Giriş
(1)

Yurtdışında altın satmak

patos64
Sevgili duyuru, şimdi burada kuyumcudan aldığımız bildiğimiz çeyrek altın cumhuriyet altını vs yurtdışında satışı oluyor mu bir kaybı olmadan rahatça? Avrupa da özellikle?
Sevgili duyuru, şimdi burada kuyumcudan aldığımız bildiğimiz çeyrek altın cumhuriyet altını vs yurtdışında satışı oluyor mu bir kaybı olmadan rahatça? Avrupa da özellikle?
0
patos64
(27.04.17)
Altin(ceyrek vs) Almanya´da cogu kuyumcuda neredeyse Türkiye´deki ile ayni fiyata bozduruluyor.
0
buf-e kür
(28.04.17)
(2)

enpara cebe havale

oddyseus
Nasıl yapılıyor? Göremedim bi türlü
Nasıl yapılıyor? Göremedim bi türlü
0
oddyseus
(27.04.17)
enpara'da cebe havale olayı yok.
0
nrmnm
(27.04.17)
Enparadan cebe havale yapmak için bkm uygulanasını indirmeniz lazım. Kartınızı tanıttıktan sonra gönderebilirsiniz.
0
England
(27.04.17)
(4)

Bilgisayar oyunlari

tempor
Bilgisayar oyunlarini uygun olarak nereden aliyorsunuz?
Bilgisayar oyunlarini uygun olarak nereden aliyorsunuz?
0
tempor
(27.04.17)
steam. özellikle yaz ve kış indirimleri zamanında.
0
belkider
(27.04.17)
Bir de humble bundle var.
0
gneral
(27.04.17)
voidu.com
şurada da enteresan indirimler olabiliyor.
0
kfk
(27.04.17)
yılda bir humble bundle bedava oyun veriyordu onları da steam'e aktarıyordum oyun oynadığım yıllarda. steam zaten oturum açılınca ilk açılan programdı yaz indirimleri ya da hafta ortası indirimleri gibi fırsatları kullanıp uygun fiyata oyun satın alıyordum.
0
jamiro
(27.04.17)
(1)

Pasaport Tanzime Gönderildi

Mehmet Ersoz
MerhabaSalı sabahı pasaporta başvurdum. Perşembe akşamındayız ve durumu halen İstanbul Şubesi Tanzime Gönderildi yazıyor.Neden böyle bekliyor ve takribi ne zaman elime geçer?Bunun acil olarak istetemiyor muyuz acaba?Saygılar
Merhaba

Salı sabahı pasaporta başvurdum. Perşembe akşamındayız ve durumu halen

İstanbul Şubesi Tanzime Gönderildi

yazıyor.

Neden böyle bekliyor ve takribi ne zaman elime geçer?

Bunun acil olarak istetemiyor muyuz acaba?

Saygılar
0
Mehmet Ersoz
(27.04.17)
bir telefon numarası var. orayı arayıp işleri hızlandırabilirsin. 0 312 462 91 46 - 0 312 462 91 47
0
delidir yakalayin
(27.04.17)
(6)

Profilo mu Altus mu?

taqster
Selamlar. Anneme bir bulaşık makinesi almayı düşünüyorum. Maddi açıdan çok açılamıyorum ve evde iki kişi yaşadıklarından 1000 lira altında bir makine almayı düşünüyorum. Profilo'nun bir modelini beğendim. Mediamarkt'deki görevli de Altus'u öve öve bitiremedi. Altus'un içi tamamen çelik vs. malzeme k
Selamlar.

Anneme bir bulaşık makinesi almayı düşünüyorum. Maddi açıdan çok açılamıyorum ve evde iki kişi yaşadıklarından 1000 lira altında bir makine almayı düşünüyorum.

Profilo'nun bir modelini beğendim. Mediamarkt'deki görevli de Altus'u öve öve bitiremedi. Altus'un içi tamamen çelik vs. malzeme kaliteli duruyor, Profilo da daha fazla fonksiyona sahip ve ne olup bittiğini gösteren ekranlı bir arayüzü var. Tabanının plastik olmasını falan önemli bulmadım.

Herneyse, kullanacak kişi annem olunca tek beklentim iyi temizlemesi ve arıza anında servisinin düzgün çalışması. Profilo iyi temizlemiyor falan yazmışlar kimi yerde.

Özetle; kalite, uzun ömür ve servis güvenirliği incelendiğinde tercih edeceğiniz marka hangisi olurdu? Üçüncü bir marka da önerebilirsiniz tabi.
0
taqster
(27.04.17)
eğer mediamarkt tarzı yerlerdeki satışçı bi ürünü inanılmaz derecede övüyosa ben hayatta satın almam. çünkü mutlaka o ürün üzerinden satış sayısına bağlı olarak prim alıyodur. prim için de seni beni yakıyo işte.
0
pasaklıpepee
(27.04.17)
altus
0
for the record
(27.04.17)
Babasının hayrına övmedi. Elden çıkarmak istiyor gibiler. Profilo al.
0
begin again
(27.04.17)
Altus kullanıyorum harika yıkıyor. Arçelikin zaten.

Tek sorun program ayarlarken bir şey anlamanın güçlüğü. Bir program düğmesi var "30 spor" diye mesela e sonra bi de ısı tuşu var 40 yapsam kırkta yıkar mııı, ya da kaç dk sürer değişince hiç anlamıyorum.
Daha önceden ekranşı teknolojiklerden kullandıysanız zor, yok iki düğme çevirirler klavuzda ne yazıyorsa o diyorsanız gayet iyi yıkıyor sprun yok.
0
kullanıcıadımbuolsun
(27.04.17)
prim için yapacakları konusuna ben de katılıyorum. lakin hiç araştırmadan bu ikisinden hangisi derseniz ben Altus derim.

1. arçelik in. ve arçelikin servisi türkiyede 1 numara. tüm beyaz eşyam arçelik tak diye gelip şıp diye çözüyorlar. takibini de yapıyorlar.

2. si BSH servisinde bildiğin tamirci abiye sordum. Adam ben altus aldım sende altus al dedi. Ben yine de arçelik aldım o ayrı.
0
fyodor dostoyevski
(27.04.17)
bir sure once bunu aldim www.bimeks.com.tr
650tl'ye mediamarkttan. kipada da ayni fiyatmis o yuzden 699dan mi ne dusurmuslerdi rekabet seyinden dolayi.
cok memnunum.
kisa programi 30dk suruyor ama 70lt su harciyor.
uzun pamuklu programi 2sa20dk ama 50 kusur lt su harciyor falan. bence bi dengesizlik var bi yerde.
neyse onun disinda gayet iyi. tuslarini pek sevmedim sahi bir de. yumusak basinca hissetmiyor, cok bastirinca kirilacakmis gibi hissettiriyor. arasini buldum ama.
servisi de iyi cidden arcelik olunca.
0
jedilance
(27.04.17)
(2)

seher vakti ne zaman oluyor yarın gece saat olarak bilen var mı acaba?

for day to break
s.b?
s.b?
0
for day to break
(27.04.17)
gün doğumundan öncesi.
0
kibritsuyu
(27.04.17)
seher vakti deyince ezanla etrafın aydınlanması arasındaki süreyi anlıyorum.
bu zaman diliminin diğer adı kuşluk vakti ve kargasıydı, martısıydı bilimum kanatlı mahluk bu aralıkta ötmeye başlar.
0
filteria
(27.04.17)
(33)

Arabanıza otostopçu alır mısınız ?

iwasbornonamountainside
Arabanıza otostopçu alıp almamakla ilgili fikriniz nedir ? Prensip olarak almaz mısınız yoksa otostopçunun tipine, cinsiyetine, kaç kişi olduğuna, kılık kıyafetine, yaşına, yetişmeniz gereken bir yer olmasına, ıssız bir yolda olmanıza, saatin geç olmasına, arabada tek olmamanıza vs bağlı olarak görü
Arabanıza otostopçu alıp almamakla ilgili fikriniz nedir ? Prensip olarak almaz mısınız yoksa otostopçunun tipine, cinsiyetine, kaç kişi olduğuna, kılık kıyafetine, yaşına, yetişmeniz gereken bir yer olmasına, ıssız bir yolda olmanıza, saatin geç olmasına, arabada tek olmamanıza vs bağlı olarak görüşünüz değişir mi ?
0
iwasbornonamountainside
(27.04.17)
her yerde herkesi alırım. bazen de "eeh şimdi kim uğraşacak durmakla bilmemne" deyip geçerim.
0
alperz
(27.04.17)
öğrenci iken çok otostop çektik orada belli noktalarda alırım ama istanbulda yada bilmediğim yerlerde kimseyi almam
0
basond
(27.04.17)
üniversitelerde falan alırım. yaşamkent'e gidersem dönüşte kesin alırım (ankara'nın beylikdüzü gibi), öğrenci falansa alırım. bunun harici pek almıyorum.
0
cekilmis gayfe
(27.04.17)
Almam ne gerek var dertsiz başıma dert alayım.
0
gozu acik sevisen yahudi
(27.04.17)
Beytepeden Kampüs içinden alırım. Diğer yerlerden almam.
0
primetime
(27.04.17)
almam.
0
chavezding
(27.04.17)
Hiçbir şeyine bakmadan direkt almam.
0
angelus
(27.04.17)
Hayatımda bir kez arkadaşın "alalım lan şunu" demesiyle aldım, adam arabaya bindikten sonra kendi kendine gülmeye başlayarak "ateşi ben yaktım" dedi. Arkadaşla göz göze geldik, adama baktık, bi daha göz göze geldik. Adam "iyi ki yağmur başladı yoksa tüm şehir yanacaktı" diye devam etti. Arka koltukta kendi kendine gülüyor herif. Ne ateşi diye sormaya cesaret edemedik, bugüne kadar halen o adam bonzai kafası mı yaşıyordu yoksa deli miydi merak ederiz. O adamı arabadan nasıl indirdik nasıl topukladık ne sen sor ne ben anlatayım.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(27.04.17)
lise öğrencileri denk geliyor sabahları alıyorum. çok öğrenci tipliler diye duruyorum. onun dışında zor
0
tum haklari saklidir
(27.04.17)
çok uzun süre gezmelerde otostopu kullandım. arabada tek başınaysam ve gündüzse otostopçuyu gözümle tartarak alırım. geri ödeme gibi. tartma kısmı da mesela sizi düşünerek aracın duraklayabileceği bir yerde bekliyor mu (az da olsa zeka gerektiriyor bunu düşünmek), dilenci gibi gözünüzün içine bakıyor mu (bu olumsuz, durmam) gibi şeyler.
0
buhebu
(27.04.17)
Almam
0
sutlu nescafe
(27.04.17)
Üniversite içinde filan yanımda biri daha varsa öğrencileri alıyorum. Onun dışında almam.
0
elikası
(27.04.17)
Kesinlikle hayır.
0
hayirsiz
(27.04.17)
Olası bir kazada yaralanması ya da ölmesi durumunda dertsiz başıma dert açabilmesi ihtimalinden dolayı almıyorum bir süredir. Eskiden alırdım, severdim de birilerine yardımcı olmayı ama birkaç olay duydum, hukuki açıdan ciddi sakıncaları olduğunu öğrendim ve prensip haline getirdim, almıyorum.
0
md11
(27.04.17)
Değişkenlik gösterir
0
all girls dream
(27.04.17)
arabam yok ama iyi otostopcuyumdur. garnizon komutanligi uzerinden ortakoy'e inen soforlere selam olsun!
0
ateistanbul
(27.04.17)
kadın olduğum için almıyorum. birkaç kez alabilmeyi istedim ama yapamam.
0
pinkpeony
(27.04.17)
almam.
0
bohr atom modeli
(27.04.17)
Alırım.
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(27.04.17)
valla gördüğüm kişiyi alırım ayırmam. Genelde öğrenci falan denk geldi zaten. Kız erkek farketmiyor.
0
England
(27.04.17)
Almam. Kararımdan bağımsız olarak acıyıp aldığı kişinin kardeşinin ceketini çaldığını anlatmıştı bir arkadaş o geldi aklıma. Kim olduğunu bilmediğin adama arabamı nasıl ki vermem, arabama da asla almam.
0
fyodor dostoyevski
(27.04.17)
kampüs içersinde alıyorum fakat otoban ve vb. yerlerde almıyorum. ha eğer böyle kocaman sırt çantaları olan gezgin tiplerse alabilirim.
0
false pretension
(27.04.17)
Kaza bela durumunda başımın çok ağrıyacağını öğrendiğimden beri almıyorum. Ondan önce manisa-izmir arasında öğrencileri alıyordum.
0
kimlanbu
(27.04.17)
Hayır
0
jazzabel
(27.04.17)
beytepe'de okula giderken yoldan çok aldım. çünkü ulaşım sorunu cok ciddi.
kadın erkek ayrımı yapmadım hiç. bunun dışında herhangi bir yerden kimseyi almadım.
0
omonia
(27.04.17)
hiç almadım, almam. korkuyorum açıkçası.

bir kez otostop çekmeyen birini aldım :D, yok kaçırmadım, yağmurda yürüyordu, durup gideceği yere götürmeyi teklif ettim.
0
sttc
(27.04.17)
beytepe'den alıyorum ben de. başka bir yerden almam.
0
theseachange
(27.04.17)
sabah siteden cikarken cekenler oluyordu aliyordum, ya beytepeye yada odtuye giden ogrenciler oluyordu.
bizim universiteye cikan yoldada aldigim olmustur.
bilmedigim muhitte almam malesef.
0
jedilance
(27.04.17)
otostopçu dolandırıcısı diye birşey varmış. Bunu gördükten sonra almam bidaha heralde.

www.youtube.com
0
mr.brown
(27.04.17)
Arabada hep tektim otostopcu alirken. Beytepe Nizamiye´de aldigim icin hep ogrenci ya da kampüs calisani oluyorlardi. Bir kere sarhos iki kisinin binmesi ve kotu muhabbet etmesi disinda hic sorun yasamadim. Kampüsten olduklari icin yas/kilik kiyafet vs. hic fark gozetmeden iki yil boyunca aldim otostopcu.

