Giriş
(10)

baba üstünden sigortali olmak durumu

art vandaley
İsten ciktigimda, bekar kiz cocuk kisvesi altinda devlet memuru babamin sigortasından faydalanıyor olmam gerekmez mi? Önceden issiz kldigimda boyle olmustu,. Gecen arkadaşlarla tartisirken o yasa değişti,artik olmuyor dediler ama internette bulamadim, güncel durum hakkında bilgisi olan var mi?
İsten ciktigimda, bekar kiz cocuk kisvesi altinda devlet memuru babamin sigortasından faydalanıyor olmam gerekmez mi? Önceden issiz kldigimda boyle olmustu,. Gecen arkadaşlarla tartisirken o yasa değişti,artik olmuyor dediler ama internette bulamadim, güncel durum hakkında bilgisi olan var mi?
0
art vandaley
(30.04.17)
isin icine yas olayini soktular artik, yesil pasaporttan yararlanamiyorsun mesela. onun yasasini da degistirmis olabilirler.
0
in vino veritas
(30.04.17)
Ben de aynı dertten muzdaribim. Gelir testi yaptırmaya gittiğimde yararlanamadığımı söylemişti.
0
geçerkenugradım
(30.04.17)
28 yaşında olan kız arkadaşım babası üzerinden faydalanıyor şu an.
0
goodman
(30.04.17)
babandan 2008 yılı öncesi sağlık sigortasından yararlandıysan eskisinden yararlanabileceksin. fakat 2008 sonrasıysa yeni duruma tabi oluyorsun diye anladım bu yazıdan.

www.adanasmmmo.org
0
blue eyes white dragon
(30.04.17)
yararlanabiliyor olman gerek sanırım. 2015te sgk ya gidip sormuştum. değiştiyse bilemiyorum.
0
kurnaz
(30.04.17)
1 ekim 1990dan önce doğmuşsan yararlanabiliyorsun yoksa gss primi ödemen gerek
ama şöyle bir şey daha okudum, eğer 1 ekim 2008den önce doğmuşsan ve baban bu tarihten önce sigortalı olarak çalışmaya başlamışsa ödemiyorsun diyen de var.
benim haziran 89 doğumlu bir kız arkadaşım ödemiyor ama yaş olarak daha küçükleri bilmiyorum. e devlette falan çıkmıyor mu bir şeyler?
0
limoncello
(30.04.17)
Ben 88'liyim. Ve memur odemen gerek demişti. Çalıştım bi donem şu an işsizim, babam da emekli memur.

E devlette 60/e maddesine bağlı olarak gss var görünüyor, çok karıştı kafam.
0
geçerkenugradım
(30.04.17)
limoncello +1

90 doğumlu öncesiysen yararlanabiliyorsun. 90 doğumlu sonraları için geçerli değil artık. 2008 yılında değişti sistem.
0
dedimmidemedimmi
(30.04.17)
genellenemeyecek kadar karışık bir iş ama en genellersek
"1 ekim 2008den önce, 18 yaşından büyük olarak, annen/babandan sigortalılık hakkına sahipdiysen ödemiyorsun", değilse ödeniyor daha doğrusu diğer durumlarda erkek/kız ayrımı yok. öğrenciyse 25 yaş vb. erkeklerde neyse kızlarda da o.
0
niye ama
(30.04.17)
@geçerkenugradım

60 e dediği senin kendi çalışmandan dolayı işsizlik sigortası kapsamı o bitince babanınkine geçmen gerek.

bağlı bulunduğun sigorta kurumuna git
5510 sayılı kanun hükmü uyarınca xyz TC numaralı (babam) kişinin bakmakla hükümlü olduğu kız çocuğu olduğum için,(bekar ve işsiz olduğumdan dolayı) buna uygun sigorta aktivasyonumun yapılmasını talep ediyorum diye dilekçe ver. sen kapsama dahilsin. --ki normalde bunu otomatik yapmaları gerek ama yapmıyor olabilirler. belli olmaz.
0
niye ama
(30.04.17)
(3)

sabah erken maltepe huzurevi durağı-sabiha gökçen ulaşım

Phoebe
Uçuş 07:25. En rahat nasıl giderim toplu ulaşımla? İett sayfasında 4:40 ile 5:50 arasında otobüs görünmüyor. Ama bu saat aralığı hariç 20-30 aralıklarla var. Ben mi yanlış bakıyorum?edit: olur da aynı yoldan gitmek isteyen olursa; 4:40-5:50 arası açıklanamayan bir şekilde e10 yok. web sayfasında gör
Uçuş 07:25. En rahat nasıl giderim toplu ulaşımla? İett sayfasında 4:40 ile 5:50 arasında otobüs görünmüyor. Ama bu saat aralığı hariç 20-30 aralıklarla var. Ben mi yanlış bakıyorum?

edit: olur da aynı yoldan gitmek isteyen olursa; 4:40-5:50 arası açıklanamayan bir şekilde e10 yok. web sayfasında göremeyince arayıp sordum, yok. dolmuşla pendik köprüsüne gidip, ordan taksiye bindim, bekleyen başka havalimanı yolcuları vardı, oluyormuş genelde, paylaştık taksiyi. taksici pek babacandı, aceleniz varsa çevreyolundan 37 tl, normal yoldan 27 tl tutar dedi. biz 27 tl ödedik.
0
Phoebe
(30.04.17)
e-10'a binebilirsin. gece de var diye görüyorum ben iett'nin sitesinde.
www.iett.istanbul
0
bossokaklarsensizbensiz
(30.04.17)
e10 +1
0
cekilmis gayfe
(30.04.17)
Iett nin sitesinde e10 icin yazan saatlere aldirma. E10 gelmese bile tuzlaya giden otobus geliyor 4-4.30 gibi. Pendik te iner taksi yaparsin.
0
lucky strike
(30.04.17)
(15)

Son dönem kaliteli korku/gerilim filmi arıyorum

nice tnetennba
Şöyle bir 2010 sonrası, kaliteli korku gerilim tavsiyesi aramaktayım. Conjuring vb bilindik filmlerin hepsini izledim. 2010 sonrası filmleri pek izlememişim, eksik kalmış. Get out ve the autopsy of jane doe nispeten özgün ve merak unsuru barındıran filmlerdendi. Benim de aradığım başlıca özellikler
Şöyle bir 2010 sonrası, kaliteli korku gerilim tavsiyesi aramaktayım. Conjuring vb bilindik filmlerin hepsini izledim. 2010 sonrası filmleri pek izlememişim, eksik kalmış. Get out ve the autopsy of jane doe nispeten özgün ve merak unsuru barındıran filmlerdendi. Benim de aradığım başlıca özellikler bu şekilde.
0
nice tnetennba
(30.04.17)
The boy ve creep guzeldi bence.
0
ma ya
(30.04.17)
0
halanne
(30.04.17)
Split izledim :)
0
🌸nice tnetennba
(30.04.17)
Dont breathe
0
yons
(30.04.17)
o zamaaaan,
the body www.imdb.com
0
halanne
(30.04.17)
Bir tek creep ve the boy u izlememişim önerilenlerden.
0
🌸nice tnetennba
(30.04.17)
Musaranas
0
harvey
(30.04.17)
Cloverfield lane gibi bir ismi olan film
Şu an vizyonda, get out
0
pinkpeony
(30.04.17)
duyuruda benzer başlıklara it follows yazmayanı dövüyorlardı eskiden, hala öyle mi? it follows.
0
evde liyakat kalmamis
(30.04.17)
It follows izlemeyen kaldı mı yahu :D
0
🌸nice tnetennba
(30.04.17)
La Cara Oculta
0
ms brownstone
(30.04.17)
@gan,jane doe izlediğimi belirtmiştim. Witch de izlendi. Diğeri ilgimi çekti. Not aldım.
0
🌸nice tnetennba
(30.04.17)
Korku değil ama, gerilim olarak:
(bkz: get out)
www.imdb.com
0
agluna
(01.05.17)
"Get out ve the autopsy of jane doe nispeten özgün ve merak unsuru barındıran filmlerdendi"

izledim yani.
0
🌸nice tnetennba
(01.05.17)
(7)

Bu eminevim -ya da eminoto- arabayı hemen veriyor mu peşinat verince?

ya ben lan neyse
şimdi adamlar 20 aylık bir taksitte en geç 11. ayda arabayı sizin için satın alabileceklerini iddia ediyor.e ben 20 aylık takside gireyim 11 aylığı hemen peşin vereyim. kısa yoldan 11. aya sıçrayış yapmış olayım? ben mi tek kurnazım? böyle araç alımı olur mu bunlardan? ama hemen almış olacağım aracı
şimdi adamlar 20 aylık bir taksitte en geç 11. ayda arabayı sizin için satın alabileceklerini iddia ediyor.

e ben 20 aylık takside gireyim 11 aylığı hemen peşin vereyim. kısa yoldan 11. aya sıçrayış yapmış olayım? ben mi tek kurnazım? böyle araç alımı olur mu bunlardan? ama hemen almış olacağım aracı...
0
ya ben lan neyse
(30.04.17)
Sistemleri o şekildeyse olmaması için bir sebep yok. Daha doğrusu için; bunu eminoto ya sorsana delikanlı.
0
hayde bre
(30.04.17)
Kalan 9 taksit için bir bak bakalım kredi çekmek belki daha hesaplidir.
0
Fritz-X
(30.04.17)
eminotonun müşteri hizmetlerini aradım asla bilgi vermiyor. illa bulunduğun bölgedeki uzmana yönlendiriyor. telefonunu alıp ona veriyor. o da son 24 saatte 10 defa arayıp bir mesaj gönderdi. ben gelemiyorum böyle ısrara. üstelik kesin değil durumum. ama öğrenmekte fayda var.

bu arada hesaplamama göre 20 ay vade krediden ucuza geliyor.
0
🌸ya ben lan neyse
(30.04.17)
ben sordum onu dostum. olmuyor. adama mantığını anlatmama rağmen acayip saçma bir nedenden dolayı kabul etmiyorlar onu.
0
goodman
(30.04.17)
siteme giriş ücretini de hesaba katmalısın. daha avantajlı oluyorsa enteresanmış.
0
fyodor dostoyevski
(30.04.17)
Olmaz. Örnek olarak sistemde 20 kişi var ve aylık taksit de 5000₺ diyelim. Araba da 100.000₺ varsayalım.

Her ay 1 arabalık para toplanır.

11. Ay herkes senin araban için ödeme yapar gibi düşün. Sen 1. Aydan 11x5000 ödesen 55.000 yapar. Diğer 19 kişi toplam 95000 öderken seninki dahil 150.000₺ toplanır. Yani 1,5 araba parası. Bununla sana mı alacaklar 1. Sıradaki katılımcıya mı?
0
shenergy
(30.04.17)
bugün konuştum bürosuyla dostlar olmuyormuş. 16 bile versem ne zaman çıkacağı kalan taksitlerin kaça bölündüğüyle alakalıymış. mesela kalanı 750 şeklinde ödesem 5. ayda çıkarmış.

bu arada 10 binlik kredi için internet üzerinden bankalara 9 ay vadeli olarak baktım ve 10.6 bin-11 bin ödendiğini gördüm yuvarlak olarak.

eminevim benden komisyon olarak 600 küsür lira istedi. o da şu anda kampanya olduğu içinmiş. yoksa 1300 istiyormuş. o yüzden bunlar olsun istedim ama bunlar da hemen vermiyor parayı. krediyle kıyaslayınca 3-4 ay bekletiyor.

belki birileri bakar sonra diye not düşmüş olayım.
0
🌸ya ben lan neyse
(01.05.17)
(3)

Vizesiz tatil

loveisallaround
Daha önce çok sorul uştur eminim fakat ben ekstra olarak deniz, güneş de istiyorum. Vizesiz hangi ülkeye seyahat etmeli? Yanıma alacağım para hariç yol ve konaklama için 3000 ayırabildim. Öneriniz varsa minnetar kalırım.
Daha önce çok sorul uştur eminim fakat ben ekstra olarak deniz, güneş de istiyorum. Vizesiz hangi ülkeye seyahat etmeli? Yanıma alacağım para hariç yol ve konaklama için 3000 ayırabildim. Öneriniz varsa minnetar kalırım.
0
loveisallaround
(30.04.17)
karadağ budva geldi aklıma

edit:www.google.com.tr

Karadağ'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Türkiye ile Karadağ arasında Vize Muafiyeti Anlaşması mevcuttur.

Bu çerçevede Türkiye ve Karadağ vatandaşı diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri, birbirlerinin ülkesine, her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren doksan (90) günü aşmayan bir süre için veya transit geçiş maksadıyla vize almadan girebilmektedir.

