[]

bu olay nedir? (işkur - bahçeşehir üniversitesi)

merhaba;

dün bahçeşehir üniversitesi tarafından cep telefonumdan arandım. işkur işbirliğiyle gerceklestireceklerini söyledikleri "nitelikli bilgi teknolojileri uzmanı yetiştirme programı"na kayıt olmak isteyip istemediğimi sordular. haftaya çarşamba bahçeşehir beşiktaş kampüsünde bir yeterlilik sınavı yapılacakmış. sınavda başarılı olan adaylar kontenjan dahilinde kurs görmeye hak kazanacak ve haftanın beş günü kurs alacaklarmış. kursa devam ettiğimiz süre zarfında sigortamız yatacak ve sembolik bir ücret alacak, eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar için de eğitim sonunda uygun bir işe yerleştirme garantisi verilecekmiş.

aklıma takılan sorular şunlar: iskurda kaydım var fakat böyle bir eğitim için başvuruda bulunduğumu hatırlamıyorum. bana nasıl ulaşmış olabilirler? bir de birçok insan bilişim alanında kendini geliştirmek ve bir işe yerleşmek için özel kurslara bir dünya para öderken ve iş bulmak için sırada beklerken iskur'un bu olanağı random kişilere sağlaması ne kadar akıl alır bi şey? bu işin içinde bir bit yeniği var mıdır? kursa devam etmem halinde ileride başıma iş alır mıyım?

teşekkürler.

 
Sınav parası isteyebilirler.

İşkur bu olanağı random sağlamıyor. Firma işkurun belirlediği standartları sağlayıp İşkur'a biz bu şekilde personel eğiteceğiz diyor. Firmaya personeli işkur değil, firmanın kendisi buluyor.

İşbaşı eğitim programı için şunu söyleyebilirim:

Belirli bir süre çalışıyorsun ve İşkur sana günlük 50 tl veriyor. Bu sürenin sonunda şirket seni bünyesine almak zorunda değil. Ama İşkur'dan alacağın belge ile başka bir şirkete girdiğinde, yeni girdiğin şirket belirli bir süre senin sigortanı ödemiyor, çünkü işkur ben karşılarım diyor. Bu da seni işe alacak şirketin işine geliyor.

İşkur'luyken sağlık sigortan oluyor. Hastanelere gidip muayene olabiliyorsun fakat, emekli olman için doldurman gereken prim gün sayında bir azalma olmuyor. Atıyorum, emekli olmak için 3200 gün çalışman gerekiyorsa, işbaşı eğitim programı kapsamında bir şirkette çalıştığın bu günler, 3200'den düşmüyor.

Seni çağırdıkları İşbaşı eğitim programı mı, bilmiyorum. "Mesleki Eğitim Kursu" kapsamında da olabilir.

Google'da aratabilirsin.
  • otonom  (27.04.17 14:12:53 ~ 14:17:38) 
Daha önce bahçeşehir üniversitesi & wissen akademie ortaklığıyla benzer bir işkur kursuna gitmiştim, bir bit yeniği ile karşılaşmadık. Aslında random almıyorlar, sınavla alıyorlar. Yüzlerce kişi geliyor belki sınava ama sadece sınavda belli başarı oranını sağlayanları alıyorlar. Kursa gitsen de gitmesen de başına iş almazsın, en fazla belli bir süre işkur kurslarına kayıt olamazsın o kadar.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (27.04.17 14:36:43) 
sinav icin para istemiyorlar. wissen egitimin kursu sanirim bu. bahcesehirle anlasmaliydi cunku. kursa gittiginiz her gun icin 20 lira yatiriyorlar. icinde bi bit yenigi yok iskurla anlasmalilar. sinavi gectikten sonra mulakat yapiyorlar yarida birakmayacaginiza ikna etmeniz icin. cunku devamsizlik hakki dolunca kayit siliniyor, onlar da iskurdan parasini alamiyorlar :) kurstan kursa degisir de 5 ay civari suruyor. bu donemde ise sgkli olarak baslamamaniz gerekiyor.


  • pide  (27.04.17 14:38:50) 
olur da kursu birakirsaniz iki sene iskurun imkanlarindan faydalanamiyorsunuz.


  • pide  (27.04.17 14:39:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.