[]

her canlı ölümü tadacaktır

Bu aralar ölümü çok hatırlıyorum. gerek babamın rahatsızlığı (pıhtı atması) gerek yaşın verdiği dusunceli durum (32) fazlaca ölüme ben burdayım dedirtiyor.

Siz bu cümleyi duyduğunuzda ne hissediyorsunuz (her canlı ölümü tadacaktır)? 20 li yaşlardaysanız sanki bitmeyecek gibi geliyor değil mi o yaşlar? sanki hic yaslanmayacaksınız ve ölmeyeceksiniz gibi.. he akü forever young he.

Ama öyle olmuyor işte..

Var mı yusuf?

 
Otuzların başı insan hayatının en güzel yılları. Derin düşüncelere dalmak yerine keyfini çıkar.


  • scheisskopf  (30.04.17 14:42:49) 
ölüm kaçınılmaz fakat neil degrasse'ın şu düşünceleri güzel, insanın kafasını biraz daha derli toplu bir hale getiriyor

www.youtube.com
  • freebird5406_2  (30.04.17 14:52:29) 
Zamanım gelince giderim. Pek düşünmüyorum açıkçası. Bir yerden sonra ölüm sıradanlaşıyor.


  • Lim5  (30.04.17 14:54:07) 
bu, yaşlanma korkusuyla beraber aklımdan çıkmayan düşünce. genel olarak zaten ölümü/intiharı birçok sebepten istiyorum ama bir yandan da canımı sıkıyor bu durum. bir sürü koşuşturma içine giriyorsun, kendini yıpratıyorsun; kariyer yapma, ev-iş-araba derdi... sonra istediklerini ya yapamıyorsun ya da yapmışsan bile doyamadan ölüp gidiyorsun. e, ne anladık şimdi paradan, evden, işten? niye zorluk çektik o kadar? niye en güzel zamanlarımızı bunları elde etme mecburiyetine feda etmek zorunda kaldık? işte o zaman çok küfrediyorum, sinirleniyorum insanlara. neden böyle bu kadar boktan, kimsenin mutlu olmadığı bir sistem oluşturmuşlar?

şu an anlamsız geliyor yazdığım ama bu ifade edemeyişimden böyle.
  • m e b  (30.04.17 15:02:48) 
Eğer müslümansan namazlarını kıl, iyi bir insan ol bu seni rahatlatır. namaz kılmak insana huzur verir. kısa hayatta mutlu olmaya bak. anın tadını çıkar. herkesin birgün öleceğini düşün. hepimiz birgün öleceğiz tek gerçek bu.


  • komando kani var bende  (30.04.17 15:10:20) 
Ölüm asude bahar ülkesidir benim için. Sıkıntı yok o yüzden.


  • nickimin hakkini veremedim  (30.04.17 15:12:55) 
Ölüme yakın hissettiğim zamanlarda çok korkuyorum. Yine de insan kendini alıştırmalı.

medium.freecodecamp.com
  • vedatchilipeppers  (30.04.17 15:28:40) 
her an ölebilecekmişim gibi geliyor ki ölebilirim zaten keşke sadece yaşlanınca ölsek. gerçi benimki aşırı bi kaygı durumu


  • limoncello  (30.04.17 15:32:07) 
27 yaşıma girmek üzereyim. 25ten beri o uzak yaşların ne kadar da çabuk gelicegini idrak ediyorum. Öncesinde hep uzak gelirdi. Bi de tabi ölümün tak diye gelebileceği gercegini bazen urpertici bicimde farkediyorum. Depresyon emaresi diyen olmuş buna. Bana sorarsan bu düşünceler bu yusuf yusuf olma durumu insanı biraz daha adam olmaya, geçici şeyleri çok takmamaya, tesadüfen yasamamaya yoneltme potansiyeli olan harikulade bir uyarı levhası. Ölümü hatirlayamiyor olsaydık bu hic adil bi düzen olmazdi. Yani her fani ölümü tadacaktır diye tüm bilimsel yasalardan daha kesin bir gerçek var. ölüm buz gibi herkesin ama herrrkesin karşısında duruyor. Hatırlamak güzel şey özetle


  • klar  (30.04.17 15:38:22) 
Ölümlere alıştım maalesef. Lise 3'te babaannem öldü. Daha 17 yaşında ilk defa bir ölü gördüm, mezarına toprak attım. Birkaç yıl sonra dedem öldü, onda da aynı olaylar tekrarlandı. Sonra diğer dedem öldü, yine aynı süreç. Bunun haricinde uzaktan bir akrabamız, bayağı bir komşumuz, ve son olarak iki ay önce amcam vefat etti. 24 yaşına girdim ama yaşıma göre fazla bile gördüm. Yakınların sorun yaşayınca daha kötü hissediyorsun. Babam kalp krizi geçirdiğinde bu anlattığım ölümlere göre daha kötü hissetmiştim. Allah'tan çabuk toparladı ve normal hayatına döndü. Umarım baban da düzelir. Ölüm çabuk unutuluyor. Bu her cenaze namazından sonra imamın söylediği tek şey. Önemli olan onu unutmadan hayatına şekil vermek. Çünkü o mezara girince bu hayatta en küçük bir değişiklik yapma şansın bile yok.


  • dissendium  (30.04.17 15:53:42 ~ 15:54:01) 
Yolun yarısına geldim ama testislerimde değil pek bu duygu.
Belki orası buradan daha iyidir.

  • ketcapli dondurma  (30.04.17 17:02:11) 
hiç umrumda değil. ne demiş bir büyüğümüz: "ölümden neden korkayım, ölüm varken ben yokum, ben varken ölüm yok"

aklıma ölüm geliyor ama yapacak fazla bir şey de yok. tadını çıkarmaya bak.
ben de seninle aynı yaşta sayılırım. geçmişe sürekli dönüyor olmalısın.
20li yaşlarındaki enerjik hallerini hatırlanıp şimdi o zamanki gibi olmadığını fark etmişsindir belki.
boşver tadını çıkar anın. çok kötü şeyler olsa bile geçiyor.
biz de doğanın bir parçasıyız ve eskiyoruz.
  • tabudeviren  (30.04.17 22:50:52 ~ 22:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.