Giriş
(4)

Dövme fikri/çizmek isteyen çıkar mı?

reavelyn
Selamlar,Aklımda bir dövme fikri var. Bunu bir kağıt üstünde görmek istiyorum, ancak çizim yapabilecek yeteneğim yok. Fakat merak edene güzel bir şekilde ifade edebilirim bence bu dövmeyi. Çizecek kişiye herhangi bir ücret teklif edemiyorum. Bira kahve vs. ısmarlamayı önerirdim ancak Türkiye'de yaşa
Selamlar,

Aklımda bir dövme fikri var. Bunu bir kağıt üstünde görmek istiyorum, ancak çizim yapabilecek yeteneğim yok. Fakat merak edene güzel bir şekilde ifade edebilirim bence bu dövmeyi.

Çizecek kişiye herhangi bir ücret teklif edemiyorum. Bira kahve vs. ısmarlamayı önerirdim ancak Türkiye'de yaşamıyorum. Bu dövmeyi yaptırmaya kararlıyım ama tasarımını uyduramadım bir türlü aklımda. Eğer buna yardım edebilirseniz çiziminiz birinin üzerinde olabilir :)

Çok detaylı, çok fazla vakit alacağını düşündüğüm bir çizim değil. Basit bir dövme olsun istiyorum. Merak eden varsa mesaj atabilir ya da buraya yazabilir, özelden anlatacağım dövmeyi.

Teşekkür ederim şimdiden :)
0
reavelyn
(19.09.18)
Merak ettim çizemem ama merak işte
0
curukturpkokusu
(19.09.18)
ben de merak ettim ama man kafalıyım, anlarsam ve vaktim olursa belki çizebilirim.
0
nolmus yani
(19.09.18)
merhaba, hayırlı olsun. çok mu bariz bir şey söylemiş olacağım bilmiyorum ama aklınızdaki dövmeyi anlatacağınız ve onu çizecek kişi dövmecidir zaten? sonra da yapar.
0
bir garip melek
(20.09.18)
@bir garip melek:

dediğiniz doğru, olayı kendi açımdan açıklayayım: dövmeciye fikrimi anlatıp bir şeyler çizerse benim beğenip beğenmeyeceğim kesin değil. ama bunu meslek olarak yapan birinden bir nevi danışmanlık hizmeti aldığım için belli bir ücret ödemem gerekir diye düşünüyorum. beğenmediğim bir çizime para vermek istemiyorum, veya beğendiğim bir çizimi de hemen oracıkta yaptırmak manıtklı gelmiyor. güzel bir çizimi alıp ara sıra bakıp ikna olduğumda gidip yaptırmak daha içime sinecek bir şey olur
0
🌸reavelyn
(20.09.18)
(2)

Maduro hakkında sorular

theconqueror
1. Neden bize yancı oluyor? Bizde bulduğu nedir?2. Ülkedeki kriz chavezden onun üzerine mi kalmış yoksa kendisinden mi kaynaklı?
1. Neden bize yancı oluyor? Bizde bulduğu nedir?
2. Ülkedeki kriz chavezden onun üzerine mi kalmış yoksa kendisinden mi kaynaklı?
0
theconqueror
(19.09.18)
fakyoras
(19.09.18)
ülkedeki kriz chavez öncesi kaynaklı. bizimki gibi her türlü kaynaklarını ve topraklarını yabancılara peşkeş çektikleri bir dönem geçiriyorlar.

tabii petrolleri de var, asıl onu sömürtüyorlar.

chavez gelip bir sürü şeyi millileştirince ambargoya varan yasaklar yiyorlar ABD'den. kendisinden önce dudak uçuklatacak büyüklükte ekim alanları alan yabancı yatırımcılar ülkeyi isyana teşvik etmek için ekmeyi biçmeyi kesiyorlar. hani işsizlik artsın diye.

chavez napıyor? ekilmeyen toprağın sahibine öyle büyük ceza veriyor ki toprak tekrar işleniyor.

hatırlatayım chavez bolivarcı. castro ve guevara'nın bolivarcı kübası gibi bolivarcı.


chavez dönemindeki ekonomik zorlanma bizim yaşayacağımız ekonomik zorlanmaya benziyor zira her şeyi, her şeyi verdik. üretimi sıfırladık.

bu kim gelse olacak, anlatabiliyor muyum. üretim yok, peşkeşlerin değeri aldıklarımızdan çok, çok, çok daha fazla ama biz altın standartsız kağıt parçası üzerinden dünyada yayılmış rezerv para diye borçlandık. borçlanma ekonomisinden devam edildi. üretim ekonomisinden değil. gitti en son şeker fabrikalarını sattı.

maduro bize yancı olmuyor. öyle bir şeye ihtiyacı yok. fikirleriniz bu kadar önden hazır olmasın.


maduro avrasya ekseni ile beraber hareket ediyor. belki bazılarınız anlamıyor ama yeni dünya düzeni bumerang gibi geldi batıyı alnından vurdu. almanya kurtaracak, belki ingiltere de ama abd için bu o kadar kolay olmayacak.

her şey doğar, gelişir ve ölür. illa bahis oyanayacaksanız yanlış atlara oynuyorsunuz, bu bir.

4 ülkeyi dağıtmak için kurulmuş, IŞİD'in boşalttığı yerlere kolları ABD bayraklı formalarla dolup yerli popülasyonu yok ederek yerine yerleşmiş bir etnişk grubun sözde temsilcilerini ortadoğunun uzun vadede yaşatacağını zannetmekle büyük hata etti bazılarınız bu iki.

ortada öncelikler meselesi var, bu üç. neredeyse tüm muhalefet, hele hele meclistekilerin hepsi, açıktan veya üstü kapalı biçimde bu abd'ci ve ab'ci kafayla ortadoğunun kanına ekmek doğramak isterken oraya yerleştirildikleri, ajan oldukları, maaşlandırıldıkları için. kendi çıkarının muhalefetini yapan adamın seni koruduğunu sanma gafleti-işte bu tabanın özeti. geri kalan halkk neden kabul edecekmiş bunu?

hiç hazzedilmeyen malum şahıs, ki birkaç yıl öncesine kadar sevgili dostu obama ile BOP eşbaşkanı olarak pek hevesliydi ülkeyi bölmeye, Zapsu'nun dediği gibi "deliğe süpür"üleceğini önce içine ajan provokasyonunun karıştığı Gezi protestosu sonra da 17 aralık operasyonuyla anladığı için -hani ülkeyi falan sevdiğinden değil- mecburen ray değiştirdi.

yani konjonktür kaynaklı mecburi değişimden bahsediyorum.

Maduro'nun bizde bulduğu şey, kurabiye burada kendi kurabiyelerine başka ağızlarla seslenirken, Avrasya ekseniyle anlaşmaya konjonktürün zorladığı bu kurabiyenin işini, kendi "egemenlik haklarını" da bu eksende sabitlemek amaçlı kolaylamak gerektiğinin algısıdır.

çünkü bu hizlanmanın arkasında duran ülkeler Çin ve Rusya.


bir ülkeye başka ülke talep dışı müdahale edemez. bu yeni hizalanmada üzerine sürekli anlaşılan şey bu.

Maduro ve benzerlerinin yaptığı büyük bir strateji için gerekli bir taktik kısacası. buradaki en temel mesele, kendi demokrasini kendin sağlamak zorunda olduğun, yoksa toprağına demokrasi diye girip kalan her şeyi de silip süpüren çok olur. "ulusların egemenlik hakkı" bunun için vardır.

güney amerika'da venezüela'nın yaptığını yapmayan bir ülke var, gidişatını görüyoruz: kolombiya. abd arka bahçesi hala.

ilgisizlikten, anlamak istememekten kendi bokumuzu başkalarının temizlemesini cidden umduğumuz bir noktaya gelişimiz acıklı gerçekten.

toplumu, en önemli reflekslerinden birini hiçe sayarak iktidarın kucağına, hepsi de alttan veya açıktan ülkeyi bölme politikasında görevli muhalefet itmiştir. onu bir kenara koyalım, bile bile yaptılar bunu.

chp altı oku savunan chp olsaydı seçimi sadece hileden kaybederdi, kaybetseydi.

chp'nin yapamadığını demeyeceğim, yapmadığını maduro yapabiliyor. onu bırak, arkasından bıçakladığımız onca ülke yapabiliyor. çünkü nefretlerini ötelemek zorundalar, varolma güdüsü, momenti yakalamak daha önemli.

kendilerini korumak için bizi koruyorlar. bizimkilerin kafalarının basamadığı bir kavram bu. çünkü bu hizalanmada biz önemli bir pozisyondayız. ama vazgeçilmez değiliz. papaz pilavı da 10 kere yiyemiyor. 10 tane hastalığın varsa en önemlisiyle uğraşmayı akıl edemiyorsan ölmeye mahkumsun, toplum olarak.
0
godoşu beklerken
(20.09.18)
(1)

Nişan pastası

4seneayniyerdeduramam
Arkadaslar nisanim için 2 katlı pasta siparişi vericem. Evde yapalım dedik ama olmaz diye vazgeçtik sonra. İzmir' de pasta için tavsiyesi olan var mı? Tercihen Bornova civarı,eve getiriyorsalar başka yer de olur. Yani eve servis istiyoruz. 12 kişilik, şeker hamursuz pasta siparişi için neresi uygun?
Arkadaslar nisanim için 2 katlı pasta siparişi vericem. Evde yapalım dedik ama olmaz diye vazgeçtik sonra. İzmir' de pasta için tavsiyesi olan var mı? Tercihen Bornova civarı,eve getiriyorsalar başka yer de olur. Yani eve servis istiyoruz. 12 kişilik, şeker hamursuz pasta siparişi için neresi uygun? Benim bildiğim birkaç pastane var ama butik pastacilar daha mı iyi olur, bilemedim.. Teşekkürler. Sözlükte pastacı olanlar, tanıdığı olanlar..
0
4seneayniyerdeduramam
(19.09.18)
Bornova'da Topraktan iyidir
0
pati
(19.09.18)
(7)

Duyuru cevap yapısı hipotezi

binder dandet
Diyelim ki a kişisini sevgilisi terk etmiş (çok saçma bir örnek ama lütfen genelleyin bunu) ve sevgilisi yüzde yüz haksız -yani aldatma gibi bir olay olmuş.Gözlemlediğim kadarıyla ilk bir kaç cevap kişiye destek verirken ve aldatan sevgiliyi haksız bulurken sonraki bir kaç cevap ''belki sen bir hata
Diyelim ki a kişisini sevgilisi terk etmiş (çok saçma bir örnek ama lütfen genelleyin bunu) ve sevgilisi yüzde yüz haksız -yani aldatma gibi bir olay olmuş.

Gözlemlediğim kadarıyla ilk bir kaç cevap kişiye destek verirken ve aldatan sevgiliyi haksız bulurken sonraki bir kaç cevap ''belki sen bir hata yaptın'' gibi bir anlam içermeye başlıyor, arada anlamsız bir kaç laf eden oluyor ve kapanışı genelde ''sen haksızsın ki çocuk-kız seni aldatmış'' a dönüyor.

Bir bilim adamı olarak merak ediyorum, nedendir? farklı olma arzusu mu? herkes farklı biliyor bir ben doğruyum hissiyatı mı?

Gözlem: 5-10 senelik bir duyuru tecrübesi sonucu elde edilmiştir.

Lütfen gözlemimin doğru olmadığını düşünüyorsanız da belirtin.
0
binder dandet
(19.09.18)
şöyle oluyor bence;

ilk başta okuyan kişi duyurucuyu destekliyor.

sonra bir iki kişi daha altında duyurucuyu destekleyecek cevap yazıyor.

bundan sonra duyuruyu okuyanlar yeterince destek geldiğini görüyor. daha fazla destek mesajı yazmak istemiyor kimse. çünkü zaten yazılmış 3-5 tane. aynı şeyi tekrarlamak istemiyorlar.

geriye sadece farklı bir düşüncesi olanlar kalıyor. duyuruyu okuyup karşı düşüncesi olan biri olursa onlar yazıyor geriye kalan mesajları. eğer sataşma vs. gibi bir şey yoksa da duyurucuyu destekleyen mesaj çok nadir geliyor artık.
0
godsparticle
(19.09.18)
farklı bakış açısı ile bakmıştır.
kimisi bunu ön plana çıkarmak için inanmasa da zıttı savunur.
0
basond
(19.09.18)
marjinal olma çabaları. bazı konular siyah - beyaz kadar nettir. aldatmışsa aldatmıştır. belki aldatılan taraf hatalar yapmıştır ama hatanın en büyüğünü aldatanın yaptığı açıktır. onu savunan marjinallik ve trolluk arasındaki ince cizgidedir.
0
Neill
(19.09.18)
Bazen ben de şaşırıyorum ama burada hep tek taraflı -duyuruyu açan ben olsam bile- dinliyoruz olayları. Olayın vermiş olduğu kırgınlık/kızgınlıkla duyuru sahibi uğradığı haksızlığın ağırlığını hissettirmek için belki de haksız olduğu parçaları atlıyordur, bunu diğer tarafı da dinlemeden, hatta şahit olmadan bilmek çok zor. Duyuru'yu bu yüzden de seviyorum mesela. Aklıma hiç gelmeyen bir ihtimale parmak basabiliyorlar.