Karşılıklı vize muafiyeti yukarıda belirtilen anlaşma ile sağlanmış olmakla birlikte, Karadağ’ın AB adaylık sürecinde olması ve AB ülkelerine sınır olması nedeniyle sınır görevlileri zaman zaman AB dışından ülkeye gelen kişiler kapsamında vatandaşlarımıza da titiz ve kuralcı davranabilmektedir. Vatandaşlarımızın, bu tür sorunlarla karşılaşmamaları açısından, Karadağ’a yapacakları seyahatlerde, yanlarında ülkede kalmayı öngördükleri süreyle orantılı makul miktarda döviz bulundurmaları ve seyahat amaçlarını görevlilere açık bir şekilde izah etmeye özen göstermeleri önemle tavsiye olunur.
0
basond
(30.04.17)
karadağ +1
kotor,budva,tivat o sıradan devam edilebilir.

airbnb ile otele göre daha uygun fiyatlı ev de bulabilirsiniz. Çevreyi gezecekseniz de günlük araç kiralama için ocakta günlük 80-90 tl gibi bir para ödemiştik,belki yaz döneminde daha fazla olabilir fiyatlar.

edit: şu an baktım da biz 400tl'ye gidiş dönüş bilet almıştık kişi başı ,şu an 1340 tl diyor.
Belki Belgrad'a gidip oradan araçla geçmek daha makul olabilir (istanbul -belgrad 600 tl diyor çünkü)
0
demoniclewinsky
(30.04.17)
zaten yakın çevrede gidilebilecek karadağ ve kıbrıs var. ben de karadağ diyorum. bar-budva
0
cekilmis gayfe
(30.04.17)
(8)

Çölde geçen bir film vardı

gneral
Hani böyle değişik arabalar, mutant falan vardı, asi bir kız vardı. Hem o filmin adı ne, bir de onun gibi hangi film var, ne önerirsiniz?
Hani böyle değişik arabalar, mutant falan vardı, asi bir kız vardı.

Hem o filmin adı ne, bir de onun gibi hangi film var, ne önerirsiniz?
0
gneral
(30.04.17)
Mad Max? Mutant yerine deliler var.
0
ahmett
(30.04.17)
Heh evet o. Onun gibi ne önerirsiniz?
0
🌸gneral
(30.04.17)
"ömer muhtar" çölde geçer savaş filmidir
güzel filmdir ama çılgın mutantlı değil tabi.
0
basond
(30.04.17)
çöllü filmlerden aklımda olanlar

con air
sahara
marslı(mars çölü:) )
0
kurnaz
(30.04.17)
izlememistim ama asi kiz deyince "tank girl" mu acaba?
0
ainothia
(30.04.17)
Film muhtemelen Resident evil extinction
0
kreatin
(01.05.17)
O furyanım atası 1989 yapımı Cyborg tür 1 2 ve 3 ü çekildi günümüzde ise mad max i tek geçerim izlerken beni çok heyecanlandırmıştı
Çok seviyorum bu tarz filmleri
0
esmeralda
(01.05.17)
Suerus(2002) iyidir
0
kreatin
(01.05.17)
(1)

Olasılık Oranına Göre Seçim Yapmak

ahmett
Merhabalar. Bir torbada, biri yeşil diğeri mavi sadece 2 renk top olduğunu biliyorum. Ben bir top çektiğimde ya yeşil ya da mavi olacaktır. Yeşil veya mavi gelme olasılığı %50 olur. Eğer torbada 9 tane yeşil 1 tane mavi olduğunu biliyorsam, olasılıklar %90 yeşil % 10 mavi olur.Ben, olasılık oranına
Merhabalar. Bir torbada, biri yeşil diğeri mavi sadece 2 renk top olduğunu biliyorum. Ben bir top çektiğimde ya yeşil ya da mavi olacaktır. Yeşil veya mavi gelme olasılığı %50 olur.
Eğer torbada 9 tane yeşil 1 tane mavi olduğunu biliyorsam, olasılıklar %90 yeşil % 10 mavi olur.
Ben, olasılık oranına göre gerçeği simüle edecek ve buna göre top seçimi yaparak bana “yeşil” veya “mavi” diyecek bir yöntem istiyorum. Olasılıkları ben belirleyeceğim.
Araştırmalarımda genelde loto sayısı üreten, aynı olasılık hesabına göre sayı seçen siteler ve hesaplamalar görüyorum. Excel formülü olarak da “rastgelearada(1,10)” yazılıyordu galiba.
Olasılık oranına göre seçim yapacak, yani ben bir şeyin olasılığını biliyorsam onu hesaba katarak seçim yapacak bir site, bir program, bir kod veya bir excel formülünü nerden bulabilirim?
0
ahmett
(30.04.17)
excel'de yazılan rastgelearada formülü 1 ile 10 arasında bir sayı veriyor.

bu sayının 1'den büyük olma ihtimali 9/10
1'den küçük ya da eşit olma ihtimali 1/10

yani burada olasılık bilgisi bu eşiği 1'e değil de nereye koyacağımızı söyleyecek. mesela %40 mavi olsun

x=haydirastgele(1,10)
if x<=4 top=mavi
else top=yeşil
0
ron dennis
(30.04.17)
(5)

şekersiz sütlaç

oddyseus
Sütlaca bayılıyorum. Ama hem laktoz intoleransı hem de spordan dolayı şeker tüketmememden dolayı hiç yiyemiyorum. Laktozsuz süt ile yapıp şeker yerine ne kullanabilirim? Tatlandırıcı vs sağlıklı olarak o tat nasıl elde edilebilir?
Sütlaca bayılıyorum. Ama hem laktoz intoleransı hem de spordan dolayı şeker tüketmememden dolayı hiç yiyemiyorum. Laktozsuz süt ile yapıp şeker yerine ne kullanabilirim? Tatlandırıcı vs sağlıklı olarak o tat nasıl elde edilebilir?
0
oddyseus
(30.04.17)
www.google.com.tr

Diyabetik tatli tarifleri yazarsan karsina cikiyor, sutlac tarifi bu da
0
bugun hava gunluk gureslik
(30.04.17)
Bizim burada bazıları tuzlu sütlaç yapıyor.
0
gneral
(30.04.17)
Stevia kullanabilirsin. Hem de sağlıklı olduğu söyleniyor. Marketlerde satılıyor.
0
monolog insanı
(30.04.17)
Laktozsuz süt zaten hatrı sayılır biçimde şekerli bir tada sahiptir. Önce tatlandırıcı eklemeden az bir miktar yapmayı deneyin, yiyemezseniz o zaman tatlandırıcı eklersiniz.
0
gonion
(30.04.17)
hindistan cevizi sekeri denilen bir sey var, onu deneebilirsiniz.
0
mavicorap
(30.04.17)
(6)

Izmirde gezmelik yeşil alan

veritaslibertas
Yarin izmirde dogayla ic ice bir yere gitmek istiyoruz. Arabamiz var. Nereye gidelim? Sirinceye efese hic gitmedik, gidelim mi guzel midir? Izmir cevresi de olur. Mangal yapilan/yapilmayan her yer olur. Resmen hic bir yer bilmiyoruz
Yarin izmirde dogayla ic ice bir yere gitmek istiyoruz. Arabamiz var. Nereye gidelim? Sirinceye efese hic gitmedik, gidelim mi guzel midir? Izmir cevresi de olur.
Mangal yapilan/yapilmayan her yer olur. Resmen hic bir yer bilmiyoruz
0
veritaslibertas
(30.04.17)
çiçekliköy.
0
brakgn
(30.04.17)
karaburun civarı.
0
gkct
(30.04.17)
Şirincede doğa kalmadı maalesef. 3 gunluk tatil sebebiyle turlardan dolayı da çok kalabalık olur. Gerçi pazartesi sadecw memurlara tatil olacağı için kalabalık nispeten azalmış olur.

Efes için çok sıcak oldu. İlla gwtcez derseniz sabah çok erken saatte gidin bari. Şapka, bolca su ve gyneş kremi unutmayın. Oradan meryem anaya çıkarsınız. Şirince- efes ikisi bir arada olyr zaten.

Daha doğa isterseniz buca-kynaklar veya buca-kınıklar tarafı guzeldir.

Uzun yola gidelim derseniz karagol var.

Daha uzun gidelim derseniz spil var.

Daha da uzun gidelim ustune de termal havuza girelim derseniz manisa kurşunlu var.

Sasali doğal yaşam parkı ve kuş cenneti var.

Deniz de olsun derseniz foça, urla veya seferihisar var.
0
halanne
(30.04.17)
kemalpaşa'da dere gibi bir yer vardı. mesire alanı mı ne diyorlardı, oraya gidin.
0
blue eyes white dragon
(30.04.17)
Sirince efes yesil alan kriterine pek uymuyor.
Sulu yeşilli bir alan istiyorsaniz Karagöl'e gidin bence. Ödemiş-bademli ve menderes civarinı da arastirabilirsiniz. Trekking gruplarinin gozde yerleri buralar. Merkezde olsun derseniz de inciralti kent ormani.
0
aquarium
(30.04.17)
Balçova Teleferik, yeşile doyarsın.
0
hayyamforever
(06.05.17)
(3)

Tavuk Dünyası'ndaki tavukların hazırlanışı?

jamiro
eğer avm tarzı bir yerde yemek yemek zorunda isem nerdeyse alternatifsiz kalıyor tavuk dünyası benim için. hem dengeli bir menü hem lezzetli hem de doyurucu. neyse neden burayı tercih ettiğimle ilgili değil de buradaki tavukların lezzeti ile ilgili soru sormak istiyorum.şimdi malumunuz burdaki tavuk
eğer avm tarzı bir yerde yemek yemek zorunda isem nerdeyse alternatifsiz kalıyor tavuk dünyası benim için. hem dengeli bir menü hem lezzetli hem de doyurucu. neyse neden burayı tercih ettiğimle ilgili değil de buradaki tavukların lezzeti ile ilgili soru sormak istiyorum.

şimdi malumunuz burdaki tavukların hem lezzeti hem de kıvamı biraz değişik. lezzet konusundaki sırları msg olabilir ya da gerçekten çok güzel marinasyon işlemi uygulamış olabilirler fakat kıvamı gerçekten çok farklı, tavuk gibi değil de böyle sosis kıvamında.

bu adamlar bu eti nasıl marinasyon ediyor da et bu hale geliyor. işin açıkçası seviyorum da tadını evde yapabilecğeim bir şey ise denemek isterim?

bilgisi olanlar ya da tahmini olanlar varsa buyrunuz.
0
jamiro
(30.04.17)
ben de sık giderim ve geçen aynısını düşündüm bu tada nasıl ulaşabilirim diye. msg kesin kullanıyorlar çünkü şu indomie denilen içerisinde msg bulunan noddle aromalarını kullanarak göğüs tavuğu doğrayıp pişirdim ve aynısına yakın oldu.
0
goodman
(30.04.17)
kendi broşürlerinde özellikle msg olmadıgını doğal olduğunu belirtiyorlar.
Lezzet konusu da bence sosdan kaynaklıyor. Sosları hakkaten güzel
0
faik abi
(01.05.17)
bana marine sosunun içinde karbonat var gibi geliyor. kıvam inegöl köfteyi andırıyor çünkü. pişirirken de az miktarda kızgın yağa atıp canavar ocakta hızla çevirerek dışında koruyucu kabuk oluşturup içinin sulu kalmasını sağlıyor olabilirler. ya da "flambe" denilen tavada alevle pişirme olabilir. bi kenardan izlemek gerek :)
0
kaichi
(01.05.17)
(1)

Starbucks Müşteri İlişkileri Yönetimi

gossipgirl
Yüksek lisans ödevim için konuyla ilgili kiminle görüşebilirim, yardımcı olabilecek var mı? Birkaç soru sormam gerekiyor.
Yüksek lisans ödevim için konuyla ilgili kiminle görüşebilirim, yardımcı olabilecek var mı? Birkaç soru sormam gerekiyor.
0
gossipgirl
(30.04.17)
www.shaya.com.tr

salı günü burayı arayın ve insan kaynaklaeı departmanı ya da kurumsal iletişim departmanını isteyin. aynen bu yazdığınızı söyleyin çok zamanınızı almayacağım bir toplantı organize debilir miyiz ofisinize gelsem diye sorun. yardımcı olacaklardır eminim.
0
oscar
(30.04.17)
(6)

youtube'un görüntüsüz olanı var mı?

