Giriş
(4)

Telefon tavsiyesi verir misiniz?

masmeleddin erdogan
Yeni bir telefon arayışındayım. telefondan beklentim, pilinin hemen bitmemesi, donmaması ve zırt pırt kafamı ağrıtmaması. başka bir beklentim yok. daha önce samsung s4 mini kullanıyordum ve düne kadar durduk yere bozulmasaydı kullanmaya devam edecektim. bütçem max. 1300 tl.bu girizgahtan sonra yardı
Yeni bir telefon arayışındayım. telefondan beklentim, pilinin hemen bitmemesi, donmaması ve zırt pırt kafamı ağrıtmaması. başka bir beklentim yok. daha önce samsung s4 mini kullanıyordum ve düne kadar durduk yere bozulmasaydı kullanmaya devam edecektim. bütçem max. 1300 tl.

bu girizgahtan sonra yardımsever duyuruculara şu 5 telefon arasında tercih yaparsam hangi tercihin daha uygun olacağını sorayım:

general mobile gm5 plus www.vatanbilgisayar.com

huawei p9 lite www.vatanbilgisayar.com

lenovo k6 note www.vatanbilgisayar.com

asus zenfone max 3 www.vatanbilgisayar.com

samsung j5 prime www.vatanbilgisayar.com

bu markalardan samsung dışındakileri bilmiyorum. o yüzden birinin özelliklerine aldanıp pişman olmak istemiyorum.

hangisi olsun dostlar?
0
masmeleddin erdogan
(24.05.17)
P9 lite. Tek sıkıntısı 16 gb. Lenovo da şık ama kronik problemi olmayan lenovo pek görmedim.
0
fyodor dostoyevski
(24.05.17)
samsung al.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(24.05.17)
asus zenfone serisinden bütçenize uygun birini seçin derim. Über dayanıklı
0
alaimisema
(24.05.17)
Xiaomi-mi 5prime kullanıyorum cok memnunum malzemesi hızı içindeki yazılımı özellikleri mesela telefonu iki farklı alan oluşturup şifrelitorsun
0
seyyar satıcı
(24.05.17)
(5)

apartman hikayeleri

antipodes
selamlar, öncelikle biraz uzun olabilir. hikayenin ana teması apartman masrafları ile ilgili.oturduğum apartmanda kiracıyım, geçtiğimiz senelerde de geçmişte toprak sahibi olan ve aynı apartmanda şu an ev(ler) sahibi olan emekli dayıyı "abi sen boşsun, bu apartman işlerini halledersin" diyerek yönet
selamlar, öncelikle biraz uzun olabilir.

hikayenin ana teması apartman masrafları ile ilgili.

oturduğum apartmanda kiracıyım, geçtiğimiz senelerde de geçmişte toprak sahibi olan ve aynı apartmanda şu an ev(ler) sahibi olan emekli dayıyı "abi sen boşsun, bu apartman işlerini halledersin" diyerek yönetici yapıp, aylık belli miktar aidat toplayarak apartmanın ihtiyaçlarını gidermesini talep ettik, kabul etti.

giriş katta da bu abimizin oğlu oturuyor. fi tarihinden beri de apartmanın bir kapı sıkıntısı var, çok ağır ve ayarı bozulduğu zaman gürültülü olabilen bir kapı. giriş kattaki vatandaş da bu kapı gürültüsünden rahatsız oluyor. 2 ayda bir servis gelip kilit değiştiriyor, ayar yapıyor, bir dünya fantastik işler çevirip 100-150 lira servis parası alıp gidiyorlar.

bir de otopark meselemiz var ki evlere şenlik. anladığım kadarı ile. o da geçenki apartman toplantısında ortaya çıktı. kapı değişsin dediler, herkes ok dedi, cebimizden ekstra para verip kapıyı değiştirteceğiz. sonra biri apartmanın yanında bulunan ve yöneticinin otopark ve bahçe olarak kullandığı alanın apartman otoparkı olduğunu söyledi. 3 araba falan sığar buraya, öyle bir alan. yönetici de oranın kendi alanı olduğunu iddia etti. sözleşme sorduk, orada yazar diye gitti, geldi, bulamadım sözleşmeyi dedi. o arada mevzu tartışmaya döndü, konu kilitlendi, herkes dağıldı.

geçen hafta da apartmanın yakınlarına ya da apartmanın kendisine bi yıldırım düştü. zil tesisatından, kapı otomatiğine kadar her şey yandı. uydu çoklayıcısının bazı çıkışları bozuldu, servisler geldi falan filan bi çoğunu yaptılar. girişe de bi liste astılar her gün liste kabardı.

o arada bir şeyler oldu. kapının otomatik kablosunu biri kesti, sanırım başka biri de kilidi kırdı. kimin yaptığını bilmiyorum, bulamıyorum da, yöneticinin oğlundan şüpheleniyorum bu arada (olağan şüpheli). kapı için daha yeni servis gelmiş ve girişteki listeye de masraf olarak eklenmişti.

bu yıldırım hikayesinde de servis geldi yanan adaptörü değiştirdi işçilik ıvır zıvır parayı aldı gitti. sonradan anlaşılmış ki çoklayıcının bazı portları bozulmuş. 10 daireli apartmanda 24 kanallı çoklayıcı var. sonra yönetici sormadan etmeden (en azından bana sormadı) gitmiş x fiyatına alınabilecek aleti 2x fiyatına alıp taktırmış (32 portlu) ve bunu da başka bi uyducuya yaptırmış. velhasılı bunun için de geldi ayrıca para istedi. ben de 10 daireli apartmana bazı kanalları çalışmasa dahi 24 kanallı cihazın yeteceğini, 32'nın gereksiz olduğunu ve bu işin evinde birden çok televizyonu olanlar için yapıldığını (ki daha önce böyle bi muhabbet olmuştu), benim buna ihtiyacım olmadığını, dolayısı ile masrafı karşılayamayacağımı, kimler bunu talep ettiyse onların ödemesi gerektiğini söyledim. "peki" dedi gitti.

dün de eve gittiğimde girişte yeni bi ilan gördüm. uydu için para verenlerin listesini yazmış, vermeyenlerin de vermesini istemiş, aksi taktirde tv yayınımı keseceğini söylemiş. dellendim ama gece geç saat bulaşmadım.

şimdi iki seçeneğim var. ya gidip bu herifin suratına parayı fırlatıp yapacağın işin içine tüküreyim diyeceğim. ya da bırakacağım uydu yayınımı kessin, balkona bi çanak taktırayım, sonra da apartman aidatını ödemeyi komple keseyim. çünkü apartmanın ne uydusunu kullanıyorum, ne kapısı çalışıyor, ne giriş çıkışı kirletiyorum ki temizlenmesi gereksin, bi koridordaki lamba kalıyor, onu da sökebilir, sıkıntı yok. son olarak da uydunun son değişiklik parası ve kapı için harcanan masrafı içinden çıkarıp kalan ödemeyi yapmak. diğerlerini de kim ödemeliyse onun ödemesini talep etmek.

siz olsanız ne yapardınız? kusura bakmayın kafa açtım. kafa göz kırma opsiyonu olmayan çözüm arıyorum. tenks.
0
antipodes
(24.05.17)
bu uydu, tesisatin komple degismesi, portlar vs. hikayesinde bu masraflari neden siz oduyorsunuz onu anlamadim. bunlar apartmanin demirbasi olmuyor mu? kiraci olarak sadece kullanim ve bakim masraflarindan sorumlu olmaniz lazim, demirbaslari evsahibinin odemesi gerekiyor.
0
kassiopeia
(24.05.17)
Allah her ev sahibine senin gibi kiracı nasip etsin. :) (ben de kiracıyım)

sanane yahu demirbaşlardan. faturalarını al kiradan düş.
0
paranoyak kedi
(24.05.17)
@kassiopeia @paranoyak kedi

aslına bakarsanız evet, demirbaş olduğu için onun ödemesi gerek, ancak şöyle bir durum var. genelde ödediğimiz aidatlardan artan paralar havuzda birikiyor ve yüksek bütçeli harcamalarda bunlar kullanılıyordu. örneğin senede 1 kere yapılan asansör bakımı bunlardan biri. eğer ki havuzda para olsa gidip oradan harcayacaktı ve yine ben ödemiş olacaktım sessiz sedasız (ki %20 sini falan oradan harcamış zaten). havuzda para bittiği için kapı kapı dolaşıyor. ev sahibinin hikayeden haberi bile yok. zaten haberi olmadan yaptırdığı için ona karşı da söyleyeceği söz olacağını sanmıyorum. bir de ekstra bilendim herife sırf bu meselelerden kaynaklı. "ev sahibi ödesin" deyip işin içinden direkt çıkmak istemiyorum.
0
🌸antipodes
(24.05.17)
Madem bilendiniz, o zaman yöneticiye deyin ki; ben senin usulsüz harcama yaptığını düşünüyorum. O yüzden apartman yönetimini denetime tabi tutulmasını isteyeceğim. Yaptığın tüm harcamaların kayıtlarını, faturalarını, gelir giderlerini kontrol ettireceğim. Verilen paraların nerelere harcandığını görmek, denetlemek herkesin hakkı. Kat mülkiyet kanununda da zaten bu hak sabitlenmiş. Sen şimdi benim yayını keseceğini söylüyorsun. Kesme demiyorum, hobi olarak yine kes. Ama denetimde usulsüzlük çıkarsa seni dava edeceğiz haberin olsun. Diye yapıştır.

Apartmanın denetçisi daha önce seçilmemiş olabilir. Mesele değil. Hemen toplanıp denetçileri seçersiniz.
0
thracia
(24.05.17)
thraccia +2

bu dingili bi denetleyin bakalım neler çıkacak.

bölye saçma sapan harcamalar bizim binada da yapılıyordu. bi denetlensin dediler. (benim umrumda olmadığı için evet dedim geçtim, ne olduğunu bile bilmiyordum) denetlemede bir sürü şey çıktı. yönetici ile kavga falan ettiler. sonra yönetici haksız bulunup bir sürü para ödedi.

kiracıyım hiç birine karışmadım. aylık aidat lamba asansör temizlik vs dışında bir kuruş da ödemedim.
0
sejlav
(24.05.17)
(4)

ev alişverişi istanbul-ankara?

mavi kız
merhabalar ev için alınabilecek küçük eşyaları istanbul'dan mı alsam yoksa ankara'dan mı bilemedim seçenek ve fiyat konusunda neresi daha avantajlı olur kafam karışık eşya derken de işte bir evin mobilya beyaz eşya dışında her şeyi diyelim.
merhabalar ev için alınabilecek küçük eşyaları istanbul'dan mı alsam yoksa ankara'dan mı bilemedim seçenek ve fiyat konusunda neresi daha avantajlı olur kafam karışık eşya derken de işte bir evin mobilya beyaz eşya dışında her şeyi diyelim.
0
mavi kız
(24.05.17)
Ev nerde?
0
himmet dayi
(24.05.17)
İstanbul
0
🌸mavi kız
(24.05.17)
internetten
0
captainobvious
(24.05.17)
İNTERNET +1
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(24.05.17)
(2)

imza beyannamesi muhtardan alinir mi?

inannas jofn
Sahis icin imza beyannamesi muhtardan alinabilir mi? Hukuki gecerliligi var midir?
Sahis icin imza beyannamesi muhtardan alinabilir mi? Hukuki gecerliligi var midir?
0
inannas jofn
(24.05.17)
Noterden alınır sadece galiba.
0
himmet dayi
(24.05.17)
sadece noterden alınabilir:)
muhtar amcaların o kadar yetkisi yok (şimdilik).
noterden bi 50-100tl arasında masraf çıkar.
0
artci sarsinti
(24.05.17)
(5)

sokaklar , kafeler , marketler çok pahalanmadı mı? neler yapıyorsunuz?

Caaannn
şöyle son 1-2 sene öncesinde 10-15 kuruşluk zamlar oluyordu marketlerdeki ürünlerde normal diyordum şauan baktığımda herşeyde %50 oranında fiyat artışı var. kimse farkında değil gibi?1lt meyve suyu 3.35 olur mu?bimde 1.15lik çikolatalar vardı arada alırdım 2 tlyi geçti bir anda.çok bilindik bir ma
şöyle son 1-2 sene öncesinde 10-15 kuruşluk zamlar oluyordu marketlerdeki ürünlerde normal diyordum şauan baktığımda herşeyde %50 oranında fiyat artışı var. kimse farkında değil gibi?

1lt meyve suyu 3.35 olur mu?

bimde 1.15lik çikolatalar vardı arada alırdım 2 tlyi geçti bir anda.