Ha, mesela aldatma konusundan gidecek olursak, bir yazar "Aldattım" diyor, kullanıcıların belli bir kısmı da "Niye içine dert oluyor bu? O da seni defalarca aldatmıştır zaten." diye cevap vererek aldatma olayını bir ihtimal uğruna meşrulaştırabiliyorlar. Bunu doğru bulmuyorum.
0
m e b
(19.09.18)
ben de o "kıl" cevabı veren olayım.

bilim adamı olup merak edince farklı mı oluyor? "farklı olma arzusu mu?" :DDDDDDD
0
idonthaveatvset
(19.09.18)
@herkes

tamam arkadaşlar aklı başında cevap kontenjanımız dolmuştur, bu cevaptan sonra hipoteze uyarak bana-hipoteze-güneşe(adanalıysanız) ateş edebilirsiniz.
0
🌸binder dandet
(19.09.18)
Ilk anda aklima gelen cevap cok net ve kisa olabiliyor. Cevaplari okurken aklima bir sey geliyor ve "Ama ya boyleyse" diyorum ve oradan laf lafi aciyor kafamda. Aldatma ornegi icin degil, genel olarak bunu soyledim. Ilk anda veya ilk saniyede skla gelen seyle, biraz sindirdikten sonra akla gelen sey cok farkli olabiliyor.

Onun disinda, hayatta cogu seyi siyah-beyaz gormuyorum. Ilk anda oyle gorup tepki versem bile, azicik durumu sindirdikten sonra her sey griye variyor. Ayni sekilde, ilk anda tepkim net olsa da, biraz dusununce "Yav, bu isin iki tarafi var" derim. Empati ilk anda cikan tepki olmasa da, az sonra ortaya cikiyor. Olay birini oldurmek olsun mesela; bunu yapan kisiyle ayni genlere sahip olsam ve ayni sartlarda yetismis olsam cok cok cok buyuk olasilikla ayni zarari ben de verirdim, ayni hatayi ben de yapardim. Henuz birini oldurmediysem nedeninin ya o kisi olmamam ya da uygun sartlarin bir araya gelmemis olmasidir diye dusunurum ve hepimiz icin aynisinin gecerli oldugunu dusunuyorum. Benim ben olmam tamamen sans eseri, tamamen tesaduf bana gore. Bir de empati sadece hakli olan icin degil, asil haksiz olan icin gerekli bence. Cezayla da empatiyi ayirmak isterim bu durumda. Ikisi birbirine engel degil.

Bir de, biz burada olaylari anlatanin agzindan dinliyoruz ve karsi taraftan dinlemiyoruz. Yine aldatmayi bir kenara koyuyorum ama hakkaten karsi taraf da buraya icini acmadan cogu seye verdigim tepkinin saglikli olup olmadigini bilemiyorum.
0
aychovsky
(19.09.18)
(1)

Şirkete göre iş görüşmesi deneyimlerinin paylaşıldığı site

doguscay
Merhaba arkadaşlar. Bir zamanlar denk geldiğim bir site vardı, bu siteden herhangi bir şirketi seçip, o şirketin iş görüşmelerine katılmış kişilerin deneyimleri ve yorumlarına ulaşabiliyordunuz. Bilen var mı bu siteyi ?
Merhaba arkadaşlar. Bir zamanlar denk geldiğim bir site vardı, bu siteden herhangi bir şirketi seçip, o şirketin iş görüşmelerine katılmış kişilerin deneyimleri ve yorumlarına ulaşabiliyordunuz. Bilen var mı bu siteyi ?
0
doguscay
(19.09.18)
iskolig.com
0
d0RuK
(19.09.18)
(1)

Kimlik kartı üzerindeki imza

mechanica
Selamlar. Kimlik kartının üzerindeki imza, desenden dolayı kırçıllı gözüküyor, imzanın deseni kestiği yerde desen çizgisi boyunca kılcal kollar oluşmuş. Bu bir sorun yaratır mı?Hayırlı günler dilerim.
Selamlar. Kimlik kartının üzerindeki imza, desenden dolayı kırçıllı gözüküyor, imzanın deseni kestiği yerde desen çizgisi boyunca kılcal kollar oluşmuş. Bu bir sorun yaratır mı?

Hayırlı günler dilerim.
0
mechanica
(19.09.18)
Ne önemi var ki? Bir imzayı ömür boyu da kullanmıyoruz, istediğiniz zaman yeni bir imza kullanmaya başlayıp noterde beyan edip ilgili yerlere fotokopisini verebilirsiniz.

Bu aşamada kimliğiniz/ehliyetiniz üzerindeki imzanın değişmesi mi gerekecek? Hayır, ayrıca hemen hemen hiç kimse tam olarak gerçek imzasını sığdıramaz kimlik/ehliyet üzerindeki kutucuğa.

Dur merak ettim kendiminkine bakayım;

Kimlikteki imza güzel, ehliyetteki dandik çıkmış. Silah ruhsatımdaki memur imzasını memurun kendi gelse tanıyamaz.
0
John Bloor
(20.09.18)
(3)

Vatan bilgisayar rezaleti

hz emreyiz
Baktım ki uzun süredir almayı düşündüğüm jbl t450 bt kulaklık 350 liradan 229 liraya düşmüş. Aldım bir adet kasaya gittim. Kasadaki kadın fiyatın 350 olduğunu söyledi. Etikette öyle yazmıyor dedim. Gelin birlikte bakalım dedi. Gittik baktık. Gerçekten de etikette 229’du.Merkeze sormam lazım dedi. S
Baktım ki uzun süredir almayı düşündüğüm jbl t450 bt kulaklık 350 liradan 229 liraya düşmüş. Aldım bir adet kasaya gittim. Kasadaki kadın fiyatın 350 olduğunu söyledi. Etikette öyle yazmıyor dedim. Gelin birlikte bakalım dedi. Gittik baktık. Gerçekten de etikette 229’du.

Merkeze sormam lazım dedi. Sordu. Merkezden fiyatın 350 olduğunu söylediler.
Başka bir görevli geldi. Etiketin haftasonu indiriminden kalmış olabileceğini söyledi.
Haftasonunun üzerinden 3 gün geçti hala değiştiremediniz mi dedim.
Daha sonra merkeze bir daha sordurdular. Merkezden yine red geldi.

Etikette yazan neyse o fiyattan vermek zorunda olduklarını söyledim.
Merkezden red geldiğini, veremeyeceklerini söyledi. Müdür gelse o da veremezmiş. Faturada açık olurmuş.
Ben de daha fazla diretmedim.

Şimdi burada kim haklı kim haksız? Şikayet etmeli miyim? Gerçi şikayet etsem nereye edicem elimde olayın böyle yaşandığına dair bir şey yok.
0
hz emreyiz
(19.09.18)
Ürünü 350den alıp, etiketteki fiyatın fotoğrafını çekip aradaki farkın tarafınıza ödenmesi için fotoğraf ve fişle birlikte hakem heyetine başvurabilirdiniz
0
yemrem
(19.09.18)
Şu ara fiyatlar ebesinin nikahı olmuş. Hemen her gün fiyatlar değişiyor. Yüklenmeyin bu kadar satış elemanlarına, onlar da insan...

Resmi olarak soruyorsanız, etikette ne yazıyorsa, ondan alabilirsiniz.

Madde 10 : www.resmigazete.gov.tr


.
0
kartallar yuksek ucar
(19.09.18)
müşteriyi önemseyen bir firma olsa hata yaptıklarını kabul Edip hiç ikiletmeden o fiyata verirlerdi.
0
Neill
(19.09.18)
(2)

amazon.com.tr ile ilgili soru

dolaysiztumlec
"Ödeme seçeneklerinde düzenleme yapılması gerekiyor" arkadaşlar alım yapmama rağmen böyle bir uyarı veriyor. yani siparişim işleme konmadı mı ben anlamadım, yardımcı olacak biri var mı?
"Ödeme seçeneklerinde düzenleme yapılması gerekiyor" arkadaşlar alım yapmama rağmen böyle bir uyarı veriyor. yani siparişim işleme konmadı mı ben anlamadım, yardımcı olacak biri var mı?
0
dolaysiztumlec
(19.09.18)
kartınızı kaldırıp tekrar eklemeyi dener misiniz?
0
jamiro
(19.09.18)
Girdiğiniz karttan parayı çekemiyor.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(19.09.18)
(6)

kontakt lens

ortayakor
internetten daha önce aldığınız güvenilir hızlı gelen kontakt lens satan siteler nelerdir?
internetten daha önce aldığınız güvenilir hızlı gelen kontakt lens satan siteler nelerdir?
0
ortayakor
(19.09.18)
Lens market
0
damla sakızlı dondurma
(19.09.18)
lens market +1
0
kozmosta bir nokta
(19.09.18)
Lensci.com
0
Bostan
(19.09.18)
lensmarket, memleketteki en düzgün e-ticaret sitesi olabilir.
0
novotni
(20.09.18)
efsanevi site lensmarket
0
bir garip melek
(20.09.18)
lens market +1
0
belatrix
(21.09.18)
(2)

Bu hangi ülkenin parası?

hayaletimsi
Bir antika ederi var mıdır? veya yoksa kendi değeri nedir?http://i.hizliresim.com/qvXYoB.jpghttp://i.hizliresim.com/Q2dArv.jpg
Bir antika ederi var mıdır? veya yoksa kendi değeri nedir?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
0
hayaletimsi
(19.09.18)
ablama sordum şimdi.

ilk linkteki fotoda yıl 1339-1389 yazıyormuş. 1920-1969 ediyor miladi sanırım. bir de para kahimame gibi bir şey yazıyormuş.

ikinci fotoda ise 2000 yazıyormuş. altında da riyal. pek para etmez heralde.

edit: buldum. 2000 iran riyaliymiş. 0,30 tl ediyor. bina da meşhed'deki imam rıza türbesi imiş.
0
efreet sultan
(19.09.18)
kendi değeri yoktur ama antika ederi vardır
0
kush
(20.09.18)
(1)

Bodrum için kalacak yer

esakocy
Sevgili duyuru ailesi merhabalar;yeğenim Bodrum Sıtkı Koçman Üni. GSF kazandı okulun yeri için çok bir fikrim yok ancak kendisine kalacak bir yer arıyoruz ve sanırım oldukça zor fikri olan ya da tavsiye verebileceklerinizi dinlemek isteriz...Nerede kalabilir? Uzak bir yerde kalsa ulaşımı nasıl sağla
Sevgili duyuru ailesi merhabalar;


yeğenim Bodrum Sıtkı Koçman Üni. GSF kazandı okulun yeri için çok bir fikrim yok ancak kendisine kalacak bir yer arıyoruz ve sanırım oldukça zor fikri olan ya da tavsiye verebileceklerinizi dinlemek isteriz...

Nerede kalabilir? Uzak bir yerde kalsa ulaşımı nasıl sağlayabilir?
0
esakocy
(19.09.18)
bodrum içi ve çevresinde ulaşım yani dolmuşlar biraz pahalı, ünivertsite çevresindeki yazlık pansiyonlar kışın öğrencilere kiralanıyor, geçen sene arkadaşım bir artı bir deniz kenarı bir apart dairede bin liraya kalıyordu diye hatırlıyorum.
0
okumus balikci olcam ben
(30.09.18)
(3)

Pegasus Havayollari - Ucakta Gitar Tasimak

rendekart
Merhabalar,Milano Bergamo havalimanindan istanbula ucuyorum. Kabine gitarimi de cikarmak istiyorum. Normalde muzik aletleri 45 euro karsiliginda asagiya birakiliyor. Daha once Milano Bergamo havalimanindan veya yurtdisindaki baska bir havalimanindan kabine gitarini cikaran oldu mu? Bu isi mumkunse p
Merhabalar,

Milano Bergamo havalimanindan istanbula ucuyorum. Kabine gitarimi de cikarmak istiyorum. Normalde muzik aletleri 45 euro karsiliginda asagiya birakiliyor. Daha once Milano Bergamo havalimanindan veya yurtdisindaki baska bir havalimanindan kabine gitarini cikaran oldu mu? Bu isi mumkunse para vermeden halletmek istiyorum.
Tesekkurler simdiden.
0
rendekart
(19.09.18)
elorelia
(19.09.18)
baharda

izmir/istanbul
istanbul/berlin
pegasus ile ek bir ucret odemeden kabinde tasimistim
0
lifeframe
(19.09.18)
Evet ama havalimanindaki gorevlilere gore degisebilir. Yurtdisindan gelirken de tasiyabilir miyim acaba?
0
🌸rendekart
(19.09.18)
(14)

Ben vs Yurtiçi Kargo

perfectum
Yillardan beri suregelen bir sekilde yemeksepeti, bitaksi ve tum kargolu alisverislerimi gercek ismimle degil "Jane Doe" tarzinda bir mahlasla yapmak gibi bir aliskanligim mevcut. Su zamana kadar herhangi bir sikinti yasamadim. Gel gelelim Yurtici Kargo bugun bana urunu bu isimde birisi olmadigi ici
Yillardan beri suregelen bir sekilde yemeksepeti, bitaksi ve tum kargolu alisverislerimi gercek ismimle degil "Jane Doe" tarzinda bir mahlasla yapmak gibi bir aliskanligim mevcut. Su zamana kadar herhangi bir sikinti yasamadim. Gel gelelim Yurtici Kargo bugun bana urunu bu isimde birisi olmadigi icin teslim edemeyecekleri konusunda cok ciddi sikinti cikartti. Yahu alt tarafi kozmetik aliyorum sanki degisik isler karistiriyormusum gibi enteresan bir yaklasim sergilediler. Neyse alisveris yaptigim siteye ulasarak kargo sirketine ismim guncellenmis sekilde mail atmalarini rica ettim. Maili ilgili subeye atip bana da forward ettiklerini gordukten sonra tekrar kargocuya gittim. Adam mailleri check etmekten aciz, tcmi dogru duzgun yazmaktan bihaber "Gecersiz TC" diyip hala sorun cikarmaya devam etti ta ki ben ekrana bakip uyarana kadar.

Gunumu rezil ettiler kisacasi.

