail not takvim ve todo için ne kullanacagiz?

mayeskuel
iphone ipad, mac kullanıyorum. bu konuya kafayi taktım ama bir türlü en iyi kombinasyonu bulamıyorum.outlook denedim ama icloud takvimi macde olmuyorgoogle takvim deniyorum onda da exchange is mailleri çalışmıyor apple maili kullanam dedim onda da lync konuşmalari oto kaydedilmiyorgoogle takvim dese
iphone ipad, mac kullanıyorum. bu konuya kafayi taktım ama bir türlü en iyi kombinasyonu bulamıyorum.

outlook denedim ama icloud takvimi macde olmuyor
google takvim deniyorum onda da exchange is mailleri çalışmıyor
apple maili kullanam dedim onda da lync konuşmalari oto kaydedilmiyor
google takvim desen macde uygulamasi yok
microsoft todo desen bug var

neyse durumum ok özel gene de ios ortamında en kusursuz kullandığınız uygulamalar neler acaba?
0
mayeskuel
(03.10.18)
hepsi için apple'ın kendi uygulamaları var zaten?
sadece gmail için o da sadece iphone'da inbox kullanıyorum.
0
neverlose
(03.10.18)
(1)

bezmialem ile cerrahpaşa doktorları arasında kalite farkı var mı?

silver apple
yoksa aynı mıdır?
yoksa aynı mıdır?
0
silver apple
(03.10.18)
çalışma koşulları bezmialemde daha iyidir, doktor rahattır, daha iyi kafadadır. sırf bu yüzden bile... anladın.
0
binder dandet
(03.10.18)
(23)

Keyif yapmak icin ne yiyip içiyorsunuz?

stavro
Keyif veren, zevk veren yiyecek icecekler.
Keyif veren, zevk veren yiyecek icecekler.
0
stavro
(03.10.18)
patates kızartması+ayran

meyveli yoğurtlarla kendini şımartanlardanım.
0
noraliya
(03.10.18)
Çikolata (maximus ve eti browni)
Dondurma (twister orman meyveli)
0
Amaranta ursula
(03.10.18)
türk kahvesi
0
silver apple
(03.10.18)
salçalı makarna, mantı, ev köftesi+patates kızartması+pilav ilk aklıma gelenler.
0
nick konusunda kararsizim
(03.10.18)
Kabuklu fistik. Tek gecerim.
0
superfluid
(03.10.18)
Şarap, kırmızı et, çikolata.
0
pike
(03.10.18)
americano
kaju, çiğ badem, çiğ fındık
beyaz çükolata
0
cedex
(03.10.18)
Negro'nun şu yeni çıkan büyük boy paketini şu sıralar hunharca tüketiyorum. Çay ile birlikte antidepresan görevi görüyor resmen
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(03.10.18)
eti kurabi.
0
ya ben lan neyse
(03.10.18)
cheeseburger, baharatlı patates kızartması, kola üçlüsü.
0
nice tnetennba
(03.10.18)
Muzu fıstık ezmesine banıyorum
0
Delay Fuze
(03.10.18)
kaliteli bir yaş pasta (muzlu+çikolatalı)
cips
0
aquarium
(03.10.18)
sağlıklı besleniyorsam:
siirt fıstığı, armut

sağlıksız ise:
baklava + burger menü
0
gezegen olan pluton
(03.10.18)
Yediğim her şeyden keyif alıyorum :(
0
pastörizesüt
(03.10.18)
hamburger + bira
fıstık ezmesi kaşıklama eylemi
bal kabağı + tahin

en en en keyif aldıklarım bunlar. hepsi kalori bombası olduğu için oldukça nadir yiyerek daha değerli kılıyorum:D
0
muslugubozukhayrat
(04.10.18)
misir patlatmasi
cekirdek
kahve
0
jimicik
(04.10.18)
dün akşam koşudan sonra sağolsun eker meyveli kefir göndermiş onun çileklisini içtim bayaa bi şımarttı beni. :)

ama bana en keyif veren şeyler, kaju, az şekerli türk kahvesi, otlu poğaça, cantık, pideli köfte, bitter çikolata, biskolata pia (frambuazlı), babaroski, karyoka. şimdilik aklıma gelenler bunlar. (evet bursalıyım)
0
naksidil
(04.10.18)
coca cola zero (beşiktaşın maçlarını evden izlerken bazen içiyorum)
antep fıstığı (en son geçen yıl yemiştim)
tuzlu fıstık (en son 3-4 ay önce yemişimdir)
ekler (en son 3-4 ay önce yemişimdir)
doritos alaturka ( en son beşiktaşın avrupa kupası ön eleme maçlarında yemiştim)
bütün fındıklı karamelli milka (yurtdışından gelmişti, bitince peşine düşmedim daha)
şöbiyet (en son ramazan bayramında yedim)
albeni (en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum)
orta şekerli türk kahvesi (en son dün akşam ödevlerini yapmakta olan kızımın yanında bilim ve teknik (eskiden çok daha iyiydi, o da bozdu beya) okurken içtim)
sade filtre kahve (şimdi içiyorum)
0
yemrem
(04.10.18)
Türk kahvesi
Lindt portakalli cikolata
Kessel baharatli cips
0
chitosan
(04.10.18)
ekmek. bulamazsam pasta.
0
Neill
(04.10.18)
benim için dondurma, cici bebe ve patates kızartması olan yiyeceklerdir. keyif içeceği de şampanyadır fakat ayda yılda bir gelen tek kadehlik keyfe dünya para vermemek için bulabilirsem cider içiyorum.
0
evde liyakat kalmamis
(04.10.18)
pastırma
0
tamamhosdiyonda
(04.10.18)
bira çekirdek.
0
tantunisultansuleyman
(04.10.18)
(2)

Haber sitelerin kaynakları

hlt1985
İrili ufaklı pek çok haber web sitesi var. Büyük olanlar neyse de küçük olanlar haberleri nereden alıyorlar?? Hep diğer haber sitelerinden devşirme mi?? Telnoloji haberleri mesela.
İrili ufaklı pek çok haber web sitesi var. Büyük olanlar neyse de küçük olanlar haberleri nereden alıyorlar?? Hep diğer haber sitelerinden devşirme mi?? Telnoloji haberleri mesela.
0
hlt1985
(03.10.18)
kopyala yapıştır.
0
tabirimekruh
(03.10.18)
Bazıları aylık telif ödeyerek İhlas, Anadolu gibi ajanslardan temin ediyorlar. Aylık 50 bin ₺ gibi bir ücreti var.

Ama bu çok küçük bir kısmı.
0
levent bilgen
(03.10.18)
(9)

Askerlik ve teslim

kararsızataletfilozofu
Sevk tarihim ayın 9unda ama ben 8inin gecesi saat 8-9 gibi teslim olabilir miyim.Boşuna otel parası vermeyim diyorum.İnzibatı otogarda bulabilir miyim o saatte yoksa birliğe mi gitmek gerekir ?Önemi var mı bilmiyorum Amasya’da ve bedelli askerlik.
Sevk tarihim ayın 9unda ama ben 8inin gecesi saat 8-9 gibi teslim olabilir miyim.
Boşuna otel parası vermeyim diyorum.
İnzibatı otogarda bulabilir miyim o saatte yoksa birliğe mi gitmek gerekir ?
Önemi var mı bilmiyorum Amasya’da ve bedelli askerlik.
0
kararsızataletfilozofu
(03.10.18)
Olursun. Türk ordusu kendisine sığınan kimseyi açıkta bırakmaz kardeşim. Şanlı ordumuzun bir neferi olma yolunda muvaffak olursun umarım. Gazan mübarek olsun
0
Delay Fuze
(03.10.18)
Ben de 8 inde teslim oluyorum. Sevk belgesini aldığımda askerlik şubesine gittim teslim olacağın gün mesai saatlerinde katıl dediler.
0
guardiands
(03.10.18)
Merkezden uzak inzibat o saatte yoksa sabaha giderim o zaman
0
🌸kararsızataletfilozofu
(03.10.18)
inzibat götürmez ya. kendi imkanlarınla gitmek zorunda kalabilirsin( doğu değilse) doğuysa kendini inzibatın kollarına bırak.

bir daha silmeyeyim de amasya'da kimse seni almaz kardeş. güvenlik tehlikesi yok, bir şey yok. suç işlememişsin, kaçak değilsin.

erken girersen(sevkten de önce) erken çıkmak bu durumda geçerli olmaz. olabilecek tek şey, senin gibi birisi yoksa yemin töreninde( bedellilerde var mı bilmiyorum) kıtaya en erken katılan asker diyerek plaket vari bir şeyler verirler.
0
blue eyes white dragon
(03.10.18)
celp dönemlerinde genelde otogarlar ve havalimanlarında 24 saat asker nöbeti bulunur. gelen askeri kaçırmadan nizamiyeye sokmak için. ben kıbrısta ercan'a gitmiştim böyle bir kere. bulduğumuzu alıyorduk.
0
Tears of Devil
(03.10.18)
Tears kanka o Kıbrısa özgü. Ben adanın ktm sorumlusuydum. 28 hariç herkes bizim tabura getirilirdi. Biz de arayıp askerinizi alın derdil birliklere.
0
Delay Fuze
(04.10.18)
Otogarda işim şansa bağlı bakarım inzibat varsa sorarım götürcek mi diye yoksa otelde kalıp kahvaltı yapıp geçerim birliğe.
Amacım erken tezkere almak değil otele masraf yapmamaktı zaten.
Gece birliğe gitsem ne işin var sabah gel durumu olur mu ?
0
🌸kararsızataletfilozofu
(04.10.18)
ayarlarlar ya. İlkel dünya orası, apple store değil. Randevu al gel demezler. Bi şey olmaz kardeşim boş yere masraf yapma. Sadece bi gün önce katılmış olacaksın. Yerin falan zaten hazırdır orada. Çarşaf yastık bulurlar.
0
Delay Fuze
(04.10.18)
Olmadı birliği ara sor.
0
Delay Fuze
(04.10.18)
(4)

instagram gizleme?

