[]

iş sağlığı ve güvenliği sertifikası

mühendisler eğitim almadan ve sınava girmeden bu sertifikayı alabiliyorlar diye okudum internette.

doğru mu?
doğruysa nasıl alabilirim?

 
amacın c sınıfı iş güvenlikçi olmak mı yoksa sadece sertifika almak mı?

sadece sertifika ise 8 saatlik bir eğitimle alabilirsin, işyeri vermek zorunda zaten bu eğitimi.

yok iş güvenliği uzmanı olmak istiyorum diyorsan ya yüksek lisans yapıp direkt B sınıfı uzman olursun ya da sınava girip C sınıfından başlarsın.
  • hosein  (06.09.17 12:49:18) 
mühendisler a sınıfı sertifika sahibi olabiliyormuş öyle okudum internette.
iş başvurularında falan iş güvenliği sertifikası soruluyor da ondan soruyorum.
8 saatlik eğitimi nerden alabiliyoruz?
  • attirmayin makedonun kafasini  (06.09.17 12:50:55) 
Sertifika dediğin tırt bir şey. Her işe giren mühendise veriliyor. Uzmanlık sertifikası farklı. Kursa gidiyorsun sonra staj yapıyorsun sonra sınava giriyorsun. Kazanırsan C sınıfına sahip oluyorusn. Belli sene çalıştıktan sonra b sınavına giriliyor. Sonra a. İstersen iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisansı yaparsın b sınıfından başlarsın.


  • glamdr1ng  (06.09.17 13:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.