nigeo
selamlar,evde takılırken iş yaparken kendi seçtiğim şarkıları dinlemek istiyorum. bunun için de youtube kullanıyorum. ama izlemediğim bir video'nun arkada dönmesinin anlamı yok. internetim limitli; ne kadar az mb/gb kullanırsam o kadar iyi. bu yüzden sadece ses lazım bana. bunun bir yolu var mı? you
selamlar,

evde takılırken iş yaparken kendi seçtiğim şarkıları dinlemek istiyorum. bunun için de youtube kullanıyorum. ama izlemediğim bir video'nun arkada dönmesinin anlamı yok. internetim limitli; ne kadar az mb/gb kullanırsam o kadar iyi. bu yüzden sadece ses lazım bana. bunun bir yolu var mı? youtube dışında hangi siteyi önerirsiniz?

teşekkürler...
0
nigeo
(30.04.17)
spotify, itunes ?
0
hayati cozemeyen adam
(30.04.17)
static image'lı videolar var youtube'da. öyle bir playlist bulabilirsen akarsın. örneğin arkada hep sabit aynı resim var veya düz siyah ekran var vs. bunlar da aynı kapıya çıkar.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(30.04.17)
statik resimli vidyolar aynı kapıya çıkmaz bence. vidyo olarak yüklenir, o kadar data kullanır.
0
neynep
(30.04.17)
bence ile olmuyor ne yazık ki neynep youtube direkt bu şekilde çalışıyor kendi sıkıştırma yöntemi yüzünden.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(30.04.17)
MusiFan yükledim ben ama indiriliyor onda. Wifi varken şarkıları depolarsınız
0
fallopian
(30.04.17)
@proletarier aller lander vereinigt euch, kesin bilgiye dayanmadan, mantık yürüterek fikir söylediğim için bence dedim. teşekkür ederim bilgi için :)
0
neynep
(01.05.17)
(2)

laptoptan tv ye görüntü aktarımı

kapti
merhabalaptoptan hdmi ile tvye görüntü aktarıyorum ama pcdeki ekran görüntüsü tvde tam oturmuyor.. nasıl desem 20 tane çözünürlük seçeneği varsa hepsini teker teker denedim yok hiç biri tam ekran vermiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
merhaba

laptoptan hdmi ile tvye görüntü aktarıyorum ama pcdeki ekran görüntüsü tvde tam oturmuyor.. nasıl desem 20 tane çözünürlük seçeneği varsa hepsini teker teker denedim yok hiç biri tam ekran vermiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
0
kapti
(30.04.17)
işletim sistemi nedir? ayrıca tv nin çözünürlüğü yüksekse bayağı uğraşırsın en boy oranı ayarlamakta. varsa tv den auto yada zoomu auto olarak seç.
0
illegalstar
(30.04.17)
@illegal hep pcden kurcalıyordum tvden ekrana sığdır dediğimde oldu teşekkürler.
0
🌸kapti
(30.04.17)
(3)

YHT ve çantada alkol

protector
Yüksek hızlı trene bineceğim, ancak yanımda hediye alkol şişesi olması gerekiyor. El bavulunda alkol bulunması sorun çıkarır mı?
Yüksek hızlı trene bineceğim, ancak yanımda hediye alkol şişesi olması gerekiyor. El bavulunda alkol bulunması sorun çıkarır mı?
0
protector
(30.04.17)
sitesinde 'trende taşınmayacaklar' listesi vardır, oradan kontrol et.
0
manuel mandalina
(30.04.17)
sikinti olmaz hocam merak etme
0
jedilance
(30.04.17)
çıkarmaz. sabihadan duty freeden alkol alıp trenle eskişehire geldim. ki benim gibi yapan bir sürü adam var.
0
mr.goodcat
(30.04.17)
(5)

Farketmeden kafiyeli konuşmak

sack jparrow
Farkına bir süre sonra varıyorum. Ayrıca birkaç aydır fark edilecek şekilde yapıyorum bunu. Ne sebeple bu tarzda konuşuyo olabilirim?
Farkına bir süre sonra varıyorum. Ayrıca birkaç aydır fark edilecek şekilde yapıyorum bunu. Ne sebeple bu tarzda konuşuyo olabilirim?
0
sack jparrow
(30.04.17)
lanet olsun dostum sen bir şairsin. hemen bir dörtlük yaz!
bunu duymak için açtın duyuruyu bence, konu kilit tşkler
0
cekilmis gayfe
(30.04.17)
bilinç altında fülarlı ılık bir entelsin.
0
anonymice
(30.04.17)
seni bilmem ama
eğer böyle bir yeteneğin varsa
nadiren bile olsa
değerlendirmelisin

nasıl oluyor diye sorma
uğraşmaya devam et
düzenli çalış
eminim başarılı olacaksın
sözüm söz.

dünyanın en dandik akrostişlerini yazıyorum ben de sevişelim mi?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(30.04.17)
Şizofreni veya bipolar bozukluk gibi (ilk aklıma gelenler bunlar) psikolojik rahatsızlıklarda kafiyeli konuşma görülebiliyordu. Rahatsız edici buluyorsanız, takıntı haline getirmeden bir uzmanla görüşün derim.
0
bir nick var benden iceri
(30.04.17)
Daha çok ruhsal bir bozukluk olduğunu düşünüyorum. Fark etmeden oluyor.
0
🌸sack jparrow
(01.05.17)
(3)

aylardır gelmeyen elektrik faturası (gerekli tutarı aşamadınız uyarısı)

c1b2k3
annemin arkadaşı bu olaydan muzdaripmiş. klima taktırmış ondan sonra olmaya başlamış. ortalama 60 tl fatura geliyormuş hep ama bir kaç aydır "gerekli tutarı aşamadığnız için faturalandırma yapılamamıştır" gibi bir uyarı yazıyormuş faturada ve fatura gelmiyormuş bu yüzden. saat de değişmiş 2 ay önce
annemin arkadaşı bu olaydan muzdaripmiş. klima taktırmış ondan sonra olmaya başlamış. ortalama 60 tl fatura geliyormuş hep ama bir kaç aydır "gerekli tutarı aşamadığnız için faturalandırma yapılamamıştır" gibi bir uyarı yazıyormuş faturada ve fatura gelmiyormuş bu yüzden. saat de değişmiş 2 ay önce ama hala tık yok. yeni takılan saatte elektrik de yokmuş işin tuhafı(dijital sayaç).

elektrik onun üzerine değilmiş, ev sahibinin üzerineymiş. kadın fatura gelsin yoksa başıma bela olur cezası falan vardır diyor.

var mı daha önce başına gelen?

istanbul enerjisa elektrik.
0
c1b2k3
(30.04.17)
bende de bir senedir var ayni sorun sesimi cikarmiyorum. Ama ev sahibinin ustuneyse fatura soylesin elektrik sayacini degistir sonradan patlamasin
0
sen nasıl bir insansın
(30.04.17)
@sen nasıl bir insansın; klima takılmış sonra fatura gelmemeye başlamış bundan 3-4 ay sonra sayaç değişmiş ama hala fatura yok.
0
🌸c1b2k3
(30.04.17)
en son ödenen faturanın son okumasıyla şimdiki arasında gerçekten bir fark yok mu? bir şeyler kullanılıyor da sayaca işlemiyorsa ya sayaç bozuk ya da kaçaklık bir durum var. veya binada(apartman olduğunu varsayıyorum) başka boş bir evle sayaçların girişleri yanlış takıldı.

1- sayacı kapatın, elektrikler gidiyor mu? gidiyorsa sayaç girişlerinde sıkıntı yoktur.
2- sıkıntı yoksa birinci maddedeki ilk başta da dediğim gibi en son ödenen faturadaki son okuma ile şimdiki okumayı kıyaslayın becerebiliyorsanız kaç kw fark olduğunu hesaplayın ve 0.3 lira ile çarpın.

3- hala bir sıkıntı görünüyorsa firmayı arayın fatura gelmiyor bana diyin. gelsin baksınlar sayaçlarına.
0
blue eyes white dragon
(30.04.17)
(1)

xiaomi mi band 2 kullananlar

nemo problemo
memnun musunuz? az önce bir tane sipariş verdim de. fikirlerinizi almak istedim.
memnun musunuz? az önce bir tane sipariş verdim de. fikirlerinizi almak istedim.
0
nemo problemo
(30.04.17)
Bence gereksiz. Akıllı saat olayını komple gereksiz görüyorum açıkçası tek olumlu yanı titreşim ile uyandırmak. Mi band 1 ile de yapılıyor.
0
gozu acik sevisen yahudi
(30.04.17)
(3)

vikipediye girmek

douglas
evet nasıl gireceğiz bu siteye.. vpn değilde hosts ayarları gibi kalıcı bi çözümü varmı basit ve kalıcı. mac kullanıcısıyım. bu site dediğimizde google gibi bir site yani artık sınırlar kalmadı
evet nasıl gireceğiz bu siteye.. vpn değilde hosts ayarları gibi kalıcı bi çözümü varmı basit ve kalıcı. mac kullanıcısıyım. bu site dediğimizde google gibi bir site yani artık sınırlar kalmadı
0
douglas
(30.04.17)
opera indir. kendi içinde bileşik ve beleş vpn'i var.
0
freetakilir
(30.04.17)
dns değiştir.

156.154.70.1
156.154.71.1
0
eglence icin odasinda ates yakan insan
(30.04.17)
opera browser +1
0
cekilmis gayfe
(30.04.17)
(4)

Son kullanma tarihi geçmiş kahve çekirdeği

fraise
Starbucks Christmas serisinden kahve çekirdeği alıp çektirmeden evde saklamistik. Bugün çektirmek için çantama atinca farkettim; son kullanma tarihi mart 2017imis. Çöp mu şimdi bu kahve? Atayım mı? Yoksa aromasinda filan mı değişiklik olmuştur? Çekirdeklere açıp baktım, görünürde bir değişiklik yok
Starbucks Christmas serisinden kahve çekirdeği alıp çektirmeden evde saklamistik. Bugün çektirmek için çantama atinca farkettim; son kullanma tarihi mart 2017imis. Çöp mu şimdi bu kahve? Atayım mı? Yoksa aromasinda filan mı değişiklik olmuştur? Çekirdeklere açıp baktım, görünürde bir değişiklik yoktu.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
0
fraise
(30.04.17)
atmayın. uygun şartlarda saklanmışsa sorun olmaz diye tahmin ediyorum. çöp olmaz tabii amma belki lezzette bir tık değişim olabilir. yine de denemeye değer.
0
MtKrt
(30.04.17)
Hava almadıysa bir şey olmaz.
0
angelus
(30.04.17)
kahve kurtlanmadıysa böceklenmediyse filan içilir. aroma azalır biraz.
0
kurnaz
(30.04.17)
Ya çektirdik, paketini de hiç açmadan serin bir yerde saklamıştık ama bildiğiniz acımış kahve. Aromadan da eser kalmamış.
0
🌸fraise
(30.04.17)
(1)

Word de grafik cizme

balpolen
Arkadaslar insertten grafigi sectik, verileri girdik ama line grafigindeki linelar olusmadi, nerede hata yapiyoruz? Ya da biz bu grafigi baska nasil cizebiliriz. Cok basit verilerden olusuyor
Arkadaslar insertten grafigi sectik, verileri girdik ama line grafigindeki linelar olusmadi, nerede hata yapiyoruz? Ya da biz bu grafigi baska nasil cizebiliriz. Cok basit verilerden olusuyor
0
balpolen
(30.04.17)
Excel'de çizip oradan grafiği Word'e kopyalayın. Word içinde tekrardan düzenleme yapabilirsiniz.
0
eglence icin odasinda ates yakan insan
(30.04.17)
(4)

evcil hayvanla uçak yolculuğu

buridanessegi
12 kilo bir köpeğim var, yurtiçinde uçak yolculuğu yapmak istiyoruz kargo kompartmanında daha önce köpeğiyle seyehat eden var mı? Biz mi kafesle götürüyoruz yoksa uçakta kafes var mı, aşı karnesi dışında neye ihtiyaç var? Rezervasyon vs nasıl yürüyor deneyimlerini paylaşacak var mı ^.^
12 kilo bir köpeğim var, yurtiçinde uçak yolculuğu yapmak istiyoruz kargo kompartmanında daha önce köpeğiyle seyehat eden var mı? Biz mi kafesle götürüyoruz yoksa uçakta kafes var mı, aşı karnesi dışında neye ihtiyaç var? Rezervasyon vs nasıl yürüyor deneyimlerini paylaşacak var mı ^.^
0
buridanessegi
(30.04.17)
Siz kafesle götürüyorsunuz, bazı türleri uçağa almıyorlar, sağlık akrnesi gibi olan şey lazım tüm aşılar tam olacak.
Köpeğinize mama ve su vermeyi kesmeniz uçuştan birkaç saat önce iyi olabilir, korkup altına yaparsa çiş içinde gidiyorlar.
Bi de kafesin altına bebek bezi gibi köpwk pedleri oluyor ya ondan serin, bi mutlu battaniyesi olsun, serin oluyormuş kargo bölmesi. Sevdiği küçük bir oyuncağı da yanına verebilirsiniz.
Uçuştan önce kafesi evde denetin alışsın.
0
kullanıcıadımbuolsun
(30.04.17)
uçuştan önce pilot ve uçuş ekibinin bilgilendirilmesi lazım, yoksa kargo eksilere düşüp hayvanlar donuyor.
Ama bilgilendirilirse sorun yok

