Giriş
(4)

gm5 android one dokunmatik sorunu

srcns
Gm5 android one kullanıyorum, daha dogrusu kullanabılıyordum. Sımdı dokunmatıgı kendı kafasına göre bır seylere tıkladıgından kullanamaz hale geldım. Servise sordum 350 tl ıstedıler. Zaten telefon su anda 750 cıvarında. İzmirde bu tamırı yapacak bırılerı var mı ayrıca telefonu degıstırırsem ne onerı
Gm5 android one kullanıyorum, daha dogrusu kullanabılıyordum. Sımdı dokunmatıgı kendı kafasına göre bır seylere tıkladıgından kullanamaz hale geldım. Servise sordum 350 tl ıstedıler. Zaten telefon su anda 750 cıvarında. İzmirde bu tamırı yapacak bırılerı var mı ayrıca telefonu degıstırırsem ne onerırsınız telefon olarak. Daha bır senelık cıhaz ıcıme oturdu resmen
0
srcns
(06.09.17)
servis böyle bir sorun için nasıl para istiyor ya :/ kullanıcı hatası değil gibi.
0
glamdr1ng
(06.09.17)
@glamdr1ng istiyor her şekilde. Dusurdugunuzden oldu dıyerek ısın ıcınden cıkabılıyor.
0
🌸srcns
(06.09.17)
Ben sana yaparım. İzmirdeyim. Toptancı tanıdıklarım var. Toptan fiyatına alırız. Bir çay ısmarlarsın değiştiririz yarım saatte
0
ismira007
(06.09.17)
Fiyatı da tahminen 140 150 civarındadır.
0
ismira007
(06.09.17)
(3)

Amazon.de 101

manuel mandalina
1. Amazon'un kendisinden değil de satıcıdan aldığımda gümrüğü otomatik eklemiyor. Öyleyse gümrüğü hangi aşamada, nasıl ödüyorum?2. Amazon'un kendisinden aldığımda eklediği gümrük tutarı tahmini sanırım. Fazlasını geri yatırıyor, peki eksiği de olabiliyor mu?3. Satıcıdan alışveriş yapmak güvenilir mi
1. Amazon'un kendisinden değil de satıcıdan aldığımda gümrüğü otomatik eklemiyor. Öyleyse gümrüğü hangi aşamada, nasıl ödüyorum?
2. Amazon'un kendisinden aldığımda eklediği gümrük tutarı tahmini sanırım. Fazlasını geri yatırıyor, peki eksiği de olabiliyor mu?
3. Satıcıdan alışveriş yapmak güvenilir mi (puanının yüksek olması yeterli mi)? Ürün bozuk falan çıkarsa ne yapıyoruz?
4. Alışverişi euro mu yapmak mantıklı, dolar mı? (kk'nda dolar ekstrem yok, tl ödicem.)
5. Dikkat etmem gereken başka bişey var mı?
0
manuel mandalina
(06.09.17)
1. bende ekliyordu? import fees deposit kalemi altında eklemediğine emin misin?
2. eksik olduğuna hiç denk gelmedim, duymadım da. olayları bu müşteriyi yormamak siparişi verdikten sonra.
3. bilemiyorum.
4. euro. amazon'un kendi döviz çeviricisi çok yüksek orandan hesaplıyor.
5. diğer amazon'lara da bakabilirsin daha ucuza var mı diye.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.09.17)
Amazon'un kendi ekliyor ama dükkan eklemiyor nedense.
0
🌸manuel mandalina
(06.09.17)
1. Fullfilled by Amazon'larda ekliyor sadece galiba, diğerleri kendi deposundan kendi kargo anlaşması ile yolluyor, n11'deki bir dükkan yani.
2. Evet tahmini fazlasını ürünün teslimatından 60 gün sonra iade ediyor, eksik aldılarsa suçu kendilerinde görüyorlar galiba, bir şey talep etmiyorlar sizden.
3. Yüksek puanlı çok alışverişli bir satıcı bence güvenilir fakat Türkiye'ye teslimat yaptığına emin olmalısınız ve kargo tutarı amazon'un tutarları gibi uygun çıkmayabilir.
4. Euro.
5. Kargonuz vergisi burada ödenecek şekilde yollanırsa endişelenecek bir şey yok, kargo firması ile Türkiye'ye geldiğinde iletişime geçersiniz. PTT kapıda alıyor sanırım, DHL ve UPS telefonla işlem yaptırıp, havale-eft-kredi kartı kabul ediyor.
0
atom karincanin torunu
(06.09.17)
(4)

aliexpress'de aradığımı bulamıyorum. yardım

livaneli kadir
s3 mini için arka kapak arıyorum. boyuna silikon kılıf çıkıyor.nasıl aratmam gerekiyor?(ilk defa alışveriş yapacağım)
s3 mini için arka kapak arıyorum. boyuna silikon kılıf çıkıyor.
nasıl aratmam gerekiyor?
(ilk defa alışveriş yapacağım)
0
livaneli kadir
(06.09.17)
back cover?
0
Apocalypse
(06.09.17)
@Apocalypse kılıf çıkıyor yine
0
🌸livaneli kadir
(06.09.17)
case kelimesini de ekle
0
orijinal nick bulamadim
(06.09.17)
hardware yaz birde
0
cliquot
(06.09.17)
(1)

çamaşır kurutma makinesi ile ilgili sorular

inheritance
kurutma makinesini (yoğuşturmalı) sadece makineyi fişe takıp, hiçbir gidere bağlamadan çalıştırabilir miyim?kurutma makinesini mutfağa kurmanın bir sakıncası olur mu? (çamaşır makinesi de mutfakta.)almayı planladığım makine bu : https://www.arcelik.com.tr/kurutma-makinesi/2782-kt-kurutma-makinesi.ht
kurutma makinesini (yoğuşturmalı) sadece makineyi fişe takıp, hiçbir gidere bağlamadan çalıştırabilir miyim?

kurutma makinesini mutfağa kurmanın bir sakıncası olur mu? (çamaşır makinesi de mutfakta.)



almayı planladığım makine bu : www.arcelik.com.tr
0
inheritance
(06.09.17)
Buharlaşan suyu üst kısımda bir haznede topluyor sonra onuda lavobaya döküyorsun diye biliyorum.
Başka oda seçeneğin yoksa havalandırırsın elektrik tesisatını kontrol edersin ikisini birden çalıştırmazsın sorun olmaz.
0
kararsızataletfilozofu
(06.09.17)
(1)

despicable me 3 altyazılı 3d'siz

tarafsizbolge
hangi sinemada vardır? yer istanbul. her yerde dublajlısı var. altyazılı oynatan bir sinema biliyorsanız süper olur.
hangi sinemada vardır? yer istanbul. her yerde dublajlısı var. altyazılı oynatan bir sinema biliyorsanız süper olur.
0
tarafsizbolge
(06.09.17)
izmir'de yoktu, korsan izlemek zorunda kaldım. umarım istanbulda bulursunuz.
0
111111
(06.09.17)
(2)

kapalı mekan akustik ve ses yalıtım işinden anlayan var mıdır?

gcs
geniş bir ofis alanında telefon ile görüşme yapılacak iki odaya, diğer odalara ses gitmemesi için ses yalıtımı ve odaların içinde de yankı vs. sorunları olması için akustik düzenleme yaptırmak istiyoruz. bu işten anlayan, yapabilecek veya referans olabilecek var mı?
geniş bir ofis alanında telefon ile görüşme yapılacak iki odaya, diğer odalara ses gitmemesi için ses yalıtımı ve odaların içinde de yankı vs. sorunları olması için akustik düzenleme yaptırmak istiyoruz. bu işten anlayan, yapabilecek veya referans olabilecek var mı?
0
gcs
(06.09.17)
oscar
(06.09.17)
mobildeyim. mesaj at cozelim isini.
0
alperz
(06.09.17)
(1)

Kyk bursu ve üniversite değiştirme

entel dantel seyleri seven kiz
Hali hazırda bir üniversitenin ilk sınıfını bitirdim ve kyk bursu alıyorum ancak bu sene derslere gitmeyip sadece kayıtlı gözükerek ve derslerden devamsızlıktan kalarak ikinci sınıfı geçireceğim bu esnada ise yeniden sınava hazırlanıyor olacağım. Şimdi soru şu kyk bursum kesilir mi? İdari bir sıkınt
Hali hazırda bir üniversitenin ilk sınıfını bitirdim ve kyk bursu alıyorum ancak bu sene derslere gitmeyip sadece kayıtlı gözükerek ve derslerden devamsızlıktan kalarak ikinci sınıfı geçireceğim bu esnada ise yeniden sınava hazırlanıyor olacağım. Şimdi soru şu kyk bursum kesilir mi? İdari bir sıkıntı yaşar mıyım? Önümüzdeki sene yeni bir bölüme yerleştiğimde kyk bursu durumum ne olur, burs olmasa bile kredi için başvurabilir miyim?
0
entel dantel seyleri seven kiz
(06.09.17)
okula gideceğin süreçte kyk bursun devam eder. fakat devamsızlıktan kaldığın için sene sonu ya da dönem sonu -okul her zaman kyk'ya hemen iletemeyebiliyor not durumunu- bursun kesilir. zaten 3 ya da 4 FF hakkın oluyordu bildiğim kadarıyla.

bölüm değiştirince de kesildiğini söyleyen arkadaşlarım olmuştu.
0
ruh i tibbiye
(06.09.17)
(14)

30 liralık karpuz ve kavun aldım kötü çıktı

binder dandet
ne yapmalıyım?? içime oturdu. ayrıl? spor yap?
ne yapmalıyım?? içime oturdu. ayrıl? spor yap?
0
binder dandet
(06.09.17)
çay koy.
0
eeb
(06.09.17)
montla sıç
0
sta
(06.09.17)
İade et?
0
Fusha
(06.09.17)
e git manava, bu ney la? de. hakkin.
0
jimicik
(06.09.17)
bir bardak soğuk su iç
0
christopher nolan
(06.09.17)
gezici bir traktörden aldım. iade hakkım yok, ancaaa görürsem işte. :(

çay koyayım...
0
🌸binder dandet
(06.09.17)
karpuzu büyük almayın.
dünyanın şekli gibi yuvarlakcana, ekvatordan şişkincene ama kutuplardan basıkcana olsun. sapı yeşil ve taze olsun.

kavunun eliptik olanı makbuldür.
0
attirmayin makedonun kafasini
(06.09.17)
Kurumsal bir yerse iade et.


.
0
kartallar yuksek ucar
(06.09.17)
ayrıl coco...
0
lcha
(06.09.17)
dans kursu?
0
Apocalypse
(06.09.17)
peki o zaman kavunu bilemicem ama karpuzu eglenmek icin kullanin bari. yutupta videolar var, boyle sekilli sekilli soyun, kas goz falan yapin. gul yapin, bocek yapin.
0
jimicik
(06.09.17)
korkularim gercek oldu...

sirf aldigim karpuz bozuk cikar korkusuyla bu yaz karpuz yiyemedim.
0
kurnaz
(06.09.17)
hahaha
ayrıl :))
0
lonelyman
(06.09.17)
Saçma meyveler yemeyi bırak. Git muz falan al eve
0
hasmetizm 2046
(06.09.17)
(1)

Kulaklık bozuldu galiba

senolll
Merhaba,Philips marka kafa bantlı bir kulaklığım var. Ne olduysa sanırım dünden beri müzik dinlerken bızzt zııt sesler geliyor ara sıra. Sesi yükseltirsem seslerin sıklığı artıyor gibi. Kulaklığın veya benim pozisyonumla, temasımla alakası yok gibi seslerin. Sorun ne olabilir? Kulaklığı kendim açam
Merhaba,

Philips marka kafa bantlı bir kulaklığım var. Ne olduysa sanırım dünden beri müzik dinlerken bızzt zııt sesler geliyor ara sıra. Sesi yükseltirsem seslerin sıklığı artıyor gibi. Kulaklığın veya benim pozisyonumla, temasımla alakası yok gibi seslerin. Sorun ne olabilir? Kulaklığı kendim açamam herhalde ama benim yapabileceğim bir şey var mıdır?

Bir ihtimal de acaba diyorum kulaklık sağlam da telefon veya spotify'da mı bir sorun var, bunu henüz test etme imkanım olması ama olabilir mi?

