[]

spam mesajları şikayet etmek

şimdi işe yarar veya yaramaz bilmiyorum ama ben bana gelen izinsiz, spam sms mesajlarını ticari elektronik ileti şikayet sistemi (tiss) aracılığı ile e-devlet üzerinden şikayet ediyorum. ekran görüntülerini de ekliyorum.

mesajların birçoğunda sms iptali için numara vermişler. daha önceden telefonumu vermiş olduğum firmalar için zaten sms iptali için mesaj atıyorum, şikayet de etmiyorum.

ama daha önce telefonumu vermediğime emin olduğum firmaları şikayet ediyorum ama sms iptali için mesaj falan atmıyorum. çünkü bunlar benim daha önceden telefonumu verdiğim firmalar değiller.

şikayet etmekle birlikte iptal mesajı da atmalı mıyım? tiss bana "şikayet etmişsin ama iptal mesajı da atmamışsın" der mi? numaramı ele geçirip izinsiz mesaj atan firma için masraf edip mesaj atmak zorunda mıyım?

 
girip şikayet etmek üç dakikalık iş, şimdilik hiç üşenmiyorum. cezası mezası varsa ceza alsınlar istiyorum. engellemek işin kolay yolu. gerekirse engellerim de şikayet prosedürü nedir onu bi öğreneyim. illa iptal mesajı atmak gerekiyorsa onu da atıcam masrafı neyse ne.


  • kibritsuyu  (27.04.17 16:03:50) 
Mesaj atmaniz gerekli bence. Cunku o numaranizi verdiginiz firmalar size zaten genellikle, numaranizi alıyoruz ve 3. kisilerler paylasacagiz haberin olsun tarzinda bir sey de kabul ettiriyorlar, su okumadigimiz sozlesmelerde. Dolayısıyla bu adamlar da numarani paylastigin bu firmalardan aliyorlar numaranizi. Listeden cikmaniz icin adamlar iptal sansi taniyorsa illegal bir durum yok. Ama eger iptal etmenize ragmen 3 gun sonra da mesaj atmaya devam ediyorlarsa o zaman illegal is yapmis olurlar ve sikayet hakki dogar size.


  • veritaslibertas  (27.04.17 16:55:02) 
numaramı verdiğim firmalar mesaj atıcaz diye kabul ettiriyorlar, onu soruda söyledim zaten. öyle firmalara iptal için mesaj atıyorum, şikayet falan da etmiyorum, zamanında bir nedenle vermiş ve öyle bir şeyi kabul etmiş olmak benim eşşekliğim tamam.

peki numaramı vermediğim firmalar için illa iptal mesajı atmak zorunda mıyım?

sinpaş'ın önünden bile geçmedim, ev falan bakmışlığım yok, internet sitelerine bile girmişliğim yok. en ufak alakam yok.

oran'daki lourees mağazasından halı almışlığım, uğrayıp gezmişliğim, kapısının önünden geçmişliğim bile yok. hatta başka bir mağazadan da kendim gidip halı aldığımı hatırlamıyorum. koçtaş'tan aldık evin halılarını.

koçtaş'tan bir sürü şey daha aldık, koca evi yaptırdık, malzemelerini aldık, teslimat için numaramı da verdim, bir şeyler de imzaladım. koçtaş mesaj atsa onu şikayet etmem, mesaj atar iptal ettiririm mesela, daha önce kendim verdim derim, niye şikayet edeyim derim.

cep telefonu numaram kartvizitimde yazıyor, her yerden almış olabilir numaramı ama mesaj için izin falan vermiş değilim.

bunları hiç üşenmeden şikayet ediyorum, işe yarar veya yaramaz. şikayet ile birlikte iznim olamdan mesaj attıkları halde illa iptal mesajı da atmam gerekli mi?

engelleyip geçmek kolay yolu. ben engellemek yerine biraz uğraşmak istiyorum, manyağım bu konularda.
  • kibritsuyu  (27.04.17 17:31:40 ~ 17:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.