Giriş
(2)

İstanbul’da Yüzme Kursu

melonsucker
İnternetten arıyorum ama istediğim sonuçlar çıkmıyor. İBB’nin yerleri veya mahalle tarzı yerler istemiyorum. Bakırköy civarında 3 ay üye olabileceğim düzgün eğitmeni olan bildiğiniz iyi bir yer varsa önerilerinizi bekliyorum. Özel ders şeklinde de olabilir.
İnternetten arıyorum ama istediğim sonuçlar çıkmıyor. İBB’nin yerleri veya mahalle tarzı yerler istemiyorum. Bakırköy civarında 3 ay üye olabileceğim düzgün eğitmeni olan bildiğiniz iyi bir yer varsa önerilerinizi bekliyorum. Özel ders şeklinde de olabilir.
0
melonsucker
(15.11.19)
horizon spor kulübü diyor videoda mesela, yeşilli arkadaş eğitmen misal.

www.youtube.com
0
onemoremile
(16.11.19)
Willy yüzme okulu. Zincirlikuyu avantgarde hotel.
0
unalub
(16.11.19)
(6)

Telefon değişikliği sonrası whatsapp gecmisi

kitap arasında kalmış silgi tozu
Eski telefonum her gece 2 de yedekleme yapıyorduEkranı kırıldı yeni bir tel aldım eskisi yanında değil şu anWhatsapp kurdum google drive da yedek bulamadıEski telefonum yanında değilYedekler eski telefonumda duruyor mudur?Yoksa yeni bir telefonda kurduğum için gitti mi artık? :(edit: eski telefonumu
Eski telefonum her gece 2 de yedekleme yapıyordu

Ekranı kırıldı yeni bir tel aldım eskisi yanında değil şu an

Whatsapp kurdum google drive da yedek bulamadı

Eski telefonum yanında değil

Yedekler eski telefonumda duruyor mudur?

Yoksa yeni bir telefonda kurduğum için gitti mi artık? :(

edit: eski telefonumun dahili hafızasından en son yedegi aldım ve yeni telefonumdaki aynı klasore kaydettim. uygulamayı tekrar yukleyince yedegi buldu. cevaplar icin tesekkur ederim
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(15.11.19)
ydeklemeyi google drive a mı yaptı yoksa başka bir bulut adresine mi yaptı acaba?
0
basond
(15.11.19)
Telefona yapmış olamaz mı? Çünkü telefonda her gün kaydedilmiş 180-190 megabaytlik formatını bilmediğim dosyalar goruyordum
0
🌸kitap arasında kalmış silgi tozu
(15.11.19)
Drive'a yedekli değilse telefona yedeklemiştir. O da şifreli oluyor, başka telefona atsanız da geri gelmez.

Tek yolu eski telefona tekrar kurup, drive ile yedekleyip yeni telefona o Google Drive hesabını bağlamak.

Telefona root atıp o şifreli dosyalar da açılabiliyordu en son ama zor iş o.
0
influx
(15.11.19)
olası tabi telefon markanıza göre bulut adresilerini kontrol edin yoksa telefon hafızasında olma ihtimali de var.
0
basond
(15.11.19)
Vatsab-ayarlar-sohbetler-sohbet yedegi

Kismina gelirseniz karsiniza 2 aciklama yapiyo. Mesela bende;

Yerel:2:02
Google drive:Yok

bende de her gece 2 de yedek aliyo. Ama onu ne icin aliyo yada telefonun tam neresine hangi formatla kaydediyo. Bilmiyorum, biz kullanamiyoruz galiba.
Telefonu degistirip konusmalarin kalmasini istiyosaniz drive i da secmelisiniz.

Edit: Eski telefonu bilgisayara baglayip ulasabilirmissiniz galiba.

(git: faq.whatsapp.com )
0
bir3iki7
(15.11.19)
Eski telefondaki yazışmalar uçmaz.

Simi tekrar eski tele takın, watsapı çalıştırın. Sohbet ve yedek kısmına gelin ayarlardan, şimdi yedekle diyin ve google hesabını seçin.

Yedekleme bittikten sonra yeni telefona sim takın, watsapı kaldırın yeni telden önce, sonra tekrar indirip kurun ve aktif edin.

Yedeği google hesabından bukup yükleyecek.
0
John Bloor
(16.11.19)
(15)

Evi yaktım

denizgonen
Resimde görüldüğü üzere evi yaktım. Zar zor söndürdüm falan. Duvarlar kapkara oldu. Dolapların bazıları yandı. Ben bunları bir güzel kaplasam olur mu? Duvarları çamaşır suyu ile silsem olmaz mı?
Resimde görüldüğü üzere evi yaktım. Zar zor söndürdüm falan. Duvarlar kapkara oldu. Dolapların bazıları yandı. Ben bunları bir güzel kaplasam olur mu? Duvarları çamaşır suyu ile silsem olmaz mı?
0
denizgonen
(15.11.19)
geçmiş olsun. kaplarsan muhtemelen yanık kokmaya devam edecektir. yanmış malzemeleri sökmek gerekir. duvar için de ucuz yollu boya öneririm. is kokusu zor çıkar. çamaşır suyu ile temizleyeceğim derken sağlığından olma.
0
helenart
(15.11.19)
@ helenart meraktan soruyorum ben o dolap kapaklarını söksem, balkona çıkarsam fırça ile bir güzel yıkasam, etsem gene de o yanık kokusu çıkmaz mı? Evin diğer odaları da kapkara oldu ne yazık ki...
0
🌸denizgonen
(15.11.19)
Olmaz. Kokar.
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(15.11.19)
olmaz değişmeli komple
0
basond
(15.11.19)
Yani o dolapların değişmesi gerekecek :/

@ E.R.W. yağ yandı. Fakat ben altını kapattığıma eminim. Demek ki kapatmamışım.
0
🌸denizgonen
(15.11.19)
Boyadan önce bir kat baz atman gerek diğer türlü boya kusuyor.
0
fasulyek
(15.11.19)
Çok geçmiş olsun. Ev sizin miydi
0
sacrilegious
(15.11.19)
Fayanslar için cif çamaşır suyu kombosı yap bulaşık süngeriyle de gir
0
fasulyek
(15.11.19)
Bir de çokk çookkk geçmiş olsun.
Arkadaşlrında da yardım iste tekbalına uğraşman zor olur
0
fasulyek
(15.11.19)
isim geregi yangin sonrasi restorasyon olayini biliyorum biraz. duvarlara ve tavana ozel boya yapilmasi lazim, yoksa yanik kokusundan kurtulamazsin. camasirsuyunun ise yarayacagini sanmam.
0
cooperr
(15.11.19)
Geçmiş olsun
O koku maalesef çıkmaz :S
0
kisa
(15.11.19)
Geçmiş olsun,
Arkadaşların dediğinin tamamı doğru.evi komple yakmış birisi olarak şunu yazayım,is umduğundan fazla yere ulaşıyor ve kokusunu çıkarmak gerçekten zor.fasulyek in dediği gibi akraba,komşu,kanka kim varsa imece usulü girişin.altında is olan herşeyi tam temizlemeden bırakmayın.boya vs işleri yapılırken birebir ilgilenin is altta kalırsa mutlaka geriye çıkar.
0
duptıs
(15.11.19)
Geçmiş olsun.

www.instagram.com

Link verebildim mi bilmiyorum artık kısmet :') sicak hava tabancasıyla dolapların boyası sökülüp tekrar boyanabilir belki. Masrafı ne olur bilen arkadaşlar yardımcı olurlar belki :)
0
beetlejuice
(16.11.19)
öncelikle geçmiş olsun şükür cana gelmemiş..
kendin halletmek istersen sana bir tavsiye vereceğim klima temizleme sıvısı var asidik bir malzeme bunu alıp su ile incelteceksin her yere sprey olarak sıkacaksın maske ve eldiven şartın var bütün kurum kendiliğinden aşağı inecek sonrasında duruluyacaksın tahminimce suyla problemin olmaz diye düşünüyorum şakır şakır duvarları yıkarsın sonra iki kat boya ile kapatır tavan da da istut diye bir boya var onu kullanman gerekecek tavanı yıkamak zor gelirse
0
Dönmezer
(16.11.19)
Gecmis olsun. Elektrik tesisstida etkilenmis olabilir. Temizlikten sonra onlarida komple degistirmeni oneririm
0
HasanK
(16.11.19)
(3)

Lastik Tamir Spreyi nasıl çalışıyor tam olarak?

winston insani
Merhabalarhttps://urun.n11.com/bakim-ve-koruma/tich-lastik-tamir-kiti-lastik-tamir-spreyi-450ml-2-adet-skt-2022-P362471658Bu ürün nasıl çalışıyor tam olarak? Lastiğinizi en yakın değiştirme yerine götürecek kadar mı geçici şişiriyor, tam anlayamadım.Tavsiye eder misiniz? Aracımda buludurmalı mıyım n
Merhabalar

urun.n11.com

Bu ürün nasıl çalışıyor tam olarak? Lastiğinizi en yakın değiştirme yerine götürecek kadar mı geçici şişiriyor, tam anlayamadım.

Tavsiye eder misiniz? Aracımda buludurmalı mıyım nolur nolmaz diye?
0
winston insani
(15.11.19)
içinde basınçlı hava ve köpük var.
çivi battığında ve lastik indiğinde bu tüple lastik şişirir gibi şişiriyorsun köpük ve hava lastiğe doluyor. Sonrasında çivi giren yerden hava kaçırmaya başlayınca tüpten gelen köpük yavaşça deliği içeriden kaplıyor.
lastikçiye kadar işini görür fazlasını da görür belki ama garantisi yok malum.
0
basond
(15.11.19)
bulasma, lastigin ve jantin icine ediyorsun bunu kullanirsan ve senin lastikciye kadar gidebilmeni saglar mi orasi supheli.

eger lastik degistirmek istemiyorsan ya da aracta yedek lastik yoksa ve riske girmek istemiyorsan runflat kullan kafan rahat olsun. lastikte elinin girecegi kadar delik olsa bile gidiyor. dezavantaji runflat lastikler pahali..
0
cooperr
(15.11.19)
Bir kere ihtiyacım oldu kullandım, hiçbir işe yaramadı
0
mirty
(16.11.19)
(3)

Yüzerken

etna
Suyun altında nefes ağızdan mı verilir burundan mı?Ağızdan vermenin bir sakıncası olur mu?
Suyun altında nefes ağızdan mı verilir burundan mı?
Ağızdan vermenin bir sakıncası olur mu?
0
etna
(15.11.19)
Hem ağızdan hem burundan verilir.
0
rusalka
(15.11.19)
ikisinden de.
0
hot potato
(16.11.19)
doğrusu burundan güçlü vermek, ağzı da takviye olarak, hassas ayar amaçlı kullanabilirsin. 70% burun, 30% ağız belki.

ağzı mesela yandan nefes almak için kafayı çevirme anında kullanabilirsin, tam ağız su üstüne çıktığında su püskürtecek ve olası ağza su kaçmanın önüne geçilip senkronizasyon bozulmayacaktır.

kafayı suya gömdün, burundan fokurdata fokurdata verdin nefesi, 2 kulaç, 3, 4 kulaç neyse çekiyorsun, baktın ciğerdeki nefesler bitecek gibi değil ağzı da açarsın. ama baktın ki daha kulacın bitmemesine rağmen nefesin tükeniyor, ağzı açmazsın.

ilerleyen zamanlarda hem ağzı hem burnu açıp şarkı bile mırıldanıyorsun, canın sıkılıyor zira. dışardan bakılınca balina uğultusu gibi duyuluyor ama sen şarkı söylüyorsun aslında. nefes alırken içinden, verirken suyun içinde.
0
onemoremile
(16.11.19)
(1)

nothing else matters - metallica coverı

eja
takriben 17 sene öncesi, bir grup coverlıyor şarkıyı, klise muziği gibi diyeceğim ama muhtemelen o zamanlar doom/gothic bir gruptan dinliyordum, katiyen bulamadım, audiogalaxy önerisi ile indirmiştim o zamanlar. annem ne zaman arabada çalsa, o klise muziği gibi olanı yok mu diye soruyor, vallahi göz
takriben 17 sene öncesi, bir grup coverlıyor şarkıyı, klise muziği gibi diyeceğim ama muhtemelen o zamanlar doom/gothic bir gruptan dinliyordum, katiyen bulamadım, audiogalaxy önerisi ile indirmiştim o zamanlar.
annem ne zaman arabada çalsa, o klise muziği gibi olanı yok mu diye soruyor, vallahi gözüm açık gideceğim bulamazsam. buldurun şu coverı sevgili old metalheadler..

winamp ile çalardım, ne nostalji yaşadım bi duyuruda yahu..
0
eja
(15.11.19)
flo
(15.11.19)
(9)

Böyle bir hayatı nasıl götürürdünüz?

epistemic_regress
Kendimi sürekli huzursuz, mutsuz, kaygılı hissediyorum. Kendimi bildim bileli böyle bu. Sürekli yasta gibiyim. Hayat ışığı içimde hiç yanmadı benim. Çocukluğumda böyle değildim elbette, ergenliğimle birlikte yaklaşık 20 senedir böyle ama. Depresyona girdiğiniz ya da kendinizi tükenmiş, yorgun hisset
Kendimi sürekli huzursuz, mutsuz, kaygılı hissediyorum. Kendimi bildim bileli böyle bu. Sürekli yasta gibiyim. Hayat ışığı içimde hiç yanmadı benim. Çocukluğumda böyle değildim elbette, ergenliğimle birlikte yaklaşık 20 senedir böyle ama. Depresyona girdiğiniz ya da kendinizi tükenmiş, yorgun hissettiğiniz zamanlarda içinizde heves, heyecan kalmaz hiçbir şeye karşı. Hayatı sürüklersiniz yalnızca. Ben kendimi bildim bileli böyle. Ayda bir iki kez intiharı düşünüyorum ama cesaret etmedim henüz. Durumunun düzeleceğine dair umudum yok, kendimi tamir edilemez şekilde bozulmuş görüyorum. Böyle bir hayatı nasıl sürdürmeli?

