[]

Böbrek taşı düşürme tavsiyeleriniz?

Merhaba,

Bir arladaşımda 2mm’lik böbrek taşı var ve amelİyatsız bir şekilde kurtulması lazım. Doktor ameliyat lazım diyormuş ancak arkadaşım komiserliğe başvuracak. Ameliyat olursa problem olurmuş.

Tavsiyeleriniz çok değerli.

 
özeldemi muayene oldu. daha 2 hafta önce 8mm +5mm düşürdüm ,böbrektede 5mm var . Özele gittim önce önce yoldakileri düşürmeye çalış düşmezse ameliyat şart sonra böbrekteki ameliyat filan dedi. Sonra devlet hastanesine gittim o arada yoldakiler düştü . Böbrekte var dedim 8mm düştüyse diğerlerini düşürürsün 1 ay sonra kontrole gel dedi bakmadı bile :) ameliyat filanda demedi.

bol su ve o verdikleri düşmeye yarayan haplar baya işe yarıyor. Hastaneye gittiğine göre vermişlerdir hap.
Avakado yaprağı çayı baya öneriyolar. (tadını beğenmedim ama içtim işe yaramış olabilir)
  • bnmzz  (20.09.18 08:53:19) 
başka doktora da görünsün. kendim de dahil çok daha büyük taşlar düşüren bir sürü insan var çevremde. sonuçta uzman değiliz, eğer sıradışı bir durum yoksa 2mm için ameliyat gereksiz.


  • lazpalle  (20.09.18 08:58:37 ~ 08:58:52) 
7mmlik taş düşürdüm.
Öncelikle bol bol su. Koşmak.
Gilaburu suyu, aktarlarda satılıyor.

Ve bol su yine.

Geçmiş olsun.
  • purplee  (20.09.18 08:59:29) 
Gilaburu +1


  • brkylmz  (20.09.18 09:01:25) 
Bende de vardı. Bol bol su, bira, koşu ve küvette sıcak su banyo combosuyla düşürmüştüm.


  • old possum  (20.09.18 09:05:51) 
nerdeyse her yıl taş problemi yaşan bir baba-oğul akrabamız vardı. en son karpuzun yeşil kabuğu ile yenen kısmı arasındaki beyaz yerini yemeye başladılar nerden duydularsa. o zamandan beri taş problemleri kalmadı.


  • yemrem  (20.09.18 09:09:43) 
2 mmlik taş için ameliyat da ilk defa duyuyorum. çok daha büyüklerini bile kırıyolar ya da düşürüyolar. kardeşimde de sanıyorum bu büyüklükte bi taş vardı, doktor bi şekilde düşer dedi.

gilaburuyu annem için araştırmıştım. herkes memnun kalmış ama annem de pek işe yaramadı. direkt suyunu almak yerine meyvesini alıp kendiniz kaynatırsanız daha faydalı olur diye düşünüyorum.
  • elorelia  (20.09.18 09:15:49) 
Eşkina taşı deneyin kullananlar faydasını gördüğünü söylüyor. Taş olarak kullanın ama toz olanından değil.


  • FAtE  (20.09.18 09:37:33) 
bir kaç defa taş düşürmüş birisi olarak (en ufağı 5mm) hiç ameliyat olmadım.
taşın nerede olduğu, ne zamandır orada olduğu gibi şeyler önemli.
atıyorum taş kanalı tıkamıştır ve böbreklere zarar veriyordur o zaman amelyat gerekebilir ama 2 mm'lik taş bunu yapar mı bilemedim?

dediğim gibi uzmanlığım sadece hasta olarak.
farklı bir doktora da muhakkak gidin.
  • teritori  (20.09.18 09:41:17) 
roller coaster'a binsin
onedio.com

çeşitli şeyler var internette; maydanoz suyu, mısır püskülü suyu vssvs. bunlar herkeste çalışmayan yöntemler. çok inanıp da vücuduna fazla fazla sokmasın bu sıvıları.

taş kırdırma seansını deneyin. fakat 4 ten fazla seansta kırılmıyorsa zorlamayın, böbreğe zarar verebilir.
  • kablelvuku  (20.09.18 10:19:35) 
Hepinize tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz. Taş böbrek kanalındaymış ve böbrekte şişme yapmış. Sanırım taşı o yüzden kıramıyorlarnış. Bir de leğen kemiği hizasındaymış şok vuramıyorlarmış. Bu bilgiyi de paylaşmamı rica etti arkadaşım.


  • le jeune turc  (20.09.18 11:30:26) 
10 gun sanci cekmistim. Avokado yapragi ve misir puskulu kaynatip taze taze ictim. 2. gune kalmadan dusurdum.


  • dedim ben sana  (20.09.18 11:55:45) 
Rowatinex'i deneyin, çok işe yarıyor. Bir de bol bol su tabii.


  • agluna  (20.09.18 13:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.