Kendim bir yil kampüs icinden girise otostop cektim, direkt yazan hocalar mi dersin, her seferinde denk geldigimden ve arabasina binmek istemedigimden trip atan calisan mi dersin, kartini verip kur yapmaya calisan mi (10 dakikadir bu arada o yol toplamda), hepsi soguk lanet yüzüme ragmen goruldu. Bunu üniversite sinirlari icerisinde yapiyorlarsa, disarida cok dusunemiyorum. Arabama alirim ama, otostop cekmem Türkiye´de.
0
buf-e kür
(28.04.17)
Araba boşsa her türlü alıyorum.
0
arnold schwarzeneger
(28.04.17)
Sadece yaz tatiline giderken, manisa-izmir, izmir-manisa arası 9 eylül üniversitesi öğrencilerini alıyorum.
günlük hayatta kimseyi almam.
0
delaparma
(28.04.17)
Alırım.Ülkeler arası bile aldım. Akşam onda arabada tek iken iki erkeği bile aldım.
Yabancılarla yolculuk yapmayı severim.

Yalnız bu otostopçulara birinin söylemesi lazım paranız olmayabilir ama biraz temiz olun kardeşim.
0
turkuaz
(30.04.17)
(2)

Ataşehir Ağız-Diş Sağlığı Merkezi'nden endodontiye nasıl randevu alabilrm?

gijilti
Uzman Hekim'den randevu almam gerekiyor.saat 17.00'de başlıyor randevu. Tam zamanında giriş yapıp almaya çalışıyorum ama önce sayfa hata veriyor, sonra bakıyorum hemen dolmuş randevular.Almayı başarabilen var mı? Bunun var mıdır bir püf noktası?
Uzman Hekim'den randevu almam gerekiyor.
saat 17.00'de başlıyor randevu. Tam zamanında giriş yapıp almaya çalışıyorum ama önce sayfa hata veriyor, sonra bakıyorum hemen dolmuş randevular.

Almayı başarabilen var mı? Bunun var mıdır bir püf noktası?
0
gijilti
(27.04.17)
benim bildiğim böyle yerler için endo randevusu alamazsınız. siz ilk muayene randevusu alırsınız onlar sevk ederler veya kendileri gerek görürse endo tedavisi yaparlar.
0
blue eyes white dragon
(27.04.17)
Onlar sevk etmiyor, bayagı 5 te randevu Almanız lazım. Ben de alamadım kaldım böyle
0
gazozailacatmauzmani
(27.04.17)
(3)

lazzoni mobilyanın hedef kitlesi

kivanc1
ne tür insanlardır, dar gelirli, zengin, yeni evli vs. kimlere satış yapmayı hedefler, kimler tercih eder lazzoni mobilyayı?
ne tür insanlardır, dar gelirli, zengin, yeni evli vs. kimlere satış yapmayı hedefler, kimler tercih eder lazzoni mobilyayı?
0
kivanc1
(27.04.17)
Genç zengin modern mobilya arayanlar. Aynı kesim Zebrano ve Fuga da tercih edebilir.
0
gozu acik sevisen yahudi
(27.04.17)
şirketteki arkadaşım evlenince tüm mobilyalarını oradan aldı. bir de mobilyalarını oradan alırsan ve düğününü de lazzoni otel'de yaparsan deli indirim yapıyorlardı ondan faydalandı.

elimdeki tek örnekten yola çıkarak; orta halli, beyaz yakalı, yeni evlenen plaza çalışanı diyorum.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
üst maddi gelir, modern çizgileri seven, genç-orta yaş.
0
pinkpeony
(27.04.17)
(5)

Galaxy Note 4 ulaşılamama sorunu

moon rabbit
Samsung Galaxy Note 4 telefonum aylardır sık sık çekmiyor. Bazen ne arayabiliyorum ne aranabiliyorum.Bazen de ben başkalarını arayabiliyorum ama bikaç saniye sonra başkası beni aradığında ulaşılamıyorum. Bu süreçte bazen telefonum full çekiyormuş gibi görünebiliyor hatta. Arada sırada da durduk yerd
Samsung Galaxy Note 4 telefonum aylardır sık sık çekmiyor. Bazen ne arayabiliyorum ne aranabiliyorum.Bazen de ben başkalarını arayabiliyorum ama bikaç saniye sonra başkası beni aradığında ulaşılamıyorum. Bu süreçte bazen telefonum full çekiyormuş gibi görünebiliyor hatta. Arada sırada da durduk yerde sim kart çıkarıldı deyip telefon yeniden başlatılıyor.

Bu arada hattım turkcell.

Sizce sorun telefonda mı, yoksa sim kartta mı? Servise mi göndermek gerekir?
0
moon rabbit
(27.04.17)
hocam,
öncelikle ayarlar depolama önbellek dosyaları
onları bir sil
telefon kaynaklı ise %90 sorun cozulur

sim'i de bir tak cıkar
0
kingcyrax
(27.04.17)
önbelleği düzenli temizlerim, bu sorunu yaşadığımdan beri aylardır 50 kere simi takıp çıkarmışımdır. faydası yok.
0
🌸moon rabbit
(27.04.17)
hocam
sim kart kesik mi yoksa nanolardan mı?
esimde de aynı telefondan var bu sorunu gormedim hic ama sim kart degisimi ucretsiz vs ise bir degistirmende fayda var
0
kingcyrax
(27.04.17)
Normal simden kestirmedim. Turkcellden direkt micro sim olarak almıştım.
0
🌸moon rabbit
(27.04.17)
note 4'lerde kronik problem. çözümü de yok bildiğim kadarıyla. googlelarsanız ya da sözlükteki note4 başlığını okursanız aynı şikayetlere denk gelebilirsiniz. ablamda ve babamda note4 var zaman zaman aynı durumla karşılaşıyorlar.
0
8kobe8
(28.04.17)
(2)

Bilgisayara Format Atma

sen bana gec geldin ben sana erken
Lenovo z5070 bilgisayarım var.Aldığımda gençler bilgisyarı kurdu verdi.Format atmak istiyorum.Win10 yüklüLisanslı nasıl format atarım?
Lenovo z5070 bilgisayarım var.
Aldığımda gençler bilgisyarı kurdu verdi.
Format atmak istiyorum.
Win10 yüklü
Lisanslı nasıl format atarım?
0
sen bana gec geldin ben sana erken
(27.04.17)
baskan windows 10 sıfırlama var
bir de lenovolarda resetleme butonu var ona bir bak.
0
kingcyrax
(27.04.17)
sağ altta, saat ve tarihin yanından bildirim kısmını açıp all settings- update and security- recovery- reset this pc ile yapabilirsin. iki seçenek sunacak, c'deki her şeyi silip baştan kurma seçeneğini seçersin, işlem tamam.
0
signore
(27.04.17)
(4)

X tarihine kadar denildiğinde ?

qazaqwsx
Merhaba,Saçma sapan basit bir soruyla vaktinizi aldığım için özür dilerim ama kafam durmuş vaziyette şu an yoğunluktan sağlıklı düşünemiyorum..Bir yere başvuru yapacağım ve X tarihine kadar şu şu belgeleri toparlayıp atın demişler. O X tarihi de yarın oluyor. Ben anca bu işi yarın gün içinede toparl
Merhaba,

Saçma sapan basit bir soruyla vaktinizi aldığım için özür dilerim ama kafam durmuş vaziyette şu an yoğunluktan sağlıklı düşünemiyorum..

Bir yere başvuru yapacağım ve X tarihine kadar şu şu belgeleri toparlayıp atın demişler. O X tarihi de yarın oluyor.

Ben anca bu işi yarın gün içinede toparlayıp yapabileceğim. Hala belirtilen tarih içinde başvuru yapmış oluyorum değil mi?
0
qazaqwsx
(27.04.17)
evet "x tarihine kadar" denildiğinde x tarihi de süreye dahildir. yani yarın toplayıp verebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(27.04.17)
Bu tarz basvurular aksi belirtilmedikce, X tarihi gun sonuna kadar kabul edilir genellikle.
0
ekyil
(27.04.17)
o x tarih de genelde cuma olur zaten. yarın verebilirsin kısaca
0
cekilmis gayfe
(27.04.17)
yarın da dahil ama atıyorum gece 11 değil, mesai sonuna kadar.
0
eindaclub
(27.04.17)
(4)

Kimler AGİ alabilir?

nıç
maaşı 2850 TL olan bir alabilir mi? Bekar. (sanırım böyle detaylar varmış ondan belirttim.)
maaşı 2850 TL olan bir alabilir mi? Bekar. (sanırım böyle detaylar varmış ondan belirttim.)
0
nıç
(27.04.17)
Sigortalı çalışan her türk vatandaşı kesin alıyordur (bknz: maaş bodrosu ).Bildiğim kadarıyla acaip bir istisnası yok bu durumun.Esas mesele şeref yoksunu işyerlerinden kaynaklanıyor.Bu şeref yoksunu arkadaşlar maaş pazarlığı yaparken AGİ bunun içinde sen neden bahsediyorsun diyor.Ama gerçek olanı maaş ayrı bir kalem , AGİ ayrı bir kalem ve 15K maaş alsan bile AGİ'ni alırsın ve alan birçok insan biliyorum.
0
josefen
(27.04.17)
normal şartlarda alırsın. 133 tl.

ama muhasebeye sorsan e maaşın agi dahil 2850 der muhtemelen.
0
elorelia
(27.04.17)
yok yok şu an maaşım daha düşük ve alıyorum agi. öyle katakulli yapmıyolar
0
🌸nıç
(27.04.17)
sigortalı çalışan herkes agi alır diye bir şey yok, gelir vergisi veren herkes agi alır.

ücretin istersen asgari ücret olsun /brüt 1777 tl) ister 30.000 tl olsun, devletin belirlediği parametrelere göre agi alırsın. bekarlar için 2017 yılında 133 tl.

mesela arge çalışanları agi almıyor, çünkü gelir vergisi vermiyorlar.
0
benaslinda
(27.04.17)
(3)

Altın bozdurma

basubadelmevt
http://www.hepsiburada.com/ceyrek-altin-eski-tarihli-kulplu-p-GLDEZYNT1?magaza=Altında%20Fırsat&wt_gl=cpc.nelk.6841.gold-yeni-pla&gclid=Cj0KEQjwrYbIBRCgnY-OluOk89EBEiQAZER58tog1_2DmL65y3HTgv1_oznCX6nRa0E05GbKGkQtzHAaAny78P8HAQŞu altından aldım diyelim 260 tlcik.Ben bunu kaca bozdurcagimi biliyor muy
www.hepsiburada.com

Şu altından aldım diyelim 260 tlcik.Ben bunu kaca bozdurcagimi biliyor muyum kesin olarak?Kuyumcudan kuyumcuya degisir mi?Kabaca fikriniz var mı kaca bozulur bu?240'a düser mi? Mevzu tek bir altın değil tabi baya alıncak.
0
basubadelmevt
(27.04.17)
kuyumcudan kuyumcuya değişir tabi. döviz gibi düşün. düşer mi düşmez mi bilmem ama altın uzun vadede kazandırır.

alırken yeni tarihli almaya dikkat edin ama.

bir de want2die +1
avmden filan da alma.
0
elorelia
(27.04.17)
altının alışı 235 satışı 250 şu an
0
cekilmis gayfe
(27.04.17)
hocam internetten alıcaksan gramaltin.com'u tavsiye ederim.

www.gramaltin.com
0
spirit crusher
(28.04.17)
(6)

Ekspertiz yaptırmak

tavish11
Almayı düşündüğümüz bir daire var. Kredi kullanmayacağız. Ancak binaya ve daireye bankaların kredi verirken baktırdığı gibi baktırmak istiyoruz. Bu firmaları nereden bulabiliriz?
Almayı düşündüğümüz bir daire var. Kredi kullanmayacağız. Ancak binaya ve daireye bankaların kredi verirken baktırdığı gibi baktırmak istiyoruz. Bu firmaları nereden bulabiliriz?
0
tavish11
(27.04.17)
Apartman görevlisiyle konuştuk. Binanın bodrumunda su birikiyormuş. Ama daireler Birleşip yaptırmışlar. Havuz oluşturulmuş gelen su pompayla kanalizasyona sevk ediliyormuş
0
🌸tavish11
(27.04.17)
banka ekspertiz raporunu paylasmayabiliyor.

araci kurumu ogrenebilirsiniz ama.
0
cedex
(27.04.17)
SPK lisansli zibilyon tane sirket var ancak onlar da gidip etraftaki 3-4 emlakcidan fiyat alip ortalamasini aliyorlar ve yuzde 10-15 eksigini yaziyorlar. 100'den fazla ekspertiz raporu gormus biri olarak soyluyorum:)
0
scuderia
(27.04.17)
selam

öncelikle berliteyim ki bir değerleme firmasında yöneticiyim.
öyle 3-5 emlakçıya sorup da değer belirliyorlar demek saçmalık. öyle yüzlerce rapor filan görmedim, binlerce rapor geçti kontrolümden.
bu değerleme raporları hazırlayandan sonra iki kişinin kontrolünden geçiyor.
bölgede satılık değil satılmış daireler araştırılıyor. değerlenecek dairenin özellikleri ile şerefiyelendiriliyor ve bölgede hazırlanmış raporlar ile kıyaslanıyor. bu sadece değer aşaması. bunun dışında teknik araştırmalar da var.

bankaya gidip önce ev alacam diyip sonra vazgeçtim demek de olmaz. bankaların raporları müşteriler ile paylaşması, değerleme firması müsade etmedikçe yasak. paylaşamazlar. paylaşanlar suç işlemş olurlar.

rapor hazırlatma konusunda bana özelden ulaşırsan sana yardımcı olabilirim.

dip not: değer %10-15 eksiği yazılmaz. yazanlar hata yapmış olur. bir dünya kriteri var bunu hesaplamanın.
0
teritori
(27.04.17)
Teritori Bey, size mi inanacagiz gorduklerimize yasadiklarimiza mi. Madem cok iyi biliyorlar bu isi 5 farkli eksper 5 farkli fiyat cikarir mi? Hem de aralarinda ucurum olan fiyatlar. Eger standardize olsa boyle seyler olmaz degil mi? Calistigimiz firmalar da oyle mahalle arasi firma degil. Babalar gibi en buyuk bankalarla calisan firmalar. Hatta banka sunu yaz diyince yazan firmalar biliyorum. Yaptiginiz ise cok saygi duymakla birlikte, sulandirilmaya ve manipulasyona cok acik bir is yaptiginizi kabul edin.