Yani işe git gel, faturalarını zamanında öde, iki günde bir duş al, onun dışında uyu gibi pratik çözümler sunmanızı bekliyorum. İlaç, terapi gibi şeylerden gönlüm geçti yıllardır.

İnançsız, isteksiz, motivasyonsuzluk, hevessiz bir hayat nasıl götürülür sizce? Onu merak ediyorum. Bana umut vadetmemenizi rica edicem, umut aramıyorum. Düzelir, doktora git falan demeyin lütfen.

Sorumu gerçekten anlayacaklar olacaktır. Diğerleri ağzımın payını vermeye uğraşacak. İlk grubun söyledikleri için şimdiden teşekkürler.
0
epistemic_regress
(15.11.19)
Yetişkin bir birey Her gün duş almalıdır.

Bu arada tavsiye ile mutluluk yakalanacağına inanmıyorum. Motivasyon insanın içinde varsa vardır, yoksa yoktur.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(15.11.19)
Evcil hayvan beslemeyi düşünebilirsin? Huzur veriyolar.
0
noisette
(15.11.19)
başarı seni güçlü kılar. bir şey başar her ne olursa olsun. o başarının da ne olduğunu en iyi sen bilirsin.
0
heidi'nin dedesi
(15.11.19)
ilgini çekebilecek bir konu keşfederek bu konuda uzmanlaşmaya, detaylıca bilgi sahibi olmaya gayret gösterebilirsin. hiçbir şeyin ilgini çekmediğini düşünüyor olabilirsin ve bu nedenle belki ilk uğraşın biraz olsun ilgini çekebilecek bir şeyler bulmaya kafayı takmak olabilir.

kitaplara yönelmek de güzel bir seçenek. hem fiziksel hem de ruhsal sağlık açısından çok zorlu bir süreçte bana çok iyi gelmişti bu. Travenian-Şibumi okumuştum ilk olarak o sıralarda. 1000kitap uygulamasını öneririm; okuma alışkanlığın yoksa güzel bir giriş olabilir.

farklı ülkeleri, gelenekleri, inanışları araştırabilirsin. ya da bilim ve teknoloji odaklı gelişmeleri takip edebilirsin. bunlar hayatın, dünyanın bulunduğun karamsar noktadan çok daha büyük olduğunu hatırlatacaktır ruhuna. farklı sanat dalları, spor dalları gibi pek çok şey olabilir. elbet bir şeyler ruhuna hitap edecek.

ayrıca bir konuda uzmanlaşmak, bir alana yönelmek şu anda yerle bir olmuş olması muhtemel özgüvenine de iyi gelecektir. hatta sonraki aşamalarda sosyalleşebilirsin bile bu güvenin de verdiği yetkiye dayanarak.

arkadaşlıklar enerjini yükseltebilir. sevgi bağı burada bahsettiğim nokta. bir evcil hayvan edinmek de çok güzel olur bu bağı hissedebilmek adına. (belki bir yılan ya da bir kedi, sen bak içinden gelen türe göre. :)

mutsuz olmak - wilhelm schmid okuyabilirsin bir de. mutlaka mutlu, huzurlu ve kaygısız olmak zorunda da değiliz belki, en azından her zaman.
0
isilisilisil
(15.11.19)
spor yap :(
0
basond
(15.11.19)
open.spotify.com
The happyness lab with Dr. Laurie Santos isimli podcast fena değil, belki 3 5 katkısı olur :)
0
The_Lollok
(16.11.19)
Hocam niye mutsuzsunuz?
0
plutongezegendegilmi
(16.11.19)
merhaba, yazini okudum ve yazinda kendimi gordum. aslinda bakarsan yalniz degilsin. su an senin gibi hissedip yasayan bir suru insan var.

ben depresyona girdim. bunun icin psikolog aramadim, kendi kendimi tedavi etmeye calistim. okudum okudum ve okudum. isin sonunda suna vardim ki aslinda ben ve kafamdaki dusunceler ayni sey degil. yani ben ve dusunceler. iki farkli sey. bu dusunceler bana ait degil tabii ki. beyin tasiyan her insanda ayni dusunceler beliriyor. yani bu su anlama geliyor, aslinda biz insanlar birbirimizden farkli falan degiliz. oyle goruyoruz kendimizi ama degiliz.

dolayisiyla kafamda beliren dusunceleri kendi insani varligimdan ayiriyorum. dusunceleri ciddiye almiyorum. dusuncelere inanmiyorum. sadece onlari observe ediyorum. izliyorum. gecip gidiyorlar.
dusuncelere asarilirsak, dusunceler bizi ele gecirir. daha sonra duygu pompalanmaya baslar. ve bu da bizi cikmaza sokar, bunu hissetmemek icin beyin bizi cesitli kacislara yonlendirir. bu kacislara ornek olarak, din, ideoloji, gundem ve haberleri takip etmek, seks, film ve muzik, arkadaslarla takilmak, baskasindan onde hissetmek icin yalan yere basarili olmaya calismak, sevgili bulmak gibi sayabilirim.

tum bunlarin sonunda kendini iyi hissedecegin beklentisi icinde olursun ama bu hicbir zaman gerceklesmeyecek. cunku dusunceleri ve beyni hicbir zaman doyuramazsin. tabii eglence sektoru de sagolsun bunun farkinda, sizi bos birakmamak icin her gun yeni fake fulfillmentlar cikariyor.
yapilacak sey, anda yasamaktir. beynin nasil calistigini ogrenip onu izlemektir. dusuncelerin dedigini yapmayin, inanmayin. onlar gercek degil. dusunceler sizin dediginizi yapsin.

yukarida bir arkadas evcil hayvan tavsiyesinde bulunmus, katiliyorum. ozellikle kopekler sizi su anda tutan varliklardir.
0
Leonardo~Da~Vinci
(16.11.19)
geç gördüm ama cevap yazayım. bendeki bu umutsuzluk uzunca bir süre sonra bir tür optimizme dönüştü. simone weil'in şuna benzer bir deyişi var: bir insan yaşamak için herhangi bir umuda veya amaca sahip olmamasına rağmen yaşamaya devam ediyorsa, gerçek iyimser o'dur. ilk ve en önemli kural kendinizle verdiğiniz kavgayı sonlandırmanızdır, insan kendisine karşı verdiği kavgayı asla kazanamaz. kendinizle barışın demiyorum, kavga etmeyin diyorum. içimizde kara bir delik var, sürekli gidip o deliğe bakmanın ve o deliği düşünmenin anlamı yok. ben o deliğin çevresini olay yeri şeridiyle çevirdim ve orda olduğunu bilmeme rağmen artık gidip kurcalamıyorum, onun varlığıyla yaşamaya alıştım. tüm bunlar bir sürecin sonunda oldu elbette ve bir noktada egomu da fena şekilde dövmek, kendimi aşağılamak zorunda kaldım, çünkü bunu yapmazsan bir kayaya dönüşüyorsun. yaklaşılamaz, iletişim kurulamaz hale geliyorsun. tabi bunlar çok uzun başlıklar, böyle cevaplarla özetlenecek şeyler değil fakat nirengi noktaları bunlar.
0
bezgin adam
(21.11.19)
(3)

İnce çalışan diş hekimi

pudra
İstanbulda işinde gerçekten iyi bir doktora ihtiyacım var. Estetik için ayrı dolgu için ayrı da olabilir. Ne kadar istediği önemli değil ama parayı ismine değil yaptığı işe verelim. Kimi önerirsiniz?
İstanbulda işinde gerçekten iyi bir doktora ihtiyacım var. Estetik için ayrı dolgu için ayrı da olabilir. Ne kadar istediği önemli değil ama parayı ismine değil yaptığı işe verelim.
Kimi önerirsiniz?
0
pudra
(15.11.19)
Hakan Çetiner ve/veya Funda Çetiner

vadident.com.tr
www.cetiner.com.tr
0
pati
(15.11.19)
Mert ucankale
0
kisa
(15.11.19)
Janberd Dinçer ama senin dediklerini yapıyor mü bilmiyorum normalde çene cerrahi
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(15.11.19)
(8)

veteriner varsa bi bakabilir mi (köpek ısırayazması)

kuul
hayat enteresan. gayet merkezi bi yerde yürürken arkamdan sessizce yaklaşan bir köpek bir anda baldırımı ısırdı. havlamadı bile pezevenk asdfghjklşkjl :D neyse pantolonda delik falan yok. eve geldim baldırda böyle dikenle çizilmiş kadar bir yer çizik. hafif kanamış. bi şey olur mu lan o_0 doktora gi
hayat enteresan. gayet merkezi bi yerde yürürken arkamdan sessizce yaklaşan bir köpek bir anda baldırımı ısırdı. havlamadı bile pezevenk asdfghjklşkjl :D neyse pantolonda delik falan yok. eve geldim baldırda böyle dikenle çizilmiş kadar bir yer çizik. hafif kanamış.

bi şey olur mu lan o_0 doktora gideyim mi ? alakasız bir yer ve saatteyim.
0
kuul
(15.11.19)
Sabun sur, beklet, durula. Beni cok fena kapmisti kopek, oyle boyle degil, hastanede tetanoz yaptilar. Kuduz asisina da baslattilar, 1 2 doz sonra kopegin saglam oldugu bilgisini gecip, gitmedim.
Not: veteriner hekim degilim. :d
0
la.luna
(15.11.19)
Doktora gitmelisiniz, köpeği tanımıyorsunuz, takip etme şansınız da yok muhtemelen. Ihmal edilecek kadar basit değil durum.
0
herifbismisresmen
(15.11.19)
Acil tetonoz olun. İlk gün olmazsanız sonrasında olan olmuştur artık diye yapmıyorlar.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(15.11.19)
%99 bir şey olmaz. ama doktora gitmekte ve sonrası için de önlem almaktan zarar gelmez.
0
unique hint kumasi
(15.11.19)
kuduz asisi olmaniz lazim. %95 kopek kuduz degil ama eger kuduz ise ve asi olmazsaniz sonu olum. o yuzden ihmal etmeye gelmez.
0
crucio
(15.11.19)
Üstteki yazarlardan birinin yazdığı şeyi görünce düzeltmek istedim, tetanoz aşısını ilk gün olmazsanız yapmıyorlar diye bir şey yok, yapılması da gerekiyor. Aşı sadece ilk 24 saat geçerli olur diye bir şey yok, 1 hafta olmuş olsa bile yapıyorlar, etkinliği her ne kadar düşük olsa da. Geçmiş olsun .
0
herifbismisresmen
(15.11.19)
Yara yerini güzelce sabunlu suyla yıkamanizin ardından acile gittiğiniz zaman size tetanoz ve kuduz aşısı başlanır. Kuduz aşısından korkmayin, minnacık bir şey, keza tetanoz aşısı da. Kuduz ve tetanozun geri dönüşü yok ama önlemi aşılama yöntemleri ile oldukça basit. Eaa ne olacak demeyin, lütfen gidin bir saglik personeli ile yüz yüze görüşün. Yüzde bir de olsa ihtimal ihtimaldir
0
Sakinolmamlazim
(16.11.19)
kuduz aşısı olmanız şart, ben de aynı şekilde ısırıldım. köpek oyun sanıp bacağımdan ısırdı. yalnız her hastanede kuduz aşısı yok önce hangi şehirdeyseniz kuduz aşısı nerde onu ögrenmelisiniz. ankarada iseniz mesela cebeci ankara hastanesi, şehir hastanesi ve dışkapıdaki eğitim hastanesinde aşı var.
0
omonia
(16.11.19)
(1)

Duyuru mobilde sıkıntı mı var?

playing star again
4-5 defadır upuzun cevap yazıyorum. Göndere basınca yok oluyor. Kaç tane cevap zebil oldu. Sizde de oluyor mu?
4-5 defadır upuzun cevap yazıyorum. Göndere basınca yok oluyor. Kaç tane cevap zebil oldu. Sizde de oluyor mu?
0
playing star again
(15.11.19)
Bende de çok oluyor. Bazen göndermeden önce kopyalamayı unutup ardından duvara kafa atıyorum. Keşke modlar şu cevabı okusa, mobil versiyon ufaktan bi tadilat geçirse arayüzde, hayat bayram olsa, çocuklar neşe içinde kırlarda koşsa.
0
aksi kanitlanmadikca cocuktur
(16.11.19)
(6)

