Giriş
(9)

Sizin sevdiğiniz bir şeyi başkaları sevmeyince şaşırıyor musunuz?

m e b
Ya da sizin sevmeyip de başkalarının sevdiği bir şeyde şaşırıyor musunuz? Örneğin bir şarkıyı adeta orgazmik ya da etkileyici buluyorum. Arkadaşıma önerince "Bu ne ya? Resmen bok gibi, neresini sevdin bu kadar?" diyor. Bende bıraktığı etki, onda hiç yaşanmıyor. Ben de epey şaşırıyorum, hayal kırıkl
Ya da sizin sevmeyip de başkalarının sevdiği bir şeyde şaşırıyor musunuz? Örneğin bir şarkıyı adeta orgazmik ya da etkileyici buluyorum. Arkadaşıma önerince "Bu ne ya? Resmen bok gibi, neresini sevdin bu kadar?" diyor. Bende bıraktığı etki, onda hiç yaşanmıyor. Ben de epey şaşırıyorum, hayal kırıklığına uğruyorum. Ya da ne bileyim, mesela bir yiyeceği tapacak kadar sevenler var, tadıyorsunuz ama siz aynı şekilde beğenmiyorsunuz vs. Hani olay, nihayetinde zevkler-renkler meselesi ama bunu zaman zaman görmezden geliyoruz sonuçta.

(Olayı "Millet senin/benim zevkine göre mi yaşayacak ulan?" tepkisine indirgemeden cevap verirsek daha güzel olur. Kimseye "Sen ne anlarsın güzel müzikten/yemekten!" demiyoruz burada.)
0
m e b
(07.12.17)
seinfeld izleyip de sevmeyenleri anlamıyorum mesela. friends daha iyi diyorlar 2-3 sezon izledim friends de fena bir dizi değil ama bu ebedi tartışmanın açık galibi bana kalırsa seinfeld. friends'ten bağımsız olarak da izleyip sevmeyen kimseleri hiç anlamıyorum, gayet fıstık gibi bir dizi işte.
0
nickimin hakkini veremedim
(07.12.17)
şaşırmıyorum. Normali bu değil mi zaten
0
aquarium
(07.12.17)
Şok oluyorum
0
denef
(07.12.17)
Köpekleri sevimli bulmayan garip insanlar var. Ben buna hayret ediyorum.
0
ms brownstone
(07.12.17)
çok şaşırıyorum.

mesela uğruna adam bıçaklayacağım bi tatlı için, bu ne yaa? demişti biri. şaka gibi.
veya çok beğendiğim bir kitabı/filmi falan beğenmiyorlar, inanamıyorum.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(07.12.17)
oluyor oluyor yalan yok.

ilk bi şaşırıyorum sonra kendi yoluma bakıyorum. iyiki de benim sevdiklerimi herkes sevmiyor.

bazen de bağzı insanların sevmemesi doğru yolda olduğumu gösteriyor kendi adıma tabii ki. o zaman şaşırmıyorum.
0
AlsterWasser
(07.12.17)
Kendim bu kadar değişirken başkalarıyla farklarıma hiç şaşırmıyorum.
Müzik örneğinden gidersek; mesela iki yıl önce döndüre döndüre dinlediğim parçayı geçen gün tekrar dinledim, hiç bir anlam ifade etmedi. Gençliğimde saza bayılırdım, sonra keman / çello sevdim, şimdilerde fellik fellik gitar solosu arar oldum.

Muz sevmeyenleri hâlâ pek anladığımı söyleyemem yine de :)
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(07.12.17)
Kapali havanin nesi sevilmez... kapkara bulutlar, hafif bir serinlik... hadi bu goreceli.

Bebekler, cocuklar nasil sevilmez.
0
runagain
(07.12.17)
hayat aklini konusacak bir filozof uret + 1

Benim zevkim yıllar içinde değişiyorken, şaşırmıyorum.

Şaşırdığım bir iki şey var. İlki, birinin bir şeyi çok seveceğini tahmin ediyorumdur, normalde zevkine çok uygundur ama sevmemiştir, 'Aaa, sen bunu mu sevmedin. Ben seversin diye düşünmüştüm' diyerek şaşırırım. İkincisi de, bir şeyin bana göre uç bir sevilme nedenine, sevilmeme nedenine şaşırabilirim. Örneğin, Little Miss Sunshine'ı izlediğimde ruhum daraldı, içim karardı, hatta birkaç gözyaşı döktüm ve açıkçası pek sevmedim. Sonra yorumlara bakıp 'İçimi ısıtan, iyi hissettiren film' gibi yorumlar okuduğumda çok şaşırmıştım. Yani, sevilmesi şaşırtmazdı ya da 'Güzel bir kara komedi idi. Kara mizahı severim' gibi yorumlar görsem şaşırmazdım ya da bir şey hissetmezdim ama 'İçim ısındı, günüm aydınlandı' gibi yorumları görünce 'Yok artık. İzlediğimiz aynı film değil' diye şaşırmıştım mesela. Böyle upuç bir fark olmadıktan sonra pek şaşırmıyorum.
0
aychovsky
(07.12.17)
(8)

Turkiye'de firsatlarin listelendigi siteler

ekyil
Yurtdisinda ornekleri olan, hotukdeals, dansdeals, ozbargain gibi sitelerin Turkiye alternatifleri var midir?
Yurtdisinda ornekleri olan, hotukdeals, dansdeals, ozbargain gibi sitelerin Turkiye alternatifleri var midir?
0
ekyil
(07.12.17)
firsatbufirsat
yakala.co
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(07.12.17)
bahsettigim sitelere alternatif degil ama yine de tesekkurler
0
🌸ekyil
(07.12.17)
tabi ki donanımhaber sıcak fırsatlar bölümü. indirim taksit falan olsa ileride lazım olur diye kendileri için seri katil bile tutabilecek adamlar var orada.
0
passion rules the game
(07.12.17)
Alerabat
0
i-pek
(07.12.17)
donanimhaber! iste aradigim bu, bana bunlarla gelin :)
tesekkurler @passion rules the game

@i-pek sanki burasi da indirim kodu paylasan polonya sitesi gibi geldi bana, yine de tesekkurler
0
🌸ekyil
(07.12.17)
fırsatbufırsat tam dediğini yapıyordu, ama sonradan listeleme servisi olmaktan vazgeçip kendisi satış yapmaya başladı.

şu an hala listeleme yapan tumfirsatlar.com var ama o da eskisi kadar çok siteyi listelemiyor galiba. şimdi farkettim siteyi satışa çıkarmışlar :)
0
gman
(07.12.17)
tesekkurler @gman, aradigim bu degil

eger konuda bahsettigim sitelere bakarsan farkini goreceksin.

farazi konusuyorum, migros indirim kuponu veriyor, 50 lira harcamaya 10 lira indirim, ayni zamanda bonus kart da 30 lira uzerine 10 lira geri oduyor, migros'da hafta sonuna ozel sut icin 6 al 5 ode kampanyasi var.

insanlar da hesapliyor ve 12 sut 30 liraya geliyor, tanesi 2.5 lira diye konu aciyorlar. aslinda donanim haberde da benzeri yapiliyor.

sizin bahsettiginiz sitelerde, sadece firmalarin (yada urunlerin) ilanlari listeleniyor. ayrica bunu firmalar kampanya olarak sunuyorlar, insanlar da bunun uygun fiyatli oldugunu dusunerek (gercekten firsat olanlar haric) urun/hizmeti aliyorlar. (benim istemedigim bu)

umarim yeterince acik olmustur :)

sunu da referans olarak koyayim buraya (aradigim sey bunu yapabildigin siteler); forum.donanimhaber.com
0
🌸ekyil
(07.12.17)
işte türkiye'de dh dışında bu tip bir yer çok zor. amazon kısmı vardı dh bunları da dolandırınca popülaritesi bitti :), bu kısım da olmasa batarlar. diğer kısımlardaki bilgili adamlar çok niş konularda çünkü.

eğer türkiye'de bir yerde söğüşlenecek bir indirim varsa, bil ki buradadır. yerel a101'deki indirimin fişini çekip atan var, sonra organize olup yakınlardakiler alıp kargoyla yolluyorlar falan. eğer online ürün gönderilmezse topluca hakem heyetine gidiyorlar :) çok enteresan bir oluşum. cem uzan klonları gibiler, dünyaya salsak süper güç oluruz 1-2 seneye :),

edit: aklıma geldi, biri de teknosa'da bazı ürünlerin ucuza satılacağı yerde depoda olabileceğini söylemişti, gidip oradakileri taciz edip ürün almışlardı sadsad
0
passion rules the game
(07.12.17)
(5)

bitcoin çakılması yaşanınca ne yapacaksınız?

binder dandet
2013'tek bitcoin dlgasındanım, verdigim parayı zor kurtardım mtgox patlayınca biz de patlamıs sayıldık. hekler-krekler-sleshler neler neler...Bir diğer hack-crash-slash olayında bitcoinin değeri yerleri süpürünce ne yapacaksınız?
2013'tek bitcoin dlgasındanım, verdigim parayı zor kurtardım mtgox patlayınca biz de patlamıs sayıldık. hekler-krekler-sleshler neler neler...


Bir diğer hack-crash-slash olayında bitcoinin değeri yerleri süpürünce ne yapacaksınız?
0
binder dandet
(07.12.17)
Cakilirsa alim firsati demektir. Tabi ki daha cok alirim.
0
veritaslibertas
(07.12.17)
daha çok alıp beklemek +1
0
sta
(07.12.17)
Paraya nasıl çeviriyoruz kısmını idrak edene kadar almayacağım idrak ettiğimde düşerse alırım gibi
0
antik depresan
(07.12.17)
hack vs. gerek kalmadan iktisadi mekanizma ile çakılacak zaten. çok uzakta değil ama net bilmek zor tabi. bilen olsa zaten dolar milyarderi olurdu.
0
passion rules the game
(07.12.17)
aynı durum değil.

2013'deki hacim ile şu anki hacim bir değil. hissedilen güven çok çok yüksek. geçenlerde 60 milyon dolarlık soygun oldu kimse zerre umursamadı.
0
orpheus
(08.12.17)
(1)

bu kitabı nerede bulabilirim?

kornisch
Nahid Sırrı Örik'in ANADOLU'DA YOL NOTLARI - KAYSERİ KIRŞEHİR KASTAMONU - BİR EDİRNE SEYAHATNAMESİ kitabını arıyorum.Pdf'sini veya normal kitabı(sahaflar dışında) nerede bulabilirim?
Nahid Sırrı Örik'in ANADOLU'DA YOL NOTLARI - KAYSERİ KIRŞEHİR KASTAMONU - BİR EDİRNE SEYAHATNAMESİ kitabını arıyorum.Pdf'sini veya normal kitabı(sahaflar dışında) nerede bulabilirim?
0
kornisch
(07.12.17)
firemanjonny
(07.12.17)
(7)

party hard (veya parti hard) ne anlamda kullanılır?

holy diver
çok mu yaşlandık ne ;)konuşma arasında partide/barda/orada burada çekilmiş foto üstüne söyleniyor mesela. ne anlamda söyleniyor? buna ne gibi cevaplar olur?cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
çok mu yaşlandık ne ;)

konuşma arasında partide/barda/orada burada çekilmiş foto üstüne söyleniyor mesela. ne anlamda söyleniyor? buna ne gibi cevaplar olur?

cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
0
holy diver
(07.12.17)
çılgın atmak
0
rahip janick
(07.12.17)
Sıkı partilemek, çok eğlenmek.
0
agluna
(07.12.17)
Sağlam/iyi kopmak
0
Haldamir
(07.12.17)
dört erkek okey masasından fotoğraf atar da beşinci erkek bunu yazarsa ironi de olabilir tabii.

yani fotoğrafa da bağlı.
0
nickimin hakkini veremedim
(07.12.17)
cevab olarak, adamım anlamında "my man" denebilir. yada esprili, what's happen in vegas, stays in vegas ;) , filan olur vegasta olan vegasta kalır gibi yada nerdeyse işte yada türkçe cevap verin gitsin canım.
0
firemanjonny
(07.12.17)
yarın yokmuş gibi eğlenmek anlamına geliyor da internet dünyasında genelde ironi yoluyla espri olarak kullanılıyor.

şekil 1A --> www.thegeyik.com
0
AlsterWasser
(07.12.17)
yaşlandık evet. 90'lı kuzenim bu lafı kullandığında garipsemiştim. sanırım oldukça yaygın bir kullanım
0
burya
(07.12.17)
(2)

sinemada ne izlesem?

yarey
murder on the orient express?flatlinersya da jackie chan abimizin the foreigner'ını mı izlesem?
murder on the orient express?
flatliners

ya da jackie chan abimizin the foreigner'ını mı izlesem?
0
yarey
(07.12.17)
orient express derim, flatliners bana inanılmaz gereksiz göründü. oturur eskisini izlerim.
0
whoosie
(07.12.17)
orient express izledim,
güzel film ama evde de izlesem olurdu, hatta evde daha güzel olurdu
0
michael_knight
(07.12.17)
(3)

internet var ama yok gibi bişey

freetakilir
deli oldum yahu internet yavaş olsa da var fakat bir siteye girmek istediğimde ve ardından başka bir siteye geçtiğimde site yüklenmeyi durdurup dns probe not finished hatası veriyor. yani girmek istediğim site açılana kadar beklemezsem giremiyorum. veya bazen site yükleniyor css yüklenmiyor html ele
deli oldum yahu internet yavaş olsa da var fakat bir siteye girmek istediğimde ve ardından başka bir siteye geçtiğimde site yüklenmeyi durdurup dns probe not finished hatası veriyor. yani girmek istediğim site açılana kadar beklemezsem giremiyorum. veya bazen site yükleniyor css yüklenmiyor html elementleri mal mal sıralanıyor görüntü yok. nasıl çözerim bu sorunu?
0
freetakilir
(07.12.17)
hep mi oluyor bugün falan mı sadece? windows güncellemesi geldi, internetini sömürüyor olabilir bi onu kontrol et. bir kaç kişi daha aynı sebepten muzdaripti de ondan diyorum.
0
veritaslibertas
(07.12.17)
google'da niye aramadın dostum css html falan bilgilisin de aslında.

Başlat > Çalıştır > Cmd'i Açın şu kodları yazın enterlayın ( netsh winsock reset ) Pc'nizi yeniden başlatın..

Sorun çözülmezse dns' leri değiştir google dns de oluyor genelde, sonrasında ipconfig /flushdns yap cmd ile.