Hayirli aksamlar.
0
scuderia
(27.04.17)
Sayın scuderia

Umarım moderasyon "soruya cevap değil" gerekçesi ile silmeden görürsünüz.

Değerleme firmaları değeri takdir eder, satış değeri budur demez. Kimse hata yapmaz diye bir şey yok. Bu hata oranı da uluslararası değerleme standartları ve spk tebliğlerinde belirtilmiş (%20). Bu sebeple 5 farklı eksper 5 farklı değer çıkarır. Aynı eksper bile farklı değerler çıkarabilir kullandığı değerleme yöntemine göre.

Benden size bir tavsiye, eğer 5 firma da farklı değerler yazıyorsa kabul edilir aralık dışında kalana rapor ücretini ödettirin, bakın bir daha oluyor mu

Ayrıca bankanın istediği değerleri yazan firmaların neden bunu yapmak zorunda olduğunu yazsam buradan köye yol olur.

İyi akşamlar
0
teritori
(27.04.17)
(8)

iskoç biriyle tanıştım konuştum dediklerinden bi pok anlamadım

proletarier aller lander vereinigt euch
moralim bozuldu ya. ingilizce ne olursa olsun anlardım duyduğumu ama adam o kadar hızlı ve garip konuşuyordu ki dediklerinin yarısın anlamadım 1 saat anlıyor taklidi yapmaya çalıştım anlamadığım yerlerde resmen moralim bozuldu olum bu iskoçların aksanı pok gibi zaten kimse onları anlamıyor deyin lüt
moralim bozuldu ya. ingilizce ne olursa olsun anlardım duyduğumu ama adam o kadar hızlı ve garip konuşuyordu ki dediklerinin yarısın anlamadım 1 saat anlıyor taklidi yapmaya çalıştım anlamadığım yerlerde resmen moralim bozuldu olum bu iskoçların aksanı pok gibi zaten kimse onları anlamıyor deyin lütfen.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(27.04.17)
bbc'de iskoçlara altyazı eklediklerini gördüm. çok sorun etmeye gerek yok.
0
misterturist
(27.04.17)
kendileri de farkında anlaşılmadıklarının, yavaş konuşmasını iste anlayışla karşılar. gittiğim bir hostelde her milletten insan vardı amerikalısı bile anlamıyordu iskoçları merak etme :)
0
part time pollyanna
(27.04.17)
edgenabby
(27.04.17)
azerileri ne kadar anlıyorsak işde.
0
jamswety
(27.04.17)
@camussar ahhahah haklısın ama en anlaşılır olan konuşma sanırım onlarınki
özellikle boston aksanı çok garip, dil konusunda kendime çok güvenmem ama bazen kimsenin anlamadığı kelimeleri ben anlıyordum :D
0
part time pollyanna
(27.04.17)
scottish english mi konuştu farkında olmadan :D normalde konuştukları şey düz ingilizce değil çünkü. lehçe. örnek mesela

I got mugged once in Glasgow as a young teenager. This is how the conversation went.
"Im going to need whatever money you have on you kid" "I got £20 note but need it to get the train home" "How much is your ticket?" "Bout £8 or £9" "Oh, thats alright, ive got change"
He took my £20 and gave me £10 back. Not a bad mugging by any means
I have translated from glasweigen regional dialect to Queens english for all u folks not lucky enough to be born in the central belt of scotland.
Edit: for those that asked.... This took place where Argyl Street goes under Glasgow Central Station. I had went through to get a specific CD, cant remember which, and look at guitars, hence why I was down there.
"Haw mate, aye, goanie gi us yer money" "Aw whit, nae danger pal, ave only goat 20 quid and thats fir the train haime, ken?" "You no buy a return?" "Naw, me mam dropt me aff this mornin'" "How muchs yer train haime then?" "Dunno, bout 8 or 9 quid. Bloody dear like" "S'aright pal, ave goat change here" (Whaps oot a 10 spot) "Eh, alright then..(does exchange)...yer patters pish by the wa"


bunun gibi bir şey olmuş olabilir. yazılı hali bile farklı geliyor. konuşmada iyice garipleşmiştir :D
0
glamdr1ng
(27.04.17)
arkadaş glasgow'dan mı heehehe
www.youtube.com
0
klakie
(27.04.17)
aksine çok güzel anlıyorum bu i.neleri. çok sevimli bence. ilgilensen biraz, anlamaya başlarsın. ama dedikleri gibi, genelde ingiliz bile zor anlar.
0
stewie
(27.04.17)
(4)

Rota yorumu

senolll
Merhaba,Bir çılgınlık yapıp otostop ve couchsurfing öncelikli, mecbur kalınırsa otobüs/tren ve hostelde kalma şeklinde bir geziye çıkmayı düşünüyorum.rotam resimdeki gibihttp://i.hizliresim.com/691g6P.pngÇok soru var ama bir tanesini bile cevaplarsanız çok makbule geçer.Bu rota ve gezi şeklindeki dü
Merhaba,

Bir çılgınlık yapıp otostop ve couchsurfing öncelikli, mecbur kalınırsa otobüs/tren ve hostelde kalma şeklinde bir geziye çıkmayı düşünüyorum.

rotam resimdeki gibi
i.hizliresim.com

Çok soru var ama bir tanesini bile cevaplarsanız çok makbule geçer.

Bu rota ve gezi şeklindeki düşünceleriniz nelerdir?
Genelde önemli şehirleri seçtim ama şunu çıkar/bunu ekle tavsiyelerinize açığım.

Avusturya civarı biraz karışık oldu, 5 numaralı Innsbrück civarında arkadaşım var daha pek konuşmadık da ona gidebilirim diye düşündüm ama rotayı biraz kötü yaptı sanki. Viyana ve Bratislava'ya gitmek istiyorum. Münih ve Innsbrück'ü çıkarsam mı :/

Budapeşte'ye geçen sene gittim diye durak olarak yazmadım ama yol tarifinde böyle çıkardı, orada durmazsam yol biraz uzun olacak gibi. Orada ne yapsam?

Tiran'dan Üsküp'e gidiş için Kosova'yı verdi, Prizren şehri. Pek emin olamadım, nasıl gitmeli mi sizce oraya yoksa başka alternatif mi bakmalı?

Teşekkürler
0
senolll
(27.04.17)
Belgrad+1

Çok güzel ve ucuz bir şehir. 9-10 arasına bir Belgrad eklenebilir. Diğer şehirleri bilmiyorum:)
0
peggy
(27.04.17)
Münih öyleyse zaten ötekine de çok gerek yok orayı çıkarırsam rota biraz daha rahatlıyor.
i.hizliresim.com
Budapeşte'den dolaşmaya da gerek kalmaz gibi bu şekilde olursa.

Tüm geziyi 20 güne falan sıkıştırmayı düşünüyorum, öyle olursa Viyana için 3 gün öneriyorsanız bunu bir değerlendireyim :/

Kosova için durum iyiyse güzel. Belgrad'a gitmiştim daha önce.
Gezim kesinleşip ve Viyana'ya da kesin gideceksem sahafın adresini isteyebilirim sonra :)
0
🌸senolll
(27.04.17)
@camussar nefis görünüyor. çok arada bir yermiş ama düşüneceğim.
0
🌸senolll
(27.04.17)
Otostop kolay olur balkanlarda. Ama hicbir zaman planin saati saatine tutmayacak. Biz mesela sirbistandan kosovaya gecerken bi gece benzinlikte uyumustuk :)

Bence sikintili degil rota, slovenyada bled var, onu ekleyebilirsin. Onun harici, munihte bisey yok. Innsbruck cok guzel. Hallstatt guzel ama venedikle zerre
Alakasi yok neden oyle bir sey denmis anlamadim?
Berlinden baslanacaksa

munihi atla, 20 gunde bisuru yer
Gormeyi dusunuyorsan bir yerde tek gunden fazla kalmayi dusunmuyorsundur?

Ben viyanadan istanbula otostopla 10 gunde gelmistim. Gece otostop cekmiyoduk, sehre vrdigimiz aksam + sonraki gunduz ogleden once saat max 1e kadar sehri gezinip sonra tekrar otostop cekiyoduk. Bosnada biraz sikintili otostop, uzun mesafe giden cok yoktu. Kisa kisa gidiyoduk hep :D


Freytag&berndt in cok guzel south east europe haritasi var. baya iyi. Onu satin alabilirsin.

Kosovadan sirbistana gecemezsin, sirbistsndan kosovaya gecebilirsin, aklinda bulunsun. (Sorbistandan kosovaya gecip sonra geri sirbistana gecebilirsin de hic sirbisfana girmediysen olmuyo)
0
kuehles blondes
(28.04.17)
(5)

Şu ayakkabıyı alayım mı?

sorumatik
https://www.morhipo.com/kampanya/detay/18638173/57035/d-by-divarese-casual-ayakkabi
0
sorumatik
(27.04.17)
bana göre kalantor ayakkabısı ama farklı tarzlarda kullanılabiliyor, zaman zaman hoşuma da gidiyor. vasatın üstü. marinada 13+m teknen veya hipster sakalın varsa al.
0
evde liyakat kalmamis
(27.04.17)
bildiğin timberland model işte.
gayet güzel ve kullanışlı.
bu ayakkabının herhangi bir tarza ait olduğunu söylemek yanlış olur.

yazın giyilebilecek, rahat güzel ayakkabı işte.
0
teritori
(27.04.17)
korben +1

daha uygun bulabilirsin belki başka markanın. hepsi aynı hemen hemen. ama güzelmiş rengi filan.
0
elorelia
(27.04.17)
al divaresse her zaman iyidir..
0
jamswety
(27.04.17)
bence de alınır. divaresenin kalıpları iyi oluyor.
0
sedat peker in yegeni
(27.04.17)
(1)

Memet ali alabora Türkiye ye gelse...

gneral
Ne olur? Direkt hapse mi atarlar?
Ne olur?

Direkt hapse mi atarlar?
0
gneral
(27.04.17)
muhtemelen.
0
cancoskn
(27.04.17)
(10)

çalıştığınız sektörlerde durum nedir?

teritori
işler inanılmaz düşmüş durumda. ben gayrimenkul değerleme sektöründeyim. bizim sektör çok fazla etkilenmezdi bir şekilde gemimizi yürütürdük ama özellikle referandumdan sonra gözle görülür net bir düşüş.sizin sektörlerde durum nasıl?
işler inanılmaz düşmüş durumda.
ben gayrimenkul değerleme sektöründeyim. bizim sektör çok fazla etkilenmezdi bir şekilde gemimizi yürütürdük ama özellikle referandumdan sonra gözle görülür net bir düşüş.

sizin sektörlerde durum nasıl?
0
teritori
(27.04.17)
enerji sektörü, bu sene bişekilde başlayan işler var ama onun dışında kötü. y.dışı ağırlıklı herşey
0
hosein
(27.04.17)
Sektör mutfak eşyaları %70 civarı düşüş var!
0
Son Müzakereci
(27.04.17)
turizm sektörü
6 mayısta otel 3-4 oda ile açılıyor(75 odalı apart otel). ilerleyen haftalarda 8-10 oda, en fazla da 15 odayı görüyoruz. şehir içindeki çoğu apart otel öğrenciler için yurt yapıldı, kiralanmak için bekleyen de(açılmayan) var.
0
MtKrt
(27.04.17)
Banka. İsler eski sayilarinda degil.
0
ykyt
(27.04.17)
sağlık sektöründe satışlarda azalma yok, ciddi artış var ama ciddi tahsilat sıkıntısı var.
0
stewie
(27.04.17)
bahis sektörü düşüşte. insanlar parası olmayınca bahis oynar ama biz bile sıçışlardaysak düşün işte.
0
xu
(27.04.17)
Otomotiv. Sadece yurtiçi olsaydı çoktan bayrağı çekmiştik, neyse ki yurtdışı gayet pozitif.
0
iwasbornonamountainside
(27.04.17)
Dijital reklamcılık, çılgınlar gibi büyüyor.
0
crown
(27.04.17)
inşaat sektörü, patron arabasını satıyor gerisini sen hesap et. kendi isteğimle 1 aylık ücretsiz izne ayrıldım, yeni geçeceğim yerin işlerini yapıyorum evden. bir kaç gün sonra resmi olarak yeni işyerine başlayacağım
0
kimlanbu
(27.04.17)
Meslektaşız. Bulundugunuz sehri bilmiyorum ama eskisehirde referandumdan once de cok düşüktü, ocak ortasından itibaren cok azaldı diyebilirim.
0
physcos physcos
(28.04.17)
(5)

Kadikoy'de ufak grupla dogum gunu kutlamalik mekan

rivulet
Toplamda 5 kisi olacagiz, ufak bir pasta kesecegiz. Sevimli bir mekan oneriniz var mi? Biraz acil. Tesekkurler!
Toplamda 5 kisi olacagiz, ufak bir pasta kesecegiz. Sevimli bir mekan oneriniz var mi? Biraz acil. Tesekkurler!
0
rivulet
(27.04.17)
happy moons.
kadıköyde muhtelif noktalarda şubeleri var.
0
teritori
(27.04.17)
yoğurtçu'ya inerken de sahile giderken de çok tatlı kafeler var, dışarıdan pasta getirme niyetindeyseniz çoğunun sorun edeceğini zannetmiyorum. zevkinize göre bir yere oturabilirsiniz. sahile giderken polka, yoğurtçuya inerken mitte aklıma ilk gelenler.
0
evde liyakat kalmamis
(27.04.17)
Moda dodo ,Pedro,onun sırasındaki yerler.
www.zomato.com
www.zomato.com

www.kadikoylife.com
0
demoniclewinsky
(27.04.17)
zoo'yu tek geçerim.
0
sedat peker in yegeni
(27.04.17)
my chef
0
part time pollyanna
(27.04.17)
(3)

spam mesajları şikayet etmek

kibritsuyu
şimdi işe yarar veya yaramaz bilmiyorum ama ben bana gelen izinsiz, spam sms mesajlarını ticari elektronik ileti şikayet sistemi (tiss) aracılığı ile e-devlet üzerinden şikayet ediyorum. ekran görüntülerini de ekliyorum.mesajların birçoğunda sms iptali için numara vermişler. daha önceden telefonumu
şimdi işe yarar veya yaramaz bilmiyorum ama ben bana gelen izinsiz, spam sms mesajlarını ticari elektronik ileti şikayet sistemi (tiss) aracılığı ile e-devlet üzerinden şikayet ediyorum. ekran görüntülerini de ekliyorum.

mesajların birçoğunda sms iptali için numara vermişler. daha önceden telefonumu vermiş olduğum firmalar için zaten sms iptali için mesaj atıyorum, şikayet de etmiyorum.

ama daha önce telefonumu vermediğime emin olduğum firmaları şikayet ediyorum ama sms iptali için mesaj falan atmıyorum. çünkü bunlar benim daha önceden telefonumu verdiğim firmalar değiller.