9 saat uyumama rağmen

tabii lan manyak mısın
hala gün içinde yorgun ve uykuluyum. bu durumdan çok sıkıldım artık. millet anlatıyor yok 20 saattir ayaktayım yok ben hep 7 saat uyurum falan. ben de mi bi sorun var abi? nereye gidicem kime anlatıcam ben derdimi? hep yorgun ve uykuluyum. hani bıraksan 15 saat uyurum diyemiyorum zaten en fazla 9 sa
hala gün içinde yorgun ve uykuluyum. bu durumdan çok sıkıldım artık. millet anlatıyor yok 20 saattir ayaktayım yok ben hep 7 saat uyurum falan. ben de mi bi sorun var abi? nereye gidicem kime anlatıcam ben derdimi? hep yorgun ve uykuluyum. hani bıraksan 15 saat uyurum diyemiyorum zaten en fazla 9 saat uyuyabiliyorum ama yetmiyor.
0
tabii lan manyak mısın
(15.11.19)
Erken yat
Güneş doğmadan biraz önce kalk
İmkanın var ise öğleden önce biraz uyu
Uyku uykunun mayasıdır derdi ananem
0
oldumusimdi
(15.11.19)
rem uykusu ile alakalı insanın bir uyku dalgası ritmi var ve genelde 3 er saatlik aralarla yukarı çıkıp iniyor bu dalga.
dalga en altta uyanırsanız(derin uykudayken) uykusuz kalkıyorsunuz 5 saat yada 9 saat uyuma ile bağımsız. ancak dalga en üst noktada ise(hafif uyku konumunda) uykunuzu almış olarak uyanabiliyorsunuz 3 saat 5 saat farketmeksizin.

tabi bunu her zaman uygulayamazsınız 4 gün yaparsınız sonra vücut uzun uyku ister
0
basond
(15.11.19)
spor yap. karbonhidrati kes.
0
alperz
(15.11.19)
bu sorun psikolojik oluyor genelde. endişe, gelecek kaygısı, ümitsizlik tetikliyor. bunlar kafayı kurcalıyorsa uykusuzluk da olur, isteksizlik, halsizlik de olur.

80'lik ninem sabahın köründe dipçik gibi ayakta o kadar söyleyeyim.
0
heidi'nin dedesi
(15.11.19)
"Hep yorgun hissediyorsan yeterince yorulmuyorsun demketir" gibi bir söz vardı çok beğendiğim.

Düzenli spor yap derim eğer yapmıyorsan.
0
winston insani
(15.11.19)
Dahiliye +1
Bir de kbb cunku nefes almada sorun varsa o da sabah yorgunlugu yapiyormus diye duydum ameliyat olan bi arkadastan. Doktoru soylemis zamaninda. simdi arkadas da daha dinc oldugunu soyluyor.
Bir de 9 saat uyku yorgun uyandirir zaten. Fazla uyuyunca bana hep oye oluyor ki uykuya bayilirim.
0
Flipsflops
(16.11.19)
(6)

hangi rus öyküsünde kar kış kıyamet teması vardı? gorki'nin miydi?

bcdhms
selam,hatırlayamadım bir türlü, şansımı deniyorumkış vakti at arabasıyla uzun sürecek bir yolculuğa çıkan iki adam vardı, yollarını kaybediyorlarda tipiden, artık ümitleri tükeniyordu bir yerden sonra filan..roman değildi, kısa sayılabilecek bir öyküydü diye hatırlıyorum. gorki olabilir, çehov olabi
selam,

hatırlayamadım bir türlü, şansımı deniyorum

kış vakti at arabasıyla uzun sürecek bir yolculuğa çıkan iki adam vardı, yollarını kaybediyorlarda tipiden, artık ümitleri tükeniyordu bir yerden sonra filan..

roman değildi, kısa sayılabilecek bir öyküydü diye hatırlıyorum. gorki olabilir, çehov olabilir gibi. neydi ki?
0
bcdhms
(15.11.19)
rus olduğuna emin miyiz? jack london olabilir mi?
0
aziz dostum jack
(15.11.19)
aklıma tolsto dayının "efendi ile uşak"ı geldi, o olabilir mi?
0
der meister
(15.11.19)
hmm, şimdi öyle deyince kesin rus diyemedim :)
adı neydi peki?
0
🌸bcdhms
(15.11.19)
evet efendi ile uşak idi. şahane!
@der meister, teşekkür ederim.
0
🌸bcdhms
(15.11.19)
"Genç bir doktorun anıları"

Rusyada geçiyor, kar kış tipi felakette at arabasıyla gidiyorlar, bir yerden sonra yol kayboluyor, öylece kalıyorlar, kurt sesleri yaklaşırken doktor silahını eline alıyor ve beklyior.... devamını oku
0
masseter
(15.11.19)
Efendi ve usak diycektim ben de. Benden once demisler:)
0
hindistan cevizi
(15.11.19)
(5)

Duyurunun veganları

ms brownstone
Kullandığınız ve memnun kaldığınız kişisel bakım ürünlerinden aklınıza ne gelirse yazabilir misiniz? Diş macunu, ped, deodorant, oje vs. aklınıza ne gelirse marka ve mümkünse ürünün tam ismiyle yazarsanız mükemmel olur. Direkt veganlara sordum ama vegan ve cruelty free ürün kullanan herkesten fikir
Kullandığınız ve memnun kaldığınız kişisel bakım ürünlerinden aklınıza ne gelirse yazabilir misiniz? Diş macunu, ped, deodorant, oje vs. aklınıza ne gelirse marka ve mümkünse ürünün tam ismiyle yazarsanız mükemmel olur.

Direkt veganlara sordum ama vegan ve cruelty free ürün kullanan herkesten fikir alabilirim şu an.
0
ms brownstone
(15.11.19)
vegandukkan.com’da satılan ürünler güzel.
0
auroraaurora
(15.11.19)
www.instagram.com

saçım için bu markanın (inecto) şampuan, krem, maske ve bakım yağlarını kullanıyorum, tavsiye ederim. saçlarım çok işlem görmüş olduğu için istesem de sabuna henüz cesaret edemiyorum.

badecanlar.sopsy.com ayrıca şu çiftin yaptığı ürünlerin çoğunu tavsiye ederim. ben buradan daha ziyade deterjan ve arap sabunu alıyorum. vücudum için sabun ve krem de almışlığım var, ayrıca yeni makyaj ürünleri üretmişler, denemeyi düşünüyorum.

www.instagram.com şu dükkanı da tavsiye ederim. sahibi bahar hanım harika bir insandır. burada da her telden ürün bulmak mümkün. zao diye fransız bir vegan makyaj markasının distribütörlüğünü yapıyorlar, henüz denemek kısmet olmadı, burayı da inceleyebilirsiniz.
0
bir garip melek
(15.11.19)
Şampuan ve saç bakım ürünleri olarak en çok Davines oi serisini beğeniyorum. Paul Mitcell'in vegan ürünleri de güzel. Daha uygun fiyatlı alacaksam Eyüp Sabri Tuncer, Inecto ve Otacı güzel.

Diş ağız bakımı ürünlerinde en çok Dessert Essence'ın whitening plus diş macununu, yine aynı markanın ağız gargaralarından ultra care olanını beğeniyorum. Eyüp Sabri Tuncer'in karanfilli diş macunu, Rossmann'daki Alterra diş macunu ve ağız gargarası, Humble Brush (fresh mint ve çilekli olanı beğeniyorum ama hindistan cevizlisini pek beğenmedim) güzel. Gratis, Rossmann gibi mağazalara yeni bir marka geldi Love Beauty and Planet diye onun da diş macunu güzel.

En büyük sıkıntım doğru düzgün deodorant, deo stick yok Türkiye'de. Dessert Essence, All-free, Alterra, Lavera, Siveno, Kiss My Face(çok kötü) aklıma gelen denediklerim. Şu an Gratiste satılan Soft and Gentle deodorantı kullanıyorum, memnunum ama deostick tercih ederdim.

Sabun vücut için Rossmann'daki Babydream markasının bebek sabunu yeni keşfim, çok beğendim. Yine vücut nemlendirme için Wellness and Beauty kremleri seviyorum.

Yüz bakımı için Cosrx'in vegan ürünleri. Kendi sitelerinde vegan ibaresi var vegan olanlarda. Benim favorilerim salicylic acid daily gentle cleanser ile low ph good morning gel cleanser yüz yıkama jelleri, galactomyces ve aha/bha tonikleri, galactomyces essence, natural bha skin returning emulsion(benzer şişedeki a-sol çeşidi vegan değil dikkat). Ayrıca yine kore markalarından Klairs güzel vegan ürünleri var. Uygun fiyatlı yüz yıkama jeli Isana clean&care da güzel. Yine Isana'nın kremleri çok uygun fiyatlı. Mycheelle, Derma-e, Cyrene ürünleri kullandım daha önceleri ama eh.

BB krem, fondöten tarzı Jane Iredale Glow Time kullanıyorum. Memnunum ama bittiğinde Nyx Bare With Me ürününü deneyeceğim herkes memnun olduğunu söylüyor. Pudra olarak transparan pudralardan The Balm Sexy Mama kullanıyordum, gayet güzeldi.

Eyeliner Sephora'daki Kat von D'nin Tattoo Liner'ı şimdiye kadar vegan olan olmayan tüm eyelinerlar içinde en iyisi. Türkiye'ye gelmeden önce The Balm markasının Schwing eyelinerını kullanıyordum, aşırı akıyor. Far bazı The Balm Put a lid on it, çok memnunum hatta dudak bazı olarak da kullanıyorum. Rimel Too Faced Better than sex (yalnız waterproof olanı vegan değil).

Oje Note ve Color Club kullanıyorum. Daha önce Zoya vardı ama geçen sene ülkeden çekildiler, internette falan görsem alırım. Hala var mı bilmiyorum ama Sparitual oje de güzel, geçen sene Kanyon Harvey Nichols satıyordu.

Lip balm olarak Isana, Alterra Hurraw, Lavera, Logona, Druide kullandım. İçlerinde en çok Logona'yı beğendim bir de Isana ve Alterra'yı uygun fiyat ve ulaşılabilirlik açısından çok seviyorum ve tercih ediyorum. Yalnız Rossmann'da alırken dikkat edin her çeşidi vegan değil, arkasına bakın.

Ped Natracare favorim, Gratis sık sık indirim yapıyor stokluyorum o zamanlar. Onun dışında Molped ve Rossmann'ın kendi ürünü olan Facella iyi. Yalnız Molped'in yeni çıkardığı pure and soft serisi bende kaşıntı yaptı klasik olanı tercih ediyorum.

Parfüm sıkıntı. Ben Pull&Bear'ın Phyllis parfümünü kullanıyorum. Chloe Love parfümüne dupe gibi bir şey. Inditex grubu mağazalarının parfümleri vegan. Ayrıca L'erbolario diye bir marka da var ama ülkemizdeki seçenekleri sınırlı. Zorlu Eataly'de L'erbolario standı vardı gidip deneyebilirsiniz.

Güneş kremi Alba Botanica, Kiss My Face(eh), Derma e(yüz) ve Superdrug Solait kullandım. Alba Botanica ve Solait güzel. Özellikle Solait Watsonslarda bulunduğu için ulaşımı kolay. Yalnız bunları vücut için beğendim. Yüz için hala pek içime sinen olmadı.

Bulaşık makinesi tableti U Green Clean, Frosch, Seventh Generation, Tri power gibi markaları denedim. Hiçbiri güzel temizlemiyor. Yani temizliyor da eh işte. Bulursanız bana da haber verin güzel bir tane. Hepsi kötü diye en uygun olan Bim'deki Bind markayı alıyouz. O da vegan. Viking'in sıvı bulaşık deterjanı, temizlik ürünleri iyi.

Çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı Bingo ve Frosch.

Babydream ve uni baby ıslak mendil. Babydream mendilleri beğenmiyorum pek ama atıyorum çantaya. Selpak mendil ama losyonlu olan çeşidi vegan değil.

Aklıma gelenler bunlar ilk düşününce.
0
hush
(15.11.19)
Eyüp Sabri tuncer diş acunu ve bebek şampuanı kullanıyorum. Diş macunu dan çok memnunum. Bir de dün a101de gördüm duru vegan serisi sabunlar çıkarmış. Banyo, el yüz vb. Onlardan aldım 3 paket bugün deneyeceğim.

