[]

Margarin lobisini kim patlattı?

Bu Allahsızlar sabahtan akşama margarin reklamları döndürüyordu ya la televizyonlarda. Sana yiyin, Luna ailenizin koruyucusu, Rama en sağlıksı. Ne kafa mkerlerdi ama. Yeminle faiz lobisinden 20-30 kat daha güçlüydü bunlar. Ne oldu bunlara, Türk toplumuna margarin niye bu kadar iyi bir şey gibi pompalandı?




 
canan karatay reyiz patlattı hepsini

ulan akıl var mantık var, katı yağ margarin becel, türk kalp vakfı öneriyormuş.

katı yağ öneren türk kalp vakfı mı olur, akla hayale aykırı bi defa.
  • killerbee  (19.09.18 13:57:17 ~ 13:57:52) 
katı yağda sorun yok. margarinde sorun var. tereyağı da katı yağ. gayet de sağlıklı.

kimin patlattığından emin değilim. ama canan karatay bunu televizyonlar önünde bağıra bağıra söyleyince öldürücü darbeyi indirdi. artık "tereyağının lezzet ikizi" diyerek pazarlamaları zor.


fakat hala marketlerde var bunlar. hala patlamış sayılmaz. teremyağ benzeri ürünler var. otellerde falan verilen şu küçük paketlerde de hala görüyorum. tereyağı gibi görünüyor birebir. ama içeriğini okuyunca bir bakıyorsun margarin.
  • godsparticle  (19.09.18 14:00:41 ~ 14:41:39) 
gıda da önemli olan damak tadını oturtmak onu oturruğun zaman zaten gerisi geliyor. en güzel örneği pepsi aslında pepsi'de çalışan biriyle konuştuğunda adamların tüm amacının alışkanlık kazandırmak olduğunu göreceksin daha önceleride zeytinyağı yerine ayçiçek yağı kullanılmalı diye bir çok reklam vs yapılmıştır.

bir diğer örneği şu tavuk et bulyonları idi ama o tutmadı sanırım. yine cereal denilen corn flakes'ler başka tutmayan örnekler.
  • dedim dedim de kime dedim  (19.09.18 14:00:48) 
aslına bakarsanız karatay margarin yemeyin çok zararlı tereyağı yiyin, kollestrol zararlı değildir diye açıklama yaptı.

binbir türlü doktor ağız dolusu küfürler, abuk sabuk şeyler söyledi, defalarca dava açıldı, hepsini kazandı karatay.

geçenlerde de amerikanın bir ilaç firması(kollestrol ilacı üreten firma) çeşitli tıbbi araştırmalar sonucunda kollestrolün aslında zararlı olmadığını kabul etmek zorunda kaldı.

yani özetle bu karataya sayan söven adamların hepsi ya amerikadaki ilaç sanayinin piyonu ya da bu margarin firmalarının.
  • killerbee  (19.09.18 14:04:49) 
eskiden daha beter yağlar da kullanılıyormuş. kalp rahatsızlıklarının artması ve tıp çevrelerinin yönlendirmeleriyle bazı yağların tüketimi azaldı. margarin üreten markalar ise eski tecrübeyle margarin için yalandan ibaret olan geniş bir övgü kampanyası yürüttü. tüketimini terk etmek bunun için biraz zaman aldı.

mevzu üzerine araştırma yaparken ilaç şirketi karşıtlığından geçimini sağlayanları, popülerite kazanmaya çalışanları atlamamak gerekir. karatay bilerek ya da bilmeyerek, bu gruba kısmen dahil olmuş durumdadır. gerçeklikle alakası iyice sorunlu hale gelmiş toplumumuzun paranoyaları (ilaç şirketlerinin komploları vs.) üzerine oynayan ve bundan çıkar sağlayan, uzmanlık alanı dışında ahkam kesen bu tip kişiler sebebiyle güya eğitimli aileler çocuğuna aşı yaptırmayı reddedip kızamık vb. basit hastalıklardan ölümüne sebep olabilmektedir. kalp damar hastalıkları ve beslenme ile ilgili konularda da bu örneği akıldan çıkarmamak gerekir.
  • zgrydn  (19.09.18 14:47:17 ~ 14:48:18) 
Margarin lobisi Karatay'dan çok önce patladı diye hatırlıyorum ben. Ama acemi'nin dediği gibi kullanılıyor hala.


  • auroraaurora  (19.09.18 14:52:14) 
aslında memlekette margarinin geçmişi 60 yıllık filan. Amerikancı başbakan abimiz menderes denen herif bizi amerika'nın beslemesi yaptığı için margarin olayı oradan türedi. Çok iyi hatırlıyorum, margarin reklamlarında tereyağının kalp sağlığına zararlı olduğu lanse ediliyordu. o zamanın margarincileri şimdilerde tereyağcı oldu.


  • silah taciri  (19.09.18 14:56:51) 
90'larda margarin reklamlarından çok terayağın zararlı olduğu algısı yaratıldı. tereyağı öcü gösterildi. millet de paşa paşa margarin kullandı.


  • faydam yoksa da zararim olmaz  (19.09.18 15:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.