Giriş
(5)

Bademcik Taşı

dento
Bu bademcik taşı denen şey diş taşı benzeri kirecimsi sert bir yapıda mı? Bazen boğazımdan yumuşak yağsı bir yapıda ufak parçalar geliyor. Elimle bastırınca eziliveriyor, sert değil yani. Rengi de bej gibi. Görünürde bademcikte yapışık bir şey yok. Fakat ben bu bir iki ayda bir ağzıma gelen ufak şey
Bu bademcik taşı denen şey diş taşı benzeri kirecimsi sert bir yapıda mı? Bazen boğazımdan yumuşak yağsı bir yapıda ufak parçalar geliyor. Elimle bastırınca eziliveriyor, sert değil yani. Rengi de bej gibi. Görünürde bademcikte yapışık bir şey yok. Fakat ben bu bir iki ayda bir ağzıma gelen ufak şeylerin ne olduğunu merak ediyorum. Acaba bademciğin arkasında bir yerlerde biriken yemek artıkları falan mı? Fakat hep aynı renk ve dokuda?
0
dento
(20.09.18)
bademcik taşı evet basınca ezilir diş taşı gibi sert değil.

evet baktığında göremezsin çünkü bademciklerin içine saklanır.

youtube dan bak, dürtünce çıkıyor çoğu.

ne olduğunu bilmiyorum, youtubedan izlediğim kadarıyla kimisinin beyaz, kimisinin sarı oluyor ve acayip pis kokuyor.
0
killerbee
(20.09.18)
@killerbee,

ama işte youtube'daki operasyonlarda epey dürtüyor, kaldırmaya çalışıyor falan ama dağılma kopma olmuyor taşta. benimki öyle değil. yassı şekilde ve tereyağ kıvamında. aynı şey değil gibi geliyor bana. ezince kötü bir koku var ama çok yoğun değil kokusu. dişin arasında birkaç saat beklemiş yiyecekler bile daha ağır kokuyor. bilemedim.
0
🌸dento
(20.09.18)
doktora gitmeden öğrenemezsin.
0
killerbee
(20.09.18)
Tonsil taşı olabilir. Google la
0
jadle
(20.09.18)
bademcik tasi o. bende de kendiliginden cikar
0
art vandaley
(21.09.18)
(8)

pdf kitap okumak

dafuq
elimde ingilizce pdf kitaplar var. bunları okumak zor olmuyor mu?çok uzun oldugu için yazdıramam.epub okuması zevkli ama pdf öyle değilsiz nasıl okuyorsunuz pdfleri? laptop, masaüstü, telefon, tablet.ne önerirsiniz
elimde ingilizce pdf kitaplar var. bunları okumak zor olmuyor mu?
çok uzun oldugu için yazdıramam.
epub okuması zevkli ama pdf öyle değil
siz nasıl okuyorsunuz pdfleri? laptop, masaüstü, telefon, tablet.
ne önerirsiniz
0
dafuq
(20.09.18)
Epub neden pdf den daha zevkli sizin icin?

Sanirim epub u e-kitap okuyucu üzerinden acabildiginiz icin böyle bir sey yazmissiniz. Eger durum böyleyse pdf destekleyen e-kitap okuyucuda sorununuzu cözecektir. Tek dezavantaji yazi boyunutunu kendiniz belirleyemezsiniz.
0
VIPCH
(20.09.18)
tablet varsa gayet rahat oluyor. iyi bir okuyucu indirirsen işin daha da rahat olur.

mavi ışığı kısma, kaldığın yerden devam ve not alma özellikleri varsa epey iş görür.
0
babilbaligi
(20.09.18)
ben ne bilgisayar ekranından ne telefon ekranından uzun okumalar yapamıyorum.
yazıcı çıktısı alıp okuyorum. çok uzun metinler için a4 sayfasına iki sayfa gelecek şekilde yazdırabilirsin.

android uygulamaları var pdf okumak için, ama ikide bir çıkan reklamlar bezdiriyor.
ama reklam çıkmasa bile çok parlak ve göz ağrıtıyor telefon ekranı.
0
tabudeviren
(20.09.18)
tabletten okuyorum 7 inç. gayet güzel. 5 inç telefondan okumaya kalktım kesinlikle olmuyor. laptop ve masaüstü de olur ekran büyük olduğu için. ama tablet gibi rahat ve kullanışlı olmaz. al eline kitap gibi oku tableti. şarjı da uzun gidiyor.
0
Neill
(20.09.18)
çözünürlüğü iyi bir tablette. kitabı google play books'a yüklüyorum. oradan açıp okuyorum. cihazlar arası takibi kolay oluyor.
0
ganbatte
(20.09.18)
Kindle candır
0
grobet
(20.09.18)
epub daha zevkli çünkü bazı pdflerde -özellikle kitap taranarak oluşturulmuş pdflerde- reflow özelliği olmuyor.

pdfler için kindle çok kötü. kullanabileceğiniz en makul iki seçenek: bastırmak(a4 booklet şeklinde kendiniz veya fotokopicilerden bastırabilirsiniz) ve ipad/tablet.

edit: fiyatından dolayı makul olmayan bir diğer seçenek de e-ink özellikli onyx boox tarzı tabletler olabilir.
0
siradam
(20.09.18)
tablette okuyorum. bayarsa da ozalitçiden bastırıyorum.
0
idonthaveatvset
(20.09.18)
(2)

Online Kurs-Fransızca

lambada
İyi ve ciddi eğitim veren bir yer aradım ama bulamadım. Fransız kültür merkezinin online kursu var ama birebir olduğu için 1.200 tl civarı bir kur. Ücretsiz ya da uygun fiyatlı online dersleri nereden alabilirim? Sertifika vs ihtiyacım yok, olmasa da olur yani. Teşekkürler
İyi ve ciddi eğitim veren bir yer aradım ama bulamadım.

Fransız kültür merkezinin online kursu var ama birebir olduğu için 1.200 tl civarı bir kur.

Ücretsiz ya da uygun fiyatlı online dersleri nereden alabilirim?
Sertifika vs ihtiyacım yok, olmasa da olur yani.

Teşekkürler
0
lambada
(20.09.18)
Özel ders olabilir.
0
alibaba06
(20.09.18)
Kişi değil de kurum tercihim. Online öğrenebileceğim güvenilir iyi bir internet sitesi..
0
🌸lambada
(20.09.18)
(3)

metro turizm sofya

anxyte
seferini kullanan oldu mu daha önce? sitede yazdığı varış saatinde mi orada oluyorlar?
seferini kullanan oldu mu daha önce? sitede yazdığı varış saatinde mi orada oluyorlar?
0
anxyte
(20.09.18)
kapikulede gecikme olmazsa vaktinde varir.
0
duptıs
(20.09.18)
mahmutbey girişinden edirne istanbul 234 km tutuyor

yanlız kapıkuleye gideceği için 20 km de o yol var

254 km. kapıkulede zaman zaman çok aşırı yoğunluklar olduğu oluyor, özellikle yazın, onlara denk gelirsen yandın. yoksa çok fazla tutacağını sanmıyorum.

edirne istanbul arasını 2.5 saat olarak düşün.

sonrasını bilmiyorum.

telefon aç bi sor istersen.
0
killerbee
(20.09.18)
sofya degil ama başka bir şehrine gittim bulgaristanın metro ile.
tam saatinde olmuyo kapıdan dolayı. bir de istanbul trafiğinden.
0
nıç
(20.09.18)
(6)

Saçına kına yakanlar

pati
Kına karışımına neler koyuyorsunuz?Sirke ve çay koyuyorum en az. Zaman zaman aloe vera, pancar suyu, adaçayı, zeytinyağı da ekliyorum. Bu sefer cevizin yeşil kabuğunu kaynatıp püre yapıp koyacağım.Sizin renk ve/veya saç bakımı açısından beğendiğiniz karışımlarınız var mı?
Kına karışımına neler koyuyorsunuz?
Sirke ve çay koyuyorum en az. Zaman zaman aloe vera, pancar suyu, adaçayı, zeytinyağı da ekliyorum. Bu sefer cevizin yeşil kabuğunu kaynatıp püre yapıp koyacağım.
Sizin renk ve/veya saç bakımı açısından beğendiğiniz karışımlarınız var mı?
0
pati
(20.09.18)
Ben lavanta çiçeği (tohumu değil) ve hibiskus kaynatıp koyuyorum.

Bir de zeytinyağı ya da hind. cevizi yağı ile kınadan sonra saçıma maske yapıyorum. Kınanın içine yağ koyarsan saçın rengi emmesini engelliyor. Kınayı akıttıktan hemen sonra yağ maskesi uygulayın. 10 yıldır saçıma ara ara kına yakarım tecrübe konuşuyor. :)
0
old possum
(20.09.18)
Pancar ve mor havuç suyu da koyuyorum mevsimine göre şimdi aklıma geldi.
0
old possum
(20.09.18)
Rahmetli anneciğim soğan kabuğu kaynatır suyunu koyardı. Bir de ceviz kabuğu duymuştum
0
SiyamkedisiZorro
(20.09.18)
ben yakmadım hiç ama arkadaşım sık sık yakıyor. ve kına saçı besliyor. ceviz kabuğu+çay+hibiskus koyuyordu başka bişeyler daha koyuyordu ama hepsini hatırlayamadım.
0
naksidil
(20.09.18)
2 gün önce yaptım :)

Zeytinyağı çay sirke limon tuz ceviz yaprağı ve ceviz kabuğu suyu bunları herzaman katıyorum

Bu seferkinde çörekotu yağı keçiboynuzu ve karanfil de kattım ama sanki çörekotu yağı sürmeyi zorlaştırdı gibi biraz pütürlü nette gördüm bir kökten 8 tane saç çıkmış kullanan birinin ayrıca da sürmeyi düşünüyorum

Cevizin kabuğunun özellikle içinde cevizi bölümlere ayıran zar gibi bir kabuk var ya onun suyunun saç beyazlamasına iyi geldiğini okudum hiç üşenmem onu kaynatırım her seferinde kınaya koyarım
3 seneye yakındır birkaç ayda bir kına yaparım saçlarım dalgalı uçlara doğru kuru ve çabuk kırılıyor çok iyi geliyor yumuşacık yapıyor ve kırılmayı önlüyor

@old possum ben de tam tersi zannediyordum yağın kınayı saça daha iyi nüfuz ettirdiğini düşünüyordum zaten yağ ile arındırması zor oluyor bir de senin yöntemi deneyeyim
0
esmeralda
(20.09.18)
ben hep yakardım gençliğimde. bi keresinde hemşire saçımı nerde boyattığımı sormuştu. kına olduğunu söyleyince çok beğendiğini filan söylemişti.

ben şöyle yaparım, çay demlerim onla kararım. (karmak: yani bulamaç yapmak.) sonra badem yağı, ne geçerse elime faydalı yağlardan az az dökerim. zeytinyağı da. önce tutam tutam sürer sonra hepten tası kafama geçirir elimle ovarım. önce streçle sarar sonra kuruması için streçi çıkarırım. eski bir eşarp varsa onu bağlarım. mümkünse güneşte kurut. o zaman tam kırmızı oluyor.
0
for day to break
(20.09.18)
(1)

YÖKDİL için hafıza tazeleme

deveyi diken adamin ta kendisi
3. kez yapılmış olan YÖKDİL'den 75 almıştım. Haftasonu yine gireceğim. Şöyle bir hafıza tazeleyerek girmek istiyorum. Temel şeyleri tekrar hatırlatacak güzel bir site vs. var mı bildiğiniz?
3. kez yapılmış olan YÖKDİL'den 75 almıştım. Haftasonu yine gireceğim. Şöyle bir hafıza tazeleyerek girmek istiyorum. Temel şeyleri tekrar hatırlatacak güzel bir site vs. var mı bildiğiniz?
0
deveyi diken adamin ta kendisi
(20.09.18)
+1
0
lorne malvo
(20.09.18)
(1)

Ergonomik mouse

banane yaaaa
Merhaba ekşici arkadaşlar.Ergonomisi efso, iş için kullanılacak el yakmayan fonksiyonel bi kablosuz mouse önerisi olan varsa? Alırım bi dal ^_^Ben baktım maşallah yelpaze çok geniş :/2 binlerden 50 tllere kadar çeşit çeşit fare var :/
Merhaba ekşici arkadaşlar.
Ergonomisi efso, iş için kullanılacak el yakmayan fonksiyonel bi kablosuz mouse önerisi olan varsa? Alırım bi dal ^_^
Ben baktım maşallah yelpaze çok geniş :/
2 binlerden 50 tllere kadar çeşit çeşit fare var :/
0
banane yaaaa
(20.09.18)
microsofr sculp confort kullanıyorum ben 2 3 senedir. at gibi fare. fare gibi at.
0
Tears of Devil
(20.09.18)
(5)

Dream Theatre - Pull Me Under

helena
Bir arkadaş buradan Pull Me Under’ın neden yarım kaldığını sormuştu sonunun. Öylesine okurken ne dediğini anlamayıp şarkıyı açmıştım anlamak için. Çok güzelmiş yalnız, paylaşmak istedim. Buram buram 90lar-2000ler havası. Bu tip önerileriniz varsa alırım. Özellikle 2000ler yabancı rock ya da elektro
Bir arkadaş buradan Pull Me Under’ın neden yarım kaldığını sormuştu sonunun. Öylesine okurken ne dediğini anlamayıp şarkıyı açmıştım anlamak için. Çok güzelmiş yalnız, paylaşmak istedim. Buram buram 90lar-2000ler havası. Bu tip önerileriniz varsa alırım. Özellikle 2000ler yabancı rock ya da elektro solosu kaliteli olan her türlüsü diyeyim. Pretty little ditty gibi olabilir

(Buradan da o duyuruyu açan arkadaşa selam olsun :D)

dipnot: normalde lounge/caz dinliyorum uzun zamandır güzel bir şey bulamadım alakasız olacak ama ona da öneri yaparsanız harika olur.
0
helena
(20.09.18)
Dream Theater - Endless Sacrifice, Peruvian Skies, Wither, A Rite of Passage

Bir dünya efsane dream theater şarkısı arasından aklıma ilk gelenler bunlar. Varsa kulaklıkla, yoksa biraz yüksek sesle dinle.
0
cay koy geliyorum
(20.09.18)
www.youtube.com

bak tam gitar solosuna nişan alıp gönderdim linki.
0
killerbee
(20.09.18)
Ehe cevap vermiştim ben de...