Aklıma ilk gelenler bunlar diğerlerini yazmış zaten arkadaşlar.
0
balik kraker
(16.11.19)
viking'in a101, migros ve diğer marketlerde satılan temizlik malzemeleri fiyatları da uygun

yeşil wc banyo temizleyicisi
mavi renk bulaşık deterjanı

başka temizlik ürünleri de var yağ sökücü, leke çıkarıcı vs fakat onları kullanmadım
0
freebird5406_2
(19.11.19)
(3)

Tuvturk randevu listeleme

ciagra
Yarın aracı götürmek için randevu almıştım. Bugün e devletten bakınca randevu gorunmuyor. Herhangi bir mesaj falan da gelmedi. Acaba randevuyu mu alamadım :/
Yarın aracı götürmek için randevu almıştım. Bugün e devletten bakınca randevu gorunmuyor. Herhangi bir mesaj falan da gelmedi. Acaba randevuyu mu alamadım :/
0
ciagra
(15.11.19)
mail vermiş miydiniz? randevu sonrası mail geldi bana.
randevu sorgulama yapılabiliyordu web sitesinden ayrıca.
0
bcdhms
(15.11.19)
Mail ve mesaj gelmesi lazim. Kontrol edin. Ikisi de yoksa randevu alinmamistur muhtemelen.
0
stavro
(15.11.19)
Mail ve sms gelirdi mutlaka, demek ki alamadınız.
0
John Bloor
(16.11.19)
(2)

internetten yayın yapan yabancı medyanın tr ayağı solcuların mı elinde ?

mete kudur
Başlık biraz cins oldu; aslında şöyle youtubeda yayın yapan bbc, sputnik, amerkanın sesi gibi yayın organları genelde anaakım medyada görmediğimiz haberleri yapıyorlar, ama ilginç bir şekilde izlenmiyorlar da yani olumlu olumsuz refleks de görmüyorlar. Bunu merak etmiştim, bunlar ideolojik mi yaklaş
Başlık biraz cins oldu; aslında şöyle youtubeda yayın yapan bbc, sputnik, amerkanın sesi gibi yayın organları genelde anaakım medyada görmediğimiz haberleri yapıyorlar, ama ilginç bir şekilde izlenmiyorlar da yani olumlu olumsuz refleks de görmüyorlar. Bunu merak etmiştim, bunlar ideolojik mi yaklaşılıyor da bunlar izlenmiyor
0
mete kudur
(15.11.19)
doğal olarak sola! yakın insanların elinde çünkü neredeyse tüm türk yayın organları (tv, gazete) yandaş durumda, haliyle muhalif gazeteciler bu yayın organlarında iş bulamıyorlar, çalışanlar da kafalarını azıcık kaldırdıkları anda kovuluyorlar. ee doğal olarak da bu bahsettiğin yabancı medyanın tr ayağını da işsiz insanları (yani bugünün muhalifleri) dolduruyor.

sol-sağ diye ayırmak da zor, muhalif ve yandaş diye ayırmak daha düzgün bir bakış açısı olur, özellikle günümüzde.
0
aziz dostum jack
(15.11.19)
İndependent, suputnik gibi siteler hükümet yanlısı. Kısaca Rus yanlısı siteler. Genelde akit ve yeni şafakla aynı haberler servis ediliyor.
0
westblack
(15.11.19)
(1)

Akilli telefonu servise birakmadan once yapilmasi gerekenler

ahm1
Android cihazimdaki google hesabindan cikis yapip whatsapp'i falan silmem gerekir mi? Mesajlarima ulasirlar di mi silmezsem?Bu surecte tabletten google hesabima giricem, whatsapp'i kullanicam.
Android cihazimdaki google hesabindan cikis yapip whatsapp'i falan silmem gerekir mi? Mesajlarima ulasirlar di mi silmezsem?

Bu surecte tabletten google hesabima giricem, whatsapp'i kullanicam.
0
ahm1
(15.11.19)
Format atacaklar zaten onlar. Yedekleyecegin bir şey varsa al.
0
hububrad
(15.11.19)
(6)

Aralık sonu Berlin

whatdreamsnevercome
26-27-28-29 aralıkta berlinde heryer kapalı mı olur? yapacak bir şey bulunmaz mı?
26-27-28-29 aralıkta berlinde heryer kapalı mı olur? yapacak bir şey bulunmaz mı?
0
whatdreamsnevercome
(15.11.19)
2 sene önce o tarihlerde oradaydım, noel pazarları çok güzel oluyor. Sadece 1 ocakta mağazalar filan kapalıydı o kadar.
0
lallala
(15.11.19)
Götün donar. Kışın Avrupa pişmanlıktır.
0
japon askeri
(15.11.19)
Leş gibi oluyor buralar.
Christmas'ta buralar güzel ama sonrasında bütün şehir havai fişekler yüzünden barut kokuyor ve ortalık çöpten geçilmiyor. Ben 3 senedir burada yaşıyorum ama yılbaşı tatilinde İstanbul'a geliyorum buradan kaçmak için. Düşün artık.
0
chitosan
(15.11.19)
iki ayrı kutupta yorum geldi. tam olarak ne düşünmeliyim?
0
🌸whatdreamsnevercome
(16.11.19)
Yani her yer kapalı olmuyor, bütün cafe, restoran ve magazalar açıktı. Soğuk öyle kuzey ülkeleri gibi dışarıda duruşmayan bir soğuk değil, tabii sıkı giyinmek lazım. Ben bir de avrupa'da noel pazarı olayını çok sevdiğimden her köşede sıcak şarap içmek, bir şeyler atıştırmayı çok severim. 4 günde sıkılmazsınız yani, biz her yeri gezmeyi bitiremedik bile. Tek ölü gün 1 ocaktı, aynen yerlerde yılbaşından kalan içki şişeleri filan ama o da normal.
Bir de içindeyken kıymetli gelmiyor herhalde, 8 sene milano'da yaşayıp ayy yılbaşını hayatta burada geçirmem dedim ve hep istanbul'a döndüm, döndüğümün ikinci senesi yılbaşını geçirmek için tatile milano'ya gittim :)
0
lallala
(16.11.19)
Noel pazarlari 23 Aralik aksami Almanya´nin neredeyse her noktasinda kapanir. Üc bes istisna haricinde. Noel pazari ve sicak sarap icmeli bir tatil beklemeyin. Dondurucu soguk olabilir, disarida cok uzun vakit kalamayabilirsiniz.

Ne yapmak istediginize bagli. Muzeler acik olur, hepsinin sitesinde hangi gunler kapali olacagi yazar. Bar, dans etmek etmek icin mekan ariyorsaniz o da bulunur fazlasi ile, restaurantlar da kapatmaz. Hatta noel vakti de acik olani bulunuyor, cunku klasik aile yemeklerini, brunchlarini restaurantta kutlayan cok insan var.

Noel(24,25,26 Aralik) ile Silvester(yeni yil gecesi) arasinda birkac gerizekali disinda sokakta fisek patlatan olmaz ki. Havai fisekleri yeni yil gecesi patlatiyorlar. 26 Aralik en olu gunu olur tatilinizin. Muhtemelen sehrin yarisi hala ailesinin yanindadir.
0
buf-e kür
(16.11.19)
(1)

Gsuite ile vpn

winston
Merhaba. Google'dan gsuite satın aldım ve kullanıyorum. gmail'di drive'dı falan. peki bu gsuite aboneliğim ile google cloud kullanark kendi vpn'mi kurabilir miyim? evet ise nasıl? düzgün çalışan bir rehber bulamadım, link vs atar mısınız?
Merhaba.

Google'dan gsuite satın aldım ve kullanıyorum. gmail'di drive'dı falan. peki bu gsuite aboneliğim ile google cloud kullanark kendi vpn'mi kurabilir miyim? evet ise nasıl? düzgün çalışan bir rehber bulamadım, link vs atar mısınız?
0
winston
(15.11.19)
gsuite kullandım, ama google cloud kullamadım. ben öyle ileri drece işler yapmadığım için karışık geliyor bilemiyorum. aws de öyle. orada sanal makine oluşturup, üzerine vpn kurmaktan bahsediyorsan, gsuite hesabınla yaparsın ama ekstra saatlik kullanım bedeli ödersin her ay sonunda. eğer yapacağın şey bu ise, scaleway öneririm. çok daha sadece, basit ve görece daha ucuz.

scaleway de sanal makina üzerine angristan'ın openvpn script'i ile vpn server kurabilirsin. ben öyle kullanıyorum ve hem telefonda, hem de pc'de sorunsuz ve çok hızlı.

github.com
0
malheiros
(15.11.19)
(2)

Uydunet Uyumlu Modem

imo
Daha önce de soranlar olmuş ama cevaplar çok eski. Güncel bir cevap için, uydunet uyumlu bir modem ismi lütfen. Yurtiçi yurtdışı farketmez. İyi bir tavsiye lütfen. Teşekkürler.
Daha önce de soranlar olmuş ama cevaplar çok eski. Güncel bir cevap için, uydunet uyumlu bir modem ismi lütfen. Yurtiçi yurtdışı farketmez. İyi bir tavsiye lütfen. Teşekkürler.
0
imo
(15.11.19)
uydunet kendisi netmaster modem sağlıyor ama? kendi bayilerinden alsanız olmaz mı? belki daha farklı bir marka model de önerebilirler.
0
pasp
(15.11.19)
o kadar da eski değil, kablo modem konusunda son altı ayda hiç bir şey değişmedi gibi:
www.eksiduyuru.com

burada da anlatıldığı üzere dışarıdan modem almak pek akıl kârı bir iş değil, olup olmayacağı bilinmiyor. infinity 401 veya cbw383z4 alıp bir router ile kablosuzun yetersiz kaldığı kısımlarda etkili olacak şekilde ayarlarsanız en yüksek verimi alırsınız bence.
0
gkhncnzdgn
(15.11.19)
(2)

Kadıköy'den Ikea Kartal vs. Ümraniye

gmzo
Kartal'dakine metro ile direkt gidebiliyoruz, fakat Ümraniye'deki daha büyük olduğu için ona gidesimiz var. Ayrılıkçeşme'den marmaray ile Üsküdar'a, oradan metro ile Çakmak durağına gidip yürüsek çok mu uzun sürer? Yoksa yaklaşık aynı mı olur Kartal'a gitme süresi ile?
Kartal'dakine metro ile direkt gidebiliyoruz, fakat Ümraniye'deki daha büyük olduğu için ona gidesimiz var. Ayrılıkçeşme'den marmaray ile Üsküdar'a, oradan metro ile Çakmak durağına gidip yürüsek çok mu uzun sürer? Yoksa yaklaşık aynı mı olur Kartal'a gitme süresi ile?
0
gmzo
(15.11.19)
kadıköyden 20ü'ye binin önünden geçiyor hem yürümemiş olursunuz.

dediğiniz gibi metro ile de gidebilirsiniz ama yaklaşık kadıköy rıhtım'dan - moda'ya kadar bir mesafe yürümeniz gerekir, 20ü varken gerek yok.
0
aziz dostum jack
(15.11.19)
Boyut olarak bence aynı gibi ama insan profili kesinlikle çok farklı. Kartal ikea adana conolarıyla dolu gibi. Leş gibi ter kokan insanlar arasında tıkış tıkış gezerim diyosanız kartala gidin.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(15.11.19)
(5)

ikinci el laptop önerisi

winston
amd a8 7410 amd radeon r5 m330 2gb120 gb ssd1300 liraya nasıl?
amd a8 7410
amd radeon r5 m330 2gb
120 gb ssd

1300 liraya nasıl?
0
winston
(15.11.19)
bu soruya yanıt verebilmemiz için laptop'ın ne amaçla kullanılacağını bilmemiz lazım.
öyle, günlük işler için felansa yeterli.
0
pangea
(15.11.19)
oyun oynanmayacak. belki birkaç adobe programı kullanılır. genelde günlük işler.
0
🌸winston
(15.11.19)
pahalı
a6 lı laptop u sıfır 1500 tl az once birisi yaziyordu
ram kac?
0
kingcyrax
(15.11.19)
6gb ram
0
🌸winston
(15.11.19)
ssd varsa al
yoksa biraz indirim al
yine pahalı ama kotu degil
0
kingcyrax
(15.11.19)
(2)

Avukat arkadaşlar bir bakabilir mi rica etsem?

chillbabe
28 Ağustos'ta bir klinikte işe başladım. Ağustos ayında 4 ay çalışmış oldum.Beni 8 Kasım Cuma günü işten çıkardılar. Ofisi kapatacaklarını ve artık bana ihtiyaçlarını olmadığını söylediler. Ayrılmam gerektiğini o gün iş çıkışında söylediler ve hemen eşyalarımı toparlayıp ayrılmak durumunda kaldım.Bu
28 Ağustos'ta bir klinikte işe başladım. Ağustos ayında 4 ay çalışmış oldum.
Beni 8 Kasım Cuma günü işten çıkardılar. Ofisi kapatacaklarını ve artık bana ihtiyaçlarını olmadığını söylediler. Ayrılmam gerektiğini o gün iş çıkışında söylediler ve hemen eşyalarımı toparlayıp ayrılmak durumunda kaldım.

Bu 2 ayı aşkın süreçte önceden belirlenmiş ve işe girerken de onlara söylediğim 2 adet tatilim (toplamda 7 gün) oldu.
4 gününü Ağustos ayında çalıştığım 4 güne saydık ve o 4 gün için ödeme almadım. Geri kalan 3 gün ise eylül maaşımdan kesildi. Böylece aldığım izinler için ödeşmiş olduk.