gameofannen
alakasız bir sayfaya yorum yapınca takipçilerimin bunu görmesini istemiyorum. bu nasıl yapılıyor_?
alakasız bir sayfaya yorum yapınca takipçilerimin bunu görmesini istemiyorum. bu nasıl yapılıyor_?
0
gameofannen
(03.10.18)
yorumu yapmamaktan başka yolu yok.
0
kullanıcıadımbuolsun
(03.10.18)
zaten o kişiler de o sayfayı takip etmiyorlarsa görmezler
0
elorelia
(03.10.18)
hmm anladım.
0
🌸gameofannen
(03.10.18)
yorum yaptığınız sayfa açıksa herkes görür. hatta keşfet sayfalarında x buna yorum yaptı diye gözükür. bunu engelleyemezsiniz.
0
violetsky
(03.10.18)
(4)

YouTube hesabınızda ne tür videolar yüklü?

jamiro
Sorum youtuberlık yapanlara, bilmem ne oyununu oynarken ekran videosu atanlara değil de kişisel hesapları olan ve bir sebeple video yüklemiş insanlara. Ne tür videolar yüklediniz/yüklersiniz?
Sorum youtuberlık yapanlara, bilmem ne oyununu oynarken ekran videosu atanlara değil de kişisel hesapları olan ve bir sebeple video yüklemiş insanlara. Ne tür videolar yüklediniz/yüklersiniz?
0
jamiro
(03.10.18)
stop motion
0
alwayschargeneverbend
(03.10.18)
Bir brushless rc ucak motorunu thrust teste tutup videosunu attim.
0
stavro
(03.10.18)
Bu
youtu.be
Ve
youtu.be bunun gibi şeyler var, tamamen amaçsız.
0
bos gezenin bos ustasi
(03.10.18)
ufak tefek reklam işleri yapmıştım. onların biryerlere yüklenmesi gerekiyordu onlardan var. birkaç tane youtube'da daha önceden olmayan klip ve şarkılar var. 2-3 tane de enteresan reklam yüklemiştim.
son zamanda birkaç tane oyun videosu yükledim ama izleyen yok :) izlenseydi şaşardım zaten.
0
sutlu nescafe
(03.10.18)
(15)

İlk Buluşmada Kolye Hediye Etmek

tubaya
Daha önce sadece aynı sektörde ortak tanıdıklarımız olan birisiyle bir süredir internetten konuşuluyor. Sohbet epey keyifli ancak herhangi bir şekilde flört konuşmaları değil, daha çok hayat, yaşam vs. Bu kişinin uzayla alakasının olduğu yine bu konuşmalardan öğreniliyor ve çarşıda dolaşırken konuyl
Daha önce sadece aynı sektörde ortak tanıdıklarımız olan birisiyle bir süredir internetten konuşuluyor. Sohbet epey keyifli ancak herhangi bir şekilde flört konuşmaları değil, daha çok hayat, yaşam vs. Bu kişinin uzayla alakasının olduğu yine bu konuşmalardan öğreniliyor ve çarşıda dolaşırken konuyla alakalı bir kolye görülüp alınıyor. Yakın zamanda dışarda görüşülecek.

Bu bilgiler ışığında kolyeyi hediye etmek yanlış anlaşılmalara mahal verir mi sizce? İlk aşamada iyi bir arkadaş bulunduğunu düşünüyor iki taraf da. Bu yüzden karşı taraf altında başka bir anlam arar mı? Aslında yanında bir de kitap hediye edilecek ama bugüne kadar hep birilerine kitap hediye ettiğim için onu ayrı tutuyorum. Tabii ki sonrasında karşılıklı hoşlanma vs olabilir veya olmaz onu bilemiyorum ancak ilk aşamada direkt beklentinin bu olduğu mı anlaşılır sizce?

Şimdi yazınca sorumu biraz salakça buldum aslında :) Bu kişiden kişiye değişebilen bir şeydir herhalde. En azından sizin hoşunuza gider mi böyle bir hediye almak ilk görüşülen kişiyle diye de değiştirebiliriz belki.

Teşekkürler.
0
tubaya
(03.10.18)
sakın yapma. ilk buluşmada hediye tamamen yanlış fikir. illa hediye olacak diyorsan yalnızca kitap.
0
adivar
(03.10.18)
Aslında her şey karşı tarafın sana olan bakışına bağlı eğer senden hoşlanma ihtimali varsa sorun olmaz yoksa olur. İşi garantiye almak istiyorsan şöyle söyleyelim kadınsan ver, erkeksen verme.
0
biravekahve
(03.10.18)
Olmaz, verme bence
0
gazozailacatmauzmani
(03.10.18)
Biravekahve+1
0
veritaslibertas
(03.10.18)
Baskı hissettirir, olmaz.
0
japon askeri
(03.10.18)
Evet arar.
0
stavro
(03.10.18)
Etme.
0
eazy
(03.10.18)
bence de verme. buluşmalarınız devam eder flört olur ve de sevgili falan olursanız anısını anlatıp hediye edersin. +100 boyfriend points
0
ilkot
(03.10.18)
Çok gereksiz, ben çok abartılı bulurdum.
0
sopiro
(03.10.18)
çok abartı bir hediye. kafeslenme/tasmalanma hissiyatı yaratır.

kitap da dahil, hiçbir hediye verme ilk buluşmada.
0
tabudeviren
(03.10.18)
@ilkot +1
0
ninotevtidze
(03.10.18)
@nino +1
0
noraliya
(03.10.18)
yapma +1
0
goodz
(03.10.18)
sizin karşınızdakine ne hissettiğinizi yazmamışsınız. kendisinden hoşlanıyor musunuz? romantik hisler beslemiyorsanız henüz, kolyeyi vermek ve hakkında açıklama yapmak sandığınızdan daha kolay olacaktır bana kalırsa.

şimdi bu buluşma, öncesinde flört olan bir muhabbetin devamı olan ilk buluşma olsaydı eğer, belki hediye komik kaçardı, "flörtleşiyoruz, ilk günden hediye almış" denebilirdi. ama aranızdaki iletişim dostça demişsiniz. bu durumda şuna benzer bir şeyler ifade ederek hediyesini verebilirsiniz bence.

"lütfen yanlış anlama ama dolaşırken denk geldim, özellikle aradığım da yoktu, geçenki muhabbetimizle alakalı bu kolyeyi görünce hoşuna gideceğini düşünerek hediye etmek istedim. gerçekten ardında bir anlam yok, sadece insanlara hediye almayı ve mutlu etmeyi seviyorum"
0
givemesomesubstance
(04.10.18)
fazla hevesli oldugunu düşünürdüm. orası net.

ben de hoşlanıyorsam hoşuma gider, emin değilsem biraz itici gelebilir
0
hopp
(05.10.18)
(8)

Siz/sen hitabı (Doktorlar vd.)

scorpion37
Bir meslek grubunu genelleyerek bu soruyu sormak istemem ama bu konuda pek ilgimi çeken konu doktorların hastalarına genel olarak sen diye hitap etmeleri sizin de ilginizi çekti mi? Kendilerini üstün görme durumu var mı ? Gerçekten bilgilerine-mesleklerine saygı duyduğum bir meslek grubudur onu da b
Bir meslek grubunu genelleyerek bu soruyu sormak istemem ama bu konuda pek ilgimi çeken konu doktorların hastalarına genel olarak sen diye hitap etmeleri sizin de ilginizi çekti mi? Kendilerini üstün görme durumu var mı ? Gerçekten bilgilerine-mesleklerine saygı duyduğum bir meslek grubudur onu da belirteyim.
0
scorpion37
(03.10.18)
Var böyle bir şey ama beni iyileştirdikten sonra isterse Mahmut desin çok takılmam, ha en olmadı ben de onunla aynı şekilde iletişim kurardım belki.
0
angelus
(03.10.18)
Ya adamına göre değişiyor aslında. Yer oluyor profesör doktora görünüyorum adam babam yaşında, onun bana senli konuşması koymuyor mesela. Biraz da tavır meselesi. Bazısı böyle tepeden bakar gibi konuşuyor rahatsızlık veriyor.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(03.10.18)
eksisozluk.com

artık zerre eyvallahım kalmadı bu tür işlere.
yalnız @bugünkü dediği gibi, baba yaşında ise yaşından ötürü kabul edebilirim.
0
güneyli çocuk
(03.10.18)
Bir terbiyesizlik yapmıyorsa yadırgamam
0
gazozailacatmauzmani
(03.10.18)
Bunun bi sebebi var.

Şimdi sizin gibi eğitimli kesime sen denince alınıyor ya da bozuluyor olabilirsiniz ki belki de haklısınız ama hastaneye gelen her hastanın sosyokültürel düzeyi sizli konuşmayı anlayacak düzeyde değil. Hastadan net ve düzgün cevap almak için genelde doktor kendini biraz üst konuma koymak zorunda kalıyor çoğunlukla. Öbür türlü ne şikayetiniz var diyince "doktorsun onu da sen bil" diyen hastalar var. Mesleğe yıllarını vermiş ve gerçekten saygın hocalarımı gözlemledim bu konuda ve onlar da bize açıkladılar bu durumu. Bu yüzden genelde hastalar arasında kim bunu anlar kim anlamaz diye çok düşünmeden sen deniyor.
0
nundu
(03.10.18)
Desin farketmez. Benden büyük doktorlara abi/abla, acil erkeklerine kanka/aga, acil kadınlarına tamam sağolasın teşekkürler falan diyip geçiyorum. Ne onlar bana şimdiye kadar ne diyon sen lan dedi, ne ben onlara.
0
eazy
(03.10.18)
Daima kadin doktora gittigim icin bana rahatsizlik vermiyor. Kadinin bana sen demesi rahatsiz etmez. Ukala tavirlarla birlikte sen diye hitap ederse o zaman rahatsız eder ama o da denk gelmedi. Zaten ukala tavirlarla karsilasmamayim diye kadin doktor tercih ediyorum. Erkek doktorlar artist oluyor.
0
stavro
(03.10.18)
Bana daha çok polis memurlarının sen gel, sen git, ver gibi seviyesiz konuşması batıyor.