Dur ben de biraz açıp dinliim yine.
0
lcha
(20.09.18)
Images and words ve awake albümü baştan sona muhteşemdir.

Images and words'ten Metropolis part 1'i dilneyip sonra Scenes from a Memory albümüne devam edip muhteşem bir hikayeyi baştan sonra dinleyebilirsin.

A change of seasons ile bir annenin, ve The Best of Times ile bir babanın ölümüne dair yazılmış bir şarkıyı dinleyebilirsin.

space-dye vest öğrenilmiş çaresizliğin, umutsuzluğun, aşk hayatından yediğin tokadın en güzel anlatıldığı şarkıdır.

learning to live ile hala evet 15+ senedir yaşamayı öğreniyorum.

train of thought albümü de gayet iyidir.

birkaç tane daha Dream Theater'ın top yaptığı noktalar var ama genel olarak bunlar ve octavarium albümünden sonrası çöp.

ve dream theatre değil, DREAM THEATER.
0
washe
(20.09.18)
Forsaken - www.youtube.com

Stream of Consciousness - www.youtube.com

In the Name of God - www.youtube.com

En sevdiğim şarkılardan biri ise: Finally Free - www.youtube.com

Edit: Instrumedley (Live at Budokan) - www.youtube.com
0
rahip janick
(20.09.18)
(2)

Valiz/bavul önerisi

hede hodo
öyle bir valiz arıyorum ki, içine rahat rahat kışlıkları (kalın kaban, mont, polar, kazak, esofman, bot, ayakkabı vs vs) alabilsin.hangi modele bakmalıyım sizce? link de paylaşırsanız cok mutlu olurum.
öyle bir valiz arıyorum ki, içine rahat rahat kışlıkları (kalın kaban, mont, polar, kazak, esofman, bot, ayakkabı vs vs) alabilsin.
hangi modele bakmalıyım sizce? link de paylaşırsanız cok mutlu olurum.
0
hede hodo
(20.09.18)
valiz onerisi degil ama vakumlu plastiklere de bakabilirsiniz. bana cok yardimci olmustu evi toplarken.
0
tanaka
(20.09.18)
bu işi hurçla çözdük. hem küp küp oluyor yerleştirmesi kolay dolaba. (hatta arabayla seyahate çıkarken bile bunu kullanıyoruz)
0
kisa
(20.09.18)
(6)

Renkli, eğlenceli boxer

rheia
Selam arkadaşlar,Böyle renkli, resimli olabilir, eğlenceli baksır nereden alıyorsunuz? Seher Yıldızı tarzı olmayan, farklı, dümdüz olmayan don bakıyorum internetten almak için.Önerileriniz varsa alırım. <3
Selam arkadaşlar,

Böyle renkli, resimli olabilir, eğlenceli baksır nereden alıyorsunuz? Seher Yıldızı tarzı olmayan, farklı, dümdüz olmayan don bakıyorum internetten almak için.
Önerileriniz varsa alırım. <3
0
rheia
(20.09.18)
john frank.......
0
2 tostos turan
(20.09.18)
pull & bear, bad bear.

(bkz: belki sevişirim donu)
0
datnet
(20.09.18)
h&m’de çok minnoş şeyler oluyo.
0
meyal
(20.09.18)
h&m, pull&bear, jack&jones, t-box. mağazalarda üçlü paketlerde satılıyor genelde, onlar daha ucuza geliyor.

top shop kapanmasa onun boxerları da iyiydi.
0
sir gawain
(20.09.18)
h&m satıyor o tarz fıkı fıkı şeyler
3lü paket almıştım, ufak ufak kaplanlı boxer falan çıktı kladjhf
0
cay koy geliyorum
(20.09.18)
gap
0
suicides underground
(20.09.18)
(2)

Şehir dışından Kadıköy evlendirme dairesine nasıl gidebilirim?

genc irisi
Ankaradan gelicem ve istanbulu hiç bilmiyorum. cumartesi 15.00 de bir nikaha katılmam gerekiyor. toplu taşıma kullanılacak. bilet henuz almadım otobüs/tren/uçak fark etmez. nasıl gelirsem daha kolay olur sizce tarif edebilirseniz çok iyi olur. çok teşekkürler.
Ankaradan gelicem ve istanbulu hiç bilmiyorum. cumartesi 15.00 de bir nikaha katılmam gerekiyor. toplu taşıma kullanılacak. bilet henuz almadım otobüs/tren/uçak fark etmez. nasıl gelirsem daha kolay olur sizce tarif edebilirseniz çok iyi olur. çok teşekkürler.
0
genc irisi
(20.09.18)
1- otobüsle dudullu
2- otobüsün servisiyle kadıköy- servis şöforüne sorarsan seni evlendirme dairesine en yakın yerde indirir. oradan yürürsün (yada taksi, max. 15-20 yazar)
0
füt
(20.09.18)
kadıköy evlendirme dairesi çok merkezi bir yerde. neyle gelirsen gel rahatça ulaşabilirsin. uçakla gelirsen sabihadan havabüs ya da e-11 ile kadıköy'e geçip oradan yürüyerek veya bir araca daha binerek varırsın. trenle gelirsen 16d,16, 17, 222 gibi otobüslerle veya kadıköy minibüsleriyle önünde inebilirsin. otobüsle gelirsen kadıköy servisi muhtemelen önünde falan bırakır.
0
nrmnm
(20.09.18)
(9)

Amazon

perfectum
Arkadaslar merakimi mazur gorun ama daha onceden Amazon'dan Turkiye'ye gonderim yapan bir saticidan urun almistim diye hatirliyorum. Amazon Türkiye'nin acilmasi neden bu kadar buyuk yanki uyandirdi pek anlayamadim? Tesekkur ederim
Arkadaslar merakimi mazur gorun ama daha onceden Amazon'dan Turkiye'ye gonderim yapan bir saticidan urun almistim diye hatirliyorum. Amazon Türkiye'nin acilmasi neden bu kadar buyuk yanki uyandirdi pek anlayamadim? Tesekkur ederim
0
perfectum
(20.09.18)
Önceden ürünler yurt dışından geliyordu, şimdi depoları Türkiye'de. burada ilk etapta mng ile çalışacaklar, ardından kendi dağıtım şirketi ile gelecekler diye biliyorum.
0
teknikekip
(20.09.18)
hocam amazonun en büyük özelliği çok iyi bir müşteri hizmetleri desteği olması ve müşteri mağdur etmemesi. bizdeyse tam tersi en büyükler bile şark kurnazı kafasıyla yönetiliyor. insanlar fiyatlar iyi olur diye değil insan gibi hizmet alırız diye heyecanla amazonu bekliyor.
0
genc irisi
(20.09.18)
@teknik Yalniz cok fazla Turk satici gordum pek de spesifik bir sey yok Amazon'a dair. Hepsiburada'nin bir baska versiyonu gibi gorunuyor.
0
🌸perfectum
(20.09.18)
@perfectum Aynen öyle şu an. İleride nasıl olur bilemem. Bizim ulaşmakta zorluk çektiğimiz ürünleri Türkiye deposuna getirip satarsa tadından yenmez.
0
teknikekip
(20.09.18)
@teknik Insallah, o zaman super olur sahiden.
0
🌸perfectum
(20.09.18)
Prime, kindle, echo gibi servislerini getirirse olur bu is. Diger turlu bizim yerli magazalar da bos degil baya isi ogrendiler gecen sure zarfinda.

Bir de evet genel beklenti insan yerine konmak
0
brkylmz
(20.09.18)
ürünler yurtdışından geldiğinden bir kısmı gönderilmiyordu.

Bir de TR'de olması piyasayı kızıştırır, bize yarar.
0
lcha
(20.09.18)
Amazon harika bir alisveris sitesi ve artik turkiye pazarina girdigi icin olay oldu.
0
stavro
(20.09.18)
şu merdiven altı firmaları almasınlar yeter. n11'den bi telefon aldım. firma 6 ay sonra yok oldu. n11 de beni siklemedi sonra. diğerleri de aynı...
0
merhum
(20.09.18)
(22)

Bohemian Rhapsody

old possum
12 yaşında çocuğunuz olsa ve 1 yıldır Bohemian Rhapsody filmini bekliyor olsa izlemsine izin verir misiniz? Daha doğrusu elimizde bir adet ergen var ve Queen hayranı. Zaten bir çok konser videolarını izlemiş ve bu filmi görmek istiyor. Birlikte gidip izleyeceğiz. Yalnız çevremdeki bazı anneler "ay ç
12 yaşında çocuğunuz olsa ve 1 yıldır Bohemian Rhapsody filmini bekliyor olsa izlemsine izin verir misiniz?

Daha doğrusu elimizde bir adet ergen var ve Queen hayranı. Zaten bir çok konser videolarını izlemiş ve bu filmi görmek istiyor. Birlikte gidip izleyeceğiz. Yalnız çevremdeki bazı anneler "ay çocuk uyuşturucuya özeniir" diye aklımı karıştırdı ama bir yandan da çocuğun hevesini kırmak istemiyorum. Oğlum otur bekle 16 yaşında izlersin diyemem ki. Bir şekilde ulaşıp izler.

Ben de onun yaşında "the Doors" filmini izlemiştim, çok şükür bir şey de olmadık.

Filmin parents guide ı şu şekilde. (bkz: )www.imdb.com

Film vizyona girdiğinde 13 ten gün almış olacak. Çok mu yanlış bir şey yapıyorum yav?
0
old possum
(20.09.18)
Çok haklı bir endişeniz var bence.Pedagogların cevaplarını bekliyorum :)
0
dugili
(20.09.18)
Youtube milyon kat daha tehlikeli bi platform. Sinema filmi izlemeyle müptela olmaz kimse.
0
brkylmz
(20.09.18)
hocam buna gelene kadar çocuk neler neler görüyordur.
bence sakınılacak bir durum yok. gayet aklı başında bir insan olduğun her halinden belli, çocuğa da filmdeki sakıncalı durumları anlatıp anlamasına rahatça destek olursun. queen dinleyen çocuk zaten akılldır :)

tabi yine de uzman birisinden tavsiye dinlemek lazım :)
0
teritori
(20.09.18)
Sinemasına götürme dvd si çıkınca izlersiniz beraber. Beğenmediğin kısımları ileri sararsın:)
0
bos gezenin bos ustasi
(20.09.18)
filmi birlikte izleyin. daha sonra brilikte filmi konuşursunuz. filmde nelerden etkilenip etkilenmediği hakkında biraz fikriniz olur. karşılıklı filmi tartışır, yanlış bulduğunuz davranışları çok dikkat çekmeden doğrusunun nasıl olması gerektiğini falan laf arasında söylersiniz. ne bileyim. mercury uyuşturucu olayına hiç bulaşmasa şu anda çok daha iyi olabilirdi gibi.
0
draconas
(20.09.18)
ben onun yaşındayken liveleak tartı yerlere girmiştim. şuan kimseyi kesmiyorum. yani şimdilik :D . gereksiz endişe çocuğun ne düşündüğü sizin yanınızda olmadığı zaman ne yaptığını asla bilemezsin. 16 yaşını bekle derseniz o malum ortamlardan bulup indirecektir. asıl sizi dinleyip 16 yaşına kadar izlemezse endişe duyun. izletin gitsin. fatmagün suçu neyi izleyip tecavüzcü oldu çocuk demekle benzer.
0
latsc
(20.09.18)
bazı kısımlarını zaten anlamayacaktır. Belki bir 10 sene sonra filan aklına gelip aydınlanma yaşayabilir, heee bu aslında uyuşturucuymuş vs. gibi.

Bir de Youtube'da 8 yaşındaki çocukların izlediği videolar inanın çok daha kötüdür.
0
burfak
(20.09.18)
Yeni nesilden Queen hayranı çıkması ne güzelmiş:)

Bence tek başına gizli saklı izlemektense (o kadar hayranıysa kesin bir şekilde izler) sizin eşliğinizde izlesin daha iyi.

Bir psikologtan tavsiye alın derim.
0
peggy
(20.09.18)
o yaşlarda rotten.com'da geziyordum sjdjdjfjd 12 yaş, idrakın çok az olduğu bir yaş değil, eminim o da biliyordur uyuşturucunun ne olduğunu. bence öncesinde çocuğunuzu karşınıza alıp neleri bilip bilmediğini ölçüp biçin, zira uyuşturucuyu geçtim freddie mercury eşcinseldi ve aids'ten öldü. yani, açıklamanız gereken tek şey uyuşturucu olmayacak. :)
0
nice tnetennba
(20.09.18)
Ben götürürüm, çocuğumun da yanında otururum.
0
SiyamkedisiZorro
(20.09.18)
ne guzel bir sey. benim ailede cikmadi oyle cocuk torun. alin goturun. yasi gayet musait bence. bunlarin sizin kontrolunuzde olmasi en dogrusu tabii. yukardaki beraber izleyip uzerine konusma onerisi gayet yerinde. yalniz konusurken korkutucu bak bunu yapma falan seklinde degil de daha onun seviyesine inerek daha aralara sikistirarak efendime soyleyeyim karari ona birakacak sekilde yaparsaniz ise yariyor.

uzman degilim elbette ama yeteri kadar cocuk buyuttuk sukur.
0
tanaka
(20.09.18)
bu kadar steril şekilde büyütülen "proje çocuklar" ileride hayata daha zor adapte oluyor. bırakın biraz kirlensin kafası. zaten youtube, liveleak, porno siteleri vs sağ olsun sizin tahmin ettiğinizden çok daha fazla kirlenmiştir.
0
sir gawain
(20.09.18)
ben onun yaşında jimi hendrix'i keşfettim. Üzerinden 13 sene geçti hala uyuşturucu kullanmadım.

bence çok detay ve gereksiz düşünmüş o anneler. götürün. beraber gidelim tanıştır beni o delikanlıyla.
0
kablelvuku
(20.09.18)
Queen demek benim hayatım demek. Ben burda ergenliğimi, gençliğimi Queen'e adamışım, çocuğumdan mı saklayacağım asds.