Şimdi bana Kasım ayındaki 8 gün için eksik para yatırmışlar ve iznimin parasını kestiklerini söylüyorlar. Halbuki bu izinler için ödeşmiştik. O 8 gün için yol ve yemek paramı da yatırmıyorlar. Bir de ihbar tazminatı ödemeleri gerekiyor diye biliyorum. Defalarca kez mesaj atmama rağmen muhasebeciyle görüştüklerini ve bana o eksik maaş dışında hiçbir şey yatırmayacaklarını söylüyorlar. Bu noktada ben ne yapabilirim, nereye başvurmalıyım? Yasal haklarımın ne olduğunu bilmiyorum. Çok mağdur oldum ama umurlarında değil. İşe girerken bir sürü teklifi çevirdim onlar yüzünden.
0
chillbabe
(15.11.19)
selamlar,

bulunduğunuz ilin adliyesine gidip arabuluculuk bürosuna başvurmanızı talep ederim.
0
konsomatrix
(16.11.19)
arabulucuya gidin +1. ihbar vermeleri lazım en azından.
0
jangbogo
(16.11.19)
(3)

yds

black mamba
bu sınav bir kişinin ingilizce'ye yetkinliğini ne derecede ölçer sizce? çünkü konuşma, yazma, akıcı olma durumunu ölçmüyor.
bu sınav bir kişinin ingilizce'ye yetkinliğini ne derecede ölçer sizce? çünkü konuşma, yazma, akıcı olma durumunu ölçmüyor.
0
black mamba
(15.11.19)
Taktik falan kasmadan girip iyi puan alabiliyorsa bir nebze ölçer bence. Okuduğunu anladığını, grammer kelime vs bildiğini gösterir.
0
glamdr1ng
(15.11.19)
Ingilizcesi iyi olan biri kesinlikle iyi bir puan alir. Ama iyi puan alan herkesin ingilizcesi iyidir diyemeyiz.
0
cek
(15.11.19)
eskisi kadar taktik yok ama denilenlere katılıyorum ingilizcesi iyi olan birisi iyi puan alabilir ama iyi puan alan birisi ingilizceye hakim denemez malum konuşma dinleme yazma konuları dilin olmazsa olmazları.
0
basond
(15.11.19)
(3)

nasıl bilgisayar

problem34
https://tr.gearbest.com/2in1-laptops/pp_009188977053.html?wid=1433363sizce nasıl bi bilgisayar?İşlemcisi kötü mü?
tr.gearbest.com

sizce nasıl bi bilgisayar?İşlemcisi kötü mü?
0
problem34
(15.11.19)
apollo gölü.

deresi olsa iyiydi ama gölü iyi değildir apollonun.

şaka maka çöp.
0
beyteper canavari
(15.11.19)
Ben beğendim. Günlük kullanım için (web, dizi, excel vs.) iş görür hocam. Biraz ağır işler yapacaksanız sıkıntı olabilir, işlemcisi çok iyi değil çünkü.
0
plutongezegendegilmi
(15.11.19)
🌸problem34
(15.11.19)
(3)

Bu olayı tam anlayamıyorum

ırene adler
>>Kyk'dan dolayı haciz geldi diyelim hesaba. O an var olan miktar blokeleniyor diye biliyorum. Diyelim 3 tl vardı blokelendi,sonra para gönderip ayrıca gelen parayı da cekebiliyoruz değil mi? Ben bu yüzden çok az para bırakıyorum,haciz gelirse o tutara gelsin,sonra kullanmaya devam edeyim diyorum ve
>>Kyk'dan dolayı haciz geldi diyelim hesaba. O an var olan miktar blokeleniyor diye biliyorum. Diyelim 3 tl vardı blokelendi,sonra para gönderip ayrıca gelen parayı da cekebiliyoruz değil mi? Ben bu yüzden çok az para bırakıyorum,haciz gelirse o tutara gelsin,sonra kullanmaya devam edeyim diyorum vergi dairesi ile anlaşmadan. Aramızda böyle yapan var mı?Neden herkes hemen blokeyi kaldırmaya koşuyor,hesaplarında çok para olduğu için mi? Hesap olarak annemin hesabını kullanıyorum para tutmak için.
0
ırene adler
(15.11.19)
bloke geldiği zaman borcunuzu ödeyene kadar o hesabı kullanamazsınız.
0
ciagra
(15.11.19)
aynen öyle.

hesabımda 3 yıldır duran haciz var, üstüne gelen parayı sorunsuz kullanıyorum.
0
babilbaligi
(15.11.19)
aynı bankada 2 hesabım var,sonradan açtığıma e-haciz geldi,diğer hesabı kullanıyorum her türlü, tedbir açısından hesapta para tutmuyorum başka bir haciz gelebilir diye. E-devlette hangi hesabında haciz olduğu belli zaten.
0
brussss
(15.11.19)
(17)

aldatılıyorum hissiyle baş çıkma

kirazıseviyorum
Bir önceki ilişkim kopma sürecinde erkek arkadaşımın başka birisi ile sevgili olmasıyla sonlanmıştı. Biri olduğunu hissetmeme rağmen somut kanıtım yoktu. Geçen sene bu zamanlarda gerçekten bana çok değer verdiği belli olan ve bana emek veren biriyle bir şeylere başladım. İki ilişkimin arası aşırı ya
Bir önceki ilişkim kopma sürecinde erkek arkadaşımın başka birisi ile sevgili olmasıyla sonlanmıştı. Biri olduğunu hissetmeme rağmen somut kanıtım yoktu.

Geçen sene bu zamanlarda gerçekten bana çok değer verdiği belli olan ve bana emek veren biriyle bir şeylere başladım. İki ilişkimin arası aşırı yakındı ve ona iyi olmadığımı beni anlamasını söylüyordum. Çok sabır gösterdi. Benden hiç iyi şeyler görmese de hiç kötü davranmadı. Ama benim bu huysuzluklarımın ve tavrımın düzelmemesi onun da artık sabrım taşıyor demesine sebep oldu. Benden vazgeçmedi ama yine de eskisi gibi ilgilenmiyor. Çünkü bana güveninin gittikçe düştüğünü ve tarafımdan kırıldığını söyledi.

Ben de ister istemez bazı hareketlerini biri mi var diye yorumlamaya başladım. Birkaç kere açıkça sordum daha doğrusu saldırdım resmen. Bunun onu çok rahatsız ettiğini fark ettim. Ne zaman böyle birisi oldun gibi şeyler söylediğinde de üzüldüm.

Şimdi ne olsa biriyle flört ediyor biri var beni aldatıyor gibi gerilim yaşıyorum. Ne yapsa ama. Belki aldatıyor belki aldatmıyor bilemem ama yine de sürekli buna göre öfkelenip sapık gibi kadınları incelemenin hastalıklı olduğunu hissediyorum. Bunla nasıl başa çıkılır? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Benim ona karşı tavrıma başkası olsa değil 1 sene 1 ay kimse dayanmazdı. Sürekli sözler verdim tutmadım. Aylarca görüşmedim. Çok ciddi bir süreç. Bunların onu bana karşı kapattığını düşünmek yerine aldatıyordur diyorum sürekli. Ya da sevmiyor diyorum. Tüm huzurum kaçıyor.

Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum.
0
kirazıseviyorum
(15.11.19)
O adam gurursuz, karaktersizin teki. İstenmediğini bile bile bu kadar yapışmasının başka bir açıklaması olamaz. Bitir artık.
0
diffarentiationation
(15.11.19)
Kime yapıştım? İkisi farklı insanlar
0
🌸kirazıseviyorum
(15.11.19)
Yeni ilişkiyi ellerinle bok etmişsin gibi duruyor. Bu saatten sonra düzelebilecekmiş gibi gelmedi bana.
Sen bir şeyi alıp bir yıl boyunca her gün duvara vurursan, bir yılın sonunda artık çalışmayacak duruma gelir. Öyle de olmuş. Gayet doğal. Bu saatten sonra aldatmak aldatmamak, bir önemi kalmamış. Sizin ilişki bitmiş gibi görünüyor.

(bkz: fazla naz aşık usandırır)
0
cay koy geliyorum
(15.11.19)
aldatıyordur. Sen de aldat.
0
lisw
(15.11.19)
her insanın %80 sudan oluştuğunu, yaşamın evrendeki en sınırlı kaynak olduğunu ve yaşayan bir organizma olarak zaten kısıtlı olan zamanını bu şekilde heba etmenin hiç mantıklı olmadığını kavramış olabilir, her canlı bir yerde bu aydınlanmayı yaşar, ben olsam bu aydınlanmayı çok önce yaşardım ki yaşadım, siz de yaşayın, hayatınıza bakın.
0
engelbert humperdinck
(15.11.19)
Eski sevgilinin yaşattığı travmayı yeni sevgiline bok gibi davranarak ondan çıkarmaktan vazgeç.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(15.11.19)
adama yazik cok acidim ona. seviyorsan birak bari normal bi hayat yasasin garip.
0
in vino veritas
(15.11.19)
En büyük derdiniz bu olsun.
Kendinizi tanıyıp mutlu olmanın, karşındakine güven duymanın aslen kendi iç dinamiklerinizden kaynaklandığının farkında olmalısınız.
Yeni bir sayfa açın, önce kendinize güvenin, kendinizle vakit geçirin, hayatı yaşayın, ondan sonra gerekli olgunluğa ulaşmaya başlayınca ikili iliskilere adım atarsınız. Kişilere fazla bel bağlamak işin çözümü değil sorunun kaynağıdır.
0
karacigerim vur kadehlere
(15.11.19)
Bir kere bile kendini düzeltmekten ve iyi davranmayı istemekten bahsetmemene bakılırsa başkası yüzünden değil senin yüzünden soğumuştur. Hem üstüne basa basa “kötü davranıyorum” diye tekrar tekrar anlatıyorsun hem de neden gidiyor diye şaşırıyorsun.
0
i ve been mistreated
(15.11.19)
Doktora git. Adamı da rahat bırak derim.
0
hasmetizm 2046
(15.11.19)
doğrudan soruna cevap değil fakat twitter'da yazan bir psikoterapist var, bu konular üzerine de birşeyler yazdığı oluyor belki göz atarsan sana uygun üzerinde düşünmen için tavsiyeler bulabilirsin

twitter.com
0
freebird5406_2
(15.11.19)
Bu kişiyle tam anlamıyla bir ilişkin var mı yok mu anlamadım açıkçası. Kendine şunu sor: güvenini daha çok kazansa, sende ulaşabileceği yeni şeyler var mı? Bu kişinin güvenine neden ihtiyacın var? İlişkide yeni bir aşamaya geçmek mi yoksa o yanında değilken, seninle daha az ilgileniyorken de huzurlu olabilmek mi? İkinizin de ilişkinin neresinde olduğunuza dair farklı cevapları olabilir. Sen hala kaprislerine tahammül bekleyecek kadar yolun başında hissediyorken kendini, o bu noktayı çoktan geçmiş olabilir. Sana tavır alabilir, cezalandırmak isteyebilir..
0
IncredibleMau
(15.11.19)
Genel olarak şunu yazayım: kendimi tabii ki düzeltmek istediğim için bunu sormuştum biraz da. Adam hala benimle beraber. Bir kere bile bitsin demedi, bitirip duran ben oldum. Bu hareketlerimin üzerine de sürekli sen hazır değilsin, hazır olursan buradayım gibi şeyler dedi. Geri dönmek istediğimdeyse hiç hayır demedi.

Şimdi artık bana katlanamıyor farkındayım. Ben de güvenmek ve sevmek istiyorum. Şüphelenmek istemiyorum. Bir yandan da ya geçen seferki gibi kandırılıyorsam birine giderse bi anda gibi gerilimler yaşıyorum.