şikayet etmekle birlikte iptal mesajı da atmalı mıyım? tiss bana "şikayet etmişsin ama iptal mesajı da atmamışsın" der mi? numaramı ele geçirip izinsiz mesaj atan firma için masraf edip mesaj atmak zorunda mıyım?
0
kibritsuyu
(27.04.17)
girip şikayet etmek üç dakikalık iş, şimdilik hiç üşenmiyorum. cezası mezası varsa ceza alsınlar istiyorum. engellemek işin kolay yolu. gerekirse engellerim de şikayet prosedürü nedir onu bi öğreneyim. illa iptal mesajı atmak gerekiyorsa onu da atıcam masrafı neyse ne.
0
🌸kibritsuyu
(27.04.17)
Mesaj atmaniz gerekli bence. Cunku o numaranizi verdiginiz firmalar size zaten genellikle, numaranizi alıyoruz ve 3. kisilerler paylasacagiz haberin olsun tarzinda bir sey de kabul ettiriyorlar, su okumadigimiz sozlesmelerde. Dolayısıyla bu adamlar da numarani paylastigin bu firmalardan aliyorlar numaranizi. Listeden cikmaniz icin adamlar iptal sansi taniyorsa illegal bir durum yok. Ama eger iptal etmenize ragmen 3 gun sonra da mesaj atmaya devam ediyorlarsa o zaman illegal is yapmis olurlar ve sikayet hakki dogar size.
0
veritaslibertas
(27.04.17)
numaramı verdiğim firmalar mesaj atıcaz diye kabul ettiriyorlar, onu soruda söyledim zaten. öyle firmalara iptal için mesaj atıyorum, şikayet falan da etmiyorum, zamanında bir nedenle vermiş ve öyle bir şeyi kabul etmiş olmak benim eşşekliğim tamam.

peki numaramı vermediğim firmalar için illa iptal mesajı atmak zorunda mıyım?

sinpaş'ın önünden bile geçmedim, ev falan bakmışlığım yok, internet sitelerine bile girmişliğim yok. en ufak alakam yok.

oran'daki lourees mağazasından halı almışlığım, uğrayıp gezmişliğim, kapısının önünden geçmişliğim bile yok. hatta başka bir mağazadan da kendim gidip halı aldığımı hatırlamıyorum. koçtaş'tan aldık evin halılarını.

koçtaş'tan bir sürü şey daha aldık, koca evi yaptırdık, malzemelerini aldık, teslimat için numaramı da verdim, bir şeyler de imzaladım. koçtaş mesaj atsa onu şikayet etmem, mesaj atar iptal ettiririm mesela, daha önce kendim verdim derim, niye şikayet edeyim derim.

cep telefonu numaram kartvizitimde yazıyor, her yerden almış olabilir numaramı ama mesaj için izin falan vermiş değilim.

bunları hiç üşenmeden şikayet ediyorum, işe yarar veya yaramaz. şikayet ile birlikte iznim olamdan mesaj attıkları halde illa iptal mesajı da atmam gerekli mi?

engelleyip geçmek kolay yolu. ben engellemek yerine biraz uğraşmak istiyorum, manyağım bu konularda.
0
🌸kibritsuyu
(27.04.17)
(3)

dropbox üyeliğimiz bitince noluyo?

tabanzabonanza
ben mesela business paket aldım 1 senelik. 1 sene sonunda da yenilenemedim ve hesabım kapandı diyelim. bulutta kalan dosyalarıma noluyoru?
ben mesela business paket aldım 1 senelik. 1 sene sonunda da yenilenemedim ve hesabım kapandı diyelim. bulutta kalan dosyalarıma noluyoru?
0
tabanzabonanza
(27.04.17)
www.dropbox.com

dosyalar duruyor ama sync yapmıyor artık. yani yeni dosya yükleyemiyorsun.
0
stewie
(27.04.17)
@stewie tamam 800 gblik hesabım 2gb'a düşüyor ve sync etmiyor. ama ben ordaki 800 gblik dosyamın tamamına ulaşabiliyorum değil mi? hatta istersem silebiliyor muyum?
0
🌸tabanzabonanza
(27.04.17)
800gb dosyanin tammina erisebiliyorsun, silebiliyorsun ama yeni dosya eklemek, sync etmek icin ancak 2GB nin altina dusmen gerekiyor.
0
emrahday
(27.04.17)
(5)

Kasadan gelen ses

ahm1
Uzun bir suredir bilgisayari actigimizda girgirgirgir diye sesli calisiyordu kasa, bir sure sonra susuyordu. Simdi de su son 3-5 gundur sessiz aciliyor ama bu sefer de surekli hafiften girgir diyor, susuyor, sonra tekrar girgir diyor, boyle devam ediyor.Sesin nereden geldigini de anlayamiyorum. Bu s
Uzun bir suredir bilgisayari actigimizda girgirgirgir diye sesli calisiyordu kasa, bir sure sonra susuyordu. Simdi de su son 3-5 gundur sessiz aciliyor ama bu sefer de surekli hafiften girgir diyor, susuyor, sonra tekrar girgir diyor, boyle devam ediyor.

Sesin nereden geldigini de anlayamiyorum. Bu sesin sebebi ne olabilir acaba? Ne yapmam lazim? Boyle bir sey yapmiyorum, yapmiyorum, en sonunda bilgisayar hic acilmayacak ondan korkuyorum.

Not: 1,5-2 ay kadar once kasayi, fanlari temizlemistim (power'in icini acmadim/acamadim), ondan sonra da bu ses cikiyordu.
0
ahm1
(27.04.17)
genelde işlemci fanından gelir o ses. benim kasa hep açıktır. ses yapmaya başladığında kasayı baştan aşağıya elektrik süpürgesi ile elden geçirince sesi soluğu kesilir.
0
orijinal nick bulamadim
(27.04.17)
Hocam bu tanimini yaptigin ses fan'dan baska bir seyden gelmez.
0
tezek
(27.04.17)
Fan ın bilyaları sıkıntılı olabilir. Kasayı aç, bütün kasa fanlarının elektrik bağlantılarını çıkar. Çalıştır, dikkatlice dinle 3 şüpheli var, cpu fanı, psu fanı ve ekran kartı fanı(eğer varsa).
0
yakuza123
(27.04.17)
Psu fani hic temizlenmedi. Biraz zor olabilir benim icin ama video falan izleyip temizleyeyim.

Peki bu hayati bir sey midir? Yani ne bileyim, 1-2 ay daha hic acmazsam kasayi, ekran kartinin, islemcinin vs yanma ihtimali var mi?
0
🌸ahm1
(27.04.17)
süpürge ile tozları çektir. fana kablo değiyor da olabilir ayrıca.
0
hasmetizm 2046
(27.04.17)
(5)

İphone se vs 6s

ne yaptiysam olmadi
İphone 6s almayı düşünüyordum ama se nin aynı dahili belleği çok daha ucuz. İkisi aradında ne fark var, ne tavsiye edersiniz bir de 4.5 g kullanmak istiuorum, dipnot şu anki telim iphone 4sBen ya fark göremedim ya anlamadım da
İphone 6s almayı düşünüyordum ama se nin aynı dahili belleği çok daha ucuz. İkisi aradında ne fark var, ne tavsiye edersiniz bir de 4.5 g kullanmak istiuorum, dipnot şu anki telim iphone 4s

Ben ya fark göremedim ya anlamadım da
0
ne yaptiysam olmadi
(27.04.17)
bence boyutları dışında bir farkı yok.
kiyas.la
0
teritori
(27.04.17)
3d touch boyut ve ön kamera sanırım
0
hayati cozemeyen adam
(27.04.17)
Boyut da küçük istiyorum zaten se daha avantaj
0
🌸ne yaptiysam olmadi
(27.04.17)
3d ne oluyor
0
🌸ne yaptiysam olmadi
(27.04.17)
Bi fark yok gibi se alın
0
mutlusismankedi2015
(27.04.17)
(3)

bunaldim

sparkle kiddle
çok sıkıldım. dun spor yapmistim. eve gelince de biraz zaman gecirdim uyudum.arkadaslarim sehir disinda. ne yapayim aksam.imdaaaat diye bagiracagim simdi.dizi izlemeye calisinda uyuyorum. film deneyemiyorum bile.oyun oynamiyorum. erkek. ankara. tek basina da pek bir sey yapan bir insan hic olmadim.n
çok sıkıldım. dun spor yapmistim. eve gelince de biraz zaman gecirdim uyudum.
arkadaslarim sehir disinda. ne yapayim aksam.
imdaaaat diye bagiracagim simdi.
dizi izlemeye calisinda uyuyorum. film deneyemiyorum bile.
oyun oynamiyorum. erkek. ankara. tek basina da pek bir sey yapan bir insan hic olmadim.
ne yapayim? hamurbmu yogurayim gider gitmez uyumaya mi calisayim? daglara mi vurayim kendimi ben?
0
sparkle kiddle
(27.04.17)
Bugün de spor yap.
0
arnold schwarzeneger
(27.04.17)
sarhoş ol arkadaşların gelene kadar..
0
redeath
(27.04.17)
önce eve git. üstünü başını değiştir. sonra 7.cd olur,tunus olur bestekar olur. bi yerlere gidip takıl. ortam olur . yalnız gelen hatunlar olur.
if'de zakkum var dinlersen 33 tl bilet.
0
1917
(27.04.17)
(9)

taksit maksit yok

ateistanbul
bam bam bam oduyorum her seyi. cevremde alim gucu benden cok daha yuksek insanlar dahi ayni/benzer urunleri taksitle aliyorlar. kimseye de "niye 4 taksit?" diye soramadim bugune dek. yuklu girilecek bir sey olsa anlarim da, t-shirt'unden donuna her seyi neden parca pincik oder insan, el aliskanligi
bam bam bam oduyorum her seyi. cevremde alim gucu benden cok daha yuksek insanlar dahi ayni/benzer urunleri taksitle aliyorlar. kimseye de "niye 4 taksit?" diye soramadim bugune dek. yuklu girilecek bir sey olsa anlarim da, t-shirt'unden donuna her seyi neden parca pincik oder insan, el aliskanligi mi? sizin taksitlendirme sebebiniz ne?
0
ateistanbul
(27.04.17)
Daha az verdiklerini düşünüyorlar bu da mutlu ediyor onları.
0
begin again
(27.04.17)
ben de taksiti sevmem ama daha mantıklı aslında, sonuçta hemen ödeyeceğin para senin elinde kalıyor ve o parayı değerlendirebiliyorsun.
0
bobinhoo
(27.04.17)
kaç ay kullanacaksam, o kadar taksit olmalı ki ödemeler dengesi şaşmasın. diyelim ki yazın giyeceğiniz 10 tişörtü şimdi aldınız. bunu 4 taksit yaparsanız her ay olması gereken tutar çıkar cebinizden.

şirketler de böyle yapar. bir ödemeyi birden fazla ay için yapmışsa peşin ödenen gider hesabına kaydeder. her ay aylık giderini yazar ki, gelir gider dengesi şaşmasın. dalgalanma olmasın.
0
stewie
(27.04.17)
Ayda 2000 lira harcama yaptın ama 1500 tl kredi kartına ödedin diyelim, ödeyemediğin kısım için faiz uygulanıyor. Eğer taksit yaparsan faize dahil olmuyor o kısım (hepsini taksitlendirdiğini varsayarsak)
Ama tabi sonraki aylarda da ucunu kaçırırsan bir anlamı olmuyor bu hesabın :)
0
sedat peker in yegeni
(27.04.17)
ben de taksit yapmıyorum zaten kartım yok ki :)
ama mesela bazı yerlerde peşin ödersem indirim alabiliyorum iyi oluyor.
bazı kurumsal yerlerde ise hiç oluru yok. o zaman genelde kardeşim filan oluyor yanımda o kartla alıyor -puan biriksin diye. ben ona peşin veriyorum.
şu var:
ben maaşlı çalışan değilim gelir-gider zaten karışık. ama maaşlı çalışıp herşeyi karttan çektiren kişiler için taksit normal olabilir.
0
niye ama
(27.04.17)
Ben bi defa bulastim herhalde aliskanlik yapti taksit yöntemi. Aslinda senin dedigin mantikli... Nakit çalışmak en sağlıklısı...
0
tociess
(27.04.17)
aynı şekilde. öder geçerim düşünemem onu aylarca. şimdi klima alacağım, ele geçecek toplu parayı bekliyorum ay başında. zaten kart da yok.
0
hasmetizm 2046
(27.04.17)
örneğin 10,000 liralık mal aldık diyelim, tek çekim alırsak 10,000 tl direk gidecek ama 5 taksit yaptırıp direk vereceğimiz parayı faize koysak.