Şimdi biraz daha ciddi cevap vermem gerekirse de kesinlikle izletirim diyorum.
0
ms brownstone
(20.09.18)
birlikte izleyin. Çocuğunuzun internet kullanmasına ve yaşıtı arkadaşları olmasına izin veriyorsanız, o filmden öğrenerek özeneceği her şeyi görüyordur zaten. Üstüne de bir tartıma, açıklama vs ile gayet de güzel olur.
0
sopiro
(20.09.18)
izlet, bişicik olmaz.
0
barankovan
(20.09.18)
Kardeşime Jackal izlettik 6 yaşında filandı, seri katil olmadı.

Biraz karakterle de alakalı tabi ama bu kadar istediği bir şeye engel olmak daha kötü bence.. Ailem bana hep olduğumdan olgunmuşum gibi iletişim kurdu, bazen yaşıtlarıma göre daha fazla özgürlüğüm oldu. Hiç kötü olduğunu düşünmedim, çocuğum olsa aynı şekilde davranırım. Bence şans verin.

Ek olarak: Bu nesilde, Queen hayranı bir çocuğunuzun olması nedeniyle hem sizi hem çocuğu takdir ediyorum.
0
lcha
(20.09.18)
Ben izletmezdim.
Izletirsin izletmezsin ayri konu da, kaynim cocukken izledi uyusturu bagilmisi olmadi diye bir arguman olmaz.
Ote yandan her halukarda izleyecek +1
0
stavro
(20.09.18)
Buraya değil de bir pedagog ya da çocuk psikoloğuna danışırsanız daha sağlıklı bir yönlendirme alabilirsiniz. Freddie Mercury hayranı biriyim ama konuya duygusal yaklaşıp "Mutlaka izletin, hiçbir şey olmaz." diyemiyorum.
0
monogram
(20.09.18)
Çekilin psikoloğum :)

Birlikte izleyin, sonra da üstüne mutlaka konuşun. Bu tür bilgilerin ilk başta sizin kontrolünüz dışındaki arkadaş ortamlarından önce güvenli aile ortamlarında edinilmesi önemli. Gizlemek, üstünü kapamak, görmezden gelmek her zaman doğru bilgiden daha tehlikeli.
0
fotrsapka
(20.09.18)
siz izletmeseniz bile kendi kendine illa ki izleyecektir. birlikte izlemeniz daha iyi olur bence.psikolog da yorum yapmış :) biz bir şey demeyelim artık.
0
tukenmez adam
(20.09.18)
Benim 12 yaşında queen bilen, dinleyen YouTube'un dandik tipleri yerine heyecanla bohemian rhapsody'i bekleyen bir çocuğum olacak, valla gururla elinden tutar, birlikte gider neşe ile izler, film çıkışı bir güzel yemek yerken filmi konuşurdum.

Çevrenizdeki anneler dar görüşlü bence. Ayrıca uyuşturucu meselesini anlamadım, filmin fragmanında herhangi bir uyuşturucu sahnesi var da ben mi kaçırdım acaba?
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(20.09.18)
(5)

90 lar dan turkce bir sarki ariyorum.

bad
Klipte sarisin bi abla tatli bi amerikan kamyonetinin arkasinda sarki soyluyordu. Cok sevdigim sarkiydi ama sarkiyi ve soyleyeni unuttum.90 lar turkce popHayir yoncimik degil.Tesekkurler
Klipte sarisin bi abla tatli bi amerikan kamyonetinin arkasinda sarki soyluyordu. Cok sevdigim sarkiydi ama sarkiyi ve soyleyeni unuttum.

90 lar turkce pop
Hayir yoncimik degil.

Tesekkurler
0
bad
(20.09.18)
Pınar aylin
0
naksidil
(20.09.18)
Deliler gibi
0
sopiro
(20.09.18)
pınar aylin deliler gibi

okumak zor gelmesin diye özet geçtim.
0
killerbee
(20.09.18)
pinar aylin - deliler gibi

www.youtube.com

ben de linkini vereyim de madem en kolayi olsun
0
tanaka
(20.09.18)
ben senin yerine dinledim, eski tadı vermedi, boşuna vakit kaybetme.
0
killerbee
(20.09.18)
(5)

ILS aletli iniş sistemi sorusu

icim urperiyor
bildiğim kadarıyla 4 temel alet ve 4 temel parametre var.vor, havaalanının yönünüdme, havaalanına olan mesafeyilocalizer, iniş doğrultusunuglide path, 3 derecelik açıyı gösteriyor.peki uçağın yerden (iniş yüzeyinden) ne kadar yüksekte olduğunu nasıl ölçüyorlar? sisli havada nasıl iniyor pilotlar?
bildiğim kadarıyla 4 temel alet ve 4 temel parametre var.

vor, havaalanının yönünü

dme, havaalanına olan mesafeyi

localizer, iniş doğrultusunu

glide path, 3 derecelik açıyı gösteriyor.

peki uçağın yerden (iniş yüzeyinden) ne kadar yüksekte olduğunu nasıl ölçüyorlar? sisli havada nasıl iniyor pilotlar?
0
icim urperiyor
(20.09.18)
Altimetreye set edilen basınç değeriyle pilot uçağı belirli bir mesafeye getiriyordur zaten. Vor, dme, kontrolör yardımıyla da pist başına getirir. Ils orada devreye girer. Pistbaşına çok uzak ve çok yüksekte ils sistemi devreye giremez zaten diye düşünüyorum :D . İls cat3c varsa pistte ve uçakta zaten herhangi bir görüşe gerek yok. Oradan sonrasını ils devralıyor.
0
glamdr1ng
(20.09.18)
2500 feet'e kadar barometrik yükseklik.

2500 feet altında radio altimetre çalışıyor.

ILS sisteminde VOR şart değil. VOR bambaşka bir şey.

ILS'te 2 tane asıl bileşen var. LOC ve Glide Path.

DME'yi LOC'tan almıyorsan VOR varsa VOR'dan DME bilgisi alabilirsin. Olmadı GPS'ten Pist başına mesafeyi alabilirsin.

Sisli havada altitude - dme crosscheck yapıyorsun.

Yaklaşma chartlarında mesafeye göre altitude tablosu oluyor.

Atıyorum 8 NM'da 2600 feette olman lazım diyor tablo (8 NM'ı VOR'a a göre mi söylüyor LOC'a göre mi Pist başına mı hepsini belirtiyor). sen 8NM'da altimetrene bakıyorsun. Eğer doğru basınç değerini set ettiysen 8 NM'da yaklaşık 2600 feet civarında oluyorsun. Sorun yok.


tabloda bir sonraki satırda atıyorum 7NM 2100 feet demiş olsun. 7NM'da bir kez daha bakıyorsun. 2100 feet gösteriyor altimetren. Sorun yok devam. Bu şekilde ilerliyorsun.

ILS CAT 3C de olsa bunu yapmak zorundasın. ILS CAT3 C'de autoland yapacak da olsan eğer bunu yapmazsan bir gün pist yerine şehrin üstüne inerken bulursun kendini. Yani şanslıysan bulursun. CAT 3 şartlarında bulamayabilirsin de kendini.Seni başkası bulur muhtemelen.
0
godsparticle
(20.09.18)
@godsparticle

zaten cat1-2 ile sifira yakin goruste inis yapilmiyor sanirim. fakat cat3 ile pisti neredeyse hic gormeden santimetrik yuksekligi nasil olcuyorlar onu hala anlamadim. gps+dme ile ucgenin alt ve hipotenus uzakligini olcup son kenari hesaplayarak yuksekligin bulunabilecegi geldi aklima.

yani soyle sorayim ucak pist basinda inmek uzereyken, ve sisli havada pisti goremiyorken yerden ne kadar yuksekte oldugunu nasil anliyor? o mesafede 1 feet bile onemli degil mi? basinc ile santimetrik hesaplama yapilabiliyor mu?
0
🌸icim urperiyor
(20.09.18)
"fakat cat3 ile pisti neredeyse hic gormeden santimetrik yuksekligi nasil olcuyorlar onu hala anlamadim"

santimetrik yükseklik ölçülmüyor.

"gps+dme ile ucgenin alt ve hipotenus uzakligini olcup son kenari hesaplayarak yuksekligin bulunabilecegi geldi aklima."

temel mantık bu. Glide path açısını biliyorsun. Meydanın irtifasını biliyorsun. Threshold'u hangi irtifada geçecek onu biliyorsun. Geometriden yatay mesafeye göre irtifa hesabı yapabiliyorsun.


"sisli havada pisti goremiyorken yerden ne kadar yuksekte oldugunu nasil anliyor? o mesafede 1 feet bile onemli degil mi? basinc ile santimetrik hesaplama yapilabiliyor mu? "

1 feet bile önemli değil. o kadar hassas bir durum yok. Yani pist başını 50 feette geçmen gerekirken 49 feette geçtin diye sorun yaşamıyorsun. 50 feet yerine 90 feette geçersen o zaman uçak 90 feette flare mode'a giriyor. dolayısıyla sorun yaşayacaksın demek oluyor. Hemen go-around.

piste yakın mesafelerde eğer pistin hemen öncesinde devasa bir tepe (olması için bir sebep yok) ya da devasa bir çukur yoksa, son 200 feette falan radio altimetre oldukça iş görüyor. son 100 feette bayağı iyi iş görüyor. 100 feetten sonra sırf altimetreyi dinleyerek bile iş tutabiliyorsun. cat3c 'de o son 50 fetteki radio altimetre anonsları mühim. " fifty, forty, twenty, retard retard"

uçak hem barometrik altimetre hem de radio altimetre aracılığıyla her daim ne kadar yüksekte olduğunu biliyor. ama cat3c gibi hassas yaklaşmalarda radio altimetre çok mühim. zaten minimumları da low visibilityde barometrik altimetreye göre değil radio altimetreye göre takip ediyorsun.
0
godsparticle
(20.09.18)
soruna cevap radyo altimetre ile ölçüyor.
sisli hava olayında cat I-II-III e göre değişiyor ve LVO(low visibility operations) devreye giriyor.
0
basond
(20.09.18)
(1)

lütfen yardım edin parçayı bulamadım.

su aygırı
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=yW6kDzKPR6Earkadaşlar altta çalan parçanın adı nedir ?çok teşekkürler.
www.youtube.com

arkadaşlar altta çalan parçanın adı nedir ?

çok teşekkürler.
0
su aygırı
(20.09.18)
Road To Moscow- Jingle Punks

www.youtube.com

Ayrıca pakistanlıların eğitim videosu koymasına ayar oluyorum, telaffuzları kulaklarımı tırmalıyor.
0
kimlanbu
(20.09.18)
(13)

Böbrek taşı düşürme tavsiyeleriniz?

le jeune turc
Merhaba,Bir arladaşımda 2mm’lik böbrek taşı var ve amelİyatsız bir şekilde kurtulması lazım. Doktor ameliyat lazım diyormuş ancak arkadaşım komiserliğe başvuracak. Ameliyat olursa problem olurmuş.Tavsiyeleriniz çok değerli.
Merhaba,

Bir arladaşımda 2mm’lik böbrek taşı var ve amelİyatsız bir şekilde kurtulması lazım. Doktor ameliyat lazım diyormuş ancak arkadaşım komiserliğe başvuracak. Ameliyat olursa problem olurmuş.

Tavsiyeleriniz çok değerli.
0
le jeune turc
(20.09.18)
özeldemi muayene oldu. daha 2 hafta önce 8mm +5mm düşürdüm ,böbrektede 5mm var . Özele gittim önce önce yoldakileri düşürmeye çalış düşmezse ameliyat şart sonra böbrekteki ameliyat filan dedi. Sonra devlet hastanesine gittim o arada yoldakiler düştü . Böbrekte var dedim 8mm düştüyse diğerlerini düşürürsün 1 ay sonra kontrole gel dedi bakmadı bile :) ameliyat filanda demedi.

bol su ve o verdikleri düşmeye yarayan haplar baya işe yarıyor. Hastaneye gittiğine göre vermişlerdir hap.
Avakado yaprağı çayı baya öneriyolar. (tadını beğenmedim ama içtim işe yaramış olabilir)
0
bnmzz
(20.09.18)
başka doktora da görünsün. kendim de dahil çok daha büyük taşlar düşüren bir sürü insan var çevremde. sonuçta uzman değiliz, eğer sıradışı bir durum yoksa 2mm için ameliyat gereksiz.
0
lazpalle
(20.09.18)
7mmlik taş düşürdüm.
Öncelikle bol bol su. Koşmak.
Gilaburu suyu, aktarlarda satılıyor.

Ve bol su yine.