208.67.222.222
208.67.220.220
en stabili hızlısı opendns dir.
0
imelih
(07.12.17)
deneyeceğim sağolun
0
🌸freetakilir
(08.12.17)
(3)

Bitcoin ve Altcoin işlemleri için kimlik yükleme

kornisch
Poloniex ve bittrex'ten altcoin almak istiyorum.Fakat kişisel bilgilerimle doğrulama yapamıyorum.İlla kimlik ile beraber selfie falan istiyor.Sizce kimliği vermek ne derece güvenli?
Poloniex ve bittrex'ten altcoin almak istiyorum.Fakat kişisel bilgilerimle doğrulama yapamıyorum.İlla kimlik ile beraber selfie falan istiyor.Sizce kimliği vermek ne derece güvenli?
0
kornisch
(07.12.17)
binance kimlik filan istemiyor.

goo.gl
0
kamile necaset
(07.12.17)
kimlik vermeden bitcoin almak icin
kolaybitcoinal.wordpress.com
0
for the record
(07.12.17)
herkes veriyor valla. Ben de başta korkmuştum ama sonra ko götüne dedim. Umarım düzgün şekilde depoluyorlardır yoksa bi patlatsalar tüm dünyadan bir sürü kişinin pasaportu kimliği ortaya çıkar (hoş bizimkiler zaten internette, Avrupalılar Amerikalılar düşünsün)

ben bi nüfus cüzdanının kodundan(seri no) falan çekinmiştim, sanırım yeni çıkan kimliği alıcam böylece eskisi iptal olacak. Siteler eskisini göndermeye devam ederim gerekirse :D bankalarda falan o seri no var tek sıkıntılı kısım o. TC kimlik no her yerde. Pasaport bilgileri de öyle ulaşılamayacak şeyler değil herhalde.

edit: yanda çıkan başlık korkutucu :D www.eksiduyuru.com
0
rodriguez2
(07.12.17)
(1)

Plesk panel ve wordpress

winston
merhaba. plesk panelde halihazırda kurulu bir wordpress websitesi var. bunun yedeğini alıp, database dahil dosyalarını silip yeni kurulum yapmam gerek ama nereden yapabileceğimi bulamadım. nette de bunla ilgili pek bilgi yok gibi. yardımcı olur musunuz?
merhaba. plesk panelde halihazırda kurulu bir wordpress websitesi var. bunun yedeğini alıp, database dahil dosyalarını silip yeni kurulum yapmam gerek ama nereden yapabileceğimi bulamadım. nette de bunla ilgili pek bilgi yok gibi. yardımcı olur musunuz?
0
winston
(07.12.17)
bunun otomatik yapılan kolay bi hali vardı ama unuttum şimdi ben sana manuel yapımını anlatiyim

öncelikle sitenin dizinine giriyorsun public_html içindekileri arşive ekleyip indiriyorsun ve kenara koyuyorsun.

ardından phpmyadminine giriyorsun export kısmından en alta gelip git diyorsun.

işlem bu kadar. sitenin tüm içerikleri ayarları bilmemneleri bu sql dosyasında. bu olmadan sitenin dosyaları bir şeye yaramıyor. o dosyalara anlam kazandıran kısım burası.

eğer aynı siteyi kurmak istiyorsan dosyaları atıp phpmyamdine gelip veritabanı adın neyse oluşturuyorsun. direk import etmiyorsun önce aynı isimde boş veri tabanı oluşturuyorsun. ardından import ediyorsun.

dosyalar sende olduğu sürece de istediğin kadar sil kur bu aşamadan sonra istediğini yaparsın.
0
freetakilir
(07.12.17)
(1)

Ultrabook önerisi

oddyseus
Autocad konusunda hiçbir sorun çıkartmayacak taşınması kolay bi ultrabook önerisi alaabilir miyim? Bütçe kısıtlaması yok ama 6k'ya kapatırsam güzel olur.
Autocad konusunda hiçbir sorun çıkartmayacak taşınması kolay bi ultrabook önerisi alaabilir miyim? Bütçe kısıtlaması yok ama 6k'ya kapatırsam güzel olur.
0
oddyseus
(07.12.17)
autocad kasan bir program değil, -macbook dışında- 6k vermeni gerektirecek bir durum asus zenbook modellerine bakabilirsin.

www.sanalmarketim.com

bu ürün tn panel, ips istiyorsan biraz dolaş ürünlerde.
0
Golgi
(07.12.17)
(1)

paribu'dan blockchain cüzdana para gönderme

novotni
gönderirken 0,0005 btc lik ücreti her seferinde ödemek durumunda mıyız? geri alırken peki? bu durumda al-sat için her seferinde masraf yapmak gerekiyor ve de paranın aktarılması için geçen süre de cabası doğru mu anladım?
gönderirken 0,0005 btc lik ücreti her seferinde ödemek durumunda mıyız? geri alırken peki? bu durumda al-sat için her seferinde masraf yapmak gerekiyor ve de paranın aktarılması için geçen süre de cabası doğru mu anladım?
0
novotni
(07.12.17)
doğru anladın. borsalar komisyon üzerinden para kazanıyor. nereden nereye gönderirsen gönder komisyon alınır.
0
veritaslibertas
(07.12.17)
(3)

İnternet İçin Servis Sağlayıcısı Tavsiyesi (VDSL/ADSL)

nevrochaotica
Superonline ile taahhütüm bitiyor. 75 TL'ye 50 GN AKK'lı 16 Mbps'ye kadar bir hizmet alıyordum, internet hızımdan, fiyattan ve kotadan şikayetçiyim biraz.Kullanıp memnun kaldığınız bir servis sağlayıcı/tarife mevcut mu?teşekkürler şimdiden
Superonline ile taahhütüm bitiyor. 75 TL'ye 50 GN AKK'lı 16 Mbps'ye kadar bir hizmet alıyordum, internet hızımdan, fiyattan ve kotadan şikayetçiyim biraz.

Kullanıp memnun kaldığınız bir servis sağlayıcı/tarife mevcut mu?

teşekkürler şimdiden
0
nevrochaotica
(07.12.17)
bolgeden bolgeye degisiyor, nerede kaldigini yazsan daha iyi sonuc alirsin
0
eksimtrak
(07.12.17)
100 gb akn, 16 mpbsye kadar hız için ttnete 65 lira ödüyorum. türk.net aynı fiyata aknsiz tarifeler sunuyormuş, bakın isterseniz.
0
inheritance
(07.12.17)
Vdsl 35 mpbs aknsiz 60 tl ödüyorum türknete. Memnunum.
0
neysene
(07.12.17)
(4)

acil servis numaraları

bonjurkes
türkiyede bir ara yapılması planlanan acil servis projesi vardı diye hatırlıyorum. Ambulans için 112'yi, polis için 155'i , yangın için 110'u aramak yerine tek bir numara aranarak (belki 155) durum belirtildiğinde ilgili operatör gerekli yardımı gönderecekti.yani 155 i arayıp, evde düştüm ambulans l
türkiyede bir ara yapılması planlanan acil servis projesi vardı diye hatırlıyorum. Ambulans için 112'yi, polis için 155'i , yangın için 110'u aramak yerine tek bir numara aranarak (belki 155) durum belirtildiğinde ilgili operatör gerekli yardımı gönderecekti.

yani 155 i arayıp, evde düştüm ambulans lazım dediğinde olay yerine itfaiye ya da polis değil, sadece ambulans yollanacaktı gibi.

bu proje hayata geçti mi? ya da türkiyede resmi olan acil servis numarası var mı?

yoksa hala her acil durum için durumuna göre farklı numara mı aramamız gerekiyor?
0
bonjurkes
(07.12.17)
5 yıl içinde birleştirilecekmiş.

www.milliyet.com.tr
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(07.12.17)
112 acil durum numarası.

şu an uygulanıyor. belki benim bulunduğum bölgededir sadece, ama polis, itfaiye ve ambulans dahil 112 yi arıyoruz.
0
vassal
(07.12.17)
Balıkesir'de 155'i aradığım zaman adını hatırlamadığım bir merkez hangi hizmete ihtiyacım olduğunu sorup yönlendiriyor.
0
gkhncnzdgn
(07.12.17)
Anlattığınız proje 112 acil çağrı merkezi projesi. Bazı illerde pilot bölge olarak kurulmaya başlandı. Mesela Antalya bu işin öncülerinden. Afyonkarahisar, Konya, Burdur, Isparta, Ankara gibi illerde sağlık, afad, jandarma, emniyet, itfaiye ve orman kurumları ortaklaşa çalışıyor. Siz bir trafik kazası bildirdiğinizde eğer şahıs araba içinden çıkmadıysa hem ambulans hem de afad veya itfaiye görevlendiriliyor. Tabi her ilde zamanla olacak.
0
ceyhan prensi adana
(07.12.17)
(3)

Ticari hesap Normal Hesap Farkı

Mehmet Ersoz
MerHaba Bankalardaki ticari hesap ile normal hesap arasındaki fark nedir acaba?Ticari işetmeye sahip olmayan bir kişi ticari hesaba sahip olabilir mi?Saygilar
MerHaba

Bankalardaki ticari hesap ile normal hesap arasındaki fark nedir acaba?

Ticari işetmeye sahip olmayan bir kişi ticari hesaba sahip olabilir mi?

Saygilar
0
Mehmet Ersoz
(07.12.17)
ticari işletmeler açabiliyor sadece ticari hesabı.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(07.12.17)
Vkn olmadikca olmuyor o.. bin turlu kayit aliniyor sirkete dair. Yani cevap: hayir
0
lcha
(07.12.17)
Farkı kredi limiti genelde daha yükseğe çıkıyor. Bankadan ticari işler için teminat mektubu alabiliyorsun. Kötü tarafı ise bireysele göre her işlemden çokça para kesmeleri.

Bir firmaya sahip değilsen açamazsın zira firma belgeleri istiyorlar
0
neysene
(07.12.17)
(13)

Ot gibi yaşadığını düşünmek

sack jparrow
Yapacak birşey bulamıyorum.moralim altüst oluyo düşündükçe. Yani bi heyecana neden olacak hiçbirşeye sahip değilim. Film kitap odaklıydı 1 sene önceye kadar 5 ay boyunca seyrekleşmeye başladı bu hobilerim de. Boş hissediyorum belli süredir. Hayata anlam katabileceğim birşeyler istiyorum. Ne yapmalıy
Yapacak birşey bulamıyorum.moralim altüst oluyo düşündükçe. Yani bi heyecana neden olacak hiçbirşeye sahip değilim. Film kitap odaklıydı 1 sene önceye kadar 5 ay boyunca seyrekleşmeye başladı bu hobilerim de. Boş hissediyorum belli süredir. Hayata anlam katabileceğim birşeyler istiyorum. Ne yapmalıyım. Üniversite hazırlık öğrencisiyim 5 e kadar dersim oluyor sabah 10 dan.
0
sack jparrow
(07.12.17)
spor tabi ki.
0
sedat peker in yegeni
(07.12.17)
Hayatın anlamını boş ver. Mezun olunca işsiz kalmamak için iyi seviyede İngilizce ve en az bir farklı yabancı dil bilmelisin. Almanca, Fransızca gibi. Eğer mühendislik öğrencisiysen bilmen gereken onlarca paket program var. Bunların kurslarına git ve sertifika al. Kendi alanını keşfetmeye çalış. Spor yap. Ben karateye 21 yaşında başladım. Hala devam ediyorum 4. sınıfta olmama rağmen. Yaklaşık 1 ay kadar önce klasik gitar kursuna başladım. Hobi bulmak senin elinde ama önce eğitim önemli. 5 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Kendini geliştirmeye çalış. En az 50 kitap bitir mezun olana kadar. Yapılacak bu kadar şey varken yapacak hiçbir şey bulamamak garip.
0
dissendium
(07.12.17)
@diss bana heyecan verecek aktivite bulamıyorum aslında. Dalımla ilgili mi olmalı bu kitaplar??
0
🌸sack jparrow
(07.12.17)
insan bazen rutinlerin arasında boğuluyor. ama senin durumun bundan da biraz farklı olabilir bence. zira yaşını bilmiyorum ama üniversitenin ilk senelerindesin. muhtemelen hepimiz gibi üniversiteden beklentilerin vardı, vardır. film, kitap güzel şeyler ama sosyal hayatın ne durumda?

kişiden kişiye değişir elbette ama sosyalleşmek, eylemlerinle kendini sosyal çevrende ifade etmek iyi gelebilir. film ve kitap hakkında birileriyle konuşursun. ama bu tam olarak senin bir eylemin, aksiyonun değil. hayatın anlamını boş falan verme. hayatına anlam katmak istiyorsun. anlam katamadığı için huzursuz olan birine, dissendium acaba kendi hayatına bakıp da mı böyle şeyler salık veriyor? onun dedikleri yanlış şeyler değil ama senin sorun farklı.

sorumluluklarımız ve alışkanlıklarımızın dışında şeylere ihtiyacımız var. yeni şeyler. ama sürekli yeni şeyler bulamazsın dimi? o zaman kendi merakına göre birşeyler öğrenmeyi deneyebilirsin. hobi gibi bişeyden bahsediyorum aslında ama senin aktif yani bizzat özne olduğun ve öğrenmenin bitmediği şeyler olmalı. karate mesela güzel fikir:)

ama dediğim gibi sorumlulukların yani zaten boğuşmak zorunda olduğun şeyler dışında da uğraşlarının olması iyi gelecektir.
0
klar
(07.12.17)
simdi oyle bi haldesin ki ne yazarsam yazayim seni ikna edebilecegimi sanmiyorum :) yakin doneme kadar ben de ayni halet-i ruhiye icerisindeydim. kendiliginden, bir kac ufak gelisme neticesinde bitti-gitti.

bulama bi sey, birak bi donem de boyle gitsin. emin ol bi kirilma noktasi olacak ve normale doneceksin.
0
alessea
(07.12.17)
Alanınla ilgili olur. Roman olur. Şiir olur. Benim ukulele çalmayı öğrenip, YouTube'ta kanal açmış arkadaşım var. Bunların hepsi uğraş. Yukarıdaki arkadaş kendinden mi örnek veriyor demiş. Evet, kendimden örnek verdim. Sen istediğin sporu seçebilirsin. Hayatın anlamını boş ver diye şunun için dedim. Büyük ihtimalle daha ekonomik özgürlüğe sahip değilsin. Öğrenciyken hayatın çok dar bir kısmını yaşıyorsun. Bu döneme bakarak hayat hakkında fazla düşünme demek istiyorum. Umarsızca yaşaman, keşfetmen gereken zamanlar. Aşık falan olursan dediğimi anlayacaksın. Anahtar kelime keşfetmek.
0
dissendium
(07.12.17)
film ve kitaplara hobi gözüyle bakıyorsan sende zaten bir problem var demektir.
0
bohr atom modeli
(07.12.17)
sana katılıyorum, intihar fikri zihnimi terk etmiyor, arkadaşların hepsi doğru şeyler söylemiş, bişeyleri değiştir de ne değiştirirsen değiştir. harekete geçmessen sonrası iyiye gitmiyor. beklentilerini en aza indir kendini sev.
0
firemanjonny
(07.12.17)
Spor yap.
20'li yaslarin basinda adam akilli spor yapmis olan insanlar daha gec cöküyor.