çok bilindik bir markanın antepfıstıklı çikolatası 5 lirayı gördü.


en dandik yerde bir sütlü nescafe istesek 7-8 tl. popüler yerlerde 9-10 tlden başlıyor.

meyve sebze 5 tlden aşağı yok daha kötüsü aldığın ürünün yarısı çürük.


bu durum hakkında görüşleriniz neler ? nereden alışveriş yapıyorsunuz ? nasıl bir politika izliyorsunuz ? bu söylediğim şeylere haddinden fazla ücret ödemek sinir bozucu oluyor.
0
Caaannn
(24.05.17)
gerçek enflasyondan bahsediyorsunuz işte.
hile hurdayla hesaplanan enflasyon %8 ama işin gerçeği çok farklı.

markete girdiğimizde 80-100 liradan aşağıya çıkamıyoruz ki et filan yok içinde mesela.
0
teritori
(24.05.17)
Sebze ve meyve çok pahalı. Mevsiminde olmayan meyveleri almıyorum. Ucuzlamasını bekliyorum. Çilek benim çocukluğumda yaza kadar raflara düşmezdi ve çok kısa süre kalırdı. Şimdi aylarca görüyorum. Ucuzlamadan da almıyorum. Dün baktım; kivinin kilosu 15 TL. Hayatta almam. Talebi arttırmak istemiyorum. Kendi çapımda tüketimden gelen gücümü kullanıyorum. :)
0
auroraaurora
(24.05.17)
herkes farkında ama bunun değişmesi için elini tasin altina koyanlarin basina nelerin geldiğini gordugunden pek sesleri cikmiyor, şimdilik.

belirli bir rakamin maasli calisanlar için eve öyle kilolarca meyveler, sebzeler, etler, kiymalar filan almak bayagi bayagi lüks artik.

o yüzden insanlar, gram gram aliyorlar her ne aliyorlarsa.
0
for the record
(24.05.17)
bu çok doğru tespit. herkesin bunun farkında olduğunu düşünüyorum. ben olabildiğince harcamaları kıstım, herkesin de böyle yapması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta tüketici olarak bizim tercihlerimize göre şekillenen bir arz var. türkiye'de aklı selim insanlar olarak bunu ne kadar iyi uygulayabilirsek o kadar iyi.
0
konar konmaz omer konur
(24.05.17)
Sebzeleri az az alıyoruz, boynunu bükmeye başlayanları hemen çorba yapıyorum. meyveler hep pahalı gibi geliyor adam gibi almıyoruz, işyerinin yemekhanesi sayesinde bu sene ilk kez bugün yeşil erik yedim. Tavuk senede birkac defa belki aliyoruzdur misafire vs diye, eti kurban sayesinde yiyoruz. Deterjan vs toplu almaya calısıyorum indirimleri yakalayıp. Dısari nadir çıkıyorum evden işe isten eve, anca avm tarzı yerlerde ucuza ya Allah kahvedir hamburgerdir onlar yeniyor arkadaşlarla.
Tek lüks senede bir haydi bilemedin iki defa çıkılan tatil onda da kredi kartı sagolsun nerdeyse bir sene onceden planlayıp bilet bakıyorum, yorumu iyi ucuzca hosteller bulmaya calısıyorum sonra sene boyunca o kredi kartını geri ödüyorum falan. Artık onu da yapmayacağız, köye tanidıklara falan gidilecek tatil niyetine. Borcu kapatıp kartı da kapatacağım inşallah.
Amaann...
0
Sulfoxaflor
(24.05.17)
(1)

Wix'e Domain Taşıyınca

bi mekan
Merhaba, Çok anlamıyorum bu işlerden, wix'i önerdi bir tanıdığım, ama sorumu o da net cevaplayamadı. Wix'ten premium plan alıp, halihazırda kullandığım domain'i oraya taşıyınca, o domainin içeriği de otomatik olarak wix'e taşınmış oluyor mu? O domain ve domain'in içeriği wordpress altyapısı ile oluş
Merhaba,

Çok anlamıyorum bu işlerden, wix'i önerdi bir tanıdığım, ama sorumu o da net cevaplayamadı. Wix'ten premium plan alıp, halihazırda kullandığım domain'i oraya taşıyınca, o domainin içeriği de otomatik olarak wix'e taşınmış oluyor mu?

O domain ve domain'in içeriği wordpress altyapısı ile oluşturulmuş durumda bu arada. Tasarımı da wix'le oynayabilir hale geliyor muyum ve de?

Teşekkürler.
0
bi mekan
(24.05.17)
Alakasi yok. Eski web sitenizi goremez, wix ile yeniden olusturmaniz gerekir
0
veritaslibertas
(24.05.17)
(5)

ev sahibi biraz daha kalmaya müsade etmez mi?

nothing in my way
iki arkadaş bir evde kalıyoruz. sözleşmeyi yıllık yaptık. bugün evden çıkarılıyoruz. her ayın 24'ünde veriyorduk kirayı. emlakçı ev sahibinin numarasını vermiyor. iki gündür kalacak yer arıyorum. zar zor bir akraba buldum. emlakçı 1 gün bile müsade etmiyor. bir aylık kirayı alırım diyor. acaba ev sa
iki arkadaş bir evde kalıyoruz. sözleşmeyi yıllık yaptık. bugün evden çıkarılıyoruz. her ayın 24'ünde veriyorduk kirayı. emlakçı ev sahibinin numarasını vermiyor. iki gündür kalacak yer arıyorum. zar zor bir akraba buldum. emlakçı 1 gün bile müsade etmiyor. bir aylık kirayı alırım diyor. acaba ev sahibine emlakçı vasıtasıyla ulaşsak bir şey yapmaz mı? sınav haftası uğraştığım şeye bak:(
0
nothing in my way
(24.05.17)
İşi yokuşa süren emlakçının ev sahibinin telefonunu vereceğini nasıl düşündün?

Bugüne bırakmamalıydın bu işi, daha önceden çözmeliydin sanki.
0
cakabo
(24.05.17)
Sozlesmenin uzatilmayacagini bilmiyo muydunuz, yer aramaya onceden baslasaydiniz keske. Ama bunun haricinde benim bildigim belli bir sure onceden yine de cikaracaklarini haber vermeleri lazim, bunlari arastirabilirsiniz.

Bir de sey 1 ay daha kalabilecekseniz odeyin iste 1 aylik kirayi, kalin. O arada ev de ararsiniz.
0
kuehles blondes
(24.05.17)
emlakçıya ne ki bütün bunlardan?
bir de siz her ay kirayı ev sahibine vermediniz mi?
ev sahibinin adını soyadını biliyorsunuzdur herhalde. emlakçıyla hiç uğraşmayın, internetten falan bir şekilde ev sahibinize ulaşın durumu açıklayın, bence birkaç gün daha kalmanıza bir şey demez. kimse o kadar kötü olamaz değil mi?
ama bu güne kadar ev sahibinizle görüşmemiş olmanız bana çok enteresan geldi, en azından telefonla bile olsa görüşmeliydiniz.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(24.05.17)
Hata, emlakçıyı ciddiye alıp laf anlatmaya çalışmanız olmuş. Kira kontratı biterse yenilemek zorunda. Ev sahibi evden çıkmanız için protesto çekti mi? Çekmedi. E o zaman? Kirayı bankaya yatırıyorsunuz diye varsayıyorum. Zaten düzenli ödeme yaptığınız da kayıt altında. Emlakçı geldiğinde benim muhattabın sen değilsin. Evden de çıkmıyorum. Git kime şikayet ediyorsan et de. Hiçbir skim yapamaz. Sizi ev sahibine şikayet etse bile sizi öyle kafasına göre kapının önüne koyamaz. Git dava et de geç. Orço emlakçıya bak. Bulmuş gencecik çocukları zorbalık yapıyor. Siz emlakçıyla muhattap olmayın bak nasıl tıpış tığış o ev sahibi sizi kendi arıyor.

Emlakçı sesini yükseltirse falan direkt polis çağırın. Zaten hemen uzayacaktır
0
thracia
(24.05.17)
emlakcıyla konus evden cıkmıyorum de kapı gibi kontratım var de istedigin yere sikayet et de. daha dogrusu mesaj at tehdit mehdit ederse elinde mesaj olur
kirayı her zaman yatirdigin yere yatir
kal evde de istedigin kadar

thracia +1
0
kingcyrax
(24.05.17)
(4)

varlık fonu - yoksulluk

kitabindan gemiler dusen
yoksulluk ve gelir dağılımı dersi için sunum yapacağız. konumuz "varlık fonu yoksullaştırır mı? - varlık fonu ve yoksulluk ilişkisi"buna dair bilginiz, fikriniz, yorumunuz, makale vb. kaynağınız varsa paylaşabilir misiniz?
yoksulluk ve gelir dağılımı dersi için sunum yapacağız.

konumuz "varlık fonu yoksullaştırır mı? - varlık fonu ve yoksulluk ilişkisi"

buna dair bilginiz, fikriniz, yorumunuz, makale vb. kaynağınız varsa paylaşabilir misiniz?
0
kitabindan gemiler dusen
(24.05.17)
"varlık fonu yoksullaştırır" gibi bir önerme çok garip olur. keza, dünyanın en büyük varlık fonu norveç'in. ikincisi ise çin'in varlık fonu. bu şekilde bir korelasyon bulmanız mümkün değil.
0
captainobvious
(24.05.17)
arkadaşın dediği gibi bir norveç-çin örneği varken bu soru garip kalıyor. çok zorlanırsa illa ki bir ilişki yaratılır ama dediğim gibi çok zorlama olur.

varlık fonu kurulur.
başına liyakat esasına tabi olmadan birileri getirilir.
her türlü işlemi için serbesti alır.
türlü devlet işletmelerini bünyesine katar.
yönetmeyi beceremez.
kaynaklar heba olur.
yeni kaynak yaratımı için ek vergiler konulur.
vergi de vatandaştan toplandığı için vatandaşın kullanılabilir geliri azalır.
vatandaş yoksullaşır.
0
cemiyetin ünlü siması
(24.05.17)
Varlik fonu dedigin sey tek bir sey degil. Turkiye varlik fonunu kastediyorsan denetimlerden kacmak ve yasal muafiyet edinmek icin kurulmus Yigit Bulutun soz sahibi oldugu bir fon bu. Boyle bir fon yapilan hatalari ve yolsuzluk olasiligini arttirir. Bunlar halki yoksullastirir.
Ama bu boyle olmak zorunda degil. Yurt disinda halka sosyal guvence veren devlet fonlari da var. Emekliler ya da x calisanlari gibi belirli sosyal gruplarin paralarinin degerlendirildigi fonlar da var. Halki zenginlestirmesi icin bu fonlarin iyi yonetilmeye ek olarak hukuksal guvence altinda olmasi lazim. Turkiye'de ise issizlik fonuna cokuluyor. Yani burada varlik fonu iyidir varlik fonu kotudur tartismasi hukuksal cerceve ayni olmadigi icin temelsiz.

Zaten soru o kadar kotu ki varlik fonu diyince bu fonun devlet destekli bir fon olmak zorunda olmadigi bile atlanmis.
0
dunal
(24.05.17)
cevaplarınız için teşekkürler. tabii ki varlık fonu yoksullaştırır dememiz saçma çünkü yoksulluğun bağlı olduğu birçok etmen var, direkt bi etkisi zor. ancak @cemiyetin ünlü siması' nın dediği gibi dolaylı yoldan ve uzun vadede bakarsak bağlantı kurabiliriz.

verdiğiniz norveç, çin gibi ülkelerdeki bu fonların kuruluş amacıyla türkiye, hindistan gibi ülkelerdeki fonlarınki farklı bir kere. ilkinde amaç enflasyonu önlemek, gelecek neslin refahı için güvence ve tasarruf sağlamak iken ikincisinde kriz ya da durgunluktan çıkmak için finansal kaynak bulma amaçlı teminat göstermek ve cari açığı fonlamak olarak farklılık gösteriyor.
0
🌸kitabindan gemiler dusen
(24.05.17)
(3)

kimlik icin fotoğraf

brnbrs
yarın yeni kimlik için randevu aldık ama benim fotoğraf cektirmem lazım. Bu işi yarın sabah yapsam öğleden sonraya yetişir mi? Yoksa bugün mü gidip cektirmem lazım?
yarın yeni kimlik için randevu aldık ama benim fotoğraf cektirmem lazım. Bu işi yarın sabah yapsam öğleden sonraya yetişir mi? Yoksa bugün mü gidip cektirmem lazım?
0
brnbrs
(24.05.17)
Fotografi hemen o anda aliyosun.
0
kuehles blondes
(24.05.17)
10 15 dkda halleder cogu yer
0
veritaslibertas
(24.05.17)
Çok sevindim iki defa çıkmak zor geldi açıkçası.teşekkürler.
0
🌸brnbrs
(24.05.17)
(2)

front end güncesi

kozm
Salamlar aybala hemşehrilerimbir blog açmak istiyorum fakat bunun öncesinde ufak analizler,araştırmalar yaptım. Bu blog teknoloji içinden olacak, şu anlık jquery diye düşünüyorum konuyu.. Konunun içinde olduğunuzda bazen bir adım geriye atıp büyük resmi göremiyorsunuz bu yüzden sizlere de soruyorum.
Salamlar aybala hemşehrilerim

bir blog açmak istiyorum fakat bunun öncesinde ufak analizler,araştırmalar yaptım. Bu blog teknoloji içinden olacak, şu anlık jquery diye düşünüyorum konuyu..

Konunun içinde olduğunuzda bazen bir adım geriye atıp büyük resmi göremiyorsunuz bu yüzden sizlere de soruyorum.. Şimdi gelen angular ve react olarak gözüküyor ama google sonuçlarına baktığımda hala her ikisi de jquery arama sonuçlarına çok ta yakınlaşabilmiş değiller..

blogumun konusu ne olmalı.. hem tren hem de benim öğrenebilecek olursa, makbul olur.

Saygılar.
0
kozm
(24.05.17)
Jquery cok onemli bir konu, hatta javascript ile o kadar ic ice gecti ki bircok kisi bazi fonksiyonlarin javascript mi yoksa jquery fonksiyonu mu karistiriyor. Ama bu jquery konusu nerdeyse 10 senedir isleniyor, o kadar cok sey yazildi ki. Elbette daha onceden yazilmamis bir bakis acisi ile yazilirsa ilgi cekici olur ama onun disinda pek ilgi cekmeyecektir.

2000 li yillarin basinda javascript ile cok basit seyler icin cok ugrasiyorduk. daha sonra jquery gelince verimliligi cok yukseltti. Ama bir taraftan da web cok gelisti, "single page application" ile beraber karmasik web sitelerinde data ve view yonetimi o kadar zorlasti ki jquery de tam bir hammallik oldu. o nedenle simdi gelistiricilere ilgi cekici gelen jquery gibi bir alet cantasindan ziyade MVC- Model View Controller yapisini duzenleyen React, Angular, Vue gibi kutuphaneler/frameworkler.
0
emrahday
(24.05.17)
React, Angular, Vue bu üçünü kapsayan bir keyword var mı?
0
🌸kozm
(24.05.17)
(2)

Kullandığınız uçuş özellikli kredi kartları

bartman
Hangi kartları kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Uçuş puanı biriktirebileceğim loungelara girip çıkabileceğim kart arıyorum. Şu an sadece düz iş bankası maximum kart kullanıyorum. Tavsiyelere açığım.
Hangi kartları kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Uçuş puanı biriktirebileceğim loungelara girip çıkabileceğim kart arıyorum. Şu an sadece düz iş bankası maximum kart kullanıyorum. Tavsiyelere açığım.
0
bartman
(24.05.17)
Loungelara giriş için karttan ziyade vodafone red tavsiye ederim.
0
gneral
(24.05.17)
Vodafone red + miles and smiles kullaniyorum. Vodafone daha isime yariyor:)
0
stavro
(24.05.17)
(1)

Bir duyuru vardı ucuz ayakkabı outlet avm

gneral
İşte başlıkta yazdım biraz, Ayakkabıların ucuz olduğu bir duyuru vardı sanırım, skechers 150 160 TL demişlerdi ve bilmembişi outlet avm diye adres vermişlerdi İstanbulda. Neresiydi bu avm, favorilerime baktım bulamadım. Silindi mi ki...
İşte başlıkta yazdım biraz,

Ayakkabıların ucuz olduğu bir duyuru vardı sanırım, skechers 150 160 TL demişlerdi ve bilmembişi outlet avm diye adres vermişlerdi İstanbulda.