Rezervasyon yaparken de mutlaka ama mutlaka söylemeniz lazım. Hayvanın cinsinin ve kafesle beraber kilosunu soruyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.
0
davy_jones77
(30.04.17)
ucustan once haber veriliyor benim bildigim. bileti alirken de not dusuyor olabilirler. aslinda bunlar havayolunun web sitesinde yazar, prosedurleri farkli olabilir. hangi havayolu?
yerinizde olsam ucaga bindigimde ne olur ne olmaz diye hosteslere gene bildirirdim. unutma ihtimallerine karsi. sanirim bagaj kismini isitmiyorlar kopek olmadiginda, bu da donarak olmelerine neden olabiliyor.
0
bir varmis bir yokmus
(01.05.17)
firmanızı arayıp rezervasyon yaptırıyorsunuz(thy en az 24 saat önce aramış olmanız lazım) böylelikle anlaşamayacağı başka bir hayvan alınmıyor. Mesela kedi ile köpek aynı bölümde gidemiyor.Gittiğinizde check in sırasında taşıma ücreti için ödeme yapıyorsunuz. Kafesiyle birlikte götürüyorsunuz. Aşı karnesi olsun ve aşıları tam olsun. Aşılara kimse bakmıyor ama olsun. Karnesi var mı demekle yetindiler bana (bizimki kediydi ve kabinde götürdüm, sizde farklı olabilir).8 kilodan fazla olduğu için kargo bölümünde gidecektir o nedenle @kullanıcıadımbuolsun un dediği gibi battaniye olsun yanında ve bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.
0
i am a legal alien
(02.05.17)
(5)

teknosa vb yerlerde bulabileceğim kulakiçi kulaklık önerir misiniz?

lucky strike
maks 100 liraya alabileceğim. teşekkürler
maks 100 liraya alabileceğim. teşekkürler
0
lucky strike
(30.04.17)
sennheiser bulabilirsin sanıyorum. vatanda mediamarktta falan var. cx 200 alabilirsin. ep630 falan da bakabilirsin.
0
veritaslibertas
(30.04.17)
dnr'da urban ears var. onlara bakabilirsin.
0
bellbane
(30.04.17)
PHILIPS SHE3590;

www.mediamarkt.com.tr

Hi-fi meraklısı siteleri takip ederim genelde, bu model fiyatına göre çok beğeniliyor.
0
emmanuel goldstein
(30.04.17)
Bellbane+1
0
loveisallaround
(30.04.17)
PHILIPS SHE3590 aldim. Cok tesekkurler
0
🌸lucky strike
(30.04.17)
(2)

Ayrılık kararı alıp sonradan vazgeçen var mı?

bigbadabum
Yani aradan aylar yıllar geçmeden, tekrar bir araya gelip mutlu olan hatta evlenen falan oldu mu çevrenizde?
Yani aradan aylar yıllar geçmeden, tekrar bir araya gelip mutlu olan hatta evlenen falan oldu mu çevrenizde?
0
bigbadabum
(30.04.17)
Üzgünüm yok. Ayrılık kararı alinmissa ayrılıp barışma dolu bir iliskiyse sonu da evlilikle bitmiyor bitse de bosaniyorlar.
0
kaderdeki bekir
(30.04.17)
ablam.
üniversitede 4 yıl biriyle çıktı. üniversite bitince ayrıldılar, ablam psikolojik rahatsızlık yaşadı bir süre ilişkisiyle ilgili. 5 yıl kadar sonra tekrar bir araya geldiler ve hala sevdiğini anladı. 2 yıl önce de evlendiler.
0
veritaslibertas
(30.04.17)
(6)

Güneş kremi neden kullanılır?

neseli ispanak
Sb. Ben güneşte yanmak istiyorum bronzlaşmak istiyorum, napiyim?
Sb. Ben güneşte yanmak istiyorum bronzlaşmak istiyorum, napiyim?
0
neseli ispanak
(30.04.17)
Kabarma filan olmasin diye. Ben kremsiz guneslenince aci veriyor yaniklar :/
0
fakyoras
(30.04.17)
Patates gibi soyulma diye
0
gozu acik sevisen yahudi
(30.04.17)
ilk günden iki saat güneş altında kalma, acı çekersin.
kademeli olarak yan ve güneş kremi yerine kakao yağı kullan.
ya da ikisini birden içeren bir şey.
0
filteria
(30.04.17)
güneşten gelen zararlı ışınlar ile cilt kanseri arasında net bir bağlantı var, biraz araştırsan öğrenirsin.
0
christopher nolan
(30.04.17)
Cildi korumak, nemlendirmek
0
loveisallaround
(30.04.17)
güneşte kalınca illa ki bronzlaşılır da, o güneş ışınlarının bi kısmı zarar veriyomuş cildimize, o yüzden o kremlerin ışığın o kısımlarını kırıp cilde geçirmeme fonksiyonu var teoride ama o öyle olmuyomuş.
0
neynep
(30.04.17)
(2)

güneş kremi

black mamba
gün içinde güneşe maruz kalabiliyorum. tişört giyince yanık izi olmaması için güneş kremi süreyim diyorum. kararmamak için önerebileceğiniz krem var mı?
gün içinde güneşe maruz kalabiliyorum. tişört giyince yanık izi olmaması için güneş kremi süreyim diyorum. kararmamak için önerebileceğiniz krem var mı?
0
black mamba
(30.04.17)
Bioderma 50+ spf
0
ekaterina
(30.04.17)
Avene, la Roche posay
0
mutlusismankedi2015
(30.04.17)
(3)

godaddy'den alınan alan adı

lynyrd skynyrd
arkadaşlar selam. ben geçtiğimiz senelerde godaddy'den bir alan adı ve wordpress.org tabanlı da premium bir tema satın almıştım. fakat domain'in kullanım süresi sona erdi. şu an wordpress.org'de ihtiva edilen yazılarıma erişemiyorum. ben bu alan adını tekrar satın alsam yazılarıma ulaşabilir miyim?
arkadaşlar selam. ben geçtiğimiz senelerde godaddy'den bir alan adı ve wordpress.org tabanlı da premium bir tema satın almıştım. fakat domain'in kullanım süresi sona erdi. şu an wordpress.org'de ihtiva edilen yazılarıma erişemiyorum. ben bu alan adını tekrar satın alsam yazılarıma ulaşabilir miyim? zira wordpress.org'deki yazılarıma ''www.alanadi.com/wp-admin'' dışında başka bir yerden ulaşacağımı sanmıyorum. alan adının da süresi dolduğundan ötürü bu yazdığım login sayfasına ulaşamıyorum. bu konudaki tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
iyi pazarlar herkese.
0
lynyrd skynyrd
(30.04.17)
Amaç sadece yazıları geri kurtarmaksa Web archive san bir bakın sitenizin eski haline. Resimleri kaydetmese de yazıların çoğunu kaydediyor.
0
feel the blanks
(30.04.17)
Sitedeki içerik domain düşünce kaybolmayabilir. (Kaybola da bilir ama kaybolmama ihtimali yüksek.) Çünkü Godaddy'den bu domainle birlikte bir de hosting almış olmanız lazım ki oraya Wordpress'inizi ve içeriklerinizi yükleyebilesiniz. Dolayısıyla Wordpress'i yüklediğiniz yerden doğru girip içeriklerinizin bulunduğu veritabanına ulaşın. O veritabanını bilgisayarınıza indirin ve böylece istediğiniz başka (veya aynı) domain üzerine yeni bir Wordpress kurup bu veritabanını da onun içine atarsanız hiç bir şey kaybolmamış olur.
0
indirimkodu.com
(30.04.17)
godaddy hesabına git oradan wordpresse ip üstünden ulaşırsın. domain şart değil.
0
orpheus
(30.04.17)
(23)

Erkek arkadaşım facebookta eski sevgilisinin içeriklerini saklıyor

maymuncuq
Merhaba,Benim 6 aylık bir ilişkim var çok da güzel gidiyor. Bu arkadaşımızın önceden bir sevgilisi vardı 3 yıl sürmüş. En son biz tanıştığımız zamanlarda bile kadın arıyordu bunu, bulusmak yemek yemek için vs. Sonrasında benimle yeni bir ilişkiye başladığını söyleyince aramayı kesti. Kendisinin ban
Merhaba,

Benim 6 aylık bir ilişkim var çok da güzel gidiyor. Bu arkadaşımızın önceden bir sevgilisi vardı 3 yıl sürmüş. En son biz tanıştığımız zamanlarda bile kadın arıyordu bunu, bulusmak yemek yemek için vs. Sonrasında benimle yeni bir ilişkiye başladığını söyleyince aramayı kesti.

Kendisinin bana bahsettiği ise vaktinde buna aşık olduğunu, çok güzel bir kadın olduğu ama birlikte yaşadıktan sonra kadının tam bir narsist olduğunu anlaması, çok kavga etmeleri ve sonunda ayrılmaları şeklinde hikaye özetini de paylaştı.

Şimdi bu kadınla ilgili tüm anıları facebookta. Fotoğraflar fln. Ben bu konuda gerilmedim, kalsın fotoları bitmiş bir şey. Gözümle görüyorum adamın benimle mutlu oldugunu. Geçen gün bir arkadaşım ilişki statüsünü değiştirince aklıma geldi, biz değiştirmedik çünkü ve 6 aydır birlikte yaşıyoruz. Ben değiştirmek de istemiyorum zaten, ne millete haber vereceğim bu benim sevgilim diye ne gerek var. Ama merak ettim ve bu eski kadınla ilişki durumunu değiştirdi mi diye. Geçmiş yılların postlarına baktım, değiştirmemiş ama aşklarını facebook üzerinden yaşamışlar resmen.

Ah benim güzel sevgilim sonunda iş bitti koşuyorum yanına.
Benim bir tanem bana dogum günümde şöyle bir plan yapıyor çok mutluyum
Dünyanın en güzel kadını benimle
Hayatım eve geliyorum bir şey ister misin

Tadında postlarla dolu facebook sayfası. Ve bunları ilişkinin ilk 10 gününde yazmışlar. Şimdi 6 aydır bizim 1 tane bile yanyana fotografımız yok. Hani facebookta değil, telefonumuzda kayıtlı bir foto bile yok. E şimdi sen bu kadına aşk nağmeleri yagdırdın ilk 10 günde bana gelince nedir çekincen 6 ay olmus, aşık olduğundan bahsediyorsun. Çünkü benim bırakıp gitme korkum yok ve böyle durumlar hem ilişkide karşılıklı saygıyı etkiliyor, hem huzurluk yaratıyor yok yere. Bu hareketle sen bana diyorsun ki, o bunu yapmaya değiyordu, sen değmiyorsun.