Geçmiş olsun.
0
purplee
(20.09.18)
Gilaburu +1
0
brkylmz
(20.09.18)
Bende de vardı. Bol bol su, bira, koşu ve küvette sıcak su banyo combosuyla düşürmüştüm.
0
old possum
(20.09.18)
nerdeyse her yıl taş problemi yaşan bir baba-oğul akrabamız vardı. en son karpuzun yeşil kabuğu ile yenen kısmı arasındaki beyaz yerini yemeye başladılar nerden duydularsa. o zamandan beri taş problemleri kalmadı.
0
yemrem
(20.09.18)
2 mmlik taş için ameliyat da ilk defa duyuyorum. çok daha büyüklerini bile kırıyolar ya da düşürüyolar. kardeşimde de sanıyorum bu büyüklükte bi taş vardı, doktor bi şekilde düşer dedi.

gilaburuyu annem için araştırmıştım. herkes memnun kalmış ama annem de pek işe yaramadı. direkt suyunu almak yerine meyvesini alıp kendiniz kaynatırsanız daha faydalı olur diye düşünüyorum.
0
elorelia
(20.09.18)
Eşkina taşı deneyin kullananlar faydasını gördüğünü söylüyor. Taş olarak kullanın ama toz olanından değil.
0
FAtE
(20.09.18)
bir kaç defa taş düşürmüş birisi olarak (en ufağı 5mm) hiç ameliyat olmadım.
taşın nerede olduğu, ne zamandır orada olduğu gibi şeyler önemli.
atıyorum taş kanalı tıkamıştır ve böbreklere zarar veriyordur o zaman amelyat gerekebilir ama 2 mm'lik taş bunu yapar mı bilemedim?

dediğim gibi uzmanlığım sadece hasta olarak.
farklı bir doktora da muhakkak gidin.
0
teritori
(20.09.18)
roller coaster'a binsin
onedio.com

çeşitli şeyler var internette; maydanoz suyu, mısır püskülü suyu vssvs. bunlar herkeste çalışmayan yöntemler. çok inanıp da vücuduna fazla fazla sokmasın bu sıvıları.

taş kırdırma seansını deneyin. fakat 4 ten fazla seansta kırılmıyorsa zorlamayın, böbreğe zarar verebilir.
0
kablelvuku
(20.09.18)
Hepinize tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz. Taş böbrek kanalındaymış ve böbrekte şişme yapmış. Sanırım taşı o yüzden kıramıyorlarnış. Bir de leğen kemiği hizasındaymış şok vuramıyorlarmış. Bu bilgiyi de paylaşmamı rica etti arkadaşım.
0
🌸le jeune turc
(20.09.18)
10 gun sanci cekmistim. Avokado yapragi ve misir puskulu kaynatip taze taze ictim. 2. gune kalmadan dusurdum.
0
dedim ben sana
(20.09.18)
Rowatinex'i deneyin, çok işe yarıyor. Bir de bol bol su tabii.
0
agluna
(20.09.18)
(3)

döşeme yükseltmede kullanılan demir miktarı

teritori
merhaba,mimar ve mühendislere bir sorum var.ofis hacimlerindeki döşeme yükseltme işinde metrekare ölçeğinde kaç kilo demir gider?bunun hesabı var mıdır?
merhaba,

mimar ve mühendislere bir sorum var.
ofis hacimlerindeki döşeme yükseltme işinde metrekare ölçeğinde kaç kilo demir gider?
bunun hesabı var mıdır?
0
teritori
(20.09.18)
uzmanı değilim ancak taşıyacağı yüke göre bir profil seçileceğinden gidecek malzemenin ağırlığı çok değişecektir.
0
kisa
(20.09.18)
yükseltilmiş döşemede kullanılacak malzemeye göre ayak boyutları bellidir. yaklaşık 15-20 cm bir yükseklik kullanılabiliyorsa altyapı açısından mükemmel olur. yükseltilmiş döşeme satıcıları her paneli taşıyan ayakların ölçüsünü ve kilosunu bilir. daha önce çok yaptırdım ama şu an hatırımda değil ne yazık ki. basit bir ayak sistemi oluyor.

edit: aşağıdaki web sitesini buldum kullanılan malzeme tam olarak bu.

www.yapiurun.com

sitedeki bilgiye göre 15-25 kg/m2 arası tutuyor deniyor. 30 alın garanti olsun.
0
ozdek
(20.09.18)
yükseltilmiş döşeme = bitmiş tabliyenin üzerine profil veya hazır sistemler ile montaj yaparak yükseltmek. (sisteme bağlı sadece demir maliyeti yok bunda.) Ancak 15-20 kg/m² makul bir miktar. bir de üst kaplama detayları olacak tabi.Kaplamaya göre de değişebilir.

döşeme yükseltmek = betonarme döşemeyi üzerine filiz ekip beton dökmek suretiyle kalınlığını arttırarak yükseltmek. Böyle bir durumda da 20 kg/m² ye yakın ilave demir kullanımı olacaktır.
0
tukenmez adam
(20.09.18)
(3)

Elazığ akgun otel den havaalanina ulaşım?

hypathia
Günaydın, bu kez akgun otelden havaalanina ulasmam gerekiyor. burada havabus benzeri bi olay var midir, varsa nereden binebiliyorum? yoksa taksi ile kac km ve yaklasik ne kadar tutar? tesekkurler.
Günaydın, bu kez akgun otelden havaalanina ulasmam gerekiyor. burada havabus benzeri bi olay var midir, varsa nereden binebiliyorum? yoksa taksi ile kac km ve yaklasik ne kadar tutar? tesekkurler.
0
hypathia
(20.09.18)
akgün'ün karşısından belediye otobüslerine binip öğretmenevinin orda inersen - havaşlar zaten ordan kalkıyor- havaalanına gidebilirsin.
otelden ise mesafe olarak 15-20 km civarında olması lazım. taksiler de 50-60 tan aşağı tutmaz diye tahmin ediyorum.
0
joooper
(20.09.18)
Taksi 60'dan da çok tutar gerek yok. Arkadaşın dediği gibi öğretmenevine minibüsle gidin. Sık sık geçiyor zaten. Oradan da havaalanı servisine binin daha iyi.
0
akatreil
(20.09.18)
ya joooper'ın dediği gibi otobüs-havaş (elazığdaki otobüslerin tamamı kartlı ödemeye geçecekti, geçti mi bilmiyorum, geçtiyse nakit olarak ödeme kabul etmeyeceklerinden sıkıntı olabilir. eğer otobüse binemezseniz çarşıya giden minibüslere binin havaşın kalktığı yerin arka sokağından geçiyor. şoföre söylerseniz indirir sizi orda) yapın.

veyahut internetten bahçelievler taksi veya çaydaçıra taksi diye aratın. çıkan numaraları arayıp akgünden havalimanına kaça götürürsünüz diye sorun. fiyatlar kafanıza uyarsa en uygun olanını çağırın. geçen sene 35-40 civarına götürüyorlardı.

elazığda taksimetereyi pek açmazlar, mesafeye göre kafalarında ortalama bir fiyat vardır. onu alırlar. o yüzden binmeden sorun, pazarlık edin
0
yemrem
(20.09.18)
(2)

150-200 kişilik bir parti için mekan önerisi lütfen

merhum
Bir parti için mekan arıyoruz, şartlar şöyle:-Parti, Pazar günü 18.00-23.00 saatleri arasında yapılacak,-Mümkün oldukça ulaşımı kolay kadıköy, beşiktaş, beyoğlu taraflarında olacak,-Mekan ücret almayacak ama içki gelirini alacak.-Ses sistemi olmalı ama dj'e gerek yok. sahnesi olsa iyi olur ama şart
Bir parti için mekan arıyoruz, şartlar şöyle:
-Parti, Pazar günü 18.00-23.00 saatleri arasında yapılacak,
-Mümkün oldukça ulaşımı kolay kadıköy, beşiktaş, beyoğlu taraflarında olacak,
-Mekan ücret almayacak ama içki gelirini alacak.
-Ses sistemi olmalı ama dj'e gerek yok. sahnesi olsa iyi olur ama şart değil.

şimdiden teşekkürler...
0
merhum
(20.09.18)
"-Mekan ücret almayacak ama içki gelirini alacak." Hımmm zor gibi..

İlk aklıma gelen taksimde ki eskici pub
0
xdenizx
(20.09.18)
pazar günü çoğu yer sinek avlıyor. kişi başı ortalama 50 tl'lik içki içse 7500 tl ciro demek. aslında bi yer bulduk ama biraz küçük. o yüzden alternatif bakıyoruz.
0
🌸merhum
(20.09.18)
(1)

Özel Okul vs Tazminat

Dunedan
Selamlar Romalılar;Özel okulda öğretmenim. Sözleşmem bir aya doluyor. Dört yıllık kadroluyum. Sözleşme imzalamasam kıdem tazminatı hak eder miyim?
Selamlar Romalılar;
Özel okulda öğretmenim. Sözleşmem bir aya doluyor. Dört yıllık kadroluyum. Sözleşme imzalamasam kıdem tazminatı hak eder miyim?
0
Dunedan
(20.09.18)
sözleşme feshedilmediği zaman valilikçe bir yıl otomatikman uzar. tazminat alabilmen için kurumunun seni işten çıkarması gerekiyor. sen sözleşme yenilemeyeceğim diyorsan mecburen seni istifa ettirecekler o zaman da herhangi bir hakkın olmaz.
0
eagle is free
(20.09.18)
(4)

türkçe çevirisi olsa keşke dediğiniz ispanyolca şarkı

reavelyn
var mı? ispanyolca şarkıları çevirmeye merak sardım şu sıra, ispanyolcam fena değil diye düşünüyorum çeviriyi de profesyonel olarak yapıyordum bir süredir uzak kaldım.hem güzel birkaç şarkı öğrenmiş olurum, olmaz mı? algo familiarhttps://www.youtube.com/watch?v=P9PcP8ap1kwsigue felizhttps://www.yout
var mı? ispanyolca şarkıları çevirmeye merak sardım şu sıra, ispanyolcam fena değil diye düşünüyorum çeviriyi de profesyonel olarak yapıyordum bir süredir uzak kaldım.

hem güzel birkaç şarkı öğrenmiş olurum, olmaz mı?

algo familiar
www.youtube.com

sigue feliz
www.youtube.com

bajo el agua
www.google.com

bunların ekşideki başlıklarına giderseniz çevirilerimi de okuyabilirsiniz ayrıca.
0
reavelyn
(20.09.18)
bunu merak ediyorum ben
www.youtube.com

bi de bu

www.youtube.com
0
killerbee
(20.09.18)
despacito.
0
diffarentiationation
(20.09.18)
Chingon'un tüm parçaları.
0
bos gezenin bos ustasi
(20.09.18)
nicky jam, j balvin - x
bad bunny, casper et al- te bote
0
cedex
(20.09.18)
(2)

Ankara İngilizce Kursu? - ve tavsiyeler

hayaletimsi
Mümkünse emek-bahçelievler civarı, olmazsa kızılayda hangi ingilizce kursunu tavsiye edersiniz?Sınav ağırlıklı değil, genel olarak ingilizce öğrenebilmek, 9-10 ay içerisinde konuşabilecek duruma gelmek istiyorum. Hiç sıfır değilim ancak beginner başlamak benim faydama olacaktır.Bir de ortalama kur f
Mümkünse emek-bahçelievler civarı, olmazsa kızılayda hangi ingilizce kursunu tavsiye edersiniz?

Sınav ağırlıklı değil, genel olarak ingilizce öğrenebilmek, 9-10 ay içerisinde konuşabilecek duruma gelmek istiyorum. Hiç sıfır değilim ancak beginner başlamak benim faydama olacaktır.

Bir de ortalama kur fiyatları nelerdir biliyorsanuz belirtebilirim.

Ayrıca dil kursu harici şunu-şunu yapmalısın tavsiyeleriniz de olursa belirtirseniz çok sevinirim.

ps: En çok gelen tavsiyelerden biri altyazı dizi izle olacaktır, senelerdir bolca izliyorum, alt yazıyı okuduktan sonra kişinin söyleyeceği cümleyi az çok tahmin edebiliyorum vs. belki bi yardımı olur eklediğim bu ek bilginin.
0
hayaletimsi
(20.09.18)
josefen
(20.09.18)
akın dil'den çok memnun kaldım ben tavsiye ederim. akay kavşağı yakınında kızılaydan 10 dakika yürüme mesafesinde.
amerikan kültür'e de gitmiştim hiç memnun kalmadım.
0
serbest gezen koala
(20.09.18)
(4)

yurt sağlık raporu

nick bulamadim
aile hekiminden yurt için sağlık raporu aldım. ama şöyle bir şey yazıyor. "Ancak bu tür raporların tam donanımlı bir hastaneden alınması tavsiye olunur.Eldeki mevcut tıbbi imkanlarla yapılan harici muayene sonucu verilmiş olan hekim kanaat raporudur.Kardiyolojik, radyolojik ve biyokimyasal tetkikler
aile hekiminden yurt için sağlık raporu aldım. ama şöyle bir şey yazıyor.

"Ancak bu tür raporların tam donanımlı bir hastaneden alınması tavsiye olunur.Eldeki mevcut tıbbi imkanlarla yapılan harici muayene sonucu verilmiş olan hekim kanaat raporudur.Kardiyolojik, radyolojik ve biyokimyasal tetkikler sonucu saptanacak hastalıkları kapsamaz."

bu rapor geçerli olur mu? hastaneden gidip almam gerekir mi?
0
nick bulamadim
(20.09.18)
isteyene bağlı. çoğu kamu kurumu başlığa bakar geçer.
0
nrmnm
(20.09.18)
üniversite yurdu için. belgede aile sağlığı merkezi sağlık raporu yazıyor. sağlık ocağında aile hekiminden aldım. bilseydim hastaneye giderdim.
0
🌸nick bulamadim
(20.09.18)
yurt gibi toplu yaşanan yerler için akciğer filmi ve hepatit markerlerına falan bakılmış bir rapor istenir genelde ama pek de üzerinde duracaklarını sanmıyorum. sen o raporu ver, cidden detaylı bir rapor isteniyorsa kaydını yapıp onu da en kısa sürede tamamla getir derler zaten sana.
0
nrmnm
(20.09.18)
Hangi okul istiyor bilmiyorum ama Hacettepe'nin yurdu bakıp geçiyor sadece. Hastaneden alınmasına gerek duymuyor.
0
sparky
(20.09.18)
(4)

Beni ısıran sokak köpeğini buldum

diffarentiationation
2 gün önce köpekle oynarken bacağımdan ısırdı, kanadı. Kuduz ve tetanoz aşısı yaptılar. 4 tane daha kuduz aşısı yaptıracağım.Bugün aynı yerde köpekleri gördüm. Kemikle oynuyorlardı kendi hallerinde. 4 aşıyı olmamak için yapabileceğim bir şey var mı? Kuduzu köpekte tespit edebilirler mi? Yoksa boşver
2 gün önce köpekle oynarken bacağımdan ısırdı, kanadı. Kuduz ve tetanoz aşısı yaptılar. 4 tane daha kuduz aşısı yaptıracağım.