Kim hakli? Sonucta parasini oduyor ve urun aliyorum kime ne ki? Ilk kez boyle bir sey goruyorum. Bir de adam Facebook isminiz mi falan diye sorup duruyor salak salak.
0
perfectum
(19.09.18)
Lakin ki öyle değildir...
0
anon1m
(19.09.18)
Kargocu haklı bence. kayda geçen şeyler bunlar. yemeksepeti falan bi derece hadi ama, kargo için gerçek isim gerekli diye düşünüyorum.
0
veritaslibertas
(19.09.18)
Bir gun biri gidip senin kargonu hic bir kimlik gostermeden “-merhaba ben jane doe, kargomu alabilir miyim?” Diyerek alirsa, o gun anlarsin ne kadar gerekli oldugunu :)
0
lynda.com
(19.09.18)
kargo teslimlerinde kimlik ibrazı zorunlu değil mi? adam üzerinde jane doe yazan kimlik görmediği sürece o malı alanın siz olduğunu nereden bilecek?

yani kargocu haklı.
0
elorelia
(19.09.18)
Benim ismim genelde yanlış yazılır kargolara, yani öyle bir harf falan da değil bambaşka bir isim haline getirilir kargonun üstünde de o isim bulunur, bugüne kadar kargo tesliminde bir sıkıntı yaşamadım zira kargocular da isimden çok TC NO'ya bakıyorlar, hem ismi hem TC NO'yu yanlış verdiysen sen haksızsın, isim yanlış TC NO doğru ise sen haklısın.
0
angelus
(19.09.18)
@angelus Annem kendi TC sini verdi :D
Uf bilemedim cidden.
0
🌸perfectum
(19.09.18)
Kayda geçen ve devletle paylaşılan bilgiler bunlar. Tam olarak da müstear isimle gayri meşru iş yapılması engellensin diye
0
seyyar satıcı
(19.09.18)
Adamlar hakli, oyle maceralara girme.
Birinin malini baskasina teslim ederlerae baslari agrir, adamlar gayet hakli valla.

Bak ben starbucks'ta her seferinde farkli bir isim salliyorum, sirp ismi, yunan ismi abidik kubidik isimler. Sen de benim gibi yap, hem eglenceli hem de bir zarari yok. Isim bulamazsan ben sana abidik kubidik isimler soylerim knk.
0
stavro
(19.09.18)
Baskasina gelen ici orjinal ham deri dolu bir kamyonet dolu kargoyu alip kayiplara karisan var, İstanbul'da oldu bu.
0
stavro
(19.09.18)
%100 haksızsınız. Yaptığınız şey de suç, kargo şirketinin de suç işlemesine sebep oluyorsunuz.

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve bu konuna istinaden çıkartılarak 09.01.2008 tarihi ve 26571 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelikte kimlik tespiti yapmak zorunda olan yükümlüler arasında kargo şirketleri de sayılmış olup göndericinin ve alıcının T.C kimlik numarası ve/veya Vergi numarası ile birlikte kimlik bilgilerinin alınması ve kaydedilmesi zorunluluğu getirilmiştir.
0
talasas
(19.09.18)
Şöyle çocuk çocuk hareketler yapmayın kardeşim ya . Adamlar kargoyla yasa dışı bir şey taşısalar saçma sapan bir isme ulaştırsalar sonra nasıl kanıtlayacaklar . Kargocu haklı
0
Bostan
(19.09.18)
acaip haksızsın.
0
spirit crusher
(19.09.18)
@talasas TC vardı zaten. Ismi mahlas olarak yazmam konusuna katiliyorum.
Ayrica kendi ismimi kullanmamaya ozen gosterme sebebim daha once alakasiz insanlarin isim ve soyismim dogrultusunda Facebook'tan falan ulasmasi.
0
🌸perfectum
(20.09.18)
Mesela bir örnek, diyelim ki uyuşturucu verdin kargoya, yakalanırsa benim değil deyip işin içinden çıkarsın, yakalanmazsa sorunsuz paketi alır dalgana bakarsın.

Ama işte bu tarz durumların önüne geçmek için var o kimlik doğrulama. Sen %100 haksızsın.
0
zikardo
(20.09.18)
(4)

Kiralık kasa

ırene adler
> Aşağıdaki sorudan aklıma geldi.Kiralık kasa kiralasam küçük, buna haciz gelme ihtimali var mı? Kyk'dan dolayı her an tetikteyim,hesaplarimi kullanmiyorum.Araştırmalara göre kasaya ne koyduğunu kimse bilmiyormuş senden baska.Bu durumda haciz gelmesi saçma olur diye düşünüyorum ama kesin bilgisi ola
> Aşağıdaki sorudan aklıma geldi.Kiralık kasa kiralasam küçük, buna haciz gelme ihtimali var mı? Kyk'dan dolayı her an tetikteyim,hesaplarimi kullanmiyorum.Araştırmalara göre kasaya ne koyduğunu kimse bilmiyormuş senden baska.Bu durumda haciz gelmesi saçma olur diye düşünüyorum ama kesin bilgisi olan var mıdır?
0
ırene adler
(19.09.18)
Haczedilebilir ne yazık ki
0
kisa
(19.09.18)
devlet babadan birileri gelip kasa beraber açılıyor. hem icradan hem maliyeden
0
silah taciri
(19.09.18)
Kasa açmak için hesap açıp depozito ve yıllık ödeme yapıyorsun. O sebeple yakalayıp öpebilirler.
0
oligomer
(19.09.18)
Coin olarak saklayabilirsin. Tether alabilirsin mesela. Dusmez de artmaz da.risk de alirim dersen btc al dursun.
0
lynda.com
(19.09.18)
(4)

amazon

nick bulamadim
amazon'dan kulaklık alacaktım sorun oluştu. daha önce kullanmıştım bu sorunu yaşamadım. 2 farklı kartla denedim aynı. sorun ne olabilir? hesaptan baktım parayı çekmemiş. ödeme aracını kontrol et deyince ödeme bilgileri güncellendi diyor ama sonra yine aynısı çıkıyor.
amazon'dan kulaklık alacaktım sorun oluştu. daha önce kullanmıştım bu sorunu yaşamadım. 2 farklı kartla denedim aynı. sorun ne olabilir? hesaptan baktım parayı çekmemiş. ödeme aracını kontrol et deyince ödeme bilgileri güncellendi diyor ama sonra yine aynısı çıkıyor.
0
nick bulamadim
(19.09.18)
kartın limiti var mı? ben de 99 liralık alışveriş için sanal karta 100 lira limit tanımladım, ödeme alamadı. 150 lira limit tanımladım, ödeme başarılı oldu.
0
inheritance
(19.09.18)
yok limitle ilgili olduğunu sanmıyorum. biri banka kartıydı zaten. para da vardı. ama anlamadım. gerçi sipariş kısmına girine 20 eylül'de kargolanacak diyor. belki olmuştur. ama alırken bugün kargolanır diyordu. anlamadım.
0
🌸nick bulamadim
(19.09.18)
Bank kartınız internet alışverişine açık mı?açıksa aylık int alışveriş limiti varsa onu aşıyor olabilirsiniz.Aynısı az önce başıma geldi,limiti arttırıp yeniden denedim,başarılı oldu
0
arenas
(19.09.18)
bence kartı silip tekrar ekleyin. tahmin yürüterek cevap veriyorum bunu yaparsanız düzelmesi muhtemel.
0
jamiro
(19.09.18)
(10)

Akademik okumalarınızı nasıl yapıyorsunuz?:(

kozmosta bir nokta
Felsefe, sosyoloji, tarih vs gibi sosyal bilimler alanlarında okumalar yaparken akılda kalıcılığı arttırmak için ve odağınızı korumak için neler yapıyorsunuz? Altını çizmek, not almak vs gibi yöntemleriniz var mı? Varsa neler ve örneğin not alırken çok zaman harcamayacak ama akılda kalacak şekilde n
Felsefe, sosyoloji, tarih vs gibi sosyal bilimler alanlarında okumalar yaparken akılda kalıcılığı arttırmak için ve odağınızı korumak için neler yapıyorsunuz? Altını çizmek, not almak vs gibi yöntemleriniz var mı? Varsa neler ve örneğin not alırken çok zaman harcamayacak ama akılda kalacak şekilde nasıl not alıyorsunuz?

Normalde okuma hızım ve dikkatim iyidir ama tabii roman vs okumalarında. Akademik okumalar yaparken birkaç cümlede bir dikkatim dağılıyor ve aynı cümleleri tekrar tekrar okumam gerekiyor. Hem çok zaman kaybediyorum hem de kısa zamanda unutuyorum. Haliyle 5-6 sayfa sonra sıkılıyorum.

Birkaç ay içerisinde bu durumu değiştirip akademik okumalar yapmayı alışkanlığa dönüştürmem gerek. Tavsiyelere ihtiyacım var :/
0
kozmosta bir nokta
(19.09.18)
Teknik derslerde bile böyle uzun yazılı ders notları/kitapları oluyordu.

Bir tükenmez kalem bir de kurşun kalem ile altını çizerdim.
Çok önemliler için tükenmez, önemliler için kurşun kalem kullanırdım.

nereyi nasıl değerlendireceğim derken akılda kalıyor.
Bir de tabii ki özet ve aklında kalmasını istediğin şekliyle yeniden yazmak. Alacaksın kalemi yazacaksın. başka türlü kalmıyor bende.
0
burfak
(19.09.18)
sayfada, araştırma yapmakta olduğum konuyla doğrudan ilgili olan yeri highlight edip, o sayfaya bir post-it yapıştırıp, o post-it'in üzerine de, o sayfada işaretlediğim yerin neyle ilgili olduğunu tek bir kelime ile yazıyorum.
0
idonthaveatvset
(19.09.18)
Ben de tam tersi roman okurken kayip gidiyorum "Bu kimdi, ne olmustu" diye geriye donuyorum ama akademik okuma daha kolayima geliyor. Yine de araya hafta girince veya 50'den fazla ayni konuda makale okumam gerekmisse, hangi makale neydi ne degildi, unutuyorum. O yuzden onemli yerlerin kalemle altini cizdikten sonra, bir defter sayfasina altini cizdigim yerlerin cogunu ve bir de o makalenin ozetini yaziyorum birkac ay sonra geri dondugumde ne oldugunu hatirlamak icin. O kagidi makalenin arkasina zimabliyorum. Onune de en onemli birkac ayrintiyi not kagitlarina yazarak zimabliyorum. Ornekler
ibb.co
ibb.co
ibb.co
Bir de bilgisayarda da literatur dosyam var Excel olarak.
ibb.co
0
aychovsky
(19.09.18)
@aychovsky ve @burfak bir makale ya da kitap aşağı yukarı ne kadar zamanınızı alıyor bahsettiğiniz şekilde?
0
🌸kozmosta bir nokta
(19.09.18)
Cok dolu dolu bir makaleyse 15 dakika civari aliyor. Aslinda pek dolu dolu degilse 5-10 dakika arasi. Degmeyecek bir makaleyse hic yapmiyorum.
0
aychovsky
(19.09.18)
@aychovsky özet ve yazma hariç diye değil mi? o.O
0
🌸kozmosta bir nokta
(19.09.18)
Ozet ve yazma dahil. Makaleyi okurken kenarlarina not alip altini ciziyorum, sonrasinda ozetlerken hem aklimda kalanlardan hem de oradaki notlardan yaziyorum.
0
aychovsky
(20.09.18)
@aychovsky sen nasıl büyük kralsın. hepimizi eğit, terbiye et.

soruya gelecek olursa, makalenin üstünde makalenin tezini, iddialarını, ispatlarını, önemli noktaları filan yan tarafa işaretliyorum. okurken bu makale şu bağlamda işe yarar tarzı kafamda bir yere oturtuyorum. eğer bir şey yazacaksam, bilgisayara veya kağıtlara hem alıntı yapacağım yeri hem de künyeyi yazıyorum. ama bir aychovsky değilim elbet.

ayrıca, sık sık okumaya başladıkça oturur, şimdi biraz uzaksın herhalde, bir yerden sonra falanca şurda çıkan makalesinde böyle diyor ama filanca ona cevap olarak böyle diyor kıvamına gelirsin.
0
kullanıcı adı
(20.09.18)
@kullanıcı adı aslında şu an için Türkçe okumalarda daha çok zorlanıyorum. İngilizce'de üç beş makaleden fazla okumuşluğum yok. Üçüncü yabancı dilde (dil-edebiyat çıkışlıyım) Türkçe ve İngilizce'ye kıyasla daha çok okuma yaptım. Onda da sanırım sürekli sözlük karıştırmam da gerektiği için nispeten daha uzun süreyle odağımı koruyabiliyorum, ama o da sözlük karıştırmaktan dolayı zaman alıyor. Bir de kafamda "şu kadar kitabı şu kadar sürede bitirmeliyim" gibi bi planlama yapınca da bu sefer panikleyip daha da yavaşlıyorum ahah :')
0
🌸kozmosta bir nokta
(21.09.18)
Yanlis anlamisim ben soruyu sanirim. Ozet haric deyince. Sirf ozet ve not alma 15 dakika suruyor, makaleyi okumasi degil bu. Makaleye bagli okuma suresi tamamen. Bos makaleyse 15-20 dakika, dopdolu bir seyse 1.5-2 saat suruyor makale okumasi. Ortalamada da 45 dakika civari suruyor. Ustune de ozet cikarma var tabii.
0
aychovsky
(21.09.18)
(1)

Dopamin ve Serotonin beynin hangi lobundan salgılanır?