-ilk ay 2,000 tl verdik 8,000 elimizde kaldı bir ay faize koyduk 72tl faiz,
-2000 daha verdik kalan 6000'i koyduk 54 tl faiz,
-2000 daha verdik kalan 4000'i koyduk 36 tl faiz,
-2000 daha verdik kalan 2000'i koyduk 18 tl faiz,
-2000 daha verdik ve borç bitti.

toplam kar:180 tl

edit: faiz oranını azıcık yüksek tutmuşum 170tl de sen ona
0
bobinhoo
(27.04.17)
ben de bambambamm ödüyorum normalde. ama şu an ev düzdüğümüz için her şeye taksit yaptırıyorum malesef :(
0
orange coffee
(27.04.17)
(2)

askerlik ve izin hakları

yetkili birine benzeyen abi
sayın ali tezeller,iş yerinden askerlik için ayrılan ve tazminatını alan ve ayrıca içeride kalan izinlerinin de parasını alan biri, aynı iş yerine tekrar başlayınca izin hakları sıfırlanıyor mu?iş yerinde daha önce çalışma süresi: 2 yıl. daha önce bu konuda bir mahkeme kararı vardı. mahkeme izinleri
sayın ali tezeller,

iş yerinden askerlik için ayrılan ve tazminatını alan ve ayrıca içeride kalan izinlerinin de parasını alan biri, aynı iş yerine tekrar başlayınca izin hakları sıfırlanıyor mu?

iş yerinde daha önce çalışma süresi: 2 yıl.

daha önce bu konuda bir mahkeme kararı vardı. mahkeme izinlerinin parasını alsa bile izin hakları sıfırlanmayacak diye bir karar almıştı sanki ama emsal kararı bulamıyorum.
0
yetkili birine benzeyen abi
(27.04.17)
hayır sıfırlanmıyor. önceki çalıştıklarında izin kıdeminde değerlendiriliyor. bende aradım ama bulamadım. mahkeme kararı var konu ile ilgili.
0
delidir yakalayin
(27.04.17)
izin günü sıfırlanır tabi ama izin kıdemi sıfırlanmaz.
0
bobinhoo
(27.04.17)
(3)

Ortaokul seviyesine uygun hangi kitap setleri_?

dessy
Askıdaki duyurum için bir arkadaşım 200 tl verdi, kitap alacağım. çok fazla ilkokula yönelik kitap geldiği için ortaokul seviyesinde alayım istiyorum. İnternetten bakındım, çok farklı setler var. Öğretmenler, anneler-babalar, hangi ortaokul seviyesine kitap setlerini öneriyorsunuz?
Askıdaki duyurum için bir arkadaşım 200 tl verdi, kitap alacağım. çok fazla ilkokula yönelik kitap geldiği için ortaokul seviyesinde alayım istiyorum. İnternetten bakındım, çok farklı setler var. Öğretmenler, anneler-babalar, hangi ortaokul seviyesine kitap setlerini öneriyorsunuz?
0
dessy
(27.04.17)
İthaki'den çıkan Jules Verne kitaplığına bak. 46 kitap. İstediklerini seç. Uygun hepsi de.
0
begin again
(27.04.17)
bence set alma günışığı kitaplığı sitesinde katologları var, hangi sınafa istersen seçip alırsın.
0
demirKamil
(27.04.17)
Ömer Seyfettin dışında alabileceğin setler için yayınevleri : Metis Küçük Filozoflar , Günışığı Kitaplığı ve Can Çocuk. Ayrıca Çınar Yayınşarı
0
masumiyetmuzesibekcisi
(27.04.17)
(6)

Sağlık Sigortası

JusticeBooster
Merhaba, hastaneye gittim ve orada sağlık sigortamın olmadığını söylediler. Öğrenciyim ancak sanırım onaylatmam gerekiyormuş. İnternet üzerinden nasıl yapabilirim bunu?https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ Bu siteye erişim sağlayabiliyor musunuz?
Merhaba, hastaneye gittim ve orada sağlık sigortamın olmadığını söylediler. Öğrenciyim ancak sanırım onaylatmam gerekiyormuş.

İnternet üzerinden nasıl yapabilirim bunu?

esgm.sgk.gov.tr

Bu siteye erişim sağlayabiliyor musunuz?
0
JusticeBooster
(27.04.17)
o siteye giremedim. e-devletten durumuna bak. öğrenciysen okul sgk'ya belge göndermemiştir. öğrenci belgesi al, sgk'ya teslim et.
0
blue eyes white dragon
(27.04.17)
Okuldan öğrenci belgesi alıp Müdürlüğe onaylatman lazım.
0
sutlu nescafe
(27.04.17)
site açılmıyor. internetten yapamazsın. bağlı olduğun sgk'ya öğrenci belgenle gitmen lazım. 25 yaşından küçük olduğunu varsaydım.
0
elorelia
(27.04.17)
25 yaşüstü isen aylık 53 tl ödemen gerek.
0
hosein
(27.04.17)
SGK'ya öğrenci belgenle gidiyorsun adama söylüyorsun durumu. 2-3 dakikada yapıyorlar. Sık olan bir şey.
0
begin again
(27.04.17)
www.turkiye.gov.tr

şurdan sorgulama yapın, eğer yoksa

www.turkiye.gov.tr

şuradan yaptırın. olmazsa 170 i arayın yine olmazsa el mahkum sgk ya gidin.
0
levyashin
(27.04.17)
(4)

İstanbul'a yakın, sessiz sakin çadırla kamp yapılacak alan

ufoozgur
Selamlar,Haftasonu için gidilebilecek, İstanbul'a yakın bir kamp alanı arıyorum. Elektrik, tuvalet vs. gibi ihtiyaçları kolayca gidermemize gerek olmayan bir yer olabilir.Mümkünse insandan uzak, doğayla içiçe, hususi arabayla ulaşılabilecek bir olması yeterli.
Selamlar,

Haftasonu için gidilebilecek, İstanbul'a yakın bir kamp alanı arıyorum. Elektrik, tuvalet vs. gibi ihtiyaçları kolayca gidermemize gerek olmayan bir yer olabilir.

Mümkünse insandan uzak, doğayla içiçe, hususi arabayla ulaşılabilecek bir olması yeterli.
0
ufoozgur
(27.04.17)
İğneada taraflarında kamp alanı yazıyordu. Arabayla geçerken görmüştüm.
İlçe merkezine de arabayla 5 dakika falandı. Ormana da yakındı.
Uzak dersen de google maps'te kamp alanı diye arama yaptım bu çıktı : prntscr.com
0
sedat peker in yegeni
(27.04.17)
bu haftasonu biz kalabalık bir grupla iğne adaya gidip kamp yapıcaz, o yüzden pek sessiz sakin olmayabilir :)
şaka bir yana oradaki koyların geneli tam aradığınız yerler. biz de bu sebeplerden sık sık orayı tercih ediyoruz. tavsiye ederim.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
Herkes batıdan öneri vermiş, doğuda da çok güzel yerler var. Anadolu yakasındaysan köprü trafiğiyle uğraşmadan Kocaeli/Sakarya taraflarına doğru sürebilirsin.

Önceki sene Kartepe milli parkın içinde sote bir yer bulup kamp yapmıştık. Geçen sene de İnönü Yaylası'nda kamp yaptık bu zamanlarda ve bizden hariç bir çadır daha vardı koca yerde. Yine o taraflarda Menekşe Yaylası falan da var.
0
chicha
(27.04.17)
Inonu, menekse, delmece yaylalari, izmit sakarya taraflari yani
kastro, kiyikoy, igneada taraflari
daha yakin dersen sile agva taraflari, hacilli koyu, teke koyu, sile aglayan kayalar, belgrat ormani, terkos golu, ciftalanda gol kiyilari
0
jimicik
(27.04.17)
(2)

Kadıköy'de e-sigara İle İlgilenen Dükkanlar

pallarandersvisa
Merhabalar. Yaklaşık 5-6 aydır elektronik sigara meraklısıyım. Yeni bir atomizer aldım, lakin atomizeri kurmakla ilgili sorunlar yaşıyorum ve youtube videoları yeterli olmuyor. Bir bilene yüzyüze danışmak istiyorum. Kadıköy'de bu işi yapan, bildiğiniz dükkanlar varsa, hemen uğramak isterim.
Merhabalar. Yaklaşık 5-6 aydır elektronik sigara meraklısıyım. Yeni bir atomizer aldım, lakin atomizeri kurmakla ilgili sorunlar yaşıyorum ve youtube videoları yeterli olmuyor. Bir bilene yüzyüze danışmak istiyorum. Kadıköy'de bu işi yapan, bildiğiniz dükkanlar varsa, hemen uğramak isterim.
0
pallarandersvisa
(27.04.17)
başgan 50 tane grup var facebookta
yazarsan yardımcı olurlar
0
kingcyrax
(27.04.17)
bahariye'deki kilisenin yan sokağında mr.pipo var, sigaraya ve tütüne dair her şeyi satıyorlar. e-sigara da vardı sanırım. sahibi de tatlı adamdır, yardımcı olacağına eminim.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
(9)

İstanbul'da yabanci insanlarin bulustugu etkinlikler

rivulet
Elimizde bir adet İstanbul'da kendini yalniz hisseden ve bunalmis bir Fransiz var. Bu arkadasi nasil sosyallestirebiliriz? Cogunlukla yabancilarin bir araya geldigi bulusmalar nasil bulunur? Bir oneriniz var mi? Kendisi Turkce de ogrenmek istiyor bu arada. Tesekkurler simdiden.
Elimizde bir adet İstanbul'da kendini yalniz hisseden ve bunalmis bir Fransiz var. Bu arkadasi nasil sosyallestirebiliriz? Cogunlukla yabancilarin bir araya geldigi bulusmalar nasil bulunur? Bir oneriniz var mi? Kendisi Turkce de ogrenmek istiyor bu arada. Tesekkurler simdiden.
0
rivulet
(27.04.17)
Meetup var, Couchsurfing etkinlikleri var, bir de Internations diye expat sitesi var onların da güzel etkinlikleri oluyor.
0
chicha
(27.04.17)
Erasmuslularin cikmadigi yerler Ritim ve Eski Beyrut.
0
buf-e kür
(27.04.17)
Beyoglu fransiz kulturde surekli etkinlikler oluyor orada da kendi milliyetinden elemanlarla tanisabilir.
0
luchetti
(27.04.17)
Couchsurfing hangouts
0
klar
(27.04.17)
@luchetti etkinlikten sonra dagiliyorlar cogu zaman + nedense burdaki fransizlar hop diye tanismaya acik degiller
0
🌸rivulet
(27.04.17)
Arkadaş kadın ise lütfen couchsurfing etkinliklerine gitmesin:/

İstanbuldaki expat gruplarını takip edebilir.
0
peggy
(27.04.17)
Zirveye getir biz onu sosyalleştiririz
0
klar
(27.04.17)
Erkek
0
🌸rivulet
(27.04.17)
@kalinda94 cok sagol, bulusmak istersen mesaj atabilirsin ama dusunmen yeter :) dedigin yere de goz atacagim.
0
🌸rivulet
(28.04.17)
(3)

vodafone'da sorun yaşayan var mı?

cekilmis gayfe
ankara-tandoğan'dayım şu an. internet gidip geliyor. bazen 4g çekiyor bazen 2g bazen tamamen gidiyor internet. var mı sorun yaşayan? teşekkürler
ankara-tandoğan'dayım şu an. internet gidip geliyor. bazen 4g çekiyor bazen 2g bazen tamamen gidiyor internet. var mı sorun yaşayan? teşekkürler
0
cekilmis gayfe
(27.04.17)
Yok :/
0
pastörizesüt
(27.04.17)
evet surekli internet gidiyor (istanbul)
0
bordeaux
(27.04.17)
vodafone kafayı yedi bir iki gündür. Bilkent civarı interneti geçtim normal çekmemeye başladı telefon. sadece bende değil o bölgede yaşayan neredeyse tüm öğrencilerde aynı sorun varmış. çıkar kokusu yakında
0
ManikD
(27.04.17)
(11)

İzmir Tattoo

awareim
İstanbul'dayken kimin ne yaptığını çok iyi biliyordum, fakat İzmir'e baya uzak kalmışım. Biliyorum çok soruldu, ama belki yeni insanları tanımış dövme yaptırmış birileri olabilir. Önerilerinizi yollarsanız çok sevinirim. Bu önerilerde Luba, Coşkun Şakre ve Can Gürgül'ü söylemezseniz iyi olur zira ''
İstanbul'dayken kimin ne yaptığını çok iyi biliyordum, fakat İzmir'e baya uzak kalmışım. Biliyorum çok soruldu, ama belki yeni insanları tanımış dövme yaptırmış birileri olabilir. Önerilerinizi yollarsanız çok sevinirim. Bu önerilerde Luba, Coşkun Şakre ve Can Gürgül'ü söylemezseniz iyi olur zira ''ün'' almış başını gitmiş bu sanatçılarda, çok pahallı çıkar bu kişilere gidersem. Bence iyi yapmıyor dersem de kızmayın önerileriniz için :) Ben bir tek Alp Soydaş'ı buldum.
0
awareim
(27.04.17)
www.mottotattoo.com

ben burada bir arkadaşımın önerisiyle yaptırdım, memnunum
0
mirty
(27.04.17)
@cureforlove Sözlükte birçok kişi tavrıyla ilgili şikayette bulunmuş, benim için biraz önemli bir durum. Bu yüzden tercih etmem sanırsam.

@cureforlove istediğim kalibrede bir yer değil

Yine de sağolun yazdığınız için.
0
🌸awareim
(27.04.17)
Ben bir yapın bir yaptırmayın önerisiyle geldim. (Can gürgüle de bir dövme yaptırdım hiçbiri oma yaklaşmıyor ama)

Burak danışmend, dövmenizin güzel olması tamamen şans işi, yetekli ama umursamaz bir adam, önermiyorum.(bir küçümen, memnun kalınca da büyük 2-3 seanslı bir dövme yaptırdım PİŞMANIM.)

