[]

Dostoyevski, Bulgakov, Pasternak kitaplarının dili/Kitap tavsiyesi

Bu üç yazarın aşağıdaki kitaplarını almayı düşünüyorum. İstediğim kitaplar Çehov'un bir tık üstü zorlamalı dil açısından. Okuma ve anlama süremi düşürmeye çalışıyorum. Amaç o. Çok basit değil ama çok kasıcı da olmamalı şu an için.
Başlıktaki yazarlar için genel yorumlarınızı ve başka bir yazar/kitap tavsiyeniz var ise (klasiklerden) beklerim.

---

Dostoyevski - Beyaz Geceler
Bulgakov - Usta ve Margarita
Pasternak - Doktor Jivago

---

Bu üç kitap için de konuya değil anlatıma bakıyorum yine. Konuları hakkında bilgiye gerek yok.

 
doktor jivago'yu dün bitirdim taze taze. hikaye açıkçası umduğum gibi çıkmadı. basit dili var.

bunların arasında en sevdiğim kitap usta ve margarita. bulgakov'un esprili, hicivli bir anlatımı var hemen hemen tüm kitaplarında (beyaz muhafız hariç). usta ile margarita'da moskova bölümleri eğlenceli. (özellikle kedi behemoth) hz. isa'nın çarmıha gerilmesi ve 30'lar moskovası olmak üzere iki dönemi anlatıyor ama içine çekiyor kitap. dili akıcıydı hatırladığım kadarıyla. en sevdiğim kitaplardan biridir.

oblomov okuduk inşallah? manzoni - nişanlılar var bir de. okumadım lakin çok merak ediyorum.
  • efreet sultan  (19.09.18 23:26:26) 
çehov iğrenç dosto baba mükemmel diğer yazarlarlan karşılaştırdın herhalde


  • kush  (20.09.18 00:34:22) 
dostoyevski - yeraltindan notlar ve kumarbaz ile devam et. çok kasmaz.


  • tabudeviren  (20.09.18 01:04:16) 
ama kitabi kimin yazdigindan daha onemli olan bir sey varsa o da kimin cevirdigi.

varlik, iletisim, is bankasi, yordam, ayrinti gibi kaliteli yayinevlerinden al. ucuza kacma.
  • tabudeviren  (20.09.18 01:05:51) 
Dostoyevski'nin Kadın Budalası vardı, aradığın şey için faydalı olabilir. Beyaz geceler ince bi kitap ama Kadın Budalası daha ekşınlıdır, gözünde daha çok şey canlanır ve daha çok şey aklında kalır, bişeyleri anlayıp anlamadığını ölçmek için daha idealdir diye düşünüyorum.
Beyaz geceler elbette dil olarak güzel(sonuçta Dostoyevski) ama konu olarak o kadar da dolu değil.

  • megalomaniac  (20.09.18 01:11:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.