Neresiydi bu avm, favorilerime baktım bulamadım. Silindi mi ki...
0
gneral
(24.05.17)
ek olarak starcity'de ucuzdur
0
mutlu yillar sana
(24.05.17)
(2)

prototip- seri üretim fiyat karşılaştırması

zimbirik
Bizim bir projemiz var, malzemeler : duman sensörü 10 TL kendi hazırladığımız ufak board 20 TLve gsm, gps modülü 100 TLprojenin içeriği ise duman sensöründen gelen veri internet üzerinden server a gidiyor. eğer bir değerin üzerindeyse gsm modulü üzerinden belirli bir kişiye mesaj gidiyor.Dersin içer
Bizim bir projemiz var, malzemeler :
duman sensörü 10 TL
kendi hazırladığımız ufak board 20 TL
ve gsm, gps modülü 100 TL

projenin içeriği ise duman sensöründen gelen veri internet üzerinden server a gidiyor. eğer bir değerin üzerindeyse gsm modulü üzerinden belirli bir kişiye mesaj gidiyor.
Dersin içeriğinde bu projenin markette olacak değerini tahmin etme gibi durumlar da var. benzer ürünler ile fiyat karşılaştırması yapmam gerekiyor. Ama biz bu ürünü seri üretime geçirsek fiyatı ne olacağı hakkında en ufak bir fikrim yok.

Bana bu projenin aşağı yukarı seri üretim fiyatı lazım. Var mı fikri olan? deneyimi olan ?
0
zimbirik
(24.05.17)
Ben kart için dirtypcbs.com tarzı bir yerden teklif alıp, bileşenler için de alibaba'nın fiyatlarına bakardım. Üzerinde de dizim biraz pay ve kar eklerdim.
0
zombi
(24.05.17)
alibaba dan gördüğüm min fiyatlar seri üretime yakın olur mu ki ?
0
🌸zimbirik
(24.05.17)
(4)

sorunlu apartman toplantısı

ladybug
apartmanımızda yönetici seçimi için toplantı yapılacak, sorunlu bir apartmanız toplantıya kimse gelmez,selamlaşma olmaz, herkes birbirine sürekli bir laf sokma uğraşında.Bu toplantıda yöneticiliği bana kitleyecekler gibi bir his var içimde. yöneticilik yapmak istemiyorum, çünkü diğer hane sahiplerin
apartmanımızda yönetici seçimi için toplantı yapılacak,
sorunlu bir apartmanız toplantıya kimse gelmez,selamlaşma olmaz, herkes birbirine sürekli bir laf sokma uğraşında.
Bu toplantıda yöneticiliği bana kitleyecekler gibi bir his var içimde.
yöneticilik yapmak istemiyorum, çünkü diğer hane sahiplerine göre hem yaşça kücüğüm hem kiracıyım. sizce ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum
0
ladybug
(24.05.17)
"Kiracıyım, bugün varım yarın yokum" dersen üzerinden atabilirsin.
0
cakabo
(24.05.17)
ne demek kitleyecekler, istemiyorum diyemiyor musunuz? :) öyle eş dost ortamı da yokmuş. hayır demeyi öğrenmelisiniz bence.
0
kenarortay
(24.05.17)
Bu işi dışarıda ücret karşılığı yapan yerler var. İhale sizin üzerinize kalmaya meylederse sert çıkın. Yöneticiliğe ayıracak vaktim yok, emekli olan, vakti olan yapsın, yok yapamayız diyorsanız da herkes elini cebine atsın dışarıdan ücretli danışmanlık alınsın. Ben kiracıyım, 3 gün sonra ne olacağım belli değil de geç
0
thracia
(24.05.17)
e gitme toplantıya. toplantıya katılmayan aday olmaz, dolayısıyla seçilemez. gayet kolay.
0
babilbaligi
(25.05.17)
(4)

sıkıldım

mammamia
masa basi calisiyorum, bugun yoneticim yok, cok isim de yok.aslinda acip dizi film izlemek istiyorum ama arkamdan baskalari gectigi icin yapamiyorum boyle bi sey.internette takilip arada excel aciyorum, ne yapayim ben bugun 5e kadar?
masa basi calisiyorum, bugun yoneticim yok, cok isim de yok.
aslinda acip dizi film izlemek istiyorum ama arkamdan baskalari gectigi icin yapamiyorum boyle bi sey.
internette takilip arada excel aciyorum, ne yapayim ben bugun 5e kadar?
0
mammamia
(24.05.17)
Sırtını kapalı alana alamaz mısın? Malesef başka şansın yok, cepten izle :/
0
lcha
(24.05.17)
İzin al git sen de bence
0
gneral
(24.05.17)
google görsellere komik karikatürler yazıp karikatür oku. yarım saatini iyi değerlendirirsin. cidden.
0
masmeleddin erdogan
(24.05.17)
ben de masa basi calisiyorum, ben de cok sikildim ama tek fark isim cok. tavsiye edecegim bi cozum yok ama kendini yalniz hissetme diye yazayim dedim.
0
superfluid
(24.05.17)
(1)

Pasaport kayıt

maria puder
Almanyadan gelen bir telefon var.İkinci el. Bu teli pasaporta kayıt için güncel olarak ne kadar vermek lazım?Yurtdışından yeni dönüldü,hak var. Yeni yaptıranlar olmuştur belki. Bir de nereye gitmek gerekiyor?
Almanyadan gelen bir telefon var.İkinci el. Bu teli pasaporta kayıt için güncel olarak ne kadar vermek lazım?Yurtdışından yeni dönüldü,hak var. Yeni yaptıranlar olmuştur belki. Bir de nereye gitmek gerekiyor?
0
maria puder
(24.05.17)
nrmnm
(24.05.17)
(3)

diyelim ki merkezi biryerde dükkanınız var

füt
hatta cadde üzerinde denecek kadar merkezi.o dükkanı nasıl değerlendirirdiniz? ne açardınız?
hatta cadde üzerinde denecek kadar merkezi.

o dükkanı nasıl değerlendirirdiniz? ne açardınız?
0
füt
(24.05.17)
ruhum memur olduğu için kiraya verirdim.
0
nrmnm
(24.05.17)
alkolsüz ve yiyecek içecek satan bir yer açardım.

kadıköy'de crazy flakes diye bir dükkan var ve sadece kahvaltılık mısır gevreği çeşitlerinden satmasına rağmen her daim önünde kuyruklar oluyor. mısır gevreği bile bunca satıyorsa bence her türlü yemeğin gideri olur.

kendime ya da aşçıya güveniyorsam kendi markamı yaratırdım, ve daha önce hiç görülmemiş bir tarif yaratıp onun üzerinden markamı pazarlardım. öyle bir yiyecek olmalı ki, insanlar sırf onu yemek için gelmeli dükkana. yok kendime o kadar güvenmiyorsam da yurtdışında bilinen bir markanın franchise'ını alırdım. ama kaliteli bir markanın yani öyle pizza hut falan değil, örneğin ispanya'daki bacoa burgercisi geldi aklıma direk. ya da hollanda'daki ellis burger.

küçük bir dükkansa eğer büyük ihtimalle hot dog satardım. ya da yurtdışında tutan ve daha türkiye'ye gelmemiş, kolay hazırlanabilen ve servis edilebilen bir şeyler olabilir.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(24.05.17)
yiyecek içeçek kafe tarzı değerlendirirdim. bu sektörü boş kalmıyor. @istanbul kanatlarımın altındaya katılıyorum.
0
Caaannn
(24.05.17)
(1)

isim değiştirme davam bitti.

kenarortay
dün karar açıklandı, iki ismimden birini çıkardım. mübaşir iki hafta sonra bugün gel dedi.1) ben iki hafta sonra belgeyi nereden alacağım? ön büro mu, mahkeme salonu mu? mahkeme salonuna pat diye dalacak mıyım dava arasında ? :) 2) gazete ilanı falan diye şeyler okudum bazı yerlerde, hala bu uygulam
dün karar açıklandı, iki ismimden birini çıkardım. mübaşir iki hafta sonra bugün gel dedi.
1) ben iki hafta sonra belgeyi nereden alacağım? ön büro mu, mahkeme salonu mu? mahkeme salonuna pat diye dalacak mıyım dava arasında ? :)
2) gazete ilanı falan diye şeyler okudum bazı yerlerde, hala bu uygulama devam ediyor mu? zaten yeni kimlik alacaktım, mahkemeden aldığım kağıtla randevu alıp nüfüs müdürlüğüne gitsem yeterli mi?
0
kenarortay
(24.05.17)
avukat değilim, hukukçu değilim.

özel kalemleri mi ne oluyormuş hakimlerin. onlardan alırsınız gibime geliyor.
0
blue eyes white dragon
(24.05.17)
(4)

24 mayıs 2017 ekşi sözlük protestosu

gotu patlak circir bocegi
Arkadaşlar merhaba,Protesto ettiğim ve sesimi yükselttiğim için sansürlenen ve uçurulan yazarlardan biriyim.Burayı gören arkadaşlardan rica ediyorum.Sözlükteki " 24 mayıs 2017 ekşi sözlük protestosu " başlığın ilk entrysinin sahibine mesaj gönderin. Kendisine uçurulanların ulaşabileceği bir mail adr
Arkadaşlar merhaba,

Protesto ettiğim ve sesimi yükselttiğim için sansürlenen ve uçurulan yazarlardan biriyim.

Burayı gören arkadaşlardan rica ediyorum.

Sözlükteki " 24 mayıs 2017 ekşi sözlük protestosu " başlığın ilk entrysinin sahibine mesaj gönderin. Kendisine uçurulanların ulaşabileceği bir mail adresi belirtmesini söyleyin.

Böylece uçurulanlar nicklerini gönderebilirler ve orada bir liste oluşturulabilir.

Sözlükteki nickim: gotu patlak circir bocegi
0
gotu patlak circir bocegi
(24.05.17)
Ayrıca korkmayın arkadaşlar uçurulmaktan. Protestoya destek verin. Hepimizi uçursunlar görelim.
0
🌸gotu patlak circir bocegi
(24.05.17)
duyuruyu silme, mesaj attım
0
Apocalypse
(24.05.17)
merhaba,

öncelikle geciktiğim için özür dilerim, benim dikkatsizliğim. zaten uçurulanların pek çoğu nick'lerini bana twitter üzerinden gönderdi ve şu anda bir başlık açmayı planlıyorum. benim profilimde twitter hesabım mevcut:

twitter.com

ayrıca e-mail [email protected] fakat mail'lere çok geç bakabilirim.
adınıza üzüldüm, hakkınızı aramakla meşguluz.
0
0zgur
(24.05.17)
bu kanzuk kadar sevimsiz bir insan dunyada cok azdir ya. hep ayni terane, bir kere bile ders almiyor, bir kere bile aciklamalarinda sozluk ahalisini aptal yerine koymamayi basaramiyor, adam bir olayda hem avukati hem hakimi oynuyor. adam bildigin ssg'ye darbe yapip sozlugu ele gecirdi aq, ssg de tabii leopar meopar verdi gazdi, sonra kacti amerikaya.
0
baldur2
(24.05.17)
(2)

Hangi youtuberlar takip edilesi?

livaneli kadir
genelde vlog tarzı seviyorum, ben gezemiyorum milletin gezip sağı solu keşfettiği videoları seviyorum.bu tarzda önerebileceğiniz, youtube kanalı var mı? (Türkçe içerik)
genelde vlog tarzı seviyorum, ben gezemiyorum milletin gezip sağı solu keşfettiği videoları seviyorum.
bu tarzda önerebileceğiniz, youtube kanalı var mı? (Türkçe içerik)
0
livaneli kadir
(24.05.17)
servan turan ve emre durmuş
0
protrek
(24.05.17)
bikaç videosunu izleyip sinirimi yutubda yorum yaparak mı kussam napsam diye düşünüyodum ki duyuruda 1 insan evladı bu servan turan denen denyoyu önermiş. oturdum arattım yani evet.
boş herifin teki. aç bak gör
0
klar
(27.05.17)
(5)

Adsl Modem

czn
Selam arkadaşlar. TTnet kullanıcısıyım. 7 yıllık airtes modemimi değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat alırken nelere dikkat etmeli, nasıl uygun modem alnır herşey çok değişti. İnternet hızı 8 mb kadar. Yardımlarınızı bekliyorum.Not: Kablosuz kullanıyorum.aha şu anda koptu yazarken.
Selam arkadaşlar. TTnet kullanıcısıyım. 7 yıllık airtes modemimi değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat alırken nelere dikkat etmeli, nasıl uygun modem alnır herşey çok değişti. İnternet hızı 8 mb kadar.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Kablosuz kullanıyorum.

aha şu anda koptu yazarken.
0
czn
(24.05.17)
kablosuz modem önerisinden önce internetin 8 mb olmasına şaşırdım. maksimum verilebilecek hız bu mu? yoksa modem kaynaklı bir durummu ? isterseniz size kendi modememi satabilirim. asus n14u adsl2+ destekli 1 yıl daha garantisi var.

edit:n17u'da yakışır size.
0
protrek
(24.05.17)
bir modemi 7 yıl kullanıyorsanız adsl+vdsl+fiber dahil bir modem alınki ileride değiştirmek zorunda klamayın
0
Sir Anthony Hopkins
(24.05.17)
ev büyükse asus pahalıdır ama sinyali ve kalitesi iyi. küçükse fiyat performans ürünü olan airties.