çılgındünya
Soruyu doğru şekilde sordum mu bilemiyorum.Anlayanlar anlatırsa çok sevinirim.
Soruyu doğru şekilde sordum mu bilemiyorum.
Anlayanlar anlatırsa çok sevinirim.
0
çılgındünya
(19.09.18)
Dopamin birincil olarak orta beyinde substantia nigra ve ventral tegmental area'dan salgilaniyor. Serotonin ise beyin kokundeki raphe cekirdeklerinden salgilaniyor.
0
lamira
(19.09.18)
(2)

Hindistan ve kast sistemi ile ilgili aklima takilan 1 soru

yuzır
Merhaba arkadaslar,Bugun aklima dustu birden. Hindistanda calisan insanlarda is hayatinda yukselme nasil oluyor? Yani bu kast sistemi ile bir cakisma oluyor mu acaba? Cakisma olmuyorsa nasil bir sistem var bu konuda acaba? Kast sistemine dair de cok bilgili degilim, umarim sacma bir soru olmamistir.
Merhaba arkadaslar,

Bugun aklima dustu birden. Hindistanda calisan insanlarda is hayatinda yukselme nasil oluyor? Yani bu kast sistemi ile bir cakisma oluyor mu acaba? Cakisma olmuyorsa nasil bir sistem var bu konuda acaba?

Kast sistemine dair de cok bilgili degilim, umarim sacma bir soru olmamistir.

Tesekkurler.
0
yuzır
(19.09.18)
Tanıdığım bir hintli kast sisteminin eskilerde kaldığını(80-90 lar) ve artık herkesin eşit şartlarda olduğunu söylemişti. ne kadar doğru bilmiyorum.

Tabi toplumsal damgalama bence hala vardır- kolay silinmez mesela bir parya- dokunulmaz kolay kolay o lekeyi(!) silemez.
0
binder dandet
(19.09.18)
Kast zaten ekonomik bir sistem. O nedenle, zengin zenginler içinde yarışıyor, fakir zaten sokakta.

@binder dandet - işlerine gelmediği için kalmadı diyorlar. Ama bir sormak lazım sevgilisi farklı kasttan olunca evlenmesine izin verecekler mi? Benim tanıdığım 2 hintli arkadaşım da, kendi kastlarından evlendi. hatta biri 10 yıllık kız arkadaşından zorla ayrıldı bu yüzden.
0
lcha
(19.09.18)
(2)

R | R Studio bilen var mıdır?

tchuck
ya elimde baya basit bir proje var. bi sebepten error veriyor da, error'un sebebini falan bulmaya çalışıyorum.mesela şuan console'da, bi fonksiyonun olmadığını söylüyor.(r bilgim sıfır bu arada, ilk kez bugün bakıyorum)pp <- pelele("deneme", "source/deneme")şeklinde bir fonksiyon için;Error in pelel
ya elimde baya basit bir proje var. bi sebepten error veriyor da, error'un sebebini falan bulmaya çalışıyorum.

mesela şuan console'da, bi fonksiyonun olmadığını söylüyor.

(r bilgim sıfır bu arada, ilk kez bugün bakıyorum)

pp <- pelele("deneme", "source/deneme")

şeklinde bir fonksiyon için;

Error in pelele: could not find function "pelele"

diyor.
şimdi anladım, pelele fonksiyonu yokmuş. ama ben bu "pp" classının geldiği yeri göremiyorum. yani gidip pp class'ına bakıp niye fonksiyon yokmuş vs. incelemek gerekirse fonksiyonu yaratmak vs. istiyorum.

nasıl bakıyoruz kısaca bu class'ların detayına falan :D
0
tchuck
(19.09.18)
R'a ben de çok hakim değilim ama fonksiyonun ait olduğu paketi yüklememiş olabilirsiniz.
0
fotrsapka
(19.09.18)
"pelele" adli paketi once kurmaniz gerekiyor
su sekilde;

install.packages("pelele")
library(pelele)

sonra yukardaki yazdiginiz kodu deneyebilirsiniz.

pp dediginiz sey bir klas degil bir tablo ya da fonksiyonun sonucunun yazili oldugu bir veriseti. fonksiyon duzgun calistiginda environment penceresinde pp seklinde belirecektir,
0
lifeframe
(19.09.18)
(8)

At kafası nerden bulurum?

binder dandet
mecazi sorulan bir soru olmakla beraber alt kata akıtan banyo için jandarma çağırıp annemi 70 yaşındaki haliyle merkeze ifade vermeye yollayan alt kat komşuları için ne gibi küçük ve güzel sürprizler yapabilirim?Gerçekten ata acımasam godfather filmindeki gibi bırakıcam kapı önlerine şu anda o derec
mecazi sorulan bir soru olmakla beraber alt kata akıtan banyo için jandarma çağırıp annemi 70 yaşındaki haliyle merkeze ifade vermeye yollayan alt kat komşuları için ne gibi küçük ve güzel sürprizler yapabilirim?

Gerçekten ata acımasam godfather filmindeki gibi bırakıcam kapı önlerine şu anda o derece sinirliyim.
0
binder dandet
(19.09.18)
şiddet. aile hassas konum, ev basmam ama dışarda kıstırırım. en delikanlıcası bu.
0
hayati cozemeyen adam
(19.09.18)
arabaları varsa lastik patlatan delikli çivilerden bul. koy arabalarının lastiğinin dibine. uğraşsınlar. sakın evlerinin kapısına filan gitme. dokunma bile.
0
silah taciri
(19.09.18)
Kıstırabilirsen dışarda kıstır. Tenha bi yerde. Lastiklerini bıçakla yanlardan. Yaptırınca tekrar. Yaptırınca tekrar... Dikkat et ama yakalanma.
0
komando kani var bende
(19.09.18)
gece zillerini çal.
0
tabudeviren
(19.09.18)
100 farklı restorana sipariş ver uğraşsın dursunlar.elektrik,gaz,su arıza bildirimleri yap. suyu kes su vanası üzerine japon yapıştırıcısı sür. vanalarını sök. sahte mühürle su vanasını kapat.işi ile şikayetlerde bulun özel sektörse firmasına esnafsa belediyeye maliyeye.... atlara dokunma yeter ki :)
0
grunge
(19.09.18)
suçlu duruma düşeceğiniz şeyler yapmayın yahu.

siz de en ufak terslikte arayın jandarmayı. gecenşn yarısı arayın mesela şu evden kadın çığlığı geliyor diye. gece vakti dayansın jandarma kapısına. mala kasıtlı zarar vermektense asılsız ihbar yapmış olmak daha makul. "yanlış duymuşum, televizyonmuş eheh" dersin, jandarma en fazla size kızar. lastik yararken yakalanırsanız mahkemelik olursunuz.
0
kibritsuyu
(19.09.18)
aynısını sen de yap, en ufak bir olayda jandarma çağır. www.youtube.com
0
idonthaveatvset
(19.09.18)
belki kabahatli annendir. belki boşuna çağırmamışlardır jandarmayı. sende bir eğitimsizlik sezdim.
0
all good things to those who wait
(19.09.18)
(3)

esenboğa - beytepe

nick bulamadim
esenboğa'dan hacettepe beytepe kampüsüne gitmek için nasıl bir yol izlemem gerek?
esenboğa'dan hacettepe beytepe kampüsüne gitmek için nasıl bir yol izlemem gerek?
0
nick bulamadim
(19.09.18)
havalimanından kalkan servisler ile kızılaya geliyorsun. oradan koru metrosu ile beytepe durağında iniyorsun. daha sonra da kampüse giden ring servisler ile kampüse kadar ulaşım sağlıyorsun.
0
kablelvuku
(19.09.18)
çok teşekkürler.
0
🌸nick bulamadim
(19.09.18)
havalimanından kalkan iki servis var. belko ve havaş. havaş kızılaya gitmiyor. belkoya bineceksiniz.

kalanı kablelvuku'nın tarif ettiği gibi. çok güzle tarif etmiş. +1
0
elorelia
(19.09.18)
(5)

Çocuklar için almanca

liberal
Merhaba,5. sınıta ilk defa almanca görecek bir çocuk için kaynak öneriniz var mıdır?Youtube kanalı da olabilir.D&R'a gittim ama pek güzel bir kitap bulamadım.Ja, nein demeyi bilmeyen çocuk özel ders alsa çok mu saçma olur daha mı iyi olur?Danke.
Merhaba,

5. sınıta ilk defa almanca görecek bir çocuk için kaynak öneriniz var mıdır?
Youtube kanalı da olabilir.
D&R'a gittim ama pek güzel bir kitap bulamadım.

Ja, nein demeyi bilmeyen çocuk özel ders alsa çok mu saçma olur daha mı iyi olur?

Danke.
0
liberal
(19.09.18)
duolingo'yu denediniz mi? uzun zamandır severek kullandığım bir uygulama. başlangıç için güzel. bazı öğretmenler sınıf oluşturup kullanıyorlar. 10-12 yaşında veletler benden daha çok haftalık puan kasıyor.
0
ganbatte
(19.09.18)
bence ozel ders en mantiklisi. o yasta temellerini aldiktan sonra ilerde cok daha kolay ogrenebilir. hoca odev vererek cocugun calismasini zorunlu kilar ki bu da dil ogrenmenin en onemli kuralidir.
0
lifeframe
(19.09.18)
Turk-alman kitabevine gidip bir de onlara sorarsiniz. Ozel ders alabilir de okulda sadece haftada 2 ders almanca gorecekse filan. Onda da iste pedagojik egitim filan onemli. Ben olsam yurtdisina dil okuluna yollarim trde para dokene kadar.

Bu arada almancayi kullanmazwa unutur. Ingilizcesi nasil?
0
kuehles blondes
(19.09.18)
@kuehles blondes, almanca haftada 10 saat görecek.

ingilizcesi eh işte, şu aşamada almancayı belli bir seviyeye getirmek, sınıf arkadaşlarına yaklaşması gerekiyor.

10 yaşında cocugu tek başına yurt dışına göndermek çok garip gelse de seneye yaz tatilinde viyana'ya göndermeyi düşünüyorum.
0
🌸liberal
(19.09.18)
@liberal

Arkadaslarina yaklasmasi derken? Alev ya da ielevde filan mi?

Neyse o degil de, ben avusturya lisesi mezunuyum. Sifir almancayla girdim, donemimde almanca 2.si olarak ciktim. Almanca bilenlerin de hazirlik sinifi vardi, hepsini gectim. Hic dil kursuna, dil okuluna gidip ozel ders almadim. Calismadim da oyle ekstra bir sekilde. Yani diyecegim odur ki, cocuk yakalar, merak etmeyin bu kadar.
0
kuehles blondes
(20.09.18)
(3)

Aofte güzel bolumler

ahada nick
Daha sonra fakülteye tamamlama imkanı olan iş imkani iyi olan bölümler neler? Adalet, ilahiyat gibi ? Var midir başka böyle bolum?
Daha sonra fakülteye tamamlama imkanı olan iş imkani iyi olan bölümler neler? Adalet, ilahiyat gibi ? Var midir başka böyle bolum?
0
ahada nick
(19.09.18)
Adalete kaydoldum ben, askerden kaçmak için.
0
Drakath
(19.09.18)
adalet değildir. adalet bundan 5 sene önce falan iyiydi. kimse çok bilmiyordu, aday sayısı azdı hukuka geçiş yapmak için. şimdi adalet okumayanı ıslak odunla dövüyorlar aöf burolarında.

ben okuyacak olsam programlama dili üzerine olan 2 yıllık bi bölüm vardı. onu okurum kesinilikle. dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçiş imkanı var hem. hem de çok fazla aday yok en azından adalet kadar değil yani.
0
rahat ya
(19.09.18)
Sosyal hizmetler iyidir, adalete göre şu an önü daha açık
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(19.09.18)
(5)

Kirasını ödemeyen işyeri kiracısı

blackidom
Dostlar selam, Kirasını son bir kaç aydır ekonomik krizi sebep göstererek kirasını "kendi" belirlediği tutar üzerinden eksik yatıran, her fırsatta atarın allahını yapan, bize mahkemede hakkınızı arayabilirsiniz diyen ve aralık ayında sözleşmesi dolan bir kiracımız var. Bu kiracıya ödemediklerine ve
Dostlar selam,

Kirasını son bir kaç aydır ekonomik krizi sebep göstererek kirasını "kendi" belirlediği tutar üzerinden eksik yatıran, her fırsatta atarın allahını yapan, bize mahkemede hakkınızı arayabilirsiniz diyen ve aralık ayında sözleşmesi dolan bir kiracımız var.
Bu kiracıya ödemediklerine ve başına buyruk hareket etmesine istinaden bir sopa göstermek istiyoruz. Eğer bu süreç içerisinde kiracı konuşulabilir seviyeye gelirse, hukuki işlemleri durdurarak anlaşma sağlamak temel hedefimiz.

Şimdi sorular;
1. Bunu avukat aracılığıyla yapacak olsak, avukat haciz işlemine kadar götürecektir diye düşünerek işlemlere ilk başta bireysel olarak biz başlasak, sonrasında çıkmaza girince avukata versek olur mu?
2. Bildiğim kadarıyla ilk noterden ihtar göndermek gerekiyor, bu işlemi biz yapıp çözüm bulamazsak avukata devretsek nasıl olur?
3. Nasılsa içeride sağlam ödemediği tutar var kiracının, dolayısıyla avukatın koşturacağı bir maddi tutar var. Direk avukata versek ve tahliye davasına giden süreci başlatsak daha mı doğru yapmış oluruz?

teşekkürler,
0
blackidom
(19.09.18)
Merhabalar, şimdiye kadar takip ettiğim işlerden ve çevremde duyduğum olaylardan çıkarımda bulunarak söyleyebilirim ki, işi bu raddeye getiren kişiler ödeme konusunda gözdağından vs. etkilenmiyorlar.

Bir avukata vekalet verdiğinizde avukat sizin istemediğiniz bir işlemi yapmaz. Siz haciz yapmayın tamam dedikten sonra "illa yapıcam illa yapıcam" demez yani. Size hukuki olasılıkları, sonuçları çizer; siz de talep ettiğiniz işlemi belirtirsiniz.

Durumunuzu net anladıysam ihtarname göndermenize gerek yok. İhtarname yalnızca zaman kaybı olup, zararınızı artırır.

Tavsiyem bir avukata vekalet vererek doğrudan tahliyesi için aksiyon almanız olacaktır.