Bugün aynı yerde köpekleri gördüm. Kemikle oynuyorlardı kendi hallerinde. 4 aşıyı olmamak için yapabileceğim bir şey var mı? Kuduzu köpekte tespit edebilirler mi? Yoksa boşverip yaptırayım mı?
0
diffarentiationation
(20.09.18)
haha. intikam alacaksin sandim.

ol asilari haci, kopegi veterinere gotursen sana daha pahaliya patlar.
0
baldur2
(20.09.18)
başlamışsın yaptır kafana takılmasın.

motive olmaya ihtiyacın varsa youtube a rabies yaz izle.
0
killerbee
(20.09.18)
asilari yaptir kaptan, gecmis olsun.
0
cooperr
(20.09.18)
Hangi belediye sınırları içindeyseniz veteriner işlerini arıyorsunuz. Köpeği alıp gözetim altında tutuyorlar. Ya da kendiniz her gün gidip bakacaksınız orada mı diye.

Kuduzun hayvanın ölümüne yol açma süresi belirtiler başladıktan sonra 10 gün. Eğer 10 gün gözlemleyebilecekseniz yakalatmanıza gerek yok.

Ama 10 güne dek aşılarınızı yaptırın. Toplam 3 aşıya karşılık geliyor 5 aşılık profilakside.
0
monogram
(20.09.18)
(1)

Türk Telekom Kağıthane'de gitti

captainobvious
Adsl gitti. Teknik desteği aradım, bölgemizde planlı çalışma var dedi ilerlemesi. Başka sorun yaşayan var mı ve ne zaman gelir bu internet? İnternette arıza çalışma vb hiçbir şey göremedim
Adsl gitti. Teknik desteği aradım, bölgemizde planlı çalışma var dedi ilerlemesi. Başka sorun yaşayan var mı ve ne zaman gelir bu internet? İnternette arıza çalışma vb hiçbir şey göremedim
0
captainobvious
(20.09.18)
ben aradim sabah 8'den sonra dediler. ortakoy
0
ateistanbul
(20.09.18)
(2)

odak mı yoksa konsantrasyon mu ya da başka bir şey mi?

vatan ayini
bir konuya odaklandığımda kafamın içinde laf lafı açıyor ve hiç olmayan yerlerde yapmam gerekenin dışında buluyorum kendimi. konuyla ilgli ufak bir internet araması yaptım ama tam olarak bu nasıl bir sorun, bu sorunu yaşayanlar nasıl bir çözüm ürettiler, eğer ürettilerse.
bir konuya odaklandığımda kafamın içinde laf lafı açıyor ve hiç olmayan yerlerde yapmam gerekenin dışında buluyorum kendimi. konuyla ilgli ufak bir internet araması yaptım ama tam olarak bu nasıl bir sorun, bu sorunu yaşayanlar nasıl bir çözüm ürettiler, eğer ürettilerse.
0
vatan ayini
(20.09.18)
odaklanabildiğin bir şeyler var mı? maç seyretmek? bilgisayar oyunu? dizi seyretmek?
0
silver apple
(20.09.18)
onlara odaklanamamamın bir götürüsü yok, sıkıntı yok o yüzden.
0
🌸vatan ayini
(20.09.18)
(3)

program yazma hakkinda

emfuzi
evet sevgili arkadaslar, belki cok sacma olabilir ama program yazmayi ogrenme gibi bir amacim var bir suredir.program nedir, sql nedir, java nedir. ne icin hangisini kullanmak gerekir vs. tamamen sifirim bu konuda.bir adet macbook ve xcode var elimde. tum aksiyonu bu platformlardan yurutmek istiyoru
evet sevgili arkadaslar, belki cok sacma olabilir ama program yazmayi ogrenme gibi bir amacim var bir suredir.

program nedir, sql nedir, java nedir. ne icin hangisini kullanmak gerekir vs. tamamen sifirim bu konuda.

bir adet macbook ve xcode var elimde. tum aksiyonu bu platformlardan yurutmek istiyorum simdilik.

mobil app de yazmayi ogrensem fena olmaz. guzel de olur hatta.

matematiksel zekam iyidir, ingilizcem iyidir, en sevdigim matematik konusu logaritma ve fonksiyonlardi mesela. fonksiyonlar burda isime yarayabilir belki.

bilgisayardan az cok anlarim. format atarim, zamanlanmis gorev yaparim. excel de formul yazarim. mevzuya cok da uzak degilim yani, kodlama veya programlama konusunda tamamen sifir olsam da kendime guveniyorum gercekten ogrenme konusunda.

konunun erbabi arkadaslarin her turlu tavsiyelerine acigim.

bu arada disardan kursa gidecek kadar vaktim ve naktim yok malesef. en azindan simdilik.

seviyorum sizi, saglicakla kalin.
0
emfuzi
(20.09.18)
Çok basit olabilir belki ama sıfırım dediğin için, www.code.org
Programlamanın temel yapıtaşlarını öğrenirsin buradan, sonra da bir dil seçip devam edersin.
0
diyanet takvimi
(20.09.18)
Öncelikle 20 yıllık yazılımcı olarak belirtmeliyim ki kitaplar ve kurslar sana programlamayı öğretemez en fazla fikir verir. Google varken kursa gitmek ya da kitap almak gereksiz hemen her konuda örnek kod ve soru cevap Google'da zaten var. XCode ile hem mobil uygulama hem de Mac için masa üstü uygulama geliştirebilirsin. Bence XCode'u aç ve yavaş yavaş basit uygulamalar geliştirerek öğrenmeye başla, mesela önce hesap makinesi yap bununla ilgili Youtube videoları var adım adım anlatan sonra web servislerinden veri çekerek bunları parse etmeyi öğren sonrası gelir zaten.

Not : XCode ile programlamaya gireceksen mutlaka bir Web servisi yazmayı da öğrenmek zorundasın.
0
solo
(20.09.18)
udemy'de murat hocanın python eğitimini satın aldım 25 tl ye. gayet güzel anlatıyor. başlangıç için python gerçekten kolay ve anlaşılır bir dil. bu arada sadece eğitimde yok github da yaptığı alıştırmaları paylaşıyor slack uygulamasında sorularını cevaplıyor. youtubeda da bir sürü video var ama derli toplu değil.
0
grunge
(20.09.18)
(1)

fahrenheit 451 epub

oscar
kindle icin epub olarak elinde olan var mi bu kitap ?
kindle icin epub olarak elinde olan var mi bu kitap ?
0
oscar
(20.09.18)
özelden mail adresini gönder bana atayım
0
reavelyn
(20.09.18)
(3)

yarınki orta vadeli plan açıklamasından sonra dolar-euro düşer mi?

yeteramadenedimherseyi
sb
sb
0
yeteramadenedimherseyi
(20.09.18)
düşmez. aksine 5 seviyesine çıkmasını bekliyorum ben doların. hatta 5,5 bile zorlayabilir.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(20.09.18)
Fiyatlanıyor 1-2 gündür. Yarın bence 6'yı görürüz.
0
diffarentiationation
(20.09.18)
en fazla 6'ya kadar duser ki fiyatlaniyor zaten 6,45'ten 6,25'e geldi. bence daha dusmez gerci.
0
baldur2
(20.09.18)
(15)

Hater bir insan mısınız?

nundu
Böyle sebepli/sebepsiz nefret ettiğiniz kişiler ya da ürünler var mı? Ben tam bir hater'ım mesela. Örneğin apple'dan özellikle iphone'lardan nefret ediyorum. Android fanboyluğundan çok direkt apple haterıyım. Onun dışında insan olarak Cristiano Ronaldo'dan ölesiye nefret ediyorum. Messiciyiz ezelden
Böyle sebepli/sebepsiz nefret ettiğiniz kişiler ya da ürünler var mı? Ben tam bir hater'ım mesela. Örneğin apple'dan özellikle iphone'lardan nefret ediyorum. Android fanboyluğundan çok direkt apple haterıyım. Onun dışında insan olarak Cristiano Ronaldo'dan ölesiye nefret ediyorum. Messiciyiz ezelden zaten abim olsa o kadar severdim messiyi o ayrı ama Ronaldo nefretim de çok ayrı bi boyutta. Daha düşünsem kesin çıkar nefret ettiklerim. Sizin var mı belli nefretlikleriniz?
0
nundu
(19.09.18)
Nefret etmekten nefret ediyorum
0
sekerse tehlike
(19.09.18)
Değilim. Nefret ettiğim, kin duyduğum kimse yok. Sevmediğim insanlar var evet.
0
Amaranta ursula
(19.09.18)
aşırı. durduk yere hiç tanımadığım birinden sebepsizce nefret edebilirim.
0
nolmus yani
(19.09.18)
var ya bende de böyle şeyler. mesela normalde apple'a karşı hater olmasa da negatif bir yaklaşımım vardı, ne zaman ki iphone kullanmaya başladım nefrete dönüştü bu durum bende de. onun dışında hayatlarını şekil olarak islami kurallar çerçevesinde yaşayan aşırı zenginlerden nefret ediyorum. zenginlere karşı mesela bir şeyim var, nasıl desem, negatif yaklaşımım ama çok nötr kalıyor bu zengin islamcı kesimin yanında.

edit: acemi deyince aklıma geldi, emlakçılar ya. emlakçı tanıdığı olan varsa da burada umurumda değil amcam da emlakçı. emlakçı diye yazılır oç diye okunur gerçekten.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(19.09.18)
hiçbir insandan ve hiçbir şirketten/markadan nefret etmedim, edeceğimi de zannetmiyorum.
0
Neill
(20.09.18)
Nefret değil ama Torku markasından hoşlanmıyorum. Bana sinsi bir marka gibi geliyor.
0
ovungec zeus
(20.09.18)
Ota boka duyar kasanlar haricinde kimseden nefret etmiyorum.
0
eazy
(20.09.18)
şuan tv.de aşkım kapışmak diye bi şarlatan cahil varoş o.ç var ayrıca gey ama geyden nefret etmem bu şerefsizi hukuk olmasa 30saniye içinde gebertirim tereddütsüz
0
kush
(20.09.18)
Eskiden sadece beni etkileyen olumsuz durum ya da kişilerden nefret ederdim. Ama artık tahammül eşiğim o kadar düştü ki nefret etmediğim şey sayısı daha az. Hepsinin sebebi aslında mevcut ama yine de kabaca liste yapayım:
Motorcular(özellikle egzoz patlatarak geçen, kaldırımdam gidenler), araba sahipleri (bunlar yüzünden olmadık yerde trafik sıkışıyor ve çoğu da yolda çok BENCİL), metalciler, Apple övenler, herhangi bir dizinin ya da yapımın yapımcısı gibi davranarak 7/24 kafa ütüleyen tipler, pop müziği aşağılayanlar, Starbucks (ortamından dahi tiksiniyorum), 32 yaşına gelmiş çocuğunu hala pusetle sağa sola götüren tipler, çocuğuna dur demeyen anneler, bencil insanlar, Ahmet Kural, ölmüş birinin anında takipçisi kesilen tipler (Müslim Gürses dinlemek kıroluk emaresiydi ama adam öldükten sonra herkes aşığı kesildi), Duman (her ne kadar "Ah" şarkısına bayılsam da), HDP (komple), hiçbir şarkısını dinlememe rağmen Ezhel gibi tipler, kendi aptal kafasına bakmadan başkasını aşağılayan geri zekalılar, koskoca Türk tarihini belli bir dönemden başlatan ya da belli bir döneme sabitleyenler, Ed Sheeran, futbol ve holiganları, başkasının beklediğini bilmesine rağmen aşşşşşşşşırı yavaş hareket eden tipler (ATM'de, otobüste, yolda, kaldırımda, kasada vs), yürüyen merdivenin sol tarafında bekleyenler (özellikle sevgililer çok yapıyor bunu), yine herhangi bir şeyi haddinden fazla öven insanlar, işini hakkıyla yapmayan görevliler.


Daha çok var ama bu kadarı da yeter.
0
m e b
(20.09.18)
Eskiden ronaldo haterıydım. Şimdi messi’den daha çok saygı duyuyorum. Büyük bi adam

Android haterıyım. Ayar oluyorum. Yıvranç bi işletim sistemi bence.
0
Delay Fuze
(20.09.18)
Acun Ilicali'yi sevmiyorum. Nefret de degil de, tiksinti ve kinama karisimi bir duygu daha cok. Bir de cogumuzun nefret ettigini dusundugum bir kisiden nefret ediyorum. Marka ile ilgili bir nefretim yok ama agresif stratejileri oldugunu ve haddinden fazla buyudugunu dusundugum firmalari pek desteklememeye calisiyiorum oldugu kadar.
0
aychovsky
(20.09.18)
Evet.
Su aralar cocuk dizi oyuncularindan nefret ediyorum.
0
durgunfoton
(20.09.18)
Nicolas Cage, Nusret ve Ronaldo.

