[]

Kardiyo

Selam fellas

Sabaari ise gitmeden spor olayina sardim. Sadece kardiyo yapiyorum. Ancak kosu sonrasi yuzme yaptigimda tukeniyorum. Sizce sadece yuzme mi sadece kosu mu yoksa bir kac hafta sonra acilir mi bunye? Daha yeni basladim cunku sabah kardiyosuna? Oneriniz varsa ona da bakarim. Tesekkurler.


 
tükenene kadar yap ki işe yarasın işte. devam.


  • diffarentiationation  (03.10.18 15:32:43) 
Sabah kardiyo yapmak yağ yakımını hızlandırır, böyle bir amacınız varsa isabetli bir seçim olmuş. Fakat ikisini aynı gün yapmamanızı öneririm.


  • noraliya  (03.10.18 16:03:00) 
@noraliya,

Amac yag yakimi evet. Peki nasil bir kombin yapsam haftada 2 gun kardiyo yapmayi planliyorum. Hangisi daha etkili olur?
  • Take it away honey  (03.10.18 16:09:54) 
Üniversitede camiadan baya sevilen ve sayılan bir hocamız spor maksatlı koşmanın zarar verdiğinden bahsetmişti. İnsan yapısı koşmaya uygun değilmiş pek, yalnızca hayati bir durum olduğunda koşacağı için vücut adrenalin salgılıyor ve neyden kaçıyoruz biz hop bir dakika noluyor diye sistemi daha farklı çalıştırıyor. Bu istediğimiz bir durum değil. Öncelikle kardiyo yaparken koşmak yerine hızlı tempoda yürüyüş yapmanızı tavsiye ederim. Hatta dışarda yürüyüş yapma imkanınız varsa mükemmel olur. İlla koşacağım derseniz biraz yürüyüş sonrasında anlık koşmalar iyi gelebilir. HIIT kardiyo da deniyor buna. Baya yağ yaktırır. Yaklaşık 45 dk kardiyonun iyi geleceği kanaatindeyim eğer ciddi bir rahatsızlığınız yoksa.

Ben yüzme işini genelde stresliyken, üzgünken vs. yapıyorum, su iyi geliyor, dinginleştiriyor, yani ruh halime göre seçiyorum hangisini yapacağımı. Siz de öyle yapabilirsiniz. O sabah hangisi daha çok işinize geliyorsa onu yapın ama aynı sabah ikisini yapmayın. Yapanlar vardır, fakat siz koşu sonrası yüzerken tükendiğinizi söylemişsiniz. Yani pek verimli geçmiyordur o yüzme diye tahmin ediyorum. Birini yapın, sonuna kadar yapın. Umarım yardımcı olmuşumdur. :)
  • noraliya  (03.10.18 19:11:54) 
amaç yağ yakımıysa hiit koşu programlarını bak, gayet basit ve etkili. 15-20 dakikayla başlarsın, en fazla yarım saatte verim alırsın.


  • Bruce  (03.10.18 19:45:25 ~ 19:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.