Imkanin varsa yabanci dil kursuna git, kendine mesleki anlamda ileride deger katabilecek seylerin pesinde kos. Vakit nasil gecer anlamazsin bile.
0
chitosan
(07.12.17)
dilemma of subscribtionability
(07.12.17)
kimse yazmamış sanırım ama kız veya erkek arkadaş bulmayı düşünmedin mi hiç? :p
0
burya
(07.12.17)
@burya öyle sanırım farkındayım. Peki bu haldeyken bulabilmek büyük başarı olmaz mı benim için?
0
🌸sack jparrow
(07.12.17)
Şu an ki aklım olsa tek yapacağım şey en az iki dile sahip olup mesleğimi bu boktan ülkeden uzakta medeni bir ülkede yapmak olurdu.
0
neysene
(07.12.17)
(2)

btc/dolar ile paribu tl arasındaki uyumsuzluk, nereden takip etmeli?

novotni
investing'den baktığımda 14600 dolarlık btc 14100 dolara düştü. paribu'daki değer ise 67000'den 59000'e düştü. sonra dolar bazında düşmeye devam etti 13500 seviyelerine indi ama paribu'daki değer 62000'e çıktı.sorular:-paribu'daki değer neden direkt dolar/tl karşılığı değil? 14000 dolar kabaca 54000
investing'den baktığımda 14600 dolarlık btc 14100 dolara düştü. paribu'daki değer ise 67000'den 59000'e düştü. sonra dolar bazında düşmeye devam etti 13500 seviyelerine indi ama paribu'daki değer 62000'e çıktı.

sorular:

-paribu'daki değer neden direkt dolar/tl karşılığı değil? 14000 dolar kabaca 54000 olması laızm.

-btc dolar bazında düşmeye devam ederken paribudaki tl değeri nasıl olur da artar? buradaki değerleri borsadaki alıcı-satıcılar mı belirliyor?

-btc dolar bazında düştükten çok sonra paribu bir anda takır takır düşürmeye bnaşladı. dolar bazında düşüşü takip edip erken davransaydık çok rahatlıkla satış yapabilirdik. bu gecikme saçma değil mi?

-anladığım kadırıyla her ne kadar paribu ile işlem yapsak da btc gerçek değerini başka bir yerden takip etmemiz lazım. burası neresi?
0
novotni
(07.12.17)
türk borsalarındaki kurlar yüksek görünüyor.
her borsada alım satım işlemleri farklı olduğundan fiyatlar da değişebiliyor.
0
veritaslibertas
(07.12.17)
Şu sayfadan paribu da dahil 400 ayrı borsadaki bitcoin fiyatını görebilirsin.

coinmarketcap.com
0
zombi
(07.12.17)
(1)

bitfinex cüzdan

contavolta
şimdi burada bi miktar ethereumum bulunmakta. bunları güvenli bir şekilde nasıl saklayabiliriz? hiç cüzdan adresi falan göremiyorum sitede. bir de sizin şu kadar eth'niz var falan diyede yazmıyo galiba ya da ben göremedim. yoksa yediler mi benim eth'leri bilemedim.not: acemiyim.
şimdi burada bi miktar ethereumum bulunmakta. bunları güvenli bir şekilde nasıl saklayabiliriz?

hiç cüzdan adresi falan göremiyorum sitede.

bir de sizin şu kadar eth'niz var falan diyede yazmıyo galiba ya da ben göremedim. yoksa yediler mi benim eth'leri bilemedim.

not: acemiyim.
0
contavolta
(07.12.17)
myetherwallet.com adresinden ether cüzdanı oluşturun.

Oluşturduğunuz adrese Bitfinex'de BTC withdrawal yapın.
0
malheiros
(07.12.17)
(2)

Tether (USDT)

thought without words
Uygun rakamdan tether alabileceğim site var mıdır, güvenilir borsa veyahut?
Uygun rakamdan tether alabileceğim site var mıdır, güvenilir borsa veyahut?
0
thought without words
(07.12.17)
Tether'in uygun rakamı diye bir şey yok. USDT = 1 USD zaten.
0
zombi
(07.12.17)
Binance var.

goo.gl
0
kamile necaset
(07.12.17)
(6)

Güvenilir bitcoin olayı

basubadelmevt
Paribu ile başlıcaktım,çöktü filan demişler en son ekşide.Sizce en güveniliir hangisi bitcoin almak için?Çerez alımlarla işim olmaz, yüklü giricem, her kafadn bi ses çıkmış. Tavsiyeleri bekliyorum.
Paribu ile başlıcaktım,çöktü filan demişler en son ekşide.Sizce en güveniliir hangisi bitcoin almak için?Çerez alımlarla işim olmaz, yüklü giricem, her kafadn bi ses çıkmış. Tavsiyeleri bekliyorum.
0
basubadelmevt
(07.12.17)
edit:Uzun vadede tutucam parayi.Alim satim veya altcoinle isim yok
0
🌸basubadelmevt
(07.12.17)
tether alma şansınız varsa tether ile bittrex'ten alın derim hocam.
0
thought without words
(07.12.17)
kolaybitcoinal.wordpress.com
0
for the record
(07.12.17)
alıp saklayacaksan komisyonu en düşük olandan alıp elektronik cüzdana koyabilirsin,elde harici harddisk gibi taşınanları da var,uzun şifrelerle giriliyor
0
essoist
(07.12.17)
Paribunun nesi kötü bilmiyorum. Paribu/btcturk/koinim üçlüsünden hangisini hoşuna gidiyorsa oradan al. Zaten uzun vadeli tutacaksan borsada tutmayacaksın. Cüzdana çekmen lazım.
0
zombi
(07.12.17)
btcturk sanırım en iyisi türklerden.

iota ve diğer altcoinler için binance: goo.gl
0
kamile necaset
(07.12.17)
(2)

Almanya'dan ABD vizesi almak

patates
Merhaba,Berlin'deki ABD Büyükelçiliğine ABD vizesi almak için başvuracağız. Türk vatandaşıyız.Çıkması ne kadar sürüyor?
Merhaba,

Berlin'deki ABD Büyükelçiliğine ABD vizesi almak için başvuracağız. Türk vatandaşıyız.

Çıkması ne kadar sürüyor?
0
patates
(07.12.17)
Genel olarak görüşmede vize onaylanırsa ve ek soruşturmaya takılmazsa 3 iş gününde çıkar.
0
cakabo
(07.12.17)
yaklasik 2 ay once berlinden basvurdum, tam da vize krizinin patladigi gun. basvurdugum tarihten randevu aldigim tarih arasinda 10 gun, randevu gununden vize ve pasaportumu aldigim gun arasinda 5 gun gecti. zaten randevu gununde vize alip almadigimi soylemislerdi.
0
emrahday
(07.12.17)
(3)

su tv nasil ?

kamyonsans
daha once sormustum, baba-dayi ikilisinin ara sira ofiste izlemek icin alacaklari tv;https://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/philips-32pfs4132-12-32-inc-80-cm-full-hd-led-tv-317389963#product-catalogbu model nasil ? dikkat etmemiz gereken bir sey var mi ? (not: modeli degistirdim)buna bir de binad
daha once sormustum, baba-dayi ikilisinin ara sira ofiste izlemek icin alacaklari tv;

urun.gittigidiyor.com

bu model nasil ? dikkat etmemiz gereken bir sey var mi ? (not: modeli degistirdim)

buna bir de binada ortak uydu yok sanirim, buna bir de soyle bir sey alsak isimizi gorur mu ?

www.hepsiburada.com
0
kamyonsans
(07.12.17)
32" için philips'e fazla gibi, şuraya baktım www.hepsiburada.com
bunlar da normalde daha ucuzdur ama en azından 50-60 daha koyup full hd samsung daha iyi olabilir. aynı tip lg 790 falan. n11 falan daha ucuz olabilir.

alttaki iş görür, aşağı yukarı hepsi aynı zaten o skalada.
0
passion rules the game
(07.12.17)
(not: modeli degistirdim)
0
🌸kamyonsans
(07.12.17)
32 alma en az 39-40 al 32 de birşey seyredilmez çocuk tv si.
0
jamswety
(07.12.17)
(6)

Dunya siyasetini bu liderler mi belirliyor?

deveyi diken adamin ta kendisi
Sizce de dunyanin gidisatini Trump, Putin, Merkel ve Erdogan mi belirliyor sizce se?Politik durusumuzu bir kenara koyacak olursak, dogru ya da yanlis bu liderler arasinda bizden de birinin olmasi aslinda buyuk bir olay degil mi? Not: apolitik
Sizce de dunyanin gidisatini Trump, Putin, Merkel ve Erdogan mi belirliyor sizce se?

Politik durusumuzu bir kenara koyacak olursak, dogru ya da yanlis bu liderler arasinda bizden de birinin olmasi aslinda buyuk bir olay degil mi?

Not: apolitik
0
deveyi diken adamin ta kendisi
(07.12.17)
onların belirlediğini hiç sanmıyorum, belki kısmen, çünkü asıl belirleyen kişiler muhtemelen perde arkasındadır, ve de bunların ellerindeki para ve güç üsttekilerden çok daha fazladır. bir parçasını da hangi ülke veya hangi siyasetçi olursa olsun yemlemek için kullanıyorlardır.
0
passion rules the game
(07.12.17)
Evet büyük olay. Ama bizim ileri görüşlü muhaliflere göre Erdoğan onlardan olursa bu daha büyük bir olaydır. O zaman - bizden biridir- diye bakılır.
Hepsi bir yana siyasi ekonomik sosyal kültürel vs. hepsinin temelinde belirleyici olan din/inançtır. Tarih Bilimi bunu bize çok iyi anlatır.
0
1adam
(07.12.17)
bu listede hindistan:Ram Nath Kovind, cin:Xi Jinping, guney kore: Moon Jae-in baskanlari dahil edildiginde, hele ingiltere, israil, fransa, iran gibi ulkeler dahil edildiginde erdoganin etkisi daha cok bolgesel kaliyor. Elbette suriye, irak, azerbaycan, balkanlarda etkinligimiz olsun, yani basimizda. ama bu etkinlik icin tum dunya siyasetine yon veriyor demek cok iddiali bir soz olur. Daha cok global anlamda dunya siyasetine etki eden ulkeler abd, cin ve rusya. ekonomik olarak etki edenler ise abd, hindistan, cin, japonya, almanya.
0
emrahday
(07.12.17)
Siyasi liderler genelde o anki duruma göre genellikle reaktif nadiren proaktif oluyor. Uzun vadeli planlar, stratejiler geliştirmek bireylerin değil kurumların işidir.
0
amortisman
(07.12.17)
Hayır. Senin böyle düşünmeni istiyorlar.

Lider sadece figür. Onların arkasındaki danışmanlar ve lobilerin çıkarları doğrultusunda işleyen bir sistem var.

Sen petrol şirketi sahibisin mesela, diğer petrol şirketleri ile birlik olup siyasilere baskı yapıp çevresel protokolleri imzalamamalarını falan sağlıyorsun. Para yönetiyor dünyayı.
0
bos gezenin bos ustasi
(07.12.17)
Dunya siyaseti, bu liderleri belirliyor.

Arada cikintilik yapip, kendisinin bir seyleri belirledigini zannedenler cikiyor, malum sahislar gibi. Taraftarlari da oyle zannediyor.

Chavez de gundem olurdu hep. Birak dunyayi, venezuela'yi super guc falan mi yapti? Bir yaraya merhem mi oldu? Bizimki de oyle... "bagir cagir nutuk at"la olmuyor o isler.
0
runagain
(07.12.17)
(29)

Bir acaip etik sorunsali

terastaki havlu
Bir sene kadar once duyurudan tanistigim bir abinin yonlendirmesiyle ticari bir girisim kurdum.sagolsun adim adim yol gosterdi ne zaman acemilik ceksem yardimci oldu.guzel de para kazaniyorum kucuk bir yerde yasamama ve o abinin tavsiyelerinin aksine iste korkakca hamleler yapmama ragmen.isi kurarke
Bir sene kadar once duyurudan tanistigim bir abinin yonlendirmesiyle ticari bir girisim kurdum.sagolsun adim adim yol gosterdi ne zaman acemilik ceksem yardimci oldu.guzel de para kazaniyorum kucuk bir yerde yasamama ve o abinin tavsiyelerinin aksine iste korkakca hamleler yapmama ragmen.isi kurarken sakayla karisik benim oldugum sehre gelip kurmadigin surece bu isi her zaman yardimci olurum demisti.benim de o sehirle zaten hic ilgim yoktu. Ama kismet iste.simdi ailevi sebeplerle oraya tasinmam gerekiyor.isten de cok memnunum.isteki isigi goren ablam ve enistem de ise yatirim yapacak isi buyutecegiz.
Yardimci olan sozlukcu abiye utana sikila bunu haber verdim mesajla.hic cevap yazmadi.ilk defa boyle bisey yapiyor.belli ki bozuldu gucendi.ama oraya tasinmak zorundayim.bu isten de umdugumdan cok fazla kazaniyorum vazgecme sansim yok. Ama bu abinin gonlunu de almak istiyorum.nasil yapabilirim.icim hic rahat degil.
0
terastaki havlu
(07.12.17)
ortaklik teklif et?
0
pilav
(07.12.17)
iş başka aşk başka demişler ama oraya gidip abinin müşterilerini çalacaksınız kısmen. kazandığı parasını alacaksınız. bu yüzden başka seçenek olmadığını, bu işe sizin de emek verdiğinizi söyleyin. işi daha oraya taşımadan önce bir çay, kahve ısmarlayıp oturup güzelce konuşun. en iyisi ortaklık bence de.
0
dedimmidemedimmi
(07.12.17)
Valla ben çok gücenirdim onun yerinde olsam. İş başka aşk başka ama o olmasaydı bu işte başarılı olamayacaktın kuvvetle muhtemel. Yapılan ayıp mıdır bilmiyorum ama üzücüdür.
0
mezarkabul
(07.12.17)
Yapılan ayıptır net.