1- vdsl standardı olsun (şu an 8 megabit ama ileride artarsa diye).
2- 5 ghz sizin için gerekli değil.
3- ağda çok bilgisayar ve telefon varsa ve arada dosya paylaşımı yapmak gerekiyorsa usb özellikli modem iyi olabilir artık çoğu modemde var bu. modeme dandik bir usb takarsınız ve dosya paylaşmak kolay hale gelir.

hepsiburada, hızlıal, webdenal, google ve n11 sırasıyla aratırsınız aradığınız modeli bulunca. modeli de hepsiburadadan belirlersiniz sonra maliyeti düşürmek için hepsine bakın genelde n11 ucuz oluyor.
0
tuzumkuru
(24.05.17)
Teşekkürler cevaplar için. Ufak bir ofisimiz var, azıcık hızlı olup, stabil kalması önemli. 1 aydır kafayı yedi, 5 15 dk aralıklar ile kopuyor. kablolara falan baktık, sanırım değişme zamanı gelmiş.
0
🌸czn
(24.05.17)
www.hepsiburada.com

Fiber de destekliyor seneye de giyersin.
0
kumulatifvergimatrahi
(24.05.17)
(2)

açıköğretim

you are my lethe
bu konu hakkında hiç bilgim yok. başvurular ne zaman başlıyor. nasıl başvuru yapılır? sadece anadolu üniversitesinde mi var? geç mi kaldım?
bu konu hakkında hiç bilgim yok. başvurular ne zaman başlıyor. nasıl başvuru yapılır? sadece anadolu üniversitesinde mi var? geç mi kaldım?
0
you are my lethe
(24.05.17)
sınavsız geçiş olmayacaksa ygs/lys'ye girmeniz gerekirdi.

bu seneden geçti.

ama bir mezuniyetiniz varsa ikinci üniversite olarak kayıt yaptırabilirsiniz.

başvurular ağustos/eylül gibi oluyor sanırım.
0
eeb
(24.05.17)
başvurular ne zaman başlıyor->hepsinin sitesinde yazar
nasıl başvuru yapılır->bkz ilk soru
sadece anadolu üniversitesinde mi var->hayır. istanbul ve atatürk üniversitelerinde de var
geç mi kaldım->öğrencilik veya mezuniyetin varsa hayır. hiç biri yoksa geç kaldın.
0
nrmnm
(24.05.17)
(12)

ABD araç kiralama

basond
genelde insanlarımızda abd de araba kiralama ucuz gibi bir mantık var amma velakin ne zaman fiyatlara baksam günlük ortalama 150-160 tl civarında görüyorum ben arabaları yani ucuz değil aksine türkiyeden pahalı.Oranın alım gücü vs geyiklerini bir kenara bırakalım,siz en ucuz nereden buluyorsunuz ara
genelde insanlarımızda abd de araba kiralama ucuz gibi bir mantık var amma velakin ne zaman fiyatlara baksam günlük ortalama 150-160 tl civarında görüyorum ben arabaları yani ucuz değil aksine türkiyeden pahalı.

Oranın alım gücü vs geyiklerini bir kenara bırakalım,
siz en ucuz nereden buluyorsunuz araba kiralama olayını abd için.

Örneğin LA hava limanından alıp San francisco hava limanında bırakacağız 7 gün kiralayacağız şeklinde düşünelim.
yada miamiden alacağız orlandoda bırakacağız şeklinde.
0
basond
(24.05.17)
neden tl olarak düşünüyorsun ki hocam. 150 tl demek 45$ demek. birimleri at dışarı.
45 para demek. Bizde en aşağı 80 para demek günlük araç kirası. yani evet ucuz. hatta neredeyse yarı yarıya
0
veilofsin
(24.05.17)
20 dolara falan da bulabilirsin

veilofsin +1
0
Traveller
(24.05.17)
yahu onların alım gücu vs geyiklerinden kastım tam olarak bu dedikleriniz.

onların birimine göre ucuz da gene bize göre pahalı.

sen türk olarak burada kazanıp orada harcıyorsun gelirin buraya göre gene cebinden çok daha fazla para çıkıyor.

türkiyede çalışıyorsun tatil için türkiyede araba kiralamak için 1 gün mesai yapman gerekirken abd de araba kiralamak için 2 gün mesai yapmak zorundasın e bize göre pahalı işte?

Yani türkiyede çalışıp oraya tatile giden bir insanın abd de araba kiralamak çok ucuz lafı tamamen palavra değilmi?
Neden bu abd de araba kiralamak ucuz diye geziniyor insanlar onu çözemedim?

20 dolara nerede bulabilirim hocam örnek yada link olursa daha güzel olur benim için.
0
🌸basond
(24.05.17)
Tek yon kiralama her zaman bir tik daha pahalidir.
LAX pickup LAX return olursa filan bir tik daha uygun olur.

Biz de 3 haftalik kiraladik, LAX pickup LAX return, jeep gibi bisi kiraladik, 1100$ oldu. Daha kucuk araba kiralasak daha ucuz olurdu. Iptal olayi esnek oldugu icin surekli bakicaz biz de fiyatlara oraya gidene kadar.
0
kuehles blondes
(24.05.17)
şunu anlamalısın; adamların araç kiralamaları pahalı değil, senin paranın değeri yok. sanırım günlük 40 tl fln bir şey arıyorsunuz buda 10 dolar eder, bi zahmet 10 dolarada kiralık araba olmasın.

2 sene önce mercedes slk 250 / henüz 200 mildeydi ve günlüğü 50 dolars kiralamıştım ve dolar o zaman 2,4 tldi. yani 120 tl ye böyle bir araba kiralamıştım. yani sudan ucuzdu.

dolayısıyla araba kiraları çok ucuz :)
0
oscar
(24.05.17)
yahu abd de yaşasan oraya göre kazansan tamam onlara göre ucuz amma velakin bizim paramız kıymetsiz az kazanıyoruz vs vs. bize göre her türlü pahalıya geliyor. Biz orada yaşamıyor oraya göre kazanmıyoruz türkiyede kazanıyor abd'ye tatile gidiyor orada harcıyoruz.

türkiye de yaşayıp abd ye tatile gidenler için araba kiralamak pahalı işte rakamlar ortada, anlayamadığım neden insanlarda sanki çok ucuzmuş gibi bir hava var çözemedim?

bende gittiğimde 30 dolara kiraladım biliyorum piyasayı ama kime sorsak orada araba kiralamak çok çok ucuz, e değil işte bizim cebimize göre çok ucuz değil amk?

Anlayamadığım neden türkiyeden gidenler sanki bedavaya kiralamış gibi bir hava içerisindeler ortamlarda öyle anlatıyorlar?

ha mustang için konuşursak tamam mustang kiralamak orada daha uygun ama normal bir araba için konuşursak çok da uygun değil.
0
🌸basond
(24.05.17)
Kiralama paketlerine iyi bak ucuz diye hemen seçme bazılarında mil sınırı var. Atıyorum günlük 300 milden fazlasına mil başına 0.2$ alıyor.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(24.05.17)
o zaman abd de tatil yapmayacaksın, alım gücü denklemine girmene gerek kalmaz
0
kleider
(24.05.17)
@kleider
ben nerede tatil yapacaksın yapmayacaksın tribine girmiyorum yazdıklarımı okursan insanların neden bu tribe girdiklerini soruyorum?
0
🌸basond
(24.05.17)
yahu ucuz: 200 milde slk 250 kiraladım 120 tl diyorum, türkiyede kiralamaya kalksan 500 tl en az verirsin belki daha fazla.
0
oscar
(24.05.17)
@oscar kardeşim tamam diyorum zaten mustang için ucuz katılıyorum lüks araçlar daha ulaşılabilir hemfikirim seninle,

buradaki lüks araba ekonomik araba makası çok yüksek en ucuz 80 en pahalı 300 tl diyelim
oradaki lüks araba ekonomik araba makası daha dar en ucuz 120 en pahalı 200 tl gibi.

ama bu demek değil ki orada araba kiralamak çok ucuz, sadece lüks arabalar buraya göre daha ucuz ve ulaşılır.
0
🌸basond
(24.05.17)
Geçen sene las vegastan alıp san franciscoda bırakmıştım arabayı. İnternette yazan rakamlara bir sürü kasko sigorta vs dahil oluyor genelde. Bunların çoğu opsiyonel. Yaptırmak zorunda değilsin. Ama bu durumda kaza yaparsan da çok masraflı olur. Sadece zorunlu olanları yaptırırsan fiyat epey düşüyor.
0
antidote
(25.05.17)
(1)

HGS

deadwampir
Aracımızda (eski sahibinden kalan) hgs stickerı var. Buna güvenip geçtik, öttü. "Bilmemkaç gün içinde kaydedip ödersen ceza almaz" söylentisine inandım. Şimdi baktım da:normal geçiş ücreti 22.25 ceza tutarı 244,75 indirimli ceza tutarı 189,13diyor, bizim etiket de kayıtlı görünmüyor bu aradane yapma
Aracımızda (eski sahibinden kalan) hgs stickerı var.
Buna güvenip geçtik, öttü. "Bilmemkaç gün içinde kaydedip ödersen ceza almaz" söylentisine inandım. Şimdi baktım da:

normal geçiş ücreti 22.25
ceza tutarı 244,75
indirimli ceza tutarı 189,13

diyor, bizim etiket de kayıtlı görünmüyor bu arada

ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım nasıl ödemeliyim?
ek soru: benim adıma da eski aracım görünüyor, nasıl iptal edebilirim onu?




Şimdiden teşekkürler...
0
deadwampir
(24.05.17)
Yeni hgs al plakayla ödersin o şekilde içinde bakiye olunca düşer Zaten
0
solenkol
(24.05.17)
(3)

Yaz tatil için

haydudd
Temmuz'da bir arkadaşımla veya tek başıma tatile çıkcam ama plan yapmadım farklı bir tatil istiyorum deniz falan da olsun ama bol gezmeli sabit kalmadan bir şeyler düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
Temmuz'da bir arkadaşımla veya tek başıma tatile çıkcam ama plan yapmadım farklı bir tatil istiyorum deniz falan da olsun ama bol gezmeli sabit kalmadan bir şeyler düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
0
haydudd
(24.05.17)
Arabali mi arabasiz mi

Ege - akdeniz turu
0
kuehles blondes
(24.05.17)
Çanakkale'den başlayıp, Kalkan'da bitecek bir rota olabilir.
0
for the record
(24.05.17)
tam sana göre bir tavsiye o zaman:

biz geçen sene arabaya atlayıp 15 gün boyunca ege'de kamp yaptık. 4 farklı yerde kamp kurduk. önce saros körfezi, ardından dikili, oradan foça ve en son sakız adası'na geçtik. sakız'daki koylar o kadar güzeldi ki her akşam başka koyda kamp attık hatta. favorim sakız adası oldu. diğerleri de çok güzeldi gerçi haksızlık etmiyim.

eğer kamp düşünürsen tüm bu saydığım yerlerdeki kamp alanlarının yerlerini detaylı olarak yazabilirim. maliyet açısından da, kalmaya para vermediğimiz için hiçbir şey harcamadık diyebilirim. doğru düzgün iki tane giderimiz vardı zaten, benzin ve alkol :)

ama eğer tek başına çıkacaksan büyük ihtimalle sıkılırsın.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(24.05.17)
(3)

dubaiden ne istenir ?

charlotte blanc
dubaiden akrabam gelecek istedigin birsey olursa soyle dediler de benim istedigim birsey yok. ne isteyebilirim ? telefon,kindle,kulaklik,laptop haric.
dubaiden akrabam gelecek istedigin birsey olursa soyle dediler de benim istedigim birsey yok. ne isteyebilirim ?

telefon,kindle,kulaklik,laptop haric.
0
charlotte blanc
(24.05.17)
fotoğraf makinesi.
0
tabudeviren
(24.05.17)
bir sey istemeyin o zaman. istediginiz ve ihtiyaciniz olan bir sey yoksa biri bir yerden geliyor diye 'tuketmek' zorunda degilsiniz. tuketim bu kadar iyi bir sey degil, insana anlik mutluluk saglar o kadar.
0
kassiopeia
(24.05.17)
5 lik bidonda benzin.
0
zirrealist
(24.05.17)
(10)

Starbucks french press

uyusam iyi olur
Tavsiye eder misiniz yoksa herhangi bir markanınkinden farkı yok mu?Fiyatları nasıl bir bilginiz var mı?
Tavsiye eder misiniz yoksa herhangi bir markanınkinden farkı yok mu?
Fiyatları nasıl bir bilginiz var mı?
0
uyusam iyi olur
(24.05.17)
ben kullanıyorum memnunum.
0
teritori
(24.05.17)
fiyatları pahalı, ikeadan bak bence.
0
eindaclub
(24.05.17)
geçende baktım 85 tl idi
0
111111
(24.05.17)
@eindaclub bulunduğum şehirde ikea yok maalesef.
0
🌸uyusam iyi olur
(24.05.17)
edit cevab: evde ikea press var, ofiste starbucs. çok farkları yok.
eğer ikea kargo ile gönderiyorsa oradan da alabilirsin.
0
teritori
(24.05.17)
ben uzun zamandır kullanıyorum, çok da memnunum. en ufağı 27 lira filandı sanırım.
0
evde liyakat kalmamis
(24.05.17)
@11111 hangi boyu acaba?
@teritori internetten alınabiliyormuş baktım ama karar veremedim.
@evde liyakat eğer fiyat öyleyse iyimiş alırım hemen.
0
🌸uyusam iyi olur
(24.05.17)
Marka farketmez, mühim olan "paslanmaz" olması. Ben kırana kadar "kahve dünyası"nınkini kullandım, memnundum. Sonra alelade bir yerden aldım. Bazı parçalar paslandı. Kaldı öyle..
0
deadwampir
(24.05.17)
@mermize hali hazırda kullandığım french press var ama daha sık dokulu istiyorum karşılaştırma yapamadım evdeki de güzel. Ama starbuckstaki gerçekten sık dokuluysa alıcam.
0
🌸uyusam iyi olur
(24.05.17)
bodum marka olanından al, ben aldım, cok memnunum.
0
istististist
(24.05.17)
(13)

Sevgili kitap kurtları, şöyle bir roman arıyorum!

duru arsnova
Kadın karakterin saplantılı şekilde aşık olduğu bir edebi eser var mı bildiğiniz?Orhan Pamuk- Masumiyet Müzesi'ndeki Kemal,Nabokov- Lolita'daki Humbert,Tanizaki- Naomi'deki adam,Emily Bronte-Uğultulu Tepeler'deki Heatcliff gibi birine saplantılı şekilde aşık olacak, ama kadın olacak.Ben düşündüm bul
Kadın karakterin saplantılı şekilde aşık olduğu bir edebi eser var mı bildiğiniz?