Denk geldi gördüm böyle nağmeler yagdırmıssın hatuna. Sevginden şüphem yok ama hoş da değil yani, en azından aşk içerikli postlarını silsen dedim. Facebook hatırlatınca bakarım dedi. Dün oturdu postlara baktım gördüm geçerken ama silmedi. Sizin fikriniz ne, neden bu durum, siz olsanız rahatsız olur musunuz, ne yaparsınız?
0
maymuncuq
(30.04.17)
büyümüştür belki, eski paylaşım tarzını çocukça bulmuştur.

insanlar geçmişlerindeki gibi kalmak zorunda değil ama bu geçmişleri yok anlamına da gelmez.

sana ya da ilişkinize özel bir tavır olmayabilir. sana karşı dürüst davrandığına inanıyorsun. çok darlama.
0
tum haklari saklidir
(30.04.17)
bunu yaptığına pişman et, kıçını tekmele lanet herifin!!!
0
cekilmis gayfe
(30.04.17)
Zaman ver.
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(30.04.17)
anlamadım @ardacan
0
🌸maymuncuq
(30.04.17)
Ben de anlamadim ardacan. Takıntı yapmadıkça bu tip şeyleri sevgilinizden beklemek en doğal hakkınız. Yani eski postları silmek zorunda. Biraz empati amk yani
0
klar
(30.04.17)
Şöyle bir şey de olabilir: 3 sene boyunca tüm arkadaşları onun bu mıçmıç facebook ilişkisine şahit olmuştur ve şimdi sana yazmaya başlasa herkes oha noluyo filan dedikodusunu yapmaya başlayabilir diye çekiniyor da olabilir. Bence birlikte fotoğrafınızı koyup onu tagle bakalım onu da saklayacak mı, ona göre hareket edersin. Ancak ilişkiyi facebook üzerinden herkese yansıtmanın uzun dönemde böyle olumsuz etkileri var işte, o yüzden çok abartmamak en iyisi.
0
neferkitty
(30.04.17)
şu anda kendi topuğunuza sıkıyorsun.
açık açık söyle ne istediğini.
0
basond
(30.04.17)
Buna değmiyor muyum dedigin şey fbookta vıcık vıcık bir ilişki. Seninle daha olgun yaşaması iyi bir şey aslinda. Iliskiyi fbookta yasamak kısmına takilma Ama normalde kiz arkadasiyla fotografini paylasabilen biri simdiki iliskisinde bunu neden yapmaz onu bilemedim. Genel olarak tarzı degil diyemiyoruz yani. Gayet tarzu buymus. En azindan bir adet fotograf koyabilirdi. Şart degil tabi bu ama sen istiyormuşsun diye diyorum. Onun disinda gecmiste kalan iliskinin izlerini israrla saklamak isteyen insani anlamiyorum ben. En azindan herkesin gordugu, aleni bir ortamda saklamakta israr etmesi yeni ilişkiye saygisizliktir bana gore.
0
aquarium
(30.04.17)
bence ayrıl bir erkek olarak söylüyorum.kafasındaki düşünceleri hiç olumlu bulamdım
0
birdposing
(30.04.17)
Teşekkürler, ben de öyle düşünüyorum. Yani bizim zaten ilişkimiz güzel, yansıtsa ne olur yansıtmasa ne olur bunu sosyal medyaya. Ama bunu önceden baska bir kadına yapmış, kısaca konustuk üstüne düşmedim. O eskidendi çok saçma artık yapmıyorum öyle şeyler dedi. Ben de iyi güzel ama en azından şu ask postlarını kaldırsan dedim. Facebook anılarımda çıkınca kaldıracağım dedi. Postlar facebook anılarında çıkmaz, sadece fotograflar. kaldırmayacak. Hafiften narsizm tınıları geliyor adamdan bunu biraz incelemeye alacağım. Narsistler severler böyle exleri ile iletişimde kalmayı ve mevcut ilişkilerinde huzursuzluk yaratmayı. Her insan gibi benim de dönemsel öz güven eksikliklerim oluyor, bazen benden utandığını düşünüyorum. Ya da başka sebepler olmalı altında mesela türk olmamdan utanıyor olabilir. Yaş farkımızın çok olmasından utanıyor olabilir. Çocuk yapmak istiyor, adım gibi eminim eğer bir çocuğumuz olursa bir fotoğraf çekip facebooka yükleyecek çocuğuyla. Ben olmayacagım o fotografta. Belki de sadece çocuk sahibi olmak için benim kullanacak. Avrupalı adamlarda bunu yapan da çok var, türkiye veya ortadogulu kızlarla sırf saglıklı bebek yapmak için evlenip, sonra kadını temizlikçi gibi kullanmak. Of bilemedim çok opsiyon, çok duygu, kafam karmakarısık. Aşk meşk zor işlermiş sözlük ahalisi.
0
🌸maymuncuq
(30.04.17)
@ardacan diyor ki yaşın 14 falan mı evladım, derdini seveyim.
0
cekilmis gayfe
(30.04.17)
iyimser düşünürsek eskiden ilişkiyi vıcık vıcık yaşamış olmasından pişmandır ve şimdi böyle yapmayacak şekilde olgunlaşmıştır. seninle ondan yapmıyordur. art niyet var mı diye merak ediyorsan (seninle olduğunun bilinmesini istememesi gibi) sen onu etiketle ve ne yapacağına bak.

ama ben olsam iyimser düşünemezdim. silmesini, bunları görmenin beni rahtsız ettiğini söylerdim. silmezse eski ilişkisinin hatıralarının benimle arasının iyi olmasından daha önemli olduğunu düşünüp üzülürdüm.
0
sanguine mcqaer
(30.04.17)
Çok rahatsız olurdum ben. Silmeli. Bence.
0
mutlusismankedi2015
(30.04.17)
aquarium +1
0
Apocalypse
(30.04.17)
sana değer vermiyor demek değil mi sence de bende mesela bazı arkadaşlarım var onlarla sohbet muhabbet anca bazı arkadaşlarım var onlarla daha samimi şeyler yapıp onlarla geçirdiğimiz zamanı instaya atıyorum ilk grubu değil.bence sevgilin seni benim ilk gruptaki gördüğüm insanlar gibi görüyor.bir önceki sevgilisiyle 10 günde herkese yaymış seni saklanası bir kaçamak gibi görüyor olması muhtemel.
burada önemli olan vıcık vıcık olması da değil bir kişiye saçma bile olsa vıcık vıcık olarak değer vermiş sen aynı statüde görmüyor bence.
0
birdposing
(30.04.17)
bu kadar cool olmak iyi değil ya.
0
pinkpeony
(30.04.17)
kıyamıyor.

o fotoğraflar, o yorumlar onun için halâ değerli.

bu sağlıklı bir ilişki değil.

ne kadar da olgun ve iyi niyetlisin. umarım benim karşıma da böyle biri çıkar.

ben de unutamıyorum onu. 4 yılı geçti biteli. bende bir fotoğrafı vardı, yırtıp attım çöpe 7-8 ay önce. ama deli gibi pişmanım. deli gibi özlüyorum. her sabah uyandığımda, her gece yatarken aklımda. çıkmıyor, gitmiyor.

ya silecek ya da sen bu bitmemiş sevgi ve özlemle yaşayacaksın. var mısın?
0
runfor
(01.05.17)
Teşekkürler. dün akşam celallenip gittim yanına, sen bana haksızlık yapıyorsun dedim. Hem bu kadının sana neler çektirdiğinden seni mutsuz edip sürekli kavga ettiğinden bahsediyorsun, hem de benimle ne kadar mutlu olduğunu söylemene rağmen bana hiç kullanmadığın bu sözleri sayfandan kaldırmıyorsun. Eğer ki unutamadığın bir şey varsa ben yanımda beni sevmeyen adam istemiyorum, bu sözleri bana da söyleyecek adam istiyorum. İstediğin kadar vakit sana, otur kararını ver zincirlemedim ya seni, istersen ona dön, istersen bekarlığa devam et ama o seni mutsuz eden kadına söylediklerini bana söyleyecek bir adam hak ediyorum bende dedim. Suratı 5 karış oldu, gece oturup silmiş hepsini. Ben böyle şeyler yazdığımı bile hatırlamıyordum dedi. Görebildiğim kadarını temizledim dedi. O gösterişten hoşlandığı için böyle seyler yazıyordum, çoğunu da içten bile yazmamıştım sırf mutlu olsun da kavga çıkarmasın diye fln gibi bir şeyler söyleydi. Sonunda burukluk oldu. Bir soğukluk oldu. Tatlı telaşe aşkına gölge düştü. Döndük sırtımızı birbirimize yattık. Ne gerek var yani bunlara işte. Teşekkürler herkese. İnsanı sinir eden bir şey varsa gerçekten içinden tutup sayılı gününü ziyan etmenin anlamı yok. Seven olduğun gibi sever, sevmeyen olursa da ölmezsin işte. Yalnız yaşar gidersin
0
🌸maymuncuq
(01.05.17)
heyecanı kalmamıştır belki. sana saygı mı duyuyor, seni seviyor mu, sana sadece sevgi mi besliyor bilmiyorum orasını anlayamam. insanlar yoruluyor azizem. ilişkiler tüketiyor insanı. birine tekrar aşık olsan bile enerjin olmuyor eskisi gibi. belki zoraki bi kaç şey işte, gerisi monoton ilişki oluyor. belki bahsi geçen arkadaş da böyledir. belki.
0
marul hirsizi
(01.05.17)
tebrikler. en doğrusunu yaptın. bundan sonra daha dikkatli olacak eminim.
0
runfor
(01.05.17)
afferim guzel giden bir iliskiye comak sokmussunuz. boyle devam edin gercekten.
su sosyal medyada her seylerini paylasan insanlarin gercekten mutlu, sosyal, cok asik vs vs oldugunu falan mi dusunuyorsunuz? gecmis bitmis bir iliskinin ardindan ne diye hatirlatiyorsunuz ne diye ayni seyleri yasatiyorsunuz insanlara??!?!

sizi sevmedigi dusuncesi yerine benimle daha oturakli bir seyler yasiyor diye dusunemezmiydiniz? illa askini aptal sosyal medya mecralarinda ispatlamasi mi gerekiyor?

birileri bir zaman birbirlerini gercekten seven, birbirlerine gercekten saygi duyan, baskalarinin iliskileri hakkinda ne dedigini umursamayan kisiler iliskilerini duyurma geregi de gostermezler demisti. onlar gercekten mutludurlar cunku.

bunu bir dusunun. ne gerek vardi simdi kiskanclik yapip huzursuz olmaya/etmeye.

ayrica ardacan+1
0
65 derece
(02.05.17)
Gözünde kıskanç biri olmuşsunuz. Adamın zamanında eski sevgilisine söylediği laflar neden sizi şu an rahatsız ediyor ki? Çünkü kıskanıyorsunuz, ona söyledi bana söylemedi bunları diye. Ama insan değişebiliyor, yukarıda da yazılmış, artık böyle şeylerin aptalca olduğunu düşünüyor, ilişkisini facebook'ta ifşa etmek istemiyor, daha olgun ve ayakları yere basan bir ilişki yaşamaya çalışıyor olabilir, ki ben de çok antipatik buluyorum facebook aşıklarını.
Ben olsam o kadar takılmazdım.
Sevgisinden şüphem yok demişsiniz ama bence siz adamın sevgisinden emin değilsiniz, sevmediğini düşünüyorsunuz. Ve özgüven probleminiz var.
0
peggy
(02.05.17)
ortada mantık çerçevesinde değerlendirilecek bir şey yok malesef. adam kafasında bitirmemiş ya da hala zorluyor olabilir
0
gazozailacatmauzmani
(02.05.17)
(1)

Mouse alıcam şu nasıl?

anonymice
http://www.hepsiburada.com/3dconnexion-3dx-700036-spacepilot-pro-3d-mouse-p-BD805004ele oturur mu?:)
www.hepsiburada.com

ele oturur mu?


:)
0
anonymice
(30.04.17)
adam bunu kullanırken normal mouse kullanmaya devam ediyor ona bittim...
images.hepsiburada.net
0
fyodor fyodorovic
(30.04.17)
(3)

Firefox icin Zenmate Benzeri uygulama

acediac
Var midir, soyle cok kasmayan cinsten bir sey ariyorum.Imza: Bir gecede Vikipedi okumasina engel olunmus cahil halktan biri.
Var midir, soyle cok kasmayan cinsten bir sey ariyorum.

