[]

Bilgisayardan-internetten gerçekten anlayanlar için ayrıntılı wifi problemi

Merhabalar ben Monster'ın geçen yılki serisinden nispeten güçlü bir lap top kullanıyorum. Fakat son 1 yıldır wifi-internet problemleri peşimi bırakmıyor. Tanımı şu şekilde, evdeki wifi ağına bağlıyken internet hızının %5ini ancak alabiliyorum ama o da dalgalı ve kesilen biçimde! Misal 3 mbit-0.05 mbit arası hız alıyorum ve bu dalgalanmalar yaklaşık dakikada bir oluyor ve bu bilgisayardan internete erişimim nerdeyse hiç kalmadı.

İhtimaller ve yanıtlarım:

*Pc'nin internetle ilgili olan donanımında problem var dersek TELEFONDAN MOBİL ERİŞİM AÇTIĞIMDA PİNG HARİÇ HİÇBİR SORUN YOK - ETHERNET KABLOSUYLA BAĞLANINCA SIFIR SORUN MÜKEMMEL HIZ.

*Pc'nin internetle ilgili yazılımında sorun var dersek DRIVER BOOSTER İLE ETHERNET VS. GÜNCELLEMELERİ YAPILI VE YAPILI OLMAYAN HALDE DEFALARCA DENEDİM BİR FARK YOK. KULLANDIĞIM WINDOWS 10 VE SLOW RING INSIDER PREWIEV, FAKAT KORSAN YAZILIMLA ETKİNLEŞTİRİLMİŞ. ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ Kİ O KORSAN YAZILIM ARKAPLANDA İNTERNETİ KULLANIYOR. O ZAMAN NEDEN TELEFONA BAĞLANINCA VEYA ETHERNETLE SORUN YOK?

*İSS'de problem var dersek, TURK TELEKOMDAN TURKNETE YENİ GEÇTİM DİĞER PC VE CİHAZLARDA HİÇBİR PROBLEM YOK SADECE BU BİLGİSAYAR.

*Modemde problem var dersek, MODEMİ 2 DEFA DEĞİŞTİRDİM TEK BİR FARK DAHİ OLMADI

*Eve gelen kablolarda problem var dersek, EVDEKİ DİĞER CİHAZLARIMA DA AYNI YERDEN GELİYOR ONLARDA NEDEN PROBLEM YOK?

*SPLITTER çıkarmayı ve değiştirmeyi denedim

*DNS değiştirmeyi, statik ip almayı, cmd'den yapılan onarımları hepsini denedim çözüm yok

***Özetle problemin nerde olduğunu bulamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

EK BİLGİLER: 1 yıl öncesine kadar online oyunları sıfır sorun ile oynarken hiçbir müdahalem olmadan bir gün bu sorun baş gösterdi ve geçmiyor.

Kota dolmuştur veya modeme uzaksındır diyecekler demesin lütfen orta düzeyden fazla bilgim var bu konularda teknik olarak çözüm arıyorum.

 
problem laptop'un wifi adapter'ın da gibi. doğrulamak için harici usb wifi dongle'lar ile bir deneseniz? eğer harici dongle ile bağlantı hızında problem vs yoksa dahili wifi kartındadır. garantiye verin değiştirsinler

wifi dongle şu

www.pi-supply.com
  • rosencruz  (24.05.17 01:59:25 ~ 01:59:55) 
wi-fi anten kablosu oynamış olabilir birisi haberiniz olmadan laptopu düşürmüş falan olabilir yada darbe almıştır. ayrıca driver booster ile driver yüklemek pek tavsiye edilmiyor.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (24.05.17 16:36:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.