Genel kontrol için durdurmuşsun, ben sana siz diyorum, gerisi terbiyesizlik, saygısızlık oluyor.
0
burfak
(04.10.18)
(8)

hastaneye gitmekten korkmak

binder dandet
Bazı sağlık sorunlarım var. Bişi çıkıcak diye hastaneye gitmeye korkuyorum..Ama cidden yani ölene kadar erteleme olasılığım var.Ne yapabilirim.
Bazı sağlık sorunlarım var. Bişi çıkıcak diye hastaneye gitmeye korkuyorum..

Ama cidden yani ölene kadar erteleme olasılığım var.

Ne yapabilirim.
0
binder dandet
(03.10.18)
bilincin yerinde olduktan sonra kimse sana zorla tedavi uygulayamaz.
0
killerbee
(03.10.18)
bence de gitme kesin bir hastalık bulup poşetle ilaç yazıyorlar. gepgenç adamsın ifşada gördüm seni. neyin var gir bir inşaatta çalış bir şeyin kalmaz.
0
for day to break
(03.10.18)
@for day to break
ifşalara hiç katılmadım ve

adam bana inşaatta çalışma reçete etti......
0
🌸binder dandet
(03.10.18)
Aha aynı ben, sevgilim de doktor ve buna rağmen köşe bucak kaçıyorum ağrıdan ağlayıp inatla gitmiyorum.
Bugün de hastaneye ziyaretçi olarak gideceğim o bile geriyor.

Seni anlıyorum ama yaptığın yanlış :d sen git istersen söylediklerini önemsemezsin doktorların.
0
mojiziku
(03.10.18)
Kendini zorla gitmek için kapıdan bacadan dönmek istesen de zorla bir şekilde muayene ol. Emin ol iyilesecektir sıkıntıların geçecektir. Mutlu olacaksın daha önce gidip muayene olsaydım bu kadar beklemeye gerek kalmazdı diye.
0
scorpion37
(03.10.18)
O bazı sorunlar belki çok kolay atlatılacak şeyler ama sen erteledikçe geri dönülmez bişeylere de yol açabilir belli mi olur. Zaten bir sağlık problemin varsa vardır bundan doktora gitmemekle kurtulamazsın.
0
ninotevtidze
(03.10.18)
Bekledikçe gözünde büyütüp cesaret edemezsin. Aniden kalk git ya da randevu al, sonra düşünürsün ne yaptım ben diye ama artık geri dönüşü olmaz, sen de kafanı temizlemiş olursun.
0
olutaklidi
(03.10.18)
20'lik diş çekimi için gittim diş eti çekilmesi hastalığımı öğrendim. iç organlarımda neler var kimbilir. bence gidin.
0
fatih baker
(04.10.18)
(4)

Yemeksepetinden hediye kazanan var mı?

hz emreyiz
Ne kazandınız?
Ne kazandınız?
0
hz emreyiz
(03.10.18)
4 kez filan idefix hediye ceki.
0
telaffuzu cok tatli fransizca kelime
(03.10.18)
Arkadaş odadan kaçış oyunu kazanmıştı hep birlikte gitmiştik. bana çöp çıkmadı nalet!
0
lcha
(03.10.18)
Korayspor 250 ye 50 hediye çeki
İnfolang dil okulu speaking bilmem nesi...
0
Ufuk
(03.10.18)
indirimli hosting paketi
0
zebragibi
(03.10.18)
(2)

Hangi parfüm, neden?

dilemma of subscribtionability
`clinique happy` mi yoksa `l'eau par kenzo` mu? er kişi için. (ikisinin kıyasını soruyorum, lütfen üçüncü marka yahut modelleri konuya bulaştırmayın)
clinique happy mi yoksa l'eau par kenzo mu? er kişi için. (ikisinin kıyasını soruyorum, lütfen üçüncü marka yahut modelleri konuya bulaştırmayın)
0
dilemma of subscribtionability
(03.10.18)
yves saint lauren . la nuit del homme. la nuit diye de bilinir. bi denesen seversin aslında. Tam bir centılmın kokusu.

model bulaştırmışken soruna da cevap vereyim: kenzo klasiktir. ünlü olduğundan dolayı hanzoların kullanması da olasıdır. clinique happy derim.
0
binder dandet
(03.10.18)
@binder dandet
la nuit, iki üç sene önce formülü değiştiğinden beri eskisi kadar güzel değil. ayrıca yaz kokusu olarak baharatlı kaçıyor. happy ile leaupar arasında tercihi sormamın sebebi ikisinin de bir yaz günü çatır çatır kullanılabilecek hafiflikte ve çiçeğimsi olduğu.

asıl sormak istediğim nokta, happy'nin "lay lay lom, turunç bahçesinde güzel bir gün" hissinin mi yoksa leaupar'ın "fresh ve ciddiyim, erkeksiyim ama içinizi de açarım" havasının mı daha cazip geldiğiydi...
0
🌸dilemma of subscribtionability
(04.10.18)
(10)

hastanelerdeki ilkel görüntüler sizi rahatsız etmiyor mu?

for day to break
onlarca sefil gariban insanlar, buz gibi yüzler... eğer gücünüz yetseydi buralarda nasıl düzenlemelere giderdiniz?
onlarca sefil gariban insanlar, buz gibi yüzler... eğer gücünüz yetseydi buralarda nasıl düzenlemelere giderdiniz?
0
for day to break
(03.10.18)
Saglik sektrounu devlet tekeline alirdim.
0
stavro
(03.10.18)
Net olarak nasılını bilmiyorum işin. Ama commonwealth ve iskandinav ülkrlerinin sistemlerini ulusuma entegre etmeye çalışır, sağlığa olduğu kadar eğitime yatırım yapardım.
0
farabi
(03.10.18)
Hastane yani, turp gibi saglikli insanlarin gelmesini beklemiyorum. O yuzden rahatsiz etmiyor, hastaneye gittigimde ben de onlardan biriyim sonucta.
0
kuehles blondes
(03.10.18)
üretmeyen bir toplumuz.
arge ruhu yok.
arge ruhu ile üretmeyen, üretenleri desteklemeyen bir toplumda sorunlar bitmez, düzelmez.
0
aslindasorunumpsikolojik
(03.10.18)
Ben sorunuzu anlamadım. Eğer insanları kastediyorsanız sağliklı, dinç bir insanın hastanede ne işi var?
Soruya cevap hayır rahatsız etmiyor.
Ha fiziksel ve teknik şartlarin yetersizliğini kastediyorsanız ona bir şey diyemem.
0
Amaranta ursula
(03.10.18)
Suratlara aziz yıldırım maskesi taktırırdım. Bu sayede sevecen bi gülüş olurdu yüzlerinde.
0
Delay Fuze
(03.10.18)
@Amaranta ursula, hasta görünümlü insanlar var demedim. hastaneler mahşer yeri gibi, devlet hastanelerinde gördüğüm insanların birçoğu da köyden gelen sefil giyimli ne yapacağını bilmez haldeki insanlar. demek kimse senin gibi rahatsız olmadığı için de senelerdir aynı vaziyetteler. ben aşırı rahatsız oluyorum ve hemen ordan uzaklaşmak istiyorum. umarım hiçbir sevdiğim o ortamda yer almaz.
0
🌸for day to break
(03.10.18)
@for day to break

Köyden gelen insanların birçoğu sefil görünümlü diyerek genelleme yapmak ne kadar doğru? Açıkçası ben onlara bakinca giyim kuşamlarindan ziyade hastalıklarınin verdiği o yorgunluk ve çaresizlik halini görüyorum. Ve üzüleceksem eğer yine hastaliklarindan ötürü çektikleri acıya üzülüyorum. Yani hastanın çok şık giyinmiş olması ya da üzerinde eski kıyafetlerin olmasına bakmıyorum. Evet insanız yoksul insan görünce üzülmeniz çok normal bunu anlıyorum. Keşke o halde olmasalar. Ancak hastanede gördüğünüz "köyden gelen sefil görünümlü insanlardan" uzaklaşmaya gelene kadar sorgulamak gereken çok daha önemli şeyler var. Devletin uyguladığı sosyal ve sağlık hizmetlerinin elestirilmesi gerekilirken bu tür insanlardan kaçmak hoş bir hareket değil bence. İyi akşamlar dilerim.
0
Amaranta ursula
(03.10.18)
@Amaranta ursula, aynen ben de onlara üzülüyorum, lütfen benim yazımdaki sefil giyimli sözünü de görmek istediğin yerden görme, ikimiz de aynı şeylerden rahatsızız. size de iyi akşamlar. Allah rahatlık versin herkese.
0
🌸for day to break
(03.10.18)
çözümüm var ama peygamber olsam (haşa) akpli olmadığım için beni dinlemeyip söylediklerim birilerinin rantını bitireceğinden söylemeyeceğim.
0
ya ben lan neyse
(03.10.18)
(12)

sizce dilimiz iletişimimiz için yeterli mi?

for day to break
yeterli de biz mi kullanamıyoruz, avrupa ülkelerinin dilleri daha mı zengin ne, onlar daha güzel anlaşıyorlar bizler pek iletişim kuramıyoruz gibi...
yeterli de biz mi kullanamıyoruz, avrupa ülkelerinin dilleri daha mı zengin ne, onlar daha güzel anlaşıyorlar bizler pek iletişim kuramıyoruz gibi...
0
for day to break
(03.10.18)
dilde sıkıntı yok kullanıcılar sıkıntılı
0
basond
(03.10.18)
ülkeleri "kendi dilinde okuduğunu anlama" konusunda sıralamışlardı. olduğumuz sıra kötü.

dilde sıkıntı yok +1.
0
zgrydn
(03.10.18)
Her ne kadar ilk yorum sorunuza güzel bir örnek gibi gelse de tek başına yeterli değil :) Her dilde küfür ve argo vardır.