Orhan Pamuk- Masumiyet Müzesi'ndeki Kemal,
Nabokov- Lolita'daki Humbert,
Tanizaki- Naomi'deki adam,
Emily Bronte-Uğultulu Tepeler'deki Heatcliff gibi birine saplantılı şekilde aşık olacak, ama kadın olacak.

Ben düşündüm bulamadım, edebiyat dünyası niye kadınlara obsesif aşık rolü vermemiş hiç?
0
duru arsnova
(24.05.17)
ilginç bir soru gerçekten. benim de aklıma gelmedi.
madame bovary, anna karenina akla geliyor ama bu eserlerde takıntılı aşk teması işlenmiyor.
0
filteria
(24.05.17)
madame bovary
Anna Karenina
0
tiny penny
(24.05.17)
klasik edebiyattan bir şey aramıyorsanız Liane Moriarty'nin The Hypnotist's Love Story romanında stalker'a dönmüş saplantılı bir aşık kadından bahsediyor.
0
sopiro
(24.05.17)
tam istediginiz hatta daha fazlasini veren, filme uyarlanmis mukemmel harika olaganustu super guzellikte bir roman var.

gone girl
0
charlotte blanc
(24.05.17)
Bilinmeyen kadının mektubu - Stefan Zweig

Bunun ötesinde saplantılı bir aşk yoktur herhalde, okurken benim içim daraldı.
0
koskoca kirpi
(24.05.17)
The girl on the train
0
rivulet
(24.05.17)
Bilinmeyen kadının mektubu'nu arıyorsun sen. Bir solukta bitirmiştim kitabı. Koskoca Kirpi'nin de dediği gibi okurken bu kadarı da fazlaymış dediğim bir kitaptı.
0
cancoskn
(24.05.17)
Arkadaşlar örnek verdiğim kitapları okudunuz mu bilmiyorum ama gözünüzü seveyim ny times bestsellerlar, gerilim romanları falan önermeyin... edebi eser dedik. Nabokov dedik, tanizaki dedik... lütfen yani :)))
0
🌸duru arsnova
(24.05.17)
yine stefan zweig'ın uzun öyküsü "bir kadının yaşamından 24 saat"
0
captainobvious
(24.05.17)
Gerçekten de söylediğin profile uyan bir kadın karakter gelmiyor benim de aklıma. Ama en azından kadın aşkının erkeğe göre öne çıkarıldığı birkaç kitap söyleyebilirim:
Thomas Mann - Aldanan Kadın
Yukio Mishima - La Lionne (Fransızca çevirisini okudum, Türkçe çevirisi var mı ya da İngilizce ismi nedir bilmiyorum.)
Annie Ernaux - Yalın Tutku
Sarah Kane - 4.48 Psikoz
0
lolita
(24.05.17)
eşek gibi anna karenina var yahu :D
0
nice tnetennba
(24.05.17)
@nice tnetennba kadin ana karakterin askinin anlatildigi roman sormuyorum, saplantili hastalik boyutunda asktan bahsediyorum verdigim orneklerde oldugu gibi...
0
🌸duru arsnova
(24.05.17)
anna kareninanın aşkı saplantılı boyutta zaten. kitabın sonunu spoiler vermeyeyeyim.
0
nice tnetennba
(24.05.17)
(2)

arapça yazı

tabudeviren
resimdeki çizimlerde ne yazıyor?
resimdeki çizimlerde ne yazıyor?
0
tabudeviren
(24.05.17)
yazıların nesi görünüyor da okuyalım bunu allah aşkına
0
fragile lady
(24.05.17)
daha kaliteli olursa resim bişey söylenebilir.
0
theconqueror
(24.05.17)
(2)

motor ehliyeti

monicapp
A sınıfı motor ehliyeti alacağım, aşağı yukarı ne fiyata gelir? sürücü kursu öneriniz var mı?
A sınıfı motor ehliyeti alacağım, aşağı yukarı ne fiyata gelir? sürücü kursu öneriniz var mı?
0
monicapp
(24.05.17)
geçen gün ben sormuştum kurs ücreti 900 demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. diğer ücretlerle beraber sanırım 1.500 e fln gelir.
0
hlt1985
(24.05.17)
1300-1500 arası.

Akademi sürücü kursunu tavsiye ederim. Maltepede
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(24.05.17)
(11)

Yaz tatilini nasıl değerlendirebilirim?

elvedui
Arkadaşlar finallerim bitti, yaklaşık 4 ay tatilim var. Hiç arkadaşım yok, haliyle canım çok sıkılıyor. Dizi-film izlemekten ve oyun oynamaktan midem bulandı. vakit geçirmek için ne önerirsiniz?not: fakirim, ankara'da yaşıyorum.
Arkadaşlar finallerim bitti, yaklaşık 4 ay tatilim var. Hiç arkadaşım yok, haliyle canım çok sıkılıyor. Dizi-film izlemekten ve oyun oynamaktan midem bulandı. vakit geçirmek için ne önerirsiniz?

not: fakirim, ankara'da yaşıyorum.
0
elvedui
(24.05.17)
bisiklet al, gez
0
cay koy geliyorum
(24.05.17)
3 ay calis biriktir sonra 1 ay cadirli tatile cik. Cok guzel deneyim olur.
0
ykyt
(24.05.17)
Kitap okuyabilirsiniz.
0
minduser
(24.05.17)
bir kahvecide işe girin, hem popüler ve ne zaman iş arasanız bulabileceğiniz bir sektörde bir şeyler öğrenirsiniz, hem az da olsa para kazanırsınız. sonra da tatile çıkın+1
0
sopiro
(24.05.17)
@blue serenity: hocam bir savunma sanayi firmasında staj yapacağım zaten. aslında biraz birikmiş param var onunla da bilgisayar alacağım, fazla para harcamak istemiyorum o yüzden fakirim dedim. Dil öğrenme yeteneğim maalesef yok. ingilizceyi bile öğrenene kadar eziyet çektim.
0
🌸elvedui
(24.05.17)
gençlik değişim programlarına katıl. kısa dönem agh falan yapabilirsin.
0
orange coffee
(24.05.17)
etrafında illa ki ücretsiz kurslar vardır, araştırıp onlardan bul ve git.
0
fragile lady
(24.05.17)
Üşenmezsen spora başla. 3 ay sonunda epey şekle girer vücudun.
0
duru arsnova
(24.05.17)
turistik şehirlere gidip iş bul,çok iyi ingilizceye gerek yok.

iyi para kırarsın 3 ayda.
0
bialo czerwoni
(24.05.17)
ingilizcem çok iyi düzeyde ama asosyal bir insanım beceremem sanırım.
0
🌸elvedui
(24.05.17)
madem arkadaşın yok, bence bu yazını mutlaka yurtdışında değerlendir.

yurtdışında gönüllü çalışma kampları oluyor, onlara katılabilirsin. arkadaşım bunlarla 15 günlüğüne italya'ya gitmişti, hem para harcamadan ülke görmüş oldu, hem baya güzel bir deneyim, hem de orada bir sürü insanla tanıştı.

hatta senin yerinde olsam kampın bitiminde geri dönmeyip bulunduğum şehirdeki hostellerde çalışmak için başvururdum. elbet biri kabul eder. bu şekilde para biriktirip başka ülkeleri de gezerdim.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(24.05.17)
(9)

komik sicakkanli olmakla yavsak olmak arasindaki cizgi

brad pitt
Ben bunu tutturamiyorum. Ona buna yavsayan anlaminda degil. Guluyorum, gulduruyorum, kendi uzerimden espriler yapiyorum. Bi bakmisim sinirlar asilmis. Benle alenen tasak gecen insanlar olmus. Bunu koruyorum. Agirlik koyamiyorum. Sonra da cok uzuluyroum. Kotu hissediyorum cunku. Bu espri kaldiramamak
Ben bunu tutturamiyorum. Ona buna yavsayan anlaminda degil. Guluyorum, gulduruyorum, kendi uzerimden espriler yapiyorum. Bi bakmisim sinirlar asilmis. Benle alenen tasak gecen insanlar olmus. Bunu koruyorum. Agirlik koyamiyorum. Sonra da cok uzuluyroum. Kotu hissediyorum cunku. Bu espri kaldiramamak degil yani. Espri olmuyor artik bunlar. Siz nasil yaoiyorsunuz. Duzeltmek mumkun degil ki.

Girdigim her yeni ortamda bunu korumaya calisiyorum. Sonra bi bakmisim boyle olmus. Ya buz gibi duruyorum ya boyle oluyor. Ben agirligim olsun istiyorum.

Sizde nasil, ne onerirsiniz.

Lan full ozelimi doktum son iki gunde buraya he.
0
brad pitt
(24.05.17)
kendine giydirdiğin gibi masadakilere de giydir, bişey olmaz.
"insanlar üzerinden şaka yapıyor ama kötü niyeti yok, kendiyle de alay eder" olursun işte.
0
cay koy geliyorum
(24.05.17)
Kendine giydirme +1
Baskalariyla ilgili 5 saka yaparsan kendinle ilgili 1 saka yap.
0
kuehles blondes
(24.05.17)
kendini küçülten espriler yapma.
0
Goldstein
(24.05.17)
benim en samimi bulduğum insan tipisin. yakın olduğum insanlarla böyleyimdir. senin sorunun ortam yeterince samimi değilken bu sınırları aşman bence. ya her ortamda böyle olucaksın yani yeni tanıştığın insanlarla bile en baştan gırgır bi insan olduğunu belli ediceksin. ya da sınırları hızlı hızlı aşmayacaksın. sabırlı olacaksın.

şunu demek istiyorum özetle. "ya bu brad de ilk başta böyle değildi ne yavşak çocuk çıktı. şu yavşakla bi uğraşalım." olmaktansa "lan brad ya çok matrak çocukmuşsun iyi ki tanışmışız." olman lazım.
0
olkol
(24.05.17)
herkese aynı olunmaz ya. daha tanımadığın adama ne espri yapıyorsun ben bunu çok saçma buluyorum. ben öyle espri moduna girmeden önce adam gibi bi tanımayı tercih ediyorum. bu yüzden genelde soğuk biri kabul edilirim. umrumda da değil. kafamın uymadığı insanlarla ne diye eğlenmeye çalışayım.
0
bohr atom modeli
(24.05.17)
Yeni girdigin ortamda hemen kendinle dalga gecme. Once karsindakiyle gec.
0
duru arsnova
(24.05.17)
once insanları tanıyıp, daha sonra kimlerle muhabbet edebileceğini belirlemek lazım. muhabbete girip samimiyet kuruyor, daha sonra adamı tanıyorsun ve "ben bununla mı takılıyorum" diyorsun kendine.
çok sıkı arkadaşlarım vardır. hiçbir geyiğimi, şakamı yanlış anlamaz bir yerlere çekmezler. seviyesiz, terbiyesiz şakalarım da yoktur zaten.
yüzeysel tiplerle güler, takılırsın. eğlenir eğlendirirsin ama bir gün, bir an çok kötü bozulursun.
biraz agır takılmak lazım. yapamasam da.
0
runagain
(24.05.17)
bence dalga geçmekle o kadar komik olunmuyor, hele ki bu çok sık yapılııyorsa direk yavşak olunuyor. dalga geçme, illa dalga geçeceksen de kendinle değil başkalarıyla dalga geç. ama burada şuna dikkat et, dalga geçtiğin kişi de o anda herkes kadar gülmeli bu dalga geçtiğin şeye. kimseyi bozmamak gerek. bunun için "ciğerini bilmediğin" insanların yanında ne kendinle ne onlarla dalga geçme. çünkü kimin neye ne kadar bozulacağını bilemezsin.

bana en komik gelen insan tipi gerçekten komik bir şeyi anlatıp zerre gülmeyendir mesela. tabi bunu başarmak zor, ben de komik bir şey anlatırken en vurucu cümleye gelemeden kahkahalara boğulurum, o zaman hikaye hiç komik gelmez kimseye.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(24.05.17)
Bence içten içe kendini insanlara sevdirmek istiyorsun. Anormal bir durum değil tabii ki bu, ama sanırım başkalarının fikirlerini gereğinden fazla umursadığın için bu şekilde davranıyorsun. Yani şakalarının, komikliklerinin insanların hoşuna gittiğini gördüğünde karşı tarafa biraz daha vermek istiyorsun ve derken, sen farkında olmadan o sınır kalkmış oluyor. Yani bazı durumlarda bu bir avantaj da olabilir, sonuçta sıcakkanlı olmak, vs. güzel bir şey, ama bu şekilde olduğunu daha ilk buluşmadan insanlara göstermek zorunda hissetme kendini. Başkalarının ne düşündüğünü umursamadığın, espriler şakalar yaparken lafını da sakınmadığın bir anda zaten insanların seni daha ciddiye aldığını görmeye başlayacaksın. Biri seninle dalga geçiyorsa inceden sen de bu davranışın hoşuna gitmediğini göster mesela. Bu da benim naçizane fikrim.
0
lolita
(24.05.17)
(2)

bardaga baskiyi fotografci mi ozalitci mi yapar

brad pitt
Sunun gibi kupa alip uzerine istedigim baskiyi yaotirmak istiyorum. Ozalitci mi yapar fotografci mi sizce?https://www.pasabahcemagazalari.com/cay-kahve/kupalar/star-wars-kupa-1/u-1017647-251-5913
Sunun gibi kupa alip uzerine istedigim baskiyi yaotirmak istiyorum. Ozalitci mi yapar fotografci mi sizce?