Teşekkürler
0
senolll
(06.09.17)
Kablosu bozuktur. Servise gönder?
0
hasmetizm 2046
(06.09.17)
(1)

suya düşen telefon / ses var görüntü yok

dayrise enterprises
lg g3 telefonum 2-3 saniye suyun içinde yüzdü. hemen çıkartıp pirinç & fön vs. yöntemlerini kullanmadan kağıt havluyla bataryayı, içini kuruladım. şimdi telefon açılıyor, birisi arayınca ses de çalıyor, siyah ekran üzerinden elimle kaydırıp aramayı da yanıtlayabiliyorum. tek sorun görüntü olmaması.b
lg g3 telefonum 2-3 saniye suyun içinde yüzdü. hemen çıkartıp pirinç & fön vs. yöntemlerini kullanmadan kağıt havluyla bataryayı, içini kuruladım. şimdi telefon açılıyor, birisi arayınca ses de çalıyor, siyah ekran üzerinden elimle kaydırıp aramayı da yanıtlayabiliyorum. tek sorun görüntü olmaması.

bu durumda yeni bir dokunmatik ekran alıp değişim yapsam sorun çözülür mü yoksa görüntü gelmemesinin başka bir sebebi de olabilir mi?
0
dayrise enterprises
(06.09.17)
bence daha fazla geç kalmadan pirince yatırın.
şimdi bir sorun olmaması, olmayacağı anlamına gelmez.
zamanında benim de telefon düştü kurulayıp açtım, hiçbir şey yokmuş gibi görünürken ekran giderek cortu çekmeye başlamıştı. sonra pirinç tedavisi sonuç verdi.
0
teritori
(06.09.17)
(7)

55000'de fren balatası değişimi

immortal
Serviste balata bitmiş mutlaka değişmesi lazım deyip 250 tl fiyat çekiyorlar. Araba 1,4 Polo Dsg. Balata uyarısı var mı bilmiyorum, ben frenlemede bir fark göremedim. Otomatik araçta balata daha çabuk bitiyor diyorlar. 55000 km'de bitmesi normal midir yoksa servis beni mi kazıklıyor acaba?Edit: Serv
Serviste balata bitmiş mutlaka değişmesi lazım deyip 250 tl fiyat çekiyorlar. Araba 1,4 Polo Dsg. Balata uyarısı var mı bilmiyorum, ben frenlemede bir fark göremedim. Otomatik araçta balata daha çabuk bitiyor diyorlar. 55000 km'de bitmesi normal midir yoksa servis beni mi kazıklıyor acaba?

Edit: Servis yazmışım da yetkili servis değil, bildiğin oto sanayi.
0
immortal
(06.09.17)
tanıdık bi ustaya git, çevrenden birinin önerdiği de olabilir. genelde servislerde kazıklıyorlar çünkü
0
hosein
(06.09.17)
Hocam balata frenlemeye ve kullanıldığı şeklegore daha cabuk tukenebılır

Mobilotoservisten yeni balata fiyatı aldım reno fluence icin, 154 lira. bunun işçiliği de var tabi.....
0
binder dandet
(06.09.17)
balata bitebilir. kullanıma göre,balata malzemesine göre kullanım ömrü değişiklik gösterebilir.
kaliteli balata fiyarı 100-150 TL arasındadır. işçilik kaç lira yazacaklar? 250 TL değişim işçiliği dahil ise fena değil gibi.oto sanayide 150-200 TL arası değişimi bitirirsin.
0
1917
(06.09.17)
Üstat 55 bin fazla bile. 30 binde genelde değiştiriyorlar.

250 tl çok çok normal servis için.
0
chaoslord
(06.09.17)
VW yetkili serviste dört taraftaki balata + arka disklerin değişimi parça dahil 1200TL gibi bir şey tuttu.

40000km'de ötmeye başlamıştı.

Bence KM ve fiyat olarak gayet makul.
0
burfak
(06.09.17)
ses geliyor mu ? ses gelene kadar bekle servise insnma onksr direk çakmaya çalışıyor. bir de özel servisleri ara fiyat al telefonda veriyorlar, ben boranın 2 ay önce 4 balatayı 130 tl ye değiştirirm bostancı sanayide
0
oscar
(06.09.17)
tamamen kullanımla alakalı bi durum, 55bin az ya da fazla diyemeyiz, ikinci bir görüş al. benimkiler 80bin de değişti, citroen c4
0
mirty
(06.09.17)
(14)

kadın sürücüler

binder dandet
Genellemek doğru değil vefakat??? neden böyleler? :(
Genellemek doğru değil vefakat??? neden böyleler? :(
0
binder dandet
(06.09.17)
erkeklerin baskısı ve erkeklere göre daha geç yaşlarda öğrenmeye başladıkları için. bir insana sürekli sen kötüsün, yapamazsın, beceremezsin dersen üstün bir performans bekleyemezsin.
0
kayranin kedisi
(06.09.17)
piremsem gibi buyutulup trafikte de piremsesler gibi davranilmasini bekledikleri icin.
0
jimicik
(06.09.17)
genellemek doğru değil ama erkeklerin çok daha kötü araba kullandığını düşünüyorum. tahmin edebileceğin gibi kadınım ama objektif bir gözlemde bulunursak erkek sürücülerin ciddi bir kısmının son derece sabırsız ve bencil olduğunu söyleyebiliriz; gece vakti kadın sürücüleri kıstıran heyvanları falan hiç sayıyorum. yani kötü kullanan kadınların yüzdesiyle erkeklerinkini karşılaştırırsak erkekler ağır basar diyor ve çekiliyorum elimin hamuruylan.
0
tiny penny
(06.09.17)
valla ataerkil toplum, kadınların yetiştirilmeleri, sosyal hayatta ikinci plana atılmaları ve cesaretlerinin genel olarak kırılmaları yönündeki tüm eleştirileri kabul ederim de, kimse bana gelip KURALLARA UYMAK İÇİN bla bla demesin. her gün görüyoruz yüzlerce kadını trafikte, ve genelleyebileceğim kadar çok olduklarını düşünüyorum kendi adıma. kesinlikle ama kesinlikle bencillikte sınır tanımıyorlar. hep onlara yol verilecek, hep geçiş üstünlüğü onlarda olacak falan. aksini iddia edenle tartışmaya hazırım.
0
baharat
(06.09.17)
yanlış anlaşılmasın kadın sürücülerden nefret eden aşağılayan birisi değilim aksine trafikteki magandalığı bitirmek için daha fazla teşvik edilmeliler. trafiğe yeteri kadar ilgilerini vermiyorlar temel sebep bu. 70 hız sınırı olan çift şerit bir yolda sol şeritte 50 ile gidebiliyorlar mesela. korna selektör yapıncada hız sınırını gösteriyorlar. makyaj aynalarına hakimler ama dikiz aynalarına değiller ayrıca.
0
kubariye
(06.09.17)
aksini iddia ediyorum @baharat bey.
geçiş üstünlüğü kimdeyse ya da acelesi var gibiyse mutlaka yol veririm ama bana yol veren kimse olmadı bu güne kadar, 12 yıldır araba kullanıyorum, çok iyi bir sürücüyümdür. çirkinim diye mi yol vermiyorlar acaba? olabilir.
0
tiny penny
(06.09.17)
Abi bilmiyom istisnalar var ama kadınların geneli böyle. İki gün önce annem bir kaza yaptı tam kadın kazası. Yani kaza kaçınılmazdı diyecek bir durum olsa keşke. Hiçbir şey yoktu. Güzelim nokta boyasız araba perişan oldu içim yanıyo.
0
Nature Works
(06.09.17)
şu "kurallara uydukları için böyleler" süper bir cevap. demek ki sorun kadın sürücülerde değil, kuralları onlara öğretenlerde. mesela 1 saatte paralele park yapmak, sinyal verdiği anda yola bakmadan direksiyon kırmak, durduk yerde geri geri gelip çarpmak ya da fren yerine gaza basıp çarpmak, otoyolda 80le gitmek, yeşil ışıkta 1 saat beklemek falan hep kural çünkü.

genellemeleri sonuna kadar destekliyorum. istisnaların varlığını kabul ediyorum. ayrıca gopro'lu motorcuların kavga arayan insanlar olması, motorcuların işlerine gelince taşıt muamelesi isteyip işlerine gelmeyince aradan kaçmak için 2 teker muhabbeti yapması, dobloya tuğra eklentisi, doblo kullananların trafik canavarı olması, bmw'lerin trafik kurallarına uymamayı (özellikle öndeki aracın dibine kadar girmek ve de makasa girmek) iyi araç kullanmak sanması, beyaz bmw'nin müteahhid arabası olduğu, modifiye şahinlerin hepsinde sesi sonuna kadar açıp gezen barzoların olduğu, 06 ve 54 plakalı araçların genelde kötü araç kullandığı, suv'dan itibaren araç yüksekliği arttıkça şoförlerin yandaki araçların üstüne kırma ihtimalinin daha yüksek olduğu, 0 fiyatı (bugün itibarıyla) 100k+ olan araç sahiplerinin yayalara ve diğer taşıtlara yol verme ihtimallerinin daha yüksek olduğu genellemeleri gibi her 100 seferden 95'inde tutar bu genellemeler.
0
nawar
(06.09.17)
gerçekten genellemezsek sevinirim, az da olsa iyi kadın şoförler var, hehe ^^
kadın şoför çok ötelerden belli oluyor ama diyecek bir şey yok, bir de o direksiyon tutma şekli :(:(

araba kullanırken güven çok önemli. kadınların derdi kurallara uymaya çalışmak değil. o kadar tedirginler ki ölmeyeyim diye düşündüklerinden bazen kuralları vs. unutuyorlar. sinyalsiz önüme atlayanların çoğu kadın. dur bir sinyal vereyim demek aklına bile gelmiyor çünkü o sırada önümdekine çarpar mıyım, yeterli mesafe var mı, şuraya sığar mıyım ay gaza mı bassam frene mi derken sinyal vs hak getire.

bir de çok büyük bir diğer sıkıntı yeteri kadar iyi şoför olmadan büyük araç kullanmaya başlamaları. daha güvende hissettikleri için alıyorlar sonra biz ezilmeyelim diye nasıl kaçacağımızı şaşırıyoruz. yaldır yaldır üstüne geliyor arabaya güvenip ama işte mesafe algısı vs. daha oturmamış oluyor çoğunda.

biri de mekanikle arası yok demiş çok haklı. şirketin bir aracı ödünç verildi bir kadına. geri geldiğinde direksiyonu dönmüyordu. hidrolik yağını komple bitirmiş manyak. halbuki azaldığında bile bağırıyor araba direksiyonu çevirirken. hiç mi duymadın o sesi, hiç mi merak etmedin ses neden çıkıyor diye. çok bir korelasyon kuramayabiliriz ama o kadın iyi şoför olamaz benim gözümde.

çünkü iyi araba kullanmak için arabayı da tanımak lazım. sol şeride çıksan arkandan gelene fren yaptırtmadan hızlanacak mı araban, fren mesafen ne kadar iyi, araba yola nasıl tutunuyor, dönüşlerde hız ne olmalı gibi gibi şeylere hakim olmak lazım. ama kadınlar kaputu açamıyor.

bir şey daha söyleyip gideyim, koltukları aşırı önce. aynaları göremiyorlar. arabanın burnuna bakacağız diye arabanın önüne bakmıyorlar. tanıdığımız bütün kadın şoförlere o koltukları biraz geriye alıp aynalara bakması gerektiğini ve arabanın ön tamponunu içerde otururken görmek zorunda olmadığını söylememiz lazım.
0
ofelia
(06.09.17)
@tiny penny hanım. bireysel olarak belki söylediklerimin tam aksini yaşıyor ve yapıyor olabilirsiniz belki ama, ben de trafikte bulunduğum 14-15 yıl ve yaptığım 1m kmden fazla yol boyunca bir üstte yazdıklarımı genelleyecek kadar kızgınım bu duruma. üzülerek söylüyorum ki böyle oluyor.

yani yukarıda çok karışık yazdım ama, siz şayet eğer bahsettiğiniz gibi sürüyorsanız sizin adınıza gerçekten çok sevindim. mutlu oldum tüm trafik savaşanları adına.

kesinlikle fiziksel kabiliyetlerinde de çekincelerinden dolayı tereddüt bazlı hatalar yapıyorlar. eyvallah bu da kabulüm. ki trafikte tereddüt en büyük derttir bana göre. ama biraz olsun eline koluna hakimse kadınlar kesinlikle inanılmaz bencilce hareket ediyorlar. benim eyyorlamam bu kadar.
0
baharat
(06.09.17)
Çoğunlukla daha ilgisizler veya böyle yetiştiriliyorlar çünkü.

İnsanın ilgi duymadığı bir şeyde başarılı olmasını bekleyemezsiniz.