Bir de belirtmek isterim ki, birkaç özel durum haricinde kira sözleşmenin kiraya veren tarafından sonlandırılması gibi bir husus söz konusu değil. Kiracının iradesi bu yönde oldukça kira sözleşmeniz aralık ayında kendiliğinden yenilenecek.

Yine sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum.

Kolay gelsin şimdiden.
0
okuyamıyom ben ya
(19.09.18)
@okuyamıyom Protesto çekerek boşaltmasını ve sözleşeyi yenilemeyeceğini bildirebilir. Öyle ömürlük kiralama diye bir şey yok.
0
farabi
(19.09.18)
Sözleşme dolunca boşaltmasını* noter onaylı tabii
0
farabi
(19.09.18)
Eğer elektrik-su mulk sahibinin uzerineyse kestirin. Ben bu sekilde yapmistim.
0
sibrizzio
(19.09.18)
Darkroc haklı özür diliyorum yanıtım mesken için geçerlidir
0
farabi
(19.09.18)
(6)

margarin yerine tereyağı (1/1)

kibritsuyu
aşağıdaki margarin sorusunu görünce aklıma geldi.günümüzde neredeyse hiçbirimiz margarin kullanmıyoruz. ama biliyorsunuz ki bundan 10-20 yıl önce herkes margarin kullanırdı. sana yağı evimizden, becel soframızdan eksik olmazdı.rahmetli anacığımın tarif defterinde de zamanında çok severek yediğim pas
aşağıdaki margarin sorusunu görünce aklıma geldi.

günümüzde neredeyse hiçbirimiz margarin kullanmıyoruz. ama biliyorsunuz ki bundan 10-20 yıl önce herkes margarin kullanırdı. sana yağı evimizden, becel soframızdan eksik olmazdı.

rahmetli anacığımın tarif defterinde de zamanında çok severek yediğim pastanın, kekin, tatlının, poğaçanın tarifi var, hepsinde de zamanının şartlarına göre sana yağı yazıyor.

şimdi ben burada yazan sana yağı kadar tereyağı koysam aynısı olur mu? yoksa farklı ölçüde mi olmalı?

ya da amaan boşver, sana yağı mı koyayım gitsin?
0
kibritsuyu
(19.09.18)
bizim eve margarin asla girmez.
ama eşim ayda yılda bir poğaça yaptığı zamanm margarini basıp geçiyor.
0
teritori
(19.09.18)
bizim eve de asla margarin girmez, has tereyağ bulunur, sızdırılır(uzun süre dayanması için) ve istenilen her yemeğe, keke, popaçaya

kısaca margarinin konduğu her şeye konur.

marketten alacağın normal sana margarin ambalajındaki tereyağ olarak satılan şeylerde tereyağı değil. onlar da margarin.

bu sefer yüzde 25 az koy, duruma bak.
0
killerbee
(19.09.18)
Sadece poğaça ve kremalı pasta için margarin kullanırım onun dışında hiçbi şeyde kullanmıyorum. Onlar da zaten her gün yaptığım şeyler değil. Kek için de yarım bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı kullanırım.
0
mslny
(19.09.18)
Bizim eve o margarinler zamanında koliyle gelirdi :(

Rahmetli annemin tarifleri de öyle. Bunlar yarım tereyağı yarım zeytinyağı ölçeğiyle güzel sonuç veriyor. Anneminki gibi olmuyor ama bunun sebebinin yağ olduğunu sanmıyorum :(
0
SiyamkedisiZorro
(19.09.18)
poğaçada tereyağı olmayabilir, yumuşatır gevrek olmaz, ancak onun dışında hemen her tarifte (kurabiye, pasta vs.) tereyağı kullanabilirsiniz.
0
giovanne
(19.09.18)
Okuduğum son araştırmalarda ''prensip olarak bitkisel yağdan yapılmış margarinler tereyağından daha sağlıklı'' ifadesi var.

Almanya'da marketlerdeki margarinlerle tereyağları karşılaştırıldı, her sene binlerce ürünü test eden objektif bir vakıf tarafından. Karşılaştırılan ürünler arasında, organik tereyağlar da var bu arada.

Stiftung Warentest diyor ki: ''Margarinlerdeki düşük doymuş yağ oranları, birçoğunun omega-3 omega-6 omega-3 yağ asitleri oranları, tereyağdakine göre uygun bir oranlara sahiptir. Özellikle bol miktarda kolza, ayçiçeği ya da keten tohumu içeren margarinler daha ikna edici.''
Sayfayı ingilizceye çevirirseniz, anlaşılırlığını yitirmiyor: utopia.de

Margarinde içerik önemli kısacası. İçeriğine bak, kafana yatıyorsa koy gitsin.

Salt margarin düşmanlığı, daha büyük bir karteli, süt endüstrisini destekliyor. Gidip margarin ısıralım demiyorum. Zaten ''yağ''ı sevmiyorum. Ama karşılaştırmaların insafsızlığının da farkındayım.
0
buf-e kür
(19.09.18)
(5)

vestel televizyon kalitesi

teritori
öncelikle vestel'in köküne kibrit suyu. durum farklı bu sebeple bu konulara girmeyelim lütfen :)aynı özelliklerdeki televizyonlarda vestelde neredeyse 1000 tl'ye kadar fiyat farkı var?kalite olarak samsung ve lg ile aralarında çok çok büyük farklar var mıdır?kullanan eden varsa beni aydınlatabilir m
öncelikle vestel'in köküne kibrit suyu. durum farklı bu sebeple bu konulara girmeyelim lütfen :)

aynı özelliklerdeki televizyonlarda vestelde neredeyse 1000 tl'ye kadar fiyat farkı var?
kalite olarak samsung ve lg ile aralarında çok çok büyük farklar var mıdır?
kullanan eden varsa beni aydınlatabilir mi?
0
teritori
(19.09.18)
Bence pek bir fark yok, tv'yi de aktif kullanan biri degilim.
0
Deathrow
(19.09.18)
bizim evde var. kötü değil, çok iyi de değil, ortalama. fiyatı daha uygun diye almıştık 3 yıldır iş görüyor. full hd led tv var bizde.
0
Neill
(19.09.18)
model var model var. 2 sene önce araştırdığımda 1500e kadar vesteller her türlü markayı tokatlardı. üst segmentte tabii ki yeri yoktu. ucuz yollu bir şey düşünülüyorsa türk markası alınabilir. ben 700e lg aldım mesela. renkleri çok kötü.
0
glamdr1ng
(19.09.18)
Vestel'in TV bölümünde çalışan mühendis bir arkadaşım kendine asla Vestel TV almayacağını söylemişti.
0
crown
(19.09.18)
Alınır ama yazılımı yavaş ve arada hata veriyor, reset atıyor, bol bol takılıyor. Bunu bilerek almak lazım. Kanal geçişleri berbat.
0
diffarentiationation
(19.09.18)
(4)

kadıköyden sabiha gökçene ulaşım?

hypathia
selamlar, kadıköy den hava alanına gitmek için en rahat ve hızlı yol havabüs mü yoksa e-10 ya da e-11 hattı mı? bir de 18,50 uçağına binmek için hangi saatte binilmeli? bagaj yok online check in yapıldı, teşekkürler.
selamlar, kadıköy den hava alanına gitmek için en rahat ve hızlı yol havabüs mü yoksa e-10 ya da e-11 hattı mı? bir de 18,50 uçağına binmek için hangi saatte binilmeli? bagaj yok online check in yapıldı, teşekkürler.
0
hypathia
(19.09.18)
En rahatı havaş tabii ki. 4:45 ya da en kötü 5:15 aracına bin.
0
cay koy geliyorum
(19.09.18)
E-10 değil E-11 hızlı gidiyor. Havabus de hızlı ve rahat. Her ikisini de tercih edebilirsiniz.

Yurtiçi uçuşu mu yurtdışı mı olduğuna bağlı olarak saat değişir. Haftasonu mu haftaiçi mi yine değişir. Saat için bir şey diyemiyorum. Daha net söyleyebilen arkadaşlar çıkacaktır.
0
monogram
(19.09.18)
uçağın yurtiçi ise en geç 16.30'da hareket eden bir araca bin. ama bu kesinlikle E-10 olmasın. E-10 çok fazla durakları olan ve dolanan bir hat. E-11 veya diğer servis araçları olsun.

uçak yurtdışı ise daha erken çıkman lazım.
0
tabudeviren
(19.09.18)
Ben olsam 5 gibi binerdim. Ne olur ne olmaz

Havabüs iyi
0
Delay Fuze
(19.09.18)
(4)

Solaryum için ne düşünüyorsunuz?

mslny
Şahsen sadece yazın tatil sonrası ekim ayına kadar tende hafif bronz takıntım var, asla aşırı değil yalnız, en fazla 10 dakikalık seans şeklinde. Sebebi de o rengi sevmek, ten makyajına gerek olmaması, giydiğin herşey daha hoş durması vs. bunlar zararlarını görmezden gelmeye yeterli mi ve gerçekten
Şahsen sadece yazın tatil sonrası ekim ayına kadar tende hafif bronz takıntım var, asla aşırı değil yalnız, en fazla 10 dakikalık seans şeklinde. Sebebi de o rengi sevmek, ten makyajına gerek olmaması, giydiğin herşey daha hoş durması vs. bunlar zararlarını görmezden gelmeye yeterli mi ve gerçekten o kadar zararlı mı yoksa abartılıyor mu bilemiyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?
0
mslny
(19.09.18)
İnsan garip bir canlı. Bazısı sırf rengi siyah diye yaşayamazken, diğeri biraz da olsa siyahlaşabilmek için kanser olma riskini artırmayı göze alabiliyor. Bazısı sırf siyah diye taşlanmış tarihi süreçte. Ya da siyah diye polis ortada risk olmadığı halde çekip vurabiliyor. Veya ten rengi kızıla çaldığı için yok edilenler var.

Neyse uzatmayayım. Kansere yakalanma ihtimalini milyarda bir gibi ufak bir oranda etkileyecek herhangi bir şeyi bilinçli olarak yapmam. Hele bu dış görünüşümle ilgiliyse, anlık bile düşünmem. En yakınlarımdan birini kanserden kaybetmiş, hastalığın ve tedavisinin her anını gözüyle görmüş biri olarak söylüyorum bunları.

Abartıldığını da sanmıyorum. O mesafeden direkt olarak etki eden, deriyi yakan bir ışığın, kanserojen olmama ihtimali yok.
0
windowsguvenlikduvari
(19.09.18)
Gereksiz olduğunu düşünüyorum. Boşver ten makyajı da yapma, normal gez mis gibi.
0
cay koy geliyorum
(19.09.18)
plajda bronzlaşıyılorsun, bir farklılık, hoşluk oluyor ve bir süre sonra geçiyor eyvallah. onun dışında bütün sene suni bir şekilde bronz gezenler bana değişik geliyor. beyaz ten bence iyidir, güzeldir.
0
Neill
(19.09.18)
Sağlıksız. Aksini kanıtlamış bir şey görmedim/duymadım. İnsan niye kendini tost makinesine sokar, aklım almıyor. Esmerim, esmer ve bronz teni kesinlikle beğeniyorum, sağlıklı görünüyor bence de. Ama solaryum bronzluğu öyle değil.

Ten makyajı yapmıyorum, bilmiyorum o solaryumdan daha doğal duruyor mudur ya da cilde daha az mı zararı olur, bunları karşılaştıramayacağım.
0
buf-e kür
(19.09.18)
(6)

kafam çok dolu işe odaklanamıyorum

kirmizi kart
nasıl atlatabilirim?
nasıl atlatabilirim?
0
kirmizi kart
(19.09.18)
günde milyon kez oluyor bana bu. bi on dakika boş yapıyorum sonra işe dönüyorum

bknz tam da şu an
0
kablelvuku
(19.09.18)
yak bi cuğara.
0
datnet
(19.09.18)
@mor bembombo yazacak enerjiyi bulamıyorum kendimde şu an
@kablelvuku 10-15 dk boş yapıyorum hala devam ediyor
@datnet sigaryı bahsediyorsak bıraktım
0
🌸kirmizi kart
(19.09.18)
Ben genelde çıkıp bir hava alıyorum. Sonra ofise dönünce Duyuru'dan çıkıyorum. Telefonun da internetini kapıyorum. Böylelikle dikkat dağıtacak hiçbir şey kalmıyor. Mecburen çalışıyorum.
0
monogram
(19.09.18)
Bir bahane bulup sefere çıkıyorum (başka birimlere), bahane bulamazsam da bizim binanın etrafında bir tur atıyorum ben. Bir açık havaya çık iyi gelir yani.
0
pati
(19.09.18)
Tam olarak bu yüzden alkolik oldum.
0
Drakath
(19.09.18)
(2)

Bu SD kartı okuyacak bir alet var mı? (capsli)

Hendrix'e tapan adam
Bu çılgın depolama birimini temizlik esnasında buldum 3 tane arkadaşı daha var. Mac ve Lenovo laptopta denedim görmedi bile. sanırım SDXC mi neymiş onlar, bu ise ne belli değil. Ne yapmak gerek ?
Bu çılgın depolama birimini temizlik esnasında buldum 3 tane arkadaşı daha var. Mac ve Lenovo laptopta denedim görmedi bile. sanırım SDXC mi neymiş onlar, bu ise ne belli değil. Ne yapmak gerek ?
0
Hendrix'e tapan adam
(19.09.18)
Mmc bu nokianın uydurduğu ince bir sd kart çeşidi. Standart sd kart okuyucuları okur. Okumuyorsa kartta problem vardır.
0
hedep
(19.09.18)
mmc ye benziyor. sd slotlarına girmesi gerekli.

harici kart okuyucularda deneyin bir de.
0
eeb
(19.09.18)
(8)

Margarin lobisini kim patlattı?