www.pasabahcemagazalari.com
0
brad pitt
(24.05.17)
ozalitçi.
fotoğrafçı da muhtemelen ozalitçiye yaptıracaktır zaten :)
0
teritori
(24.05.17)
fotoğrafçılar yapıyor. kendimi yapıyor ozalitçiye mi yaptırıyor bilmiyorum ama ben fotoğrafçıda halletmiştim.
0
olkol
(24.05.17)
(9)

meditasyon

charlotte blanc
aramizda meditasyon yapanlar var mi? rutininiz nasil ? kac dk yapiyorsunuz ? yararlari neler ?
aramizda meditasyon yapanlar var mi? rutininiz nasil ? kac dk yapiyorsunuz ? yararlari neler ?
0
charlotte blanc
(24.05.17)
günde 10 dakikayla, birkaç saat arasında değişiyor.

akşamları yatarken 5 dakika en hafif haliyle bile olsa yaparım.
erken kalktığım (5.30-6.00) günlerde sabah yapmaya çalışırım.

onun dışında belirli bir rutinim yok.
genelde günde 1-2 kere oluyor.
eğer sinirlendiğim ya da üzüldüğüm bir şey varsa sayısı ya da süresi artar.

yararları; dinginlik, hayata bağlılık, iç huzuru, kendini sevmek, hoşgörülü olmak gibi şeylerde lastik gibi esnetmesi.
merkezde kalmayı, dış dünyayı dışarıda bırakabilmeyi çok kolaylaştırması.
hayata karşı bakış açınızı değiştirmesi.

bunun dışında, yaptığınız meditasyon türüne göre etkileri de farklı olabiliyor.
0
blatta hiberna
(24.05.17)
ingilizcen varsa headspace i bir arastir derim.
0
tezek
(24.05.17)
Yatmadan önce 5dk. Kafamı boşaltıp daha rahat uyumamı sağlıyor.
0
peggy
(24.05.17)
dönem dönem yapıyorum. maalesef alışkanlığı oturtamadım. yaptığım günlerde 10-20 dk arası zamanlayıcı kurmadan yaparım.
0
Goldstein
(24.05.17)
dönem dönem yapmaya çalışıyorum. Mindfulness hakkında bir kitap almıştım, onunla birlikte gelen kayıtlar ve nefes egzersizleri var, onları dinleyerek yapıyorum.
0
sopiro
(24.05.17)
Derin gevşeme diye bir şey var yoga hocası öğretmişti, bazı günler yatarken yapıyorum ve çok rahat uyumamı sağlıyor. Normal spor sonrası da yapabilirsin ya da herhangi bir anda.

Sırt üstü yere/ yatağa artık neredeyse oraya uzanıp avuç içlerin yukarı bakacak şekilde kollarını yana serbest bırakıyorsun. Kollarını, bacaklarını, parmaklarını, çeneni, dilini kısacası tek tek tüm uzuvlarını serbest bıraktığını kontrol ediyor ve en rahat olduğun pozisyonda hareket etmeksizin kalıyorsun. Bunu yapmadan önce üzerine ince bir örtü /battaniye örtebilirsin çünkü gevşeme esnasında hiç hareket etmediğin için üşüyebilirsin. İlk başta hareket etmemek çok rahatsız ediyor ve hareket etme ihtiyacı duyuyorsun ama o sırada önce karnına sonra göğsüne nefes almaya odaklanıyorsun ve sadece nefes sesine odaklanıyorsun. Belli bir süre sonra hareketsizlik resmen seni uyuşturuyor ve bu sefer de hareket etmek istemiyorsun. Bu pozisyonda uykun da gelebilir ancak meditasyon amaçlı yapacaksan uyumaya değil nefese odaklan. Zaman kavramını ve anın akışını önemsememeyi başardıktan sonra gevşemeyi sonlandırmak aklına geldiğinde; önce parmak uçlarından yavaş yavaş bedenini hareketlendir. Bu aşamada parmak uçlarını oynatmak bile sana aşırı zor gelecektir eğer derin gevşemeye girdiysen. Sonra cenin pozisyonuna gelip bir süre vücudunu dinlendir ve kalk. Kalktığında uykudan uyanmışçasına dinlenmiş olacaksın.

Ben bunu yaparken uyanık halde rüya bile gördüm ama ne gördüğümü hatırlamıyorum şu an :)

Nefese odaklanmak en kolay meditasyonlardan, diğer teknikleri bilmiyorum ama derin gevşeme çok keyifli gelecektir.
0
neferkitty
(24.05.17)
neferkitty + 1

ilk başlarda kendini tamamen bırakmakta zorlanabilirsin. kendini kontrol ederek başlayabilirsin; kaşlarım çatık mı, dişlerimi çok mu sıkıyorum, sırtımı ve omuzlarımı tam olarak bıraktım mı, bacaklarımın yere teması nasıl/tamamen bıraktım mı gibi gibi.

bu esnada göz bandı kullanırsan şahane, derinleşmene yardımcı oluyor. benim yoga eğitmeni arkadaşım bana kendi hazırladıklarından verdi, içinde lavanta var. şöyle bir şey;

www.google.com.tr

birde uykuya dalmakta zorlanıyorsam kurbağa pozisyonunda kalıyorum bir süre, çok rahatlatıyor. dikkat etmen gereken nokta bacaklarını cart diye birleştirmemek, ellerinin yardımı ile kapatmak. 5 numaralı poz;
blog.gittigidiyor.com

ihtiyaç duydukça ve yogaya gittikçe yapıyorum, belirli bir rutinim yok. 20 dakikaya yakın sürüyor.
0
Phoebe
(24.05.17)
bir dönem tek oturuşta iki saate yakın odaklı kalabiliyordum.
şimdi savsakladım.
meditasyon yararı çok hızlı ve somut biçimde görüleiblen bir pratik.
yoga da yapasım var.
0
filteria
(24.05.17)
@ phoebe evet goz bandini unutmusum bana verdigi bant da vanilya tarcin kokuyordu sanirim kokuyla da gevsemeyi bagdastirma hedefleniyor ama o kokuyu duyunca mutlu oluyorum beynin koku hafizasini etkiliyor galiba etkili oluyor cidden :)
0
neferkitty
(24.05.17)
(6)

Evde bira'larin paylaşımı

neynep
Merhabalar, evde bira üreten güzel arkadaşlar var ya, onların bi networku olsa mesela, tadım günleri olsa, ben bunu yaptım, şöyle yaptım filan, paylasilsa bunlar, ev ortamında içilse filan. Ne güzel olur, bizde niye yok? Diyor. Bi de "hem bira içiliyor, hem vergi alamıyoruz" diye tutuşanlar olursa b
Merhabalar, evde bira üreten güzel arkadaşlar var ya, onların bi networku olsa mesela, tadım günleri olsa, ben bunu yaptım, şöyle yaptım filan, paylasilsa bunlar, ev ortamında içilse filan. Ne güzel olur, bizde niye yok? Diyor.

Bi de "hem bira içiliyor, hem vergi alamıyoruz" diye tutuşanlar olursa bunun kanunu hakkı, izni, karışılmama alanı nasıldır?

Bu alanda gelişmeler olmasını umuyorum. Konu ile ilgili paylaşımlarınızi beklerim.

Tisikkirler
0
neynep
(24.05.17)
var zaten öyle etkinlikler. belirli bir etkinliği söyleyemem de google'a yazınca bike çıkıyor milyon tane.
0
dedimmidemedimmi
(24.05.17)
Biz de yapip arkadaslarla evde tadiyoruz. Ama ne tatma. Yok bitti bira yok 3 şişe almistim derdi yok. Baska konulara odaklaniyoruz.
0
ykyt
(24.05.17)
o gruplarda yapanlar paylaşıyor. yani ben bir alakasız olarak, meraba bira tadabilir miyim, demeyeyim de, onların "biz bira yaptık isteyen gelsin" temalı etkinlikleri olsa. ama bi kanun pisliği çıkacak gibi geliyor :(
0
🌸neynep
(24.05.17)
@neynep bu etkinliklere katılmak için illa bira yapmanız gerekmiyor. butikbira'nın etkinliklerine bira yapmayanlar davet ediyorlar.
0
teknikekip
(24.05.17)
Böyle etkinliklerin yapılmasında sorun çıkıyor diye bir açıklama gödüğümü hatırlıyorum. O yüzden satış yapan siteler bu tarz etkinlikler düzenlemiyorlar. Son dönemde pek tadım etkinliği olmasa da facebook grupları üzerinden düzenleniyor. Zaman zaman belirli bir kota dahilinde bira yapmayanlar da etkinliğe katılıp tadım yapabiliyorlar.
0
ol dedim olmadı
(24.05.17)
bende başlığı herkes yaptığı biraları paylaşıyor sandım :)

henüz ev birası denemedim, ankarada 1-2 şişe demek için verebilecek varsa alnından öperim :)
0
sarlatan
(24.05.17)
(5)

makyaj aparatı

sedat peker in yegeni
hani smoky eyes göz kalemlerinin arkasında bulunan bi aparat var ya, far fırçasının daha yoğun hali gibi. onu nerden bulabilirim?flormar'ın kendi mağazasında yoktu mesela.
hani smoky eyes göz kalemlerinin arkasında bulunan bi aparat var ya, far fırçasının daha yoğun hali gibi. onu nerden bulabilirim?
flormar'ın kendi mağazasında yoktu mesela.
0
sedat peker in yegeni
(24.05.17)
Sephora'da vardır herhalde.
0
neynep
(24.05.17)
Flormar'ın şu göz kaleminin arkası gibi mi?
www.flormar.com.tr
0
demoniclewinsky
(24.05.17)
@demoniclewinsky aynen ondan bahsediyorum. ayrı olarak alabileceğim bir yer biliyor musun?
0
🌸sedat peker in yegeni
(24.05.17)
yani ince uçlu sertimsi fırçalar h&m,golden rose'da var ama direkt böyle sert olanını görmedim.
sephora'lara bakmak lazım ama bu kalemden uyguna yoktur muhtemelen.
0
demoniclewinsky
(24.05.17)
@demoniclewinsky yine en mantıklısı bu kalemi almak yani, tamamdır.
0
🌸sedat peker in yegeni
(24.05.17)
(5)

Klavye tamiri

manuel mandalina
Lenovo all one bilgisayarımın klavyesi uzun süredir tutukluk yapıyor, bazı tuşları basmıyor ya da çift basıyor. Çok baktım ama yerine alacak alternatif bulamadım. Tamiri olur mu, nerede yaptırabilirim? Yazıcıoğlu'na uzun süredir gitmedim, var mıdır orada tamir eden?
Lenovo all one bilgisayarımın klavyesi uzun süredir tutukluk yapıyor, bazı tuşları basmıyor ya da çift basıyor. Çok baktım ama yerine alacak alternatif bulamadım. Tamiri olur mu, nerede yaptırabilirim? Yazıcıoğlu'na uzun süredir gitmedim, var mıdır orada tamir eden?
0
manuel mandalina
(24.05.17)
herhangi bir klavyeyi alıp takabilirsiniz. kablolu kablosuz bir çok alternatif mevcut.

diğer klavyelerde olmayan bir özellik mi var?
0
eeb
(24.05.17)
orada da vardır
mecidiyekoyde de alabilirsiniz
0
kingcyrax
(24.05.17)
@eeb, görselini ekleyemedim şimdi ama slim bi klavye, özel bi özelliği yok ama tuş tipi dolayısıyla kullanımı çok rahat. Tip açısından benzeyen bi kaç klavye sipariş ettim ama tuşları sert vs, hoşuma gitmedi.
0
🌸manuel mandalina
(24.05.17)
@manuel

klavye bu sanırım

www.lenovo.com

eğer ki vidalı değil de tırnaklı bir kasası varsa açanın elinde kalabilir.

eğer vidalı ise kendiniz açın. connectorleri (devreyi) selulozik tinerle ya da tinerle temizleyin. ya da direkt connector cleaner spreyler var. alın sıkın.

tüm bunları yapamam derseniz, klavye de çöp olacaksa gönderin bir deneyelim :)
0
eeb
(24.05.17)
Benim güzel klavyem bu, evet :(
Dün Yazıcıoğlu'nda gösterdim, bi kaç yer hiç bakmadı bile. Bi tamirci açmaya değmez dedi önce, ben ısrar edince, vidayla arka kapak açıldı ama tuşların oturduğu plaketi üst kasaya perçinlemişler, yani tuşlu bölgeye ulaşılamıyor. Dahası bilgisayarla arasında bi alıcı verici-aparat yok, adam dedi ki bu şekilde tamir olduğunu da anlayamam. Sonuç olarak ben de umudu kestim ve dediğini denemeye karar verdim. Bakalım perçinledi nası sökücem..
0
🌸manuel mandalina
(25.05.17)
(5)

Tiyatro oyunumuz için giriş müziği önerisi

cgr rrr
Tiyatro oyunumuz için seyircilerin girişi esnasında arka planda çalacak bir müzik lazim.sucluluk psikolojisi, gerilim temalı bir müziktir aradığım.Teşekkürler.
Tiyatro oyunumuz için seyircilerin girişi esnasında arka planda çalacak bir müzik lazim.sucluluk psikolojisi, gerilim temalı bir müziktir aradığım.