Yemeğe ilgi duymayan birinden yemek yapmasını isteyince iyi yemek yapmasını bekleyemezsiniz.
0
burfak
(06.09.17)
Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarında sürücülerin yüzde 95’ini erkekler, yaklaşık yüzde 5’ini kadınlar oluşturuyormuş. erkek sürücü sayısı kadın sürücülerin yaklaşık 5 katı kadar. 1000 erkek sürücüden 7’si, kadın sürücüden ise 2’si ölümlü-yaralanmalı trafik kazasına karışıyormuş.
2012 yılı içerisinde erkek ve kadın sürücüler arasında gerçekleşen kazaların yüzde 47'sinde kadınlar tam kusurlu bulunurken, yüzde 49'unda ise erkekler tam kusurlu bulunmuş.
Kazaların yüzde 93 gibi büyük bir oranında erkek sürücüler sorumluymuş.

Başıma bir iş gelmeyecekse belki de kadınların bu kadar çekinerek araba kullanmakta hakları olabilir diyeceğim. Adres ararken mahalle içinde bile 2 saniye durup baksam arkamdan mutlaka korna çalan, daha yeşil yanmadan korna çalan, en ufak bir tereddütünüzde "yaa karı milleti işte" diye el kol işareti yapan erkeklerin arasında yeterli güveni kazanması zor olabilir tabi insanların. daha geçen gün sürücü adayı bir kadın yanında öğretmen ile gayet tenha bir yerde göbekten dönerken arabayı stop ettirdi, arkasındaki afedersin pzvnk kornaya bastı; insanın mal olması lazım arabanın üzerinde sürücü adayı yazıyor nesine korna çalıyorsun. kadının eli ayağına dolaştı, travmatik bir durum yani daha yeni öğrenirken bir de. abi bi dur bir sabret diye şöyle kolumu çıkardım pencereden, bayaa küfürü yedim.
kadınların mekanik becerileri daha zayıf olabilir, bunu motor tasarımı yapan makine mühendisi bir kadın olarak söylüyorum; erkeklerin de başka becerileri zayıf olabilir, bunlar mühim değil. kadın sürücü görünce saygılı davranın, verin yolu, gerekiyorsa uzaklaşın hatta; şarhoş sarhoş araba kullanmayın, acele ettirmeyin,dibinden takip etmeyin, kornaya basmayın. şu travmaları atlatıp bir kendinlerine gelsinler önce, birkaç kuşak sonra erkeklerden iyi kullanır hale gelirler, hiç merak etmeyin. kadınlar trafik te dahil herşeyi güzelleştirirler değerli roma'lı kardeşlerim.
0
tiny penny
(06.09.17)
Kadınları genellememek lazım bende kadınım ve gayet iyi ve sakin araba kullandığımı söylerler. Bence kötü kullananların sıkıntısı panik olmak birazda trafikte pişmek lazım tabi ki. Ama cidden leş gibi kullananlarda var
0
hernezıkkımsa
(06.09.17)
Az önce bir kamyonu sollarken arkadan gelen araba hiç frene basmadı, sağ şeride geçti. Kamyon 50'yle kendisi 160'la gittiği için birden kamyonun arkasında kaldı. Önüme kırdı, kamyon ile aramızdaki 5 metrelik yerden geçti. Ben sollarken sağdan gelip beni sağladı. 120'yle solluyordum. Bir metre daha önde olsam kamyonun altına girmişti. Kadın şoförlere kurban olsunlar. Makasçıların cehennemin dibine kadar yolu var. Sonra otoyolda orta şeritte önü boşken 60 ile giden adama hızının gerektirdiği şeritte gitmesi için selektör yaptım, geçerken baktım sigara içiyor. Onun yüzünden bir sürü trafik oldu. Bir başka gerizekalı da bu sabah otoyolda nereye gidersem o şeride önüme geçti. Sinyal filan yok. Hasta götürüyor herhalde dedim devam ettim. Hastane içinde tek şertlik kavşakta iki araba sollamaya kalktı. Trafiği kilitledi.

Ben ayna kontrolünü erkeklerden çok daha sık yapıyorum. Sağdan gelir önüme kırar mı, yanından geçerken şeridinden çıkar mı, benden önce sola çıkar mı, soldan gelip en sağa döner mi diye sürekli kontrol etmek zorunda kalıyorum. Köşelere park edip yolu görmeni engelleyenler, otopark çıkışını tek şeride düşürenler, durmak/duraklamak yasaktır tabelasının yanına kamyon park edenler kadın değiller. 40 yaşıma geldiğim gün fahri trafik müfettişi olup hepsine gece gündüz ceza göndereceğim. 34 plakalı beyaz kiralık arabalardan nefret ediyorum. Selamlar.
0
Lim5
(06.09.17)
(6)

Direksiyon dersi almak ne kadar sürer?

:)
Anladığım kadarıyla ders ücretleri saatlik 50 ile 80 arasında değişiyor. (Hiç kullanmayı bilmeyen biri. Ehliyet var.) Sizce iyi bir şekilde trafiğe çıkmak için kaç saat ders almak lazım..
Anladığım kadarıyla ders ücretleri saatlik 50 ile 80 arasında değişiyor. (Hiç kullanmayı bilmeyen biri. Ehliyet var.) Sizce iyi bir şekilde trafiğe çıkmak için kaç saat ders almak lazım..
0
:)
(06.09.17)
4 derste kapan da var 14 derste zayıf olan da. Kişiye göre değişiyor.
Bana göre iyi bir hocayla ortalama 10 ders yeterli olabilir.
O dersler güven verir, araba kullanmayı da en iyi tek başına trafikte kaldığında öğrenebilir insan. Yavaş yavaş tecrübe sahibi olursun zaten.
0
mutekebbir
(06.09.17)
kadın mısınız yoksa erkek mi? k ise 12 civarı, e ise 3 yeterli olur.


şaka bi yana (acaba cidden şaka mıydı dıdıdımmm) 2-3 derste genelde yeterlı cesaret sevıyesıne ulasırsınız. sonra da kendı arabanızla araba kullanmayı bilen bir yakınınızla tarfige cıkar ıyıce alısırsınız. gibime gelıyor.
0
binder dandet
(06.09.17)
10-15 saat bence.

Ben evin oralarda sürecek kadar biliyordum ama okula arabayla gitmemi gerektirecek bir durum olunca kendi aracımla 15 saat ders almıştım vaktiyle ve 10 senedir hiç kazam yok, her yere rahatlıkla gidebiliyorum. Önce makul rotalarda, sonra da her gün kullanacağım güzergahta çalışmıştık. Zamanla kendim yeni güzergahlar ekleyerek her yere gidebilecek seviyeye ulaştım. Sadece ilk 6 ay ekstra dikkatli olmak gerekiyor çünkü henüz motor beceri halini almamış oluyor.
0
kayranin kedisi
(06.09.17)
Hiç kullanmayan biri ehliyeti varsa kullanabilmiştir illaki. Eğer bir fobisi, kaygısı yoksa en kötü 1 haftada kapar 1'er saatlik dersten. Hocayla her ne kadar çalışılsada olay şoförde bitiyor. Bence hocaya çok para harcamadan, parayı yakıta harcayarak "sabırlı" bir tanıdıkla pratik yapmak daha iyi olur. Mesela tanıdık varken otoban, yokuşlu yerler, kalabalık caddeler falan yapılır. Tek başınayken bildiğin yerlerde gezersin gibi. Sonra zamanla açılırsın. En önemlisi tek başınayken üstesinden gelebilmek.
0
reactionic
(06.09.17)
Ben ev arkadaşıma öğrettim, o da ehliyeti var ama sıfırdı. 5 ders kapalı alan, 7-8 defa da beraber hafif trafikte 1 er saatlik kullandı, bu şekilde çözdü.
0
okumayi sevmeyen okur
(06.09.17)
Kendi başınıza trafiğe çıkacak özgüvene sahip olana kadar ders alın bence yoksa panik olarak kullanırsanız bir yerde patlarsınız araba kullanmaktan soğursunuz sonra
0
hernezıkkımsa
(06.09.17)
(3)

Kemik suyu 101

manuel mandalina
https://i.hizliresim.com/BAV18L.jpgBunu kaynattık da, üzerinde gördüğünüz köpük gibi şey de içiliyor mu? Amaç kırık tedavisi.Ek soru; kediye de verilebilir mi?
i.hizliresim.com
Bunu kaynattık da, üzerinde gördüğünüz köpük gibi şey de içiliyor mu? Amaç kırık tedavisi.
Ek soru; kediye de verilebilir mi?
0
manuel mandalina
(06.09.17)
Kef'i attım. Kediye sudan vereyim mi demiştim ama kemikler bayaa etliymiş, ondan verdim.
Teşekkürler <3
0
🌸manuel mandalina
(06.09.17)
Geç kalmışım ama yazayım bi dahakine faydası olur.

Kef kaynama sırasında oluşan köpüğe deniyor, oluştukça delikli kepçeyle toplanıp atılır.
Sen foroğrafı et suyu pişip soğuduktan sonra çekmişsin. üstüne yağ toplanmış. yani attığın kısımda etin yağı ve iliği vardı. O kısmı istersen yine delikli kepçeyle alıp yemeklerde pilavda kullanabilirsin. Lezzet verir ve zararlı yağlardan değil, ninelerimizin annelerimizin kullandığı hayvansal yağ.

Kırık tedavisi için kemik suyunun etkisi yok deniyor şimdilerde. Biz yapardık, çocuklarımızı da kemik suyuyla büyüttük. Kırık tedavisi, raşitizm, çocuk gelişimi için takviye amaçlı yaptığımızda kalsiyum çözünüp suya geçsin diye pişerken içine limon sıkardık.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(06.09.17)
@hayat, düdüklüde yaptık, dolayısıyla açtığımızda kef tabaka halinde toplanmıştı. İliği gittiyse kötü olmuş :/
0
🌸manuel mandalina
(06.09.17)
(3)

vucut geliştirmede gögüs için tek hareket yetersiz mi olur

all girls dream
chest press machine ile calısıyorum aha bu alethttps://www.muscletalk.co.uk/Seated-chest-press-vs-barbell-bench-press-m5285900.aspxyeterli değilse bu aleti mi kullanayımhttp://www.livestrong.com/article/361288-what-muscles-does-the-pec-fly-machine-work/ya da Barbell Bench Pressmi yapayım.önceligim b
chest press machine ile calısıyorum

aha bu alet

www.muscletalk.co.uk

yeterli değilse

bu aleti mi kullanayım

www.livestrong.com

ya da

Barbell Bench Press

mi yapayım.

önceligim biceps ve triceps sonra omuz ama gögüste biraz sisse fena olmaz hani.

bide yeni basladım onu da diyim.
0
all girls dream
(06.09.17)
Chest press machineler çok değişken bayağı dandik olabiliyor çoğu salonda. Yeni başladıysanız en azından ilk 1 ay için bench'e göre ideal ama. Chest press machine'e alt ve üst göğüsü de ekleyip fly machine ile beraber toplam 4 hareket yaparsanız klasik başlangıç programı olmuş olur.
0
nopnog
(06.09.17)
Bence yetersiz kalir
Makinede calismaktansa bar veya dumbell ile calismak saha iyidir. Çünkü makineler genellikle yukarda da bahsedildigi gibi kotu ve agirligi orantisiz oluyor
0
bu benim teorim
(06.09.17)
@allgirlsdream'e katılıyorum. Makine kullanmaktansa dambıl almanı tavsiye ederim. Bir sürü farklı hareket var. Daha çok verim alırsın.
Ben serbest ağırlık hareketlerinden yanayım ve daha çok verim alıyorum.
Al dostum şu siteyi bir incele. Ne demek istediğimi anlayacaksın :)
(git:goo.gl)
0
piratepedia
(06.09.17)
(2)

Ankara'dan fethiye ye giderken yolda nerelerde mola verilmeli?

raskolnikovv
Örneğin afyon da nerede duralım, ne yiyelim? Özdilek avm varmış mesela uğrayalım mı?Veya burdur gölünün çevresinde durup oturabileceğimiz bir yer var mıdır? Daha önemlisi siz neresini önerirsiniz?
Örneğin afyon da nerede duralım, ne yiyelim? Özdilek avm varmış mesela uğrayalım mı?
Veya burdur gölünün çevresinde durup oturabileceğimiz bir yer var mıdır? Daha önemlisi siz neresini önerirsiniz?
0
raskolnikovv
(06.09.17)
özdilek avm'ye varmadan ikbal'in tesisleri var, güzel sucuk yapıyorlar, sucuk yiyin orada.
0
jihat
(06.09.17)
eger imkaniniz ve vaktiniz olursa burdur golu yerine salda golunde durmanizi tavsiye ederim.
0
kassiopeia
(06.09.17)
(7)