Serkan mercan, çok büyük bir şey yaptırmadım ama işlerini inceledim, tavırları, yaklaşımı, dövmeyi yaparkenki sabrı ve açık, bilgilendirici oluşu tam not aldı benden.
Bunlar alsancakta bir de karşıyaka pasaj içinde bir dövmecide piercing yaptırdığımda adamı çalışırken gördüm bir dövme üzerinde gayet iyiydi adını hatırlarsam editleyeceğim.
0
kullanıcıadımbuolsun
(27.04.17)
izmirden manisaya gittim ben dövme için. hasan bozal'ın oldukça iyi işleri. helikopter dövmesi görürsen işlerinin içinde o benim sırt işte. izmir'deki ünlüler hem çok pahalı hem de çok özensiz yapıyorlar. ha şimdi yakın arkadaşıma dotwork dövme yaptırıyorum artık. çocuk grafiker zaten. etkisi çok hoş görünüyor. sitedeki elinde kedi tutan hatun ve şarlo dövmeleri benim. bi düşün derim bu tarzı da. www.kemalerkol.com
0
hasmetizm 2046
(27.04.17)
Lucky Ink Tattoo. İki yıl dolucak yakında, gayet memnunum.
0
lüzumsuz adam
(27.04.17)
@kullanıcıadımbuolsun serkan mercan'ı resmen bulamadım internette :D link yollayabilir misin.

@hasmetizm Hasan Bozal'ı beğendim, yaptırılabilir. Yani anlaşırsam ben de giderim sorun değil :) Dotwork düşünürsem yolladığın link mantıklı ama fiyatlandırmayı seansla yapması çok değişik geldi bana.

@lüzumsuz adam vasat bir dövme stüdyosu ne yazık ki.
0
🌸awareim
(27.04.17)
Çünkü Serkan değil Serhat idi,

www.instagram.com


Bu arada bi hesabına baktım da danişmendciim daha iyiymiş.

Danişmendin tek sıkıntısı aşırı ağrılı olacak bir bölgeye hiç uyuşturma olmadan hem de cover up için girişmesi ve bu sırada işlerin doğal olarak ters gitmesiydi benim için.
Doğru düzgün konuşulursa çizgisi güzel yoksa adamın sıkıntı içinden kasap çıkmasındaydı.
0
kullanıcıadımbuolsun
(27.04.17)
@kullanıcıadımbuolsun Gayet iyiymiş, çok sağol.
0
🌸awareim
(27.04.17)
@awareim normal dövmeye oranla daha uzun sürüyor işlem. ondan kaynaklı olabilir seans durumu. bunlar zaten baştan konuşulan işlemler. kemal çok kafa elemandır. bölgenin fotosunu çekip fotoşop ile şekli yerleştiriyor, dövmenin tam pozisyonunu ayarlayabilmek güzel bu şekilde, açısı büyüklüğü vb.
dotwork art çalışmaları, dotwork mandala vb şekilleri seviyorsan düşünebilirsin. kendine özel bi tarz. ben şahsen çok beğeniyorum. mükemmel bi örnek buldum şimdi onu yaptıracağım. sırf böyle çalışmalar yapıp satan illustratörler var. aşağıdaki eleman çok ii bi örneği

www.google.com.tr
0
hasmetizm 2046
(28.04.17)
mercan tattoo muthismis.
0
baldur2
(28.04.17)
(4)

bu olay nedir? (işkur - bahçeşehir üniversitesi)

arockm
merhaba; dün bahçeşehir üniversitesi tarafından cep telefonumdan arandım. işkur işbirliğiyle gerceklestireceklerini söyledikleri "nitelikli bilgi teknolojileri uzmanı yetiştirme programı"na kayıt olmak isteyip istemediğimi sordular. haftaya çarşamba bahçeşehir beşiktaş kampüsünde bir yeterlilik sın
merhaba;

dün bahçeşehir üniversitesi tarafından cep telefonumdan arandım. işkur işbirliğiyle gerceklestireceklerini söyledikleri "nitelikli bilgi teknolojileri uzmanı yetiştirme programı"na kayıt olmak isteyip istemediğimi sordular. haftaya çarşamba bahçeşehir beşiktaş kampüsünde bir yeterlilik sınavı yapılacakmış. sınavda başarılı olan adaylar kontenjan dahilinde kurs görmeye hak kazanacak ve haftanın beş günü kurs alacaklarmış. kursa devam ettiğimiz süre zarfında sigortamız yatacak ve sembolik bir ücret alacak, eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar için de eğitim sonunda uygun bir işe yerleştirme garantisi verilecekmiş.

aklıma takılan sorular şunlar: iskurda kaydım var fakat böyle bir eğitim için başvuruda bulunduğumu hatırlamıyorum. bana nasıl ulaşmış olabilirler? bir de birçok insan bilişim alanında kendini geliştirmek ve bir işe yerleşmek için özel kurslara bir dünya para öderken ve iş bulmak için sırada beklerken iskur'un bu olanağı random kişilere sağlaması ne kadar akıl alır bi şey? bu işin içinde bir bit yeniği var mıdır? kursa devam etmem halinde ileride başıma iş alır mıyım?

teşekkürler.
0
arockm
(27.04.17)
Sınav parası isteyebilirler.

İşkur bu olanağı random sağlamıyor. Firma işkurun belirlediği standartları sağlayıp İşkur'a biz bu şekilde personel eğiteceğiz diyor. Firmaya personeli işkur değil, firmanın kendisi buluyor.

İşbaşı eğitim programı için şunu söyleyebilirim:

Belirli bir süre çalışıyorsun ve İşkur sana günlük 50 tl veriyor. Bu sürenin sonunda şirket seni bünyesine almak zorunda değil. Ama İşkur'dan alacağın belge ile başka bir şirkete girdiğinde, yeni girdiğin şirket belirli bir süre senin sigortanı ödemiyor, çünkü işkur ben karşılarım diyor. Bu da seni işe alacak şirketin işine geliyor.

İşkur'luyken sağlık sigortan oluyor. Hastanelere gidip muayene olabiliyorsun fakat, emekli olman için doldurman gereken prim gün sayında bir azalma olmuyor. Atıyorum, emekli olmak için 3200 gün çalışman gerekiyorsa, işbaşı eğitim programı kapsamında bir şirkette çalıştığın bu günler, 3200'den düşmüyor.

Seni çağırdıkları İşbaşı eğitim programı mı, bilmiyorum. "Mesleki Eğitim Kursu" kapsamında da olabilir.

Google'da aratabilirsin.
0
otonom
(27.04.17)
Daha önce bahçeşehir üniversitesi & wissen akademie ortaklığıyla benzer bir işkur kursuna gitmiştim, bir bit yeniği ile karşılaşmadık. Aslında random almıyorlar, sınavla alıyorlar. Yüzlerce kişi geliyor belki sınava ama sadece sınavda belli başarı oranını sağlayanları alıyorlar. Kursa gitsen de gitmesen de başına iş almazsın, en fazla belli bir süre işkur kurslarına kayıt olamazsın o kadar.
0
gsgsgsgsgsgsgsgs
(27.04.17)
sinav icin para istemiyorlar. wissen egitimin kursu sanirim bu. bahcesehirle anlasmaliydi cunku. kursa gittiginiz her gun icin 20 lira yatiriyorlar. icinde bi bit yenigi yok iskurla anlasmalilar. sinavi gectikten sonra mulakat yapiyorlar yarida birakmayacaginiza ikna etmeniz icin. cunku devamsizlik hakki dolunca kayit siliniyor, onlar da iskurdan parasini alamiyorlar :) kurstan kursa degisir de 5 ay civari suruyor. bu donemde ise sgkli olarak baslamamaniz gerekiyor.
0
pide
(27.04.17)
olur da kursu birakirsaniz iki sene iskurun imkanlarindan faydalanamiyorsunuz.
0
pide
(27.04.17)
(3)

Seğmenler parkının oralarda araba park edecek yer arıyorum

head over heels
Otopark vs de olabilir. Var mı, nerede?
Otopark vs de olabilir. Var mı, nerede?
0
head over heels
(27.04.17)
haftasonu diyorsan zor bulursun. anca kuğulu'nun karşısında buğday sokakta otopark var orası en yakını galiba. ya da karum'un otoparkı
0
cekilmis gayfe
(27.04.17)
segmenlerin etrafinda bir suru park yeri var, hatta direk parkin kenarina yol uzerine koyuyor insanlar araclari. ayrica iran caddesinden cikip, cankaya caddesinden asagi dogru ataturk bulvarinda giderken, yukari kisimda, direk parkin kenarinda da otopark var acikta.
0
kassiopeia
(27.04.17)
@kassiopeia'nın da dediği gibi, parkın işlek değil de ıssız tarafında, Atatürk bulvarına bağlanan yolun Seğmenler Parkı tarafında ücretli otopark var.

Google Maps'e Atatürk Blv No:253 yazarsanız karşınıza çıkar. Yokuş aşağı inerken sağda.
0
otonom
(27.04.17)
(2)

Yalova-Bandırma-Bursa

antipodes
haftasonu bu üçgende olacağım. nereleri göreyim, ne yiyeyim, ne içeyim? önerilerinizi yazar mısınız?
haftasonu bu üçgende olacağım. nereleri göreyim, ne yiyeyim, ne içeyim? önerilerinizi yazar mısınız?
0
antipodes
(27.04.17)
yalova yürüyen köşk
0
for the record
(27.04.17)
araba varsa; bursa'da Cumalıkızık, Gölyaz ve Trilye. Eğer tarihe ilginiz varsa, Osmanlı'nın ilk başkenti olması sebebiyle, şehir merkezini de gezebilirsiniz. Ulucami, Tophane, Yeşil Türbe ve Emir Sultan şehir merkezinde gezilmesi gereken tarihi yapılar.
0
cliquot
(27.04.17)
(3)

yoğurt + müsli

MtKrt
ana öğün aralarında, acıktığım zaman yoğurt üstüne müsli döküp yiyorum. sütle yemeyi sevmiyorum. eti form müsliyi denedim, bitti. farklı markaların önerdiğiniz ürünleri var mı ? bir de ne kadar sağlıklı ? sağlıklı ayağına bildiğin abur cuburdan farksız olanları da var gibi.
ana öğün aralarında, acıktığım zaman yoğurt üstüne müsli döküp yiyorum. sütle yemeyi sevmiyorum. eti form müsliyi denedim, bitti. farklı markaların önerdiğiniz ürünleri var mı ?

bir de ne kadar sağlıklı ? sağlıklı ayağına bildiğin abur cuburdan farksız olanları da var gibi.
0
MtKrt
(27.04.17)
ben de hazır müslileri sağlıklı bulmuyorum onun yerine yulaf+keten tohumu+badem/fındık/ceviz olacak şekilde kendim karıştıyorum. kuru meyve de ekleyebilirsiniz bu karışıma. hazırların içinde şeker mutlaka oluyor. koruyucu da öyle.
0
ofelia
(27.04.17)
Eti Lifalif Yulaf Ezmesi yiyiyorum içine mutfakta bulduğum baharatı katıyorum (tarçın, zerdeçal, chia tohumu, keten tohumu)

Nestle'nin müslisi var, tropik meyveli, karton kutuda oluyor veya Hahne'nin Müslisi var, ikisini de aklıma estikçe alır yerim.
0
Tutkun
(27.04.17)
ben bu linkte ilk sırada olan şeyden hazırlayıp yiyorum. tadı efsane.
diğerleri de güzel olabilir, denemedim.

onedio.com

marka olarak da en katkısızı doğa marka yulaf diye duymuştum. ablam hamileyken doktor da ona bunu önermişti hatta. migros/karfur gibi yerlerde bulunuyor. müsliler hep katkılı malesef.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
(4)

Tanısma

basubadelmevt
Işinde gücünde, üniversitesini bitirmiş bir kişi yine aynı durumda olan karşı cinsle nerelerde tanısabilir?Is ortamından istenmiyor.Aklıma gezilere katılmak geldi.Trekking tarzı günübirlik veya haftasonunu kapsayan turlar. Yelken kursu filan da olabilir belki. Tinder var da ordan da kalıcı iliski is
Işinde gücünde, üniversitesini bitirmiş bir kişi yine aynı durumda olan karşı cinsle nerelerde tanısabilir?Is ortamından istenmiyor.Aklıma gezilere katılmak geldi.Trekking tarzı günübirlik veya haftasonunu kapsayan turlar. Yelken kursu filan da olabilir belki. Tinder var da ordan da kalıcı iliski isteyen birine daha denk gelemedik. Baska fikirleriniz varsa alabilirim.?
0
basubadelmevt
(27.04.17)
fotoğraf kursu ve gezileri zevkli olabilir ilginiz varsa, İstanbul'u da gezmiş olursunuz.

speed dating var www.facebook.com
0
kaset
(27.04.17)
Kadınsan işin kolay erkeksen imkansız.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(27.04.17)
gezilerde kimse kimsenin suratına bakmıyor.
0
eindaclub
(27.04.17)
dans kursu. tek gidilip, ortamdaki tüm karşı cinslerle eğitim amaçlı eşleştirilip her ders dans edeceğin için avantajlıdır.
0
jeanluc
(27.04.17)
(1)

FIBA basket şampiyonası maçları hangi saatlerde olur?