Teşekkürler.
0
cgr rrr
(24.05.17)
Jesse james ost - song for bob
0
lucky strike
(24.05.17)
bassment - in my sleeping
0
sedat peker in yegeni
(24.05.17)
Olafur Arnalds - Sudden Throw, güzel uyar bence.
0
lolita
(24.05.17)
massive attack - danny the dog
ek :
massive attack - p is for piano
massive attack - two rocks and a cup of water
bu da olabilir hatta massive attack'ten kurcalarsanız baya malzeme çıkar.
0
sedat peker in yegeni
(24.05.17)
Bassment su an için oyunun ruh halini vermeye en yakın olanı. Massive attack şimdi bakacağım. Teşekkürler.
0
🌸cgr rrr
(24.05.17)
(8)

Evlilik sebebiyle işten ayrılınca

zseak
işsizlik maaşı alınabiliyor mu? thx
işsizlik maaşı alınabiliyor mu?

thx
0
zseak
(24.05.17)
dişiysen alırsın. hayat dişilere güzel..
0
ofis canlisiyim multinetle beslenirim
(24.05.17)
Benim bildiğim evlilik nedeniyle işinizden tazminat alarak ayrılıyorsanız işsizlik maaşı alamıyorsunuz.
0
rabbititus
(24.05.17)
iş yerinin seni çıkarması lazım sen istifa ettiğin için alamıyorsun.
0
yue
(24.05.17)
İşsizlik maaşı alamazsın, ama evlendikten sonra bir sene dolmadan istifa ettiysen iş yerinden tazminat alabilirsin.
0
elmyra
(24.05.17)
işyerinden rica edip seni evlilik sebebiyle değil de kendileri çıkartmış gibi gösterirlerse alabilirsin belki. öbür türlü alamıyorsun, sadece tazminat alabiliyorsun.
0
jonestown
(24.05.17)
Lütfen bilgi sahibi olmayıp sallamayın arkadaşlar. Evlilik nedeniyle işsizlik maaşı alınmaz. İşyeri çıkış nedenini işten çıkarmış gibi gösterirse ihbar da ödemesi gerekir. Bu çıkış nedeniyle işe iade davası bile açabilirsin. Hiçbir işyeri bunu kabul etmez.
0
kumulatifvergimatrahi
(24.05.17)
@kumulatif+1

ayrıca evlilik sebebiyle işten ayrılmada tazminat hakkınız olur. işten cikarilirsaniz bu hakkı kaybedersiniz.

işsizlik maaşı da durumunuza göre belirlenir. yani 8 ay 1000 lira alacaksınız diye bir kural yok.

kendimden örnek vereyim.
ben 10 yıllık çalışan olarak evlilik tazminatı 25 bin civarı para aldim.
daha sonra girdigim bir işten cikarildim; 6 ay 800 lira işsizlik maaşı aldim.
0
balik kraker
(24.05.17)
mobil edit: işten cikarilirsaniz bu hakkı kaybedersiniz demiştim, tazminat hakkınız saklı kalır ama ona göre hesaplanır. yanlış anlaşılma olmasın.
0
balik kraker
(24.05.17)
(3)

Gözüm yine şişti!

chicha
5-6 ay önce sabah bi uyandım sağ göz kapağım gözümün üzerine inmiş, güzelce de şişmiş. O gün özel bi hastaneye gittim, doktor baktı enfeksiyon kaptı dedi, iki damla bir de krem verdi gönderdi. Bir haftaya şişlikten eser kalmadı ama göz kapağımın altında bi beze gibi bir şey kaldı.Bugün uyandım, yine
5-6 ay önce sabah bi uyandım sağ göz kapağım gözümün üzerine inmiş, güzelce de şişmiş.

O gün özel bi hastaneye gittim, doktor baktı enfeksiyon kaptı dedi, iki damla bir de krem verdi gönderdi. Bir haftaya şişlikten eser kalmadı ama göz kapağımın altında bi beze gibi bir şey kaldı.

Bugün uyandım, yine aynı göz yine dünyaya yarım bakıyorum. Direkt aynı damlaları alıp kullanayım mı? Doktora gitmek ikinci seçenek çünkü ofiste yoğun bir gün olacak :/
0
chicha
(24.05.17)
doktora görünmeden herhangi bir ilaç/damla vb kullanmamamiz daha iyi.
0
for the record
(24.05.17)
göz çok hassas kesinlikle doktor.
0
ketcapli dondurma
(24.05.17)
göz çok ama çok önemli.
mutlaka doktora gidin. alerji kaynaklı ise alerji damlası verebilir.
göze verilen antibiyotik damlalar belli bir sürenin üstünde kullanılmaz. bunun dozunu ve süresini doktor belirler.
ofis siz olmadan da yürür. ama siz gözleriniz sikintiliyken yürüyemezsiniz.
geçmiş olsun.
0
balik kraker
(24.05.17)
(2)

alkol üretimi siteleri

babilbaligi
butik bira var, ama birçok ürün stokta yok. vino market var, ama sorulara cevap vermiyor.başka bildiğiniz güvenilir site var mı? bira kitleri, kimyasallar gibi evde yapım malzemeleri sipariş edebileceğimiz düzgün site arıyorum bi buldurun be abiler...
butik bira var, ama birçok ürün stokta yok. vino market var, ama sorulara cevap vermiyor.

başka bildiğiniz güvenilir site var mı? bira kitleri, kimyasallar gibi evde yapım malzemeleri sipariş edebileceğimiz düzgün site arıyorum bi buldurun be abiler...
0
babilbaligi
(24.05.17)
fermantasyon market var
0
genc irisi
(24.05.17)
fermantasyon market
vino market
bira house
butik bira
hammaddeler

Ben sadece biraz house ve butik bira kullandım.
0
ol dedim olmadı
(24.05.17)
(1)

dokununca çığıran kedi

cedex
2 yaşında bir kedimiz var, 1 yıl önce kısırlaştırıldı. eskiden güzel güzel sevdirirdi. şimdi dokunur dokunmaz çığırmaya başlıyor, kaçmıyor da ama kulak şeyaparcasına çığırıyor, hatta bazen sinirleniyor. kediyi sevemez olduk. ha bir yandan da gürlemeye devam ediyor.niye böyle oldu ki, sakin sessizdi.
2 yaşında bir kedimiz var, 1 yıl önce kısırlaştırıldı.
eskiden güzel güzel sevdirirdi. şimdi dokunur dokunmaz çığırmaya başlıyor, kaçmıyor da ama kulak şeyaparcasına çığırıyor, hatta bazen sinirleniyor. kediyi sevemez olduk. ha bir yandan da gürlemeye devam ediyor.

niye böyle oldu ki, sakin sessizdi.
0
cedex
(24.05.17)
hayvanın pipisini keserseniz sinirlenir tabii :/
0
kesici alet
(24.05.17)
(5)

HDD disk çok yavaşladı Çözüm Gerek

Aşk Adamı
selamlar dostlar Hdd disk var 1 tb lık masaüstü bilgisayarımda bilgi kaybı yok fakat aşırı yavaşladı 2 mb ile falan bilgileri aktarıyor suan. bunu kısa vadeli hızlandırabilecek bir çözüm var mı içindeki bilgileri başka diske atmam gerek sevgiler
selamlar dostlar Hdd disk var 1 tb lık masaüstü bilgisayarımda bilgi kaybı yok fakat aşırı yavaşladı 2 mb ile falan bilgileri aktarıyor suan. bunu kısa vadeli hızlandırabilecek bir çözüm var mı içindeki bilgileri başka diske atmam gerek sevgiler
0
Aşk Adamı
(24.05.17)
Disk temizleme
Disk defragrement

Bunlari dene
0
baldur2
(24.05.17)
hocam bu sorun sadece hdd'den dolayi olmayabilir yani akisi hizinin yavaslamasi cpu'ya cok yuk binmesi ve ya memory'de yer kalmamasindan da olabilir.
0
tezek
(24.05.17)
Hard diskiniz hakkın rahmetine doğru yürüyor büyük bir ihtimalle. Önemli verilerinizi yedekleyin derim.
0
dickens
(24.05.17)
bilgileri yedekleyip yavaş hızda formatlayın.
0
dieselsingle2
(24.05.17)
sistem bu 1 tb lık hdd de mi?
crystal disk info dan harddiskin saglıgına bakabilirsiniz

eger sistem bu hdd ustundeyse
1 adet 120 gb ya da 240 gb ssd alıyorsun hocam sistemi ona kuruyorsun
harddiskte onemli bir sıkıntı yoksa goturur seni
0
kingcyrax
(24.05.17)
(1)

Skype sesli konuşma kaydetme

sosyofobikbik
Skype yapilan goruntulu degil de sesli konusmalari kaydedecek bir program varmi android uzerinde? Denenmis ve basarili olunmus bir yontem varsa alirim tavsiyelerinizi.
Skype yapilan goruntulu degil de sesli konusmalari kaydedecek bir program varmi android uzerinde? Denenmis ve basarili olunmus bir yontem varsa alirim tavsiyelerinizi.
0
sosyofobikbik
(24.05.17)
Standart ekran kaydeden uygulamaları kullanıyorlar
0
gazozailacatmauzmani
(24.05.17)
(5)

en iyi nike ayakkabı modeli

ppemreqq
dayanıklı ve ayağımın altında yastık varmış hissiyatı yaratacak bir model olsun istiyorum.
dayanıklı ve ayağımın altında yastık varmış hissiyatı yaratacak bir model olsun istiyorum.
0
ppemreqq
(24.05.17)
nike downshifter . fakat ilk aldığında sert ve rahat değil gibi gelicek. düzenli giyince yumuşak esnek bir ayakkabı oluyor.
0
Caaannn
(24.05.17)
air jordan
0
docrivers
(24.05.17)
pegasus33
0
try again fail again fail better
(24.05.17)
Koşu için Lunarglide 5 kullanıyorum, mavi değil de siyah olsa işe bile onunla gelirim. Çok rahat, tam olarak bahsettiğin hissi veriyor bana.
0
chicha
(24.05.17)
Vomero yu dene. Yukardaki tüm ayakkabıların adını unutursun
0
bir ileti paylastim
(24.05.17)
(3)

iPhone yok yazarken YÖK yazıyor.

insomnia
Ben hayatımda birisine herhangi bir sebeple YÖK yazmadım, YÖK 'ke hiç işim olmadı. Hazzetmem de zaten. Type asist i de kapatmak istemiyorum bubyğzden. Yazmak iki dakika, yanlışları düzeltmek 5 dakikamıbalıyor. Aha yine yanlış yazdı!
Ben hayatımda birisine herhangi bir sebeple YÖK yazmadım, YÖK 'ke hiç işim olmadı. Hazzetmem de zaten. Type asist i de kapatmak istemiyorum bubyğzden. Yazmak iki dakika, yanlışları düzeltmek 5 dakikamıbalıyor. Aha yine yanlış yazdı!
0
insomnia
(24.05.17)
catch the arrow
(24.05.17)
ayarlar > klavyeler > metin değişimi
0
kesici alet
(24.05.17)
Ada'm olsa düzgün yazardı.

Senin ilacın arkadaşların dediği gibi metin değişimi.
0
chicha
(24.05.17)
(11)

Emrah ve oğlu sorunsalı

giselle
emrah evet küçük emrah bildiğimiz lol. Ya kaç gündür haberlerde vır vır bunun oğlunu görüyorum da, babası bakmıyomuş da, babası sarılmamış da. Düşündüm düşündüm ay bence emrah haklı ya, düşünsenize tek gecelik biriyle yatıyorsunuz, sonra hamile kalıyor ve sizden habersiz doğuruyor. Ondan sonra da si
emrah evet küçük emrah bildiğimiz lol. Ya kaç gündür haberlerde vır vır bunun oğlunu görüyorum da, babası bakmıyomuş da, babası sarılmamış da. Düşündüm düşündüm ay bence emrah haklı ya, düşünsenize tek gecelik biriyle yatıyorsunuz, sonra hamile kalıyor ve sizden habersiz doğuruyor. Ondan sonra da sizden bu çocuğu sevmeniz, çocuğun ve annenin tüm ihtiyaçlarını karşılamanız bekleniyor.

Anne resmen, baba zengin diye bu çocuğu doğurmuş, amaç belli ortada, çocuk da kızacaksa annesine kızmalı. Emrah'a neden yükleniyor herkes? valla bence adam haklı, bildiğin kumpas kurmuş kadın. İnsan bu şekilde kandırıldığı için bile çocuğu seveceği varsa sevmez. Zorla baba yapılmış adam. Siz ne düşünüyorsunuz?

evet derdimi... :D
0
giselle
(24.05.17)
Neden unlu insanlarin kiminle seks yaptiklari, kimden cocuklari oldugu bizi bu kadar ilgilendiriyor anlamiyorum.
0
Traveller
(24.05.17)
soruya cevap mı bu şimdi, neden soruya cevap olmayan cevaplar veriliyor ben de bunu anlamıyorum.
0
🌸giselle
(24.05.17)
Böyle durumlar için vicdan diye bir duygu var insanlarda. Bazılarında az ya da hiç yok. Haklı bile olsa ki haklı, vicdanlı biri kendi haklılığını kenara koyar, sahip çıkardı.
0
insomnia
(24.05.17)
Çocukda problem var, ön kabulunü aldıktan sonra yoruma geçelim.

Bu çocuğu emrah önce kabul etmedi, ardından mahkemeler sürdü, büyük ihtimalle mahkeme anında da avukatı ya da emrah aile ile irtibatını kurmuş olayın iç yüzünü ne yapacaklarını filan konuşmuşlar ama uzlaşamamışlardır. konu adaletten döndü ve çocuğun emrahtan olduğu cümle aleme duyuruldu, emrah prestij kaybetti.

Sonra baktı yapacak birşey yok, çocuğu sahiplendi. onunla zaman geçirmeye ve tatile filan çıkmaya başladı. Ama bu işler paramparça dizisindeki gibi olmuyor, hemen zengin aile hop, gelsin yatlar gitsin porsche(bu nasıl yazılıyor lan?)ler filan yapmadı emrah, zaten cimriliği ile de aleme nam salmış bir abimiz.

Çocuk başlangıçta da Emrah'ın içine hiç sinmemişti ama Emrah abimiz bu birliktelikte de(çocukla beraber vakit geçirirken) çocukta ve ailesinde bi' çiğlik olduğunu da gördü. Yani tamah eden değil de talep eden bir ilişki hasıl oldu ve Emrah biraz daha soğudu.