İstifa ettiğim işten tazminat alabilir miyim?

lynyrd skynyrd
Selamlar herkese. biraz karışık bir durum; lakin tecrübelerinizden yararlanmak adına öğrenmek isterim: geçen yıl haziran ayında başladığım işten 21 Eylül'de istifa ederek ayrılacağım. dilekçede de yoğun çalışma saatlerinden ötürü ayrılmak istediğimi belirttim ki, hafta içi akşam 22:00'a kadar çalışı
Selamlar herkese. biraz karışık bir durum; lakin tecrübelerinizden yararlanmak adına öğrenmek isterim: geçen yıl haziran ayında başladığım işten 21 Eylül'de istifa ederek ayrılacağım. dilekçede de yoğun çalışma saatlerinden ötürü ayrılmak istediğimi belirttim ki, hafta içi akşam 22:00'a kadar çalışıyordum. bazı hafta sonları ise sabahlıyordum.

sorun şu ki, iş sözleşmesinin fesih nedenine yani uzun çalışma saatleri yüzünden ayrılmak istediğim işten tazminat alabilir miyim? en az bir yıldır çalıştığım yerden ayrılmamın nedeni yani yoğun çalışma saatleri kanunlarda belirtilen nedenlerden biri sanırım. yani mesai ücreti veriyorlardı ama sırf birlikte çalıştığım kişi tatile çıkacak diye bir hafta sonu ofiste sabahladım.

ayrılmak istediğimde muhasebe ile bir ön görüşme yaptık. tazminattan hiç bahsetmediler. sadece iznini kullan ondan sonra çıkışını verelim hem geçen aydan olan mesailerini de hesaplarız hem de bu sırada gerekli evrakları hazırlarız, dediler. hepsi bu.

sizce tazminatımı verirler mi? teşekkürler.
0
lynyrd skynyrd
(06.09.17)
İstifa ediyorsan tazminatı çok istisnai durumlar dışında alamazsın.
Tazminat almak için gerekli şartları sağlayıp iş mahkemesine başvurman gerekir.

Yoğun çalışma saatlerinin tazminat sebebi olacağını sanmıyorum.
0
cakabo
(06.09.17)
mesai ücreti veriliyorsa allahtan belanı mı istiyorsun daha derler adama. tazminat falan hikaye yani özetle. yapmasaydın mesai der işyeri, ki üstelik fazla mesai parası aldığın için itiraz hakkın kalmıyor.
0
hosein
(06.09.17)
şimdi fazla mesai alacağım var alamıyorum, ya da iş yerinde kimse benim kadar çalışmıyor iş veren eşit davranmıyor gibi kanunda belirtilen haklı nedenle fesih sebeplerinden birine dayanarak feshetseydiniz olabilirdi. ancak şuan durum çok belirsiz. siz bu koşulları kabul ettiğiniz mi etmediniz mi iş sözleşmenizde ne diyor.

fazla mesai ücreti yatıyor ise pek tazminatlık durum yok gibi. hafta içi 23 lere kadar fazla mesaisiz çalıştığım dönemler vardı. bence sizin yine iyiymiş:)
0
fosforlu cevriye
(06.09.17)
istifa ettiği halde tazminat almış bir eski çalışan varsa emsal gösterip alabilmen lazım; ayrılma sebebini anlatıp bir avukata danış, bu bahsettiğin çalışma koşullarını belgeleyebilirsen daha iyi olur, iki şahit falan isterler eski çalışan da olur ama her halükarda davayı kazanırsın gibime geliyor.
dava açıp alabileceğini ima et belki verirler.
0
tiny penny
(06.09.17)
yalnız istifa edince işe iade davası açılamıyor galiba, mobbing gibi bir şey açman gerekir.
0
tiny penny
(06.09.17)
istifa eden bir çalışan asla tazminat alamaz. istifa sonrası o şirkette yaşadığınız yasal olmayan herhangi bir durum yaşadıysanız bunun için dava açarsınız. ispatlamanız şartı ve min.2sene sürecek bir dava sonrası tazminat talep edebilirsıniz. mobbing varsa örneğin ispatlamak çok zor şu sistemde. birçok mobbing davasının düştüğünü gördüm. fazla mesai dvaası açamazsınız zaten veriyorlarmış. kadınsanız evlenin evlilik tazminatı alın(kıdem) bunun dışında tazminatı unutun derim. ha eğer anlaşabileceğiniz bri şirketse şöyle bir anlaşmaya gidebilirsiniz işsizlik maaşına ihtiyacınız olduğunu söyleyin. işten çıkarsınlar. kıdeminizi ödeyıp. sonra siz kıdemi onlara geri ödeyin. çalışma sürenize göre 6ay -8ay işsizlik maaşı alırsınız işkura başvurup. tek tavsiyem bu olabliri.
0
suspendline
(06.09.17)
İstifa eden asla alamaz demisler ama alınabiliyor. Bizim şirkette istifa eden de çıkarılan da aynı tazminatı alıyor. İşe girişte imzaladığınız sözleşmede maddesi olması gerekiyor tabii.
0
goodz
(06.09.17)
(2)

is bankasi debit karti icin sanal kart olusturabiliyor muyuz?

yigitovic
sb.
sb.
0
yigitovic
(06.09.17)
bildiğim kadarıyla hayır. illa kredi kartınız olması gerekiyor. kerdi kartından sanal kart oluşturuyorsunuz.
0
fosforlu cevriye
(06.09.17)
hayır
0
cliquot
(06.09.17)
(1)

Cüzdan ve Saat

reavelyn
Selam dostlar,22-E kişisi olarak kendime cüzdan ve saat arıyorum. cüzdanda herhangi bir markanın sembolü olmayacak, olsa bile göze batmamalı. kartlarımı da paramı da bozuk paramı da taşıyabileceğim bir şey olmalı. çok kartım yok zaten akbildi öğrenci kartıydı vs derken 5-6 tane en fazla. sadelikten
Selam dostlar,

22-E kişisi olarak kendime cüzdan ve saat arıyorum.

cüzdanda herhangi bir markanın sembolü olmayacak, olsa bile göze batmamalı. kartlarımı da paramı da bozuk paramı da taşıyabileceğim bir şey olmalı. çok kartım yok zaten akbildi öğrenci kartıydı vs derken 5-6 tane en fazla. sadelikten yanayım.

saati de hem günlük hayatta hem spor yaparken kullanabileceğim dijital bir şey istiyorum. kadranı çok büyük olmamalı, bileklerim ince. analog saatin içinde ufak dijital ekranlar oluyor, öyle de olabilir. akıllı saat de olabilir.

ne kadar ucuz olursa o kadar iyi tabii ikisi de. ne önerirsiniz?
0
reavelyn
(06.09.17)
kaliteli ve logosu goze batmayan tergan var tavsiye ederim.
0
all girls dream
(06.09.17)
(1)

Çamaşır mak. manuelini bulamadım

archery
Çamaşır makinemde hangi program kaç dk yıkıyor bilmek istiyorum ama eski bir model,internetten baktım ama bulamadım. Nasıl buldururuz bunu? Modeli bosch maxx wfl 1610
Çamaşır makinemde hangi program kaç dk yıkıyor bilmek istiyorum ama eski bir model,internetten baktım ama bulamadım. Nasıl buldururuz bunu? Modeli bosch maxx wfl 1610
0
archery
(06.09.17)
www.bosch-home.com.tr/müşteri-hizmetleri/kullanım-kılavuzları.html

buradan ürün numarası ile erişebilirmişsiniz.
0
altinci nesil caylak
(06.09.17)
(4)

okul ile ilgili birşey soracağım

tamam onu da ben yaptım
tam zamanlı olarak çalışıyorum askerlikten dolayı bu yıl özel bir üniversiteye yerleştim. ikinci öğretim olarak yerleştim ama 17'den sonra akşam 11 e kadar ders var mesai bitimine ders başlama saati uymuyor.hocalarla konuştum ama yapacak birşey yok deniyor.bu yıl okula hiç gitmeyip parasını vermeyi
tam zamanlı olarak çalışıyorum askerlikten dolayı bu yıl özel bir üniversiteye yerleştim. ikinci öğretim olarak yerleştim ama 17'den sonra akşam 11 e kadar ders var mesai bitimine ders başlama saati uymuyor.

hocalarla konuştum ama yapacak birşey yok deniyor.

bu yıl okula hiç gitmeyip parasını vermeyi düşünüyorum önümüzdeki yıl tekrar ygs'ye girmeyi düşünüyorum.

acaba ödemeyi yapıp okula hiç gitmesem öğrencilik haklarımı kayıp eder miyim?(tecil vs)
önümüzdeki yıl ygs'ye girip başka bir okula geçmede(açık üniversite ile minumum ders) sıkıntı yaşar mıyım?
0
tamam onu da ben yaptım
(06.09.17)
Patronla konuşup 30-45 dk erken çıkmak için izin istesen?
Sonuçta eğitimle kendine yatırım yapıyorsun, sıcak bakabilir bu fikre.
0
cakabo
(06.09.17)
acaba ödemeyi yapıp okula hiç gitmesem öğrencilik haklarımı kayıp eder miyim?

hayır, ne sıkıntı yaşayacaksın. 2 yıllıkların 4 yılda mezun olma şartı var sadece. önlisans kazandın herhalde çünkü lisansların özelde ikinci öğretimi yok diye biliyorum her neyse.

önümüzdeki yıl ygs'ye girip başka bir okula geçmede(açık üniversite ile minumum ders) sıkıntı yaşar mıyım?

önündeki yıl yaşayacağın tek sıkıntı, okuldan gelen puanın yarı yarıya kesilmesi olacaktır.
0
blue eyes white dragon
(06.09.17)
patronla konuşmam bir etki etmeyecektir büyük bir şirket kurumsal.

evet önlisans. okulum ile ilgili bir bölümde okumuyorum okul puanı pek önemli değil o yüzden.

açık üniversite okuyanların askerlik tecil hakkı halktı diye bir duyum aldım böyle birşey var mı acaba?
0
🌸tamam onu da ben yaptım
(06.09.17)
üniversite kaydınız var ise askerlik teciliniz olur.

nerede okudunuz?
0
blue eyes white dragon
(06.09.17)
(7)

ihbar süresinde iş arama izinleri

idlsdzdl
Merhaba sevgili duyurucular, 3 ağustos tarihinde çalıştığım 2 yıldır çalıştığım üniversitemsi ticarethaneden istifa ettim. 6 haftalık ihbar sürem olduğunu ve 14 eylülde çıkacağımı hesaplamıştım. Buraya kadar ticarethaneyle hemfikiriz. Ben 2 saatlik iş arama iznimi de toplu kullanmak istediğimi, hesa
Merhaba sevgili duyurucular,
3 ağustos tarihinde çalıştığım 2 yıldır çalıştığım üniversitemsi ticarethaneden istifa ettim. 6 haftalık ihbar sürem olduğunu ve 14 eylülde çıkacağımı hesaplamıştım. Buraya kadar ticarethaneyle hemfikiriz. Ben 2 saatlik iş arama iznimi de toplu kullanmak istediğimi, hesapladığım zaman bu izinlerin 4 güne tekabül ettiğini ve 10 eylülde son kez işe gelmek istediğimi söyledim. Bana söyledikleri şu oldu: İstifa dilekçeniz üniversite içi online onay sisteminde ve henüz onaylanmadı. İş arama izninizi izin sisteminden girebilirsiniz ama istifanızın Onaylandığını gösteren onay sayfasının çıktısı olmadan izninizi kullanmazsınız. Ben de onaylanmasını sağlayın o zaman dedim. Biz bir şey yapamayız bilmemne müdürü bey onaylayacak vb gibi şeyler söylediler. bunlar benim iş arama iznimin üzerine yatacaklar onay monay sistem ayağına. ben şimdi ne yapmalıyım? iznimi kafadan kullansam bunlar bu ayki alacağım maaş üzerinden kesinti yapacaklar. sistemde izin grişim bulunmadığı için. iş arama iznini kullandırmayan iş verene napmak gerekir?
0
idlsdzdl
(06.09.17)
o zaman asıl soru şu değil mi; eğer onaylanmadıysa 14 eylülde işten çıkacağını nasıl hesaplayabiliyorlar?
0
re noreno
(06.09.17)
burada aslolan onların onayı değil senin beyanındır. sen ne zaman istifa ettiysen süre oradan başlar. özetle üstüne yatmaya çalışıyorlar evet.

yapman gereken şey de net olarak 10 eylülde işi bırakacağını söylemen. Bunu da yukarıda ilk iki cümleye dayandırarak söyle.
0
hosein
(06.09.17)
@ro noreno: hukuken istifamın kabul olmaması gibi bişey mümkün mü? ben orada çalışmak istemiyorum ve yasal hakkım gereği istifamı veriyorum. ihbar süremi hesaplayıp hukuk müşavirliğinden uygundur görüşü alıyorlar. kendi iç süreçlerindeki online onay sistemi beni de kanunu da bağlamaz diye düşünüyorum. ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
0
🌸idlsdzdl
(06.09.17)
10 eylülden önce onaylanacaktır diye tahmin ediyorum, bu durumda onaylandı zaten diyerek 10 eylülde basar gidersin işte. bir de çok da dert etme, nasıl olsa kurtuluyorsun ha bir gün önce ha bir gün sonra.

gider en fazla çay kahve içer internette takılırsın işte.
0
re noreno
(06.09.17)
Kullanamazsanız da parasını alırsınız.

