[]

light kola ve diyet

light coca cola bağımlısıyım. her yemekte mutlaka koca bir bardak içiyorum. fazla kilolardan kurtulmak için diyete başladım. salatanın yanında light cola içiyorum. 1 kalori diyor ama kilo verebilme bakımından olumsuz etkisi var mıdır, metabolizmayı yavaşlatma vs.? (insülin direcim var)




 
Diyete kendi kendine başlamadıysan, doktora danış.
Doktorla başladıysan, yine ona danış.


Kan şekerini ani yükselttiği için kola sayesinde daha zor bir diyet seni bekliyor her koşulda.
  • lcha  (19.09.18 11:10:54) 
günde 1 litre zero içerdim.
son 1 aydır ağzıma sürmüyorum.
ilk hafta yalan yok zorlandım ama şimdi hiç canım çekmiyor.
hatta geçen gün hanıma "ver bakim bi yudum içeyim" dedim, okadar şekerli geldi ki anlatamam.
1 hafta sık dişini, sonra aklına bile gelmez.

cola ne olursa olsun sağlığına her türlü zararlı.
  • teritori  (19.09.18 11:15:38) 
O kilolarda light colanın da etkisi vardır muhakkak. Bkz. insülin direnci. Angelus falan daha detaylı ve bilimsel yazar nasılsa.


  • hair freak  (19.09.18 11:16:14) 
yahu kiloya nasıl etkisi olmaz yapmayın lütfen.
işin uzmanı değilim ancak bu içeceğin içinde aspartam var.
bu madde vücudun bütün şeker dengesini bozuyor, daha çok şeker istiyor vücut.
ben senelerce zararını bile bile içtim, aynı sigara gibi.

bakın bu laneti bırakana kadar sabahlara kadar nutella kaşıklar, abur cubur yerdim.
şimdi canım zerre istemiyor şekeri. akşamları bi meyve dişliyorum o bana yetiyor.

edit: kilo yapmaz diyen arkadaş silmiş cevabını.
  • teritori  (19.09.18 11:23:14 ~ 11:24:23) 
Kalorisiz olduğu için diyetine etki etmez. Ama light colada tatlandırıcılar kullanıldığı için (aspartam ve asesülfam) bence bunları her öğünde tüketmek iyi değil.

Edit: evet belki canın daha çok tatlı isteyebilir ama orası senin iradene kalmış. Yoksa kalori içermediği için diyetine etki etmez.
  • peggy  (19.09.18 11:24:27 ~ 11:28:29) 
Bir insanın kilo alıp vermesi için temel olarak bir tane kural vardır; giren kalori çıkan kalori dengesi. Yani giren kalori çıkan kaloriden azsa kilo verirsin, giren kalori çıkan kaloriden çoksa kilo alırsın, temel kural bu. Hatta termodinamiğin 1. kanunu da bunun üzerinedir, evrensel bir kural yani kişisel görece bir kural değil. Abi ben içiyordum kilo aldım bıraktım kilo verdim gibi bir durum sözkonusu değil. Bu tür kolalar kalorisizdir, kalorisiz olduğu için, giren çıkan kalori cetvelinde yer almaz, o nedenle kilo alıp vermeye de bir etkisi yoktur fakat ayı gibi kola içenler genelde diyete dikkat etmediği için illa ki kalori dengesini bozarlar, onun için de kilo alırlar fakat bunun kalorisiz bir gıdayla direkt bağlantısı yoktur, yanal bir durumdur.

İkincisi aspartam, yapılan bilimsel çalışmalar aspartamın insülin üstünde bir etkisi olmadığını söylüyor, insülin depolayıcı bir hormondur, eğer aspartam insülini uyarsaydı kolayla birlikte alınan karbonhidratları, kimi ekstrem durumlarda, yani kaslardaki şeker depolarının dolu olması halinde insülin tarafından yağ hücrelerinde yağ olarak depolanmasına neden olabilirdi ama böyle bir durum da yok. Yani şekersiz kolanın yağ olarak depolanması için 2 tane detay belirttim, şekersiz kolalar bu iki riski de barındırmıyor, o nedenle, bu basit matematikle, şekersiz kolanın kiloya neden olmayacağını anlayabiliriz. Ha kola son derece sağlıksız bir ürün, içeriğindeki diğer maddeler metabolik olarak zarar veriyor ama kilo özelinden konuşursak, her ne kadar kabul etmek zor da olsa, durum bu şekilde.
  • angelus  (19.09.18 11:40:54) 
herkes kalori hesabından girmiş ancak bir de şu var:

içilen gazlı içecekler, gazlı yapılarından dolayı, mide iç basıncını artırarak zamanla midenin hacmininin artmasına sebebiyet verebiliyorlar. böylelikle bugün x gr yiyecek midenizi doldurup sizi tok hissettirirken bir süre sonra mide hacminiz artınca x gr yiyecek artık midenizi dolduramayacak, daha fazla yeme ihtiyacı hissedeceksiniz. sonrasında gelsin extra kaloriler, kilolar
  • yemrem  (19.09.18 12:13:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.