[]

iskoç biriyle tanıştım konuştum dediklerinden bi pok anlamadım

moralim bozuldu ya. ingilizce ne olursa olsun anlardım duyduğumu ama adam o kadar hızlı ve garip konuşuyordu ki dediklerinin yarısın anlamadım 1 saat anlıyor taklidi yapmaya çalıştım anlamadığım yerlerde resmen moralim bozuldu olum bu iskoçların aksanı pok gibi zaten kimse onları anlamıyor deyin lütfen.




 
bbc'de iskoçlara altyazı eklediklerini gördüm. çok sorun etmeye gerek yok.


  • misterturist  (27.04.17 17:07:58) 
kendileri de farkında anlaşılmadıklarının, yavaş konuşmasını iste anlayışla karşılar. gittiğim bir hostelde her milletten insan vardı amerikalısı bile anlamıyordu iskoçları merak etme :)


  • part time pollyanna  (27.04.17 17:20:51) 
  • edgenabby  (27.04.17 17:24:25) 
azerileri ne kadar anlıyorsak işde.


  • jamswety  (27.04.17 17:25:16) 
@camussar ahhahah haklısın ama en anlaşılır olan konuşma sanırım onlarınki
özellikle boston aksanı çok garip, dil konusunda kendime çok güvenmem ama bazen kimsenin anlamadığı kelimeleri ben anlıyordum :D

  • part time pollyanna  (27.04.17 17:29:42) 
scottish english mi konuştu farkında olmadan :D normalde konuştukları şey düz ingilizce değil çünkü. lehçe. örnek mesela

I got mugged once in Glasgow as a young teenager. This is how the conversation went.
"Im going to need whatever money you have on you kid" "I got £20 note but need it to get the train home" "How much is your ticket?" "Bout £8 or £9" "Oh, thats alright, ive got change"
He took my £20 and gave me £10 back. Not a bad mugging by any means
I have translated from glasweigen regional dialect to Queens english for all u folks not lucky enough to be born in the central belt of scotland.
Edit: for those that asked.... This took place where Argyl Street goes under Glasgow Central Station. I had went through to get a specific CD, cant remember which, and look at guitars, hence why I was down there.
"Haw mate, aye, goanie gi us yer money" "Aw whit, nae danger pal, ave only goat 20 quid and thats fir the train haime, ken?" "You no buy a return?" "Naw, me mam dropt me aff this mornin'" "How muchs yer train haime then?" "Dunno, bout 8 or 9 quid. Bloody dear like" "S'aright pal, ave goat change here" (Whaps oot a 10 spot) "Eh, alright then..(does exchange)...yer patters pish by the wa"


bunun gibi bir şey olmuş olabilir. yazılı hali bile farklı geliyor. konuşmada iyice garipleşmiştir :D
  • glamdr1ng  (27.04.17 17:43:49) 
arkadaş glasgow'dan mı heehehe
www.youtube.com

  • klakie  (27.04.17 18:23:12) 
aksine çok güzel anlıyorum bu i.neleri. çok sevimli bence. ilgilensen biraz, anlamaya başlarsın. ama dedikleri gibi, genelde ingiliz bile zor anlar.


  • stewie  (27.04.17 18:23:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.