İşveren, yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırır ise o süreye ilişkin ücretini işçiye ödemekle yükümlüdür.

www.aksan.av.tr
0
gsgsgsgsgsgsgsgs
(06.09.17)
istifanızı verdiyseniz 10 eylülden itibaren gitmeyin işe hiçbir şey yapamazlar. ola ki ücretini kesmeye yeltenirlerse hemen 170'i arayın ve şikayet edin. hemen arayıp işvereni silkeliyorlar. eşek gibi ödeyecek eşek gibi verecek iş arama iznini. hatta şimdiden arayın. nasılsa bitmiş artık işiniz.
noterden istifa göndermek mantıklı ama geç kalınmış bir şey. geriye dönük evrakı kabul etmeyebilir noter.
yine farklı bir yöntem bir avukata aratın kurumu ve muvekkilim istifasını verdi ve iş arama iznini kullandırmadığınızı belgeleyebilir. böyle bir durumda kurumunuza dava açma hakkımızı kullanabileceğimizi bildiriyorum desin.
rahat olun. sıkıntı olmaz. en kötü ihtimalle dava açar vermedikleri parayı her türlü alırsınız. orada olduğunuzu ispatlamanız yeterli.
0
suspendline
(06.09.17)
karşılıklı anlaşma olmadan ben "iş arama saatlerimi toplu kullanmak istiyorum" diyemezsiniz. yasa o süreleri birleştirip, istifanızın tamamladığı tarihten önceye getirip kullanmanıza izin veriyor ama bunun işverene bildirilmesi lazım. onun bilgisi dışında yapılırsa mazeretsiz devamsızlığın 2. gününde ihtar, 3. gününde çıkışınızı verebilirler.
0
nawar
(06.09.17)
(3)

uygulama fikrinden nasıl para kazanılır?

runagain
sektöründe tutulacak bir uygulama fikrim var. param hiç yok. yazılımcı bir arkadaş var, ona uygun fiyata ya da parasız yaptırdım diyelim. nasıl para kazanılıyor bu işten? ve isim hakkı vs almak gerekiyor mu?
sektöründe tutulacak bir uygulama fikrim var.

param hiç yok. yazılımcı bir arkadaş var, ona uygun fiyata ya da parasız yaptırdım diyelim.

nasıl para kazanılıyor bu işten? ve isim hakkı vs almak gerekiyor mu?
0
runagain
(06.09.17)
reklam falan
0
pgup
(06.09.17)
Uygun fiyata yapılacak uygulamadan cacık olmaz. İş ciddiyse melek yatırımcı bulacaksın, dersine çalışıp sunumunu yapacaksın, sermayeyi bulduktan sonra da elini taşın altına koyup profesyonellerle çalışacaksın. Sonra da reklama kalan paranın büyük kısmını dökeceksin. Gidip de "recep Tayyip Erdoğan sesleri" gibi bir uygulama yapmayacaksan yani.
0
yirmisantim
(06.09.17)
Once yazilimciya prototip veya alfa versiyonunu yaptir, uygulamanin temel fonksiyonlarini oldugu bir versiyonu olsun. Daha sonra da melek yatirimciya is plani ve bu prototip/alfa ile git. Yatirimci fikri, uygulamayi, senin profilini, isin fizibilitesini, sunumlari dikkate alip yatirim karari alip almayacagina karar verecektir. Eger yatirim alirsan uygulamani tekrar daha buyuk bir eklipe tekrar veya prototipin uzerine yazdir, gercekten kaliteli bir uygulama ekipte:
- tasarim uzmani
- ux uzmani
- front-end gelistirici
- back-end gelistirici
- web-service gelistirici ve sistem admin
- quality assurance/ test uzmani

olmasi gerekir. Tum bunlari bir gelistiricinin uzerine yikarsan o uygulamanin final versiyonunun istenilen seviyede olmasi zor olacaktir, cok zaman alacaktir.

Ayrica uygulama icin mutlaka reklam butcesine de ihtiyac olacaktir. bunun icin de yatirimci gerekir. Eger reklama para harcamayip kendi kendine buyusun istersen onune iki cikmaz yol acilir. ya fikrin cok superdir ve sen insanlar kullansin diye beklerken biri cok daha kalabalik bir ekiple fikrini kopyalar (bunun onunde engel yok, cunku fikre patent alamazsin) guclu bir butceyle piyasaya surer sen de bakarsin. ya da fikrin patlama yapamayacak gibiyse de milyonlarca uygulama icinde kaybolur gider. O nedenle reklam butcesi bu isin ateslenmesi fikrin harekete gecmesi icin sart.

piyasadaki basarili uygulamalar benzer yollardan gecmistir, tek bir kisinin fikri ve emegi ile yurumez, biz ornegin "whatsapp" gibi uygulamalalarin ilk cekirdek yatirim aldiktan sonraki asamasina sahit oldugumuz icin bu ilk asamalari gormuyoruz. Yatirim almadan "whatsapp" gibi uygulamalar benzer isi yapan binlerce uygulama arasindan siyrilamaz ve bu kadar populer olmazdi.
0
emrahday
(06.09.17)
(3)

bizim buzdolabi bozulmus

brad pitt
1 haftadir ev bostu. Geldim sogutmuyor. Normal kat oda sicakliginda. Buz kismi da normal sogukluga kadar inmis. Cozulmus yani her sey.Arcelik call center i aradim. Servis yonlendirecklermis. Ama hani sadece bugun gelecekler mi dedim. Yarin calisiyorum bugun gelmek zorunda her sey bozuluyo demedim ac
1 haftadir ev bostu. Geldim sogutmuyor. Normal kat oda sicakliginda. Buz kismi da normal sogukluga kadar inmis. Cozulmus yani her sey.

Arcelik call center i aradim. Servis yonlendirecklermis. Ama hani sadece bugun gelecekler mi dedim. Yarin calisiyorum bugun gelmek zorunda her sey bozuluyo demedim acikcasi. Bi daha aramali miyim bugun icin zorlamak adina. Ne dersiniz.

Bi de ben kasar salam almistim simdi disarda duruyolar onlar. Ne kadar durabilirler. Sicak sonucta hava istanbulda.

Tsk.
0
brad pitt
(06.09.17)
çok duramazlar, gün içerisinde tüketmeye çalış. servisi de bir daha ara, annemi hastaneye götürücem bana tam saatini söyleyebilir misiniz çok zor durumda kaldım filan uydur bir şeyler.
0
evde liyakat kalmamis
(06.09.17)
Bozulacak olanları servis gelene kadar ya komşuya rica et dolaba koysun olmuyorsa en azından buz kısmında tut, dışardan serindir. paynir ha deyince bozulmaz da salam hemen bozulur çok durmaz.
salamı yeni mi aldın, yeni almadıysan tüketmeden önce kontrol et iyice. üzeri kaygan kaygan olduysa, bozulmuşur yeme. bir hafta yokmuşsun dolap ne zaman bozuldu bilmiyorsun, şüphelendiklerini direkt at hiç riske girme.
buzluktakileri de yeniden dondurma, pişir ve tüket.

servise bir haftadır evde olmadığını , dolabın ne zamandır çalışmadığını bilemediğini, dolaptakilerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını anlat. öncelik tanırlar muhtemelen.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(06.09.17)
Motor bozulmus geldiler. 400 tl. Icindeki her sey bozulmus. Bi de eve girmeden ayiptir solemesi 100 tl.alisveris yapmistim. Keske yaksaymisim parayi. Onlar da gitti. Ustune ustluk en asagi cuma aksam gelebilirlermis.
0
🌸brad pitt
(06.09.17)
(12)

40.000 TL'yi 1 Milyon Yapmak

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Selam,Çok saçma vs demeyin lütfen, tüm gün goygoy yapıyoruz zaten burada.Siz olsaydınız, az riskli ne yapardınız?
Selam,

Çok saçma vs demeyin lütfen, tüm gün goygoy yapıyoruz zaten burada.

Siz olsaydınız, az riskli ne yapardınız?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(06.09.17)
vade ne kadar?
0
turkuaz
(06.09.17)
2-3 yıl.
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(06.09.17)
Bitcoin (daha dogrusu altcoin)

Ama riski az degil tabi. 25x beklentiyle zaten az riskle girmek pek gercekci degil bana kalirsa.
0
gibicibicis
(06.09.17)
bir parayi 25 kat arttirmak kolay degil. ben olsam ne yapardim diye soruyorsaniz o parayla is kurardim.

ben yazin biriktirdigim para ile gerekli malzemelerimi aliyorum su anda, parca parca ekliyorum calisir vaziyette. islemlerim tamam olunca sirketi kuracagim.
0
kurnaz
(06.09.17)
10 bin daha koyup forex. 25 kat arttiracak baska sey gelmedi aklima.
Risk tavan ama:)
0
stavro
(06.09.17)
risk ve kazanç doğru orantılıdır. az riskli ne yapardınız sorusunun cevabı yok.
0
tuzumkuru
(06.09.17)
bir web sitesi yapacağız. bir ay sonra bir milyona satacağız. 1 milyon olmaz, 500 bin olur, o da olumlu.
0
runagain
(06.09.17)
2 yılda risksiz olarak 40 bin TL'yi 1 milyon yapacak bir yol yok.
0
turkuaz
(06.09.17)
Hisse senedi.
0
Bysb
(06.09.17)
hükümete yakın kaynaklardan 2-3 yıl içinde yol geçecek, köprü yapılacak projesi olan bir yer öğrenip şimdiden gidip oradan paranız kadar bir arsa kapatıyorsunuz. iş ayyuka çıkınca arsanız 25 kat değerlenir.
0
kibritsuyu
(06.09.17)
önce bir 4 tl al eline onu 100 tl yap sonra 40 tl yı 1000 tl yap yapamıyorsan o parayı bankaya koy
0
hopp
(06.09.17)
network marketing işine girerdim.
DXN olabilir.
0
neyleyim
(06.09.17)
(2)

Açıköğretime bugün kayıtolsam, akbil hemen yüklenir mi?

Cursed Chico
5-18 eylül arasında oluyor da kayıtlar. Önce intenretten sonra belge götürerek.Akbiller ne zaman öğrenci olur?
5-18 eylül arasında oluyor da kayıtlar. Önce intenretten sonra belge götürerek.