Emrah kendisini geri çektikçe, ''hadi amcana pipini göster'' kültürüyle büyümüş türk halkından olan çocuğun ailesi de ''o senin baban, bak baban, baban, emrah baban'' gibi çocuğu psikolojik olarak da etkilediler (Ben şunu biliyorum; bu çocuk bursada okudu ve okulda arkadaşlarına(!) emrahın fotoğrafını gösterip bak ne kadar da benziyoruz de mi, benim de babam emrah.... gibi aksiyonlar gösteriyordu) Çocuğun daha da bozulan psikolojisi, magazinin pırıltılı hayatlarını da izleyerek iyice içinden çıkılamaz oldu. Ve zaten çevresel faktörlerle beslenen o baba açlığının yanında gelen bunlara layık(?) olma hali de çocuğu dış baskılarla daha da hırçın yaptı, ve fiziksel olarak talepkarlığı ayyuka çıkmış oldu.

Emrah zaten başta 0-1 olarak pozisyon aldığı aksiyomda birlikte zaman geçirmenin sonucunda 0-3'lere kadar düşen hali, bu fiziksel taleplerle kendi içinde dönülmez şekilde bitirdi. Ve hayatına devam etme kararı aldı, sanki o çocuk hiç olmamışcasına.

Yani, hiç olmamaktan kasıt; sokakta ki herhangi bir vatandaşmışcasına değil, öfke ve kinle hiç olmamışcasına; 2.yani mesela ihtiyaç halinde emrah belki size 20 lira verip git kendine bi iskender al yanında da ayran iç diyebilir ama bu çocuğa o kadar kızgın ki, buna onu da yapmaz.

Devamında çocuğun bu açlığı hiç tatmin olmadığı gibi(froyd görse yarın gel işe başlar der lan bana, yüce rabbim verdikce veriyor)bu durum karşısında daha da şaşırarak yanlış hamleler yapmaya devam etti ve, bir zamanlar fenerbahçe amigosu rambo okan(adı okan olmayabilir, takılmayın oralara) gibi ünlü avı-mekan çıkışı süreçlerine girdi.

buna manitadan ayrılmış insan algoritmasıyla yaklaşabilirsiniz; manitadan ayrılmış insan önce inkar eder; yok ya biz iyiyiz gibi, sonra ''ooo binleerce dansözz var'' kurtuldum beee, vur patlasın çal oynasın havaları verir kendine, eğlenceler eğlenceler, snaplar instagramlar fotoğraflar bol meme, uzun bacak kısa etek aman tanrım neler diyorum neyse, eğlendiği izlenimini verir sonra onu beceremediği için, büyük çakılır ve üzüntünün ardından bi sessizlikle ben kendi hayatımı yaşıyorum demek için yine arkadaşlarına bu sefer daha sakin bir hayatın şovunu yapar. en son da istiklal marşı kapanış ile acısını gerçekten içinde yaşayarak, hayatına devam eder. (jung naber canım?)

işte bu emrahın oğlu olan kardeşimizde tüm bu yollardan geçecek, hatta bir kısmından geçti, önce tatmin olmamış açlığını eğlenerek göstermeye çalıştı, devam etti rambo okan gibi ünlü- magazin avına çıktı, devam etti çok üzülüyorum kısmına geldi, devam etti, kendi hayatıma devam ediyorum kısmını yaşadı ama hep ekranlarla hep programlarla. Fakat; burada sistemde bi' sıkıntı oldu ve çark karıştı. çocuk tekrar üzülüyorum kısmına geri döndü( amk senin jank) evet, bilgisayar alemi buna, ''bug'' diyor. neden böyle oldu ben de bilmiyorum. ilerleme de bi' sıkıntı oldu.

neyse ben çay suyu koymaya gidiyorum, goygoyun dibine vurduk yine, gidip sarımsaklı yoğurt yiyecem zehirlenecez valla aşırı gıybetten.



not: barbarapalvin türk olsun.

notun notu: tabi tüm bunlar benim hayal ürünüm, uydurmalarım, asla gerçeği yansıtmamakla birlikte totaly gerçek kişiler ve kurumlarla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. yani yatırım tavsiyesi değildir ve kuzenim yazmıştır.

unutmayın yeşilçay, yaseminli (yasemin dedim de, yasemin de evlenmiş- bi' ara da bunu konuşalım)
0
mete kudur
(24.05.17)
@mete kudur bak dur şurda eksiğin var emrah'ı arayıp baba bana ev al, biraz da para ver mirastan feragat etcem demiş. Emrah da almış, şimdi gene ağlıyor. O an mantıklı gelmiş ama adam sonra allam ben naptım dedi heralde. Mal çocuk ya, bi de evi isterken "yaş farkımız çok yok hacı sen ölene kadar ohoo belki ben ölürüm, sen bi ev çak bana" demiş.
0
🌸giselle
(24.05.17)
bence de emrah haklı, çocuğu tv de gördüm bi kaç kez. korkunç cidden. gerçi emrah da korkunç biri
0
the beste
(24.05.17)
prezervatif diye bir teknoloji var.
öncelikle cinsel hastalıklardan koruduğu ve bulaşmayı önlediği gibi çocuk sahibi olmak istemiyorsaniz kullanıyorsunuz.

kadın tek başına cocuk sahibi olmaz. korunmak sadece kadının görevi değildir.
çocuğu doğurmak icin 9 ay karnında taşıyıp bütün fiziksel sıkıntılarına da kadin bedeni katlanır, kürtajın her türlü riskine de (anestezi, cerrahi komplikasyon, kısırlık... ve daha niceleri) kadın katlanır.
bu yüzden bebek kadının rahmine düştükten sonra sorumluluk eşittir.
istemiyorsa rahme düşmesini engellemenin en kolay yolu 2liralik bir kondomdur.

bu yuzden ben istemedim, bana oyun oynandı, zorla doğurdu vb geçerli cumleler değildir.
0
balik kraker
(24.05.17)
Olayı bilmiyorum ama "zorla baba yapılmak" ne demek?

Korunsaymış. Kadın tecavüz etmedi herhalde?
0
peggy
(24.05.17)
Hiçbir çocuk isteyerek dünyaya gelmiyor. Madem anne baba bir halt yemiş maddi olarak da manevi olarak da bakmakla yükümlü bence.
0
patatesli yumurta
(24.05.17)
bence babası zengin diye takmış babasına. normal sıradan bir babası olsa bu kadar "babasız kaldım" "baba baba baba" demeyecek, s..ktiri çekicekti. emrah da itici, çocuk yapmış bakmıyorsun ama çocuk da itici orası da bir gerçek.
0
pinkpeony
(24.05.17)
eşek kadar olmuş, bence bakılacak bir durum yok.
emrah'ın yerinde olsam tüm malvarlığımı bağışlardım bu itici bebeye hiçbir şey kalmasın diye.
0
kayranin kedisi
(24.05.17)
(1)

3-5 sene önce çok meşhur bi klip vardı?

prens zuko
hafif romantik bir müzik eşliğinde iki sevgilinin güzel anılarından oluşan bir klipti. birkaç sahnesi şöyleydi: -yatakta zıplıyorlardı gülerek-kız kendine çarşafı dolayıp koşuşturuyordu.-birbirlerini kovalayıp balkonda mı ne sarmaş dolaş gün batımını izliyorlardı.3-4 dk bir şeydi. hatırlayan varsa ç
hafif romantik bir müzik eşliğinde iki sevgilinin güzel anılarından oluşan bir klipti. birkaç sahnesi şöyleydi:


-yatakta zıplıyorlardı gülerek
-kız kendine çarşafı dolayıp koşuşturuyordu.
-birbirlerini kovalayıp balkonda mı ne sarmaş dolaş gün batımını izliyorlardı.

3-4 dk bir şeydi. hatırlayan varsa çok sevinirim. şarkı mıydı normal klip miydi hiç bilmiyorum. ha birde kız zayıf siyah saçlıydı. eski sevgilim göndermişti bana :) ne günlerdi be.
0
prens zuko
(24.05.17)
has.. ulan yazdıktan sonra şansa buldum la :) bari izleyin de hangi filmden falan olduğunu söyleyin boş dönmeyin duyurudan.
www.youtube.com
0
🌸prens zuko
(24.05.17)
(2)

Bilgisayardan-internetten gerçekten anlayanlar için ayrıntılı wifi problemi

kirmizi baslikli mario
Merhabalar ben Monster'ın geçen yılki serisinden nispeten güçlü bir lap top kullanıyorum. Fakat son 1 yıldır wifi-internet problemleri peşimi bırakmıyor. Tanımı şu şekilde, evdeki wifi ağına bağlıyken internet hızının %5ini ancak alabiliyorum ama o da dalgalı ve kesilen biçimde! Misal 3 mbit-0.05 mb
Merhabalar ben Monster'ın geçen yılki serisinden nispeten güçlü bir lap top kullanıyorum. Fakat son 1 yıldır wifi-internet problemleri peşimi bırakmıyor. Tanımı şu şekilde, evdeki wifi ağına bağlıyken internet hızının %5ini ancak alabiliyorum ama o da dalgalı ve kesilen biçimde! Misal 3 mbit-0.05 mbit arası hız alıyorum ve bu dalgalanmalar yaklaşık dakikada bir oluyor ve bu bilgisayardan internete erişimim nerdeyse hiç kalmadı.

İhtimaller ve yanıtlarım:

*Pc'nin internetle ilgili olan donanımında problem var dersek TELEFONDAN MOBİL ERİŞİM AÇTIĞIMDA PİNG HARİÇ HİÇBİR SORUN YOK - ETHERNET KABLOSUYLA BAĞLANINCA SIFIR SORUN MÜKEMMEL HIZ.

*Pc'nin internetle ilgili yazılımında sorun var dersek DRIVER BOOSTER İLE ETHERNET VS. GÜNCELLEMELERİ YAPILI VE YAPILI OLMAYAN HALDE DEFALARCA DENEDİM BİR FARK YOK. KULLANDIĞIM WINDOWS 10 VE SLOW RING INSIDER PREWIEV, FAKAT KORSAN YAZILIMLA ETKİNLEŞTİRİLMİŞ. ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ Kİ O KORSAN YAZILIM ARKAPLANDA İNTERNETİ KULLANIYOR. O ZAMAN NEDEN TELEFONA BAĞLANINCA VEYA ETHERNETLE SORUN YOK?

*İSS'de problem var dersek, TURK TELEKOMDAN TURKNETE YENİ GEÇTİM DİĞER PC VE CİHAZLARDA HİÇBİR PROBLEM YOK SADECE BU BİLGİSAYAR.

*Modemde problem var dersek, MODEMİ 2 DEFA DEĞİŞTİRDİM TEK BİR FARK DAHİ OLMADI

*Eve gelen kablolarda problem var dersek, EVDEKİ DİĞER CİHAZLARIMA DA AYNI YERDEN GELİYOR ONLARDA NEDEN PROBLEM YOK?

*SPLITTER çıkarmayı ve değiştirmeyi denedim

*DNS değiştirmeyi, statik ip almayı, cmd'den yapılan onarımları hepsini denedim çözüm yok

***Özetle problemin nerde olduğunu bulamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

EK BİLGİLER: 1 yıl öncesine kadar online oyunları sıfır sorun ile oynarken hiçbir müdahalem olmadan bir gün bu sorun baş gösterdi ve geçmiyor.

Kota dolmuştur veya modeme uzaksındır diyecekler demesin lütfen orta düzeyden fazla bilgim var bu konularda teknik olarak çözüm arıyorum.
0
kirmizi baslikli mario
(24.05.17)
problem laptop'un wifi adapter'ın da gibi. doğrulamak için harici usb wifi dongle'lar ile bir deneseniz? eğer harici dongle ile bağlantı hızında problem vs yoksa dahili wifi kartındadır. garantiye verin değiştirsinler

wifi dongle şu

www.pi-supply.com
0
rosencruz
(24.05.17)
wi-fi anten kablosu oynamış olabilir birisi haberiniz olmadan laptopu düşürmüş falan olabilir yada darbe almıştır. ayrıca driver booster ile driver yüklemek pek tavsiye edilmiyor.
0
deligine yuvarlanmis tavsan
(24.05.17)
(6)

En uygun 4 gb internet 500 dk konuşma paketini hangi operatörde bulurum?

xu
anneme 4 gb internet 500 dk konuşma yetiyor. en uygun tarife hangisindedir? kendisi emekli.edi: hatta 15 yıldır evde sabit ttnet abonesi belki bi kampanya vardır.
anneme 4 gb internet 500 dk konuşma yetiyor. en uygun tarife hangisindedir? kendisi emekli.

edi: hatta 15 yıldır evde sabit ttnet abonesi belki bi kampanya vardır.
0
xu
(24.05.17)
Türk Telekom'da faturasız 4 gb internet 750 dakika 29 lira
0
pastörizesüt
(24.05.17)
Bimcell
0
cunnilinguist
(24.05.17)
vodafone yeni kampanyalar yapmış. ben 29'unda şu kampanyaya geçeceğim: 6gb internet(3gb gece+3 gündüz) 1000 dk ve 1000 sms vergiler dahil 29 lira 60 kuruş. bir tane daha vardı bunun 8 gb'lısı o da 35 veya 38 liraydı.
0
golgi aygıtı
(24.05.17)
Fatura aşımı olmasın, durduk yere kitlenmesinler dersen bimcell.
0
rhan
(24.05.17)
eşim bu ay vodafone'da 10gb internet ve bilmem kaç dk konuşmaya 45 ya da 49 liraya geçti.
0
teritori
(24.05.17)
Bimcell dopdolu paket = 600DK + 4GB , 28TL
Bimcell efsane paket = 900DK + 6GB , 33TL
Ayrıca internet üzerinden 20TL yüklediğinde ekstra 500SMS ve 1GB hediye ediyor.
Bimcell'de faturalı hat yok.
0
Tutkun
(24.05.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.