speedy
Bu Allahsızlar sabahtan akşama margarin reklamları döndürüyordu ya la televizyonlarda. Sana yiyin, Luna ailenizin koruyucusu, Rama en sağlıksı. Ne kafa mkerlerdi ama. Yeminle faiz lobisinden 20-30 kat daha güçlüydü bunlar. Ne oldu bunlara, Türk toplumuna margarin niye bu kadar iyi bir şey gibi pompa
Bu Allahsızlar sabahtan akşama margarin reklamları döndürüyordu ya la televizyonlarda. Sana yiyin, Luna ailenizin koruyucusu, Rama en sağlıksı. Ne kafa mkerlerdi ama. Yeminle faiz lobisinden 20-30 kat daha güçlüydü bunlar. Ne oldu bunlara, Türk toplumuna margarin niye bu kadar iyi bir şey gibi pompalandı?
0
speedy
(19.09.18)
canan karatay reyiz patlattı hepsini

ulan akıl var mantık var, katı yağ margarin becel, türk kalp vakfı öneriyormuş.

katı yağ öneren türk kalp vakfı mı olur, akla hayale aykırı bi defa.
0
killerbee
(19.09.18)
katı yağda sorun yok. margarinde sorun var. tereyağı da katı yağ. gayet de sağlıklı.

kimin patlattığından emin değilim. ama canan karatay bunu televizyonlar önünde bağıra bağıra söyleyince öldürücü darbeyi indirdi. artık "tereyağının lezzet ikizi" diyerek pazarlamaları zor.


fakat hala marketlerde var bunlar. hala patlamış sayılmaz. teremyağ benzeri ürünler var. otellerde falan verilen şu küçük paketlerde de hala görüyorum. tereyağı gibi görünüyor birebir. ama içeriğini okuyunca bir bakıyorsun margarin.
0
godsparticle
(19.09.18)
gıda da önemli olan damak tadını oturtmak onu oturruğun zaman zaten gerisi geliyor. en güzel örneği pepsi aslında pepsi'de çalışan biriyle konuştuğunda adamların tüm amacının alışkanlık kazandırmak olduğunu göreceksin daha önceleride zeytinyağı yerine ayçiçek yağı kullanılmalı diye bir çok reklam vs yapılmıştır.

bir diğer örneği şu tavuk et bulyonları idi ama o tutmadı sanırım. yine cereal denilen corn flakes'ler başka tutmayan örnekler.
0
dedim dedim de kime dedim
(19.09.18)
aslına bakarsanız karatay margarin yemeyin çok zararlı tereyağı yiyin, kollestrol zararlı değildir diye açıklama yaptı.

binbir türlü doktor ağız dolusu küfürler, abuk sabuk şeyler söyledi, defalarca dava açıldı, hepsini kazandı karatay.

geçenlerde de amerikanın bir ilaç firması(kollestrol ilacı üreten firma) çeşitli tıbbi araştırmalar sonucunda kollestrolün aslında zararlı olmadığını kabul etmek zorunda kaldı.

yani özetle bu karataya sayan söven adamların hepsi ya amerikadaki ilaç sanayinin piyonu ya da bu margarin firmalarının.
0
killerbee
(19.09.18)
eskiden daha beter yağlar da kullanılıyormuş. kalp rahatsızlıklarının artması ve tıp çevrelerinin yönlendirmeleriyle bazı yağların tüketimi azaldı. margarin üreten markalar ise eski tecrübeyle margarin için yalandan ibaret olan geniş bir övgü kampanyası yürüttü. tüketimini terk etmek bunun için biraz zaman aldı.

mevzu üzerine araştırma yaparken ilaç şirketi karşıtlığından geçimini sağlayanları, popülerite kazanmaya çalışanları atlamamak gerekir. karatay bilerek ya da bilmeyerek, bu gruba kısmen dahil olmuş durumdadır. gerçeklikle alakası iyice sorunlu hale gelmiş toplumumuzun paranoyaları (ilaç şirketlerinin komploları vs.) üzerine oynayan ve bundan çıkar sağlayan, uzmanlık alanı dışında ahkam kesen bu tip kişiler sebebiyle güya eğitimli aileler çocuğuna aşı yaptırmayı reddedip kızamık vb. basit hastalıklardan ölümüne sebep olabilmektedir. kalp damar hastalıkları ve beslenme ile ilgili konularda da bu örneği akıldan çıkarmamak gerekir.
0
zgrydn
(19.09.18)
Margarin lobisi Karatay'dan çok önce patladı diye hatırlıyorum ben. Ama acemi'nin dediği gibi kullanılıyor hala.
0
auroraaurora
(19.09.18)
aslında memlekette margarinin geçmişi 60 yıllık filan. Amerikancı başbakan abimiz menderes denen herif bizi amerika'nın beslemesi yaptığı için margarin olayı oradan türedi. Çok iyi hatırlıyorum, margarin reklamlarında tereyağının kalp sağlığına zararlı olduğu lanse ediliyordu. o zamanın margarincileri şimdilerde tereyağcı oldu.
0
silah taciri
(19.09.18)
90'larda margarin reklamlarından çok terayağın zararlı olduğu algısı yaratıldı. tereyağı öcü gösterildi. millet de paşa paşa margarin kullandı.
0
faydam yoksa da zararim olmaz
(19.09.18)
(5)

minnak bebeğe hediye

Tears of Devil
çok sevdiğim 25 yıllık arkadaşım olan çiftin bebişleri oldu. bebiş erkek, aslında adet gereği altın takmak gerekir ama bebek doğduğunda çok uzak olduğundan gidemedim. şimdi ise evlerine gitmem yine biraz zor. bebik daha 1 haftalık, ben haftada bir baba kişisiyle görüşüyorum işim gereği. hediye olara
çok sevdiğim 25 yıllık arkadaşım olan çiftin bebişleri oldu. bebiş erkek, aslında adet gereği altın takmak gerekir ama bebek doğduğunda çok uzak olduğundan gidemedim. şimdi ise evlerine gitmem yine biraz zor. bebik daha 1 haftalık, ben haftada bir baba kişisiyle görüşüyorum işim gereği. hediye olarak ne alsam işe yarar. bebek bezi falan dedi eş dost ama arkadaşlar biraz über zengin olduğu için bu tarz ıvır zıvıra ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum. daha kullanışlı ne alınabilir?

okuduğunuz için teşekkürler.
0
Tears of Devil
(19.09.18)
über zenginlerse her şeyi zaten alabilirler sanıyorum ama, almadılarsa bebek telsizi olabilir. henüz almamış olabilirler bebek yeni doğduğu için. ilerleyen aylarda ihtiyaçları olabilecek, hem elektronik, hem de görece pahada daha ağır bir hediye.
0
veritaslibertas
(19.09.18)
bebek telsizini çocuk doğmadan 5 ay önce almışlardır :)
hocam madem über zenginler bir ihtiyaçları da yoktur. kendi bütçene göre bir altın gönderiver bence.
0
teritori
(19.09.18)
uyku arkadaşı bence. hem bebek bu oyuncakla bağ kurduğundan manevi bir değeri de oluyor.
0
pokerface
(19.09.18)
çok güzel şirin bir bebek pabucu, alabilirsin. Şöyle yürümeye başlayacağı zaman giyebileceği bir şey. bebeğimiz dünyaya gelmeden önce ilk hediyesi güzel bir ayakkabıydı :)
0
silah taciri
(19.09.18)
oyun halısı al. 1 sene oynar durur...
0
babilbaligi
(20.09.18)
(3)

Yurtdışı oturum Turkiye ikametgah

Mehmet Ersoz
MerhabaYurtdışı oturumunda Türkiyedeki ikametgah adresi neresi oluyor acaba? Otomatik babaevine düşüyor ikametgah adresi diye okudum ama ne kadar doğru? Benim kiralik evin ödemeleri 9 ay daha devam edecek. Mevcut ikametgah adresim iptal mi olacak TR için?Saygilar
Merhaba

Yurtdışı oturumunda Türkiyedeki ikametgah adresi neresi oluyor acaba? Otomatik babaevine düşüyor ikametgah adresi diye okudum ama ne kadar doğru? Benim kiralik evin ödemeleri 9 ay daha devam edecek. Mevcut ikametgah adresim iptal mi olacak TR için?

Saygilar
0
Mehmet Ersoz
(19.09.18)
Bulunduğunuz ülkedeki Türkiye büyükelçilik ya da konsolosluğuna gidip ikametgahınızı yurt dışına aldırdıysanız yurt dışı oluyor.

Konsolosluk yeni adres bilginizi Türkiye'ye gönderiyor, yaklaşık 4-5 haftada sistemde güncelleniyor adresiniz.
0
crown
(19.09.18)
Isterseniz ikinci adres olarak Turkiye adresi verebiliyorsunuz. Ama esas adres yurtdisi adresi oluyor.
0
evrim halkasi
(19.09.18)
@darkrocq oyle degil. Konsolosluktan yahut Turkiye'de nufus mudurluklerinden gidip ikametini yurtdisina aldiriyorsun. Erkeksen ve aldirmazsan GSS isliyor.
0
evrim halkasi
(19.09.18)
(3)

vücut geliştirmecilere bir soru

tabudeviren
dambıl için hangisi daha kalitelidir?york? delta?
dambıl için hangisi daha kalitelidir?
york? delta?
0
tabudeviren
(19.09.18)
Döküm olan daha kalitelidir, vinyl ise fark etmez, ikisi de döküm ya da ikisi de vinyl ise ucuz olan daha iyidir.
0
angelus
(19.09.18)
markanın fark edeceğini sanmıyorum. senin soru 1 kilo demir mi 1 kilo pamuk mu olmuş resmen. ikisi de 5 kiloluk ise ne marka olduğunun bir önemi yok. vinyl ve döküm arasındaki farkı bize sormayacağını düşünüyorum çünkü.
0
Tears of Devil
(19.09.18)
Elinize hangisi rahat geliyorsa o iyidir. Ben bebeksi tenimin nasırlanmaması adına vinyl kullanıyorum.
0
farabi
(19.09.18)
(9)

Dünden kalmış soğuk makarna

nundu
Ben bunu yemeyi aşırı seviyorum ya. Önceleri ısıtmaya üşendiğim için yiyordum yazın geceleri ya da kışın okuldan gelince falan ama şimdi baya baya taze, sıcak haline göre daha çok seviyorum sanırım. Aşırı üşengeç biriyim ondan damak tadım mı evrim geçirdi diye düşünmüyor değilim ama çok lezzetli değ
Ben bunu yemeyi aşırı seviyorum ya. Önceleri ısıtmaya üşendiğim için yiyordum yazın geceleri ya da kışın okuldan gelince falan ama şimdi baya baya taze, sıcak haline göre daha çok seviyorum sanırım. Aşırı üşengeç biriyim ondan damak tadım mı evrim geçirdi diye düşünmüyor değilim ama çok lezzetli değil mi yav daha önce deneyeniniz varsa?
0
nundu
(19.09.18)
Makarna değil de ben de soğuk pizzayı çok seviyorum. Yani normalde sıcak pizza geldiğinde falan çok severek yemem ama ertesi güne kalan soğuk pizza kadar lezzetli çok az şey vardır herhalde.
0
angelus
(19.09.18)
makarna salatası yap o zaman hem daha lezzetli olur, sonuçta makarnaya katı yağ koyuyosun diye düşünüyorum. sıvı yağla olmaz, zeytinyağını da herkes sevmez.
0
killerbee
(19.09.18)
Hiç bir yemeği sıcak yemem.Corba hariç.Soguk yemek candır ve lezzeti oturmuş olur.
0
basubadelmevt
(19.09.18)
makarna salatası yapıyorum, soğuk yeniyor zaten o. efsane yapıyorum tabii çok lezzetli oluyor öyle. ama salçalı domatesli makarnayı pek soğuk sevmem.
0
veritaslibertas
(19.09.18)
soğuk pizza +1 makarnayı sadece domatesli biberliyse soğuk yiyebilirim
0
aquarium
(19.09.18)
Makarna salatası severim bir gün kalsa da yerim ama normal makarnayı yemem.
Ben dünden kalan soğuk lahmacunu severim.
0
mutekebbir
(19.09.18)
Soğuk sevmem fakat makarna ve pilavı, böreği çok sıcak da sevmem, biraz ateş görsün yeter. Pizzayı düşündüm, hazır pizza yemediğim için fark var mı bilmiyorum ama kendi yaptığımda üzerinde erimiş sertleşmiş peyniri sevmediğim için onu alıp soğuk yerim.
0
mslny
(19.09.18)
soğuk pizza ve lahmacun+1
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.09.18)
yemek olarak makarnayı buzdolabı soğukluğunda değil de hani birkaç saat oda ısısında kalmış şekliyle severim zaten. çok sıcak hiçbir şeyi sevmiyorum.
0
muslugubozukhayrat
(19.09.18)
(2)

eu/uk aktarmalı abd uçuşları transit vize

Marcus Aquila
merhaba, türkiye'den abd'ye yapılacak aktarmalı uçuşlar çoğunlukla bir eu/uk ülkesi üzerinden transit vize istemeden yapıalbiliyor diye okudum. fakat benim sormak istediğim dönüş ile alakalı. yani örneğin giderken problemsiz bir şekilde ingiltere üzerinden abd'ye gittik, dönüşte de problem çıkartmad
merhaba, türkiye'den abd'ye yapılacak aktarmalı uçuşlar çoğunlukla bir eu/uk ülkesi üzerinden transit vize istemeden yapıalbiliyor diye okudum. fakat benim sormak istediğim dönüş ile alakalı. yani örneğin giderken problemsiz bir şekilde ingiltere üzerinden abd'ye gittik, dönüşte de problem çıkartmadan ingiltere üzerinden türkiye'ye dönebiliyor muyuz?
0
Marcus Aquila
(19.09.18)
Dönebiliyorsun sorun olmuyor.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(19.09.18)
evet
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(19.09.18)
(3)

15 gun hastaneye gitmek

fakyoras
Selam,Onumuzdeki haftadan itibaren haftaici her gun saat 11.30gibi atasehir'den altunizade'ye gidip, 13 gibi altunizade'den atasehir'e donecegim. Normalde bitaksi-itaksi ile falan gidip donerken de ordan taksiye biniyorum. 70 lira tutuyor gidis donus :/Sizce bunu nasil daha ucuza getirebilirim?
Selam,

Onumuzdeki haftadan itibaren haftaici her gun saat 11.30gibi atasehir'den altunizade'ye gidip, 13 gibi altunizade'den atasehir'e donecegim.