Diger bircok seyi ve insanı asagılık buluyorum, ama nefret gibi yüksek bir duyguyla enerjimi tüketmemeye calısıyorum. Bu üclü icin helal olsun enerjim.
0
buf-e kür
(20.09.18)
bir şeyleri sevmiyorsam bir nedenden ötürü. eleştiriyorsam eleştirim o nedeni içeriyor.
seviyorsam bir nedenden ötürü.

bu hater sıfatını zaten kabul etmiyorum. en çok şikayet ve eleştiri karşısında gördüğüm bu etiketlemeci tavrı. umursamamayı yücelten kültür zaten benim kültürüm değil. bana haters gonna hate diyecek adam bununla ilgili "free speech" edebiyatı yaparken kendisi benim de o hakkı kullandığımı unutup sevdiği şeyi sevmediğim için düşüncelerimi herhangi bir "X-geçersiz" şekilde yaftalayacak kadar "entitled" hissettiğinde bana öğretebileceği hiçbir şey, verebileceği hiçbir güzel özellik kalmamıştır zaten.

youtube birbiriyle konuşur gibi yapıp kendiyle konuşan insanlarla dolu. katılmak katılmamak bazlı, oradan öteye gidemeyen, tartışmayı, fikir alıp vermeyi şeytanlaştırmış,fikir alıp vermemeyi, sadece onay aramayı ise yeni bir tür özgürlük algısı haline getirmiş bir "medeniyet" tipi var. youtube küçük bir örnek; dizisinden, popüler müziğine, filmine, bazen gazete yazısı ve yorumlarından, romanlara kadar insanın etrafını içine battığı bir deniz gibi sardığından artık normal algılanagelmiş yoz bir yabancılaştırma, benmerkezcileştirme, yanlış bireyselleştirme, anında tatmine alıştırma, umursamamanın yeni "cool" olduğunu kafaya kazıma bazlı bir kültür. ettirgen çatı kullandım çünkü bu tepeden inen programlarla hükümetlerce gerçekleştirilen bir şey. ayn rand'inden(rand corporation'a adını veren ve atlas shrugged'ı yazan kaltak) thatcher'ına...

iphone'u sevmiyorum. ama steve jobs'dan nefret ediyorum. birkaç sebebi var.
bu burada verilen örnek idi.

ama ben asıl sebepsizce bir şey yapabilen ya da öyle sanan insanları sevmiyorum.
onlar sayesinde yaptıkları her iğrenç şeyin kendilerine hizmet ettiği-bunun tek sebepleri olduğu- insanlar sömürü bazlı sistemler kuruyor. fMRI'a bağlasan kaçı sempatisizliklerini tam serpilmiş psikopatlığa değin kasmış, flekslemiş belli değil.
buradan anlaşılacağı üzere, isediği kadar high functioning olsun, psikopatlardan nefret ediyorum. kendi eliyle adam öldürmeyip sürdürülebilir savaşlar dizayn eden bir huntington mesela.

güce tapan ve her şeye rağmen buna devam eden insandan tam manasıyla nefret ediyorum. tarafını tutup kendini özdeşleştirince o kişi olduğunu sanan insan. kompleksle karışık hayranlık.

güzel bir dünyada yaşamıyoruz. nefretin varlığını geçerli kılan, hatta sağlıklı kılan çok fazla durum var. çok fazla insan.

benim türüm ile onların türü arasında çok açık bir savaş var. bu adam sıradan biri olabilir. zavalı bir köpeğin içinden bir gün şiş geçirdiğinde ben onun seviyesine düşerim çünkü onun türünün genlerine "öç almayacaklar, bodos dal" değil "bunun cezası var" bilgisini kazımak gerektiğine inanıyorum. onu şişlemeye kalkmam tabii ama hapse atılması için uğraşabilirim ve atıldığında onu biri şişlerse içim bir kere olsun cız etmez.

ama seviye düşürmeye sonuna kadar inanıyorum. nefretin belli ölçüde gerektiğine de. değişim başka türlü mümkün değil. ellerinde silahlar olan maymunlarız biz. acayip tehlikeli oyuncaklarla dünyanın anasını ağlatıyoruz sürekli. yakıyoruz, kırıyoruz. hayvan olduğumuzu teslim edelim artık, kaldıramadığımız kadar ilerledik her şeyde.
0
godoşu beklerken
(20.09.18)
sırf muhalif olmak için konuyu her yerde siyasete taşıyan insanları sevmiyorum.
0
black holes in the sky
(20.09.18)
(5)

Dostoyevski, Bulgakov, Pasternak kitaplarının dili/Kitap tavsiyesi

dont eat me
Bu üç yazarın aşağıdaki kitaplarını almayı düşünüyorum. İstediğim kitaplar Çehov'un bir tık üstü zorlamalı dil açısından. Okuma ve anlama süremi düşürmeye çalışıyorum. Amaç o. Çok basit değil ama çok kasıcı da olmamalı şu an için. Başlıktaki yazarlar için genel yorumlarınızı ve başka bir yazar/kitap
Bu üç yazarın aşağıdaki kitaplarını almayı düşünüyorum. İstediğim kitaplar Çehov'un bir tık üstü zorlamalı dil açısından. Okuma ve anlama süremi düşürmeye çalışıyorum. Amaç o. Çok basit değil ama çok kasıcı da olmamalı şu an için.
Başlıktaki yazarlar için genel yorumlarınızı ve başka bir yazar/kitap tavsiyeniz var ise (klasiklerden) beklerim.

---

Dostoyevski - Beyaz Geceler
Bulgakov - Usta ve Margarita
Pasternak - Doktor Jivago

---

Bu üç kitap için de konuya değil anlatıma bakıyorum yine. Konuları hakkında bilgiye gerek yok.
0
dont eat me
(19.09.18)
doktor jivago'yu dün bitirdim taze taze. hikaye açıkçası umduğum gibi çıkmadı. basit dili var.

bunların arasında en sevdiğim kitap usta ve margarita. bulgakov'un esprili, hicivli bir anlatımı var hemen hemen tüm kitaplarında (beyaz muhafız hariç). usta ile margarita'da moskova bölümleri eğlenceli. (özellikle kedi behemoth) hz. isa'nın çarmıha gerilmesi ve 30'lar moskovası olmak üzere iki dönemi anlatıyor ama içine çekiyor kitap. dili akıcıydı hatırladığım kadarıyla. en sevdiğim kitaplardan biridir.

oblomov okuduk inşallah? manzoni - nişanlılar var bir de. okumadım lakin çok merak ediyorum.
0
efreet sultan
(19.09.18)
çehov iğrenç dosto baba mükemmel diğer yazarlarlan karşılaştırdın herhalde
0
kush
(20.09.18)
dostoyevski - yeraltindan notlar ve kumarbaz ile devam et. çok kasmaz.
0
tabudeviren
(20.09.18)
ama kitabi kimin yazdigindan daha onemli olan bir sey varsa o da kimin cevirdigi.

varlik, iletisim, is bankasi, yordam, ayrinti gibi kaliteli yayinevlerinden al. ucuza kacma.
0
tabudeviren
(20.09.18)
Dostoyevski'nin Kadın Budalası vardı, aradığın şey için faydalı olabilir. Beyaz geceler ince bi kitap ama Kadın Budalası daha ekşınlıdır, gözünde daha çok şey canlanır ve daha çok şey aklında kalır, bişeyleri anlayıp anlamadığını ölçmek için daha idealdir diye düşünüyorum.
Beyaz geceler elbette dil olarak güzel(sonuçta Dostoyevski) ama konu olarak o kadar da dolu değil.
0
megalomaniac
(20.09.18)
(1)

Allerjik şokta ne kadar sürede ölünmez?

ya ben lan neyse
elbette en kısa sürede hekime gidilmeli de...45 dakika çok mu geçtir mesela?
elbette en kısa sürede hekime gidilmeli de...

45 dakika çok mu geçtir mesela?
0
ya ben lan neyse
(19.09.18)
havayolunu tıkayıcı bir durum olursa kısa sürede götürür, öyle 45 dk'ye falan hiç kalmayabilir.
0
doxanikee
(19.09.18)
(5)

Salmaikki deneyen var mı? Nasıl buldunuz tadını?

nundu
Yıllardır merak ediyordum salmiakkiyi, hep internette görüyordum işte tadına bakıp iğrenen amerikalıları türkleri falan. En son geçen yaz Helsinki'deyken denedim ve aslında beğendim gibi yav. Hani öyle aman aman bu neymiş moduna girmedim ama bak şimdi olsa bi tane yerdim bence.Bu arada sosyal deney
Yıllardır merak ediyordum salmiakkiyi, hep internette görüyordum işte tadına bakıp iğrenen amerikalıları türkleri falan. En son geçen yaz Helsinki'deyken denedim ve aslında beğendim gibi yav. Hani öyle aman aman bu neymiş moduna girmedim ama bak şimdi olsa bi tane yerdim bence.

Bu arada sosyal deney olarak beraber gittiğimiz turdaki diğer insanlara da tattırdım ve sevmeyenler çoğunlukta olsa da seven yine azımsanmayacak kadar insan vardı. Var mı burda tadan?
0
nundu
(19.09.18)
Çikolata dışında hiç sevmem. Hele tuzlu şekerlemelerinden nefret ederim.
0
bos gezenin bos ustasi
(19.09.18)
sevmedim.
0
hayley williams ile evlenecek genc
(19.09.18)
Korkunc. Lakritz ve lakritzimsi her sey oyle benim icin.

Ama Danimarka´da annesine lakritzli cikolata almadi diye aglayan cocugu gorunce "damak tadi boyle bir seymis demek ki." demistim.
0
buf-e kür
(19.09.18)
Ben naneli ve chilli aromalılarını sevdim (sisu, malum şekerleme markası).

Sadesi üç taneden sonra bayıyor bence. Abartıldığı kadar kötü bulmadım ama başka şekerler dururken tercih edeceğimi sanmıyorum (sadesini).
0
amabunuyapmayacaktin
(20.09.18)
bunların yediği bitakım şeyler aşırı iğrenç damak tatlarına tüküreyim her şeyin içine marzipan koyanlarla aynı ırktan bunlar
0
kush
(20.09.18)
(6)

Hangi Arabayı Alırdınız?

bos gezenin bos ustasi
http://www.strawpoll.me/16489637Anket burda. Nedenini de buraya yazarsanız sevinirim.
www.strawpoll.me

Anket burda. Nedenini de buraya yazarsanız sevinirim.
0
bos gezenin bos ustasi
(19.09.18)
passat, o grup içinde türkiyede bakımı ve tamirini en kolay yapacağın. göreceli olarak en az masraf çıkaracak araç.
0
orpheus
(19.09.18)
volvo s40 alırdım. en büyük neden tipi hoşuma gidiyor. ayrıca volvo sağlamlığı ile bilinen bir marka.
0
Neill
(20.09.18)
Saab 9-3

Saab hayranıyım. Plase volvo s60. C klası boşver. Passat zaten bunların yanında linea kalıyo.
0
Delay Fuze
(20.09.18)
Konusu açılmışken: lh4.googleusercontent.com
0
Delay Fuze
(20.09.18)
2011 V50 alırdım. Ankette V50 yok ama V50, S40'ın SW modeli.
Yeni her zaman iyidir. Ayrıca Volvo'yu severim.
0
battal gemalmaz
(20.09.18)
Saab 9-3 Aero. mantıklı bir gerekcem yok. 2005-2008 yılları arası hayalimdi bu araç.
0
nhtzmc
(20.09.18)
(1)

Amazon.com.tr durumunu biri bana açıklayabilir mi?

winston insani
Merhabalaramazon.com.tr açılmış galiba. Peki ben amazon.com daki ürünlerden alabilecek miyim şimdi? Peki ya shipping ücreti?Biri bana açıklayabilir mi bu durumu tam olarak?
Merhabalar

amazon.com.tr açılmış galiba. Peki ben amazon.com daki ürünlerden alabilecek miyim şimdi? Peki ya shipping ücreti?

Biri bana açıklayabilir mi bu durumu tam olarak?
0
winston insani
(19.09.18)
Bazılarını alabileceksin.
Kargolaması Türkiye'den yapılacak, 50 TL üzeri kargo ücretsiz olacak Amazon'un sattığı ürünlerde.
0
cakabo
(19.09.18)
(1)

itunes'tan güncelleme yapaMama(iphone7)

hede hodo
ilk kez bi güncellemenin övüldüğünü duyunca itunes'tan yapayım dedim. dedim lakin sürekli itunes ağ bağlantısı zaman aşımı uyarısı alıyorum.bu benim internet bağlantımın bokluğu onu biliyorum da, kardesım yanımda direkt telefondan guncelledi. pat diye de bitti.öneri tavsiye olur mu bununla alakalı?d
ilk kez bi güncellemenin övüldüğünü duyunca itunes'tan yapayım dedim.
dedim lakin sürekli itunes ağ bağlantısı zaman aşımı uyarısı alıyorum.
bu benim internet bağlantımın bokluğu onu biliyorum da, kardesım yanımda direkt telefondan guncelledi. pat diye de bitti.
öneri tavsiye olur mu bununla alakalı?
dns'yi değiştirsem mesela hangisini yazayım?
0
hede hodo
(19.09.18)
ipsw dosyasını manuel olarak indir. sonra itunes'a o dosyayı göstererek güncelleyebilirsin.

biraz google'la anlatım vs de bulursun
0
washe
(19.09.18)
(4)

Üniversite sınavına yönelik Türkçe kitabına görsel önerisi

efreet sultan
Bu kitap sınavda Türkçe'den full yaptırmayı vaat ediyor. içindeki sorular çok zor. nasıl bir görsel kullanırdınız?
Bu kitap sınavda Türkçe'den full yaptırmayı vaat ediyor. içindeki sorular çok zor. nasıl bir görsel kullanırdınız?
0
efreet sultan
(19.09.18)
Ornegin Turkce'den mi olarak Turkceden mi?

Kapaginda yazim yanlisi olan bir kitabi asla satin almam, instagrama ekler mime yapar alay ederim.
0
Traveller
(19.09.18)
Hem Türkçe'den hem de full.

Kapak önemli değil tüm baskıyı satın alıyorum.
0
038576
(19.09.18)
hazırlık sürecini yeni atlatmış biri olarak yazayım, yeni bir yayınsa kaliteli bi kapak hayat kurtarır. simdi adını hatırlayamadığım sarı renkli minimal bi kapak dizaynına sahip paragraf kitabı vardı, çok dikkat çekiciydi mesela sırf onun için alanlar vardı. o yüzden kapağa basılan kalitesiz görseller ve tasarımlar yeni yayınlara olan onyargiyi muhtemelen dandik görüntüsü verdiği için daha da arttırır. o yüzden dikkat çekici bir renkle minimal bir dizayn daha hoş olurdu.
0
mehmed resad
(19.09.18)
Kırmızı acı biber koyun soruların zorluğuna göre rengi değişir. Konseptinizi de buldum hadi iyisiniz köftehorlar.
0
FeykIM
(20.09.18)
(5)

Youtube'den video indirme programı öneririn pls.