Ben dilimizin güzel olduğunu düşünüyorum. Ismet Özel, Ahmet Erhan, Şükrü Erbaş, Cemal Süreya, Turgut Uyar... dilimiz güzel olmasaydı, olmazlardı.

Ihsan Oktay Anar, Vedat Türkali, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk... onlar da yeterli olmasaydı olmazlardı.
0
farabi
(03.10.18)
Dilin zenginliğini günlük hayatta aramak çok mantıklı değil zaten çıkış noktanızda mantık yok. Avrupa ülkeleri gündelik yaşamı ortalama kaç kelimeyle geçiriyor bizle aralarında dağlar kadar fark mı var da böyle bir kompleks edindiniz?
0
nickimin hakkini veremedim
(03.10.18)
Dilin zenginliği gündelik hayat dahil her katmanda aranmalı. Hayatın ta kendisi gündelik hayat. Dili haiz olduğun kadar zihnini haizsin. Dilde ne kadar mahirsen, insanlığında o kadar mahirsin. İnsan zihninde gündelik hayat şarteli yoktur. Şarteli açınca başka kapatınca başka bir zihinsel duruma geçiş yapamazsın. Dil kaygısını, dilin zenginliği kaygısını yaşayan insan ekmek alırken de, edebiyat eseri kaleme alırken de aynı derinlikte bir dil programı yürütür. Aksi antropolojik olarak mümkün değildir.

Günlük hayatta dilin zenginliği yoktur / ihtiyaç yoktur savı akıl tembelliği ambalajıdır.
0
joker hakki
(03.10.18)
Yetersiz dil diye bir kavram yok ki. 100 kelimelik bir dilin varolduğunu düşünelim. Onu da sadece 100 kelimeye ihtiyacı olan insanlar üretmişlerdir. Daha fazlası ya da azından söz etmek mümkün değil. İhtiyaca göre her gün şekil değiştirerek ilerliyor dil.

Avrupa ülkelerinin dilleri, hep birden incelenecek diller de değiller. Bükümlüsü var, Türkçe gibi eklemeli dili var. Dil aileleri ve dillerin sınıflandırılması diye küçük bir arama yaparsanız, göreceksiniz Avrupa’daki çeşitliliği de.

İletişim niye güzel başkalarında, ne demek istendi bu yorumla, ben çok anlayamadım. Birbiriyle güzel anlaşmaktan kasıt aslında medeni olmak mı, başka bir şey mi?
0
buf-e kür
(03.10.18)
Bir de, dilde yetkinlik, dili iyi seviyede kullanma konuları aslında Türkçe kullanıcıları için çok sorun oluşturmuyor. Göze batan hatalar yapmıyor mesela yeni konuşmaya başlayan çocuklar. Kuralllar genelde işlediğinden (biz farkında olmadan), istisnalar da az olduğundan, mesela geçmiş zamanı bir kez doğru çekimlediyse çocuk, devamı da doğru geliyor. Dilde yetkinlik bazı dil kullanıcıları için artı on yaşa tekabül ediyor. Tabii, sonra sosyal etkenlerle günde 50 kelime ile konuşursunuz, o ayrı.
0
buf-e kür
(03.10.18)
dendigi gibi iletisim icin yetersiz dil yoktur. dil ihtiyaclara gore gelisir ve degisir. iletisim icin yeni kavramlara, ifadelere ihtiyac oldukca dil de bunlari kapsayacak sekilde gelisir. zenginlik acisindan bakarsak o da aslinda yine ihtiyaclara gore sekillenir. kar'i (kisin yagan kar) tanimlamak icin Isvecce'de 25, Izlandaca'da 46 farkli kelime mevcut. simdi bu bu dillerin daha zengin oldugunu mu gosterir? yoksa oradaki ihtiyaclara ve cevre sartlarina gore dilin evrildigini mi?

avrupa dillerinde genelde kolay gelsin, gecmis olsun, cok yasa, afiyet olsun gibi, bizim dilimizde cokca kullanilan ve bizim icin cok dogal olan terimlerin birebir karsiligi yok. bu da turkce'nin zenginligi ve bizim kulturumuzdeki kibarliktan ve aile/sosyal cevrenin oneminden gelen bir ihtiyac bence
0
crucio
(03.10.18)
Avrupa dilleri kadar kıytırığı az bulunur.
Danimarka'da bir köyden öbürüne git konuşulan dil değişiyor, Danca diye tek bir dil yok düşün.

Stockholm'de öğrendiğin İsveççe Malmö'de geçmiyor, anlamıyorsun Skånska falan.

Bu söylediklerim muhtemelen Baltık ülkeleri için de geçerli.

Türkçe gibi zengin dil mi var la batıda:)

Türkçe'deki duygu durumunu anlatacak yazılı sözlü o kadar çok şey var ki.

İsveç'te hala millet birbirine sinirlenince Fucking shit, fuck you falan diyor adamların küfürleri bile yetersiz, o duygu durumunu anlatmaya müsait değil.

Dilimizin estetiği de kötü değil kesinlikle. Bir Almanca, bir Danca'ya bak bir de Türkçe'ye.

Ha bu şu demek değil; herkes mükemmel Türkçe konuşuyor veya kendisini harika ifade ediyor ya da Türkiye'nin dil eğitimi iyi falan... alakası yok.

Ama uğraşana, kafa yorana bizim dil çok zengin. Fransızca'dan Farsça'ya kadar da etkileşimi var.
0
bos gezenin bos ustasi
(03.10.18)
Ha bir de İsveççe'de 25 tane farklı kar kelimesi yok. Çeşit çeşit kar var hepsinin tipi var. Hepsinin de adı "snö". Brunsnö, gulsnö, mjuksnö, fluffigsnö vb bir de fryst var donmuş yani.

Bizde de yumuşak kar dersin, sert kar dersin, lapa kar dersin. Buz dersin, kırağı dersin. Öyle bir zenginlik yok yani.
0
bos gezenin bos ustasi
(03.10.18)
Eğitim iyi olmadığı için ifade gücü üst düzey olan Türkçeyi iyi kullanamadığımızı düşünüyorum. Ferrarimiz var ama ehliyetimiz yok gibi.
0
le jeune turc
(03.10.18)
1984'te, insanların "Düşünmesini" engellemek için yapılan en büyük atılım, dili basitleştire basitleştire bir zaman sonra insanların olumsuz bir şey düşünmesinin önüne geçmekti. Misal mutlu kelimesinin bir karşılığı olmuyordu, mutsuz yerine -mutlu çok mutlu demek yerine de mutlu+ çok çok mutlu yerine mutlu++ gibi bir kelime kullanıyorlardı, yani böyle böyle cümle kurmayı imkansız hale getiriyorlardı. Cümle kuramayınca da bunun düşüncelere yansıyacağını; bireylerin olumsuz bir şey düşünülemeyeceğini, düşünemeyince de devlet adına olumsuz bir şey yapamayacaklarını düşünüyorlardı. Bizdeki durum mesela tam tersi; her konu için birden fazla kelime var aynı konuyu pek çok şekilde anlatabiliyorsun, dilini kullanabiliyorsan metaforlar alegoriler alabildiğince derya deniz fakat Alman bi adama bakıyorsun "Sabah erken kalkıp elde çorap halının desenlerini incelerken" cümlesini tek bir kelimeyle açıklayacak bir şey buluyor, asıl yetersizlik bu bence bizim dil baya baya zengin bu anlamda.
0
angelus
(03.10.18)
(8)

limbik sistem falan filan

Sour
hani haz bölgesi limbik sistem ya. mesela insan yemek yerken, cinsel ilişkiye girerken haz duyduğu için beyindeki bu bölge hareketleniyor. tam tersi olduğunda bir insan iğrendiğinde, hoşlanmadığı bir şey yaptığında ya da sıkıldığında falan hangi bölge hareketleniyor. yani bundan ne sorumlu?
hani haz bölgesi limbik sistem ya. mesela insan yemek yerken, cinsel ilişkiye girerken haz duyduğu için beyindeki bu bölge hareketleniyor. tam tersi olduğunda bir insan iğrendiğinde, hoşlanmadığı bir şey yaptığında ya da sıkıldığında falan hangi bölge hareketleniyor. yani bundan ne sorumlu?
0
Sour
(03.10.18)
Merhaba. Anhedonia ya da dysphoria gibi afektif hastaliklarda mezokortikolimbik baglantilarda sorunlarin oldugunu gosteren cok fazla calisma var. Bundan ne sorumlu? Fazlaca etmen var bu sorunlarin ortaya cikmasina neden olan. Norobiyolojik, fizyolojik, anatomik, genetik... Teker teker anlatmaya su an vaktim yok ama tek bir sorumlu oldugunu soyleyemeyecegimiz kesin.
0
lamira
(03.10.18)
@lamira cevap için teşekkürler ama patolojik bir durum olarak bakmadım. daha basit anlatabilmek için


bir ergenin hamburger yerken aldığı haz, pırasa yerken duyduğu sıkıntı
bir ergenin kız arkadaşını düşünürken aldığı haz, ödevlerini düşünürken duyduğu sıkıntı. bir ergenin aksiyon filmi izlerken aldığı haz, begesel izlerken duyduğu sıkıntı gibi.

nörobilim açısından baktığımızda bu iki durumda (neuroimaging tekniklerinden) aynı veriyi elde etmeyiz diye düşünüyorum. işte bu karşılaştırmada limbik sistem yerine herhangi bir bölge vs. var mı?
0
🌸Sour
(03.10.18)
Hmm.