Taşınmama şansı varsa onu zorlardım ben. Ortaklık çözüm değil maalesef.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(07.12.17)
Adamin ortakligima ihtiyaci yok ki.ve evet bu isten para kazanilacagi o olmasa aklima bile gelmezdi.adam sadece fikir vermedi isi a dan z ye ogretti.kaderin cilvesi resmen oraya tasinma mecburiyetim.sanki birine kazik atmis hissi yasiyorum.yuzde yuz icimi rahatlatmam lazim.
0
🌸terastaki havlu
(07.12.17)
madem is güzel, ablanız da yatırım yapacak siz kalın taşınmayın...
0
strawberry first
(07.12.17)
Hem bu işi başarılı bi şekilde sürdürüp hem de gönlünüzü hoş tutmanız mümkün değil gibi görünüyor. İşinizi tabi ki yapacaksınız, burası insanlara o kadarcık özgürlüğün şimdilik sunulduğu bir ülke ama o kişiyle konuşmayı bir kez daha deneyin, bir şekilde ulaşın. Ona en azından bu kadarnı borçlu olduğunuzu unutmayın.
0
norek
(07.12.17)
Adam sana onun ekmegine mani olmadigin muddetce yardimci olacagini soylemis ve sozunu tutmus. Ben o abinin yerinde olsam cok kotu hissederdim. Yaptigin hic etik degil. baslangicta bahsedilen kosullari cigniyorsun.
0
tezek
(07.12.17)
Belki de ilk defa bir konuyu okuyup bitirdikten sonra yazacak bir fikrim yok, ne biçim iş gerçekten.

İnşallah hüsnü kuruntu yapıyorsunuzdur da mesajı görmemiştir, ''aaa harbiden mi, ne güzel haber, hoş geldin o zaman, aşk olsun ne gücenmesi, hem rekabette bereket vardır'' gibisinden bi şeyler söyler. Ya da yine inşallah hüsnü kuruntu yapıyorsunuzdur da oturduğunuz muhitlerin arasındaki mesafe kazanç bakımından birbirinizi hiç etkilemez.

Yoksa bilmiyorum, karşılıksız bir yardımla size güzel bir ekmek kapısı edindirmiş kişiye bunun karşılığında hediyeniz bu olacak düşünsenize. Kârına ortak olmak.
0
onemoremile
(07.12.17)
Ailemden biri hasta ve tedavisi orada yapilacak.benim destegime ihtiyaci var.tasinma mecburiyeti var.onun yasadigi yer buyuk.ikinci isyerini kaldirir ama abi orda imparator gibi para basiyor.ben mi ona zarar veririm yoksa golgesinde mi kalirim belli degil.kesin olan tasinma mecburi ve bu isten vazgecemem.ama abiyle helallesmem sart.
0
🌸terastaki havlu
(07.12.17)
işin pazarı bu kadar küçük mü ki adamın elindeki müşterileri alasın? rekabet kaliteyi getirir, yoluna çomak sokmadıktan sonra faydan bile dokunabilir. belki de seni değil onu tercih edecekler çeşitli sebeplerden, bilemeyiz. zaten aksi durumda ne olacak ki, işsiz kalmayı mı seçeceksin? sana bu iyiliği yapan insan bunu kabul edecek mi, orası da var.

bunu bu şekilde yüz yüze anlat abiye, ya da gördüyse gelsin buraya, sizi orta yolda buluşturalım. iş nedir ne değildir bişey anlamadım ama senin iyi niyetin ortada, abi zaten iyi niyetle bu işi sana söylemiş. bence tatlıya bağlanır orta yol bulunur.

sonradan cevap eklemişsin; tamam madem adam imparator, sen bu saatten sonra onun işine geldiğin gibi ket vuramazsın ki. anca çok agresif reklam meklam yapman lazım, onu yapmayıp kendi ekmeğine bakacaksan hiçbişey olmaz. buradaki "delikanlı" tiplere bakma sen, gören de şövalyelik döneminde yaşıyoruz sanır. napacak adam taş mı yesin, kaderin bi cilvesi işte, orta yol bulunacak.
0
Bruce
(07.12.17)
hiç doğru olmaz bunu yapmak. taşınmama şansın varsa onu kovala. olmadı başka iş planları düşün. yine olmadı mecbur yap ama bir şekilde ortak nokta bulmaya çalış adamla.
0
sckxyss
(07.12.17)
Iyice bunalima soktunuz beni:)
0
🌸terastaki havlu
(07.12.17)
Ayıp ötesi. Hiç uygun olmaz.
Ama kısmet işte.. diyip oraya taşınmayı planlıyorsun. Madem bu sadece ailevi sebep ise işi neden orada kurmayı planlıyorsun?
Çok ayıp çok.
0
1adam
(07.12.17)
Valla belli ki adam İstanbul’da değil. Sağlık tedavisi için İstanbul dışında bir yerde istanbul’dakinden daha iyi hizmet alacağın da şüpheli. E iyi de para kazanıyormuşsun. O halde aileni İstanbul’a gidip tedavi almaya ikna et.
0
sen git ben geliyorum
(07.12.17)
modern brütüs
0
burya
(07.12.17)
Adamla ortak ol
0
baldur2
(07.12.17)
açmaktan başka şansın olmadığını varsayıyorum.

hadi ilk ay kurmaydı, reklamdı ıvır zıvır olsun. ikinci aydan itibaren üç ay için elde ettiğin net gelire ve eğer kaybettiyse abinin kaybına bakarsın. müşterileri başka kanallara dağılsa bile sana gelen bellidir, üç aşağı beş yukarı gönlünü alırsın. tabi müşteri sayısı sabit veya işte talep elastik ise zor. 3 ayda da net bir fikre ulaşmak zor aslında ama kısa dönemli işte. uzun bir süre lazım zaten net etkileri görebilmek için.

başka satıcılar da varsa çok dert etmeye gerek yok gibi, serbest piyasa mantığında isteyen pazara girip çıkıyorsa başkası da girebilirdi. ama etik değil, o ayrı konu.

sektörü de anlamadım yani pezevenklik mi nedir :D - nasıl bir satıcı daha girince abi küsüyor, monopol mü olmuş :D kartel kurarsınız olmadı :)
0
passion rules the game
(07.12.17)
@passion valla sektörü ben de merak ettim :)
0
mezarkabul
(07.12.17)
@passion rules the game: sektör tahminine bayıldım. torbacılık falan geldi benim de aklıma nedense :) breaking bad made in turkey vakası mı yaşanıyor haydaaa
jk jk
0
burya
(07.12.17)
Turkiyede torbacilardan baska para kazanan yok mu.hem mevzu isin noldugu degil.bu gonlu nasil alacagim.
0
🌸terastaki havlu
(07.12.17)
Valla sektörü merak ettim ben de. nasıl bir iş ki akla gelmeyip çok para kazandırıyor.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(07.12.17)
Arkadasim burda bir komsum kayatuzu ve kayatuzu lambasi satiyor.sehirde tek.bu herkesin aklina gelir mi.ama o da iyi kazaniyor.amma paranoyaksiniz.
0
🌸terastaki havlu
(07.12.17)
Başka seçenekler her zaman vardır, bakınca görebilirsin.
Başını yastığa koyduğunda seni rahatsız hissettirecek hiç bir şey yapma. Hayat uzun, huzur yoksa başka hiç bir şeyin anlamı olmaz.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(07.12.17)
muhtemelen bu olay nedeniyle bir daha kimseye iyilik yapmayacak...

o size bir seçenek sunmuş "benim olduğum şehre gelip kurmadığın sürece" demiş, siz de muhtemelen "olur mu öyle şey" dediniz. şimdi yaptığınız tabi ki etik değil.

ha para kazanılan bir işi bırakmak kolay mı, o da değil. fakat sorunun cevabı tek.
0
her giriste sifresini unutan adam
(07.12.17)
kimse de dememiş ki niye taşınıyon? para kimde? sende, o halde senin borun öter karşim, ben gitmiyom dedin mi o konu kapanır.
0
selam
(07.12.17)
'Gönlünü almak' diyerek bile ayıp ediyorsun.
İşlerin rast gitmez bence, o zaman elinde ne kalır?
0
sadegazoz
(07.12.17)
Benim de icim hic rahat degil ama tasinmaya da mecburum.
0
🌸terastaki havlu
(07.12.17)
Sen içini rahatlatmaya gelmişsin ama olmaz. Adamın gönlünü Alman da çok zor. Başta şart koşmuş işte benim şehre gelmemen şartıyla diye. Şimdi başkalarına da yardım etmeyecek adam .
0
mezarkabul
(07.12.17)
(3)

Amasra'da nerde kalalım?

gakgul
Yılbaşı tatilini Amasra'da geçirmeyi düşünüyoruz. Ufak sakin bi pansiyon yeter bize. Daha önce kaldığınız yerler varsa önerileri alabilirim.
Yılbaşı tatilini Amasra'da geçirmeyi düşünüyoruz. Ufak sakin bi pansiyon yeter bize. Daha önce kaldığınız yerler varsa önerileri alabilirim.
0
gakgul
(07.12.17)
Biz Turizm otelcilik uygulama otelinde kalmıştık. İyiydi. Bayağı bir yıl oldu tabi.
0
Lim5
(07.12.17)
defalarca gittim hep farklı yerlerde kaldım. en son ayışığı pansiyon'daydık, manzarası efsane, konumu şahane, fiyatı uygun.

www.neredekal.com
0
robin crusoe
(07.12.17)
emek pansiyonda kalmıştık. çok çok güzeldi
0
neda22
(08.12.17)
(2)

Windows 10 format sonrası driver hk.

m3mphis
Selamlar.Pc'ye format atacağım. Daha önce windows 10'un saçma sapan driver yüklediği olmuştu. Ben de manuel yüklemiştim. Bu konu için kullandığınız bir program var mı? Takır takır doğru driver'ları yükleyen?Teşekkürler.
Selamlar.

Pc'ye format atacağım. Daha önce windows 10'un saçma sapan driver yüklediği olmuştu. Ben de manuel yüklemiştim. Bu konu için kullandığınız bir program var mı? Takır takır doğru driver'ları yükleyen?

Teşekkürler.
0
m3mphis
(07.12.17)
W10 tüm driverları doğru kuruyor aslında. Driver Booster dene olmadı laptop markasına modeline göre resmi sitesinden tek tek indir.
0
imelih
(07.12.17)
slimdrivers gayet başarılı. zamanında hep onu kullanırdım. şimdi ekran kartı hariç diğer sürücüleri windows yüklüyor zaten, yine de bilgisayar üreticisinin sitesinden bakıyorum ben.
0
kutukcu
(07.12.17)
(5)

Paribu hacklenirse napariz?

xu
Local Wallet önerisinde bulunmuş uzmanlar. Nereden nasıl açarım local Wallet öneride bulunabilir misiniz? Sanırım 10000 TL'lik bitcoin daha alacağım o yüzden tirstim ya paribu hacklenirse diye
Local Wallet önerisinde bulunmuş uzmanlar. Nereden nasıl açarım local Wallet öneride bulunabilir misiniz? Sanırım 10000 TL'lik bitcoin daha alacağım o yüzden tirstim ya paribu hacklenirse diye
0
xu
(07.12.17)
dün nicehash mi ne hacklendi, 62 milyon dolarlık btc gitti diyorlar. adamlar kendi bile yapmış olsa kanıt yok.
local wallet'ı pek bilmiyorum ama ilgili haberlere bakarsan muhtemelen koruma için yöntemler önermişlerdir.
0
passion rules the game
(07.12.17)
Eğer alıp uzun süre durmak üzere kenara atacaksan, paper wallet'a yolla. Telefon cüzdanı, sitelerdeki cüzdanlar, usb cüzdanlar falan hepsi hikaye.

Fakat, al-sat yapacaksan veya altcoinlerle oynayacaksan sitede durması gerekli yoksa transfer ücretlerinden zararın olabilir.

Paper Wallet: github.com
0
malheiros
(07.12.17)
@malherios site İngilizce. Biraz detay verebilir misin? Buraya attım diyelim bitcoini zamanı gelince nasıl bozduracam? Ve Enpara hesabıma aticam?
0
🌸xu
(07.12.17)
screenshots.firefoxusercontent.com
Clone or Download / Download Zip seç. Zip indikten sonra klasörü masaüstüne aç. içindeki index.html'yi çalıştır.

Açılan ekranda, sağ taraftaki bar dolana kadar, mouseunu rastgele gezdir: screenshots.firefoxusercontent.com

Bar dolunca yeni sayfaya otomatik olarak atacak: screenshots.firefoxusercontent.com

Yukarıdaki sekmeden Paper Wallet'a tıkla.

BIP38'i seç. Yanındaki kutuya bir şifre yaz ve Randomly Generate tuşuna tıkla. Cüzdanın oluştu.

PUBLIC kısmı para alma kısmıdır ve herkese verebilirsin.

PRIVATE kısmı para çekme kısmıdır. PRIVATE keyini ve şifreni bilen kimse cüzdanını boşaltabilir. O yüzden private kısmını ne kimseye göster, ne de harhangi siteye ekle.

QR kodlu kısımları da kaydetmene gerek yok. Sadece cüzdan adreslerini bir yere yazsan kafi.

Senin public cüzdanına -örneğin Paribu'dan- BTC transferi yapacaksın ve senin az önce yarattığın cüzdanda saklanacak.

Para göndermek için ise örneğin -örneğin- Blockchain.info sitesine kayıt olup, private cüzdanını ekleyip, Paribu'ya veya başka yere BTC transferi yapacaksın.

