[]

Ben vs Yurtiçi Kargo

Yillardan beri suregelen bir sekilde yemeksepeti, bitaksi ve tum kargolu alisverislerimi gercek ismimle degil "Jane Doe" tarzinda bir mahlasla yapmak gibi bir aliskanligim mevcut. Su zamana kadar herhangi bir sikinti yasamadim. Gel gelelim Yurtici Kargo bugun bana urunu bu isimde birisi olmadigi icin teslim edemeyecekleri konusunda cok ciddi sikinti cikartti. Yahu alt tarafi kozmetik aliyorum sanki degisik isler karistiriyormusum gibi enteresan bir yaklasim sergilediler. Neyse alisveris yaptigim siteye ulasarak kargo sirketine ismim guncellenmis sekilde mail atmalarini rica ettim. Maili ilgili subeye atip bana da forward ettiklerini gordukten sonra tekrar kargocuya gittim. Adam mailleri check etmekten aciz, tcmi dogru duzgun yazmaktan bihaber "Gecersiz TC" diyip hala sorun cikarmaya devam etti ta ki ben ekrana bakip uyarana kadar.

Gunumu rezil ettiler kisacasi.

Kim hakli? Sonucta parasini oduyor ve urun aliyorum kime ne ki? Ilk kez boyle bir sey goruyorum. Bir de adam Facebook isminiz mi falan diye sorup duruyor salak salak.

 
Lakin ki öyle değildir...


  • anon1m  (19.09.18 17:24:16) 
Kargocu haklı bence. kayda geçen şeyler bunlar. yemeksepeti falan bi derece hadi ama, kargo için gerçek isim gerekli diye düşünüyorum.


  • veritaslibertas  (19.09.18 17:24:35) 
Bir gun biri gidip senin kargonu hic bir kimlik gostermeden “-merhaba ben jane doe, kargomu alabilir miyim?” Diyerek alirsa, o gun anlarsin ne kadar gerekli oldugunu :)


  • lynda.com  (19.09.18 17:31:38) 
kargo teslimlerinde kimlik ibrazı zorunlu değil mi? adam üzerinde jane doe yazan kimlik görmediği sürece o malı alanın siz olduğunu nereden bilecek?

yani kargocu haklı.
  • elorelia  (19.09.18 17:31:47) 
Benim ismim genelde yanlış yazılır kargolara, yani öyle bir harf falan da değil bambaşka bir isim haline getirilir kargonun üstünde de o isim bulunur, bugüne kadar kargo tesliminde bir sıkıntı yaşamadım zira kargocular da isimden çok TC NO'ya bakıyorlar, hem ismi hem TC NO'yu yanlış verdiysen sen haksızsın, isim yanlış TC NO doğru ise sen haklısın.


  • angelus  (19.09.18 17:37:28) 
@angelus Annem kendi TC sini verdi :D
Uf bilemedim cidden.

  • perfectum  (19.09.18 17:39:49) 
Kayda geçen ve devletle paylaşılan bilgiler bunlar. Tam olarak da müstear isimle gayri meşru iş yapılması engellensin diye


  • seyyar satıcı  (19.09.18 18:20:16) 
Adamlar hakli, oyle maceralara girme.
Birinin malini baskasina teslim ederlerae baslari agrir, adamlar gayet hakli valla.

Bak ben starbucks'ta her seferinde farkli bir isim salliyorum, sirp ismi, yunan ismi abidik kubidik isimler. Sen de benim gibi yap, hem eglenceli hem de bir zarari yok. Isim bulamazsan ben sana abidik kubidik isimler soylerim knk.
  • stavro  (19.09.18 18:22:53) 
Baskasina gelen ici orjinal ham deri dolu bir kamyonet dolu kargoyu alip kayiplara karisan var, İstanbul'da oldu bu.


  • stavro  (19.09.18 18:24:03) 
%100 haksızsınız. Yaptığınız şey de suç, kargo şirketinin de suç işlemesine sebep oluyorsunuz.

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve bu konuna istinaden çıkartılarak 09.01.2008 tarihi ve 26571 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelikte kimlik tespiti yapmak zorunda olan yükümlüler arasında kargo şirketleri de sayılmış olup göndericinin ve alıcının T.C kimlik numarası ve/veya Vergi numarası ile birlikte kimlik bilgilerinin alınması ve kaydedilmesi zorunluluğu getirilmiştir.
  • talasas  (19.09.18 19:00:42) 
Şöyle çocuk çocuk hareketler yapmayın kardeşim ya . Adamlar kargoyla yasa dışı bir şey taşısalar saçma sapan bir isme ulaştırsalar sonra nasıl kanıtlayacaklar . Kargocu haklı


  • Bostan  (19.09.18 21:20:37) 
acaip haksızsın.


  • spirit crusher  (19.09.18 22:15:18) 
@talasas TC vardı zaten. Ismi mahlas olarak yazmam konusuna katiliyorum.
Ayrica kendi ismimi kullanmamaya ozen gosterme sebebim daha once alakasiz insanlarin isim ve soyismim dogrultusunda Facebook'tan falan ulasmasi.

  • perfectum  (20.09.18 07:42:57 ~ 07:47:29) 
Mesela bir örnek, diyelim ki uyuşturucu verdin kargoya, yakalanırsa benim değil deyip işin içinden çıkarsın, yakalanmazsa sorunsuz paketi alır dalgana bakarsın.

Ama işte bu tarz durumların önüne geçmek için var o kimlik doğrulama. Sen %100 haksızsın.
  • zikardo  (20.09.18 17:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.