[]

sokaklar , kafeler , marketler çok pahalanmadı mı? neler yapıyorsunuz?

şöyle son 1-2 sene öncesinde 10-15 kuruşluk zamlar oluyordu marketlerdeki ürünlerde normal diyordum şauan baktığımda herşeyde %50 oranında fiyat artışı var. kimse farkında değil gibi?

1lt meyve suyu 3.35 olur mu?

bimde 1.15lik çikolatalar vardı arada alırdım 2 tlyi geçti bir anda.

çok bilindik bir markanın antepfıstıklı çikolatası 5 lirayı gördü.


en dandik yerde bir sütlü nescafe istesek 7-8 tl. popüler yerlerde 9-10 tlden başlıyor.

meyve sebze 5 tlden aşağı yok daha kötüsü aldığın ürünün yarısı çürük.


bu durum hakkında görüşleriniz neler ? nereden alışveriş yapıyorsunuz ? nasıl bir politika izliyorsunuz ? bu söylediğim şeylere haddinden fazla ücret ödemek sinir bozucu oluyor.

 
gerçek enflasyondan bahsediyorsunuz işte.
hile hurdayla hesaplanan enflasyon %8 ama işin gerçeği çok farklı.

markete girdiğimizde 80-100 liradan aşağıya çıkamıyoruz ki et filan yok içinde mesela.
  • teritori  (24.05.17 16:31:28) 
Sebze ve meyve çok pahalı. Mevsiminde olmayan meyveleri almıyorum. Ucuzlamasını bekliyorum. Çilek benim çocukluğumda yaza kadar raflara düşmezdi ve çok kısa süre kalırdı. Şimdi aylarca görüyorum. Ucuzlamadan da almıyorum. Dün baktım; kivinin kilosu 15 TL. Hayatta almam. Talebi arttırmak istemiyorum. Kendi çapımda tüketimden gelen gücümü kullanıyorum. :)


  • auroraaurora  (24.05.17 16:52:32) 
herkes farkında ama bunun değişmesi için elini tasin altina koyanlarin basina nelerin geldiğini gordugunden pek sesleri cikmiyor, şimdilik.

belirli bir rakamin maasli calisanlar için eve öyle kilolarca meyveler, sebzeler, etler, kiymalar filan almak bayagi bayagi lüks artik.

o yüzden insanlar, gram gram aliyorlar her ne aliyorlarsa.
  • for the record  (24.05.17 16:59:21) 
bu çok doğru tespit. herkesin bunun farkında olduğunu düşünüyorum. ben olabildiğince harcamaları kıstım, herkesin de böyle yapması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta tüketici olarak bizim tercihlerimize göre şekillenen bir arz var. türkiye'de aklı selim insanlar olarak bunu ne kadar iyi uygulayabilirsek o kadar iyi.


  • konar konmaz omer konur  (24.05.17 17:35:04) 
Sebzeleri az az alıyoruz, boynunu bükmeye başlayanları hemen çorba yapıyorum. meyveler hep pahalı gibi geliyor adam gibi almıyoruz, işyerinin yemekhanesi sayesinde bu sene ilk kez bugün yeşil erik yedim. Tavuk senede birkac defa belki aliyoruzdur misafire vs diye, eti kurban sayesinde yiyoruz. Deterjan vs toplu almaya calısıyorum indirimleri yakalayıp. Dısari nadir çıkıyorum evden işe isten eve, anca avm tarzı yerlerde ucuza ya Allah kahvedir hamburgerdir onlar yeniyor arkadaşlarla.
Tek lüks senede bir haydi bilemedin iki defa çıkılan tatil onda da kredi kartı sagolsun nerdeyse bir sene onceden planlayıp bilet bakıyorum, yorumu iyi ucuzca hosteller bulmaya calısıyorum sonra sene boyunca o kredi kartını geri ödüyorum falan. Artık onu da yapmayacağız, köye tanidıklara falan gidilecek tatil niyetine. Borcu kapatıp kartı da kapatacağım inşallah.
Amaann...
  • Sulfoxaflor  (24.05.17 19:18:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.