Kötü eleştirilerinizde haklısınız. Ama ne yazık ki en büyük endişem birileri mi var gibi şeyler hep.
0
🌸kirazıseviyorum
(15.11.19)
cevapların çoğunu okuyamadım, ama özetle "geçmişi bırakabilmek" işini becermen gerekiyor.
yani olayları ve kişileri ayırıp kendi parantezleri içinde değerlendirebilmelisin.
ayrıca aldatılmak da nedenleri olan bir şeydir.
en büyük korkun aldatılmaksa, aldatılırsın.
hak ettin demiyorum yalnız, bir nüans var söylediğim şeyde.
aldatılmakla ilgili korkuların ya da bir şekilde o konuyla ilgili bir odağın varsa, seni aldatacak insanı çıkartır hayat karşına.
dolayısıyla bir süre sonra yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıktı hesabı, aldattığı için mi korkuyorsun, korktuğun için mi aldatılıyorsun bilemez hale gelirsin.

bu eğer patolojik seviyeye ulaştıysa, ki ulaşmış zaten, ayrıca ailende ya da çevrende etkisi altında kalmış olabileceğin bir aldatma olayı yaşandıysa, bu konuyla ilgili sabit fikirlerin varsa psikolojik destek, aile dizimi ya da benzeri bir yardım almanı tavsiye ederim.
yani konu burada şimdiki sevgilinden ziyade, senin bilinçaltındaki aldatılma konusu.
bunu çözmeden, her ilişkinde aynı şeyi yaşarsın, sadece insanlar değişir.
0
blatta hiberna
(15.11.19)
İlişkinizde sana eskisi gibi davranması asla mümkün değil çünkü sana olan sabrını tüketmişsin belli ki. Sevse de güvense de artık belki de en ufak bir hareketinde büyük tepkiler vermeye başlayacak belli ki. Bu da senin ya bir şeyleri sürekli içine atmana sebep olacak ya da içine atmadığında da karşı tarafın seni kırmasıyla sonuçlanacak düzelir diye düşünüp kendini iyice bağladığın takdirde. Sen ilişkideki sınırı birbirinize nasıl davranmanız gerektiğinin sınırını koruyamamış ve hatta fazlasıyla da aşmışsın bence. Eskisi gibi olmayacak asla sana kötü davranması da bu sefer tipik türk kızı olarak senin ona bağlanmana ve bu sefer de karşı tarafın senin bağlanmanla daha da rahatlamasına sebep olacak. Bu davranışlarını komple bırakman ve adamı da küçük tribine nazına katlanabilir hale getirmen lazım bence şu an o durumda değil gibi anlattıklarından ve bunu yapmak epey zor bir iş gerçekten olgun birisi olman lazım. Trip vb hiçbir ilişkide normal değil trip atmak yerine mesela rahatsızlığını bağırmadan kibarca söylemeyi öğrenmen gerek aksi halde sonu ayrılık çok fazla bağlanmadıysan ve ben bu dediklerini yapamam dersen ileride üzülmemek için ilişkiyi sonlandırman daha iyi olur. Şu an en tehlikeli aşamadasın üstelik. Aldatır veya aldatmaz kimseye güven olmaz bu sorular hiç bitmez ama bu sorularla kurgularla ilişki biter her iki türlü de ortada bir bitiş olacaksa en azından fark edene kadar güzel şeyler yaşamaya bak hem bu aldatma kaynaklı bir sonlanmanın önüne de fazlasıyla geçer. Hayatında seni üzenlerin acısını hayatına yeni aldıklarından çıkaracaksan ya hayatına düzelene kadar birini alma ya da kimseye kötü davranma. Bunun acısını da senden çıkarır net.
0
olga
(15.11.19)
fazla naz etmişsin usanmış adam neden usandı diyorsun ve üzerine hala adama çemkiriyorsun haksızsın bir süre ilişkilerden uzak dur.
0
basond
(15.11.19)
@blatta hiberna +1
0
heidi'nin dedesi
(15.11.19)
(1)

Şu hikaye gerçek mi (gülün adı)?

ahm1
Gülün Adı'nda geçen şu hikaye (papanın gemiyle gitmesi olayı) gerçek mi? Aradım, taradım, olayı da papayı da bulamadım. Papa hangi papa en azından onu bulabileydik.“Ayakkabıcının oğlu,” diye homurdandı elçilerden biri. “İsa da bir marangozun oğluydu!” diye azarladı onu Ubertino. “Önemli olan bu deği
Gülün Adı'nda geçen şu hikaye (papanın gemiyle gitmesi olayı) gerçek mi? Aradım, taradım, olayı da papayı da bulamadım. Papa hangi papa en azından onu bulabileydik.

“Ayakkabıcının oğlu,” diye homurdandı elçilerden biri. “İsa da bir marangozun oğluydu!” diye azarladı onu Ubertino. “Önemli olan bu değil. Kültürlü bir adam; Montpellier’de hukuk, Paris’te hekimlik öğrenimi yaptı; piskoposluk koltuklarını ve işine geldiği zaman da kardinallik şapkasını elde etmek için dostluklarını en iyi biçimde geliştirmeyi biliyordu; Napoli’de, Bilge Roberto’nun danışmanlığını yaptığı sırada zekâsının kıvraklığıyla birçok kimseyi şaşırttı. Avignon Piskoposu olduğu sırada, Güzel Philip’e, Templarları yok etmesi için doğru öğütler verdi (yani o pis girişimin sonucu bakımından doğru demek istiyorum). Seçimden sonra da, kendisini öldürmek isteyen kardinallerin düzenledikleri komplodan kurtulmayı başardı... Ama asıl söylemek istediğim bu değil; onun yalan yere yemin etmekle suçlanmaksızın yeminlerini bozma yeteneğinden söz ediyorum. Seçildikten sonra -seçilmek için de- kardinal Orsini’ye, papalık makamını Roma’ya taşıyacağına söz vermiş, yeminini yerine getirmeyecek olursa, hiç ata ya da katıra binmeyeceğine dair kutsal ekmek üzerine ant içmişti. Bu tilki ne yaptı biliyor musunuz? Törenin Avignon’da yapılmasını isteyen kralın isteğine karşı gelerek Lyons’da taç giydikten sonra, Lyons’dan Avignon’a gemiyle gitti!”
0
ahm1
(15.11.19)
Bilen yok mu yav?
0
🌸ahm1
(29.11.19)
(7)

Vizeye red cevap geldi nasıl bir yol izlemeliyim

nickyazmaksartmibulamadim
Polonya ya tübitak projesi kapsamında doktora öğrenci olarak 15 günlük bir ziyarette bulunacağım. Üniversiteler arası belgeler tamamlanamadığı için online ücretsiz bilet iptali olan bir site aracılığı ile uçak ve kalma yeri için rezervasyon yaparak o belgeleri teslim ettim vize başvurusuna.Bugün pa
Polonya ya tübitak projesi kapsamında doktora öğrenci olarak 15 günlük bir ziyarette bulunacağım. Üniversiteler arası belgeler tamamlanamadığı için online ücretsiz bilet iptali olan bir site aracılığı ile uçak ve kalma yeri için rezervasyon yaparak o belgeleri teslim ettim vize başvurusuna.
Bugün pasaportu vizeye red cevabı ile teslim aldım. Almanya üzerinde uzun süreli aktarma olan biletleri ve kalma yerini inandırıcı bulmamışlar.

Bugün teslim aldığım pasaport için 14 günden önce itiraz edilemiyormuş.
23 kasım 4 aralık arasında başka bir ülkede olacağım.
Ben vize başvurusunu yaptıktan sonra belgeler tamamlandı. Polonya için gerçek uçak bileti alındı ve kalma yeri ayarlandı.

Nasıl bir yol izleyebilirim bu şartlar altında Polonya ya ayarladığımız zamanda gitmek için.
Yazım yanlışları ve anlaşılamayan kısımlar için kusura bakmayın panik halinde telefondan yazıyorum :(
0
nickyazmaksartmibulamadim
(15.11.19)
gidecegin okulun international office ile konus bunu. ayrica 14 gun olayini nereden duydun?
0
JohnOakley
(15.11.19)
Vfsglobal alıyor başvuruları ordan söylediler teslim alırken. Biz kabul edip alsak bile incelemezler dediler.
0
🌸nickyazmaksartmibulamadim
(15.11.19)
hocam 14 gün olayı doğrudur yanlıştır orasını bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim; idata'dan yaptığım başvuruda e-imzalı evrakların geçerli olmadığını söyledi ısrarla çalışan. hatta aynısını, "biz evrakı kabul ederiz ama konsolosluk dikkate almaz" falan dediler. siz alın evrakları, giderse benim param gitsin dedim. vizeyi de aldım.

yok 14 gün olayı hakikaten doğru ise alternatif olarak 0'dan başvuru yapılamıyor mu? maliyetli olabilir belki ama gideceğiniz programı kaçırmazsınız en azından.
0
hadsafhada
(15.11.19)
red'de cevap gelmesi uzun bir süreç ve konsolosluğun yaptığı bariz maddi hatalar dışında olumlu sonuçlanması da çok az bir ihtimal. ayrıca 'konferansa gideceğim diyor ama konaklama yeri alakasız, uçuşu organizasyon tarafından alınmamış ve alakasız bir ülkeden aktarmalı' şeklinde donelerle tekrar reddedilir muhtemelen.

gitmeyi çok istiyorsanız ve gidecek meblağ üzmeyecekse eksiksiz bir başvuruyla yeniden başvurmayı deneyebilirsiniz. bu kadar kısa sürede karar değiştirirler mi bilinmez ama durumunuzda bir iyileşme olduğu için yine en iyi ihtimal bu görünüyor.

keşke yarım yamalak başvurmasaymışssınız diyeceğim ama olan olmuş artık. hayırlısı
0
brkylmz
(15.11.19)
Teşekkürler cevaplarınız için.
Belgelerin benim elimde olmayan sebeplerle geç hazırlandı. Polonya öncesi yurt dışında olacağım için de erken başvurmak durumunda kaldım ve korktuğum da başıma geldi.
Uzun süreli aktarmadan kastım 7 8 saatlik havaalanı aktarması, hatta o süre boyunca havaalanı dışına çıkmayacağıma dair dilekçe yazmamı söyledi işlemi alan görevli ve yazıp evraklara onu da ekledim.
Gri yani hizmet pasaportu olduğunda vize gerekmiyormuş Polonya için. Gri pasaport alabilir miyim onu araştırıyorum şimdi.
0
🌸nickyazmaksartmibulamadim
(15.11.19)
Doktora ogrencisi olarak gri pasaportla gidebilirsiniz. Bunun icin okula basvurmaniz gerekiyor. Okula gore degisebilir ama belgeleri elden takip ederseniz cok da uzun surmez. Bence tekrar vizeyle ugrasmaktansa bu yolu kullanin.
0
evrim halkasi
(16.11.19)
Gri pasaport alabilirsiniz, bir de çekya vizesi falan deneyin, ya da Almanya. Prag tan ya da Berlin den flexibus ile geçersiniz Polonya ya. İki kere gittim, ikisinde de pasaportumda herhangi bir Polonya damgası yok.
0
jaaaccckkk
(16.11.19)
(1)

2+ Yıldır yazılımcıyım ama alanımı konumlandıramıyorum

biseysorcaktim
merhaba,2+ yıldır fullstack çalışıyorum. (sektöre başka bir alandan girdim. eğitimim yazılımla ilgili değildi) orta seviye c#, aspnet mvc, sql gibi şeyleri orta seviye kullanabiliyorum. frontend'im daha iyi. html, css ve js üçlüsünde backend'deki yeteneklerime göre daha iyiyim. işim gereği daha çok
merhaba,

2+ yıldır fullstack çalışıyorum. (sektöre başka bir alandan girdim. eğitimim yazılımla ilgili değildi) orta seviye c#, aspnet mvc, sql gibi şeyleri orta seviye kullanabiliyorum. frontend'im daha iyi. html, css ve js üçlüsünde backend'deki yeteneklerime göre daha iyiyim.

işim gereği daha çok frontend işleri yapıyorum ama çok sevmiyorum. backend yapmak istiyorum ama ona da iş dışında zaman ayıramıyorum.

yoğunlaşacağım alanı seçmek konusunda kafam karışık. javascript'e mi yoğunlaşmalı, react gibi framework'leri mi öğrenmeli, nodejs mi çalışmalı -ki türkiyede çok popüler değil sanki-

ya da onlardan ziyade dotnet core ve core mvc üzerine mi çalışmalıyım

bu konuda bir müfredata, bir programa ihtiyacım var. ancak ondan ziyade kendi kafamda bir yol haritası oluşturmam gerek.

sektörde tecrübesi 5+ üzeri olanların kafa karışıklığım üzerine tavsiyeleri varsa duymak isterim.
0
biseysorcaktim
(15.11.19)
Türkiye'de popüler olup olmaması çok sorun olmasın hocam. Remote çalışma, eğer isterseniz, baya yaygın bir opsiyon. Bence hoşunuza giden neyse oradan devam edin. Çok ilginç bir teknoloji kullanmıyorsanız bir şekilde iş bulursunuz. Bana Ankara içinde CL işi teklifi gelmişti mesela.

