[]

ABD araç kiralama

genelde insanlarımızda abd de araba kiralama ucuz gibi bir mantık var amma velakin ne zaman fiyatlara baksam günlük ortalama 150-160 tl civarında görüyorum ben arabaları yani ucuz değil aksine türkiyeden pahalı.

Oranın alım gücü vs geyiklerini bir kenara bırakalım,
siz en ucuz nereden buluyorsunuz araba kiralama olayını abd için.

Örneğin LA hava limanından alıp San francisco hava limanında bırakacağız 7 gün kiralayacağız şeklinde düşünelim.
yada miamiden alacağız orlandoda bırakacağız şeklinde.

 
neden tl olarak düşünüyorsun ki hocam. 150 tl demek 45$ demek. birimleri at dışarı.
45 para demek. Bizde en aşağı 80 para demek günlük araç kirası. yani evet ucuz. hatta neredeyse yarı yarıya

  • veilofsin  (24.05.17 13:40:26) 
20 dolara falan da bulabilirsin

veilofsin +1
  • Traveller  (24.05.17 13:43:41) 
yahu onların alım gücu vs geyiklerinden kastım tam olarak bu dedikleriniz.

onların birimine göre ucuz da gene bize göre pahalı.

sen türk olarak burada kazanıp orada harcıyorsun gelirin buraya göre gene cebinden çok daha fazla para çıkıyor.

türkiyede çalışıyorsun tatil için türkiyede araba kiralamak için 1 gün mesai yapman gerekirken abd de araba kiralamak için 2 gün mesai yapmak zorundasın e bize göre pahalı işte?

Yani türkiyede çalışıp oraya tatile giden bir insanın abd de araba kiralamak çok ucuz lafı tamamen palavra değilmi?
Neden bu abd de araba kiralamak ucuz diye geziniyor insanlar onu çözemedim?

20 dolara nerede bulabilirim hocam örnek yada link olursa daha güzel olur benim için.
  • basond  (24.05.17 13:54:32) 
Tek yon kiralama her zaman bir tik daha pahalidir.
LAX pickup LAX return olursa filan bir tik daha uygun olur.

Biz de 3 haftalik kiraladik, LAX pickup LAX return, jeep gibi bisi kiraladik, 1100$ oldu. Daha kucuk araba kiralasak daha ucuz olurdu. Iptal olayi esnek oldugu icin surekli bakicaz biz de fiyatlara oraya gidene kadar.
  • kuehles blondes  (24.05.17 14:14:11) 
şunu anlamalısın; adamların araç kiralamaları pahalı değil, senin paranın değeri yok. sanırım günlük 40 tl fln bir şey arıyorsunuz buda 10 dolar eder, bi zahmet 10 dolarada kiralık araba olmasın.

2 sene önce mercedes slk 250 / henüz 200 mildeydi ve günlüğü 50 dolars kiralamıştım ve dolar o zaman 2,4 tldi. yani 120 tl ye böyle bir araba kiralamıştım. yani sudan ucuzdu.

dolayısıyla araba kiraları çok ucuz :)
  • oscar  (24.05.17 14:28:46) 
yahu abd de yaşasan oraya göre kazansan tamam onlara göre ucuz amma velakin bizim paramız kıymetsiz az kazanıyoruz vs vs. bize göre her türlü pahalıya geliyor. Biz orada yaşamıyor oraya göre kazanmıyoruz türkiyede kazanıyor abd'ye tatile gidiyor orada harcıyoruz.

türkiye de yaşayıp abd ye tatile gidenler için araba kiralamak pahalı işte rakamlar ortada, anlayamadığım neden insanlarda sanki çok ucuzmuş gibi bir hava var çözemedim?

bende gittiğimde 30 dolara kiraladım biliyorum piyasayı ama kime sorsak orada araba kiralamak çok çok ucuz, e değil işte bizim cebimize göre çok ucuz değil amk?

Anlayamadığım neden türkiyeden gidenler sanki bedavaya kiralamış gibi bir hava içerisindeler ortamlarda öyle anlatıyorlar?

ha mustang için konuşursak tamam mustang kiralamak orada daha uygun ama normal bir araba için konuşursak çok da uygun değil.
  • basond  (24.05.17 14:40:34) 
Kiralama paketlerine iyi bak ucuz diye hemen seçme bazılarında mil sınırı var. Atıyorum günlük 300 milden fazlasına mil başına 0.2$ alıyor.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (24.05.17 14:44:30) 
o zaman abd de tatil yapmayacaksın, alım gücü denklemine girmene gerek kalmaz


  • kleider  (24.05.17 14:45:00) 
@kleider
ben nerede tatil yapacaksın yapmayacaksın tribine girmiyorum yazdıklarımı okursan insanların neden bu tribe girdiklerini soruyorum?

  • basond  (24.05.17 14:51:26) 
yahu ucuz: 200 milde slk 250 kiraladım 120 tl diyorum, türkiyede kiralamaya kalksan 500 tl en az verirsin belki daha fazla.


  • oscar  (24.05.17 14:53:53) 
@oscar kardeşim tamam diyorum zaten mustang için ucuz katılıyorum lüks araçlar daha ulaşılabilir hemfikirim seninle,

buradaki lüks araba ekonomik araba makası çok yüksek en ucuz 80 en pahalı 300 tl diyelim
oradaki lüks araba ekonomik araba makası daha dar en ucuz 120 en pahalı 200 tl gibi.

ama bu demek değil ki orada araba kiralamak çok ucuz, sadece lüks arabalar buraya göre daha ucuz ve ulaşılır.
  • basond  (24.05.17 14:59:52) 
Geçen sene las vegastan alıp san franciscoda bırakmıştım arabayı. İnternette yazan rakamlara bir sürü kasko sigorta vs dahil oluyor genelde. Bunların çoğu opsiyonel. Yaptırmak zorunda değilsin. Ama bu durumda kaza yaparsan da çok masraflı olur. Sadece zorunlu olanları yaptırırsan fiyat epey düşüyor.


  • antidote  (25.05.17 12:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.