"nörobilim açısından baktığımızda bu iki durumda (neuroimaging tekniklerinden) aynı veriyi elde etmeyiz diye düşünüyorum. işte bu karşılaştırmada limbik sistem yerine herhangi bir bölge vs. var mı?"

Deney sorusu ne? Deney duzenegi nasil? Buna gore cevaplayabilirim bunu. Soruyu anlayamadim cunku. Ayni derecede ve ayni paternde aktivite gorulemeyecegini sadece ongorebilirim su an icin.

Doktora hocamin bir makalesi vardi. Referans olarak bakabilirsiniz.

Hollmann, M., Pleger, B., Villringer, A., & Horstmann, A. (2013). Brain imaging in the context of food perception and eating. Current opinion in lipidology, 24(1), 18-24.

Asil referans da su: Berridge, K. C. (2009). ‘Liking’and ‘wanting’food rewards: brain substrates and roles in eating disorders. Physiology & behavior, 97(5), 537-550.

Berridge'in bu makalesi sanirim 1000 atif almistir.
0
lamira
(03.10.18)
soruna cevap olur mu bilmem, ben şöyle okumuştum: eckhart tolle duygusal zeka kitabında. bir bölge tüm uyaranı alıyor, süzgeçten geçiriyor davranışa dönüştürüyor. gelişmiş insanların süzgeçleri de gelişmiş oluyor. örneğin ilkel insan tehdit olarak algıladığı her şeye anında saldırgan tepki veriyor ama süzgeç kısmı gelişseydi daha medeni bir davranışta sergileyebilecekti.
0
for day to break
(03.10.18)
@lamira deney sorusu yok :) sadece neuroimaging'de haz karşıtı durumlarda yanan belirli bir bölge var mı diye merak ediyorum.

sex, yemek, uyumak, kitap okumak, spor yapmak, gülmek, güzel bir şey hayal etmek vs. gibi çok çeşitli aktiviteler limbik sistemde/ile yerini bulurken ve açıklanabilirken bunların karşıtı durumlarda referans alınan bir nokta var mı diye merak ediyorum.

yani bu kişinin hiçbir aktivitesinden haberdar değiliz. sadece beynini görüntülüyoruz. limbik yandığında "bu kişi haz veren bir eylem gerçekleştiriyor" diyebiliyoruz ne olduğundan bağımsız olarak. işte sorum bunun tam tersi. umarım anlatabildim :)
0
🌸Sour
(03.10.18)
Limbik yandiginda "bu kisi haz veren bir eylem gerceklestiriyor" diyemiyoruz. Bunu soyleyeyim oncelikle ^^

Simdi sorunuza cevap vermek icin bir sey daha soracagim. Siz bir kisinin hosuna giden (istedigi ya da istemedigi - yani istekten bagimsiz) versus hosuma gitmeyen (istedigi ya da istemedigi) bir eylem icin karsilastirma istiyorsunuz degil mi? Cunku hedonik bolgeler "liking" ve "wanting" eylemlerinde ayrisiyor.
0
lamira
(03.10.18)
Anladığım kadarıyla evet bunu istiyorum :)
0
🌸Sour
(03.10.18)
aklıma kurt düştü, şimdi bu liking ve wanting için de soracağım :D
0
🌸Sour
(03.10.18)
(2)

lise fizik deneyleri

turtun
Lise seviyesinde, ilgi çekecek ve basit malzelmelerle yapılacak deneyler arıyorum. walter lewin deneylerine benzer deneyler olabilir. Deneylerin malzeme listeleri ve yapılış talimatlarına yazılı olarak ihtiyacım var. Derli toplu bir Türkçe kaynak bulamadım. Bir tavsiyeniz var mı? Türkçe kaynak yoksa
Lise seviyesinde, ilgi çekecek ve basit malzelmelerle yapılacak deneyler arıyorum. walter lewin deneylerine benzer deneyler olabilir. Deneylerin malzeme listeleri ve yapılış talimatlarına yazılı olarak ihtiyacım var. Derli toplu bir Türkçe kaynak bulamadım. Bir tavsiyeniz var mı? Türkçe kaynak yoksa İngilizce de olabilir. Bana 30-40 deneylik bir liste lazım.
0
turtun
(03.10.18)
bu konuda türkçe kitaplar var.
ingilizce ise onlarca youtube kanalı var.
0
aslindasorunumpsikolojik
(03.10.18)
yazılı döküman lazım. mümkünse türkçe döküman lazım. dijital ortamda lazım. hemen lazım.
0
🌸turtun
(03.10.18)
(3)

Mastik Temizlemek

aradaki uzaklik
Selamlar. Evde banyo kapısıyla duvar arasındaki boşluğa mastik çektim. Ama acemi olduğum için duvara da bulaştı bayağı. Kurudu. Kurumuş mastiği duvardan nasıl temizlerim?
Selamlar.

Evde banyo kapısıyla duvar arasındaki boşluğa mastik çektim. Ama acemi olduğum için duvara da bulaştı bayağı. Kurudu. Kurumuş mastiği duvardan nasıl temizlerim?
0
aradaki uzaklik
(03.10.18)
Aklınızda olsun kurumadan sabunlu sünger ile şekillendirebilirsiniz.

Gelelim şimdi ne yapacağınıza, inşallah seramiktir duvar. Bir maket bıçağı ile fazlalığa bir sınır beliryeip duvar kesik atın, sonra fazla kısımları tutup çekince kestiğiniz sınırdan ayrılıp gelecektir.

Sermaik değil de boya ise duvar iş zor, boyayı kaldırabilir. Ama yine bu yöntemi denemek zorundasınız.
0
John Bloor
(03.10.18)
mastik dedigin sey silikon mu? nalbur'a git silikon temizleyici iste. portakal icerikli bi silikon temizleyici var. silikonun yapisini bozuyor ve bezle silmeni sagliyor.
0
crucio
(03.10.18)
Saç kurutma makinası tutun üzerine kuruyan silikonlar dökülecektir.
0
esin
(03.10.18)
(4)

sözlükte used to kullanımı ile ilgili

trablon
bildiğimiz eskiden yapılan şeyler anlamında ve be used to ing li olarak alışkınım anlamında kullanıldığını biliyorum yalnız bir ingilizce sözcükte if in anlamına baktım ingilizce bir ingilizce dictionary . söyle yazıyor :if not = used to say what the situation will be if something does not happen: "
bildiğimiz eskiden yapılan şeyler anlamında ve be used to ing li olarak alışkınım anlamında kullanıldığını biliyorum yalnız bir ingilizce sözcükte if in anlamına baktım ingilizce bir ingilizce dictionary . söyle yazıyor :

if not = used to say what the situation will be if something does not happen: "I hope to see you there but, if not, I'll call you."


şimdi burada if not dan sonra used to say cart curt derken , burada sıfat anlamında if not böyle bir şeyde kullanımına alışkındır anlamında mı yoksa fiil olarak böyle bir şey söyleminde kullanılır anlamında mı ? ama used to yazmışlar past tense ile .bu kalıp eskiden yapılan şimdi yapılmayan şeyler anlamında olması lazım.
bir kafa karışıklığı yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz?
0
trablon
(03.10.18)
bunun o "used to" ile alakası yok. buradaki "used to" past tense de değil çünkü aslında "is used to" yani "used" burada to be fiilinin arkasından gelen participle form.

if not is used to say... yani "if not şunu demek için kullanılır".

use -> kullanmak
to -> için, amacıyla
0
bir garip melek
(03.10.18)
abi o passive.
şöyle düşün; if not is used to say ...... yani if not şu amaçla kullanılır.tanım yapılırken bu şekilde kullanım oluyor.
bir de geçmiş için yaptığın used to v-ing değil sadece verb.get used to dan sonra ving gelir.onunla karıştırdın galiba.

edit: evet oradaki to arkadaşın dediği gibi hatta daha da kafa karışıtırayım in order to'nun kısaltması

edit2: tik ne demekti tik emek demekti :))
0
high hopes of the sozluk
(03.10.18)
eyvallah gençler. pasif olması şak diye mantığıma yattı.sağolun.
0
🌸trablon
(03.10.18)
It is used diye düşünmek gerekiyor
0
le jeune turc
(03.10.18)
(1)

basit makro programı

semenderr
mouse sol tık ve enter yapacak kadar basit ve kullanımı kolay bir makro programı önerir misiniz. tık enter yapmaktan ciğerim soldu.
mouse sol tık ve enter yapacak kadar basit ve kullanımı kolay bir makro programı önerir misiniz. tık enter yapmaktan ciğerim soldu.
0
semenderr
(03.10.18)
autohotkey
0
diyanet takvimi
(03.10.18)
(7)

parfüm önerisi

darkwizard
erkek için uygun ve güzel kokusu olan parfüm önerisi bekliyorum? teşekkürler
erkek için uygun ve güzel kokusu olan parfüm önerisi bekliyorum? teşekkürler
0
darkwizard
(03.10.18)
lacoste red,
calvin klein europhia
hugo boss intense
0
mukremin citir
(03.10.18)
One million paco rabanne baharatlı odunsu
Kış ayları icin ideal gerçekten, genelde esmer parfümü olarak bilinir ama beyaz tenliyim kalıcılığı da kokusu da gelen tepkiler de çok iyi.
0
guardiands
(03.10.18)
tom ford noir...
0
2 tostos turan
(03.10.18)
Davidoff cool water
Jil sander sun men