Fakat yukarıda dediğim gibi Private Key'i 1 kere kullanılan cüzdan güvensiz hale geliyor. O yüzden, cüzdanından bir kısım BTC'yi bozduracaksan eğer:
1. Paribu'ya bozduracağın kısmı gönder.
2. Wallet generator'dan yeni cüzdan adresi yarat ve kalan kısmını da yeni cüzdana gönder
Tabii bunlardan transfer ücreti kesiliyor. Yani 100TL'ik btc alıp oraya buraya yeni cüzdanlara gönderirsen zarar edersin.
0
malheiros
(07.12.17)
Bu duyuruyu silmezsen sevinirim:==)
0
basubadelmevt
(07.12.17)
(4)

kimi dinleyelim arkadaş ..

firemanjonny
Yahu bu Rıza Sarraf, Haka Atilla davasını kimden izleyelim. Cüneyt Özdemir yanlı diyorlar, Zeyno Erkan kimin nesidir, güvenilir mi, yabancı gazetecilerin tweetlerini okuyorum da ingilizcem o kadar kuvvetli değil bi sürü hukuki terim var. Şöyle 5 yaşındaymışım gibi anlatacak biri olsa da dinlesem, iş
Yahu bu Rıza Sarraf, Haka Atilla davasını kimden izleyelim. Cüneyt Özdemir yanlı diyorlar, Zeyno Erkan kimin nesidir, güvenilir mi, yabancı gazetecilerin tweetlerini okuyorum da ingilizcem o kadar kuvvetli değil bi sürü hukuki terim var. Şöyle 5 yaşındaymışım gibi anlatacak biri olsa da dinlesem, işim gücüm olmasa kalkıp mahkemeye gidecek kadar bilgi kirliliği var. Yakanıza yapışıp özet geç piç dicem en sonunda.
0
firemanjonny
(07.12.17)
twitter.com

bu arkadaşı takip et. Adam Klasfeld‏'ın çeviriyor tweetlerini.
0
blue eyes white dragon
(07.12.17)
Zeyno Erkan, gayet açık sözlü geldi bana. gördüğüm kadarıyla önce duruşmadan aldığı notları veriyor ardından "şimdi yorum yapacağım, yorum istemeyen kapatsın" diyor. videoları dik çekmese izlenir.
işini ne yapacaksın bilmem ama Birleşmiş Milletler'de çalışıyormuş.
0
late viper
(07.12.17)
superb
(07.12.17)
Elif Key

Twitter hesabini takip edebilirsin.
0
chitosan
(07.12.17)
(1)

kravat

semenderr
mavi siyah alacalı 5-6 cm genişliğinde ince kravat arıyorum, bulamadım. yardımcı olur musunuz?
mavi siyah alacalı 5-6 cm genişliğinde ince kravat arıyorum, bulamadım. yardımcı olur musunuz?
0
semenderr
(07.12.17)
Siyah üzerine mavi dikine çizgili var ince kravat. Duruyor öyle hediye edelirim.
0
ismira007
(07.12.17)
(2)

'right click' nickli yazara ulaşmak

monogram
Sevgili sözlükçü dostlar,right click nickli yazara ulaşıp bana ulaşmasını söyleyebilir misiniz? Teşekkürler.
Sevgili sözlükçü dostlar,

right click nickli yazara ulaşıp bana ulaşmasını söyleyebilir misiniz?

Teşekkürler.
0
monogram
(07.12.17)
mesaj attım. duyuruyu silme
0
teknikekip
(07.12.17)
buyurun.
0
right click
(07.12.17)
(3)

ısparta'da sabahın köründe ne yapayım?

bellbane
yarın sabah 6-6.30 gibi ısparta'da olacağım. mesai başlayana kadar yaklaşık 2 saat ne yapabilirim? bir yerde oturup kahvaltı yapabilir miyim? ya da 2 saat otogarda mı takılayım? ilk defa ısparta'da bulunacağım, mimar sinan caddesi civarında olacağım.
yarın sabah 6-6.30 gibi ısparta'da olacağım. mesai başlayana kadar yaklaşık 2 saat ne yapabilirim? bir yerde oturup kahvaltı yapabilir miyim? ya da 2 saat otogarda mı takılayım? ilk defa ısparta'da bulunacağım, mimar sinan caddesi civarında olacağım.
0
bellbane
(07.12.17)
hava soğuk olur, merkezde bir pastanede kahvaltı edip beklemek en iyi fikir
0
cedex
(07.12.17)
mimar sinanın altı kafeler caddesi, kimse olmaz o saatte. 2 tane fırın var kafelerde, gir onlara çay poğaça yap
0
vhs kaseti
(07.12.17)
ben ıspartadayım. numaram 05344907276. yaz bana buluşalım :)
0
newriserh
(07.08.19)
(1)

Yazarlardan foolosopher a ulaşmak istiyorum

skidro
Yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler
Yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler
0
skidro
(07.12.17)
mesaj attım. duyuruyu silme
0
teknikekip
(07.12.17)
(9)

Aksam kadıkoyde ne yemeli

solenkol
Haftanın bu günü kadıkoyde oluyorum aksam yemeği için genelde bira+hamburger ya da atıştırmalık yapıyordum. Olmadı bastaya gidiyordum ama ikisini de canım istemiyor şimdi. Nereye gidip ne yesem??
Haftanın bu günü kadıkoyde oluyorum aksam yemeği için genelde bira+hamburger ya da atıştırmalık yapıyordum. Olmadı bastaya gidiyordum ama ikisini de canım istemiyor şimdi. Nereye gidip ne yesem??
0
solenkol
(07.12.17)
paran varsa viktor leviye git güzel bir et yemeği ye.
0
nilmiye
(07.12.17)
Çiya'ya gidebilirsiniz.
0
monogram
(07.12.17)
Express İnegöl köftecisi,

Borsam fırında pide veya lahmacun,

Pide-sun'da harika pideler

BOB'da burger veya sosisli
0
basubadelmevt
(07.12.17)
fornello var pizza için. düzgün bir yerde lahmacun denemek istersen halil var. balık pazarında da adını unuttuğum ufak, sempatik bi restoran vardı. deniz ürünü denenebilir.
0
zgrydn
(07.12.17)
bibuçuk'ta kanat.
0
piremses
(07.12.17)
hamburger diyorsanız b.o.b, mini eatery, handmade burger ve kev e bir bakın derim.
0
greenshadow
(07.12.17)
yanyalı fehmi lokantası
0
nodrama
(07.12.17)
nodrama +1
0
kisa
(07.12.17)
yanyalı fehmi + 1
0
sedat peker in yegeni
(07.12.17)
(14)

Bir kedi meselesine çözüm arıyoruz

nilmiye
Merhaba kedisever duyuru ahalisi, Biraz uzun...3 sene önce erkek arkadaşımla yaşarken sahiplendiğimiz dünya güzeli ve güzel huylu bir kedim var. Erkek arkadaşımla 1.5 sene önce ayrıldık, kediyi ben aldım. O sırada 4 senedir İstanbul'da çalışıyordum. Bu senenin başında işten ayrıldım ve freelance çal
Merhaba kedisever duyuru ahalisi,
Biraz uzun...

3 sene önce erkek arkadaşımla yaşarken sahiplendiğimiz dünya güzeli ve güzel huylu bir kedim var. Erkek arkadaşımla 1.5 sene önce ayrıldık, kediyi ben aldım. O sırada 4 senedir İstanbul'da çalışıyordum. Bu senenin başında işten ayrıldım ve freelance çalışmaya karar verip Eskişehir'e taşındım. Bu hep içimde olan şeyler açısından bir dönüm noktası oldu. Hayatımda da pek çok şeyi eledim, sadeleştirdim. Ve farkettim ki, yeni yerler görmek ve geziyor olmak dışında hiçbir şey beni heyecanlandırmıyor. Ve freelance çalışırken bunu yapma ihtimalim de var.

Şimdi, tabii ki biliyorum ki kedime karşı büyük bir sorumluluğum var. Ben de başka birinden, o 2 yaşındayken sahiplenmiştim ve o zaman inanılmaz gergin, güvensiz bir kediydi. Şimdi rahat, evinde mutlu görünüyor. Çok da seviyorum kedimi. Ama bir yandan da ben değiştim bu süreçte. Hayattan beklentim de değişti. Bu sene içinde en az 4-5 kez bir yerlere gittim. Ya arkadaşlarıma bıraktım, ya eve gelip baktılar. Ama yük oluyorum onlara da. Ve hayvan da strese giriyor bu değişikliklerden. Yanımda götürebilsem inanın yaparım ama mekana bağlı hayvanlar olduğu için bu da mümkün değil gibi. Aklıma gelen tek çözüm yolu bir yere giderken İstanbul'daki aileme bırakmak ve dönünce geri almak. Ama bu yol da hem hayvana hem bana işkence olur gibi görünüyor.

Evet, biliyorum, okuyorum burada hep. Kedisini sahiplendirmek isteyenlere kızıyoruz, mecbur olmadığını hatırlatıyoruz. Ama bir yandan insan hep aynı kalmıyor, yaşam tarzı aynı kalmıyor, değişen yaratıklarız. Bu yüzden uzun zamandır düşünüyorum. Ama bir çözüm yolu bulamıyorum. Sahiplendirmekten başka. Sahiplendirmeye de karar vermiş değilim. Sizin görüşlerinizi de merak ettim. Bir nevi günah çıkarma, yardım isteme sayabilirsiniz bunu.
0
nilmiye
(07.12.17)
3 senedir sizinle yaşayan kediyi sahiplendirmeye niyetiniz var. biz ne desek boş yani karar sizin hayat sizin, inanmayacaksınız ama kedi de sizin.
0
elorelia
(07.12.17)
@acemi istemiyorsam da bütün hayatımı adamla mı geçireyim? kocayı boşamak kediden vazgeçmekten kolay.
0
🌸nilmiye
(07.12.17)
tam çözüm bu olur mu bilmiyorum ama;

bir kedi daha edin. arkadaş olsunlar. gerçekten kedi evde tek olunca daha mutsuz oluyor, ikinci kedi herkese şart.

seyahatlerin uzun süreli değlise, atıyorum 3-4 günlük gidip geliyorsan kediler evde tek başlarına kalabilir. daha uzun süreli seyahatlerin için de komşudan rica edip eve gelip kedilere mama su koymasını isteyebilirsin, yük olacağını sanmıyorum. başka bir yere götürüp bırakma ama, o daha kötü. senin de dediğin gibi stres oluyor hayvan.

zaten kabul edelim, kediler iyi hoş ama bizi pek sallamıyorlar :) 1 ay eve uğramasan yemeği suyu olduğu ve tuvaleti temiz olduğu sürece umurunda olmayacak bir hayvan yani. en fazla canı sıkılır onun için de ikinci kedi dedim.

ayrıca @acemi +1 :D
0
istanbul kanatlarimin altinda
(07.12.17)
Ben bu tarz duyurulari görünce sahiden kızıyorum.

Sözünü ettiğiniz şey bir canlı, üstelik size bağımlı. Sahiplenirken her şeyi hesap edip öyle karar vermeniz gerekiyor. Erkek arkadaşınızdan ayrılmışsınız, sizde kalmış. Hastalık vs gibi önemli bir konu olmadıkça sırf değiştim diye kediyi bırakmak da ne demek? O zaman ilerde çocuğunuz olduğunda da ben değiştim deyip bırakın. Yaşam tarzinizin degisebileceğinı hesaba katarak sahiplenmeyi düşünecek kadar olgun olmanız gerekirdi. Oyuncak değil ki bu. Kimse size zorla da vermiyor, siz isteyerek ona yuva oluyorsunuz. Sonra da hayvanı yuvasindan etmeyi düşünüyorsunuz.
0
fraise
(07.12.17)
siz değiştiniz diye kedinizi tanımadığınız birine vermeye niyetlisiniz bizden de empati bekliyorsunuz. sizden kediyi alan kişi ona kötü davranması ya da 2 hafta sonra sokağa atsa umrunuzda olmayacak mı? ben sizin yerinizde olsam böyle bir şeyi hayatta yapmam. ille yapacaksanız ailenizden iyi bakabilecek birine,bağlantınızın kopmayacağı birine verin.
0
slow like honey
(07.12.17)
kızılmasının sebebini tam anlamamışsınız.

size oyuncak, beslenecek bir canlı gibi geliyor ama inanmazsınız, duyguları var.

çocuk yapmak ile hayvan sahiplenmek arasında fark görmüyorum ben. 80 yıl düşünürsünüz çocuk yaparken değil mi? çünkü yapınca "ben değiştim" diye veremezsiniz birilerine.

sözkonusu bir kedi olunca çok normal karşılanıyor. ilginç. bence güvenilir birini bulup hayvancağızı verin ve siz de ömrünüz boyunca bir canlının hayatına temas etmeyin derim.
0
piremses
(07.12.17)
Aramanız gereken çözüm kediniz için değil de kendiniz için olmalı.
Belki terapiye gitmeyi düşünebilirsiniz.
İyi gelir hem ruh sağlığına.

Hepimiz zamanla değişiriz ama "...o zaman inanılmaz gergin, güvensiz bir kediydi. Şimdi rahat, evinde mutlu görünüyor..." şu cümlelerden sonra kediden vazgeçmeyi nasıl düşünebilirsiniz.

Bizde de bir dönem kardeşimin rahatsızlığı nedeniyle kediden vazgeçme konusu gündeme gelmişti ama neyse ki böyle bir şeye gerek olmadan bir şekilde ikisi için de uygun ortamı sağladık. Sonra zaten kardeşim iyileşti de iyi ki kızımızı kimselere vermemişiz diye düşündük.

Bu kolay bir şey değil, büyük bir sorumluluk, özellikle de kediler gibi hassas hayvanlar için. Ben sıkıldım diyerek kurtulabileceğiniz bir şey değil bu.

Kendinize biraz zaman verin, kediyle daha fazla vakit geçirin size iyi geleceğini düşünüyorum.
Hayvancağızın düzenini bozmayın, illa istemiyorsanız eski erkek arkadaşınızla iletişim halindeyseniz ona sorun en azından kendisini bilen biriyle kalır eğer o da isterse.