Normalde bitaksi-itaksi ile falan gidip donerken de ordan taksiye biniyorum. 70 lira tutuyor gidis donus :/

Sizce bunu nasil daha ucuza getirebilirim?
0
fakyoras
(19.09.18)
Kendi arabam var ama sag ayagimdan ameliyat olacagim icin kullanamiyorum. Onu belirtmeyi unuttum

Normal araba lazim. Motorsiklete binemem bu surecte :/
0
🌸fakyoras
(19.09.18)
scotty
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(19.09.18)
Armut'a ilan vererek fiyat araştırması yapabilirsiniz sanıyorum.
0
okuyamıyom ben ya
(19.09.18)
(6)

Kazıklandım mı?

hz emreyiz
Geçtiğimiz aylarda bir olay yaşanmıştı. Eminim haberlerde birçoğunuz görmüştür.Ben bu olayı telefonu çıkartıp videoya aldım.Olayın üstünden 1saat geçti geçmedi hemen gazeteciler kameralarıyla olay yerinde toplandı.Bir tanesinin yanına yanaşıp görüntüleri izlettim.Bu video için Kaç lira vereceğini so
Geçtiğimiz aylarda bir olay yaşanmıştı. Eminim haberlerde birçoğunuz görmüştür.
Ben bu olayı telefonu çıkartıp videoya aldım.
Olayın üstünden 1saat geçti geçmedi hemen gazeteciler kameralarıyla olay yerinde toplandı.
Bir tanesinin yanına yanaşıp görüntüleri izlettim.
Bu video için Kaç lira vereceğini sordum. 30 lira teklif etti. 50’ye bırakırım dedim ve böylelikle anlaştık.
Sonra akşamına benim video tüm haber kanallarındaydı.
Kaça satmak gerekiyordu? Gazeteci benim video üstünden kaç lira kırmıştır?
0
hz emreyiz
(19.09.18)
bence öyle düşünme.sonuçta sen gazeteci değilsin muhabir değilsin.O an denk gelmiş satmışsın.Bence türkiye şartlarında videonun para verilip izin alarak yayınlaması bile bir şeydir.
0
toprakbaba
(19.09.18)
Adama vermesen instagrama atacaktin, yine ordan alip kullanacaklardi. O yuzden cok da seyapma.

Ha adam kaca satmistir orasini ben de merak ettim :) gerci onun da isi o. Takdir almak icin cebinden de vermis olabilir
0
brkylmz
(19.09.18)
olayın ne olduğunu bilmeden değerlendiremem.

stok sitelerinde 4k videolar 250 dolar

oraya yükledim oradan gidip alın deseydin sie sie alacaklardı.
0
killerbee
(19.09.18)
Olayına göre değişir. 100.000'lerce dolar verilecek görüntü de var, buna para vermeyiz denecek görüntü de.
0
ihanet kac kisilik
(19.09.18)
gazeteci yerine haber ajanslarına gidebilirdin. haberin ve görüntünün niteliğine göre bir teklif sunabilirlerdi.
0
jepa
(19.09.18)
seni gidi nightcrawler seni =) izle o filmi izle sana yol göstersin :P. arkadaşında dediği gibi olayın önemine göre değişir. kısa günün karı de geç olan olmuş. sen filmi izle şimdi =)
0
0zzy
(19.09.18)
(4)

Beyazlar için leke çıkarıcı

hair freak
Beyazları yıkarken ariel professional kullanıyordum, ona denk bir şey arıyorum, ama desenli, yazılı beyazlara ariel bir şey yapmıyordu. Bej renklileri falan da atıyordum makineye. Öyle bir şey arıyorum. Buradan kosla önerildi.https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1308476/ariel-professional/Onun beyazlar
Beyazları yıkarken ariel professional kullanıyordum, ona denk bir şey arıyorum, ama desenli, yazılı beyazlara ariel bir şey yapmıyordu. Bej renklileri falan da atıyordum makineye. Öyle bir şey arıyorum. Buradan kosla önerildi.www.eksiduyuru.com beyazlar için olanı nasıl?
0
hair freak
(19.09.18)
kablelvuku
(19.09.18)
inanmayacaksınız belki ama fairy platinium.
eşarp, şal gibi ipekli hassas kıyafetlerin temizliğinde harika
0
theconqueror
(19.09.18)
Bulaşık deterjanı mı? Elde mi yıkıyorum?
0
🌸hair freak
(19.09.18)
Hayır makinaya atıyorsunuz kapsül halinde
0
theconqueror
(19.09.18)
(7)

light kola ve diyet

lamentoftheperishingroses
light coca cola bağımlısıyım. her yemekte mutlaka koca bir bardak içiyorum. fazla kilolardan kurtulmak için diyete başladım. salatanın yanında light cola içiyorum. 1 kalori diyor ama kilo verebilme bakımından olumsuz etkisi var mıdır, metabolizmayı yavaşlatma vs.? (insülin direcim var)
light coca cola bağımlısıyım. her yemekte mutlaka koca bir bardak içiyorum. fazla kilolardan kurtulmak için diyete başladım. salatanın yanında light cola içiyorum. 1 kalori diyor ama kilo verebilme bakımından olumsuz etkisi var mıdır, metabolizmayı yavaşlatma vs.? (insülin direcim var)
0
lamentoftheperishingroses
(19.09.18)
Diyete kendi kendine başlamadıysan, doktora danış.
Doktorla başladıysan, yine ona danış.


Kan şekerini ani yükselttiği için kola sayesinde daha zor bir diyet seni bekliyor her koşulda.
0
lcha
(19.09.18)
günde 1 litre zero içerdim.
son 1 aydır ağzıma sürmüyorum.
ilk hafta yalan yok zorlandım ama şimdi hiç canım çekmiyor.
hatta geçen gün hanıma "ver bakim bi yudum içeyim" dedim, okadar şekerli geldi ki anlatamam.
1 hafta sık dişini, sonra aklına bile gelmez.

cola ne olursa olsun sağlığına her türlü zararlı.
0
teritori
(19.09.18)
O kilolarda light colanın da etkisi vardır muhakkak. Bkz. insülin direnci. Angelus falan daha detaylı ve bilimsel yazar nasılsa.
0
hair freak
(19.09.18)
yahu kiloya nasıl etkisi olmaz yapmayın lütfen.
işin uzmanı değilim ancak bu içeceğin içinde aspartam var.
bu madde vücudun bütün şeker dengesini bozuyor, daha çok şeker istiyor vücut.
ben senelerce zararını bile bile içtim, aynı sigara gibi.

bakın bu laneti bırakana kadar sabahlara kadar nutella kaşıklar, abur cubur yerdim.
şimdi canım zerre istemiyor şekeri. akşamları bi meyve dişliyorum o bana yetiyor.

edit: kilo yapmaz diyen arkadaş silmiş cevabını.
0
teritori
(19.09.18)
Kalorisiz olduğu için diyetine etki etmez. Ama light colada tatlandırıcılar kullanıldığı için (aspartam ve asesülfam) bence bunları her öğünde tüketmek iyi değil.

Edit: evet belki canın daha çok tatlı isteyebilir ama orası senin iradene kalmış. Yoksa kalori içermediği için diyetine etki etmez.
0
peggy
(19.09.18)
Bir insanın kilo alıp vermesi için temel olarak bir tane kural vardır; giren kalori çıkan kalori dengesi. Yani giren kalori çıkan kaloriden azsa kilo verirsin, giren kalori çıkan kaloriden çoksa kilo alırsın, temel kural bu. Hatta termodinamiğin 1. kanunu da bunun üzerinedir, evrensel bir kural yani kişisel görece bir kural değil. Abi ben içiyordum kilo aldım bıraktım kilo verdim gibi bir durum sözkonusu değil. Bu tür kolalar kalorisizdir, kalorisiz olduğu için, giren çıkan kalori cetvelinde yer almaz, o nedenle kilo alıp vermeye de bir etkisi yoktur fakat ayı gibi kola içenler genelde diyete dikkat etmediği için illa ki kalori dengesini bozarlar, onun için de kilo alırlar fakat bunun kalorisiz bir gıdayla direkt bağlantısı yoktur, yanal bir durumdur.

İkincisi aspartam, yapılan bilimsel çalışmalar aspartamın insülin üstünde bir etkisi olmadığını söylüyor, insülin depolayıcı bir hormondur, eğer aspartam insülini uyarsaydı kolayla birlikte alınan karbonhidratları, kimi ekstrem durumlarda, yani kaslardaki şeker depolarının dolu olması halinde insülin tarafından yağ hücrelerinde yağ olarak depolanmasına neden olabilirdi ama böyle bir durum da yok. Yani şekersiz kolanın yağ olarak depolanması için 2 tane detay belirttim, şekersiz kolalar bu iki riski de barındırmıyor, o nedenle, bu basit matematikle, şekersiz kolanın kiloya neden olmayacağını anlayabiliriz. Ha kola son derece sağlıksız bir ürün, içeriğindeki diğer maddeler metabolik olarak zarar veriyor ama kilo özelinden konuşursak, her ne kadar kabul etmek zor da olsa, durum bu şekilde.
0
angelus
(19.09.18)
herkes kalori hesabından girmiş ancak bir de şu var:

içilen gazlı içecekler, gazlı yapılarından dolayı, mide iç basıncını artırarak zamanla midenin hacmininin artmasına sebebiyet verebiliyorlar. böylelikle bugün x gr yiyecek midenizi doldurup sizi tok hissettirirken bir süre sonra mide hacminiz artınca x gr yiyecek artık midenizi dolduramayacak, daha fazla yeme ihtiyacı hissedeceksiniz. sonrasında gelsin extra kaloriler, kilolar
0
yemrem
(19.09.18)
(2)

Windows için Antivirüs önerisi

notinhere
selamlar,windows kullandığımda bitdefender kullanıyordum ve memnundum. son zamanlarda hem bilgisayarı gereksiz yormayan hem de güvenebileceğim bir program var mı? tavsiyelerinizi bekliyorum.
selamlar,

windows kullandığımda bitdefender kullanıyordum ve memnundum. son zamanlarda hem bilgisayarı gereksiz yormayan hem de güvenebileceğim bir program var mı?

tavsiyelerinizi bekliyorum.
0
notinhere
(19.09.18)
yıllardır kullanmamakla beraber en son kaspersky kullanıyordum, lisanslı.
gayet memnundum.
0
teritori
(19.09.18)
bitdefender. şu an 6 ay ücretsiz lisans ta veriyor. denemiş olursun knk
0
Tears of Devil
(19.09.18)
(2)

Spor Ayakkabısı

patronaj
Selamlar.Akşam halı saha maçı var şirketin.Kendime zaten ayda yılda bir koşu bandında koşmak için dekatlondan en ucuz koşu ayakkabısı alacaktım.Yalnız baktım, halı saha ayakkabısı da var.Ben bu halı sahayı alsam koşarken de kullansam sorun olur mu? İkisi arasında bariz bir görünüş farkı ama içleri n
Selamlar.
Akşam halı saha maçı var şirketin.
Kendime zaten ayda yılda bir koşu bandında koşmak için dekatlondan en ucuz koşu ayakkabısı alacaktım.
Yalnız baktım, halı saha ayakkabısı da var.
Ben bu halı sahayı alsam koşarken de kullansam sorun olur mu? İkisi arasında bariz bir görünüş farkı ama içleri nasıl bilemiyorum.

Koşu ayakkabısı ayağı yormasın diye mi var? Bu ayakkabıdan farkı nedir bilemedim.
www.decathlon.com.tr
Bu öğlen alacağım.
0
patronaj
(19.09.18)
Aralarındaki Farkı anlatacak bilgim yok ama linkteki ayakkabının halısaha değil de salon ayakkabısı olduğunu söyleyebilirim. Bu ayakkabı sahada kayma yapar. Halısaha ayakkabısı tabanı daha farklı zemine daha iyi tutunur.
0
yazgisiz infaz
(19.09.18)
Halı saha ayakkabısının tabanı çok rahat olmaz, hele ki sert zeminde (asfalt/beton/koşu bandı) ayağın pert olur. Halı saha zemininde koşarsın (zaten 1 saatte kaç km koşuyoruz) ama dışarıda koşamazsın bu ayakkabıyla.