İkisini de çok severim, kullanırım
0
Delay Fuze
(03.10.18)
davitoff cool water
0
neverlose
(03.10.18)
davitoff cool water
0
neverlose
(03.10.18)
yazdıklarınızın hepsi 200+ daha uygun fiyatlı yok mu?
0
🌸darkwizard
(04.10.18)
(1)

ankara mekan

tthet
selam arkadaşlar, ankarada bira içerken bilardo oynayıp yabancı rock müzik dinleyebileceğim, dumandan gözün gözü görmediği ve yabancıların pek sevilmediği bir mekan bileniniz göreniniz var ise paylaşabilir misiniz.
selam arkadaşlar, ankarada bira içerken bilardo oynayıp yabancı rock müzik dinleyebileceğim, dumandan gözün gözü görmediği ve yabancıların pek sevilmediği bir mekan bileniniz göreniniz var ise paylaşabilir misiniz.
0
tthet
(03.10.18)
Senin ilacin pool pub ugur mumcu caddesinde
0
Take it away honey
(03.10.18)
(2)

Metal Kontak Üretimi - Makinacılar ve Malzemeciler Yardım

kraldan cok kralci
Aşağıda resmi bulunan ürüne benzer bir fırça-kontak ürettirmemiz gerekiyor. Multi wire wiper olarak geçen bu ürünü türkiyede üretebilecek kimse var mıdır? Ürettirmek istediğimiz ürün hareketli bir yüzey üzerinde hareket edecek bu sebeple temas yüzeyi çok ince olacak. https://eksiup.com/07b8d22a9580
Aşağıda resmi bulunan ürüne benzer bir fırça-kontak ürettirmemiz gerekiyor. Multi wire wiper olarak geçen bu ürünü türkiyede üretebilecek kimse var mıdır?

Ürettirmek istediğimiz ürün hareketli bir yüzey üzerinde hareket edecek bu sebeple temas yüzeyi çok ince olacak.

eksiup.com
0
kraldan cok kralci
(03.10.18)
Binlerce adet özel üretim olacak dersen belki konya'da yapacak birisini bulabilirsin. Bunun yerine uzmanlığı bu olan yurtdışı kaynaklara yönelmen daha mantıklı olur. Misal dc motor üreticileri.
0
kimlanbu
(03.10.18)
daha önce buradan başka bir arkadaşa önermiştim hoşuna gitmişti. ben hiç kullanmadım ama denemeye değer. bu tip işlerinize teklif alabiliyorsunuz.

www.turkcadcam.net
0
tukenmez adam
(03.10.18)
(1)

Migrostan alınan telefon garantiden ücret iadesi

gerenkyok
Merhaba,yaklaşık bir sene öncesi migros'tan aldığım xiaomi mi6 cihazım şebeke sorunu verince servise yolladım. az önce aradılar ücret iadesi kararı verildi dediler servisten.ben cihazı alırken 1800 tl civarına almıştım. migros bana aynı ücreti iade etse de cihaz artık pek piyasada bulunmuyor, buluna
Merhaba,

yaklaşık bir sene öncesi migros'tan aldığım xiaomi mi6 cihazım şebeke sorunu verince servise yolladım. az önce aradılar ücret iadesi kararı verildi dediler servisten.

ben cihazı alırken 1800 tl civarına almıştım. migros bana aynı ücreti iade etse de cihaz artık pek piyasada bulunmuyor, bulunanlar da 2700 civarında fiyata sahip.

migros para iadesi diye tutturursa o fiyata malesef muadil telefon alamıyorum.

ben para istemiyorum aynı cihazı bulun dersem yasal olarak bulmaları gerekir mi?
0
gerenkyok
(03.10.18)
tüketici heyetine gidin doğrudan. şu günlerde her şirketin yaptığı şey sizin de anlattığınız fiyat farkları nedeni ile.
0
i dont know i dont care
(04.10.18)
(4)

İmar barışında ödeme

liberal
İmar barışında bütün daireler gidip hesaba bir kerede mi ödeme yapması lazım yoksa ben bağımsız olarak bana düşen parayı yatırabilir miyim?
İmar barışında bütün daireler gidip hesaba bir kerede mi ödeme yapması lazım yoksa ben bağımsız olarak bana düşen parayı yatırabilir miyim?
0
liberal
(03.10.18)
Yapının tamamında problem var ve bütün yapı imar barışından yararlanacaksa ödemenin tamamı tek seferde, tek bir bağımsız bölüm başvuracaksa tek başına (genelde ya giriş ya da çatı katı olur bu tek bağımsız)
0
John Bloor
(03.10.18)
John Bloor

en üst katın kaçak olduğunu düşünürsek ve başvuruyu bu katta oturmayan başka bir malik yaptıysa ödeme nasıl olacak?
0
loser blueser
(03.10.18)
En üst katı kaçak yapmış, biz de bütün bina olarak tapularımızı kat mülkiyetine alabilmek için önce imar barışından yararlanacagız. Şimdi bu kaçak olan yer en üst kat diye bizim ödeme yapmamamız yanlış olur.
loser blueser gibi bizim durum da.En üst kat kaçak yönetici parayı bana verin diyor ben başkasına para verme taraftarı değilim. Gidip ben bankaya direkt yatırmak istiyorum.
0
🌸liberal
(03.10.18)
"en üst katın kaçak olduğunu düşünürsek ve başvuruyu bu katta oturmayan başka bir malik yaptıysa ödeme nasıl olacak?"

En üst kat kaçaksa başka malik neden başvuru yapsın? Başka malikin de problemi varsa konu sadece en üst kat değildir.

"En üst katı kaçak yapmış, biz de bütün bina olarak tapularımızı kat mülkiyetine alabilmek için önce imar barışından yararlanacagız."

Siz de tapunuzu kat mülkiyetine çevirecekseniz demek ki binanın iskanı yok, bu halde en üst katın kaçak olup olmaması önemli değil.

Aslında uygulama burada tırtlıyor, bina olarak iskanı olmayan çok bölümlü yapılarda vatandaş mağdur olacak.

İlla ki "banane ya ben ödemem" diyen biri çıkacak, ya da "ben böyle mutluyum, istemiyom barış filan" diyen de olabilir. Ki hakkıdır bence de.

Başvuruyu ve ödemeyi daire bazında alsalar süper olur vatandaş için. Aslında bunu kesin düşünmüşlerdir ama "tek tek ne uğraşıcaz vatandaş kendi arasında birleşir ikna eder, ikna olmayanı da diğer malikler bölüşür" diye düşünmüşlerdir.
0
John Bloor
(03.10.18)
(6)

Lokomotif moskova gruptan çıkar mı iddaası?

noluyo yaa
1.23 veriyor lan, tek basabiliyorum yaşadığım yerde. Çok iyi değil mi bu oran sizce?edit: çıkamaza 1.23 veriyor yani, çıkara 2.90 veriyor
1.23 veriyor lan, tek basabiliyorum yaşadığım yerde. Çok iyi değil mi bu oran sizce?

edit: çıkamaza 1.23 veriyor yani, çıkara 2.90 veriyor
0
noluyo yaa
(03.10.18)
ben basmazdım
0
basond
(03.10.18)
çıkamaz kaç veriyor?
0
prasinos
(03.10.18)
GS'yi kendi evinde yener.Schalke ve Portoyu da yenmemesi için bir neden yok bence
0
turkuaz
(03.10.18)
Çıkamaz ama 1.23 için ne kadar riske gireceğin ile alakalı. Seni üzmeyecek ise bence çıkamaz. Galatasaray karşısında ikili averajı da kaybetti sayılır. Porto ve Schalke ikisi de iyi takım Lokomotiv Moskova karşısında.
0
ihanet kac kisilik
(03.10.18)
çıkamaz. grupta 3-4 puan bile alamaz. sıkıntılı durumdalar.
0
tantunisultansuleyman
(03.10.18)
spor bahsi oynayarak gereksiz risk almış olursun. bu orana 1k yatırmaya değmez, gereksiz risk almış olursun. 100 euro yatırsan kazanacağın paraya yine değmez. üstelik schalkenin çıkacağının garantisi yok.
0
s0phiesw0rld
(03.10.18)
(2)

İzmir devlet tiyatrosu oyunları ?

biravekahve
Sitede iki oyun gözüküyor yalnızca, bu sezon sahnelenecek oyunların listesine nereden ulaşabilirim ?"nereye" ve "prömiyer partisi" adında iki oyundan birisine gidilir mi ?
Sitede iki oyun gözüküyor yalnızca, bu sezon sahnelenecek oyunların listesine nereden ulaşabilirim ?