Aşk Adamı
eskiden bir program kullanıyordum güncelleme ile ücretli hale gelmiş yavaş indiriyor tüm vşdeoları. bana torrent linki atabileceğiniz cd keyli bişi yollar mısnız :)
eskiden bir program kullanıyordum güncelleme ile ücretli hale gelmiş yavaş indiriyor tüm vşdeoları. bana torrent linki atabileceğiniz cd keyli bişi yollar mısnız :)
0
Aşk Adamı
(19.09.18)
internet download manager vardı yıllar önce, bi bak hala varsa iyiydi o.
0
cay koy geliyorum
(19.09.18)
4k video downloader diye bir şey indirmişim bir ara. masaüstü uygulama bu.
0
efreet sultan
(19.09.18)
www. dan sonra ss ekleyin linke ve tekrar yükleyin. yıllardır böyle indiriyorum videoları.
0
Phoebe
(19.09.18)
onlinevideoconverter.com mobil ve desktop browserda çalışabilen ücretsiz bir site.
0
hedep
(19.09.18)
theconqueror
(20.09.18)
(12)

Turkiye'de Kariyer Oncesi Kisisel Gelisim Sorunu

crown
Bizim sirkette (yurt disi ofisindeyim) ekibe yeni katilanlar takim toplantisinda kendilerini kisaca tanitan bir sunum yaparlar. Cokca bu tarz sunumlara denk geldigim icin ister istemez, kendi gecmisim dahil, Turkiye'deki insanlarla Avrupali insanlarin yasamini karsilastirma imkani buluyorum ve canim
Bizim sirkette (yurt disi ofisindeyim) ekibe yeni katilanlar takim toplantisinda kendilerini kisaca tanitan bir sunum yaparlar. Cokca bu tarz sunumlara denk geldigim icin ister istemez, kendi gecmisim dahil, Turkiye'deki insanlarla Avrupali insanlarin yasamini karsilastirma imkani buluyorum ve canim sikiliyor.

Ornek vermem gerekirse bugunku sunumdan bazi cumleler:

- Ilk atimi 10 yasinda aldim, daha sonra pek cok engelli binicilik yarismasinda derece kazandim
- Sirt cantami alip tanidigim bir kisi bile olmayan Avustralya'ya gezmek icin gidip 4 ay kaldim
- Hayatimin bos aylarinin oldugu bir donemde kodlamaya merak saldim ve ogrendim
- Uzun sure Afrika koylerini gezip hayir amacli aktivitelerde bulundum, Ingilizce ogrettim, web sitesi kurmayi gosterdim

Bunlari diyen kiz dunyanin ise girilmesi en cok istenen sirketinde yeni ise basladi, Milan Fashion Week'te podyuma cikan, pek cok moda dergisinin kapaginda yer alan bir kiz.

Ve bu kiz ekstrem bir ornek degil, sadece bugun oldugu icin bunu ornek verdim. Sirketteki pek cok insanin benzer bir hayati var.

Ben kendi adima, ailemin vizyonu sayesinde, nispeten Turkiye'ye gore iyi sartlarda yetismis olsam da Avrupali genclerle Turk gencleri arasindaki ucurum beni uzuyor.

Turkiye'nin Orta Dogu cukurundan cikamayacagini biliyorum, ama bireysel olarak bu alanda faydali olabilecek onerileriniz belki Duyuru genclerine faydali olur diye fikir almak istedim.
0
crown
(19.09.18)
Okurken ağlattın hocam resmen, ben de yurt dışında yaşadığım dönem kendime ve ülkemin gençlerine aşırı üzülüyordum benzer hikayeleri duyduğumda. Örnek olarak okulu biten bir arkadaş "ben bi 3-4 ay latin amerika'yı gezmeye gideceğim" diyordu, aynı zaman sürecinde biz harıl harıl çalışıp para kazanmamız lazım derken.
Maalesef kapanamayacak bir açığımız var, sanırım her şey şu an mükemmel yoluna girse en az 100 yıl sonra aynı düzleme geliriz onlarla.
0
blackidom
(19.09.18)
Ispanya'da kaldigim donemde benzer bir sorunu ben de yasadim. Herkesin mutlaka aktif ugrasitigi en az bir hobisi oluyordu. Oradaki danismanim pazarlari mahalle orkestrasinda saksafon caliyordu, diger kizi ayni orkestrada keman, kucuk kizi da baska bir sey caliyordu. Pazarlari ailecek orkestradaydilar. Bunun disinda, astronomik gozlemler icin kampa gidiyor ayni adam ve fantezi turu kitaplari okuyup karakterlerin yagli boya resimlerini yapiyordu tuvallerle. Bir de action figure'leri olusturuyordu kendi hayal gucune gore. Bu adam ayni zamanda profesor ve bircok endustri projesinde. Yaldir yaldir geziyor. Cocuklari da ayni sekilde buyuyor, esi de boyle birkac hobiye sahip.

Amerika'da bunlara extracurricular diyorlar ve universiteye giriste cok buyuk onemi oluyor. Dersleri iyi olanlarin arasindan "Gana'da evsizler icin barinak insaatinda calistim yazin"a kadar extracurricular'lari var. Aslinda bunu cok da isteyerek degil, universite ya da sonrasinda gerekli olacagindan yapiyor Amerikalilar.

Cin'de ise bizden beter. O kadar rekabetci sistem var ki, dersten baska bir seyle ugrasana aptal gozuyle bakiyorlar, "Geride kalacak salak" diye yargiliyorlar. Onlara bakinca da "Biz en azindan arada dizi falan izliyoruz, o kadar zaman ayirinca kimse yargilamiyor" diye seviniyorum.

Dedigin seyler pahali. Ustelik apartmanda rahat yapilacak seyler degil. Yani, Istanbul'dayken at zaten alamam, ati alsam Beylikduzu'ndeki apartmanda tutamam ya da E5'te dort nala at kullanamam. Onu gectim, bisiklete binmek bile cok zor. Ancak, ekonomi duzelecek ve egitim sistemi hobilere gore tasarlanacak ki, ulkecek hobilere sarabilelim. O zamana kadar ailenin kisisel imkanlarla cocuguna bir sey yapmasi gerekiyor. Abimin nisanlisinin ilk esinden cocugu var ve baharlari haftasonunda ata goturuyorlar, yazlari hep birlikte kampa gidiyorlar. Boylece cok usta olmasa da, en azindan aktif olarak ugrastigi bir sey oluyor.
0
aychovsky
(19.09.18)
çok doğru yazmışsın.
ben yurtdışında çalışmadım, ama bir süreliğine tatil olarak kaldım.
kısıtlı imkanlar içinde, yoksul olsalar bile mutlu olan, yaşamayı, eğlenmeyi bilen, kendini geliştirmeye meraklı, özgüveni yüksek gençler gördüm. üstelik bunlar liseliydi.

bizimkiler maalesef ne durumda olduklarının farkında bile değil.
başka türlü bir yaşamın mümkün olabileceği, olması gerektiği zihninde bile yok.
0
tabudeviren
(19.09.18)
Evvela bizdeki yaşam şekli bu kişisel gelişime müsait değil. Bizdeki toplum da zaten böyle bir toplum değil malesef.

Şehirde yaşıyorsan öyle geniş alanların yok hobiler için. Elimizdeki pasaport çöpten hallice, cepte para yok vs her şey problem bizde.

İsveç'te küçük bir kasabayı ziyaret ettim bugün. Adamların pisti var yahu pist. Gokart, binek, drift falan yardırıyorlar. Bizim komünde amatör havacılık için havaalanı var. Planör, Cessna falan uçuruyorlar.

Her yer yeşil saha kimisinde futbol kimisinde rugby oynanıyor.

At çiftliği bana yürüyüş mesafesinde.

Orman 15 dk mesafede.

Bu imkanların hangisine sahip İstanbul'da oturan bir memur çift ve çocukları? Hiçbiri mümkün değil. Ne ekonomik ne de lokasyon olarak imkansız.

Ben ergenken bir bass gitar alayım dedim 200 dolar az para değildi, tüm yaz çalıştım elektrikçide aldım. Ne zaman çalsam komşu tepeme biniyordu. En sonunda bırakmak zorunda kaldım. Stüdyo kuralım dedik müzik yapalım diye ama cepte para yok, götümüzü yırttık bir bodrum katında Allah'ın siktirettiği yerde, yine de olduramadık. Yumurta kartonuyla izolasyon yapıyorduk, olmuyordu haliyle.

Bu işler nüfus, yaşam şekli, hayata olan bakış açısı, para, çalışma şartları vs diye uzun uzun gider. Malesef olmaz bizde. Herkes futbolsever ama futbolcu bile yetişmiyor bizde. O da ayrı bir uzun mevzu ya neyse düşün ama.
0
bos gezenin bos ustasi
(19.09.18)
Kardeş biz avustralya'ya gidecek uçak parasını bırak vize alacak para bulamayız. Para olsa Türk gençleri de yapar.
0
ovungec zeus
(19.09.18)
bunları böyle dediğin gibi işte şirkete girmek, cv şişirmek, iyi gözükmek vb. dış faktörlerle yapıyo gerçekten istediği için, kendi için ya da insanlara iyilik olsun diye falan değil tamamen feyk bi insan yani. i hate and batter fake people. tavsiye ederim.
0
kush
(20.09.18)
Senin söylediğin şeyleri Türkiye'de yapmaya çalışan bir insan olarak ufak örnekler vereyim.

-Üniversitede buzhokeyi oynuyordum ve gayet antrenman kaçırmayan hevesli bir oyuncuydum. Lise arkadaşlarımla buluştuğumuzda hepsi Facebook'taki takımla çekilmiş olduğum buzhokeyi fotoğraflarından bahsedip erkeksi sporlarla ilgilenmekle, yaşımın gerektirdiği gibi - 20 yaşındaydım- davranmamakla, çocuk kafalı olmakla suçladı beni. Bunu yapanlar da öyle Şeyma Subaşı kılıklı insanlar değillerdi. Yüksek puanlı üniversitelerde Eczacılık, Tıp Fakültesi, Mimarlık falan okuyorlardı. İnsan yobaz olmaya görsün!!

-Master'ı bitirmeye yakın annemlere yurtdışına hiç çıkmadığımdan bahsettim. Maaşımı biriktirebildiğimi fark ettiğim andan itibaren dünyayı gezmek istediğimi, Avrupa'yla başlayacağımı hatta İtalya'nın ilk olacağından dem vurdum. Annemden "Ne işin var. Otur oturduğun yerde, ileride evlenirsen kocanla gidersin -asdfadsdaf- . Biz istemiyoruz öyle şeyleri!" yanıtı geldi. Ben gülüp onu ti'ye alınca da ağlamaya başladı. "Ben evlatlarımı yetiştirememişim, siz hiç anne - baba lafı dinlemiyorsunuz!" diyerek.

-Lisede basketbol oynuyordum, futbolu takip etmeye çalışıyordum -şu anda nefret ediyorum futboldan, basketbola karşı da kayıtsızım- . Sınıftaki en yakın arkadaşım "Çok merak ediyorum ileride nasıl bir adamla evleneceksin! Seni kim kabul edecek! -asadafasa- Ben erkek olsam futbola benim kadar ilgi duyan bir kadınla evlenmezdim -1!1!111!!!" diye aklı sıra beni aşağılamaya kalkmıştı. Bu kız, Türkiye'deki kariyerini boşlayıp Amerika'ya gitti, orada birisiyle evlendi ve şu anda FETÖ'den dolayı dönemiyor. Dönmek istediği anda pasaportuna el koyuluyor galiba. :D

Daha önce yazılmış. İnsanda vizyon olsa bile evde anne terliği var, anne terliği olmayınca da duygu sömürüsü var, vizyonsuz arkadaşlar var, mahalle baskısı var, uyuz akrabalar ve bütün bu insanlara bir araba dolusu açıklama yapmak zorunda bırakılmak var. O bahsettiğin kızın Avustralya'yı gezmek istediği için öz annesi tarafından 'edepsiz' veya 'hayırsız evlat' olmakla suçlandığını zannetmiyorum.
Türkiye'deki insanlar yakın çevrelerinin de katkısıyla kendi cehennemlerini kendileri yaratıyorlar.
0
chitosan
(20.09.18)
@darkrocq ve @chitosan +1

ben lisedeyken ankara'da, cuma gunleri cikista kocatepe camiinin altindaki begendik'e gider, orada satilan orglarla saatlerce ugrasir, calmaya calisirdim. evdekilere yalvardim, dokmedigim dil kalmadi. almadilar.

universitede ucuncu yilda kendime ikinci el bir org alabildim ama hevesim kalmamisti. yillardir bir kosede durur. arada cikarip iki tingirdatir, kaldiririm.
0
tabudeviren
(20.09.18)
yurtdışında insanlar yaşıyor türkiye'de hayatta kalıyor. gitarım bozuldu kaç aydır yaptırıcam ya da yeni alıcam alamıyorum. yurtdışında 1000 dolar olan şey burada min. 6 bin lira. türkiye'de de gerçi paran varsa hepsini yaparsın.

insanlar gerçekten yaşıyor yurtdışında. ama onun dışında bu tarz şeyler kush'un da dediği gibi cv doldurmak için yapılıyor bence de. mutlaka isteyerek yapılan vardır ama afrika'nın köylerini gezmek vs. bende tamamen cv için. çünkü çoğu insan benzer şeyleri yapıyor. alternatif oldukları düşündükleri şeyler bile aynı. çantayı alıp dünyayı gezmek klasiktir mesela.
0
black mamba
(20.09.18)
turkiye de millet is bulmak icin bile yillarca sinava hazirlanip sinavi gecmek zorunda.
adamlar refah ulkesi, gelecekleri belirli, insanlarin hayatlarini kisitlayan sacma sapan bakis acilari yok, mesela yas mevhumu gibi. turkiye'de 28 yasini gecince bir daha hayatta is bulamazsin diye bakiliyor, adam gidiyor 30 yasinda universiteye basliyor orada kimse de yadirgamiyor, sikildim kariyerimi degistirecegim diyor.
gap year var mesela 10 sene okumus lise bitmis, ben yoruldum diyo aliyo sirtina cantayi 6 ay asyayi dolasiyor, cunku donunce issiz kalsa bile gecinecek maasi var, temel ihtiyaclari da bu maasla aliyor.

turkiye'de luks olan cogu sey, gelismis ulkelerde normal. bir skechers ayakkabi, bir wolksvagen araba veya seiko bir saat, bir sise viski. golf oynamak veya tenis oynamak, tatile yurtdisina gitmek vs. bunlari turkiye'de kac kisi yapabiliyor?

turklerin ayriyetten vize sorunu da var, cikip nereye gidiyorsun sirtina cantayi alip?

ozellikle bu son 1 yilda zaten millet hayvan gibi fakirlesti.

turk insani hakikaten hayatta kaliyor sadece, gelismis ulke insani ise zevk aliyor.
0
baldur2
(20.09.18)
@baldur +1


yeni tanistigim alman bi kiz cok guzel ingilizce konusuyor. ingilizce fransizca ispanyolca ve latince ders almis okulda, ama kanada'da ingiliz-fransiz bi aileyle 3-4 ay yasadigi icin ingilizce ve fransizcasi akiciymis, diger diller cok akici degilmis. bu kiz 18 yasinda.

egitimleri kaliteli, refah duzeyleri yuksek, gelecek kaygilari yok, paralari guclu, vizyonlari genis.
0
icim urperiyor
(20.09.18)
verilen tüm örnekler batı avrupa ve amerika’dan. örneğin tayland’dan ya da bolivya’dan bir örnek yok. dolayısıyla olay para ve paranın değerinde bitiyor.
para zaten inşaatçı bir çomar değilseniz iyi kötü vizyon getiriyor. türkiye’nin yıllık ortalama hane geliri 6000 dolarlara düştü, bahsettiğiniz ülkelerde bu en az on katı.
örneğin artık her yerde çinli turistler var, çoğu turla gezse de tekil gezenler de var, niye çünkü artık paraları var.

