[]

uygulama fikrinden nasıl para kazanılır?

sektöründe tutulacak bir uygulama fikrim var.

param hiç yok. yazılımcı bir arkadaş var, ona uygun fiyata ya da parasız yaptırdım diyelim.

nasıl para kazanılıyor bu işten? ve isim hakkı vs almak gerekiyor mu?

 
reklam falan


  • pgup  (06.09.17 14:44:18) 
Uygun fiyata yapılacak uygulamadan cacık olmaz. İş ciddiyse melek yatırımcı bulacaksın, dersine çalışıp sunumunu yapacaksın, sermayeyi bulduktan sonra da elini taşın altına koyup profesyonellerle çalışacaksın. Sonra da reklama kalan paranın büyük kısmını dökeceksin. Gidip de "recep Tayyip Erdoğan sesleri" gibi bir uygulama yapmayacaksan yani.


  • yirmisantim  (06.09.17 14:50:36) 
Once yazilimciya prototip veya alfa versiyonunu yaptir, uygulamanin temel fonksiyonlarini oldugu bir versiyonu olsun. Daha sonra da melek yatirimciya is plani ve bu prototip/alfa ile git. Yatirimci fikri, uygulamayi, senin profilini, isin fizibilitesini, sunumlari dikkate alip yatirim karari alip almayacagina karar verecektir. Eger yatirim alirsan uygulamani tekrar daha buyuk bir eklipe tekrar veya prototipin uzerine yazdir, gercekten kaliteli bir uygulama ekipte:
- tasarim uzmani
- ux uzmani
- front-end gelistirici
- back-end gelistirici
- web-service gelistirici ve sistem admin
- quality assurance/ test uzmani

olmasi gerekir. Tum bunlari bir gelistiricinin uzerine yikarsan o uygulamanin final versiyonunun istenilen seviyede olmasi zor olacaktir, cok zaman alacaktir.

Ayrica uygulama icin mutlaka reklam butcesine de ihtiyac olacaktir. bunun icin de yatirimci gerekir. Eger reklama para harcamayip kendi kendine buyusun istersen onune iki cikmaz yol acilir. ya fikrin cok superdir ve sen insanlar kullansin diye beklerken biri cok daha kalabalik bir ekiple fikrini kopyalar (bunun onunde engel yok, cunku fikre patent alamazsin) guclu bir butceyle piyasaya surer sen de bakarsin. ya da fikrin patlama yapamayacak gibiyse de milyonlarca uygulama icinde kaybolur gider. O nedenle reklam butcesi bu isin ateslenmesi fikrin harekete gecmesi icin sart.

piyasadaki basarili uygulamalar benzer yollardan gecmistir, tek bir kisinin fikri ve emegi ile yurumez, biz ornegin "whatsapp" gibi uygulamalalarin ilk cekirdek yatirim aldiktan sonraki asamasina sahit oldugumuz icin bu ilk asamalari gormuyoruz. Yatirim almadan "whatsapp" gibi uygulamalar benzer isi yapan binlerce uygulama arasindan siyrilamaz ve bu kadar populer olmazdi.
  • emrahday  (06.09.17 15:07:13 ~ 15:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.