[]

spor yapıp gelişememek

geçen sene 4 ay kadar spor yaptım. haftada 5 gün gidiyordum. verilen derslere uydum. ne dedilerse yedim. uyku düzenim süperdi. 4 ayın sonunda fitleştim. göbek eridi. sıkılaşma vb oldu ama büyüme olmadı. göğüs, kol ve omuzlarda hiç büyüme olmadı. hatta omuz ve göğüste 1-2 cm küçülme oldu.

ben tam olarak nerede hata yapıyorum? hocaların verdiklerine uymayıp internetten araştırıp mı bir şeyler yapmak lazım? artık kollar 4-5 cm, omuzlar da biraz genişlesin istiyorum. ne tavsiye edersiniz?

gün itibarile ile tekrardan spora başladım ve ciddi anlamda bir şeyler görmek istiyorum.

 
Yaş, boy, kilo nedir? Günlük kaç kalori alıyorsunuz? Makro dağılımı nedir?


  • synesthesia  (03.10.18 21:35:52) 
Göbek gidip fitleşirken büyüyemezsin; göbek gitsin diye az kalori alırsın, büyümek için yüksek kalori, ikisi bir arada olmaz yani büyümek için en az 3000 kalori, ki bu bile az.


  • angelus  (03.10.18 21:37:32) 
Hocam yemen lazim. Yemeden olmaz o is. Oyle siradan insam gibi yemeyle olmaz, saglam yemen lazjm. Bu is yemekte. Haftanin 5 gunu spora gitmen onemlo degil yemeyle desteklemen onemli. Nitekim 5gun gittigin halde buyuyememissin.

Saglikli yasam, spor gibi konulardan soz edilince hep az yemekten soz edilir. Ilk akla gelen seylwr soyle az yemek, boyle dusuk kalorili yemek falan. Bunlar artik ezberlenmis otomatik olarak herkesin agzinda. Yemek artık ocu gibi bir sey olmus. Ama bu hacim kazanma isi saglam yemeyle olan bir sey.
Sporunu ona gore yaparsan cok yemek seni yag tulumu falan yapmaz. Vucudu das gibi simsiki adamlar var spor salonlarinda, adamlara gidip bir gunde sabahtan aksama neler yedigini sorsan ohhha dersin.
Canan karataya sorsan fazla yiyen o. cocugudur diyip kestirip atar. O adamlarim yediklerinin aynisini insanlara sorsan yav ben spor yapıyorum bunlari gunde su kadaer yesem olur mu diye, abovvv o kadar yersen 150 kilo olursun, govegin dag olur, bok cuvali olursun falan derler ezberden. Ama oyle olnuyor iste o is. Ne yedigin tek basina hixbir sey ifade etmiyor, kilo alio almayacagini belirlemiyor yag tulumu olmayacsgini belirlemiyor tek basina.
Hacim kazanmak icin yemek lazim diyerek noktaliyorum.
  • stavro  (03.10.18 21:58:06 ~ 22:05:13) 
Diyelim ki ağırlık çalışıyorsunuz, siz çalıştıkça o kas dokusu yırtılır ve yerine yenisi inşa edilir. 'Bu arkadaş şimdi 30 kg kaldırdı, bir dahaki sefere 30 kg kaldırmak zorunda olursa bu sefer kas dokusu yırtılmasın, daha dayanıklı olalım, tedbirli olalım' der vücut ve ona göre kas gelişimi başlar. Bu ağırlıklar arttıkça gelişme de artar.Bir adaptasyon süreci aslında. Yık-inşa et sistemine dayalıdır kas gelişiminiz.

Şimdi bunu niye anlattım?

Siz sporda kasları yıkıp, dinlenmelerine fırsat vermezseniz ve yeterince beslenmezseniz pek fazla gelişme olmaz aksine gerileme olur. Zaten omuz ve göğüslerde küçülme olmuş demişsiniz.

Bence programınıza bir göz atın, haftanın 5 günü aynı kas gruplarınızı art arda çalışmaktansa günlere bölün daha etkili olacaktır. Ya da birer gün aralıklarla 3 gün spor yapabilirsiniz.
  • noraliya  (03.10.18 22:07:06) 
Fitleşip göbeği de erittiysen artık hacim yapmaya yönelik antreman ve beslenme düzenine geçmelisin.

Yanlız haftada 5 gün çok, kasların dinlenmesine imkan vermen lazım. En kötü bir gün git bir gün gitme.

Bu işin 3 önemli noktası var;

1. Antreman
2. Beslenme
3. Uyku(dinlenme)

Emin ol en kolayı antreman kısmı.
  • John Bloor  (04.10.18 09:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.