Birine nasıl güvenip verebilirsiniz ki yavrucağı.
İyi düşünün lütfen.
0
mutekebbir
(07.12.17)
Nilmiyecim sen boyle eve dekor olarak kedi almistik,koltugu kanaleyi degistirdim kediyi ne yapicam seklinde sorarsan bir anda sevimsiz,nursuz bir nilmiye olur cikarsin.
Zaten biz seni bundan sonra sevmeyecegiz orasi kesin ama en azindan gercegi soylemis olman gene elle tutulur bir yan birakiyor.bunun birde kedi tuyune alerjim cikti,doktor yasakladi,bebegim oldu,anam geldi,dayim ölmüş versiyonları var.onlarin sevilecek yanlari yok.hayir simdi birde sokak kedisidir,uyuzun tekidir kimsede almaz ay bizde var gecinemiyor kimseyle diyerek markali kediyi bir soyluyorsun kendilerini kaybediyorlar,dur az severiz sonrada letgodan koyariz ikibine bunu diye.
Cogu anne baba aslinda karsi olmamalarina ragmen eve kedi kopek alinmasina carliyorlarsa iste tam bu yuzden,alip bir kac ay sevip onlarin uzerine yuk birakiliyor.hayir zaten seni besleyip bakmislar tam yasasin yakinda sektor olup giderler evden derken bu seferde kediniz kopeginizle ugrasmak zorunda kaliyorlar,ay who stemem ben evi tuy eder yalan iste size diyemiyor ki olm,kizim sen kendine bakamiyorsun kediye kopege sirtlana nasil bakacaksin.aci gercekler iste.
Hayvan sevmek zorunda degilsiniz,eskiden severken simdi bikmis olabilirsiniz,insan evladindan anasindan bikiyor yemisim kedisini diyede dusunebilirsiniz,gereksiz isler bunlarda olabilir.kimse size niye sevmiyonuz lan diyede girismeyecek ama girmeyin gunhalarina bu hayvanlarin.aldin sokaktan ,hayvanin butun direncini kirdin,muhtemel sokakya yasayacagi surede buydu ama sen onu yeniden sahiplendirdiginde sokaga donusunun yolunu acmis olacaksin.boyle.
0
duptıs
(07.12.17)
kızılmasının sebebini anlamamışsınız diyenler, ya da yeniden kızanlar olmuş. ben durumumu anlattım, şunu yapıcam şuna vericem sokağa atıcam falan da demedim. belki bir fikir veren, yol gösteren, yeni bir şey söyleyen, aynı şeyi yaşamış olan biri vardır diye düşünerek yazdım bu duyuruyu. aklıma gelmeyen bir şey öneren olur belki dedim. söylediklerinizi, kedimin duyguları olduğunu, çocuk yapmaktan farksız olduğunu zaten biliyorum. bunları bilmesem çoktan bir ilan açmış ve sahiplendirmiş olurdum. buradaki çıkmaz zaten tam olarak bu. ben hesap edemediysem de şu anki durumdayım. burada "hesap edecektin", "haketmiyorsun" falan gibi yorumlarınızın yersiz ve faydasız olduğunu siz de farkediyor olmalısınız. olan oldu, hesap etmediğim şeyler oldu.

ben de tanıdığım ve ona iyi bakacağından emin olduğum biri olmadıkça kimseye emanet edecek değilim kedimi. tanımadığım birine vereceğim varsayımını kendi tecrübelerinize göre kızmak istediğiniz için siz uyduruyorsunuz. terapiye senelerce gittim. bir çözüm olmadı. çözümün benim sabit kalmam olduğunu da düşünmüyorum.

bu arada sokaktan aldığım varsayımı nereden çıktı anlamadım. bir sokaktan alıp hayvanın direncini kırdığım suçlaması kalmıştı. kedi ev kedisi, doğduğundan beri evdeydi. karşınızdaki insanı sıfır zekalı görmeye ne kadar meraklısınız. kedilerin neden evcilleştiği, insanın bu noktadaki rolü ve kedinin çıkarları, evcil hayvanların gidişatı konusunda ben de düşünüyorum merak etmeyin. kediyi sevmiyorsun, hayvan sevmiyorsun... siz öyle dediğiniz için bunların hiçbiri gerçek olmayacak malesef.

böyle bir durumda kedimin de iyiliği için hesap kitap yaptığımı söylemem gerek. yorumlarınız için teşekkürler.
0
🌸nilmiye
(07.12.17)
ben sık seyahat ediyorum, her seferinde anneme bırakıyorum, dönüşte alıyorum. işkence olmaz o derece, yapılabilir bence, yani kediden vazgeçmekten daha iyi. kısa süreli gideceksen Eskişehir'de eminim evinde kalacak ya da gidip gelip birkaç saat bakacak birisini bulabilirsin.
0
tiny penny
(07.12.17)
Hayvanlara mal muamelesi yapan insanlardan ben de nefret ediyorum ama burdaki durum bu değil bence. Sanki duyuru sahibine fazla yüklenilmiş gibi.

Biz de 3.5 sene önce bir anda bir köpek sahiplendik ve çok istesek de aslında hiç hazır değildik o zaman. Hayvanın iyiliği için sahiplenmemiz gerekiyordu ve yaptık. Şimdi 3 senedir ne bir otele gidebiliyoruz ailece ne de aklımıza estiği anda bütün günü dışarıda geçirebiliyoruz. Hayatınıza size muhtaç bir hayvanı dahil edince ister istemez oluyor böyle şeyler ama sorsanız "pişman mısın" diye kesinlikle "değilim" derim. Bazen yapmak istediklerimizi ertelememize ya da yapamamıza sebep oluyor köpeğimiz ama kesinlikle onunla yaşamaya değer bence ne olursa olsun. Sonuçta biz onu hayatımıza dahil ettik ve gerekiyorsa hayatımızda bazı şeyleri ona göre ayarlamak zorundayız.

Kedide durum biraz daha farklı tabii. Açıkçası biraz daha kolay hatta. Hayatında sana en çok zevk veren şeyin bir anda yeni yerler görmek olduğunu anlaman falan da gayet normal şeyler bence. Tabii ki hayattan beklentileri değişebilir insanın. Eğer kedi değil de köpek olsaydı seni çok zorlardı eminim ama seyahatlerin çok uzun süreli olmuyorsa bence bir kedi daha sahiplenerek olayı çözmeye çalışabilirsin. Sen yokken kedi de sıkılmamış olur. Sen yokken ara sıra gelip yemeklerini verecek, durumlarını kontrol edecek birileri de varsa hayvanı her seyahatinde ordan oraya taşıyıp ailene bırakmana da gerek kalmaz.
0
ms brownstone
(07.12.17)
yetişkin bir kediye güvenilir bir yuva bulmak çok zor. Direkt tanıdığınız ve iyi bakacağına emin olduğunuz bir kişi yoksa; açık söyliyim kimseye güvenemezsiniz çünkü yarın öbür gün o kediyi sokağa salma ihtimalleri çok yüksek. Kediye emek veren büyüten sizsiniz ve kedi gittkçe yaşlanacak. Belki sokakta tecavüze uğrucak belki ölecek ve siz kediyi yavruyken rahata alıştırdığınız için o kedi sokakta kendisini savunamayıp ölecek. Sizi yargılamak için söylemiyorum kabul edin ya da etmeyin olacaklar olanlar bunlar; eğer ben bunları kabul ediyorum ok diyorsanız değiştim diye vicdanınızı rahatlatabilirsiniz. Ancak ileride tekrar değiştim deyip pişman olma olasılığınız çok yüksek çünkü depresyonda olduğunuzu düşünüyorum. Bu nedenle kediden önce kendi iç dünyanıza çözüm bulun derim.
0
neferkitty
(07.12.17)
iyi bakacak onu belki senden daha çok sevecek bir aile illaki vardır . ben bundan önceki bütün kedilerimi sahibinden sitesinde senin gibi ilan verenlerden aldım baktım büyüttüm yaşlandılar öldüler ya da ben sahiplendirdim .
buradan bile kedi sahiplendirdiğim oldu .
bir kedimi veterineri istedi evine aldı .
yetişkin ve ev ortamına alışmış kedi sokakta yaşayamaz çok titiz ve senin arada gidip görebileceğin şekilde sahiplendirebilirsin .
0
devilone
(07.12.17)
aklına gelen tek çözümü uygula, kediyi ailene sahiplendir. bir yere gidip döndüğünde de kediye ailenin yanında görmüş olursun.
0
altinci nesil caylak
(07.12.17)
(6)

araplar osmanlı'yı niye sevmiyordu?

Bruce
gündem alevleninice aklıma geldi, arapların osmanlı'yı sevmemesinin özel bir sebebi var mı? yoksa balkanların ayrılması durumunda olduğu gibi milliyetçilik temelli mi açıklayabiliriz? ya da işin içinde mezhep çatışması mı var; nedir?
gündem alevleninice aklıma geldi, arapların osmanlı'yı sevmemesinin özel bir sebebi var mı? yoksa balkanların ayrılması durumunda olduğu gibi milliyetçilik temelli mi açıklayabiliriz? ya da işin içinde mezhep çatışması mı var; nedir?
0
Bruce
(07.12.17)
Çünkü İngilizlerin oyuncağı oldular
0
sagin
(07.12.17)
türkler, araplar açısından hiçbir zaman tam müslüman olarak kabul edilmedi. o yüzden bizim islamcıların zannettiği gibi araplarda bir osmanlı özlemi, türklerin önderliğinde islam birliği rüyası falan yoktur ortada.
0
zgrydn
(07.12.17)
araplar esasen kabilelerden oluşan devletçikler kurmuşlardır ve bugünkü sınırların çoğu bile milliyete göre değil ingilizler tarafından kabilelere göre çizilmiştir.
araplarda ulus devlet mantığı yoktur, osmanlı'yı değil kimseyi hatta birbirlerini de sevmezler. savaşta ingilizler tarafından örgütlendiler, ancak bağımsızlıktan çok maddi kazanımlar için böyle oldu.
0
cedex
(07.12.17)
Osmanlı ve arapları bir birinden tamamen ayırmanın yolu diye böyle bir temaya ihtiyaç vardı. Asıl amaç Anadolu ile İslam bağlantısını koparmaktı. Arapların içerisindeki ajanlar bu yolda çalışıyorlardı zaten. Hala da çalışıyorlar.
Dünyanın neresinde olursa olsun bir müslüman eninde sonunda Osmanlı'nın esas kurtarıcı olduğunu anlayacaktır.

Bu arada araplar bizi sevmeyince o medeni batı alnımızdan mı öptü?
0
1adam
(07.12.17)
arap araplaşmayan türkü müslüman görmez. son yıllarda arap ülkeleriyle aramız çok iyi. bizi seviyorlarsa araplaşma yolunda attığımız adımlardan dolayıdır
0
burya
(07.12.17)
öncelikle (bkz: coğrafya kaderdir)

Kültürler de canlı türleri gibi evrim geçirirler, dışardaki şartlar insan topluluklarını ya şekillendirirler, ya da şekillenemeyecek kadar sertleştilerse yok ederler.

Jeolojide Arabistan plakası dediğimiz yarımada + ırak + suriye + güneydoğu anadolu bölgesi şeklinde olan bölge tarih boyunca çok güçlü devletlerin tam ortasında kaldı. Bu bölgedeki insanlar hiçbir zaman persler, yunanlılar veya mısırlılar kadar "kalıcı" medeniyetler kuramadılar. Ortada güçlü bir otorite yoksa kabilecilik devreye girer. Aşiret kültürünün bu bölgede kuvvetli olması biraz da bundandır. Aşiret kültürü aşırı kabileci olduğu için kendinden olmayana her kötülüğü hak görür. Güçlü olanın güçsüzü yağmalaması hayatta kalmak için normalleştirilmiştir.

Mısır harici Arap/Kürt bölgeleri ele geçirildiğinden itibaren Osmanlı için her zaman muhasebeye eksi olarak girmiştir. Zaten bölgenin kabileci yapısı yüzünden devlet otoritesi kurmak ve vergi toplamak zorken, bir de bazı kabilelerin bağlılığını sürekli olarak satın almak gerekmiştir.

Her ne kadar Osmanlı varlığı Arap kabileleri tarafından minimal hissediliyor olsa da tepenizde birinin var olması aşiret mantığına terstir. Aşiret en iyi kendi başına veya 2 - 3 büyük gücün arasında onlarla satranç oynayarak ve maksimum karı sağlayarak hayatta kalır.

Araplar'ın Osmanlı'ya ihaneti bariz bir biçimde çökmekte olan bir imparatorluğun cesedinden en büyük parçayı kapma çabasından öte değildir. Savaş sırasında Cemal Paşa'nın dağıttığı altınlar sayesinde Osmanlı tarafında kalıp, çöküş kesinleşince karşıya geçen aşiretler de vardır. Aşiretin kanununda bu hareketlerin hepsi serbesttir, hepsi hayatta kalmak ve en güçlü olmak içindir.
0
cleric
(07.12.17)
(4)

Kaybolan nüfus cüzdanı?

Apocalypse
Ceza kalkmış diyen var, 72 lira diyen var. Gazeteye ilan diyen var, gerek yok diyen var. Ne yapacağız tam olarak?
Ceza kalkmış diyen var, 72 lira diyen var. Gazeteye ilan diyen var, gerek yok diyen var. Ne yapacağız tam olarak?
0
Apocalypse
(07.12.17)
googleda şuraya yazdığın başlığı aratınca çıkan ilk linke baktın mı?
yeni-kimlik.com

Nüfus Cüzdanlarını kaybedenler için artık para cezası alınmıyor. Bu uygulama 27.01.2016 tarihinden beri geçerli bir uygulamadır. Yasada yapılan değişikli ile idari para cezası tarihe kavuştu. Yerine 2017 yılında değerli kağıt ücreti ödemeniz gerekiyor. O da 32 TL'dir.

Nüfus cüzdanınızı kaybetmeniz halinde gazeteye ilan vermek yada emniyet makamlarına müracaat etmek kişinin şahsına ait bir işlemdir. Her türlü ihtimale karşı emniyet makamlarına müracaat etmenizi veya gazeteye ilan vermenizi kişisel güvenliğiniz açısından öneririz.