"nereye" ve "prömiyer partisi" adında iki oyundan birisine gidilir mi ?
0
biravekahve
(03.10.18)
biletiva.com üzerinden bilet satısı yapılıyor
0
ihtimaller haricinde
(03.10.18)
Oyunlar bildiğim kadarıyla 13 gün önceden satışa çıkar. Üstteki arkadaşın dediği gibi şuradan bilet alabilirsiniz.
www.biletiva.com

Yeni oyunlar için sayfayı sürekli takip etmek gerek ben bazen günde 2-3 defa bakıyorum. "Nereye" yi birkaç yıl önce başka bir şehirde 1 Mayıs' ta seyretmiştim, çok anlamlı gelmişti çok beğenmiştim. Diğeri hakkında bilgim yok malesef.
0
Amaranta ursula
(03.10.18)
(5)

Kardiyo

Take it away honey
Selam fellasSabaari ise gitmeden spor olayina sardim. Sadece kardiyo yapiyorum. Ancak kosu sonrasi yuzme yaptigimda tukeniyorum. Sizce sadece yuzme mi sadece kosu mu yoksa bir kac hafta sonra acilir mi bunye? Daha yeni basladim cunku sabah kardiyosuna? Oneriniz varsa ona da bakarim. Tesekkurler.
Selam fellas

Sabaari ise gitmeden spor olayina sardim. Sadece kardiyo yapiyorum. Ancak kosu sonrasi yuzme yaptigimda tukeniyorum. Sizce sadece yuzme mi sadece kosu mu yoksa bir kac hafta sonra acilir mi bunye? Daha yeni basladim cunku sabah kardiyosuna? Oneriniz varsa ona da bakarim. Tesekkurler.
0
Take it away honey
(03.10.18)
tükenene kadar yap ki işe yarasın işte. devam.
0
diffarentiationation
(03.10.18)
Sabah kardiyo yapmak yağ yakımını hızlandırır, böyle bir amacınız varsa isabetli bir seçim olmuş. Fakat ikisini aynı gün yapmamanızı öneririm.
0
noraliya
(03.10.18)
@noraliya,

Amac yag yakimi evet. Peki nasil bir kombin yapsam haftada 2 gun kardiyo yapmayi planliyorum. Hangisi daha etkili olur?
0
🌸Take it away honey
(03.10.18)
Üniversitede camiadan baya sevilen ve sayılan bir hocamız spor maksatlı koşmanın zarar verdiğinden bahsetmişti. İnsan yapısı koşmaya uygun değilmiş pek, yalnızca hayati bir durum olduğunda koşacağı için vücut adrenalin salgılıyor ve neyden kaçıyoruz biz hop bir dakika noluyor diye sistemi daha farklı çalıştırıyor. Bu istediğimiz bir durum değil. Öncelikle kardiyo yaparken koşmak yerine hızlı tempoda yürüyüş yapmanızı tavsiye ederim. Hatta dışarda yürüyüş yapma imkanınız varsa mükemmel olur. İlla koşacağım derseniz biraz yürüyüş sonrasında anlık koşmalar iyi gelebilir. HIIT kardiyo da deniyor buna. Baya yağ yaktırır. Yaklaşık 45 dk kardiyonun iyi geleceği kanaatindeyim eğer ciddi bir rahatsızlığınız yoksa.

Ben yüzme işini genelde stresliyken, üzgünken vs. yapıyorum, su iyi geliyor, dinginleştiriyor, yani ruh halime göre seçiyorum hangisini yapacağımı. Siz de öyle yapabilirsiniz. O sabah hangisi daha çok işinize geliyorsa onu yapın ama aynı sabah ikisini yapmayın. Yapanlar vardır, fakat siz koşu sonrası yüzerken tükendiğinizi söylemişsiniz. Yani pek verimli geçmiyordur o yüzme diye tahmin ediyorum. Birini yapın, sonuna kadar yapın. Umarım yardımcı olmuşumdur. :)
0
noraliya
(03.10.18)
amaç yağ yakımıysa hiit koşu programlarını bak, gayet basit ve etkili. 15-20 dakikayla başlarsın, en fazla yarım saatte verim alırsın.
0
Bruce
(03.10.18)
(3)

Dolar altın konusunda takip ettiğiniz kişiler?

zanutsas
Kimleri takip ediyorsunuz Atilla Yeşilada spekülatif olmamak adına iyimser hava ile yorum yapıyor. Daha gerçekçi daha tahminci kimleri takip ediyorsunuz? İlla tanınan biri olması gerekmiyor. Takip ettiklerinizi yazar mısınız?
Kimleri takip ediyorsunuz Atilla Yeşilada spekülatif olmamak adına iyimser hava ile yorum yapıyor. Daha gerçekçi daha tahminci kimleri takip ediyorsunuz? İlla tanınan biri olması gerekmiyor. Takip ettiklerinizi yazar mısınız?
0
zanutsas
(03.10.18)
Mert Yılmaz youtube kanalı.Direk nokta atış yorum yapıyor.
0
turkuaz
(03.10.18)
anneannem.
sürekli altın alınmasını salık verir.
bugüne kadar haksız çıktığını görmedim.
0
pangea
(03.10.18)
oguz altun
(03.10.18)
(2)

bu filmin adi ne?

milord
ayrışmış bir dunya vardi, insanlar hislerden bile soyutlanmisti sorgulama olmasin diye. 20 yasinin altinda cocuklar filmin ana kahramaniydi. bir cesmenin altinda kizla opusunce aşkı tadip duzeni sorgulamaya basliyor. ilac enjekte edilmis elmayi yemeyince dünyanın renklerini gorebiliyor. neydi bu fil
ayrışmış bir dunya vardi, insanlar hislerden bile soyutlanmisti sorgulama olmasin diye. 20 yasinin altinda cocuklar filmin ana kahramaniydi. bir cesmenin altinda kizla opusunce aşkı tadip duzeni sorgulamaya basliyor. ilac enjekte edilmis elmayi yemeyince dünyanın renklerini gorebiliyor. neydi bu film?
0
milord
(03.10.18)
The Giver?
0
sopiro
(03.10.18)
sopiro, evet teşekkürler dakikalardir bulmaya çalışıyordum
0
🌸milord
(03.10.18)
(72)

Duyurunun yaş ortalamasını alalım

naksidil
yaşlar kaç gençler?
yaşlar kaç gençler?
0
naksidil
(03.10.18)
28
0
datnet
(03.10.18)
34
0
amortisman
(03.10.18)
25
0
MtKrt
(03.10.18)
30
0
marla is in my head
(03.10.18)
34
0
sopiro
(03.10.18)
28
0
zgrydn
(03.10.18)
45
0
arockm
(03.10.18)
35
0
killerbee
(03.10.18)
27
0
damla sakızlı dondurma
(03.10.18)
31
0
buzbebek
(03.10.18)
38
0
nice tnetennba
(03.10.18)
26
0
nickimin hakkini veremedim
(03.10.18)
22
0
tabirimekruh
(03.10.18)
30
0
mmmtarantino
(03.10.18)
20
0
biravekahve
(03.10.18)
31
0
dhobyghaut
(03.10.18)
26
0
senolll
(03.10.18)
26
0
fakyoras
(03.10.18)
28
0
Boris
(03.10.18)
30
Yukarida bazi arkadaslar trolluyor:)
0
stavro
(03.10.18)
28
0
eazy
(03.10.18)
24
0
glamdr1ng
(03.10.18)
32

cinsiyetleri de yazin da tam olsun :D
0
ubi dubium ibi libertas
(03.10.18)
32
0
Dr_Stat
(03.10.18)
37
0
since1907
(03.10.18)
medeni durum da yazalım mı?
0
kablelvuku
(03.10.18)
başka bilgi yazacaksak ben tc kimlik no'da yazarım.
0
datnet
(03.10.18)
23K.

aklıma bir şey geldi. şimdi yaş ortalaması epey yüksek gibi ama ben 16 yaşındayken en yakın arkadaşım (o da 16 idi) aktif bir şekilde duyuru'yu kullanıyordu ve muhtemelen yaşı hakkında yalan söylüyordu. yani aramızda küçükler de olabilir.

al işte coyote 14 yaşındayken aynı soruyu sormuş. yuh be... 14 ne?!
0
fleur du mal
(03.10.18)
41
bazı arkadaşlar trollüyor +1
biraz insaflı atsalar bari...
0
Bruce
(03.10.18)
11
0
curious06
(03.10.18)
33
0
re noreno
(03.10.18)
21

ayrıca şu an 20 yaşında olan biri 2012'de duyuru açtığını iddia ediyo. insanlar gerçek yaşını yazmıyor galiba?!!
0
etki
(03.10.18)
24,5
0
Amaranta ursula
(03.10.18)
25
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(03.10.18)
Hayret kimse yazmamış.

12,5 filan.

(37)
0
John Bloor
(03.10.18)
27
0
elorelia
(03.10.18)
34
0
essoist
(03.10.18)
33

Çok sevindim bu soruya amca kategorisinde ben tek değilmişim :)
0
seyyar satıcı
(03.10.18)
15
0
windowsguvenlikduvari
(03.10.18)
33
0
ninotevtidze
(03.10.18)
30.
10 gün sonra 31.
0
bos gezenin bos ustasi
(03.10.18)
22
0
tahin pekmez yoğurt
(03.10.18)
30
0
dedim ben sana
(03.10.18)
35
0
givemesomesubstance
(03.10.18)
26
0
olabilir ya da olmayabilir
(03.10.18)
28
0
eylul
(03.10.18)
ossüç
0
binder dandet
(03.10.18)
23
0
Leonardo~Da~Vinci
(03.10.18)
fresh 30
0
probiyotik
(03.10.18)
almost 30
0
ilkot
(03.10.18)
43
0
Phoebe
(03.10.18)
32
0
awareim
(03.10.18)
35
0
aychovsky
(03.10.18)
Adım battal, 30 yaşım. Küba göçmeniyim.
0
battal gemalmaz
(03.10.18)
22
0
neverlose
(03.10.18)
osbir
0
ya ben lan neyse
(03.10.18)
33
0
kullanıcı adını aktif edemeyen insan
(03.10.18)
25.
0
pike
(03.10.18)
37
0
hypathia
(03.10.18)
30. 2 gün sonra 31. cuma cuma...
0
Tears of Devil
(03.10.18)
24
0
der meister
(03.10.18)
30
0
işimdeyim gücümdeyim
(04.10.18)
85 model
0
antihero
(18.04.21)
32.
0
put it in your appropriate place
(18.04.21)
3 sene önce başlığa cevap olarak 20 yazmışım. zaman hızlı geçiyor, 23.
0
biravekahve
(18.04.21)
benim ki 28.67

eskiden olsa 30 deyip yuvarlardım ama oraya yaklaştıkça bu gerçeği kabullenmek istemez oldum.