Akbiller ne zaman öğrenci olur?
0
Cursed Chico
(06.09.17)
öğrenci olduğunuza dair evrağı aöf hemen veriyorsa alırsın evrağını gidersin iett'ye yaptırırsın.
0
blue eyes white dragon
(06.09.17)
Onu sordum aslında.
0
🌸Cursed Chico
(06.09.17)
(1)

asp.net mvc dosya indirme izni?

estimated time left
asp.net mvc'de basit bi uygulamada sadece giriş yapmış kullanıcıların indirebileceği dosya bağlantısını nasıl yapabilirim? yani sadece üye girişi yapan kişiler ilgili dosyayı indirebilecek? ne yapmalıyım?
asp.net mvc'de basit bi uygulamada sadece giriş yapmış kullanıcıların indirebileceği dosya bağlantısını nasıl yapabilirim? yani sadece üye girişi yapan kişiler ilgili dosyayı indirebilecek? ne yapmalıyım?
0
estimated time left
(06.09.17)
soyle bir ornek buldum, yardimi olabilir;
docs.microsoft.com
0
ekyil
(06.09.17)
(4)

Londra'da Kalınacak Yer - YARDIM

taipan
Arkadaşlar merhabalar.29 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında Londra için plan yaptık. Eşimi ben ve 20 aylık çocuğumuz var. İlk defa gidiyoruz. Biraz araştırdım şehrin çok fazla merkezi var. 2 günümüz olduğu için merkezi bir yer istiyoruz. SOHO ve Leicester tarafı var, westminster tarafı var, nehrin d
Arkadaşlar merhabalar.29 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında Londra için plan yaptık. Eşimi ben ve 20 aylık çocuğumuz var. İlk defa gidiyoruz. Biraz araştırdım şehrin çok fazla merkezi var. 2 günümüz olduğu için merkezi bir yer istiyoruz. SOHO ve Leicester tarafı var, westminster tarafı var, nehrin diğer tarafında da baya yerler var. Günümüz kısıtlı bir türlü lokasyona karar veremiyoruz. Bu konuda bilgi verebilecek olan var mı? Çocukla birlikte nerede kalalım?
0
taipan
(06.09.17)
Merhaba. Benim bir fikrim yok ama facebook'ta interrail turkiye grubuna da sorabilirsiniz burdan bir sey cikmazsa.
0
anarsika
(06.09.17)
Londra'da gorulecek cok sey var ve sizin gununuz cok cok kisitli. ozellikle cocukla hareket etmeniz biraz daha yavaslayacaktir (onun ihtiyaclari vs.). bu nedenle tavsiyem once nerede kalacaginiza degil, nereleri gormek istediginize karar verin. zaten olan zamanda bir iki muze, bir iki disarda gorulecek yer disinda fazla bir sansiniz olmaz. kesin gitmek istediginiz iki uc yeri secip onlarin etrafinda bir yerde kalin ki bir de trafikte/metroda vakit kaybetmeyin.
0
kassiopeia
(06.09.17)
Kassiopei+1

Nereleri goreceginize karar verin, ona gore onlara yakin yerde kalin.
Zaten 1 tam gununuz var, pek bir sey yapamazsiniz.
0
kuehles blondes
(06.09.17)
Camden
0
nıç
(06.09.17)
(1)

Saat indirimi

vodianova
Fossilden saat alacağım indirimi olan var mı veya mağazasında çalışıp indirim yapabilecek olan var mı?
Fossilden saat alacağım indirimi olan var mı veya mağazasında çalışıp indirim yapabilecek olan var mı?
0
vodianova
(06.09.17)
fossil saatler en uygun trendyol'da. ordan bi kontrol etmeni tavsiye ederim.
0
sedat peker in yegeni
(06.09.17)
(1)

WOW Vanilla

quanche
Oynayan var mı? Özellikle Elsyium'da ^^
Oynayan var mı? Özellikle Elsyium'da ^^
0
quanche
(06.09.17)
ofkors
0
drunkninja
(06.09.17)
(1)

hukukçu arkadaşlara soru

kibritsuyu
arkadaşlar muhasebe forumunda ciddi bir tartışma dönüyor. hukukçu arkadaşların fikrini almak isterim. dikkat, uzundur. durumum yoktu panpa diyecek olanlar bulaşmasın, kanun yorumlamayı seven hukukçulara soruyorum.---2429 sayılı ulusal bayram ve genel tatiller hakkında kanun'un 2. maddesinde diyor ki
arkadaşlar muhasebe forumunda ciddi bir tartışma dönüyor. hukukçu arkadaşların fikrini almak isterim. dikkat, uzundur. durumum yoktu panpa diyecek olanlar bulaşmasın, kanun yorumlamayı seven hukukçulara soruyorum.

---

2429 sayılı ulusal bayram ve genel tatiller hakkında kanun'un 2. maddesinde diyor ki "Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.".

buradaki "arefe günü saat 13:00'ten itibaren" ifadesini bir kenara koyalım.

vergi usul kanunu ile birlikte birçok kanun, süreli yükümlülükler için "sürenin son günü resmi tatile denk geldiğinde, süre bir sonraki işgününe uzar" demektedir. bunu da cebe koyalım.

vergi usul kanunu 396 sayılı genel tebliği de der ki "Mükellefler söz konusu bildirim formlarını, aylık dönemler halinde düzenlemek ve takip eden ayın birinci gününden itibaren son günü akşamı saat 24:00'e kadar sistem üzerinden onaylamak suretiyle göndermekle yükümlüdürler."

şimdi soruya gelelim. verilmesi için son günü 31 ağustos olan bildirimler vardı. ilgili tebliğde, yukarıda yazdığım gibi "ayın son günü 24:00'e kadar verilmelidir" yazıyor. saat de yazıyor yani.

birçok meslektaşım tatil olduğunu düşünerek bu bildirimleri unutmuş.

şimdi bir kısım "31 ağustos resmi tatil değil, idari tatildi, iş günüydü ve o gün verilmeliydi" diyor.

ben erken verdiğim için sorun yaşamadım ama benim de içinde bulunduğum bir kısım ise "verilmesi ile ilgili tebliğde saat 24:00'e kadar" diye mühlet vermiş. ulusal tatiller kanununda da arefe günü için 13:00'ten itibaren tatildir" yazıyor. dolayısıyla bu bildirimlerin verilmesinin son günü resmi tatile (hükümetin ettiği tatile değil, zaten yarım gün kanunen tatil olan arefe gününün öğleden sonrasına) denk geldiği için bir sonraki iş günü olan 5 eylül salı gününe uzar" diyor.

siz söyleyin, uzar mı uzamaz mı?
0
kibritsuyu
(06.09.17)
bence de uzar. idari tatil olan zaten yarım gün. geriye kalan resmi tatil.
0
cabiday
(06.09.17)
(2)

7000 liraya ne yatırımı yapılmalı?

dannyb
Üni son dönemim kaldı ve 7000 kadar param var. Çalışmaya ocak gibi başlayacağım en iyi ihtimalle. O yüzden şu etapta para ekleme şansım pek yok. Bu 7000 liraya nasıl bi yatırım yapmalıyım? Uzun vade/ kısa vade önerlerinize açığım ama bitcoin gibi şeylere pek sıcak bakmıyorum
Üni son dönemim kaldı ve 7000 kadar param var. Çalışmaya ocak gibi başlayacağım en iyi ihtimalle. O yüzden şu etapta para ekleme şansım pek yok. Bu 7000 liraya nasıl bi yatırım yapmalıyım? Uzun vade/ kısa vade önerlerinize açığım ama bitcoin gibi şeylere pek sıcak bakmıyorum
0
dannyb
(06.09.17)
ben altcoin önerirdim ama sıcak bakmıyormuşsun.
zaten dolar/euro, altın ve vadeli hesap dışında pek seçeneğin kalmıyor. 7k gibi bir paraya da çok getiri elde edemezsin, değerini korursun ancak.
Üniversitedeymişsin, ben olsam ya yurtdışından satışı hızlı olan ürün getirip satardım, ya da organizsyon yapardım, gezi olur parti olur.
0
veritaslibertas
(06.09.17)
güzel bir kaç hisse seçebilirsin. ya da iyi takip edebiliyorsan fonlar ile iş yapabilirsin. örneğin dolar falan çıkışa geçtiğinde dış borçlanma odaklı fon alırsın. altın yükseldiğinde altın. baktın borsa çıkıyor hisse fona sararsın. tabii bunların işe yaraması için en az 1 aylık sürelerle yapman gerek fonda çok al sat yaparsan fazla kazançlı olmaz.

ya da b tipi likite koyup sadece enflasyondan korunabilirsin.
0
tuzumkuru
(06.09.17)
(1)

ankarada nereye gitsek

mavikalem
selamlar, cuma akşamı ankarada olacagım. çok kasıntı olmayan, şirin bir havası ve lezzetli yemekleri olan, ama kaliteli de olan tunalıda veya bahçelievlerde (arjantinde var mı bilmiyorum) yemek yiyebileceğimiz yerler arıyoruz. belki bir akşam canlı müziğe de gidebiliriz.ankaralı arkadaslardan yardım
selamlar, cuma akşamı ankarada olacagım. çok kasıntı olmayan, şirin bir havası ve lezzetli yemekleri olan, ama kaliteli de olan tunalıda veya bahçelievlerde (arjantinde var mı bilmiyorum) yemek yiyebileceğimiz yerler arıyoruz. belki bir akşam canlı müziğe de gidebiliriz.

ankaralı arkadaslardan yardım bekliyorum teşekkür ederim..
0
mavikalem
(06.09.17)
ben angara'ya gidince gaga manjero'ya gideceğim. hatta oraya gitmek için angara'ya gideceğim.
0
neynep
(06.09.17)
(1)

word'den pdf'ye dönüşümde jpg kalitesinin düşmesi

puc
Selamlar,Bayağı net jpeg grafiklerim var word dosyasında. Yalnız word'u pdf'ye dönüştürdüğümde (ister saveas ile ister print ile) bu grafiklerin kaliteleri çok kötü oluyor. Her ikisinde de option'lardan bayağı kurcaladım, maksimum kaliteyi seçtim vs., olmadı. Google'da iki genel çözüm önerisi görüyo
Selamlar,

Bayağı net jpeg grafiklerim var word dosyasında. Yalnız word'u pdf'ye dönüştürdüğümde (ister saveas ile ister print ile) bu grafiklerin kaliteleri çok kötü oluyor. Her ikisinde de option'lardan bayağı kurcaladım, maksimum kaliteyi seçtim vs., olmadı. Google'da iki genel çözüm önerisi görüyorum: biri word/file/option/advance/ menüsünde 'dont compress image file' kutucuğunu işaretlemek. diğeri ise saveas diyalog kutusunda/option menüsünde 'iso19005-1 compliant' kutucuğunu işaretlemek. İkisi de işe yaramıyor bende.

Belki bir önemi var diye yazıyorum, jpeg'ler illustrator'da düzenlenip export edilen dosyalar. Bu dosyaları illustrator'dan pdf'ye direk export ettiğimde kalite süper. Bu grafikler word'de de çok net. Problem word'den pdf'ye dönüşümünde oluyor.

Çözüm önerisi olan var mı?
Teşekkürler.
0
puc
(06.09.17)
Saveas yaparken Tools-Compress Pictures altından HD seçmeyi dene.
0
cakabo
(06.09.17)
(3)

yavaşlık virüsü

neynep
merhabalar, Kullandığım laptop iki üç gündür bi yavaşlamalara, donmalara başladı. Öncesinde normal çalışırken bişey oldu.Hem windows yavaş cevap veriyor, hem mesela chrome'da sayfalara geç ulaşılıyor, geç açılıyor, sorun çıkıp donmalar kalmalar filan. Tam da orijinal olmayan bi yerden bişey indirmiş
merhabalar,
Kullandığım laptop iki üç gündür bi yavaşlamalara, donmalara başladı. Öncesinde normal çalışırken bişey oldu.Hem windows yavaş cevap veriyor, hem mesela chrome'da sayfalara geç ulaşılıyor, geç açılıyor, sorun çıkıp donmalar kalmalar filan.

Tam da orijinal olmayan bi yerden bişey indirmiştim, adobe programı, ondan şüpheleniyorum. Ama bunu indireli 10 gün oldu, yavaşlamalar 3 gündür..