çok zor oldu ama başardım, hayrını gör.
0
elorelia
(07.12.17)
Geçen yıl kaybettim, ilan falan vermedim. Önce muhtarlığa gittim sonra nüfus müdürlüğüne, 10 dakkada işim bitti, sorular sordular ve 5-6 lira aldılar o kadar.
0
mslny
(07.12.17)
ben geçen hafta kaybettim, sabah muhtara gittim, bi evrak vercekmisiniz dedim, yok dedi, direkt nüfus müdürlüğü.

nüfus müdürlüğüne gittim 1 adet biometrik fotoğraf istediler, onu tarayıp geri veriyorlar. 16 istediler. 10 dk da bitti işim.

gazeteye falan ilan vermedim ben de.

bu arada en yskın randevu pazartesiye veriyordu. ben randevusuz gittim, dediğim gibi hemen halloldu.
0
nucleon
(07.12.17)
vefalı çıktı nüfuscu abi, değiştirme yaptı yeni alım sebebini sadece 16 lira cüzdan parası verdim. ceza ya da gazeteye ilan yoktu.
0
🌸Apocalypse
(08.12.17)
(2)

aracınızı kışlık bakıma sokuyor musunuz?

denizzz
neler yapıyorsunuz soğuklar başlamadan önce? ben antifriz suyu, cam suyu vs alıp koyacaktım araca ama sonra uğraşmayayım bari bu işlerle dedim, ustaya falan mı götüreyim yoksa benzincide de hallolur mu bu işler?
neler yapıyorsunuz soğuklar başlamadan önce? ben antifriz suyu, cam suyu vs alıp koyacaktım araca ama sonra uğraşmayayım bari bu işlerle dedim, ustaya falan mı götüreyim yoksa benzincide de hallolur mu bu işler?
0
denizzz
(07.12.17)
antifiriz vs, benzinci hallediyor çoğu yerde.
0
primetime
(07.12.17)
arabanın suyu doluysa nasıl antifiriz koyacaksın içindekini boşlatmadan.Benzincide de hallederler ama dikkat et. Antifirizi lök diye dökmesinler yüzde 50 su olacak. Ayrıca daha önce arabaya antifiriz koydurmadıysan hiç koydurtma. Zaten antifiriz varsa koydurmaya ne gerek var.
0
goodman
(07.12.17)
(2)

'period expired' yerine...

suspendline
kullanım süreniz doldu gibi bir anlama gelecek bir cümlecik arıyorum. teşekkürler.
kullanım süreniz doldu gibi bir anlama gelecek bir cümlecik arıyorum. teşekkürler.
0
suspendline
(07.12.17)
session timed-out
0
gliderpilot
(07.12.17)
usage time limit exceeded, olabilir mi belki?
0
monogram
(07.12.17)
(1)

btc alım-satımındaki taker-maker mantığı nedir?

novotni
ekteki tabloya göre maker olup daha düşük komisyon vermek için:diyelimki alıcıyım, 58300 den az mı teklif vermeliyim?diyelim ki satıcıyım, 58400 den fazla mı teklif vermeliyim?mantık bu mu?
ekteki tabloya göre maker olup daha düşük komisyon vermek için:

diyelimki alıcıyım, 58300 den az mı teklif vermeliyim?
diyelim ki satıcıyım, 58400 den fazla mı teklif vermeliyim?

mantık bu mu?
0
novotni
(07.12.17)
Mevcut fiyattan işlem yapıyorsan taker. Beklentine göre pozisyon alıp düşük fiyatlı alış veya yüksek fiyatlı satış talimatı verip bekliyorsan maker oluyorsun. Amaç derinlik oluşturmak.
0
zombi
(07.12.17)
(1)

İletişimi kesmek

basubadelmevt
Zor arkadaş edinen biriyim, ilk başlarda soğuk gibi görünsem de tanıyanlar seviyor ve vakit geçirmek istiyor. Şu ana kadar belki onlarca arkadaşım oldu ama uzun soluklu ve dostluk diyebilceğim bi durum olmadı. Bunun nedenlerinden biri de o insanla ilgili bana karşı veya hayata karşı hoşlanmadığım bi
Zor arkadaş edinen biriyim, ilk başlarda soğuk gibi görünsem de tanıyanlar seviyor ve vakit geçirmek istiyor. Şu ana kadar belki onlarca arkadaşım oldu ama uzun soluklu ve dostluk diyebilceğim bi durum olmadı. Bunun nedenlerinden biri de o insanla ilgili bana karşı veya hayata karşı hoşlanmadığım bir tavır sezdiğimde direk iletişimi kesiyorum. Aramayı, sormayı bırakıyorum. Aradıklarında soğuk konuşuyorum ve bir süre hayatımdan çıkmış oluyorlar. Çoğunda izlenimim '' bi basu vardı, takılıyorduk, iyidik, kayboldu gitti''.Kırıldığım veya o insanın hayatında rahatsız olduğum durumları konuşmak yerine sessizce uzaklaşmayı tercih ediyorum. O insanda ne yaptığını bilmiyor yani.Buna rağmen sirkülasyon çok fazla, sürekli yeni yeni kişilerle tanışıyorum. Bu durum sizce neyle alakalı? Ve siz de nasıl durumlar?
0
basubadelmevt
(07.12.17)
Ben neredeyse hiç yeni kişiyle tanışmıyorum; etrafımdaki herkes iş ya da başka makul bir sebepten varolan insanlar (aile, uzun arkadaşlıklar). Tanıştığım insanlarla çok samimi olamıyorum. İnsanlardaki izlenimim de genelde hoş, nispeten soğuk bir insan olduğum şeklinde. Öyle, allahın adını verdim ki görüşelim falan diye bir talep de yok. Sağolsunlar herkes bir yerlere çağırır da %98'ine katılmam. Hayatımda varolan insanlarla görüşmek, sosyalleşmek, diğer zamanlarda hep kendi başıma takılmak yeterince keyifli olduğundan başkalarının bu düzeni bozmaya değeceğini çok düşünmüyorum.

Sorunuza cevap: insanlarla iletişimi kesmiyorum, zira kesilecek bir iletişim kurma ihtimalim en baştan çok düşük.
0
sopiro
(07.12.17)
(2)

Ankara'da yuva arayan kedicik.

FAtE
Merhaba,Bu yavruyu yaklaşık 20 gün önce sitemizde bulduk, tasmasıyla birlikte dışarı atılmış. Tertemiz, uysal, tırnak çıkarmayan kucağa gelen eve alındığında ev ortamına hemen adapte olan bir güzellik. Çocuklarla uyumlu.Geçen hafta 3 yaşında kız çocuğu olan bir aileye sahiplendirdik ancak çocuğun kı
Merhaba,

Bu yavruyu yaklaşık 20 gün önce sitemizde bulduk, tasmasıyla birlikte dışarı atılmış. Tertemiz, uysal, tırnak çıkarmayan kucağa gelen eve alındığında ev ortamına hemen adapte olan bir güzellik. Çocuklarla uyumlu.

Geçen hafta 3 yaşında kız çocuğu olan bir aileye sahiplendirdik ancak çocuğun kıskandığı ve kediye rahat vermediği için kediyi geri vermek istiyorlar. 1-2 gün süre istedik havalar çok soğuduğu için.

Kedi tahmini 9 aylık, erkek, kısırlaştırılmamış. Pofuduk olduğu için büyük görünüyor. Dışarıda korunamıyor, yağmurda bile sürekli ıslanıyordu, kurutuyorduk. Bu havada dışarıda ıslanırsa donar. Parazitleri geçen hafta yapıldı, aşılarına da tekrar başlandı.

Yer Ankara, 0554 329 99 04
0
FAtE
(07.12.17)
dışarı çıkan sahipli bir kedi olmadığından emin misiniz?
0
slow like honey
(07.12.17)
Kedi 20 günden fazla bir süre yoğun yağmur yağdığı günlerde sitede dolaşıyordu. Kaç defa kurutmak zorunda kaldık. Yetmedi site giriş çıkışına fotografıyla ilan astık kedisini kaybeden şu evin oralarda bulabilir diye, iletişim numarasıyla. Hergun sabah aksam mama icin kapiya gelir oldu.

Atılmamıs olsaydı yada umursayanı olsaydı bulurlardı diye düşünüyoruz.
0
🌸FAtE
(08.12.17)
(2)

Kombiden gelen suyla yemek yapılır mı?

masmeleddin erdogan
Kombilerin içini gören var mı, ne kadar temiz? Kombi, suyu ısıtırken suda olumsuz etki bırakıyor mu? Makarna ya da kuru fasulyeyi kombi suyuyla yapınca sağlığa olumsuz bir etkisi olur mu, var mı fikri olan?
Kombilerin içini gören var mı, ne kadar temiz? Kombi, suyu ısıtırken suda olumsuz etki bırakıyor mu? Makarna ya da kuru fasulyeyi kombi suyuyla yapınca sağlığa olumsuz bir etkisi olur mu, var mı fikri olan?
0
masmeleddin erdogan
(07.12.17)
Ben suyun tadını kokusunu değiştirdiği için kullanmıyorum. Aslında olumsuz bir tarafı yok gibi musluktan akmadan önce 2 borudan daha geçiyor o borularda da filtre var ki ben zamanla söküp temizlerim onları.
0
goodman
(07.12.17)
kombiye gelene kadar super hijyenik ortamlardan gecmiyor zaten. su saatinizin oldugu yere bir bakin isterseniz :)
0
tabudeviren
(07.12.17)
(2)

Binance

skooma
Lan ne ırz düşmanı bir borsaymış bu?! BTC az daha ucuz, IOTA vs. de var diye bir bakayım dedim, zaten azıcık gönderdiğim coin'lerimi de trade yaparken küsüratlarını işleme katmadığını fark ettim. Yani mesela abc altcoinden xyz altcoin'e işlem yaparken abc'deki küsüratları hesaba katmıyor. E, sonra o
Lan ne ırz düşmanı bir borsaymış bu?! BTC az daha ucuz, IOTA vs. de var diye bir bakayım dedim, zaten azıcık gönderdiğim coin'lerimi de trade yaparken küsüratlarını işleme katmadığını fark ettim. Yani mesela abc altcoinden xyz altcoin'e işlem yaparken abc'deki küsüratları hesaba katmıyor. E, sonra o kalan küsüratla da işlem de yapılmıyor? Tekrar abc'ye dönsem bu sefer xyz'deki küsüratlar içeride kalacak? Bu nasıl bir namıssızlıktır?!

Buradan minimum kayıpla, tüm küsüratlarıyla beraber parayı nasıl çıkartabiliriz, var mıdır bir yolu yordamı?

Edit: İşlem ücreti zaten alıyor, bir de ilaveten bu küsüratların üzerine yatıyor bu şekilde.
0
skooma
(07.12.17)
Böyle bir sıkıntı var evet. Ama çözümü kolay. İşlem hacminize göre bir biktar BNB alıp kenara atıyorsunuz ve komisyonlarda BNB kullanma seçeneğini aktif ediyorsunuz. Bundan sonra alacağınız kriptolardan 1000de 1 komisyon düşmediği için o küsüratlar oluşmuyor. Ayrıca BNB ile işlem yaptığınız için yarı oranda komisyon ödüyorsunuz.
0
shotcrete
(07.12.17)
Ne diyosunuz olm? Bipuba ne btc ne iota ne?
0
baldur2
(07.12.17)
(3)

Yuksek Lisansi Birakip Baska bir yuksek lisansa baslamak ?

zor azizim zor
Merhaba 1 yildir yuksek lisans yapiyorum. Ancak baska bir okuldan kabul alirsam o okula gectigim zaman aklimda bir kac soru var;1. 2 senede dersleri verme zorunlulugu (oteki turlu atiliniyor diye biliyorum) sifirlanip tekrardan mi baslar yoksa eski okuldakilerden itibaren mi sayar?2. Basladigim takd
Merhaba 1 yildir yuksek lisans yapiyorum. Ancak baska bir okuldan kabul alirsam o okula gectigim zaman aklimda bir kac soru var;
1. 2 senede dersleri verme zorunlulugu (oteki turlu atiliniyor diye biliyorum) sifirlanip tekrardan mi baslar yoksa eski okuldakilerden itibaren mi sayar?
2. Basladigim takdirde ve sifirdan saydiklari takdirde harc odemeye baslar miyim ?
3. Bu konuda ki uyari ve bilgilerinizi dinlemek isterim.
0
zor azizim zor
(07.12.17)
1- önceki okuldaki durumun yeni okulunu bağlamaz. eski kaydını sildireceksin zaten.
0
zgrydn
(07.12.17)
1. Sıfırlanıp tekrardan başlar.
2. Normal süre olan 2 seneyi geçmedikçe harç ödenmez.
3. Bol şanslar.
0
cinsi kisi
(07.12.17)
1.eski okul, yeni okulu bağlamaz, sıfırdan başlar.

2. tezsiz değilse, normal öğrenim süreniz sıfırdan başlayacağı için harç ödemezsiniz.

3.1 eğer benzer bölümler ise diğer okulda aldığınız ve başarılı olduğunuz dersleri yeni okulda saydırabilirsiniz-içerikleri aynı ve kredileri eşdeğer olmak koşuluyla. (ancak her halükarda yani bütün derslerinizi saydırmış olsanız bile, yeni okulun mezuniyet için gerekli kredi koşulunun en az 3/1'ini yeni okulunuzdan almanız gerekir.) bu yüzden nasıla okul değiştireceğim diye şimdiki derslerinizi sallamayın.
0
halanne
(07.12.17)
(2)

90larda bir tv yarismasi

tabudeviren
hayal meyal hatirliyorum.uc dort tane perdeyle ortulu oda vardi. perdelerin ardinda hediyeler vardi. araba, beyaz esya vs..bir odada hediye yoktu. onda da saman ve soytari gibo bir sey vardi. yani abuk bi goruntu vardi. neydi o programin adi?
hayal meyal hatirliyorum.
uc dort tane perdeyle ortulu oda vardi. perdelerin ardinda hediyeler vardi. araba, beyaz esya vs..

bir odada hediye yoktu. onda da saman ve soytari gibo bir sey vardi. yani abuk bi goruntu vardi. neydi o programin adi?
0
tabudeviren
(07.12.17)
seç bakalım ?
0
mesudiyeli mesut
(07.12.17)
Zonkk diyor muydu odada bir şey çıkmayınca. Seç bakalımdır öyleyse. Erhan yazıcıoğlu sunucu galiba
0
EasyTiger
(07.12.17)
(9)

Cex.io vs Türk siteleri

chicha
Zaman zaman Paribu'dan birkaç yüz tl'lik bitcoin alıyorum, zaten fiyatlar şişirilmiş, e bi de onu işlem yaptığım borsaya (Binance) gönderiyorum ve oradan da atıyorum IOTA alıyorum, ETH alıyorum. Komisyon ödeye ödeye paranın yarısı gidiyor...Pekiii direkt cex.io'dan kredi/banka kartımla BTC alacak ol
Zaman zaman Paribu'dan birkaç yüz tl'lik bitcoin alıyorum, zaten fiyatlar şişirilmiş, e bi de onu işlem yaptığım borsaya (Binance) gönderiyorum ve oradan da atıyorum IOTA alıyorum, ETH alıyorum. Komisyon ödeye ödeye paranın yarısı gidiyor...

Pekiii direkt cex.io'dan kredi/banka kartımla BTC alacak olsam daha fazla mı para ödemem gerekiyor? Atıyorum 200 tl'lik bir işlem hangi tarafta daha mantıklıdır?
0
chicha
(07.12.17)
btcturkten direkt eth alıp transfer etsen biraz daha düşük ücret ödersin
0
sta
(07.12.17)
Peki normalde de ETH satın alsam, ilettiğim borsada lazımsa BTC'ye çevirsem daha mı iyi?