six packsiz
Bileti şimdiden almayı düşünüyorum da. Eğer saatleri çok erken olursa almayacağım muhtemelen yetişemeyebilirim.Bir de zone 5 çok mu kötü bir yer. Orası kötü derseniz zone 3'ü düşüneceğim.
Bileti şimdiden almayı düşünüyorum da. Eğer saatleri çok erken olursa almayacağım muhtemelen yetişemeyebilirim.
Bir de zone 5 çok mu kötü bir yer. Orası kötü derseniz zone 3'ü düşüneceğim.
0
six packsiz
(27.04.17)
Fiba basket şampiyonası dediğin eğer eurobasketse grup aşaması ülker sports arenada(Tükiye maçları için), diğer takımlar sinan erdem'de. Finaller de sinan erdem 'de olacak.
0
the coolest dude
(27.04.17)
(8)

cola zeroyu bırakmak

istanbul kanatlarimin altinda
merhaba, ben küçükken hiç kola içemezdim çünkü annem izin vermiyordu. kolaya hasret büyüdüm ühü ühü. sonra kocaman insan olduğumda da pek canım çekmedi, çok nadir içerdim. ama son 2 senedir evden şu cola zero denen illet eksik olmuyor. bittiği gibi direk gidip yenisini alıyoruz. "aslında çok fazla i
merhaba,

ben küçükken hiç kola içemezdim çünkü annem izin vermiyordu. kolaya hasret büyüdüm ühü ühü. sonra kocaman insan olduğumda da pek canım çekmedi, çok nadir içerdim. ama son 2 senedir evden şu cola zero denen illet eksik olmuyor. bittiği gibi direk gidip yenisini alıyoruz. "aslında çok fazla içmiyorum yeaa" diye kendimi kandırıyorum, bu aralar azalttım ve günde bi bardak içiyorum ama bu bile çok dimi?

erkek arkadaşım da çok seviyor. benden de çok içiyor o. onun da etkisi var, birimiz içince diğerimize de bir bardak koyuyoruz.

bir de şimdi önümüz yaz. kesin günde bir bardaktan çok daha fazla içeceğim. sıcak havada buz gibi coca cola gibisi var mı?

sahiden, var mı? hepten bırakmak istiyorum şunu. onun yerine ne içeyim? soğuk bir şeyler içmek istediğimde şöyle alkol oranı düşük bir bira içsem daha az zararlı olur mu?

eve hiç kola almamak çözüm değil gibi çünkü ben almasam erkek arkadaşım alıyor, o almasa ev arkadaşım alıyor, eve gelen giden arkadaşlar getiriyor vs.
kolayı bırakanınız varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

sevgiler.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
Ben uzun süredir kola içmiyorum, şu an içsem midemi bulandırıyor. İğrenç bir şey gibi geliyor, ki eskiden lıkır lıkır içerdim.
Eve kola almamak çözüm. Olmayınca içmiyorsunuz. Erkek arkadaşınızla kural olarak belirleyin, size gelen arkadaşlarınıza da söyleyin, almasınlar. Bunu bahane olarak kullanıyorsunuz sanki şu an:) Ama çözüme giderken yapılacak şeylerden biri bu yani:)

Kola yerine birayı da tavsiye etmem. Soğuk kahve yapıyorum ben yazın, onu çok seviyorum ki normalde kahve sevmem ve içmem. Meyve suyu sıkabilrisiniz, meyvelerden smoothie yapabilrisiniz, buz gibi ayran yapabilirsiniz, soda içebilirsiniz.
0
peggy
(27.04.17)
Maden suyu icebilirsiniz bol gazlisindan.

Icine limon sikabilirsiniz ya da dogal elma suyunu/portakal suyunu inceltebilirsiniz maden suyuyla
0
kuehles blondes
(27.04.17)
sigara gibi bağımlılık yapan, bulamayınca yoksunluğa girilen bir şey değil.

ben bıraktım. bıraktım dediysem tövbe etmedim. alınırsa yine lakır lakır içiyorum. tek çözüm almamak. dolapta görmeyince canın da istemiyor. sigara gibi gidiyim alayım denmiyor. eve getirmeyin, getirene de engel olun.

eskiden çok içerdim. diyet yaptığım yıllarda almayı da içmeyi de bıraktım. hiç de olsa da içsem tribine girmedim. ama misafir gelecek oluyor mesela, 1.5 litrelik kola alınıyor, yarısı içiliyor. o artan kolayı acımadan gömüyorum. hatta açılmamış şişe varsa bile o da dürtüklüyor, aç beni iç diyor. lakin evde hiç yoksa da gidip alayım demiyorum, markette görünce canım çekmiyor.

kısacası bir süre almayın. başka şey alın yerine. soda alın mesela. o soğuk gazlı hissiyatı karşılasın.
0
kibritsuyu
(27.04.17)
Açılın, reklam yapacam. Bunu iç;
www.instagram.com
0
arnold schwarzeneger
(27.04.17)
alışkanlık tamamen, eskiden birçok yemekle içerdim çünkü eve alınırdı, dışarda yemek yerken içilirdi alışkanlık olmuştu çünkü ama çok uzun zamandır hiç aramıyorum hiçbir gazlı içecek meyve suyunu. 1 kutu kola bile bitiremiyorum.
düzenli su içmenin de etkisi var, önceden su yerine kola içen bir insandım
0
limoncello
(27.04.17)
@arnold

abi bu süpermiş de benim kadar üşengeç ve uyuşuk bir insan sadece bu tarifteki böğürtlenli buz küplerini yapar, onu da kolanın içine atıp içer sonra =)

toz zencefil ve stevia nedir nerede bulunur bilmiyorum bile. ama malzemeleri bulursam bir kere deneyeceğim. tadı nasıl? neye benziyor?

tüm önerileriniz, dikkate alacağım. evet sigara gibi bağımlılığı yok aslında düşününce. eve almamayı başarırsak "şimdi kola olsa da içsek" diyeceğimi sanmıyorum.

teşekkür ederim.
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
Eve hiç bir yapay içecek almamaya çalış. Vücudundan tamamen çıktığında zaten canım birdaha istemeyecek. Yazdığın doğru ; yazın sıcakta içecek arıyoruz diyorsun, bunu maden suyu ile ,soda ile ya da en güzeli Soğuk Su ile giderebilirsin. Bunlara alışınca kola içtiğinde kendini rahatsız hissediyorsun. Çünkü kolanın da meyve sularının da içeriği belli.
0
Erensq06
(27.04.17)
Tadı güzel. Değişiklik de iyidir. Aha bu da var;
www.instagram.com
0
arnold schwarzeneger
(27.04.17)
(1)

Yunan konsolosluğuna direkt kapıda vize başvurusu yapabiliyor muyduk?

dahayeniymis
Feribot şirketleri ancak bizim aracılığımızla mümkün dedi ama güvenemedim, konsolosluğa da ulaşamıyorum. Bireysel olarak gidip başvuran var mı? Birkaç şey soracaktım. Şimdiden teşekkürler.
Feribot şirketleri ancak bizim aracılığımızla mümkün dedi ama güvenemedim, konsolosluğa da ulaşamıyorum. Bireysel olarak gidip başvuran var mı? Birkaç şey soracaktım. Şimdiden teşekkürler.
0
dahayeniymis
(27.04.17)
Oluyor öyle aracılık değil ama dönüş biletinize ihtiyacınız var.
0
kullanıcıadımbuolsun
(27.04.17)
(13)

gördüğünüz en uç ahlaki bozukluk nedir ?

Esinsin
yani bozukluk olup olmaması tabi değişir kişiden kişiye göre de. mesela evli adamın karısını aldatması karısının bundan haberdar olması ve izin vermesi vs ama yakın çevrenizde mesela bu ve bu tarz şeyler hiç gördünüz mü ? dıdımın dıdısından duydum varmış öyle bir şey değil evet yaşadım şu şuydu çok
yani bozukluk olup olmaması tabi değişir kişiden kişiye göre de. mesela evli adamın karısını aldatması karısının bundan haberdar olması ve izin vermesi vs ama yakın çevrenizde mesela bu ve bu tarz şeyler hiç gördünüz mü ? dıdımın dıdısından duydum varmış öyle bir şey değil evet yaşadım şu şuydu çok ilginç gelmişti tarzı.
tamamen amaçsız ve ufuk açmaya yönelik bir sorudur. hani vay be ne hayatlar var biz de hala şuna buna takılıyoruz demek için sordum biraz.
hadi kolay gele
0
Esinsin
(27.04.17)
Herhangi bir yalan söylenmesi.

Cinsellikle ilgili hiçbir şey bana ahlaksızlık olarak gelmiyor (tecavüz hariç).
0
crown
(27.04.17)
Dışardan dindar gözüküp içinde pedofili, her türlü sapıklığı barındıran, kendi karisi bacisi disindaki kadinlara potansiyel o* gozuyle bakan hasta ruhlu insnlardaki bozukluk. Ahlaksız tanımı çok degisken elbette ama bunlar kendi ahlaki ile bile celisen tipler oldugu icin bana en igrenci bu sapik dinci tayfasi geliyor.

Edit: cok pardon, kendi basimdan gecen cok uc bir sey bulamadim su an. Cok sukur diyeyim o halde.
0
neferkitty
(27.04.17)
@crown @neferkitty sadece başlığı okuyup mu cevap verdiniz ? evet bunları duyuyoruz ama ben yaşanmışlık olarak soruyorum. atıyorum kaynım karısını aldatıyordu karısı da bunu biliyordu hatta aldattığı kadınla arkadaştı vs tarzı
0
🌸Esinsin
(27.04.17)
yani en uç sayılmaz ama ailede yaşandığı için söylüyorum; annem iş için gittiği yerin plajında babamı başka kadınla yakalamış :/ tamamen tesadüf olmuş. babamı işte biliyormuş. boşandılar tabii.
0
yue
(27.04.17)
ahlaki bozukluk değil bana kalırsa ama siz nasıl değerlendirirsiniz bilemem.

benim sevgilim evli, ama eşiyle 2 senedir ayrı yaşıyorlar.

açıkçası "vay be" denilecek bir hayat değil, ama bunu kötü anlamda demedim. çünkü normal bir çiftten farkımız yok. hayat sevgilimin hayatı ve onun tercihi, geçmişinin beni hiç alakadar etmediğini düşünüyorum. başta bana da ters geldi elbette evli bir adamla birlikte olmak, ama birbirimizi bu kadar severken böyle bir sebepten onu kaybedemezdim.

tabi bir ara boşanacaklar ama bu ne zaman olur bilmem. bence çok da önemli değil, zaten yakın zamanda evlenmek gibi bir isteğim yok.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
@istanbul

yahu bu numarayı hala yutan var mı?
o adam boşanmaz. senden de sıkılana kadar bu şekilde takılacak.
hadi bir mucize oldu boşandı senle evlendi diyelim.
sen evde beklerken adam kendine yeni sevgili yapacak.
tarih tekerrür meselesi.
0
supermatik
(27.04.17)
@supermatik
adım geçmiş o yüzden cevap vermek istedim.

böyle düşünmekte çok haklısın çünkü durumu yaşamadan önce ben de muhtemelen aynı şeyi derdim. ama genellemelerin ne kadar da yanlış olduğunu fark ediyor insan böyle bir ilişki yaşayınca.

öncelikle "o adam" dediğin kişi benim her şeyden çok sevdiğim sevgilim, neredeyse 2 yıldır da beraberiz ve birbirimiz için yapamayacağımız şey yok. gerçekten yok. bir gün bile ayrı geçirsek çok özlüyoruz birbirimizi, bir bakışımız bile yetiyor her şeyi anlatmaya. bizi tanısan böyle demeyeceğine eminim :) hatta biraz yapışık ikiz gibi olabiliriz, işten arta kalan bütün zamanımızda beraberiz çünkü. ama ne o ne de ben birbirimizden hiç sıkılmadık.

olaya biraz şöyle bakmanı isteyeceğim. diyelim sevgilim 2 sene önce boşanmış olsaydı, sen şimdi bana "seninle de evlenip boşanacak ve yeni sevgili yapacak, çünkü tarih tekerrür" mü diyecektin?

adam ilk evliliğinde aradığı aşkı sevgiyi bulamamış olabilir, kadın dırdırından bıkmış olabilir, ben de pek dırdır eden bir kadın olmadığımdan aradığı huzuru bende bulmuş olabilir. kağıt üzerindeki iki imzaya bu kadar anlam yüklemeyin.

ha yarın öbür gün allah korusun ayrılırsak da normal bir çiftin anlaşamayıp ayrılmasından farklı bir şey olmayacak bu.

nasip kısmet bu işler tabi bilemem şimdiden ama bence biz bir ömür beraber oluruz, ve ömrümüzün sonuna kadar o evli olmaya devam etse bile hiç umurumda olmaz. evli olan onlar ve sevgilimin eşi bile görüşmediği kocasıyla evli kalmayı umursamıyorken beni niye ilgilendirsin ki.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(27.04.17)
eski kız arkadaşıma çocukken annesinin sevgilisi tecavüz etmişti. annesi de tepkisiz kalmış öğrendiğinde. tanıdığım en örselenmiş ruha sahip insandı.
bir de 70'lerde falan bizim semtten biri evlenebilsin diye birine tecavüz etmiş, evlendirmişler de üstelik.
0
misterturist
(27.04.17)
eniştem.
halamı kaçırıp tecavüz etmiş evlensin diye.
ama asıl ondan bozuk olan halam herhalde 8 tane çocuk yapmış o adamdan.
Almanyada yaşarken ilticacı özellikle şanlıurfalı arkdaşlar arasında epey bir ahlaksızlık vakası dinlemiştim anlatmakla bitmez, urfada jandarma çavuşu olarak görev yapan abimden de epey vaka dinledim-ki kendisi istanbuldan gitti askere 2 üniversite okuduktan sonra ve 35 yaşındaydı, toy, cahil, görmemiş biri değildi. genel olarak urfalılardan da korkuyorum.
0
niye ama
(27.04.17)
geçen gün müge anlı'da görmüştüm, gelinine tecavüz eden kayınpeder. sonra da gelinini öldürtüyor, kadıncağızın engelli çocukları var. oğullarıyla birlikte öldürüyorlar, öldürme bahanesi ne attığı iftira: başka erkeklerle konuşuyor, namusumuz elden gidiyor. bu adam bence ahlaken çökmüş bir insan.
0
pinkpeony
(27.04.17)
Ben yazayim komsumuzu.

Adam bankada mudur yardimcisiydi. Altinda calisan adam para kacirdi. Bunu yaparken ustlerinin imzasi lazimdi. Guya en yogun anlarinda aralara sikistirilmis kagitlari imzalatmis. Bizim komsu da bu nedenle atildi.

Sonra bi ise girdi. Evden uzakta bi yer oldugundan orada ev tuttu. Yazlik yer oldugundan bir turistle tanisti. Her yere kadinla bebegiyle fotograf koydu. Hatta bebegin ondan oldugunu dusunuyor herkes.