Koşu için ayrı ayakkabı almanı tavsiye ederim.

www.decathlon.com.tr(-kosu-)
0
chicha
(19.09.18)
(11)

kahve makinesi önerisi

bi de masa mi acalim yani
merhabalar, bir arkadaşıma kahve makinesi almak istiyorum. kendisi sadece sütlü filtre seviyor. bütçem 400 tl. önerileri bekliyorum..
merhabalar, bir arkadaşıma kahve makinesi almak istiyorum. kendisi sadece sütlü filtre seviyor. bütçem 400 tl. önerileri bekliyorum..
0
bi de masa mi acalim yani
(19.09.18)
süt köpürtücüsü olcak mı illa?
0
killerbee
(19.09.18)
Kapsüllü alma :/
0
lcha
(19.09.18)
senelerdir şunu kullanıyorum. (git: www.delonghi.com ) çokta memnunum.
ben aldığım da 70 tiydi şimdi 250 olmuş :( çok fena batıyoruz.
ben sütümü mikrodalga da ısıtıyorum genelde. filtre kahveye köpüklü süt sevmediğimden bi de yanına ufak süt köpürtücü olabilir.
delonghi den şaşma derim asla bozulmuyor. mükemmel kalite <3
0
nymphe
(19.09.18)
kapsüllü alacaksan bende var. uygun fiyata satarım çok az kullandım alksjdklsaj ( kapsüllü makine pişmanlıktır :( )
0
nymphe
(19.09.18)
Hepsiburada'dan 319 TL'ye Delonghi'nin bir filtre makinasını aldık iki gün önce ofis için. Gayet güzel.
0
sopiro
(19.09.18)
biz de iş yerine boynerden bunu aldık.
www.boyner.com.tr
0
€xpolerer
(19.09.18)
bugün amazon.com.tr'de gördüm philips 110tl fiyatı vardı. ama aradığın gibi mi bilmiyorum.
0
cemiyetin ünlü siması
(19.09.18)
satıcı amazon olarak görünürken 110liraydı havada kapmışlar tabi.. şu an yerli satıcının fiyatı görünüyor.. 289lira :)

www.amazon.com.tr
0
strobist
(19.09.18)
Kahve makinası almak yerine hario'nun v60 demleme aparatından al. O olmadı aeropress. Filtre kahve için en lezzetli çözümler. Tüketeceği kdar kahve hazırlasın; 1:14(sert içim) - 1:17 (yumuşak içim) kahve su oranlı.

İmza: bir barista.
0
aboutablank
(19.09.18)
illa makinaysa da;

www.amazon.com
0
aboutablank
(19.09.18)
hemen hemen tüm filtre makineleri aynı işi yapıyor. suyu ısıtıp kahvenin üzerine yavaş yavaş dökme. tabii çok pahalı olanların duş sistemleri falan farklı ama alt seviye hep aynı. gidin a101 den 70 liraya kiwi marka bir makine alın içine de ekstra kağıt filtre koyarak demleme yapın çok memnun kalırsınız. artan parayla da bir el değirmeni (sözen) ya da bir kg79 öğütücü alıp taze kahvenin tadına varabilrisiniz.
0
vassal
(19.09.18)
(2)

uçak kargo

atcapar
Thy den uçak kargo ile yurtdışına makine göndermem gerekiyor yaklaşık 350 kg fiyat ne tutar tahmini ve ne gibi evraklar isterler?
Thy den uçak kargo ile yurtdışına makine göndermem gerekiyor yaklaşık 350 kg fiyat ne tutar tahmini ve ne gibi evraklar isterler?
0
atcapar
(19.09.18)
Yurt dışına nereye?

Orada yaşayan birisinin muafiyeti yoksa (evlilik, türkiyeden taşınma gibi) ticari olacağı için gümrük beyannamesi düzenlenmesi gereklidir.

Ayrıca www.turkishcargo.com.tr müşteri hizmetlerinden ya da sitedeki tarife kısmından sorgulayabilirsin.
0
xdenizx
(19.09.18)
GTIP kodunuza ve göndereceğiniz ülkeye göre bir çok düzenleme mevcut. Takdir edersiniz ki örneğin bir diş hekiminin kullandığı röntgen cihazı da, bir ceviz kabuğu kırıcı da makine statüsünde. O nedenle gümrükçünüz ile görüşüp yükümlülüklerinizi öğrenmeniz gerekiyor.
Uçak kargoda aynı firmada bir tarifeli sefer ile örneğin 2 saat sonra aynı destinasyona farklı fiyat çıkarabiliyorlar. DHL, TNT, DSV gibi forwarder olan firmalara da bir sorun. Ağırlık ile beraber paket ölçülerini de isterler.
0
o kadar da degil aga
(19.09.18)
(1)

laptop tamiri - tavsiye

tamam
merhaba,laptop tamiri için güvenilir bir tavsiye var mıdır? kadıköy'de ikamet ediyorum. çok uzak olmayan semtlere gidebilirim. arıza ise; makine açılmıyor. işıkları yanıyor, ekran karanlık. bir dönem bu sorunu aç kapa aç kapa yaparak (sanki ısındırır gibi) 20-30 kez aç kapadan sonra makine açılıyord
merhaba,

laptop tamiri için güvenilir bir tavsiye var mıdır? kadıköy'de ikamet ediyorum. çok uzak olmayan semtlere gidebilirim.

arıza ise; makine açılmıyor. işıkları yanıyor, ekran karanlık. bir dönem bu sorunu aç kapa aç kapa yaparak (sanki ısındırır gibi) 20-30 kez aç kapadan sonra makine açılıyordu. bir noktadan sonra bu da olmamaya başladı. fikirlere açığım.

teşekkürler.
0
tamam
(19.09.18)
Muhtemelen ekran kartının "BGA reball" yapılması gerekiyor. Garanti vermezler, ya da 3 ay garanti veriyorum diyebilirler. Şanslıysan 6 ay civarı sıkıntısız kullanırsın. Makinanın çok ısınmasına izin vermeyip harici soğutucu kullanırsan bu süreyi daha da uzatabilirsin.

Şehir farklı tavsiye veremiyorum.
0
kimlanbu
(19.09.18)
(7)

Kafayi asfalfa carpmak

rivulet
Hollanda'da bisikletten dustum ve kafami asfalta carptim, sisti. Henuz sigortam olmadigi icin hastaneye gidemiyorum ama ne olursa olsun gitmeli miyim?
Hollanda'da bisikletten dustum ve kafami asfalta carptim, sisti. Henuz sigortam olmadigi icin hastaneye gidemiyorum ama ne olursa olsun gitmeli miyim?
0
rivulet
(19.09.18)
uyku hali, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi etkiler yaşarsan gitmelisin.
0
evde liyakat kalmamis
(19.09.18)
Her yerden para aliyorlar.
0
🌸rivulet
(19.09.18)
Bu şekilde acile gelsen mide bulantısı vs gibi belirtiler olunca bt çekiyoruz yoksa gözlemliyoruz Türkiyede. Gidip gitmeyeceğine sen karar ver
0
pastörizesüt
(19.09.18)
Para isterlerse faturayı eve yollatamıyor musun? Acil servislerde hemen para almıyorlar önce kontroller yapılıyor diye biliyorum.
0
Boris
(19.09.18)
100-200 euro icin hayatinizi tehlikeye atmayin derim. bir de olurda olurseniz cenazenin nakli icin cok daha fazla para odenmesi gerekecek. Hem kendinizi hem de ailenizi dusunun.
0
lifeframe
(19.09.18)
kask ve eldiven kullanımı önemli.
0
hasmetizm 2046
(19.09.18)
Boşver be bir kere ölünüyor
0
038576
(19.09.18)
(1)

iphone için "procamera." kullanan var mı?

kapı gıcırtısına erekte olan adam
https://itunes.apple.com/us/app/procamera/id694647259?mt=8$5.99 diyor ama bu bir kere verip sürekli kullanılanlardan mı? yoksa aylık mı, yıllık mı? tam anlayamadım. not: Uzun pozlama + düzenleme yapmak için satın alacağım.
itunes.apple.com

$5.99 diyor ama bu bir kere verip sürekli kullanılanlardan mı? yoksa aylık mı, yıllık mı? tam anlayamadım.

not: Uzun pozlama + düzenleme yapmak için satın alacağım.
0
kapı gıcırtısına erekte olan adam
(19.09.18)
bir kere alıyorsun ama bazı özellikleri in-app purchase.

onlar da hdr, lowlight plus, private bilmemne foto depolayıcı ve bir grup filtre imiş baktım.
0
passion rules the game
(19.09.18)
(5)

Motosiklet kilidi hk

six packsiz
Merhabalar,Daha önce bir konu açtım oradaki tavsiyelere istinaden araştırdım.Abus kilit aşırı pahalı geldi.Grade 100 zincir dediler ama ona bir de kaliteli kilit almak gerekli.Amerikadan Kryptonite Keeper 785 düşündüm 250 TL'ye falan geliyor o da bir seçenek şuan.Motor akşamları ücretli otoparkta du
Merhabalar,
Daha önce bir konu açtım oradaki tavsiyelere istinaden araştırdım.
Abus kilit aşırı pahalı geldi.
Grade 100 zincir dediler ama ona bir de kaliteli kilit almak gerekli.
Amerikadan Kryptonite Keeper 785 düşündüm 250 TL'ye falan geliyor o da bir seçenek şuan.
Motor akşamları ücretli otoparkta duruyor sürekli bakan eden var ve güvenlik kameraları var o yüzden gece ihtiyacım yok.
Sadece bir yere gittiğimde aklım kalmaması için ne dandik ne çok pahalı orta bir şey gerekli.
Şu aşağıdaki disk kilidi ve zinciri alıp geçsem mi? Sağlamlığını bilemedim.

www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
0
six packsiz
(19.09.18)
alarmlı olmadıktan sonra bi caydırıcılığı yok, motoru sürerek değil, iki kişi kamyonete, kapalı kabin ufak h100 tarzı araçlara atarak çalıyolar.

yani önemli olan en ufak şeyde ses çıkarması.
abüs iyidir.

2 metre uzunluğunda çelik makası gördüm ben 2 kişi taşıyor,bileğim kadar çelik mili kesiyolar, ne zincir dayanır ne başka bişey. alarmlı iyidir.
0
killerbee
(19.09.18)
tuzla da gemi malzemeleri satan dükkanlar var, ben oradan kendim istediğim boyda bir zincir kestirip etrafını bisiklet iç lastiği ile kaplatmıştım. üstünede kaliteli bir kilit aldın mı tamamdır.

kısa vadeli parklar için en güzeli alarmlı olan disk kilitleri gibi gözüküyor.
0
prezarlatif
(19.09.18)
zincir çözüm değil ki, istediğin kadar kalın yaptır

birincisi gittiğin yere götürmek zorundasın, ekstra ağırlık

ikincisi motora zarar verir oraya buraya çarpar, topcase varsa içindekileri mahveder

üçüncüsü de alarm en temizi.

benim motora vermişlerdi acayip sağlam bişey, abi tartıyorum 10 kilo geliyor, 1 defa aldım yanıma ikinciye sıpıttım attım evin bir tarafına.
0
killerbee
(19.09.18)
Son 2 linkteki disk kilidini alarmlı sanıyordum.
Peki bu securage zincir kilit + alarmlı disk kilit alsam orta kalitede, işe yarar mı?
0
🌸six packsiz
(19.09.18)
fiyatlara baktım geçen sene en pahalı yerde 370 lira olan abus kilit şu an 1200 küsürlerde. bu nasıl bi fiyat arttırmak diyecem de, dolar durumundan sanırım.

zinciri boşver alarmlı kilit al en temizi bütçene göre fiyat performansı iyi, hassaslığı iyi olan, başka bişeye gerek yok.
0
killerbee
(19.09.18)
(6)

Siyah mı Gri mi

the feel good
Siyah: https://thesolesupplier.co.uk/release-dates/nike/air-vapormax-plus/nike-air-vapormax-plus-triple-black-924453-004/Gri: http://www.ireviewsneakers.com/nike/nike-air-vapormax-plus-review/
0
the feel good
(19.09.18)
siyah
0
kablelvuku
(19.09.18)
siyah
0
boyalı kuş
(19.09.18)
Siyah
0
pati
(19.09.18)
Grnin görselleri pek iyi çıkmamış, bir kaç tane de insragram'dan;

www.instagram.com

www.instagram.com

www.instagram.com
0
🌸the feel good
(19.09.18)
ayakkabı çok çirkin, ama ben ille bunu beğeniyorum diyorsan siyah.
0
evde liyakat kalmamis
(19.09.18)
erkek siyah
kadın gri
0
teritori
(19.09.18)
(3)

Amme Hizmeti Vol. IV.

rahip janick
Vol. I. https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1279379/amme-hizmetiVol. II. https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1280401/amme-hizmeti-vol-iiVol. III. https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1289319/amme-hizmeti-vol-iiiARKADAŞLAR KANALIMA HOŞ GELDİNİZ! Bugün sizlerle en sevdiğim parçalardan bazılarını paylaşacağım
Vol. I. www.eksiduyuru.com
Vol. II. www.eksiduyuru.com
Vol. III. www.eksiduyuru.com

ARKADAŞLAR KANALIMA HOŞ GELDİNİZ! Bugün sizlerle en sevdiğim parçalardan bazılarını paylaşacağım. Lütfen videoya yorum yapmayı, beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayın!

İlk olarak, bütün mesai insanlarına; Yaşar Kurt - Dokuz Altı Yolları - www.youtube.com

Alice In Chains - Nutshell - www.youtube.com

Spain - Untitled #1 - www.youtube.com

Tool - Schism (Orchestral Arrangement) - www.youtube.com

Avishai Cohen - Smash - www.youtube.com

Vinnie Moore - Faith - www.youtube.com

Yaşar Kurt - Anne - www.youtube.com

edit: July Talk - Picturing Love - www.youtube.com
0
rahip janick
(19.09.18)
Die antwoord - I fink u freeky - youtu.be

"I fink u freeky and I like you a lot."
0
lamira
(19.09.18)
Onlarca mesaj aldım, "coldplay'i nasıl unutursun?", "coldplay'i satan şampiyonluğu satar!", "coldplay yoksa ben de yokum.", "coldplay'i nasıl yazmazsın şerefsiz!" minvalinde mesajlardı. Arkadaşlar coldplay'i unutmuş değilim.

İstatistiklere göre bir yerde bir coldplay şarkısı bittiğinde, dünyanın başka bir yerinde, bir başka coldplay şarkısı başlıyor. Yani, chris martin ölmez coldplay dinmez!1!!!11

www.youtube.com
0
🌸rahip janick
(19.09.18)
Coldplay demişken:
A rush of blood to the head
youtu.be

Bu aralar Arif Kemal' in Red türküleri albümüne sardım.
Gece gelen konuk:
youtu.be
0
Amaranta ursula
(19.09.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.