[]

çorba

mercimek ailesi ve yayla çorbası dışında çorba bilmediğimi farkettim. bi de domates çorbası.

akşam etin öncesine ne çorbası yapayım ki, içine kıtır ekmek de atınca zevkten dört köşe olayım? her şeye açığım :(


 
tarhana da biliyorsundur zaten aşırı kolay bi çorba ama ben besin değeri olarak boş çorbaları pek tercih etmediğim için tarhanayı da çorbadan saymıyorum. kremalı sebze çorbası, tavuk suyuna tavuklu tel şehriye. kremalı sebzeye ekmek pek olmaz da tavuklu tel şehriyeye yakışır.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.01.18 18:40:17) 
kremalı mantar çorbası
düğün çorbası

  • synesthesia  (14.01.18 18:40:34) 
ezogelin ya da brokoli çorbası.


  • theseachange  (14.01.18 18:42:05) 
Yayla çorbası


  • verbanadüşlerimi  (14.01.18 18:45:12) 
Kıtır ekmek en çok domates çorbasına yakışıyor bence.


  • ms brownstone  (14.01.18 19:04:57) 
Tarhana, domates çorbası, yoğurt çorbası, arpa şehriyeli çorba,adını bilmiyorum ama içinde domates, biber, Bulgur vs olan karışık çorbayı da severim.


  • mslny  (14.01.18 19:17:03) 
Yogurt corbasi. Yarim kilo yogurt + 1 yumurta + biraz un karistirip tencereye aliyorsunuz. Diger yandan tavada tereyagi ve istediginiz baharatlari hazirliyorsunuz. Corba pismesine yakin baharatli yagi ekliyorsunuz efsane bir sey oluyor. Yogunlugunu su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Aciktim.


  • voyager 1  (14.01.18 19:34:57) 
Tel şehriye çorbası. Ekşi seviyorsan salçasını biraz fazla koycan, pişince bol limon sıkcan kıtır ekmekle beraber... ooo :/


  • yaren  (14.01.18 19:41:54) 
Unu kavurup üzerine 1/3 oranında sulandırılmış süt ekliyoruz. İçine varsa et veya tavuk suyu koyuyoruz. Sonra süt biraz ısınınca içine önceden haşlanmış 1 çay bardağı arpa şehriyeyi atıyoruz. Sütlü arpa şehriye çorbası oluyor. Arpa şehriye yerine mantar, konserve mısır, haşlanmış brokoli karnabahar (bunun tadını pek begenmedim) ne atarsak onun çorbası oluyor.
İkinci alternatif domates çorbasında malzemeleri biber salçası ve közlenmiş kırmızı biber ile değiştiriyoruz. Yalnız konserve biber olmaz, gerçekten sizin közlediğiniz biber olmalı, konservedeki sirke çorbanın tadını bozuyor. Bu da çok güzel bir çorba.

  • curukturpkokusu  (14.01.18 21:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.