[]

sözlükte used to kullanımı ile ilgili

bildiğimiz eskiden yapılan şeyler anlamında ve be used to ing li olarak alışkınım anlamında kullanıldığını biliyorum yalnız bir ingilizce sözcükte if in anlamına baktım ingilizce bir ingilizce dictionary . söyle yazıyor :

if not = used to say what the situation will be if something does not happen: "I hope to see you there but, if not, I'll call you."


şimdi burada if not dan sonra used to say cart curt derken , burada sıfat anlamında if not böyle bir şeyde kullanımına alışkındır anlamında mı yoksa fiil olarak böyle bir şey söyleminde kullanılır anlamında mı ? ama used to yazmışlar past tense ile .bu kalıp eskiden yapılan şimdi yapılmayan şeyler anlamında olması lazım.
bir kafa karışıklığı yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz?

 
bunun o "used to" ile alakası yok. buradaki "used to" past tense de değil çünkü aslında "is used to" yani "used" burada to be fiilinin arkasından gelen participle form.

if not is used to say... yani "if not şunu demek için kullanılır".

use -> kullanmak
to -> için, amacıyla
  • bir garip melek  (03.10.18 17:22:07) 
abi o passive.
şöyle düşün; if not is used to say ...... yani if not şu amaçla kullanılır.tanım yapılırken bu şekilde kullanım oluyor.
bir de geçmiş için yaptığın used to v-ing değil sadece verb.get used to dan sonra ving gelir.onunla karıştırdın galiba.

edit: evet oradaki to arkadaşın dediği gibi hatta daha da kafa karışıtırayım in order to'nun kısaltması

edit2: tik ne demekti tik emek demekti :))
  • high hopes of the sozluk  (03.10.18 17:22:44 ~ 17:26:06) 
eyvallah gençler. pasif olması şak diye mantığıma yattı.sağolun.


  • trablon  (03.10.18 17:24:19) 
It is used diye düşünmek gerekiyor


  • le jeune turc  (03.10.18 19:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.