Imza: Bir gecede Vikipedi okumasina engel olunmus cahil halktan biri.
0
acediac
(30.04.17)
Browsec
0
Ufuk
(30.04.17)
@Ufuk, Browsec icin malware kaynagi diyorlar?
0
🌸acediac
(30.04.17)
Bize öyle bir bilgi gelmedi :) ama ücretsiz vpnler her zaman risk tabi.

www.wired.co.uk
0
Ufuk
(01.05.17)
(4)

organik yumurta

yetkili birine benzeyen abi
markette normal 6'lı yumurta 2,5 lira. organik denilen 6'lı yumurta da 5 buçuk liraydı. bunların gerçekten bir farkı var mı? hayvanların yemi, gezmesi vs. gibi şeyler değişiyor mu?
markette normal 6'lı yumurta 2,5 lira. organik denilen 6'lı yumurta da 5 buçuk liraydı. bunların gerçekten bir farkı var mı? hayvanların yemi, gezmesi vs. gibi şeyler değişiyor mu?
0
yetkili birine benzeyen abi
(30.04.17)
Ben farkı olduğuna inanmıyorum, tamamen fiyat meşruiyeti için organik yazılmış ürünler çoğu.
0
lüzumsuz adam
(30.04.17)
Ben tat ve koku farki aliyorum, normal yumurtalar daha lastik gibi oluyor yani cok kolay dagilmiyor ama organik yumurtalar daha kolay parcalaniyor. Kabuklarinda da fark oluyor. Sarisi belirleyici kriter degil tamamen yemle vs alakali ama ureticinin her yumurtasi ayni renkte cikmiyorsa bu iyi bir sey gezen tavuk demektir. Standart ayni renkte olan organik yumurtalar da genelde karanfil otu ile beslenen tavuklarda oluyor ya da organik degilse ona gore yem veriyorlar. Koku, tat ve kivam farki biraz var ancak besin degeri olarak bizim anlamamiz mumkun degil tabi.
0
neferkitty
(30.04.17)
Organik gıdanın tek bir tanımı yok; tavuğa mısır yedirdiğinde bunun organik olmayacağını da savunabilirsin misal, zira dünya genelindeki tüm mısırlar gdo'lu, haliyle bununla beslenen tavuk da gdo'lu beslenmiş oluyor, haliyle yumurtası için organik diyemeyiz ama markette satılan yumurtaların çoğu gdo'lu mısırla beslenen tavukların yumurtası ama onlar da organik sertifikası alabiliyor, yani biraz karışık bu işler. %100 doğallık vadeden birkaç sertifika var onların ürünlerine güvenilebilir bu anlamda.
0
angelus
(30.04.17)
organik sertifikası hangi üründe olursa olsun kolay hak edilen bir şey değil. eccocert, bcs gibi uluslararası bağımsız kuruluşların sıkı denetimlerinden geçerek alınıyor. sorunuza yanıt olarak linkteki yönetmeliği okuyun, vakit yoksa yumurta kelimesini aratın.

goo.gl

bu yeni üretim standardına ne kadar çabuk adapte olursak ve bu sertifikayı alıp üretim yapmaya çalışan üreticileri ne kadar desteklersek o kadar iyi, başka türlü ne bu ürünler ucuzlar, ne de biz şikayet ettiğimiz insan ve hayvan sağlığı sorunlarından uzaklaşırız
0
kaichi
(30.04.17)
(7)

ben türküm nasil diyoruz?

ytse jam
i am turk mu i am turkish mi?turkcenin de ingilizcesi turkish oldugu icin dogru bile olsa turkish demek garip geliyor bana. ote yandan turkish airlines gibi bir ornek de var elimizde.
i am turk mu i am turkish mi?
turkcenin de ingilizcesi turkish oldugu icin dogru bile olsa turkish demek garip geliyor bana. ote yandan turkish airlines gibi bir ornek de var elimizde.
0
ytse jam
(30.04.17)
I am Turkish ya da I am from Turkey diyebilirsin.

Turkish ayni English gibi hem dil hem millet. ("I am English, so I speak English" gibi)
0
crown
(30.04.17)
I am Turkish veya I am "a" Turk. I am from Turkey de olur.
Spanish/Spaniard örneğine bak. Aradığın şeye demonym deniyor. Bazı ülkeler istisna.
0
Lim5
(30.04.17)
turkish dersen herkes anlar.
turk demesi de kolay degil, anlasilamayabilirsin.
0
baldur2
(30.04.17)
turkish sıfat gibi daha çok turk zamir. call the turkish diye bir cümle düşük oluyor mesela. call the turk deyince oluyor. ya da call the turkish man dersen oluyor. bilmiyorum başka milletlerde nasıl oluyor da bana böyle geliyor sanki.
0
bohr atom modeli
(30.04.17)
I'm Turkish ya da I have a Turkish background ya da I am a Turk.
0
foucauldian
(30.04.17)
I am Turk diyeni duymadim. I am Turkish'tir dogrusu. Turkcede oluyor diye Ingilizceye de chicken translation yapilmaz. Kullanim sikligi diye bir sey var.
0
Traveller
(30.04.17)
"I am a Turk: refers more to ethnicity than nationality, when expressing yourself this way the indefinite article is always used.

I am Turkish: refers more to nationality."

benim bildiğim bu.

bir de şöyle bir şey varmış.

"When we refer to a nation or region, we can use:

– the name of the country or region: Turkey, Japan, Germany, Brazil, Asia

– a singular noun that we use for a person from the country or region: a Turk, a Japanese, a German, a Brazilian, an Asian"

dictionary.cambridge.org
0
stereoseyfi
(06.05.17)
(12)

her canlı ölümü tadacaktır

anonymice
Bu aralar ölümü çok hatırlıyorum. gerek babamın rahatsızlığı (pıhtı atması) gerek yaşın verdiği dusunceli durum (32) fazlaca ölüme ben burdayım dedirtiyor.Siz bu cümleyi duyduğunuzda ne hissediyorsunuz (her canlı ölümü tadacaktır)? 20 li yaşlardaysanız sanki bitmeyecek gibi geliyor değil mi o yaşlar
Bu aralar ölümü çok hatırlıyorum. gerek babamın rahatsızlığı (pıhtı atması) gerek yaşın verdiği dusunceli durum (32) fazlaca ölüme ben burdayım dedirtiyor.

Siz bu cümleyi duyduğunuzda ne hissediyorsunuz (her canlı ölümü tadacaktır)? 20 li yaşlardaysanız sanki bitmeyecek gibi geliyor değil mi o yaşlar? sanki hic yaslanmayacaksınız ve ölmeyeceksiniz gibi.. he akü forever young he.

Ama öyle olmuyor işte..

Var mı yusuf?
0
anonymice
(30.04.17)
Otuzların başı insan hayatının en güzel yılları. Derin düşüncelere dalmak yerine keyfini çıkar.
0
scheisskopf
(30.04.17)
ölüm kaçınılmaz fakat neil degrasse'ın şu düşünceleri güzel, insanın kafasını biraz daha derli toplu bir hale getiriyor

www.youtube.com
0
freebird5406_2
(30.04.17)
Zamanım gelince giderim. Pek düşünmüyorum açıkçası. Bir yerden sonra ölüm sıradanlaşıyor.
0
Lim5
(30.04.17)
bu, yaşlanma korkusuyla beraber aklımdan çıkmayan düşünce. genel olarak zaten ölümü/intiharı birçok sebepten istiyorum ama bir yandan da canımı sıkıyor bu durum. bir sürü koşuşturma içine giriyorsun, kendini yıpratıyorsun; kariyer yapma, ev-iş-araba derdi... sonra istediklerini ya yapamıyorsun ya da yapmışsan bile doyamadan ölüp gidiyorsun. e, ne anladık şimdi paradan, evden, işten? niye zorluk çektik o kadar? niye en güzel zamanlarımızı bunları elde etme mecburiyetine feda etmek zorunda kaldık? işte o zaman çok küfrediyorum, sinirleniyorum insanlara. neden böyle bu kadar boktan, kimsenin mutlu olmadığı bir sistem oluşturmuşlar?

şu an anlamsız geliyor yazdığım ama bu ifade edemeyişimden böyle.
0
m e b
(30.04.17)
Eğer müslümansan namazlarını kıl, iyi bir insan ol bu seni rahatlatır. namaz kılmak insana huzur verir. kısa hayatta mutlu olmaya bak. anın tadını çıkar. herkesin birgün öleceğini düşün. hepimiz birgün öleceğiz tek gerçek bu.
0
komando kani var bende
(30.04.17)
Ölüm asude bahar ülkesidir benim için. Sıkıntı yok o yüzden.
0
nickimin hakkini veremedim
(30.04.17)
Ölüme yakın hissettiğim zamanlarda çok korkuyorum. Yine de insan kendini alıştırmalı.

medium.freecodecamp.com
0
vedatchilipeppers
(30.04.17)
her an ölebilecekmişim gibi geliyor ki ölebilirim zaten keşke sadece yaşlanınca ölsek. gerçi benimki aşırı bi kaygı durumu
0
limoncello
(30.04.17)
27 yaşıma girmek üzereyim. 25ten beri o uzak yaşların ne kadar da çabuk gelicegini idrak ediyorum. Öncesinde hep uzak gelirdi. Bi de tabi ölümün tak diye gelebileceği gercegini bazen urpertici bicimde farkediyorum. Depresyon emaresi diyen olmuş buna. Bana sorarsan bu düşünceler bu yusuf yusuf olma durumu insanı biraz daha adam olmaya, geçici şeyleri çok takmamaya, tesadüfen yasamamaya yoneltme potansiyeli olan harikulade bir uyarı levhası. Ölümü hatirlayamiyor olsaydık bu hic adil bi düzen olmazdi. Yani her fani ölümü tadacaktır diye tüm bilimsel yasalardan daha kesin bir gerçek var. ölüm buz gibi herkesin ama herrrkesin karşısında duruyor. Hatırlamak güzel şey özetle
0
klar
(30.04.17)
Ölümlere alıştım maalesef. Lise 3'te babaannem öldü. Daha 17 yaşında ilk defa bir ölü gördüm, mezarına toprak attım. Birkaç yıl sonra dedem öldü, onda da aynı olaylar tekrarlandı. Sonra diğer dedem öldü, yine aynı süreç. Bunun haricinde uzaktan bir akrabamız, bayağı bir komşumuz, ve son olarak iki ay önce amcam vefat etti. 24 yaşına girdim ama yaşıma göre fazla bile gördüm. Yakınların sorun yaşayınca daha kötü hissediyorsun. Babam kalp krizi geçirdiğinde bu anlattığım ölümlere göre daha kötü hissetmiştim. Allah'tan çabuk toparladı ve normal hayatına döndü. Umarım baban da düzelir. Ölüm çabuk unutuluyor. Bu her cenaze namazından sonra imamın söylediği tek şey. Önemli olan onu unutmadan hayatına şekil vermek. Çünkü o mezara girince bu hayatta en küçük bir değişiklik yapma şansın bile yok.
0
dissendium
(30.04.17)
Yolun yarısına geldim ama testislerimde değil pek bu duygu.
Belki orası buradan daha iyidir.
0
ketcapli dondurma
(30.04.17)
hiç umrumda değil. ne demiş bir büyüğümüz: "ölümden neden korkayım, ölüm varken ben yokum, ben varken ölüm yok"

aklıma ölüm geliyor ama yapacak fazla bir şey de yok. tadını çıkarmaya bak.
ben de seninle aynı yaşta sayılırım. geçmişe sürekli dönüyor olmalısın.
20li yaşlarındaki enerjik hallerini hatırlanıp şimdi o zamanki gibi olmadığını fark etmişsindir belki.
boşver tadını çıkar anın. çok kötü şeyler olsa bile geçiyor.
biz de doğanın bir parçasıyız ve eskiyoruz.
0
tabudeviren
(30.04.17)
(1)

Bulaşık deterjanı , elde mi makine mi oluyor?

Cursed Chico
http://www.hepsiburada.com/bingo-bulasik-deterjani-bodrum-esintisi-1250-ml-x-2-adet-p-HBV000004UGME bu ürün mesela. El mi makine mi bilgi bbulamadım. Makinede olur mu?
www.hepsiburada.com

bu ürün mesela. El mi makine mi bilgi bbulamadım. Makinede olur mu?
0
Cursed Chico
(30.04.17)
elde yıkamak için işte. makineye dökünce çok çok fazla köpük çıkıyor, her şey köpüklü kalıyor. bir de onunla uğraşma.
0
m e b
(30.04.17)
(7)

temizlik yaparken

kosun lan mevzu var
siralama ne olmali?ornegin1. elektrikli supurgeyle yerleri supurmek2. vileda gibi bir seyle islak islak yerleri silmek3. toz almak4. camasir ve bulasiklari makineye doldurmakgibipratik onerilerinizi bekliyorumevi bok goturuyor, selamlar,
siralama ne olmali?

ornegin

1. elektrikli supurgeyle yerleri supurmek
2. vileda gibi bir seyle islak islak yerleri silmek
3. toz almak
4. camasir ve bulasiklari makineye doldurmak


gibi

pratik onerilerinizi bekliyorum

evi bok goturuyor, selamlar,
0
kosun lan mevzu var
(30.04.17)
Ben önce mutfak ve camasir işini hallediyorum. Sonra supuruyorum. Banyo/lavabo temizliklerini hallettikten sonra toz alıyorum. En son da yerleri komple silip kapanışı yapıyorum.

Annem tozu en son alır mesela.
0
fraise
(30.04.17)
1- Once camasir ve bulasiklar aradan cikarilmali. Daginiklik toplanmali.

2-Supurulmemis, tozlu kırıntılı yerleri ıslak paspasla silmek mantiksiz. Once yerleri supurursun.

3-Sonra vileda ile yerleri silersin.

