[]

organik yumurta

markette normal 6'lı yumurta 2,5 lira. organik denilen 6'lı yumurta da 5 buçuk liraydı. bunların gerçekten bir farkı var mı? hayvanların yemi, gezmesi vs. gibi şeyler değişiyor mu?




 
Ben farkı olduğuna inanmıyorum, tamamen fiyat meşruiyeti için organik yazılmış ürünler çoğu.


  • lüzumsuz adam  (30.04.17 15:04:57) 
Ben tat ve koku farki aliyorum, normal yumurtalar daha lastik gibi oluyor yani cok kolay dagilmiyor ama organik yumurtalar daha kolay parcalaniyor. Kabuklarinda da fark oluyor. Sarisi belirleyici kriter degil tamamen yemle vs alakali ama ureticinin her yumurtasi ayni renkte cikmiyorsa bu iyi bir sey gezen tavuk demektir. Standart ayni renkte olan organik yumurtalar da genelde karanfil otu ile beslenen tavuklarda oluyor ya da organik degilse ona gore yem veriyorlar. Koku, tat ve kivam farki biraz var ancak besin degeri olarak bizim anlamamiz mumkun degil tabi.


  • neferkitty  (30.04.17 15:12:09 ~ 15:13:04) 
Organik gıdanın tek bir tanımı yok; tavuğa mısır yedirdiğinde bunun organik olmayacağını da savunabilirsin misal, zira dünya genelindeki tüm mısırlar gdo'lu, haliyle bununla beslenen tavuk da gdo'lu beslenmiş oluyor, haliyle yumurtası için organik diyemeyiz ama markette satılan yumurtaların çoğu gdo'lu mısırla beslenen tavukların yumurtası ama onlar da organik sertifikası alabiliyor, yani biraz karışık bu işler. %100 doğallık vadeden birkaç sertifika var onların ürünlerine güvenilebilir bu anlamda.


  • angelus  (30.04.17 15:18:05) 
organik sertifikası hangi üründe olursa olsun kolay hak edilen bir şey değil. eccocert, bcs gibi uluslararası bağımsız kuruluşların sıkı denetimlerinden geçerek alınıyor. sorunuza yanıt olarak linkteki yönetmeliği okuyun, vakit yoksa yumurta kelimesini aratın.

goo.gl

bu yeni üretim standardına ne kadar çabuk adapte olursak ve bu sertifikayı alıp üretim yapmaya çalışan üreticileri ne kadar desteklersek o kadar iyi, başka türlü ne bu ürünler ucuzlar, ne de biz şikayet ettiğimiz insan ve hayvan sağlığı sorunlarından uzaklaşırız
  • kaichi  (30.04.17 15:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.