[]

aylardır gelmeyen elektrik faturası (gerekli tutarı aşamadınız uyarısı)

annemin arkadaşı bu olaydan muzdaripmiş. klima taktırmış ondan sonra olmaya başlamış. ortalama 60 tl fatura geliyormuş hep ama bir kaç aydır "gerekli tutarı aşamadığnız için faturalandırma yapılamamıştır" gibi bir uyarı yazıyormuş faturada ve fatura gelmiyormuş bu yüzden. saat de değişmiş 2 ay önce ama hala tık yok. yeni takılan saatte elektrik de yokmuş işin tuhafı(dijital sayaç).

elektrik onun üzerine değilmiş, ev sahibinin üzerineymiş. kadın fatura gelsin yoksa başıma bela olur cezası falan vardır diyor.

var mı daha önce başına gelen?

istanbul enerjisa elektrik.

 
bende de bir senedir var ayni sorun sesimi cikarmiyorum. Ama ev sahibinin ustuneyse fatura soylesin elektrik sayacini degistir sonradan patlamasin


  • sen nasıl bir insansın  (30.04.17 16:40:20) 
@sen nasıl bir insansın; klima takılmış sonra fatura gelmemeye başlamış bundan 3-4 ay sonra sayaç değişmiş ama hala fatura yok.


  • c1b2k3  (30.04.17 16:52:23) 
en son ödenen faturanın son okumasıyla şimdiki arasında gerçekten bir fark yok mu? bir şeyler kullanılıyor da sayaca işlemiyorsa ya sayaç bozuk ya da kaçaklık bir durum var. veya binada(apartman olduğunu varsayıyorum) başka boş bir evle sayaçların girişleri yanlış takıldı.

1- sayacı kapatın, elektrikler gidiyor mu? gidiyorsa sayaç girişlerinde sıkıntı yoktur.
2- sıkıntı yoksa birinci maddedeki ilk başta da dediğim gibi en son ödenen faturadaki son okuma ile şimdiki okumayı kıyaslayın becerebiliyorsanız kaç kw fark olduğunu hesaplayın ve 0.3 lira ile çarpın.

3- hala bir sıkıntı görünüyorsa firmayı arayın fatura gelmiyor bana diyin. gelsin baksınlar sayaçlarına.
  • blue eyes white dragon  (30.04.17 16:54:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.