Zaten yüklemesi zor, format sıkıcı iş, boşu boşuna silmeyeyim şimdi herşeyi. Bu sıkıntıyı anlayacak bi araç var mı ?

malware taraması yaptım(free), yok dedi.
cc cleaner'ın da işi değil sanırsam, chrome'un kukilerini, geri dönüşümü filan buluyor.

ne önerirsiniz?
Teşekkürler
0
neynep
(06.09.17)
ya bıktım ama adobeleri seri olarak yüklemekten. bunları da torrentten güvenilirinde bile güvenilmez değil midir, sonuçta film milm değil, çalıştırılabilir şeyler. içine sıkıştırılmıştır bişiler?
0
🌸neynep
(06.09.17)
kaspersky'ın ücretsiz virüs tarama zımbırtısı var onu kullanın. olmazsa format atılmalı.

ayrıca acronis true image adlı programın 2014 versiyonunu bularak bilgisayarınızın tamamen yedeğini alın. böylelikle bir daha program kurmak zorunda kalmazsınız.
0
tuzumkuru
(06.09.17)
ya valla belge melge pek yok da, o programları yeniden kurmak.. hof.
0
🌸neynep
(06.09.17)
(3)

iş sağlığı ve güvenliği sertifikası

attirmayin makedonun kafasini
mühendisler eğitim almadan ve sınava girmeden bu sertifikayı alabiliyorlar diye okudum internette. doğru mu?doğruysa nasıl alabilirim?
mühendisler eğitim almadan ve sınava girmeden bu sertifikayı alabiliyorlar diye okudum internette.

doğru mu?
doğruysa nasıl alabilirim?
0
attirmayin makedonun kafasini
(06.09.17)
amacın c sınıfı iş güvenlikçi olmak mı yoksa sadece sertifika almak mı?

sadece sertifika ise 8 saatlik bir eğitimle alabilirsin, işyeri vermek zorunda zaten bu eğitimi.

yok iş güvenliği uzmanı olmak istiyorum diyorsan ya yüksek lisans yapıp direkt B sınıfı uzman olursun ya da sınava girip C sınıfından başlarsın.
0
hosein
(06.09.17)
mühendisler a sınıfı sertifika sahibi olabiliyormuş öyle okudum internette.
iş başvurularında falan iş güvenliği sertifikası soruluyor da ondan soruyorum.
8 saatlik eğitimi nerden alabiliyoruz?
0
🌸attirmayin makedonun kafasini
(06.09.17)
Sertifika dediğin tırt bir şey. Her işe giren mühendise veriliyor. Uzmanlık sertifikası farklı. Kursa gidiyorsun sonra staj yapıyorsun sonra sınava giriyorsun. Kazanırsan C sınıfına sahip oluyorusn. Belli sene çalıştıktan sonra b sınavına giriliyor. Sonra a. İstersen iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisansı yaparsın b sınıfından başlarsın.
0
glamdr1ng
(06.09.17)
(1)

2 ufak ingilizce paragrafın çevirisi

joehigashi
"Gilgamesh, what you seek you will never find. For when the Gods created Man they let death be his lot, eternal life they withheld. Let your every day be full of joy, love the child that holds your hand, let your wife delight in your embrace, for these alone are the concerns of humanity."Recognize t
"Gilgamesh, what you seek you will never find. For when the Gods created Man they let death be his lot, eternal life they withheld. Let your every day be full of joy, love the child that holds your hand, let your wife delight in your embrace, for these alone are the concerns of humanity."

Recognize that the true "concerns of humanity" should be boiled down to relationships with those you care about and enjoying what you're doing each day. Also acknowledge that people have been fretting over this subject for a long time so don't feel stigmatized or unhappy with the fact that you are having a tough time focusing on the present and simply enjoying each day. I've had a difficult time finding more insightful words than those written to Gilgamesh several thousand years ago


Google translate'de biraz karışık bir çeviri çıktı yardımcı olursanız çok memnun olurum.
0
joehigashi
(06.09.17)
"Gilgamesh,istediğini asla bulamayacaksın. Tanrılar insanı yarattığında ölümün onların kaderi olmasına izin verdiler, sonsuz hayatı esirgediler. Her gününün neşe dolu olmasına izin ver, elini tutan çocuğunu sev, eşinin senin sarılmanla keyiflenmesine izin ver, bunlar yalnız başına insanoğlunun endişeleridir."

Gerçek "insanoğlunun endişeleri"nin, önem verdiğin insanlarla olan ilişkilerine ve her gün yaptığın şeylerden zevk almana indirgenmesi gerektiğini fark et. Ayrıca insanların bu konuyu uzun zamandır yıprattığını bil yani bugüne odaklanmakta zorluk çektiğin ve basitçe her günden zevk aldığın gerçeğiyle küçük düşürülmüş ya da mutsuz hissetme. Birkaç binyıl önce Gilgamesh'e yazılanlardan daha anlayışlı sözler bulmak adına zor zamanlar geçirdim.
0
tugsansan
(06.09.17)
(4)

Adana havalimanı - Ceyhan Ulaşımı

111111
Sevgili adanalı arkadaşlarım aydınlatırsa sevinirim. Nedir en kolay yolu en kısa zamanda?
Sevgili adanalı arkadaşlarım aydınlatırsa sevinirim. Nedir en kolay yolu en kısa zamanda?
0
111111
(06.09.17)
Biraz zor.
Taksi sizi alandan alıp Ceyhan dolmuşlarının kalktığı garaja götürecek. Alandaki taksiler inanılmaz pahalı.
Ne zaman geleceksiniz?
0
kostas
(06.09.17)
Yüreğir otogarından kalkıyor galiba ceyhan otobüsleri, peki havalimanı otogar arası ne kadar sürüyor yaklaşık ne kadar tutar taksi?

Ben 2 hafta sonra planlıyorum
0
🌸111111
(06.09.17)
Evet. Yüreğir otogarı. 20-25 dk kadar sürer.
Pazartesi ve Çarşamba haricinde bir gün olursa ulaşım konusunda yardım edebilirim.
0
kostas
(06.09.17)
6 km gösteriyor yaklaşık herhalde maksimum 50 tl civarı tutmaz mı? Daha günü belli değil ama gün kesinleşince ulaşabilirim. Teşekkür ederim
0
🌸111111
(06.09.17)
(7)

ishal oldum yemek yiyeyim mi?

Bruce
sabahtan beri ateşli ağrılı bir ishal durumu yaşıyorum. sadece su içiyordum, sonra muz yedim bir tane 1,5 saat önce. 12'de normal tabldot yemek var, çorbaydı sıcak yemekti falan, yiyeyim mi? yoksa bi muz daha mı yesem, hangisi iyi gelir iyileşmesi için?-ilaç alıyorum.
sabahtan beri ateşli ağrılı bir ishal durumu yaşıyorum. sadece su içiyordum, sonra muz yedim bir tane 1,5 saat önce. 12'de normal tabldot yemek var, çorbaydı sıcak yemekti falan, yiyeyim mi? yoksa bi muz daha mı yesem, hangisi iyi gelir iyileşmesi için?
-ilaç alıyorum.
0
Bruce
(06.09.17)
iki tane limon tuzu yut. geçiriyor genelde.

yemekhaneye bir sorabilirsin vardır belki.
0
rahip janick
(06.09.17)
ishal gibi durumlarda hemen ilaç almamanız daha mantıklı olurdu. sonuçta vücudunuz bişeyleri atıyor.

yağlı şeylerden uzak durun, patates yemeği varsa yiyin yoksa yemeyin.

kahve için sert, demli çay da olur.
0
hosein
(06.09.17)
bir tatlı kaşığı kadar nar ekşisi de rahatlatıyor. en azından acil tuvalet ihtiyacını kesiyor.
0
attirmayin makedonun kafasini
(06.09.17)
Türk kahvesine biraz su ve limon katıp içerseniz iyi gelebilir. Ama normal soğuk suyla hazırlamanız gerekiyor.
0
anumegha
(06.09.17)
Ercefuryl al kocakarı ilaçlarıyla uğraşma.
0
catch the arrow
(06.09.17)
reflor alsaydın keşke, hem ilaç değil hem de kesiyor ishali direkt. imkanlarınız kısıtlıysa şu an yağlı değilse çorba içebilirsiniz, yoğurt ekmek yiyebilirsiniz. ishalsiniz diye aç kalmayın.
0
evde liyakat kalmamis
(06.09.17)
@catch the arrow, ondan kullanıyorum zaten, ishalden sık muzdarip biri olarak kurtarıcım ama şimdi asıl sorun ateş ve vücut-eklem ağrısı.

aynı anda soğuk algınlığı-ishal yaşıyor olabilir miyim ki, parol alsam zararı olur mu? başımı kaldıramıyorum, her yerim sızlıyor.
0
🌸Bruce
(06.09.17)
(2)

domain transferi - kalan süre?

coldwind
merhabalar,domainimi bir şirketten başka birisine taşımak istiyorum. fakat önceki şirkette 2021 yılına kadar benim üzerime kayıtlı. eğer transfer işlemini yaparsam, bereaberinde 2021 yılına kadar olan bu süre de transfer oluyor mu yoksa yeni yerde resetleniyor mu? teşekkürler
merhabalar,

domainimi bir şirketten başka birisine taşımak istiyorum. fakat önceki şirkette 2021 yılına kadar benim üzerime kayıtlı. eğer transfer işlemini yaparsam, bereaberinde 2021 yılına kadar olan bu süre de transfer oluyor mu yoksa yeni yerde resetleniyor mu? teşekkürler
0
coldwind
(06.09.17)
süre de transfer olur. diğer firmadan aldığınız üzerine ilave olur.
0
prodeq
(06.09.17)
Transferlerde senenin üstüne 1 sene eklenir. 2021'de biten bir domaini transfer edersen, bitişi 2022 olur.


.
0
kartallar yuksek ucar
(06.09.17)
(9)

"etap" ingilizcede nasıl söylenir?

nathanieltroy
inşaat sektöründe kullanılacak. sitelerin etapları olur ya, onun için. "1. etap", "3. etap" nasıl söylenir?
inşaat sektöründe kullanılacak. sitelerin etapları olur ya, onun için.

"1. etap", "3. etap" nasıl söylenir?
0
nathanieltroy
(06.09.17)
"Sector" olabilir.
0
norek
(06.09.17)
First step ? Part&section&chapter
0
kararsızataletfilozofu
(06.09.17)
stage daha uygun olur.
0
teritori
(06.09.17)
stage bence de.
0
veritaslibertas
(06.09.17)
Stage
0
humblebirth
(06.09.17)
oyakinsaat.com.tr

stage, phase karışık kullanmışlar.
0
passion rules the game
(06.09.17)
Phase de stage de olmaz bence.
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(06.09.17)
Bence de phase ve stage olmaz demeye geldim, section daha uygun gibi sanki.
0
evde liyakat kalmamis
(06.09.17)
étape kelimesinin ingilizce karsiligi stage.

phase dersen baska anlam olur.
0
alperz
(06.09.17)
(1)

PS4 arkadaş hesabı ile oynama

tukenmez adam
arkadaşımın ps4 hesabı ile o oynamadığı zamanlarda farklı bir playstationdan fifa 17 oynayabilir miyim_ bir problem çıkar mı?
arkadaşımın ps4 hesabı ile o oynamadığı zamanlarda farklı bir playstationdan fifa 17 oynayabilir miyim_ bir problem çıkar mı?
0
tukenmez adam
(06.09.17)
Arkadaşınız o oyunun satın alındığı hesaptan secondary olarak oynayabilir(internete bağlı olmak şartıyla). Siz de onun hesabını primary olarak etkinleştirip kendi hesabınız üzerinden oynarsınız. Tam tersini yapmanız da mümkün.
0
nopnog
(06.09.17)
(2)

Beylikdüzü civarında veteriner

himmet dayi
Selamlar,Beylikdüzü'nde ya da çok uzak olmayan civarında güvendiğiniz bir veteriner var mı?Kedinin aşıları vb. işlemleri için periyodik olarak götüreceğim.
Selamlar,

Beylikdüzü'nde ya da çok uzak olmayan civarında güvendiğiniz bir veteriner var mı?

Kedinin aşıları vb. işlemleri için periyodik olarak götüreceğim.
0
himmet dayi
(06.09.17)
az geri gidebilirsen Avcılar bölgesinde İ.Ü. Veterinerlik Fakültesi var. yani Beylikdüzünde değil biliyorum ama ülkede alabileceğin en iyi hizmeti onlar veriyor nihayetinde. yakın olsam ve köpeğim biraz ufak olsa habire götürürdüm.
0
Tears of Devil
(06.09.17)
Akay veteriner kligini var Beykent'te. Sahibi aşırı ilgili, güleryüzlü, tatlı bir veteriner. Hayvanlar ile sahiden ilgileniyor. Gecenin üçünde arasanız kalkıp eve geliyor. Bizim tüm çevredeki kedicikler ona emanet; biz de cuma günü bir kedi sahipleniyoruz, başka veteriner araştırmadik bile. Surekli ona danisiyoruz. keza kalan ekibi de öyle. İşlerini iyi yapan bir ekip.

