[]

Ekspertiz yaptırmak

Almayı düşündüğümüz bir daire var. Kredi kullanmayacağız. Ancak binaya ve daireye bankaların kredi verirken baktırdığı gibi baktırmak istiyoruz. Bu firmaları nereden bulabiliriz?




 
Apartman görevlisiyle konuştuk. Binanın bodrumunda su birikiyormuş. Ama daireler Birleşip yaptırmışlar. Havuz oluşturulmuş gelen su pompayla kanalizasyona sevk ediliyormuş


  • tavish11  (27.04.17 17:10:33) 
banka ekspertiz raporunu paylasmayabiliyor.

araci kurumu ogrenebilirsiniz ama.
  • cedex  (27.04.17 17:31:11) 
SPK lisansli zibilyon tane sirket var ancak onlar da gidip etraftaki 3-4 emlakcidan fiyat alip ortalamasini aliyorlar ve yuzde 10-15 eksigini yaziyorlar. 100'den fazla ekspertiz raporu gormus biri olarak soyluyorum:)


  • scuderia  (27.04.17 18:16:14) 
selam

öncelikle berliteyim ki bir değerleme firmasında yöneticiyim.
öyle 3-5 emlakçıya sorup da değer belirliyorlar demek saçmalık. öyle yüzlerce rapor filan görmedim, binlerce rapor geçti kontrolümden.
bu değerleme raporları hazırlayandan sonra iki kişinin kontrolünden geçiyor.
bölgede satılık değil satılmış daireler araştırılıyor. değerlenecek dairenin özellikleri ile şerefiyelendiriliyor ve bölgede hazırlanmış raporlar ile kıyaslanıyor. bu sadece değer aşaması. bunun dışında teknik araştırmalar da var.

bankaya gidip önce ev alacam diyip sonra vazgeçtim demek de olmaz. bankaların raporları müşteriler ile paylaşması, değerleme firması müsade etmedikçe yasak. paylaşamazlar. paylaşanlar suç işlemş olurlar.

rapor hazırlatma konusunda bana özelden ulaşırsan sana yardımcı olabilirim.

dip not: değer %10-15 eksiği yazılmaz. yazanlar hata yapmış olur. bir dünya kriteri var bunu hesaplamanın.
  • teritori  (27.04.17 18:23:06 ~ 18:24:36) 
Teritori Bey, size mi inanacagiz gorduklerimize yasadiklarimiza mi. Madem cok iyi biliyorlar bu isi 5 farkli eksper 5 farkli fiyat cikarir mi? Hem de aralarinda ucurum olan fiyatlar. Eger standardize olsa boyle seyler olmaz degil mi? Calistigimiz firmalar da oyle mahalle arasi firma degil. Babalar gibi en buyuk bankalarla calisan firmalar. Hatta banka sunu yaz diyince yazan firmalar biliyorum. Yaptiginiz ise cok saygi duymakla birlikte, sulandirilmaya ve manipulasyona cok acik bir is yaptiginizi kabul edin.

Hayirli aksamlar.
  • scuderia  (27.04.17 21:12:26) 
Sayın scuderia

Umarım moderasyon "soruya cevap değil" gerekçesi ile silmeden görürsünüz.

Değerleme firmaları değeri takdir eder, satış değeri budur demez. Kimse hata yapmaz diye bir şey yok. Bu hata oranı da uluslararası değerleme standartları ve spk tebliğlerinde belirtilmiş (%20). Bu sebeple 5 farklı eksper 5 farklı değer çıkarır. Aynı eksper bile farklı değerler çıkarabilir kullandığı değerleme yöntemine göre.

Benden size bir tavsiye, eğer 5 firma da farklı değerler yazıyorsa kabul edilir aralık dışında kalana rapor ücretini ödettirin, bakın bir daha oluyor mu

Ayrıca bankanın istediği değerleri yazan firmaların neden bunu yapmak zorunda olduğunu yazsam buradan köye yol olur.

İyi akşamlar
  • teritori  (27.04.17 22:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.