daha önce de böyle anketler yapıldı 24 - 25 çıkıyordu ortalama. sürekli yeni gelen gidenlerle beraber ortalama düşük gibi görünse de müdavimlere baktığımızda 30+ civarı bir ortalama erişiyoruz gözlemlerime göre
0
biseysorcaktim
(18.04.21)
37,5
0
phonex
(18.04.21)
29
0
hayirsiz
(18.04.21)
27
0
hayaletimsi
(18.04.21)
26

ps: yaşı büyük olana değil adam olana abi denir.
0
holdthedoor
(18.04.21)
35
0
rakicandir
(18.04.21)
29
0
ceketimi alip cikcam
(18.04.21)
(1)

sultanbey'li askerlik şubesine nasıl giderim?

jules
toplu taşımayla gideceğim. Google mapsten baktım ama çözüm bulamadım.
toplu taşımayla gideceğim. Google mapsten baktım ama çözüm bulamadım.
0
jules
(03.10.18)
uzunçayır'dan 18m'ye binince bosna bulvarı durağına kadar gidiyormuşsun. sonrası 6 dk yürüme mesafesi.
0
zgrydn
(03.10.18)
(13)

Bağışıklık Sistemimi nasıl güçlendirebilirim.

allaccess
Yılda 3-4 kere grip oluyorum. ve grip olmaktan nefret ediyorum. özellikle mevsim geçişlerinde mutlaka oluyorum. Yine gribim. NEdir yani bunun formülü her sabah aç karna dut pekmezi miPharmatona başlamayı düşünüyorum, siz ne önerirsiniz.Not: gayet düzenli aslında yaşamımKahvaltı pek yapmıyorum ama on
Yılda 3-4 kere grip oluyorum. ve grip olmaktan nefret ediyorum. özellikle mevsim geçişlerinde mutlaka oluyorum.
Yine gribim. NEdir yani bunun formülü her sabah aç karna dut pekmezi mi
Pharmatona başlamayı düşünüyorum, siz ne önerirsiniz.

Not: gayet düzenli aslında yaşamım
Kahvaltı pek yapmıyorum ama onun dışında öğlen ve akşam öğünlerini ev yemeği yiyorum.
0
allaccess
(03.10.18)
grip aşısı yaptır?
0
killerbee
(03.10.18)
sarımsak yi.
0
zgrydn
(03.10.18)
Genel olarak dandik bir beslenmen-yaşantın varsa bu tip takviyeler bir işe yaramaz. Temiz kaynaklardan temiz beslen, gece uykusundan taviz erme, mümkünse sedanter kalma düzelirsin.
0
angelus
(03.10.18)
kemik suyu iç, probiyotik turşu ye.
0
narudocko
(03.10.18)
Bunun formülü uyku düzeni ve her gün 8 saate yakın uyku.
0
monogram
(03.10.18)
Hocam aşı + direnç güçlendiriciler.
0
lcha
(03.10.18)
önce bir kan tahlili yaptırmanı öneririm. düşük bağışıklık neden kaynaklı bilirsen ona göre yol alırsın.
0
ninotevtidze
(03.10.18)
bir arkadasım bunun için sabah aksam elma sirkesi içiyordu, ipek hanımın ciftliğinden alıyormus sirkeyi de organik
0
ihtimaller haricinde
(03.10.18)
@ihtimaller haricinde işe yarıyo muydu
0
🌸allaccess
(03.10.18)
Propolis
Polen
0
bradshaw
(03.10.18)
düzenli, dengeli ve sağlıklı beslenme. Hiç paketli gıda alma. Sebze,meyve ve proteini dengeli ye. Ben de işe yaradığını hissetmiştim.
0
kismisolungac
(03.10.18)
1 kaç haftadır 9'da yatağa giriyorum erkenden uyanıyorum inanılmaz enerjiğim. ama vitaminlerimi düşer düşmez yükseltirim.
0
for day to break
(03.10.18)
kan tahlili yaptırarak başla. örneğin sürekli kullandığın bir ilaç varsa beyaz kan hücresi üretimi azalabiliyor. böyle olunca savaşçı hücre azalıyor. yani direncin düşüyor. bunu en iyi kan tahlilinde görürsün.
0
silver apple
(03.10.18)
(1)

Vize sponsoru (italya)

kozmosta bir nokta
2. dereceden akrabayı (kardeşler) sponsor olarak gösterip de vize almış olan var mı? Vize davetiyeli arkadaş ziyareti olacak. Kişisel sebeplerden anne-baba'yı sponsor olarak gösteremiyorum.
2. dereceden akrabayı (kardeşler) sponsor olarak gösterip de vize almış olan var mı? Vize davetiyeli arkadaş ziyareti olacak. Kişisel sebeplerden anne-baba'yı sponsor olarak gösteremiyorum.
0
kozmosta bir nokta
(03.10.18)
italya abimi kabul etmemisti direkt konsolosluktan basvurmustum
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(03.10.18)
(19)

sevgilinizden/eşinizden maaşınızı gizliyor musunuz?

zgrydn
önce bir arkadaşımın eşine mayışını eksik söylediğini öğrendim. merak edip farklı arkadaşlarıma da sordum. yarıdan fazlası farklı söylüyor ya da hiç söylemiyormuş. hadi arkadaş ortamında mayışını söylemezsin, ben de sormam zaten. ayıp. ama ne bileyim, gerektiğinde beraber oral segs eylemine giriştiğ
önce bir arkadaşımın eşine mayışını eksik söylediğini öğrendim. merak edip farklı arkadaşlarıma da sordum. yarıdan fazlası farklı söylüyor ya da hiç söylemiyormuş. hadi arkadaş ortamında mayışını söylemezsin, ben de sormam zaten. ayıp. ama ne bileyim, gerektiğinde beraber oral segs eylemine giriştiğin insandan bile gizlemek saçma değil mi? ikili ilişkilerde güven sorunu bu kadar yaygın ve derin mi?
0
zgrydn
(03.10.18)
Saçmalık...
0
lcha
(03.10.18)
3 aylık kız arkadaşından gizlersin anlarım da. Evli adam karısından maaşını gizlerse anlamam aga. Evlilik ekonomik bir ortaklıktır aynı zamanda.
0
bos gezenin bos ustasi
(03.10.18)
Hayır tabii ki.

O bilmeyecek de kim bilecek yahu.
0
chicha
(03.10.18)
gizlemem ama sorulmadıkça söylemem de.
0
datnet
(03.10.18)
Maaşımı bile bilmesine güvenmediğim kişiyle niçin evleneyim? Ne saçma insanlar evleniyor ya arkadaş...
0
ninotevtidze
(03.10.18)
gizlemiyorum. samimi olduğum herkese çekinmeden söylerim.
0
washe
(03.10.18)
hayır, aynı eve ekmek getirdiğin birinden maaş gizlemek koca bir saçmalık.
0
evde liyakat kalmamis
(03.10.18)
oral seks ne alaka? sırf oral yapıyor diye maaş mı söylenmeli?

bazı şeyler gizli/özel kalabilir.
0
MaNOfTheYear
(03.10.18)
gizlemem ama sormazsa konuyu oraya getirmem.
Evlilerin saklaması saçmalık.
0
sopiro
(03.10.18)
Gizlerim.
Gizli tuttugun seyi gerektiginde aninda aciga cikarabilirsin ama aciga cikmis olan seyi bir daha gizleyemezsin.
0
stavro
(03.10.18)
yeri gelince soylerim, durup dururken soylemem.

gizlemem yani
0
fakyoras
(03.10.18)
henüz oturmamış ilişkide sevgilimden gizlerim ama uzun vadeli sevgili - evlilikte gizlemem.
0
damla sakızlı dondurma
(03.10.18)
Bu soru neden sorulsun eğer birlikte yaşanmıyor ve maddi durumla ilgili birlikte kararlar alınmıyorsa? Ben de bunu anlamadım.

Hiçbir şey gizlemeyi doğru bulmam ama ciddi aşamaya gelmemiş bir ilişkide bu konuların açılmasını yadırgarım.
0
monogram
(03.10.18)
hayır kuruşu kuruşuna hepsini doğru şekilde söylerim
0
basond
(03.10.18)
ikinci çeyrekte sanırım söylemiştim de niye söylediğimi hatırlamıyorum yani atla deve bişey de değildi şekil yapayım. onunkini de biliyordum ama sorduğumu hatırlamıyorum. böyle işte.
0
ilkot
(03.10.18)
@datnet +1
0
superb
(04.10.18)
eşimden niye saklayayım amk? sevgiliden belki.
0
dieselsingle2
(04.10.18)
yaşlı bir nineden şöyle bir tavsiye duymuştum: 10 alıyorsan 9 söyle, o 1'i kenara koy.
0
yemrem
(04.10.18)
önce şunu şuraya bırakalım -kadının yaşı, erkeğin maaşı sorulmaz-

Evliyim ve eksik söylüyorum, sebebi de onun bilmediği borçlarım olması, borçların büyük kısmı ikimiz yada evimiz için girdiklerim, bana belirlediğimiz bi harçlığım var, o benim harçlığımdan bile 1/5 harcayabildiğimi bilmiyor. Borçlar bitince de araba alıcam ona hediye olarak.

Not: Karım çalışmıyor.
0
firemanjonny
(10.10.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.