Oraya götürmeyi düşünürseniz mesaj atarsanız hem yeri tarif ederim hem de isim filan veririm.
0
fraise
(06.09.17)
(5)

Fiber Yokken Stream için En Uygun İnternet

antonin artaud
Bulunduğum yerde Fiber bulunmuyor, stream için en uygun, en azami hangi internet paketlerine yönelmeliyim, çoğunda upload hızı dahi belirtilmiyor.
Bulunduğum yerde Fiber bulunmuyor, stream için en uygun, en azami hangi internet paketlerine yönelmeliyim, çoğunda upload hızı dahi belirtilmiyor.
0
antonin artaud
(06.09.17)
uydunet?
0
lat menat uzza
(06.09.17)
bildiğim kadarıyla son kullanıcı için en yüksek upload'u superonline veriyor, 5 mbit. tabii bunu fiberle veriyor. adsl için bu kadar yüksek değildir.

uydunet 4 mbit veriyor stream için işini görür sanırım.
0
washe
(06.09.17)
uydu/kablonette 10mbps'e kadar upload hızı var, bu kadar ifadesi canımı sıkıyor, yani teorik olarak 10 da alabilirim 1 de. bunun garantisini bilen, kullanan var mı?
0
🌸antonin artaud
(06.09.17)
Upload bilemiyorum ama download rütarafında 100mbitlik pakette 90 95 gördüm. 25mbitte 24 gördüm. Upload olarak da 2nin altına düşmüyorum genelde. Kablo tv şebekesi varsa düşünülebilir. Hatta simetrik hizmet bile var. 5 10 15 20 diye. 5mbit 200 lira.
0
sutlu nescafe
(06.09.17)
uydu/kablonette o 'e kadar' ifadesini götlerini sağlama almak için yapıp, ne diyorlarsa onu verebiliyorlar diye biliyorum.
0
zoque
(06.09.17)
(8)

Kedi mamanızı nereden alıyorsunuz?

winston
güvenilir bir site önerebilir misiniz?
güvenilir bir site önerebilir misiniz?
0
winston
(06.09.17)
petburada.com
0
sta
(06.09.17)
temizmama.com
0
hosein
(06.09.17)
zooplus, petbesinleri, kolaymama...
0
passion rules the game
(06.09.17)
petkolik var bir de. fiyatlar makul, indirimler kampanyalar da çok oluyor.
zooplus da çok iyidir.
0
ofelia
(06.09.17)
juenpetmarket.com
0
vejeteryanvampir
(06.09.17)
genelde zooplustan alıyorum, son seferinde ucuz diye gittigidiyordan puanı iyi bir satıcıdan aldım ve sorun yaşamadım.
0
111111
(06.09.17)
Zooplus +1
0
gibicibicis
(06.09.17)
Temizmama
0
mutlusismankedi2015
(07.09.17)
(1)

Dwg'den sketchup'a

lallala
Merhaba. Çok acil bir dosyayı skp formatına dönüştürmem gerekiyor ancak sketchup olan laptop'ım evde kaldı, yapabilecek biri var mıdır?çok teşekkürler.
Merhaba. Çok acil bir dosyayı skp formatına dönüştürmem gerekiyor ancak sketchup olan laptop'ım evde kaldı, yapabilecek biri var mıdır?
çok teşekkürler.
0
lallala
(06.09.17)
yardım edebilirim.
0
lat menat uzza
(06.09.17)
(6)

kagit harita okuma ozurlusu olmak

mayeskuel
bu konuda cok kotuyum. bunun bi yolu yordami var mi?mesela yeni bi sehirdeyim. elimde kagit harita. nerde oldugumu haritada bulsam + gidecegim yeri haritada gorsem bile hangi yonden gidecegimi bilmiyorum. nasil buluyorsunuz? var midir bu harita okumanin teknigi videosu falan? not: pusulayla yon bulm
bu konuda cok kotuyum. bunun bi yolu yordami var mi?

mesela yeni bi sehirdeyim. elimde kagit harita. nerde oldugumu haritada bulsam + gidecegim yeri haritada gorsem bile hangi yonden gidecegimi bilmiyorum. nasil buluyorsunuz? var midir bu harita okumanin teknigi videosu falan?

not: pusulayla yon bulma falan hic girmiyorum. onlar beni cok asar.
0
mayeskuel
(06.09.17)
sokaklar yardımcı olacaktır. bulunduğunuz yerden bir sonraki sokağa yürüyün. ya da sağ/sol sokaklardan birine girin. sokak adını haritada bulun. hangi yöne gittiğinizi göreceksiniz.
0
eeb
(06.09.17)
kendinizi haritada bulup bir de işaret noktası bulduğunuz zaman yönünüzü bulmuş olursunuz. işaret dediğim bir nehir olabilir, bir yol ayrımı, haritada işaretli bir bakkal. kısacası iki noktaya ihtyacınız var. birincisi kendinizi konumlandırmak ikincisi de yönünüzü bulmak için. eğer yönünüzü bulmak için pusula kullanırsanız biraz daha kolay olabilir. önce kuzeyi bulur oradan dalganıza bakarsınız :)
0
tukenmez adam
(06.09.17)
kendine referans noktaları bul ve kendine göre konumla
yani ali sokak tam sağımda yada tam karşımda ziraat bankası var gibi ona göre sağa dönünce karşımda şu olacak sola dönünce bu olacak şekilde programla kendini.
0
basond
(06.09.17)
Here Wego
bu uygulamaları telefonuna yüklüyorsun. Yola çıkmadan gideceğin yerlerin internetsiz haritalarını telefonuna yüklüyorsun. Gidilecek rotaları da işaretliyorsun. Bulunduğun yerden sana yürüyüş rotası çıkarıyor. Sağa Sola döne döne ilerliyorsun.
Google Haritalar'da daha güncel bilgiler var. Onlara da bakabilirsin. internetsiz rota oluşturmada Google iyi değil.
0
cliquot
(06.09.17)
yok..sen de benim gibisin,böyle yasamayı ögrenip bu sorununla barışmalısın..kimi insanlar kedi gibi sokak cadde arasında şıp diye yönünü bulabilir..ben bir haritayı 360 derece ceviriyorum sonra harita gene bana bakıyor :)
0
bhdrydn
(06.09.17)
Haritada önce kendini buluyorsun bir sokak olur mağaza dükkan olur vs. Sonra kendini bulurken kullandığın referans noktası ne tarafında kalıyor ona göre haritayı da çevir mesela (ilk etapta) yani market sana göre soldaysa harita da solda olsun. Sonra gitmek istediğin yerle konumun arasında yeni noktalar belirleyerek ilerlemen gerekir. Alıştıktan sonra haritayı çevirmene gerek kalmaz.
0
reactionic
(06.09.17)
(1)

hukukçu panpalarım

hatasızcoololmaz
iki blok 40 daireli bir sitede ikamet ediyorum. sitemiz merkezi ısıtmalıdır. malum önümüz kış. 2 yıl kadar önce yönetim bizden kalorimetre ya da ısı-pay ölçer artık adı neyse onun için bir para topladı daha sonra benimki de dahil 4 adet dairenin kalorimetresi bozuk çıktı. 1 yıl garantisi var dediler
iki blok 40 daireli bir sitede ikamet ediyorum. sitemiz merkezi ısıtmalıdır. malum önümüz kış. 2 yıl kadar önce yönetim bizden kalorimetre ya da ısı-pay ölçer artık adı neyse onun için bir para topladı daha sonra benimki de dahil 4 adet dairenin kalorimetresi bozuk çıktı. 1 yıl garantisi var dediler. şimdi de 1 yıl garanti süresi doldu. kat mülkiyeti yasasına göre mecbursunuz yeni kalorimetre almaya diyorlar.

ben merkezi ısıtma kullanmak istemediğimi, 2 adet inverter klima aldığımı, kaloriferlerin havayı fazla kurutup çocuklara da bana da iyi gelmediğini söyledim.
tamam vana kapatamam ama gelin aylık ortak ısınma payınızı vereyim bozuk saati de sökün götürün bana bulaşmayın demek istiyorum. mümkün müdür? tesekkürler.
0
hatasızcoololmaz
(06.09.17)
hangi marka isipay ölçermiş o diye sorun min 2yıl garanti ile satılmak zorunda diyede ekleyin.
0
Sir Anthony Hopkins
(06.09.17)
(2)

Su,elektrik va fatura kesim tarihleri

archery
Yeni abonelik yaptırdım otomatik ödeme talimatı da verdim ama ayın kaçında kesileceğini nereden öğrenebilirim?
Yeni abonelik yaptırdım otomatik ödeme talimatı da verdim ama ayın kaçında kesileceğini nereden öğrenebilirim?
0
archery
(06.09.17)
su ve elektrik, telefon ve internet gibi merkezden otomatik kesilen faturalar olmadığı için, memurun gelip sayaç okumak suretiyle kestiği faturalar olduğu için çoğunlukla memurun (veya onu görevlendiren başka bir memurun) keyfine bakıyor. kimi zaman 2 günde geliyor, kimi zaman 400 günde geliyor. ne zaman gelir, ne zaman sayaç okursa fatura kesim tarihi de, ödeme tarihi de ona göre değişiyor.

işim gereği çok farklı abonenin elektrik ve su faturaları elimden geçiyor, hepsi birbirinden farklı zaman dilimlerinde kesilmiş olabiliyor. telefon ve internetler de öyle. aboneliğin ilk başlangıcına göre bile değişiyor. a kişisinin ay başlarında kesilirken, b kişisinin ay ortasında, c kişisinin ay sonuna doğru kesildiğini görüyorum.
0
kibritsuyu
(06.09.17)
diğer tüm faturalı hizmetlerin kesim ve ödeme tarihini seçebiliyorken, su, gaz ve elektrik, sayaç okuma dönemleri sebebiyle buna izin vermiyor.
bu sebeple tavsiyem, banka hesabına otomatik talimat ver ve 250 lira gibi, sadece faturaları kapsayacak kadar bir ek hesap (kredili mevduat hesabı) açtır. iş bankasında sadece fatura ödemeleri için kullanılan bir hesap vardı, para çekemiyordun. fatura takibini tek noktadan yaparsın, ödenmemiş faturan da olmaz.
elektrik dağıtımı özelleştirildikten sonra, tarih seçebilme hakkı veren şirketler de oldu. limak enerji öyle bizde mesela, ayarladım.
0
cliquot
(06.09.17)
(8)

Ağarmış giysileri nasıl bıyatıyorduk?

taktikmaktikyokbambambam
Taş gibi sapasağlam gömleklerim ve pantalonlarım var. Atmaya kıyamıyorum. Boyatabiliyor muyuz bunları?
Taş gibi sapasağlam gömleklerim ve pantalonlarım var. Atmaya kıyamıyorum. Boyatabiliyor muyuz bunları?
0
taktikmaktikyokbambambam
(06.09.17)
Kumaş boyası diye bir şey var. Kendin bile boyayabiliyorsun. Ancak tek renk olması lazım gömleğin falan. Kumaş boyası diye bir araştır google'dan.
0
himmet dayi
(06.09.17)
biz pantolonları boyattık hep. özellikle lekesi filan açık renk pantolonları siyaha boyattık.

ama gömlekte olur mu emin değilim. bir de nerede yapılıyor onu bilemiyorum annem yaptırıyordu, bence terzilere filan sorabilirsin.
0
kaputt
(06.09.17)
sanayilerde bu işi yapan profesyoneller var.

evde yapmak istersen bayağı pis ve asla istediğin rengi vermeyen bir yol. dalgalı malgalı tuhaf bir şey oluyor. ben becerememiş olabilir miyim? talimatları birebir uyguladığım için pek sanmıyorum.
0
lat menat uzza
(06.09.17)
siyah pantolon boyamışlığım var kumaş boyası ile ama verimli olmuyor. soluyor tekrar.
0
elorelia
(06.09.17)
kuru temizleme yapan yerlerin çoğu boyuyor, oyle avm tarzı yerlerdekiler yapar mı bilmiyorum ama benimki sokak arası yılların kuru temizlemecisi.

hiç gömlek boyatmadım ama kanvas türü pantalonları boyatıyorum güzel oluyor. tabi tek renk olması lazım, bi de fazla renk seçeneği yok, en azından benim gittiğim yerde siyah, lacivert, kırmızı vs.
0
halanne
(06.09.17)
Evde çamaşır makinesinde kumaş boyasıyla yapanlar var. Detay bilmiyorum, şu iki linki buldum.

www.youtube.com

evhayat.com

Kuru temizlemeciler de boyuyor. Bazı kumaş cinsleri çekip küçülüyordu, kuru temizlemici söylemişti ama unutmuşum.
0
hair freak
(06.09.17)
hayatımda bir kere kot pantolon boyattım ve pişman oldum.
pull&bear'dan 50-60 liraya yeni moda, güzel kot pantolonu alabiliyorken, eskiyi boyatmaya 20-30 lira verip rezil olmak mantıksız.
Gömlekleri de boyatmak yerine vintage olarak değerlendirin. bir kaç yıl sonra eski olsa da giyebilirsin. moda böyle boktan bir şey.
0
cliquot
(06.09.17)
Herkese çok teşekkür ederim.
0
🌸taktikmaktikyokbambambam
(06.09.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.