[]

program yazma hakkinda

evet sevgili arkadaslar, belki cok sacma olabilir ama program yazmayi ogrenme gibi bir amacim var bir suredir.

program nedir, sql nedir, java nedir. ne icin hangisini kullanmak gerekir vs. tamamen sifirim bu konuda.

bir adet macbook ve xcode var elimde. tum aksiyonu bu platformlardan yurutmek istiyorum simdilik.

mobil app de yazmayi ogrensem fena olmaz. guzel de olur hatta.

matematiksel zekam iyidir, ingilizcem iyidir, en sevdigim matematik konusu logaritma ve fonksiyonlardi mesela. fonksiyonlar burda isime yarayabilir belki.

bilgisayardan az cok anlarim. format atarim, zamanlanmis gorev yaparim. excel de formul yazarim. mevzuya cok da uzak degilim yani, kodlama veya programlama konusunda tamamen sifir olsam da kendime guveniyorum gercekten ogrenme konusunda.

konunun erbabi arkadaslarin her turlu tavsiyelerine acigim.

bu arada disardan kursa gidecek kadar vaktim ve naktim yok malesef. en azindan simdilik.

seviyorum sizi, saglicakla kalin.

 
Çok basit olabilir belki ama sıfırım dediğin için, www.code.org
Programlamanın temel yapıtaşlarını öğrenirsin buradan, sonra da bir dil seçip devam edersin.

  • diyanet takvimi  (20.09.18 04:53:41) 
Öncelikle 20 yıllık yazılımcı olarak belirtmeliyim ki kitaplar ve kurslar sana programlamayı öğretemez en fazla fikir verir. Google varken kursa gitmek ya da kitap almak gereksiz hemen her konuda örnek kod ve soru cevap Google'da zaten var. XCode ile hem mobil uygulama hem de Mac için masa üstü uygulama geliştirebilirsin. Bence XCode'u aç ve yavaş yavaş basit uygulamalar geliştirerek öğrenmeye başla, mesela önce hesap makinesi yap bununla ilgili Youtube videoları var adım adım anlatan sonra web servislerinden veri çekerek bunları parse etmeyi öğren sonrası gelir zaten.

Not : XCode ile programlamaya gireceksen mutlaka bir Web servisi yazmayı da öğrenmek zorundasın.
  • solo  (20.09.18 10:24:25 ~ 10:25:28) 
udemy'de murat hocanın python eğitimini satın aldım 25 tl ye. gayet güzel anlatıyor. başlangıç için python gerçekten kolay ve anlaşılır bir dil. bu arada sadece eğitimde yok github da yaptığı alıştırmaları paylaşıyor slack uygulamasında sorularını cevaplıyor. youtubeda da bir sürü video var ama derli toplu değil.


  • grunge  (20.09.18 11:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.