Çünkü atıyorum BTC 10000 dolar, BTCTürk 50000 liradan satıyor.
ETH 400 dolar, BTCTürk 1800 liradan satıyor. Türk sitelerinin koyduğu fahiş farktan daha az yerim değil mi bu şekilde?
0
🌸chicha
(07.12.17)
öncelikle türk siteleri fiyatı belirlemiyor. fiyatı türk alıcılar belirliyor. size btc satan site değil. onlar sadece alıcıyla satıcıyı buluşturuyor.
0
sta
(07.12.17)
Tamam onu biliyoruz da balina kavramını da biliyorum, elinde para olan büyükbaş arkadaşlar belirliyor alıcı/satıcı pozisyonuna geçerek. Sonuç olarak Türk siteleri fahiş fiyata satıyor, soruma cevap değil son cevabınız.
0
🌸chicha
(07.12.17)
Cex'te kredi/banka kartıyla alınca %3lük komisyon var onu da göz ardı etmemek lazım.
0
oddyseus
(07.12.17)
ben hesapladım cex.io'dan kartla btc almak daha pahalıya geliyor.

0.0059 btc'yi 100$ + 3,89$ komisyon alarak 103,89$'a veriyor. bu da kurla çarptığımızda 401-402 tl'ye tekabul ediyor.

paribuya girdim baktım. aynı miktarda btc için (0.0059) 352-353 tl gibi bi rakam çıkardı.
0
contavolta
(07.12.17)
cex.io komisyonları can acıtabilir ama kredi kartı ile almak pratik.

binance en güvenlisi. önce türk borsasından btc veya eth alıcaksınız, sonra ortaya transfer edip iota'ya çevireceksiniz. üye olmak için- goo.gl
0
kamile necaset
(12.12.17)
@kamil Her Bitcoin konulu duyuruya referanslı link yapıştıracağına ne yazdığıma bi bak önce.

Binance hesabım var ki IOTA'ları oradan alıyorum, nasıl IOTA alırım da dememişim, ikinci paragraf komple gereksiz şu durumda.
0
🌸chicha
(13.12.17)
hahaha url kısaltıp ref gömmek nasıl bir çomarlıktır ya pes doğrusu.
0
oddyseus
(28.12.17)
(12)

Ağız duşu tavsiyesi

yaren
SelamDişleri elime aldım alacam. Diş ipi kullanmayı hem hiç çözemedim hem de nefret ediyorum. Ağız duşu diş tedavisinden itibaren iyi gelir diyorsanız bana fiyat performans şeysi iyi olan bi marka model tavsiye eder misiniz? Kafam çok bozuk.
Selam

Dişleri elime aldım alacam. Diş ipi kullanmayı hem hiç çözemedim hem de nefret ediyorum. Ağız duşu diş tedavisinden itibaren iyi gelir diyorsanız bana fiyat performans şeysi iyi olan bi marka model tavsiye eder misiniz? Kafam çok bozuk.
0
yaren
(07.12.17)
waterpik demişlerdi bir ara.
0
mikahakkinen
(07.12.17)
Dis ipi olmadan zor. Illaki o artiklar birikir.
0
mor oje
(07.12.17)
Duruma biraz farkli acidan bakarak,

Agiz dusu kullanmak cok zahmetli bir durum surekli yapamazsin, bir sure sonra zor gelmeye baslar.

Dis ipi olayi ise gratis de kurdanli dis ipleri var onu bir dene.

Dislerin curumesi ile ilgili de mumkun oldugunca islenmis gida yemeye bak ve sekerden uzak dur, bunu yaptigin takdir herhangi bir problem yasamazsin. Var olan curuklerde ise yaramaz bu durum.
0
kaiserr76
(07.12.17)
ben braun oxyjet kullanıyorum. memnunum.
0
kobretti
(07.12.17)
günde 2 defa doğru teknikle diş fırçalama + günde 1 defa diş ipi uygulamasının yerini başka hiçbir şey tutmaz. 6 ayda bir de diş taşı temizliği ve kontrol. en verimli yöntem bu ne yazık ki.
0
goriandrey
(08.12.17)
@dişipiciler

Bir türlü alışamadım, ısınamadım, çalışma tarzını hiç anlayamadım... diş etlerim hassas benim, en ufak bişeyde kanıyor, niye diş ipi kullanayım ki? Bi de dişin köküne doğru kaydıracakmışız vs... o kadar saçma ve zararlı geliyor ki anlatamam. Bence en azından ağız ve diş sağlığım normale dönünceye kadar diş ipi falan kullanmamak gerek. Diş ipi ne ya. 5 saat uğraşcan bi de. İşim gücüm yok...
0
🌸yaren
(08.12.17)
hekimler olarak vereceğimiz yegane tavsiye bu yönde. uygulayıp uygulamamak sizin tercihiniz.
0
goriandrey
(09.12.17)
@goriandrey

Başka hiç mi bir çözümü yok peki??
0
🌸yaren
(09.12.17)
bence yanlış diş ipini seçiyorsun.
oral b al
0
benaslindayohum
(09.12.17)
Diş etlerin rezil hâlde olduğu için kanatıyor diş ipi, diş ipinde sorun olduğu için değil. Bir kanar iki kanar üç kanar daha da kanamaz düzenli kullanınca.

Alabileceğin en iyi diş ipi de Oral-B Pro Expert Clinic Line.
0
i was made for you
(09.12.17)
dişi kanatmak kötü bir şey değil ayrıca
0
benaslindayohum
(09.12.17)
Dişlerini temizlettir. Ardından diş ipi kullandığında eskisi kadar kanamadığını göreceksin. şu anki kanamalar orada iltihap olduğunu belirtisi. diş ipi diş temizliği için çok ama çok önemli.
0
nickfury
(09.12.17)
(5)

Concerta

Lozturkmen
Merhabalar.Direk konuya gireyim. Çok çalışmam gereken bir dönemdeyim.Biraz eski halimden bahsedeyim çok hırslı bir insanım fakat hırsımı tetikleyen şey anksiyete bozukluğum. Ama anksiyete bozukluğum sınavlardaki performansımı düşürüyor. Anksiyete için antidepresan kullanıyorum 3 aydır ve eskisi gibi
Merhabalar.
Direk konuya gireyim. Çok çalışmam gereken bir dönemdeyim.
Biraz eski halimden bahsedeyim çok hırslı bir insanım fakat hırsımı tetikleyen şey anksiyete bozukluğum. Ama anksiyete bozukluğum sınavlardaki performansımı düşürüyor. Anksiyete için antidepresan kullanıyorum 3 aydır ve eskisi gibi değil kesinlikle çok kaygı duymuyorum dolayısıyla eskisi gibi çalışamıyorum. Doktor concerta yazdı anksiyeteyi hallettiğimizi düşündüğü için. Ama bu ilaç için de çevremdeki doktorlar bunu kullanacağına çalışma. Bu sürecin benim için çok önemli olduğunu tekrar belirtmek isterim. Yorumlarınızı bekliyorum. Ne yapmalıyım?
0
Lozturkmen
(07.12.17)
Ama bu ilaç için de çevremdeki doktorlar bunu kullanacağına çalışma diyor.*
0
🌸Lozturkmen
(07.12.17)
buradan bakınca ne gibi duruyor biliyor musun? "sivilcelerim geçsin diye ilaç kullanıyorum, ama ilaç bana dokunuyormuş meğer her yerim şişti, kaşınıyor. alerji oldum. alerjim geçsin diye de başka bir ilaç kullanıyorum ama sivilce ilacını da bırakmadım."

kendin üstesinden gelebileceğin sorunlarını ilaç üstüne ilaçla geçirmeye çalışmaktan vazgeç. her ilacın bin tane yan etkisi var. concerta da uykusuzluk yapacak belki, o zaman da başka ilaç mı alacaksın? ayrıca concerta sihirli değnek değil, millet üşeniyor çalışmıyor tembellik yapıyor sonra concerta atıyor. sen de bence böylesin. madem dediğin gibi çok çok önemli bir süreç, poponu kaldır masanın başına otur ve çalış.

doktor değilim tabi ama ne antidepresanı ne concertayı kullanmayı doğru bulmuyorum. yerinde olsam ikisini de bırakırdım. ama içine sinecekse duyurudan doktor tavsiyesi al ve bir de ona git. ya da çevrendeki doktorlara güveniyorsan onlara tedavi ol. belki de anksiyete bozukluğun bile olmayabilir. günümüzde her doktora gidene anksiyete bozukluğun var diyip ilacı dayıyorlar. belki danışacağın ikinci bir doktor antidepresana ihtiyacın olmadığını düşünüp onu kesecek, böylece concertaya da ihtiyaç duymadan eskisi gibi hırsla çalışmaya devam edeceksin.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(07.12.17)
concerta etkisini hemen gösteren bir ilaç olduğu için 1-2 kez kullanıp kendi kendinizi gözlemlerseniz daha iyi karar verebilirsiniz sanıırm.

ama anksiyeteye sahip insanlarda concerta anksiyeteyi çok daha arttırabiliyor, en azından bende öyle olmuştu yanında antidepresan da kullanıyordum. uzun zamandır antidepresan kullanmıyorum ve tek başına concerta gibi ilaçları içinde gerçekten gerildiğimi hissedebiliyorum. ama bu herkeste böyle olucak diye bir şey yok. ben kaygıdan çalışamadığım ilacı çok nadir kullanıyorum artık. benim de çok çalışmam gereken bir dönem ve bazen ben de şaşırıyorum.

concerta'nın kaç mg verdi bilmiyorum ama ben kaygıdan şikayet ettiğimde bana medikinet retard vermişti ama o concerta kadar kaygı yapmadı ama concerta kadar etkili değildi.
0
ruh i tibbiye
(07.12.17)
Ilk yorum icin cevabim soyle olacak, umarim yaşadığım durumu deneyimlemek zorunda kalmazsiniz disardan nasil gorundugunun farkindayim fakat olayin icinde olunca oyle olmuyor. Yorum icin tesekkurler
Ikinci yorum icin cok tesekkurler oncelikle 3-4 aydir prozac kullandigim icin bi haftadir kullandigim concerta hic anksiyetemi tetiklemedi diyebilirim gayet iyi gidiyor şu an her sey sadece biraz bas agrisi yapabiliyor. Ve hicbir yan etki gorulmedi diyebilirim ne istah kapama ne uykusuzluk :)
0
🌸Lozturkmen
(18.12.17)
@Lozturken "ne yapmalıyım" diye sormuşsun. kişisel görüşlerim, konu hakkındaki araştırmalarım ve doktor tanıdıklarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda cevap verdim. "umarım senin de başına gelmez" diyerek duygu sömürüsü yapmana gerek yok.

kendimi geçtim, çevrendeki doktorlar bile "bunu kullanacağına çalışma" demişler. ama yok illa o ilaç kullanılacak, çünkü her işi ilaçla çözmeyi çok seviyoruz. kolay çünkü. ister bu gerçekle yüzleşirsin, ister yalanlarsın senin bileceğin iş :)

neyse kolay gelsin, umarım aldığın o ilaçlara değer de çılgınlar gibi çalışıp en iyi sonuçları alırsın.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(18.12.17)
(4)

Eskişehir'den Ankara-Eryaman'a gidiş

puc
Selamlar,Ankara'yı çok bilmiyorum. İki sorum olacak:1- Tren'le gitsem, Eryaman'a gidebilmek için Sincan'da inmemin faydası olur mu? Taksi ile geçerim diye düşünüyorum. Haritada sanki yakın görünüyorlar gibi, bilemedim.2-Arabayla gitsem gideceğim yolda trafik durumu aşırı yoğun oluyor mu? Ankara yaba
Selamlar,

Ankara'yı çok bilmiyorum. İki sorum olacak:

1- Tren'le gitsem, Eryaman'a gidebilmek için Sincan'da inmemin faydası olur mu? Taksi ile geçerim diye düşünüyorum. Haritada sanki yakın görünüyorlar gibi, bilemedim.
2-Arabayla gitsem gideceğim yolda trafik durumu aşırı yoğun oluyor mu? Ankara yabancısı için problem olur mu?

Teşekkürler.
0
puc
(07.12.17)
1. eryamanda oturan bi arkadaş sincanda inip taksiye biniyodu. 40-50 civarı tutar gideceğin yere göre. eryamanda nereye gideceksin. taksi bütçeni aşıyorsa otobüsle (1 veya 2) ulaşman da mümkün.

2. trafik sorunu olacağını sanmıyorum.
0
elorelia
(07.12.17)
sincan yakın ama taksiyle geçersin sincan gardan eryamana giden belediye otobüsleri olabilir. merkez tren garında inersen tam önünden sıhhıye eryaman arabaları dolmuşları geçiyor.
0
mikahakkinen
(07.12.17)
Sincan her türlü daha yakın, sincan tren istasyonunun hemen yanından eryamana dolmuş da var, ama eryaman içinde gideceğin yere bağlı olarak tekrar taksiye binmen gerekir.

Arabayla trafik sorunu yaşamazsın, Ankara'ya girmeden çevre yoluna çıkıp İstanbul yönüne gidersen ve oradan eryamana dönersen, trafiğe girme olasılığın %1.
0
PoscheN
(07.12.17)
eryaman'ın neresine gideceğini söylersen ona göre yardımcı olmaya çalışayım.
0
tosunpasa
(07.12.17)
(1)

En zor faktoriyel ve ardışık sayılar soruları

mete kudur
neler ?
neler ?
0
mete kudur
(07.12.17)
0! = 1

bunun ispatını sor.
0
himmet dayi
(07.12.17)
(6)

Belgrad'ta otel

durgunfoton
Onerisi olan var mı?
Onerisi olan var mı?
0
durgunfoton
(07.12.17)
airbnb den aşağıdaki daireyi kiralamıştım. olabilecek en iyi yerde, otel değil ancak tavsiye ederim.
www.airbnb.com.tr
0
kisa
(07.12.17)
Crowne Plaza gayet iyi. Airbnb de düşünülebilir..
0
nodrap
(07.12.17)
Ben Akiba Opera Apartments'ta kalmıştık, iyiydi. otel değil apartman dairesiydi.
0
sedat peker in yegeni
(07.12.17)
Hotel Moskva oneririm, hem cok ozel bir bina ve inanilmaz merkezi
0
kamyonsans
(07.12.17)
www.booking.com

Ucuz, merkez, temiz, sakin.
0
piremses
(07.12.17)
Bridge Apart
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(07.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.