[]

Bu senaryo nasıl olmuş?

Öncelikle seneryo değil filan deneyim. Elimden geldiğince yazdım. Gördüğünüz eksiklikleri filan yazarsanız çok sevinirim. Ya da ekleme yap dediğiniz yer varsa onu da söyleyin. Oynayacak öğrenciler 3. Sınıf.
-- sabah uyandığımda vayy be ne zekice şeyler düşünmüşler demek istiyorum--

Çok mutlu bir aile varmış. Aile fakir ama huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürürlermiş. Bu ailenin tatlı mı tatlı bir kız bir de erkek çocuğu varmış. İki kardeş birbirini çok severmiş. Derslerinde başarılı olan bu iki kardeş eve gelince önce ödevlerini yapar sonra türlü türlü oyunlar oynarlarmış.
Bir gün okuldan eve gelen iki kardeş derslerini yaptıktan sonra oyun oynamaya başlarlar. Oyun sırasında çok iyi anlaşan iki kardeş küçük bir şey yüzünden tartışmaya başlamışlar. Bu tartışma giderek büyümeye başlar ve kavga etmeye başlarlar.
Baba ve anne gelir ve çocuklarının kavga etmelerini çok şaşırır. Onları zar zor ayırdıktan sonra ne oldu diye sorar. Çocuklar hala birbirlerine bağırıyordur. Annesi oğlunu babası ise kızını alıp başka bir odaya sakinleşmeleri için götürür. Anne oğluna ne olduğunu sorar ama cevap alamaz. Baba aynı soruyu oğluna sorar ama o da cevap alamaz. İkisini odada bıraktıktan sonra kendi aralarında ne olduğunu konuşmaya çalışırlar ama bir türlü ne olduğu ile alakalı bir şey bulamazlar. Biraz sonra çocukları kontrol etmeye gittiklerinde ikisinin de uyuduğunu görürler. Sabah konuşmanın daha doğru olacağını düşünüp ikisini de yatağına yatırıp uyumaya giderler.


Sabah olunca iki kardeş uyanmış ve lavaboya yüzünü yıkamaya giderken karşılaşırlar. Birbirinin yüzüne bakmadan aynı anda lavaboya girmeye çalışırlar. Yine kavga etmek üzere olan iki kardeşi babaları görünce ayırır ve önce o lavaboya girer. Anne ise baba lavabodan çıkınca yine kavga etmesinler diye kız çocuğu yanına çağırır ve saçlarını tarar. Bu sırada baba lavabodan çıkar ve Ali lavaboya girer. Ali lavabo da elini yüzünü yıkadıktan sonra masaya geçer. Bu sırada arzu da elini yüzünü yıkar ve ailece masaya otururlar. Masa da anne neden kavga ettiklerini sorar. İki kardeş de sessiz kalınca baba konuşmaya başlar ve ikisinin kardeş olduğunu kavga etmemeleri gerektiğini, sorunları konuşarak eğer konuşarak halledemiyorsanız bizden yardım alarak çözülmesi gerektiğini anlatır. Tekrar ne olduğunu neden kavga ettiğini sorar ve tekrar cevap alamayınca anne ikisine boş bir kâğıt ve kalem verir. Ve bu kaleme ne sorun yaşadıysanız yazın der. İki kardeş de kâğıt kalemleri alarak bir şeyler yazmaya başlarlar. Yazdıkları kâğıdı masaya bırakarak otururlar. Kâğıdı alan anne baba kâğıtta yazılanları okur. Kâğıtta ikimiz de bisiklet istiyoruz ama biliyoruz ki babamız parası iki tane bisiklet almaya yetmez. Sadece bir tane alabilir ve Ali bisiklet mavi olsun arzu ise pembe olsun diye kavga ettiklerini yazmışlardı. Bunun üzerine babası dışarı çıkar ve marketten iki tane kumbara alır. Her birine 1 kumbara verir hanginiz daha çok para biriktirirseniz alacağımız bisiklet o renk olacak der. İki kardeş kumbaraları alır ve odalarına geçer. Her gün babalarından aldıkları harçlıkları kumbaralarını koymaya başlarlar.