4- Toz alma sirasinda emin degilim. Bazen en basta her seyin tozunu alip tozu pisligi yerlere dokup sonra supurmek mantikli geliyor. Bazen de supurunce tekrar toz ortaya cikabilecegi icin en sona birakmak.
0
aquarium
(30.04.17)
Sırasıyla süpürme, silme, banyo temizliği, üstündekiler dahil çamaşır atma ve duj. Mutfak tezgahının üstü herhangi bir zaman da olur
0
fallopian
(30.04.17)
Temizlik hep yukardan aşağı yapılır, daha yüksekte olan işler ilk yani.
0
Haldamir
(30.04.17)
elektrikli süpürge
camasır bulaşık
toz
yer silme
0
nax
(30.04.17)
Tam temizliğe girişecekken gördüm duyuruyu. Benim sıralamam değişmiyor.
-Kirlileri makineye atıyorum.
-Koca bir çöp poşeti açıp, atılacak tüm çöpleri vs dolduruyorum.
-En az kirli-dağınık odadan başlıyorum. Mesela salondan.
-Önce toz alıyorum.
-Elektrik süpürgesi geçiyorum.
-Sonra ıslak bezle siliyorum.
-En son güzel kokulu bir temizleyiciyle tekrar ıslak siliyorum.

Salon, oda, mutfak, koridor, banyo sırasıyla gidiyorum.
0
buzbebek
(30.04.17)
1-çamaşır bulaşık mutfak tezgahı
2- balkon varsa balkon
3- tozlar alınır
4- süpürge
5- vileda
Son vileda yaparken en son banyoda bitecek şekilde odalar sıralanır enson banyo tuvalet domestoslanır ve biter kolay gelsin
0
Neyazayım
(01.05.17)
(5)

Fransa - fransız devrimi , nasıl neden ?

Cursed Chico
NEden fransada bu tür harektler oldu? 1789, paris komünü ve sık sık olan eylemler. Halkın fakirliği mi?Fakir halka bir katkısı oldu mu 1789un?
NEden fransada bu tür harektler oldu? 1789, paris komünü ve sık sık olan eylemler. Halkın fakirliği mi?


Fakir halka bir katkısı oldu mu 1789un?
0
Cursed Chico
(30.04.17)
Veganlara olmuş
0
empedokles
(30.04.17)
senolll
(30.04.17)
çok derin bir konu, özetlenebileceğini zannetmiyorum ama temel olarak ekonomik ve sosyal sebepler yüzünden gerçekleştiğini söyleyebiliriz. fakirlikten ziyade, 18. yüzyıl fransız aydınlanması ve din üzerinde yapılan reformlar bu devrimin altyapısını oluşturmuştur. bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz size önerebileceğim bir çok kitap var.
0
theseachange
(30.04.17)
olay su, bu burjuvalar krallar aristokratlar vs niye bu ulkenin kaymagini yiyo biz burda varken diyip fakir ve egitimsiz halki kiskirtiyolar. devrilen aristokrasi sayesinde kendileri iyi yerlere gelip kaymagi bunlar yemege basliyolar. halk hala fakir ve cahil kaliyo.
0
beriberi
(01.05.17)
fetö yada faiz lobisi
0
surdan iki gallifrey uzatir misin
(01.05.17)
(6)

muzekart sorusu

maresalx
arkadaslar simdi ben dosim'e gidip kendime muzekart cikarttirdim.ben simdi bu kartla ornek veriyorum kapadokya'daki oren yerlerine ıhlara vadisi'ne ucretsiz girebilecek miyim yoksa bu kartla yine para yukleyip mi giris yapiliyor? o sistem nasıl calisiyor tecrube eden var mı acaba?mesela burda bir fi
arkadaslar simdi ben dosim'e gidip kendime muzekart cikarttirdim.

ben simdi bu kartla ornek veriyorum kapadokya'daki oren yerlerine ıhlara vadisi'ne ucretsiz girebilecek miyim yoksa bu kartla yine para yukleyip mi giris yapiliyor? o sistem nasıl calisiyor tecrube eden var mı acaba?

mesela burda bir fiyat listesi var --> dosim.kulturturizm.gov.tr

karta 40 lira verdik. ıhlara vadisi 20 lira diyor. o zaman bu kartı çıkartmanın anlamı nedir? yoksa bu 20 lira giris ucreti muzekart'ı olmayanlara mı? aydınlatırsanız sevinirim
0
maresalx
(30.04.17)
ilk müze ya da örenyerine giriş tarihinizden itibaren 1 yıl süreyle kullanabilirsiniz müze kartınızı. aldığınız müzekart tipine göre www.muzekart.com burdan hangi müzelere girebileceğinize bakabilirsiniz.
0
dedim ben sana
(30.04.17)
dostum tamam ama "Müzekart ile gezebileceğiniz tüm müze ve örenyerlerini görebilmek için tıklayınız."

yazan yerde hep fiyat listesi var. kartı olmayanlara mı bu?
0
🌸maresalx
(30.04.17)
"TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerini Müzekart ile yılda ikişer kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz."

"Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı; Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise'de geçerli değildir. Belirtilen üniteler için ücret ödenmesi gerekmektedir."
0
eksimtrak
(30.04.17)
eğer sistem değişmediyse, evet, müzekart'ın geçerli olduğunu gördüğünüz yerde ücretsiz geziyorsunuz oraları. o fiyat tarifesi de kartı olmayanlar için.
0
m e b
(30.04.17)
kapadokyayı bilmiyorum ama, örneğin geçen antalyada olimposa gittik. giriş 20 lira normalde. işte haftalık giriş atıyorum 100 lira, işte içerideki tüm müzeleri gezmek 182 lira falan gibi tarifeler yapmışlar. bunlar müze kartsız fiyatlar. artı olarak yanına müze kartlı fiyatlar da yazıyordu. işte 20 liralık sadece giriş olan bilet müzekartlılara ücretsiz, haftalık olan atıyorum müzekart + 30 lira, tüm müzeleri gezmek müzekart + 50 lira şeklindeydi. orada da aynı şey olabilir.
0
veritaslibertas
(30.04.17)
ayasofyada çıkardığım kartı kapadokyada kullandım. 5 ay önce. kullanırsın sıkıntı olmaz.
0
canercuxy
(30.04.17)
(1)

Ege Üniversitesi Hastanesi'ndeki 8 sene önceki borç sorunu?

portakal
Madde madde yazıyorum aksi takdirde biraz karışık olacak.1- 2009 haziran ayında ege üniversitesi hastanesinde göz muayenesi oldum babamın sigortası üzerinden (emekli sandığı) 2- 2009 temmuz ayında yılında ise ege üniversitesinde romatoloji bölümüne profesöre özel muayene olmuştum. muayene ücretini
Madde madde yazıyorum aksi takdirde biraz karışık olacak.

1- 2009 haziran ayında ege üniversitesi hastanesinde göz muayenesi oldum babamın sigortası üzerinden (emekli sandığı)
2- 2009 temmuz ayında yılında ise ege üniversitesinde romatoloji bölümüne profesöre özel muayene olmuştum. muayene ücretini de yatırmışız o zaman için 200 lira gibi bir şey.
3- Aynı muayenede Romatoloji bölümü bizden test istemiş, yaptırmışız bizden bir para talebinde bulunulmamış.
4- birkaç gün önce yani yaklaşık 8 sene sonra diz ağrılarım sebebiyle ege üniversitesine gittim. kayıt yapamayacaklarını 8 sene önceki testlerden 245 tl borcum olduğunu söylediler. Parayı yatırmazsam kayıt almıyorlar, muayene etmiyorlar..
5- itiraz ettim 8 sene olmuş bana o zaman borç söylenmedi ayrıca bir ay önce emekli sandığı üzerinden muayene olmuşum dedim ama nafile kabul etmiyorlar, ege üniversitesine bu süre zarfında gitmediğim için borç çıkmamış diyorlar..
6- ayrıca ege üniversitesi hastanesi 1,5 yıl önce bir karar almış, eski borçları da alıyormuş.

Nasıl ve nereye itiraz edebilirim? Bu parayı vermeden kayıt yaptırmak için :( Önerilerinizi bekliyorum.
0
portakal
(30.04.17)
İki sene bekleyin borç zamanaşımına uğrasın.
0
feel the blanks
(30.04.17)
(3)

sadece Dubrovnik için Schengen almaya değer mi?

dedim ben sana
Arkadaşımla bi balkan turu planlıyoruz. Rotada schengen ülkesi bi tek Hırvatistan var şehir olarak Dubrovnik. Akşam bi kaç saatlik olarak öngörüyoruz. Bana değmezmiş gibi geliyor ne düşüyorsunuz?
Arkadaşımla bi balkan turu planlıyoruz. Rotada schengen ülkesi bi tek Hırvatistan var şehir olarak Dubrovnik. Akşam bi kaç saatlik olarak öngörüyoruz. Bana değmezmiş gibi geliyor ne düşüyorsunuz?
0
dedim ben sana
(30.04.17)
geçen yaz gittim, güzel yer fakat birkaç saat içinse vize almaya değmez, kotor-budva gibi yerler buna benzer yerler. oraları gez yeterli.
0
portakal
(30.04.17)
Değmez.
0
awareim
(30.04.17)
Dubrovnik'i geçtim, herhangi bir ülkede 1-2 saatlik gezi için vize almam.
0
makarnavodka
(30.04.17)
(2)

telefon numarası yaymak

neynep
merhabalar. ustayla, taşımacıya, nakliyeciye telefon numarası verip, bi iş halletmek için bir kere bana ulaşmış bi insanın feysbukta öneri olarak çıkmasını istemiyorum. ssadece orda çıksa.. nerden olduğunu bulamadığım şekilde ordan oraya geçiyor, başka bi yerde çıkıyor.telefon defterini uygulamalarl
merhabalar.
ustayla, taşımacıya, nakliyeciye telefon numarası verip, bi iş halletmek için bir kere bana ulaşmış bi insanın feysbukta öneri olarak çıkmasını istemiyorum.
ssadece orda çıksa.. nerden olduğunu bulamadığım şekilde ordan oraya geçiyor, başka bi yerde çıkıyor.

telefon defterini uygulamalarla paylaşmama seçeneği de yok? bi iş halledicem diye bir kere irtibata geçtiğim insanın teknoloji aracılığıyla tekrar karşıma çıkmasını nasıl engelleyebilirim?
0
neynep
(30.04.17)
o seçenek nasıl yok?

samsung telefondaki facebook adroid uygulamasında, sağ üstteki üst çizgiden uygulama ayarlarına giderseniz orada "Sürekli Kişi Yüklemesi" var ona tıklayınca ne olduğunu görürsünüz, rehberden bahseder. Onu kapatabilirsiniz.
0
senolll
(30.04.17)
benimki kapalıymış zaten. yine de oluyor :(
0
🌸neynep
(30.04.17)
(4)

Gribi Önlemek

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Selam.Grip olmak üzereyim. Boğazım kaşınmaya başladı. Nasıl önlerim?
Selam.

Grip olmak üzereyim. Boğazım kaşınmaya başladı.

Nasıl önlerim?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(30.04.17)
www.google.com.tr

bulabiliyorssan şundan kullan
0
basond
(30.04.17)
umca
0
bellbane
(30.04.17)
Tavuk suyuna çorba göm. Üstüne bir bardak sıcak suya bir yemek kaşığı bal artı limon sık içine karıştır iç.
0
komando kani var bende
(30.04.17)
Zencefil bak limon üçlüsü
0
stiletto heel
(30.04.17)
(1)

Halının üstündeki uçuk şeyler nasıl temizlenir?

winston insani
MerhabalarElektrik süpürgesi ile bir türlü gitmiyorlar. O kafasının tırtıklı yeriyle de almaya çalışıyorum ama pek işe yaramıyor. Ayrıca halıya da zarar veriyor.Nasıl temizlenir bunlar? El gırgırı falan mı almam lazım?http://i.hizliresim.com/qbkYv5.jpg
Merhabalar

Elektrik süpürgesi ile bir türlü gitmiyorlar. O kafasının tırtıklı yeriyle de almaya çalışıyorum ama pek işe yaramıyor. Ayrıca halıya da zarar veriyor.

