[]

ben türküm nasil diyoruz?

i am turk mu i am turkish mi?
turkcenin de ingilizcesi turkish oldugu icin dogru bile olsa turkish demek garip geliyor bana. ote yandan turkish airlines gibi bir ornek de var elimizde.



 
I am Turkish ya da I am from Turkey diyebilirsin.

Turkish ayni English gibi hem dil hem millet. ("I am English, so I speak English" gibi)
  • crown  (30.04.17 14:56:23) 
I am Turkish veya I am "a" Turk. I am from Turkey de olur.
Spanish/Spaniard örneğine bak. Aradığın şeye demonym deniyor. Bazı ülkeler istisna.

  • Lim5  (30.04.17 15:37:54 ~ 21:10:40) 
turkish dersen herkes anlar.
turk demesi de kolay degil, anlasilamayabilirsin.

  • baldur2  (30.04.17 16:15:03 ~ 16:15:18) 
turkish sıfat gibi daha çok turk zamir. call the turkish diye bir cümle düşük oluyor mesela. call the turk deyince oluyor. ya da call the turkish man dersen oluyor. bilmiyorum başka milletlerde nasıl oluyor da bana böyle geliyor sanki.


  • bohr atom modeli  (30.04.17 17:14:21) 
I'm Turkish ya da I have a Turkish background ya da I am a Turk.


  • foucauldian  (30.04.17 18:04:12 ~ 14.10.17 04:04:57) 
I am Turk diyeni duymadim. I am Turkish'tir dogrusu. Turkcede oluyor diye Ingilizceye de chicken translation yapilmaz. Kullanim sikligi diye bir sey var.


  • Traveller  (30.04.17 20:58:40) 
"I am a Turk: refers more to ethnicity than nationality, when expressing yourself this way the indefinite article is always used.

I am Turkish: refers more to nationality."

benim bildiğim bu.

bir de şöyle bir şey varmış.

"When we refer to a nation or region, we can use:

– the name of the country or region: Turkey, Japan, Germany, Brazil, Asia

– a singular noun that we use for a person from the country or region: a Turk, a Japanese, a German, a Brazilian, an Asian"

dictionary.cambridge.org
  • stereoseyfi  (06.05.17 00:53:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.