Pazartesi günü okula giden iki kardeş derse girerler. Hala küslerdir. Hayat bilgisi dersinde aile içinde olması gereken sevgi saygı yardımlaşma ile ilgili bir konu işlenmiştir. İki kardeş dersi dikkatlice dinler ve eve gidince kendi odalarına geçip iyice düşünmeye başlarlar. Aslında ne kadar önemsiz bir şey için kavga ettiklerinin farkına varırlar. Ali tam parasını kumbarasına koyacakken ‘’aslında bisiklet Arzu’nun dediği gibi pembe olmalı. O daha küçük arkadaşlarının yanında güzel güzel binsin bisiklete ben zaten çok sevmiyorum binmeyi. Binmek istediğimde de pembe bisiklete binerim ne olacak’’ diye düşünür ve parasını alıp gizlice Arzu’nun odasına girip kumbarasına koyar. Arzu da biraz sonra tam parasını kumbaraya koyacakken ‘’ bisiklet aslında abimin de dediği gibi mavi olmalı. Ben daha küçüğüm istesem de çok binemem bisiklete ama abim arkadaşlarıyla bisiklete binip gezebilir. Hem zaten binmek istesem de mavi bisiklete binerim. Mavi bisiklet çok güzel ki ‘’ diye düşünür ve gizlice Ali’nin odasına gidip parayı Ali'nin kumbarasına koyar. Her gün iki kardeş paralarını alıp kendi kumbaralarına değil kardeşinin kumbarasına koymaya başlar. Kumbaralarını kontrol ettiklerinde ise paralarının nasıl arttığına bir türlü anlam veremezler. Günlerce bu böyle devam eder ve babaları bir gün yarın kumbaraları açacağım en çok kim para topladıysa onun istediği renkte bisikleti alacağım der. Son kez kardeşler birbirlerinin kumbaralarına para koymak üzere giderlerken yolda birbirlerine yakalanırlar. Birbirlerinin kumbaralarına para koyulduğunu anlayınca iki kardeş dayanamaz ve birbirlerine sarılmaya başlarlar. Bunu gören anne baba ise ikisini de sarılır. O gece ne olduğunu anlayan anne baba ikisinin biriktirdiği paraları açınca kumbarada bir sürü para biriktirildiğini görür. Bunun üzerine her iki kardeşe de birer bisiklet alır. İki kardeş mutlu bir şekilde bisikletlerine binerek mahallede tur atarlar. MUTLU SON (

 
Bence gayet güzel.


  • eksimeksi  (15.01.18 04:04:50) 
Bir nevi Halil İbrahim kıssası olmuş.

Niçin tartıştıkları kısıma kadar güzel, belki daha vurucu bir spon olabilirdi. Eline sağlık.
  • John Bloor  (15.01.18 10:03:24) 
Sabah okudum baya anlam karmaşası var. Onları düzelteceğim. Vurucu kuma yardım edersen sevinirim :)


  • valarmurgulis  (15.01.18 10:41:02) 
halil ibrahim kardeşlerin başına gelenlere benzer bir uyarlama olmuş.

normalde bu tip şeylere çok takılmam ama renk üzerinden cinsiyetçilik çok itici geldi bana.
pembe bisiklete erkek binemez mi? yada mavi bisiklete kız binmez mi ? küçücük çocuklara bunu kodlamak bana çok etik gelmedi.

sizin senaryonuz tabii, müdahale etmeye hakkım yok. nasıl istiyorsanız öyle devam edebilirsiniz. benim teklifim;
böyle renk tartışması çıkıyorsa eğer, bunlar bir şekilde beyaz renkte uzlaşsınlar. ikisininde gönlü olsun vs.
  • foster  (15.01.18 10:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.