Nasıl temizlenir bunlar? El gırgırı falan mı almam lazım?

i.hizliresim.com
0
winston insani
(30.04.17)
Cam silmek icin olan çekçek vars onunla bir deneyin, kedi tuylerini vs super topluyor. O da olmazsa bulasik eldiveniyle elinizle siyirir gibi yaparak da temizleyebilirsiniz.
0
physcos physcos
(30.04.17)
(2)

İzmir'de gece kıyafeti,abiye tarzı kıyafet satan yerler ?

orixim
selamlar duyuru ahalisinin pıtırcıkları!kız kardeşim için başlıkta belirttiğim tarzlarda bir kıyafet almayı planlıyoruz.bildiğiniz orta kesime hitap eden,çok uçuk fiyatlarda ürün satmayan mağazalara beni yönlendirebilir misiniz ? şimdiden teşekkürler yardımcı olacaklara...Not:Konak,alsancak,karşıyak
selamlar duyuru ahalisinin pıtırcıkları!kız kardeşim için başlıkta belirttiğim tarzlarda bir kıyafet almayı planlıyoruz.bildiğiniz orta kesime hitap eden,çok uçuk fiyatlarda ürün satmayan mağazalara beni yönlendirebilir misiniz ? şimdiden teşekkürler yardımcı olacaklara...
Not:Konak,alsancak,karşıyaka civarlarında olursa dadından yenmez.
0
orixim
(30.04.17)
Mimar Kemalettin caddesi, Çankaya metro dibinde hemen. Trafiğe kapalı cadde komple bu dükkanlar dolu. Yada kemeraltında gelinlikçilerin olduğu sokaklar var sorsan gösterirler, yine Çankaya metroya yakın. Orada da bulursun çok sayıda dükkanı yan yana
0
hasmetizm 2046
(30.04.17)
Karşıyaka çarşı, ankara ilköğretim sokağı ve migrosun karşı sokağında var
0
nice tnetennba
(30.04.17)
(3)

Pasaport vize nasıl halledilir

olen kurgu karakteri
Şimdi şöyle İnternetten biraz araştırdım pasaport randevusunu aldım ama öğrenci pasaportu alacağım ve götürmem gereken belgeler neler pasaport parasını nereye nasıl gitmeden önce mi yatırıyoruz onlar biraz muallak. Vize için ise vizenin çıkmama ihtimalinden korkuyorum turist olarak gideceğim zaten m
Şimdi şöyle İnternetten biraz araştırdım pasaport randevusunu aldım ama öğrenci pasaportu alacağım ve götürmem gereken belgeler neler pasaport parasını nereye nasıl gitmeden önce mi yatırıyoruz onlar biraz muallak.
Vize için ise vizenin çıkmama ihtimalinden korkuyorum turist olarak gideceğim zaten maksimum 1 hafta kalıcam ama çıkmıyormuş gibi şeyleri çok duydum bu arada vize almak istediğim ülke İtalya ve Hollanda.
0
olen kurgu karakteri
(30.04.17)
önce sakin olun çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz. defter parasını gidin ziraatbanktan yatırın. dekontu güzelce saklayın. gerekli belgelere de şuradan ulaşabilirsiniz. epasaport.egm.gov.tr

vize için de kafanıza takılan şeyleri günlerce internette arayıp "ya nası olcak yaa" diye dertlenmeden gidin vize başvurusu yapacağınız yere sorun ya da telefonla arayın. ilk defaysa insan o nası olcak bu nası olcak diye çok tedirgin oluyor, gidip sormak en iyisi.
0
klar
(30.04.17)
bende ilk schengen vizemi öğrenciyken italya'dan almıştım.

öncelikle öğrenci pasaportu alamazsın diye biliyorum, herhangi bir geçerli eğitim faaliyeti ile gittiğini belgelemen halinde pasaport harcından muaf olabiliyorsun.

vize için de istenen belgeleri eksiksiz götürdüğün taktirde sıkıntı yaşamazsın, internette yazanlara güvenme sakın kendi kusurlarını konsolosluklara atmaya çalışıyorlar. sende bir faso yoksa %95 alırsın zaten.
0
ada meltemi
(30.04.17)
İnternette 25 yaşın altında öğrenim hayatına devam eden öğrencilerin pasaport harcı ödemediğini okumuştum 2015de yürürlüğe giren bir yasayla?
0
🌸olen kurgu karakteri
(30.04.17)
(4)

Yol kenarında araba yıkamak için su veren dükkanlar

bir ileti paylastim
Yol kenarında olan restoranlar müşteri çekmek için borularla düzenek kurup devamlı su akıtıyorlar. Artezyen kuyularından çekip çekip devamlı boşa su gidiyor. Bu kadar su israfı canımı çok sıkıyor. Ovada pamuk sulamak için su istediğinde bazen vermez sulama birliği ama bu tipler devamlı boşa akıtıyor
Yol kenarında olan restoranlar müşteri çekmek için borularla düzenek kurup devamlı su akıtıyorlar. Artezyen kuyularından çekip çekip devamlı boşa su gidiyor. Bu kadar su israfı canımı çok sıkıyor. Ovada pamuk sulamak için su istediğinde bazen vermez sulama birliği ama bu tipler devamlı boşa akıtıyor.

Bimeri aradım bir defa açmadılar. Hoş onların ilgi alanına girer mi bilmiyorum.

Kime şikayet etmeliyim? Ve nasıl? Gidip belgelememe gerek var mı?
0
bir ileti paylastim
(30.04.17)
Evet ya, Marmaris tarafında cok görmüştüm.Hiç bu açıdan düşünmedim.Bağlı bulundukları belediye filan bakar mı acaba?
0
basubadelmevt
(30.04.17)
Bimere yazılı şikayette bulunun öyle daha iyi oluyor
0
mezarkabul
(30.04.17)
Bimer ne yapabilir ki? Özel mülküne sondaj yaptırmış ve çıkan suyun tasarrufu kendisine ait olur. Elbette doğru değil ama sonuçta evdeki suların sürekli açık tutulmasına da kimse karışamaz. Sonuç elde etmek zor görünüyor.
0
hayde bre
(30.04.17)
Özel mülküne sondaj yaptırmış gibi cahilce konuşma bari de bir şey sanalım. 1 m2 toprak alıp dünyanın diğer ucuna kadar kazıp hepsine sahip olduğunu mu sanıyorsun?
0
🌸bir ileti paylastim
(30.04.17)
(2)

Hatırlamadığım yerli film

atom karincanin torunu
Eskiden televizyonda yayınlanırdı, hatırladığım tek şey bir genç kız vardı ve hastaydı, tiyatro oyunu gibi bir şey yapıyorlardı ve o hastalığından dolayı ölüyordu.Babası rolünde Zeki Alasya vardı gibi hatırlıyorum ama Zeki Alasyanın filmografisinde bulamadım.
Eskiden televizyonda yayınlanırdı, hatırladığım tek şey bir genç kız vardı ve hastaydı, tiyatro oyunu gibi bir şey yapıyorlardı ve o hastalığından dolayı ölüyordu.

Babası rolünde Zeki Alasya vardı gibi hatırlıyorum ama Zeki Alasyanın filmografisinde bulamadım.
0
atom karincanin torunu
(30.04.17)
Komser şekspir ? Babası Kadir İnanır'dı.
0
aquarium
(30.04.17)
@aquarium Çok sağol.
0
🌸atom karincanin torunu
(30.04.17)
(3)

Xiaomi mi5

skoylu
Bu telefon cok begenilmiş tavsiye edilmiş almayı düşünüyorum ama bunu kanlı canlı görebileceğimiz bir teknomağaza vs yok mudur? Sadece internetten mi satılıyor bu telefon?
Bu telefon cok begenilmiş tavsiye edilmiş almayı düşünüyorum ama bunu kanlı canlı görebileceğimiz bir teknomağaza vs yok mudur? Sadece internetten mi satılıyor bu telefon?
0
skoylu
(30.04.17)
Büyük Migroslarda var bildiğim kadarıyla.
Bu arada Mi5s daha iyi diyorlar.

mi6 çıktı tr ye geldikten sonra mi5ler filan biraz düşer.
0
gibicibicis
(30.04.17)
Beylikdüzü Migros
0
leo1905
(30.04.17)
beylikdüzü uzak biraz anadolu yakasındayım. Buralarda da telefon satan migros bilmiyorum galiba:/
0
🌸skoylu
(30.04.17)
(2)

aştiden inceğe dolmuşla ne kadar sürüyor? çok acil

cosmicgadin
sb
sb
0
cosmicgadin
(30.04.17)
20-30dk
0
freetakilir
(30.04.17)
çok sağolun
0
🌸cosmicgadin
(30.04.17)
(5)

calisma odasinda hangi mobilyalar olmali

cedex
bir tane calisma masasi, calisma sandalyesi ve kucuk bir kitaplik var.baska bir mobilya daha alayim mi?2'li bir deri koltuk dusunuyorum? baska ne olabilir? yerde hali olmali mi?
bir tane calisma masasi, calisma sandalyesi ve kucuk bir kitaplik var.
baska bir mobilya daha alayim mi?
2'li bir deri koltuk dusunuyorum? baska ne olabilir?
yerde hali olmali mi?
0
cedex
(30.04.17)
halı
yazıcı
çekmeceli bir dolap
0
basond
(30.04.17)
çalışma odasındaki koltuk yatak tarzı şeyler psikolojik olarak beni yayılmaya itiyor.

ikili üçlü duvara asılan raflar iyi oluyor masanın üstüne doğru odanın içinde dolanmadan lazım olan şeyi direk ayağa kalkıp alabiliyorum ya da masa üstünde döküntü etmeden hemen yukarı atabiliyorum.
0
aşksız prens
(30.04.17)
deri koltuk görüntü ve sağlamlık açısından güzel olabilir ama oturunca götünüz başınız terler. kumaş alın derim.

ikeadaki lack türü ufak masalar çok işe yarıyor.
ufak ama kaliteli bir hoparlör seti güzeldir.
güzel bir masa lambası. ne çok ışık versin, ne az. ben aldığım masa lambasının önüne beyaz kağıt yapıştırdım soft oldu bayağı.
0
kurnaz
(30.04.17)
ben yerde halı olmasını tercih ederim bir de rahat bir okuma koltuğu olabilir. eğer küçük bir odaysa koltuk koymazdım. çalışma odasının ferah görünmesi önemli benim için
0
avonkatalogu
(30.04.17)
rahat,ergonomik bir tekli koltuk olabilir yanına da sehpa benzeri bir şey uydurulursa hem şeyler yiyip,içilip hem keyfi ya da gerekli okumalar yapılabilir.yani koltuk +1.
0
alobuyrunbenlutfiyefidillioglu
(30.04.17)
(1)

İstirha (gevşeme) sinirin enine kesilmesindenmiş. Kesilmeden kasıt nedir?

gijilti
Eski bir tıp metninde geçiyor: İstirha insanda sinir enine kesilmeden olur, sinir kesildükde o uzv gevşer.Burada bıçakla kesilmekten bahsetmiyor gibi geldi bana.Hastalığın nasıl oluştuğunu bilenler kelimenin hangi yan anlamda kullanıldığını tahmin edebilir belki.
Eski bir tıp metninde geçiyor: İstirha insanda sinir enine kesilmeden olur, sinir kesildükde o uzv gevşer.

Burada bıçakla kesilmekten bahsetmiyor gibi geldi bana.

Hastalığın nasıl oluştuğunu bilenler kelimenin hangi yan anlamda kullanıldığını tahmin edebilir belki.
0
gijilti
(30.04.17)
2. Motor nöron hasarı burada bahsedilen. Yani genelde kafanın içinde değil vücutta seyreden sinirlerin hasarı gevşek felç yapar
0
fallopian
(30.04.17)
(3)

değeri anlaşılmamış bir film

sonsuz88
değeri anlaşılmamış bir filmmaalesef alt yazı sitelerinde ottan boktan filmlere alt yazı yazılırken bu filme alt yazı yazılmamış ve bir indirme linki yok ara ara baktığım filmlerden biridir ve internette çok zor bulunuyor en son bu linkten buldum ve arşivime katmak istiyorumhttp://coolmoviezone.net/
değeri anlaşılmamış bir film

maalesef alt yazı sitelerinde ottan boktan filmlere alt yazı yazılırken bu filme alt yazı yazılmamış ve bir indirme linki yok ara ara baktığım filmlerden biridir ve internette çok zor bulunuyor en son bu linkten buldum ve arşivime katmak istiyorum

coolmoviezone.net

bu filmi nasıl indiririm bu linkten en.savefrom.net indirmedi maxthon tarayıcıda indirmedi arşivinde bu film olan var mı?
0
sonsuz88
(30.04.17)
tam anlayamadim altyazi mi soruyorsunuz film indirme linki mi?

film ise : openload.co
0
allanpoe
(30.04.17)
O kadar övmüşsün de insan filmin adını yazmaz mı
0
baal
(30.04.17)
Altyazıyı ne yapacaksınız ki anlayamadım. Seyredip değeri anlaşılmamış okduğunu anladıysanız altyazısız izlediniz. Eee altyazıya niye ihtiyaç duyacaksınız ki?
0
kurnaz
(30.04.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.