Bir de tabi ne tarz bir şirkette çalışmak istediğiniz de önemli. Startup'larda çalışmak istiyorsanız JS öğrenin ama full-stack devam edin. Kurumsal şirket arıyorsanız C# / Java ilerletin.
0
plutongezegendegilmi
(15.11.19)
(2)

Çamlıca Tepesi (Kulesi)

flo
Arkadaşlar, Çamlıca kulesi tamamlandı mı? İnternette net bir bilgi bulamadım. Tamamlanmadığını varsayarsak yine de gitmemizi önerir misiniz Çamlıca Tepesine?
Arkadaşlar, Çamlıca kulesi tamamlandı mı? İnternette net bir bilgi bulamadım.
Tamamlanmadığını varsayarsak yine de gitmemizi önerir misiniz Çamlıca Tepesine?
0
flo
(15.11.19)
Çamlıca tepesine tabii ki git
Otur ye - iç
Manzaraya bak
Kuleyi boşver, açılmadı daha
0
otopsicocugu
(15.11.19)
kule genel görüntü itibarı ile tamamlanmaya yakın. cephesinin %80 i bitti. ancak faaliyete başlamadı. şantiye devam ediyor.
0
tukenmez adam
(15.11.19)
(1)

Joker- Spoiler yok

malwethiel
Film kasımın son haftasında da gösterimde olmaya devam eder mi sizce? Hala gidemedim en erken diğer hafta gidebilirim. Eğer kalkar derseniz haftasonu gitmeye çalışacağım.
Film kasımın son haftasında da gösterimde olmaya devam eder mi sizce? Hala gidemedim en erken diğer hafta gidebilirim. Eğer kalkar derseniz haftasonu gitmeye çalışacağım.
0
malwethiel
(15.11.19)
Filmler yuzde 99 çok özel bir şey olmazsa cumadan cumaya çıkıyor.
Bugun vizyondaysa muhtemelen haftaya cumaya kadar vizyonda kalır
0
liberal
(15.11.19)
(5)

Likya Yolu Turları

put it in your appropriate place
Geçenlerde Ekşi Şeyler'de Likya Yolu'na dair bir yazıya denk geldim. Biraz ilgimi çekti. Yapmaya niyetim var ama tek başına yapabilmem zor. Turları biraz araştırdım ama net bir bilgi bulamadım maalesef. Konu hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?
Geçenlerde Ekşi Şeyler'de Likya Yolu'na dair bir yazıya denk geldim. Biraz ilgimi çekti. Yapmaya niyetim var ama tek başına yapabilmem zor. Turları biraz araştırdım ama net bir bilgi bulamadım maalesef. Konu hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?
0
put it in your appropriate place
(15.11.19)
Tek başına yapabilmen hiç zor değil, bahtsiz bedevi değilsen ve tek başına sıkılan biri değilsen ultimate Likya yolu deneyimi tek başına yapılır. Ama nolur nolmaz temponuzun ve muhabbeti izin iyi kötü uyustugu bir arkadasinla 2 kişi yapmak en idealidir tabii. Tur grubuyla yapmanı ise hiç tavsiye etmem, seni bir yerden bir yere ulaştırma sorumluluğundan kurtulmak için ve zaten kendileri de hayvan gibi hızlı yürüdükleri için yaldır yaldır yürütüyorlar, noluyor spora mi geldik diyorsun çünkü rehberlerin peşinde nefes nefese yolun keyfine varamadan koşuyorsun. Gectigin yerlerden hiçbir şey anlamadan sadece yoruldugunla kalıyorsun. Gruptan kopmama stresi vs tatsız. Gerek yok gerek yok. İstediğin yerde durmak, nefeslenmek, yüzmek, yemek yemek, kamp yapmak, gezmek olmayınca parkurun hiçbir anlamı yok. 2 kere farklı yerlerini yürüdüm birinde bir süreliğine 2 kişiydik onun haricinde tektim. Facebook'ta Likya yolu grubu var üye olup oradan beraber yürüyecek birielrini bulabilirsin. Tabanı kalın, bileği kapali ve aşırı kışlık olmayan nefes alan bir bot edinmek şart. Taşlar iyi öğütür botları çünkü.
0
glide
(15.11.19)
likya yolu icin nisan mayisi beklemenizi oneririm. sogudu cunku artik hava.
turla likya yolu yurumek benim hic aklima yatmiyor. boyle bir deneyimi yasamak isteme nedeniniz nedir? onu dusununce turla yurumek hala mantikli geliyor mu? cogunlukla kendi basiniza olacaginiz rotalar olacak. tek basina daha cok tadi cikarilir. veya bu yola uygun bir arkadasla. siz sessizlik istediginizde tur grubu virk virk konusup, adim basi stori atip, sigara molasi verip caninizi sikabilir. bir de onlar arabayla sizi rotanin basina birakip aksam baska bir noktadan sizi alip otele goturuyor. ne anladim oyle likya yolundan? kamp olacak, sirtinizda cantaniz olacak, obur turlu ormanda turistik yuruyus oluyor.
0
jimicik
(15.11.19)
likya yolu turları günübirlik, 20-30 kişilik grubun ortalamasına uyan, likya yolunu tam olarak deneyimleyemeyeceğiniz dandik turlardan ibarettir. İlk etaplarını tek başınıza çok rahat bitirebilirsiniz. Ayrıca facebook grubunda (Likya Yolu - Lycian Way) kendine yol arkadaşı da bulabilirsin.
0
beyteper canavari
(15.11.19)
Ayrıca kondisyonum var derseniz uzunetap'ın düzenlediği bir maraton var (senede bi bu sene geçti tabii) likya uzun etap diye bakarsanız bulursunuz. Ben katılıp bayılmıştım herkese öneririm.
0
kullanıcıadımbuolsun
(15.11.19)
likya yoluna gitmedim ama o taraflarda yaşayan biri olarak tek başınıza olmanızı tavsiye etmem. daha doğrusu uyarım şu, su problemi olduğu için köylüler kuyu açıp, sonra öylece bırakıyorlar. bir de suriyeliler o taraflardaki köylere yerleştirildi. dikkatli olun.
0
durgunfoton
(15.11.19)
(1)

Selimiye Kışlası

birbilsem
Merhaba arkadaşlar,Küçükçekmece'den en rahat, hızlı toplu taşıma ile nasıl gidilir.Marmaray ile Eminönü Vapur ile Haydarpaşa yapıp geçmek mi yoksa marmaray ile anadolu yakasındaki ilk duraktan inip gidiliyormu,Başka alternatif güzergah tavsiyesi olan, teşekkürler
Merhaba arkadaşlar,
Küçükçekmece'den en rahat, hızlı toplu taşıma ile nasıl gidilir.
Marmaray ile Eminönü Vapur ile Haydarpaşa yapıp geçmek mi yoksa marmaray ile anadolu yakasındaki ilk duraktan inip gidiliyormu,
Başka alternatif güzergah tavsiyesi olan, teşekkürler
0
birbilsem
(15.11.19)
marmaraya binip üsküdar durağında inin. marmarayın hemen önünden 12a'ya binin, selimiye durağında inin.
0
tabirimekruh
(15.11.19)
(1)

Kredi karti ve e-haciz

000000
Kredi kartina hesaptan istedigimiz miktarda odeme yapilabiliyor.Borctan bagimsiz olarak.Bu sekilde e hacizden yirtilir mi?
Kredi kartina hesaptan istedigimiz miktarda odeme yapilabiliyor.
Borctan bagimsiz olarak.
Bu sekilde e hacizden yirtilir mi?
0
000000
(15.11.19)
kredi kartına e-haciz gelmiyor, gelseydi bana gelirdi bütün hesaplarımda e-haciz var ama kredi kartımı kullanabiliyorum
0
brussss
(15.11.19)
(1)

Fırın termostat değişimi

mirafiori
İkea fırın var evde, termostatı bozuk, açınca en yükseğe kadar ısınıyor sonra kapanıyor. Ev sahibini darlıyorum 2 aydır; yarın, haftaya, müsait değilim diyip duruyor. Kendim değiştireyim dedim baktım kolaymış da parça pahalı (40£ diyor bi sitede). Amazonda universal termostat var 7€, olur mu ki bu t
İkea fırın var evde, termostatı bozuk, açınca en yükseğe kadar ısınıyor sonra kapanıyor. Ev sahibini darlıyorum 2 aydır; yarın, haftaya, müsait değilim diyip duruyor. Kendim değiştireyim dedim baktım kolaymış da parça pahalı (40£ diyor bi sitede). Amazonda universal termostat var 7€, olur mu ki bu takılır mı? Parça olarak benziyor fotoğraf da. Benim fırın ikea whirlpool bu arada. Tam modeli bilmiyorum
0
mirafiori
(15.11.19)
Tipi boyutu olursa, yerine giriyorsa olur. Zaten basit bir mantığı var, ve hiç biri üzerinde yazan derecelerde tam açıp kapatma yapamaz.
0
John Bloor
(15.11.19)
(1)

Los Angeles'ta karavanda yaşamış olan var mı?

nodrap
aşağıdaki haberde diyor ki 16.000 insan arabada yaşıyor.https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-homeless-safe-parking-los-angeles-20190610-story.htmlbir karavan alıp kamp alanlarında yaşamak istersek mantıklı olur mu? park alanları hakkında bilgisi olan var mı?tişikkirlir
aşağıdaki haberde diyor ki 16.000 insan arabada yaşıyor.

www.latimes.com

bir karavan alıp kamp alanlarında yaşamak istersek mantıklı olur mu? park alanları hakkında bilgisi olan var mı?

tişikkirlir
0
nodrap
(15.11.19)
trailer park diye bir olay var. onlara bak
0
cay koy geliyorum
(15.11.19)
(4)

Ticaretten anlamamak

plutongezegendegilmi
Yazılımcıyım, elimden de baya bir iş geliyor, şu an bi iş kursam teknik kısmını çok güzel yürütürüm.Gelgelelim ticari zeka sıfır. Daha önce bi ürün yaptım böyle, teknik olarak da baya gurur duyduğum bi işti ama doğru düzgün satamadım. Meğerse kimsenin öyle bir ürüne ihtiyacı yokmuş.İş, güç, ortam ge
Yazılımcıyım, elimden de baya bir iş geliyor, şu an bi iş kursam teknik kısmını çok güzel yürütürüm.

Gelgelelim ticari zeka sıfır. Daha önce bi ürün yaptım böyle, teknik olarak da baya gurur duyduğum bi işti ama doğru düzgün satamadım. Meğerse kimsenin öyle bir ürüne ihtiyacı yokmuş.

İş, güç, ortam gereği bu işlerden anlayan bir tanıdığım da yok.

Nasıl öğreneyim bu işleri? Sıkıldım başkası için çalışmaktan.
0
plutongezegendegilmi
(15.11.19)
İngilizce biliyor musunuz? Biliyorsanız business school'larda okutulan kitaplardan başlayabilirsiniz. Coursera udemy gibi sitelerden ve hatta youtube dan video izleyerek bu konulara hakim olabilirsiniz.

Türkçe de pek fazla olmamakla birlikte oldukça fazla kaynak bulunabilir aynı şekilde.

Anahtar kelimeler: Business Management, Entrepreneurship, Cost Management, Risk Management, Stragegic Management, Marketing.

Asıl noktayı kavradıktan sonra kendinizi ihtiyaçlarınıza göre geliştirirsiniz.

En azından market research, business model vs. nedir öğrenmeden ürün yapmak boşa bir uğraş. Sizin aklınıza gelen fikir mutlaka birilerinin aklına gelmiştir. Sizin yazdığınız kodun çok daha iyisi belki de liseli bir Hintli tarafından yazılmıştır.

Önemli olan bir "değer" yaratmak ve bunu tüketiciye ulaştırmak.

Satamadığınız şeyi de merak ettim. DM'ler misiniz? :)
0
influx
(15.11.19)
Mobilim ekleyemedim, ayrıca başarısızlıklardan ders çıkarmak da yol gösterici olur.

www.failory.com

Örneğin buradan girişimler neden başarısız olmuş diye okuyup o mayınlara basmamaya çalışmak da faydalı olur.
0
influx
(15.11.19)
@influx İngilizce biliyorum evet. Teşekkür ederim. DM atıyorum.
0
🌸plutongezegendegilmi
(15.11.19)
Aramanız gereken temel konu başlıkları şunlar (aşağıdakilerden bazıları iç içe geçmiş vaziyette)

İş Planı Hazırlama
Fizilibilite Raporu
Temel Girişimcilik
Pazar Araştırması
İşletme Bilimine Giriş
0
rosencruz
(15.11.19)
(1)

Insanların paylaşılmış storylerini yüksek çözünürlüklü olarak nasıl ???

watasiwakendi
Insanların paylaşılmış storylerini yüksek çözünürlüklü olarak nasıl kaydedebilirim?
Insanların paylaşılmış storylerini yüksek çözünürlüklü olarak nasıl kaydedebilirim?
0
watasiwakendi
(15.11.19)
ekran kaydı yaparak
0
Improbable
(15.11.19)
(2)

Kütahya'da askere gidecek veya gitmiş olan?

Ranchoddas
Kütahya'da askere gidecek veya gitmiş olan var mı arkadaşlar bir whatsapp grubu etc. konu hakkında pek bilgim yok ama 30 kasım'da bedelli askere gideceğim.
Kütahya'da askere gidecek veya gitmiş olan var mı arkadaşlar bir whatsapp grubu etc. konu hakkında pek bilgim yok ama 30 kasım'da bedelli askere gideceğim.
0
Ranchoddas
(15.11.19)
Bedelli yapıyormuşsun zaten salla gitsin
0
all girls dream
(15.11.19)
Watsapp grubu kurmalik bir durum yok, gozunuzde buyutmeyin olayi. Gidip teslim oluyorsunuz gerisi halloluyor zaten.
0
stavro
(15.11.19)
(3)

İşyeri Takipli Alarm

o kadar da degil aga
Ne önerirsiniz Pronet düşünmüyorum.
Ne önerirsiniz Pronet düşünmüyorum.
0
o kadar da degil aga
(15.11.19)
bizim binada Tepe var. ben ilgilenmiyorum, ama memnunlar galiba.
0
babilbaligi
(15.11.19)
mgs
paradox
ikisini de evde kulandim. ikisinde de takipli alarm sistemi var.
0
65 derece
(15.11.19)
hevesinizi kırmak istemiyorum ama takipli makipli boşa para vermeyin. new york mu burası allahaşkına.

takipli dediğin ne yapıyor? alarm çalarken merkeze bildirim atıyor, onlar da polisi arıyor. rıza baba'nın ekibine denk gelmezseniz polis de soygun bitmeden gelip hırsızı mı yakalayacak? hırsız almış götürmüş, polis peşine mi düşecek? para tuzağı hepsi. giden gittikten sonra üzerine bir bardak su için.

banka şubesi veya milyoların döndüğü bir işyeri falan değilseniz sıradan işyerinize sadece cayır cayır ötüp hırsızı altına zıçırtacak siren taktırın, başka da bir şeye gerek yok. siren öterken hırsız "amaan öterse ötsün ben işime bakarım" demez, çalacağını çalamadan topuklar.

pencereye takılan ve açınca cak cak öten 5 liralık alarmla hırsız ikinci kat balkonundan aşağı atlayıp götüne baka baka kaçmış, hiçbir şey alamadan, içeri bile giremeden.

