[]

ihbar süresinde iş arama izinleri

Merhaba sevgili duyurucular,
3 ağustos tarihinde çalıştığım 2 yıldır çalıştığım üniversitemsi ticarethaneden istifa ettim. 6 haftalık ihbar sürem olduğunu ve 14 eylülde çıkacağımı hesaplamıştım. Buraya kadar ticarethaneyle hemfikiriz. Ben 2 saatlik iş arama iznimi de toplu kullanmak istediğimi, hesapladığım zaman bu izinlerin 4 güne tekabül ettiğini ve 10 eylülde son kez işe gelmek istediğimi söyledim. Bana söyledikleri şu oldu: İstifa dilekçeniz üniversite içi online onay sisteminde ve henüz onaylanmadı. İş arama izninizi izin sisteminden girebilirsiniz ama istifanızın Onaylandığını gösteren onay sayfasının çıktısı olmadan izninizi kullanmazsınız. Ben de onaylanmasını sağlayın o zaman dedim. Biz bir şey yapamayız bilmemne müdürü bey onaylayacak vb gibi şeyler söylediler. bunlar benim iş arama iznimin üzerine yatacaklar onay monay sistem ayağına. ben şimdi ne yapmalıyım? iznimi kafadan kullansam bunlar bu ayki alacağım maaş üzerinden kesinti yapacaklar. sistemde izin grişim bulunmadığı için. iş arama iznini kullandırmayan iş verene napmak gerekir?



 
o zaman asıl soru şu değil mi; eğer onaylanmadıysa 14 eylülde işten çıkacağını nasıl hesaplayabiliyorlar?


  • re noreno  (06.09.17 14:46:07) 
burada aslolan onların onayı değil senin beyanındır. sen ne zaman istifa ettiysen süre oradan başlar. özetle üstüne yatmaya çalışıyorlar evet.

yapman gereken şey de net olarak 10 eylülde işi bırakacağını söylemen. Bunu da yukarıda ilk iki cümleye dayandırarak söyle.
  • hosein  (06.09.17 14:51:33) 
@ro noreno: hukuken istifamın kabul olmaması gibi bişey mümkün mü? ben orada çalışmak istemiyorum ve yasal hakkım gereği istifamı veriyorum. ihbar süremi hesaplayıp hukuk müşavirliğinden uygundur görüşü alıyorlar. kendi iç süreçlerindeki online onay sistemi beni de kanunu da bağlamaz diye düşünüyorum. ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.


  • idlsdzdl  (06.09.17 14:51:52) 
10 eylülden önce onaylanacaktır diye tahmin ediyorum, bu durumda onaylandı zaten diyerek 10 eylülde basar gidersin işte. bir de çok da dert etme, nasıl olsa kurtuluyorsun ha bir gün önce ha bir gün sonra.

gider en fazla çay kahve içer internette takılırsın işte.
  • re noreno  (06.09.17 14:58:23) 
Kullanamazsanız da parasını alırsınız.

İşveren, yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırır ise o süreye ilişkin ücretini işçiye ödemekle yükümlüdür.

www.aksan.av.tr
  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (06.09.17 15:25:26) 
istifanızı verdiyseniz 10 eylülden itibaren gitmeyin işe hiçbir şey yapamazlar. ola ki ücretini kesmeye yeltenirlerse hemen 170'i arayın ve şikayet edin. hemen arayıp işvereni silkeliyorlar. eşek gibi ödeyecek eşek gibi verecek iş arama iznini. hatta şimdiden arayın. nasılsa bitmiş artık işiniz.
noterden istifa göndermek mantıklı ama geç kalınmış bir şey. geriye dönük evrakı kabul etmeyebilir noter.
yine farklı bir yöntem bir avukata aratın kurumu ve muvekkilim istifasını verdi ve iş arama iznini kullandırmadığınızı belgeleyebilir. böyle bir durumda kurumunuza dava açma hakkımızı kullanabileceğimizi bildiriyorum desin.
rahat olun. sıkıntı olmaz. en kötü ihtimalle dava açar vermedikleri parayı her türlü alırsınız. orada olduğunuzu ispatlamanız yeterli.
  • suspendline  (06.09.17 16:48:57) 
karşılıklı anlaşma olmadan ben "iş arama saatlerimi toplu kullanmak istiyorum" diyemezsiniz. yasa o süreleri birleştirip, istifanızın tamamladığı tarihten önceye getirip kullanmanıza izin veriyor ama bunun işverene bildirilmesi lazım. onun bilgisi dışında yapılırsa mazeretsiz devamsızlığın 2. gününde ihtar, 3. gününde çıkışınızı verebilirler.


  • nawar  (06.09.17 17:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.