[]

Siz/sen hitabı (Doktorlar vd.)

Bir meslek grubunu genelleyerek bu soruyu sormak istemem ama bu konuda pek ilgimi çeken konu doktorların hastalarına genel olarak sen diye hitap etmeleri sizin de ilginizi çekti mi? Kendilerini üstün görme durumu var mı ? Gerçekten bilgilerine-mesleklerine saygı duyduğum bir meslek grubudur onu da belirteyim.




 
Var böyle bir şey ama beni iyileştirdikten sonra isterse Mahmut desin çok takılmam, ha en olmadı ben de onunla aynı şekilde iletişim kurardım belki.


  • angelus  (03.10.18 18:25:50) 
Ya adamına göre değişiyor aslında. Yer oluyor profesör doktora görünüyorum adam babam yaşında, onun bana senli konuşması koymuyor mesela. Biraz da tavır meselesi. Bazısı böyle tepeden bakar gibi konuşuyor rahatsızlık veriyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (03.10.18 18:27:01) 
eksisozluk.com

artık zerre eyvallahım kalmadı bu tür işlere.
yalnız @bugünkü dediği gibi, baba yaşında ise yaşından ötürü kabul edebilirim.
  • güneyli çocuk  (03.10.18 18:27:43 ~ 18:28:40) 
Bir terbiyesizlik yapmıyorsa yadırgamam


  • gazozailacatmauzmani  (03.10.18 18:29:13) 
Bunun bi sebebi var.

Şimdi sizin gibi eğitimli kesime sen denince alınıyor ya da bozuluyor olabilirsiniz ki belki de haklısınız ama hastaneye gelen her hastanın sosyokültürel düzeyi sizli konuşmayı anlayacak düzeyde değil. Hastadan net ve düzgün cevap almak için genelde doktor kendini biraz üst konuma koymak zorunda kalıyor çoğunlukla. Öbür türlü ne şikayetiniz var diyince "doktorsun onu da sen bil" diyen hastalar var. Mesleğe yıllarını vermiş ve gerçekten saygın hocalarımı gözlemledim bu konuda ve onlar da bize açıkladılar bu durumu. Bu yüzden genelde hastalar arasında kim bunu anlar kim anlamaz diye çok düşünmeden sen deniyor.
  • nundu  (03.10.18 18:31:22) 
Desin farketmez. Benden büyük doktorlara abi/abla, acil erkeklerine kanka/aga, acil kadınlarına tamam sağolasın teşekkürler falan diyip geçiyorum. Ne onlar bana şimdiye kadar ne diyon sen lan dedi, ne ben onlara.


  • eazy  (03.10.18 18:32:02 ~ 18:33:01) 
Daima kadin doktora gittigim icin bana rahatsizlik vermiyor. Kadinin bana sen demesi rahatsiz etmez. Ukala tavirlarla birlikte sen diye hitap ederse o zaman rahatsız eder ama o da denk gelmedi. Zaten ukala tavirlarla karsilasmamayim diye kadin doktor tercih ediyorum. Erkek doktorlar artist oluyor.


  • stavro  (03.10.18 19:17:00) 
Bana daha çok polis memurlarının sen gel, sen git, ver gibi seviyesiz konuşması batıyor.

Genel kontrol için durdurmuşsun, ben sana siz diyorum, gerisi terbiyesizlik, saygısızlık oluyor.
  • burfak  (04.10.18 11:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.