özetle gitgide fakirleşen bir ülkede bırak hobiyi gezmeyi hayatta kalmak, temel ihtiyaçları görmek bile büyük çaba gerektiriyor.
0
cedex
(20.09.18)
(4)

better call saul sorusu (çok da spoiler değil)

ground
---------------belki de spoilerdir............................................................................................................................................................................şu son sezon 5. bölümdeki kontörlü telefon olayı nedir. neden bu kadar rağbet görüyor. bizimki
---------------belki de spoilerdir............................................................................................................................................................................
şu son sezon 5. bölümdeki kontörlü telefon olayı nedir. neden bu kadar rağbet görüyor. bizimkinin burdaki karı nedir. satış fiyatının üstünde mi satıyor nedir?
0
ground
(19.09.18)
sürümden kazanıyor ve üründen haberi olmayanları haberdar ediyor. satış fiyatının üstünde de satıyor olabilir
0
washe
(19.09.18)
3. sezondayım aman diyorum aman :)
0
Aşk Adamı
(19.09.18)
Bildiğin hazır kart telefon. Hattı almak için kişisel bilgi lerini vermiyorsun. Hattın bir sahibi yok.
0
Depik
(20.09.18)
Olaya bizimkinin buradan kârı ne diye bakma. Burda vurgulanmak istenen Jimmy'nin bakış açısı.. Haftada 1 tane müşterinin geldiği, satış yapmanın imkansız olduğu bir mağazada çalışıyor. Elinde satış potansiyeli olan bir ürün var, ilk önce bu ürünün potansiyel müşteri kitlesini analiz ediyor. Bunu kim kullanır, kim gizliliğe ihtiyaç duyar? Ona göre kitlesini belirleyip kendi pazarlama becerisini de konuşturarak ürünleri satıyor. Elbette para da kazanıyor, belki de mağaza fiyatından biraz daha pahalıya satıyordur.
0
battal gemalmaz
(20.09.18)
(1)

amazon.com kullanılmış kitap ve kur sorusu

iddaaci
kullanılmış kitap alacağım. condition: acceptable olarak geçiyor. kabul edilebilir olarak nasıldır yani? berbat bişey gelmez herhalde? bir de amazon tlyi hangi kur üzerinden yansıtır? teşekkürler.
kullanılmış kitap alacağım. condition: acceptable olarak geçiyor. kabul edilebilir olarak nasıldır yani? berbat bişey gelmez herhalde? bir de amazon tlyi hangi kur üzerinden yansıtır? teşekkürler.
0
iddaaci
(19.09.18)
Amazon'un kuru genelde oldugundan daha yuksek oluyor :'(
0
Traveller
(19.09.18)
(4)

Nusret Maduro olayının özeti ne?

gezegen olan pluton
Millet nusret önünde protesto yapıyor, ne oldu ki?
Millet nusret önünde protesto yapıyor, ne oldu ki?
0
gezegen olan pluton
(19.09.18)
maduro nusret'te yemek yedi, venezuelanın hali ortadayken.
0
tabirimekruh
(19.09.18)
Adamı deviremiyorlar nusret sen niye onunla muhattap oluyorsun diye kızoyorlar, adam ekmeğinde sizde adam olun çevirin.

Kendi yapamadığını başkasından istiyorlar
0
kleider
(19.09.18)
bir de normalde sigara içilmeyen mekanda fosur fosur puro içti herif.
0
ground
(19.09.18)
blackidom
(19.09.18)
(3)

Sony Vaio WhatsApp mesaj

ırene adler
> Sony Vaio telefon var.Kilit ekranında veya diğer ekranlarda WhatsApp ten gelen mesajin kimden geldiği görünmesin istiyoruz. Bunu nereden yapabiliriz?Bildirim gelsin tabi fakat mesajınız var yazsa yeterli.Kendi telimden yaptım,sonyde bulamadım.
> Sony Vaio telefon var.Kilit ekranında veya diğer ekranlarda WhatsApp ten gelen mesajin kimden geldiği görünmesin istiyoruz. Bunu nereden yapabiliriz?Bildirim gelsin tabi fakat mesajınız var yazsa yeterli.Kendi telimden yaptım,sonyde bulamadım.
0
ırene adler
(19.09.18)
vaio notebook degil miydi ya? xperia olmasın? bildirim ayarları yok mu ayarlar menusunde?
0
imnotsureabout
(19.09.18)
Ay Xperia pardon. bildirim ayarları var fakat hassas içerik görünmesin veya bildirim kapansın seçeneği var. Hassas olanı seçsem olur mu acaba?
0
🌸ırene adler
(19.09.18)
Hassas içerik görünmesin seçince oluyor
0
meyve parcacikli kadin
(19.09.18)
(1)

Tissot İskelet Saat Kurma Kolu Problemi

uzman pratisyen
Tissot T099.405.11.418.00 saatimin kurma kolu çıktı. şimdi oturtmaya çalışırken tam oturmuyor tık sesi gelmiyor. sonuna kadar ittirince yelkovan ve akrebi çeviriyor fakat saati kuramıyorum. kuramamama rağmen durmuş olan saatim çalışmaya başlıyor. kendim halledebilir miyim? tissot servisine vermem şa
Tissot T099.405.11.418.00 saatimin kurma kolu çıktı. şimdi oturtmaya çalışırken tam oturmuyor tık sesi gelmiyor. sonuna kadar ittirince yelkovan ve akrebi çeviriyor fakat saati kuramıyorum. kuramamama rağmen durmuş olan saatim çalışmaya başlıyor.

kendim halledebilir miyim? tissot servisine vermem şart mı? istanbul'da yaşamıyorum. burda tissot yetkili servisi yok.

yardımlarınızı bekliyorum . ne yapabilirim? saygılar...
0
uzman pratisyen
(19.09.18)
servise kargo yoluyla ulaştırabilirsin. büyük ihtimalle karşı ödemeli olur. garantideyse sukela.
0
binder dandet
(19.09.18)
(5)

Engelliler İçin Proje

Efiloğlu
Merhaba, Engelliler ile daha fazla iletişim kurmak, onlar için bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Orta ölçekli (15-25 kişi arası) bir grubuz. Ne tip projeler olabilir? Her türlü fikire açığız.
Merhaba,

Engelliler ile daha fazla iletişim kurmak, onlar için bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Orta ölçekli (15-25 kişi arası) bir grubuz. Ne tip projeler olabilir? Her türlü fikire açığız.
0
Efiloğlu
(19.09.18)
Benim en cok destek verebilecegim, belediyenin kaldirimlara park eden araclarin kaldirilmasi konusunda yardim etmesini saglamak olur. Elimde valiz olunca yurumekte inanilmaz zorlaniyorum, bu durumda aklima yurumede zorlanan yaslilar, engelliler vb geliyor.
0
Traveller
(19.09.18)
Görme engelliler için yapilan sari çizgili yollara araçların park etmesi beni en çok sinir eden şey. Her gördüğümde varsa yanimda kagit ya arabaya not yaziyorum ya da trafiğe şikayet ediyorum. Bunların takibi ve cezalandirilmasi noktasında bir sistem oluşturabilirsiniz belki.
0
Amaranta ursula
(19.09.18)
şehrinizdeki engelsiz yaşam merkezlerine bir göz atabilirsiniz. üye olma şansınız varsa eğer orada etkinliklere katılıp kendiniz de düzenleyebilirsiniz.
0
black holes in the sky
(19.09.18)
Kaldırımları ve sarı şeriti ihlal eden öküzlere değinmişler zaten.

Toplu taşıma araçlarında her türlü görsel/işitsel duyuruların varlığı ya da tam işlevsel olması açısından belediyelere gidilebilir. Diğer şehirleri bilmiyorum ama mesela İstanbul'da metrolarda böyle bir sıkıntı yokken hala otobüslerde aksaklıklar çıkabiliyor. Bir otobüse ilk kez binenler dahi gideceği yere şaşırmadan zor giderken engelliler için durum çok daha zordur.
0
m e b
(19.09.18)
metrolardaki asansörler engellilere dağıtılan özel kimlik/aygıt herneyse ile aktive edilebilsin mesela.

böylelikle bazı ayıcıklar fit vücuda sahip olur engelli kardeşlerimiz de asansör sırası beklemez.
0
binder dandet
(19.09.18)
(4)

gmail hesabı/ hesap adını değiştirme

everythingok
çokeskiden beri kullandığım gmail hesabım var. drive, photos gibi tüm google hizmetleri buna bağlı. hesap ismi çok uzun olduğu için değiştirmek istiyorum ya da yeni bir hesap almak istiyorum. böyle bir durumda mevcut hesaptaki tüm verileri yeni hesaba aktarma şansım var mı?
çokeskiden beri kullandığım gmail hesabım var. drive, photos gibi tüm google hizmetleri buna bağlı. hesap ismi çok uzun olduğu için değiştirmek istiyorum ya da yeni bir hesap almak istiyorum. böyle bir durumda mevcut hesaptaki tüm verileri yeni hesaba aktarma şansım var mı?
0
everythingok
(19.09.18)
drive'ın zip'ini alabiliyordun en son. yani baska hesaba tasıyabiliyordun.

migrating drive to another account google aramasıdır senin çözümün.
0
binder dandet
(19.09.18)
thanks a lot dear. ‘migrating all google account to anorher’ should be better I think. Just tried to get some easier method here
0
🌸everythingok
(19.09.18)
@everythingok
''anorher'' dersen olmaz another diyeceksin. ''anorher'' kötü sitelere çıkabilir.


yine soruya cevap: bu olay mümkündür.
0
binder dandet
(19.09.18)
yeah, sorry I did it by mistake as I am recently trying to type on fucking android device.
0
🌸everythingok
(20.09.18)
(1)

Umut Sarıkaya karikatürü buldurmaca

hexa
Kısa boylu bir öğretmen uzun boylu kiz öğrencisiyle boy olcusup öğrencilerine hangimiz daha uzun diye soruyordu. Allah aşkına bulduralim...
Kısa boylu bir öğretmen uzun boylu kiz öğrencisiyle boy olcusup öğrencilerine hangimiz daha uzun diye soruyordu. Allah aşkına bulduralim...
0
hexa
(19.09.18)
spirit crusher
(19.09.18)
(4)

bu hangi dil?

diffarentiationation
arada duyuyorum da, oyoyoy diye tepki mi olur, ne dili bu?https://youtu.be/GatmLGabcYQ?t=216
arada duyuyorum da, oyoyoy diye tepki mi olur, ne dili bu?

youtu.be
0
diffarentiationation
(19.09.18)
rusça herhalde. değilse bi slav dilidir. djokoviç etkisiyle belki sırp.
0
tepedeki psychedelic adam
(19.09.18)
rusça?
0
godsparticle
(19.09.18)
rusça.
0
der meister
(19.09.18)
Rusça. %100
0
ihanet kac kisilik
(19.09.18)
(2)

Sözleşmeli öğretmenlik kontenjanları dolmamış

tavish11
5bin kişilik kontenjanın yarısı dolmadığı için ek atama duyurusu yayınlanmış. https://www.haberturk.com/sozlesmeli-ogretmenlik-atama-duyurusu-meb-eylul-ayi-sozlesmeli-ogretmenlik-atamalari-2018-2147935Bu kadar fazla atama bekleyen öğretmen varken neden yarısı boş kalmış? Sözleşmeli öğretmenlik şartl
5bin kişilik kontenjanın yarısı dolmadığı için ek atama duyurusu yayınlanmış.

www.haberturk.com

Bu kadar fazla atama bekleyen öğretmen varken neden yarısı boş kalmış? Sözleşmeli öğretmenlik şartları çok mu kötü? Bir arkadaşım başvurup doğuya atandı. (Urfa) Çok mutlu gözüküyor ama detayları tam olarak bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
0
tavish11
(19.09.18)
Kpssden 60 bile alamamışlar. 80 90 puanlarla atama bekleyen onca insan varken...
0
coca cola
(19.09.18)
Evet. Zamanında ücretli öğretmenlik yapmış 540 günü bitirmiş olanlar için olan alım bu ve 50üstü almış olmaları gerek. Yani misal beni kapsamaz puanım 90 da olsa. Yani tabii ki sözleşmeli olmakla alakası yok. Lütfen araştırın. Sağlıcakla.
0
uzaykonsolosu
(19.09.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.