Sonra ordan cikti. Gecen sene evlerini polis basti. Cocuk pornoso yayma sucundan. Bi onceki isinde kalsigi evden yapilmis yayin. Ev arkadasini sutluyor simdi.

Hep masum oldugu fikri bana cok aykiri geliyor. Cunku git gide tavirlarindaki bozulmayi herkes goruyor. Kolay para icin uapmis olabilecegini dusunuyorum.

En son da evi birbirine katti, universite ogrencisi kizinin verdigi matematik dersinden aldigi parayi istedi vermeyince de evi yikti.
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine
(27.04.17)
ibnelik. sırf seks yapmak için cinsiyet mi değiştirilir ameka.
0
cekilmis gayfe
(27.04.17)
kendisi dışarda gezen kadınların poposuna alenen bakıp, kızkardeşini ve kızını başkalarından kıskanan erkekler var. belki türk filmlerinde görmüş de olabilirim bu tipleri. ama sanki var böyle. birde memlekette anlatılagelir adam tüm gelinlerini denermiş o biçim. burda hep beraber tövbeestağfirulluh çekiyoruz. valla ben gelinlerin yalancısıyım. üstelikte gülerek anlatıyorlardı. kocaları da babalarında çok korkarmış. ama babamızdan kendinizi esirgeyin derlermiş. ben de oturdum bunları dinledim vakti zamanında bu kulak neler duymadı. edit: yanlış anlaşılma olmuş gelinler izin verir mi? kaçıyorlarmış. adam zaten bunak mı neymiş.
0
for day to break
(27.04.17)
(7)

Fotoğrafçılık hakkında

infernalcadre
Merhabalar, bir süredir fotoğrafçılığa merak saldım ama hiç bir bilgim yok. İşin kötüsü fotoğraf makinemde yok. Fakat İphone 7 Plus ım var. Şimdi sorularım şunlar : 1-İphone 7 Plus ile fotoğrafçılık yapabilir miyim ? 2-Fotoğrafçılık bilgimi arttırmak için kurslara yada topluluklara gitmem gerekir mi
Merhabalar, bir süredir fotoğrafçılığa merak saldım ama hiç bir bilgim yok. İşin kötüsü fotoğraf makinemde yok. Fakat İphone 7 Plus ım var.

Şimdi sorularım şunlar :

1-İphone 7 Plus ile fotoğrafçılık yapabilir miyim ?

2-Fotoğrafçılık bilgimi arttırmak için kurslara yada topluluklara gitmem gerekir mi ?

3- Topluluğa gittiğimde "telefonla fotoğrafçılık mı yapacaksın ulen" derler mi ?

4- Bana önerebileceğiniz kitaplar ya da kaynaklar var mı?
0
infernalcadre
(27.04.17)
Ben derdim öyle. Ama iPhone ile çok güzel fotolar çekenler var. Kurs olmazsa internet üzerinden birşeyler öğrenebilirsin. Hatta iPhone 6 ile çok güzel bir moda çekimi videosu vardı youtubeda.
0
sutlu nescafe
(27.04.17)
1. Fotoğrafçı olamazsın belki ama güzel fotoğraflar çekebilirsin. Gerçi artık akıllı telefon fotoğrafçılığı ayrı bir dal olarak kendini kabul ettirmiş durumda.
2. Kursa gitsen iyi olur. En azından kompozisyon öğrenebilirsin, telefonundaki ayarların ne anlama geldiğini öğrenirsin, çektiğin fotoğraflara estetik katarsın, ışığı nasıl kullanman gerektiğini öğrenirsin.
3. Kurslarda kötü, eski vb de olsa bir dslr'ınız olsun diyorlar. Ama teorik bilgi almaya geldim dersin, şart değil.
4. Youtube'da birçok eğitici video oluyor, bunları incele derim:
www.youtube.com
0
peggy
(27.04.17)
Ben sunu gercekten merak ettgm ıcın soruyorum. o telefonun fiyatına gercekten guzel makıne alabilirsin. Daha ucuz telefon alıp düz kamerayla çekmek varken, neden telefon?
0
fasulyek
(27.04.17)
@sutlu nescafe
@peggy
Teşekkürler

@fasulyek O telefona ihtiyacım var bu sebeple aldım daha ucuz bir telefon işimi görmüyor maalesef. Hani illa iyi kötü bir makine al denirse onu da alırım. Zaten asıl öğrenmek istediğim birazda, giriş seviyesi bir fotoğraf makinesinin yaptıklarını İphone 7 Plus yapabilir mi
0
🌸infernalcadre
(27.04.17)
@infernalcadre, giriş seviyesi bir dslr'ın yapabildiğini iphone yapamaz, ikisini karşılatırmak doğru değil bence, farklı şeyler. Ha kompakt makineler ile karşılaştırabilirsin, onların yaptığını belki iphone yapabilir, hatta otomatik ayarda kompakt ile çektiğin fotoğraflardan daha başarılı fotoğraflar yakalabilirsin iphone ile.
0
peggy
(27.04.17)
Iphone ile çok güzel fotoğraflar çekiliyor ama profesyonel gözle bakınca muhtemelen oldukça basit görünüyorlardır. Fotoğrafçılıkta ilerlemek istiyorsan da illa bir noktada profesyonel bir makineye geçmen gerekeceğinden, baştan fotoğraf makinesi yolunu seçmen daha mantıklı.
0
arnold schwarzeneger
(27.04.17)
mobil fotografçılık diye bir kavram var zaten. Tabi çekilen fotograflar makine ile çekilen fotoğrafın yerini tutmaz ama sosyal medyada paylaşılabilecek düzeyde güzel fotoğraflar çıkıyor.

mobil fotografcılıkla ilgili topluluk filan var mı acaba bende merak ettim.
0
bnmzz
(27.04.17)
(4)

Dolar daha da düşer mi?

tahin pekmez yoğurt
3.52'den almıştım. Bozdursam mı? Daha da düşer mi acaba? Çok param yok bin $.
3.52'den almıştım. Bozdursam mı? Daha da düşer mi acaba? Çok param yok bin $.
0
tahin pekmez yoğurt
(27.04.17)
Dolar yüksekteyken niye bunu yapmadın? Referandumdan sonra böyle olacağını biliyordun.

Ziyan edersin, böyle bir şey yapma. Az daha bekle, 3.90 ı görecek yıl sonuna doğru
0
MaNOfTheYear
(27.04.17)
Ben olsam, paraya ihtiyacım olmasa parayı hiç bozdurmam. Ki öyle yapacağım. 3.10'ken almıştım. Bunun hiç bir zaman 3.10'un altına düşeceğini sanmıyorum. Benim aldığımda 3.10 un altına bir çok kez düştü ama yine de satmadım. Varlığımın değerinde bir azalış olmadı. Üstine bir de faiz aldım. Türk Lirasında kalsaydım zararda olacaktım.
0
birşeylersoracağım
(27.04.17)
Yukselir
0
scuderia
(27.04.17)
Hocam bin lira küçük bir miktar. Madem almışsınız bekleyin. Bence 3.52 alım için iyi bir fiyat. Bir kaç haftaya kalmaz 3.6 ı geçer bence.
0
chaoslord
(27.04.17)
(4)

Abd vatandaşı için Türkiye vizesi??

tabanzabonanza
Abd vatandaşı bir arkadaşım haftaya buraya gelecek. yalnız daha önce hiç gelmedi ne ben ne de o vize işlemleri nasıl oluyo bilmiyoruz? bilenler yardım edebilir mi?
Abd vatandaşı bir arkadaşım haftaya buraya gelecek. yalnız daha önce hiç gelmedi ne ben ne de o vize işlemleri nasıl oluyo bilmiyoruz?

bilenler yardım edebilir mi?
0
tabanzabonanza
(27.04.17)
e vize sitesi var
online veriliyor
0
kingcyrax
(27.04.17)
oradan online aldıktan sonra başka hiç bir işlem yapmasına gerek yok mu peki?
0
🌸tabanzabonanza
(27.04.17)
yok. vize ciktisini alip gelecek, girerken cikti aldigi kagida (vizeye) kase bastirmayi ihmal etmesin. bazen unutuyorlar, cikarken sorun oluyor.
0
kassiopeia
(27.04.17)
çook teşekkürler
0
🌸tabanzabonanza
(27.04.17)
(4)

hepsiburada indirimleri

gneral
arkadaşlar selam,bugüne özel büyük indirim varmış, teknolojiye aşina olanlara sorum, fiyatlar gerçekten düşük mü? yoksa ana fiyatı yüksek gösterip indirim var diyerekten keriz silkeleme operasyonu mu?
arkadaşlar selam,

bugüne özel büyük indirim varmış, teknolojiye aşina olanlara sorum, fiyatlar gerçekten düşük mü?

yoksa ana fiyatı yüksek gösterip indirim var diyerekten keriz silkeleme operasyonu mu?
0
gneral
(27.04.17)
forum.donanimhaber.com

Ölücü kardeşlerimizin dediğine göre indirim yok, hatta bir tık daha pahalı ürünler bile varmış indirime rağmen.
0
chicha
(27.04.17)
iki gün önce telefon almıştım, aynı fiyat şu an.
0
ravenudon
(27.04.17)
takip ettiğim süpürgeden anladım güya indirimde ama indirim falan yok yani.
0
yue
(27.04.17)
Nokia lumia 540 ve alcatel idol 3 ve 4 inanılmaz indirimde ofis telefonu olarak lumia 540 aldım idol 3 ise annem için aldım gerçekten muhteşem tavsiye ederim

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
0
smokee
(27.04.17)
(2)

Logan filmi --- spoiler içerebilir

ravenudon
Selam arkadaşlar, --- spoiler olabilir son uyarı ----Xmen volverine sadece sinemadan takip eden biri olarak Logan filmini izledikten sonra arada bazı hikayeleri kaçırdığımı farkettim, çizgi film ya da çizgi romanlarda açıklaması var galiba,1- bizim logan ölümsüz değilmiydi(kendini iyileştiren anlam
Selam arkadaşlar, --- spoiler olabilir son uyarı ----

Xmen volverine sadece sinemadan takip eden biri olarak Logan filmini izledikten sonra arada bazı hikayeleri kaçırdığımı farkettim, çizgi film ya da çizgi romanlarda açıklaması var galiba,

1- bizim logan ölümsüz değilmiydi(kendini iyileştiren anlamında), adimantiyum bu adamı niye 100 yıl zehirlemedi de son 20 yılda zehirledi?
2- son zamanlardaki bi filmde bunun adimantiyumunu çıkarmışlardı, noldu da geri geldi? (bi ara geçmişte geri gittiler felan o yaşananları mı değiştirdiler de yaşanmadı)
3- bu kel professor öldüydü (zaman geri - ileri gitmeli filmde geldiydi gerçi ama nasıl geldiği orda da yoktu)
4- tüm mutantları bu profesör yanlışlıkla öldürmüş galiba, o hikaye nedir?
5- logan bitti mi? devamı var mı hikayesinin ( en azından hugh jackman' ın olmayacağını biiyoruz)

şimdiden teşekkürler.
0
ravenudon
(27.04.17)
Çünkü rejenerasyon dna'larla oluyor ve hem günümüzü tehdit eden gdo'larla hem de yaşlandıkça logan'ın dna'ları bu yeteneğini yitiriyor. Zaten filmde mutantları köreltip yok etmek için her şeye bilinçli olarak mısır şurubu koyuyorlar. Gıda endüstrisine çok güzel bir eleştiriydi bu.

Diğer soruların cevabı diğer filmlerde gizli, başlayıp sırayla izlemeni tavsiye ederim.

Profesör X onları nasıl öldürdü bilmiyoruz, filmde bahsetmiyor.

Wolverine olmayacak muhtemelen, bu yüzden x-23'ü sinemaya soktular. Kız büyür, dişi Wolverine olur. Benim şahsi fikrim bu. Hugh Jackson olmayacaksa olmasın zaten. Yerine başkasını düşünemiyorum.
0
yirmisantim
(27.04.17)
Sinematik evren bu işlere çok değinmiyor ama çizgiroman dünyasında, Death of Wolverine serisinde uzaydan gelen bir virüs Wolverine'in iyileşme yeteneğini ortadan kaldırıyordu, Adamantium'un zehirlemeye başlaması bununla ilgili bir durum. Yine çizgiroman dünyasında her karakter en az 50 defa ölüp dirilmiştir ama bu sinematik evrende çok olan bir şey değil, ekstrem bir durum olmazsa tekrar gelmez. Misal Spider-Man falan başka serilerde başka aktörler tarafından canlandırılıyor ama Wolverine Hugh Jackman'la özdeşleştiği için biraz zor. Gerçi Deadpool'la ortak bir filmi olabilir diyorlardı ama o da küçük bir ihtimal sanırım.
0
angelus
(27.04.17)
(1)

askerlik tecil sorusu

roket adam
şimdi yök'ün 3 dönem kuralına takıldığım için muhtemelen 2017 haziran'da okuldan atılacağım.ama askerlik durum belgemde 22.02.2019'a kadar tecillidir diyor.herhangi bir şey yapmadan 02.2019'a kadar askerliğim tecilli diyebilir miyim? yoksa atıldıktan sonra çat diye çağırırlar mı başka bir yl'e kayıt
şimdi yök'ün 3 dönem kuralına takıldığım için muhtemelen 2017 haziran'da okuldan atılacağım.

ama askerlik durum belgemde 22.02.2019'a kadar tecillidir diyor.

herhangi bir şey yapmadan 02.2019'a kadar askerliğim tecilli diyebilir miyim? yoksa atıldıktan sonra çat diye çağırırlar mı başka bir yl'e kayıt olma şansım olmadan?
0
roket adam
(27.04.17)
Kayitli oldugun askeri bolge, okula her donem (veya her yil) yazi yaziyor. Bu ogrencihala ogrenci mi diye. Eger atilirsan, ogrenci isleri de bu sekilde bilgi verecektir ve tecilin bozulur.
0
scuderia
(27.04.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.