öte yandan polise ayna gibi kamera görüntüsü verdiğimiz hırsızlardan ve çaldıkları 3000 liradan 5 yıldır ses yok.
0
kibritsuyu
(15.11.19)
(1)

Maillerin Junk'a Düşmesi

Suehtemorp
Selamlar, yandex kurumsal mailini kullanıyorum. Bazı müşterilerimden maillerimin spam olarak gözüktüğünü duyuyorum. Bunun bir çaresi var mıdır?
Selamlar, yandex kurumsal mailini kullanıyorum. Bazı müşterilerimden maillerimin spam olarak gözüktüğünü duyuyorum. Bunun bir çaresi var mıdır?
0
Suehtemorp
(15.11.19)
domain imzası (bu muydu ya) olayını araştırın. düşmemesi lazım spame benimkiler düşmüyor.
0
ozdek
(15.11.19)
(5)

Hepsiburada Quiksilver Çakma mı?

prizmatik
hepsiburada'nın kendisinden aldım.Üretici firma adı yazmıyor. sadece kutuda ve şişede Quiksilver yazısı var.https://www.hepsiburada.com/quiksilver-everyday-termos-w-bttl-p-HBV00000NTQ1T?magaza=Hepsiburadahttps://ibb.co/94gYdcLhttps://ibb.co/QbkkJ6Shttps://ibb.co/s2JvPmf
hepsiburada'nın kendisinden aldım.
Üretici firma adı yazmıyor. sadece kutuda ve şişede Quiksilver yazısı var.

www.hepsiburada.com

ibb.co

ibb.co

ibb.co
0
prizmatik
(15.11.19)
Orijinal.
0
ananiyimioguz
(15.11.19)
nerden belli ?
0
🌸prizmatik
(15.11.19)
Hepsiburada direkt markayla anlasmis, Quicksilver markası altında kendi deposunda tutuyor ürünü ve kendisi satiyor. Orijinal olmayan ürünü satmıyor bu sekilde, aliexpress mi burasi :)
0
ananiyimioguz
(15.11.19)
bu ürün hiç quiksilver ürünü gibi durmuyor.
içinden kullanımla ilgili kağıt da çıkmadı.
dediğin gibi isim hakkını almış olabilirler.
0
🌸prizmatik
(15.11.19)
Distribütör Olgarlar Grup imiş.

Onun outdoor urunler sattigi sitesi de burasi www.spx.com.tr

Yirt disindan getirip kendileri paketliyordur. Araya distribütör girince bu tarz etiketler veya etiketsizlikeler çıkabiliyor. Ama hepsiburada, ürünün orjinalligini dogrulamadan o markanın adi altinda satmaz merak etmeyin.
0
ananiyimioguz
(15.11.19)
(2)

E-haciz dalgasi

dedim dedim de kime dedim
Var mi boyle vlbirsey cidden? Varsa parayi cekeyim bankadan.
Var mi boyle vlbirsey cidden? Varsa parayi cekeyim bankadan.
0
dedim dedim de kime dedim
(15.11.19)
var evet. üç tane arkadaşıma gelmiş. ben çektim her şeyi. 2016'dan bana da gss borcu çıkarmışlar, haberim yok :) bu olaylardan sonra gidip öğrendim
0
bidakikanizialicam
(15.11.19)
Evet var. E haciz banka hesaplarina ve PTT çeki hesaplarına geliyor. Geldiği anda hesapta kaç TL varsa bloke oluyor..para hesapta görünmeye devam ediyor ama kullanamiyorsunuz. Ertesi günden itibaren hesaba giren çıkan paraya bişey olmuyor eskisi gibi kullanıyorsunuz. Sadece bankalara yazı geldiği gün hesapta kaç TL varsa onlar bloke oluyor. İcra daireleri canı istediginde tekrar yazı yollayabiliyor. Yani yılda yilin 3 günü 3 kere yazı yollayabilir ve sadece o 3 gün hesapta kaç lira varsa o miktar bloke oluyor. Bazı icra daireleri enparayi dilekçeleri eklemeyi unutuyor enparaya bloke gelmeyebiliyor.
0
deer hunter
(15.11.19)
(3)

Burda "care" ne anlama geliyor? Capsli

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
https://i.resimyukle.xyz/AQC6MT.jpegveya Birebir değil de anlatmak istediği şekildeki çevirisi nedir bunun?
i.resimyukle.xyz

veya

Birebir değil de anlatmak istediği şekildeki çevirisi nedir bunun?
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
(15.11.19)
"I don't care" diyo işte.

aslında orada fuck kullanılacakmış ama sansüre uğramış gibi görünüyor. "zero fucks to give" şeklinde bir meme var. ona daha çok uyuyor.
0
sinek kral
(15.11.19)
aldırış etme, umursama anlamında kullanılmış.

aynı kelime oyununu vererek çevirmek zor. çünkü onlarda "give a care", "give a fuck" gibi phrasal verb'ler sayesinde care nesne olarak kullanılabiliyor. bizde böyle bir kullanım yok. illa yerelleştirecek olursak, "seni ne kadar umursadığımı bu bardaktan anlayabilirsin / hassiktir, bomboşmuş" gibi çevirebiliriz.
0
sir gawain
(15.11.19)
Umursama anlamında.

"Bakın ne kadar umursadığımı fincana koydum. Aaa, boşmuş amk"

Özetle "hiçbir şeyi sallamıyorum, çok asiyim ve espritüelim" demek istemiş :)
0
crown
(15.11.19)
(1)

Masaüstünde Sürekli Gözüken Notlar Windows

sakince
Ben istiyorum ki o yapışkan notlar tarayıcıda işimi hallederken bile gözümün önünde olsun. Veya böyle bi program var mı yani ben chrome'da gezerken pasifize olup alta düşsün istemiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi? yani ezber yaparken gözüm bi yanda orda olsun gibi.
Ben istiyorum ki o yapışkan notlar tarayıcıda işimi hallederken bile gözümün önünde olsun. Veya böyle bi program var mı yani ben chrome'da gezerken pasifize olup alta düşsün istemiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi? yani ezber yaparken gözüm bi yanda orda olsun gibi.
0
sakince
(15.11.19)
Görev çubuğunda simgesine sağ tıklarsanız orada her zaman üstte diye bir seçenek olmalı.
0
allah yazdiysa bozsun
(15.11.19)
(6)

geçenlerde kadının biri krem sürdü eline mis gibi koku yayıldı etrafa?

for day to break
soramadım ismini, böyle kremler var mı bildiğiniz. böyle sürünce mis gibi kokalım.
soramadım ismini, böyle kremler var mı bildiğiniz. böyle sürünce mis gibi kokalım.
0
for day to break
(15.11.19)
mis diye bir koku çeşidi yok galiba... Neyin kokusu hoşuna giderse onu alman lazım o yüzden başkasının önerisiyle koku almak saçma oluyor. zaten el kremlerinin çoğunu açıp koklamak yasak değil, o yüzden git kokla beğendiğini al.
0
nonell
(15.11.19)
acıbadem
zeytinyağlı
gül özlü
çay ağacı
argan yağlı
kakao - vanilya
avakado
lotus
yasemin
kiraz çiçeği
portakal çiçeği


seç beğen al
0
catch
(15.11.19)
www.loccitane.com.tr
Hem kalıcı hem de mis gibi gül kokar. Bu markanın kremlerini deneyebilirsiniz. Tek eksisi tuzlu olması :/
0
cilekli pasta
(15.11.19)
Ben de L'occitane diyecektim. Pahalı evet ama ben bunları parfüm niyetine (ya da parfümü daha kalıcı hale getirmek için diyelim) kullanıyorum.
0
SiyamkedisiZorro
(15.11.19)
rituals
ben hint gulu ve kiraz cicegi kullanmistim. kiraz ciceginden de devam ediyorum.
body cream aliyorum ve minik, canta kabima dolduruyorum. ellerim cok kuru oldugu icin body cream daha guzel geliyor.
0
65 derece
(15.11.19)
benim etrafa koku yaymada favori kremim bebak. ama en küçük boyu 15-20 ml filan sanırım, büyüklerinde o kokuyu yakalayamadım. çiçek meyve gibi değil temiz kokuyor böyle ferahlık gibi filan, tam nasıl anlatılır bilemedim ama her sürenin oldukça hoşuna gidiyor.
0
ruz
(15.11.19)
(4)

Pc backup sorunu

preparasyon
Kısacası yarıda kalan backup sonucu pc açtığımda şu halde.Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.
Kısacası yarıda kalan backup sonucu pc açtığımda şu halde.

Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.
0
preparasyon
(15.11.19)
hocam
öncelikle yedekleme işlemlerinde dosyaları kendiniz kopyalayarak atarsanız daha pratik olur gereksiz dosya vs. yedeklenmez

ikincisi
repair edeceksiniz f6 - start up settings
ve oradan repair diye
0
kingcyrax
(15.11.19)
Teşekkürler hocam denedim fakat olmadı
0
🌸preparasyon
(17.11.19)
hocam
1- cok onemli bilgi var mı icinde
yoksa formatı basalım
hazır format atacakken ssd al istersen bir daha boyle bir şey yasama

2-ssd alamam dersen
tekrar windows kur
fakat dosyaları silmeden secenegi var
o sekilde kurarak erisebilirsin
0
kingcyrax
(18.11.19)
önemli bilgiler varsa ubuntu ile açıp içindeki verileri yedekle, sonra da format at. ama bence bir usb'ye kullandığın windows sürümünü yazdırıp usb'den başlat bilgisayarı ve onarmayı dene. onarırsa onarır yoksa dediğimi yaparsın. ayrıca ssd konusuna ben de katılıyorum. çok ciddi fark yaratır aklında bulunsun. zaten 210-220 liraya 240 gb ssdler var artık.

bu dediklerimi nasıl yapacağını internette rahatlıkla bulabilirsin o yüzden açıklamadım. eğer takıldığın bir nokta olursa özel mesaj atabilirsin.
0
jeanvaljean21
(18.11.19)
(3)

Yurtdışı siparişlerdeki gümrük vergisi?

bobinhoo
Bunu nasıl ödüyoruz? Diyelim ki aliexpress'ten verdim siparişi gümrük vergisi çıktı, nasıl haberim oluyor bundan ve ödemeyi kime yapıyorum?
Bunu nasıl ödüyoruz? Diyelim ki aliexpress'ten verdim siparişi gümrük vergisi çıktı, nasıl haberim oluyor bundan ve ödemeyi kime yapıyorum?
0
bobinhoo
(15.11.19)
Sıkıntılı ve gümrüğe takılan bir ürün değilse postacı kapıda tahsil ediyor.
0
John Bloor
(15.11.19)
Postacı önce para sonra teslimat diyor
Parayı aaçma bir algoritma ile hesaplıyorlar

15 liralık ürüne 10 lira
Aynı kategoride 10 liralık ürüne 15 lira ödedim geeçnlerde
0
otopsicocugu
(15.11.19)
minimum 14-15 lira çıktı bana hep
takipli takipsiz iki siparişimde oldu takipliyi evde bulamadı postaneden para ödeyip aldım.
takipsiz evde buldu kapıda ödedim.
şimdi bir takipsiz kargom daha var ama para alacağı için kutuya bırakamıyor tahminim postanede bekliyor yönünde.
0
basond
(15.11.19)
(1)

Özbekistan'da yaşayan bilen eden var mı?

bidakikanizialicam
Bir iş imkanı çıktı, orada açılan görece küçük/orta bir fabrikanın yöneticiliği tarzı. İş sahibi tek istediğim güvenilir bir insan, gözümün arkada kalmamasını istiyorum şeklinde yaklaşıyor. Maaş dolar üzerinden olacak ama miktarı daha konuşmadık. Sizce ne istemeleyim, en az kaç paraya yaşanır orada.
Bir iş imkanı çıktı, orada açılan görece küçük/orta bir fabrikanın yöneticiliği tarzı. İş sahibi tek istediğim güvenilir bir insan, gözümün arkada kalmamasını istiyorum şeklinde yaklaşıyor. Maaş dolar üzerinden olacak ama miktarı daha konuşmadık. Sizce ne istemeleyim, en az kaç paraya yaşanır orada. Birikim yapmak tek amacım, birikim yapılabilecek bir yer mi? Bilenler tecrübelerini paylaşabilir mi?
0
bidakikanizialicam
(15.11.19)
Kuzenim şu an orada. Ona sordum fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

Burda şirkette çalışmak değilde girişimci olursan para kazanabilirsin. Örnek inşaat sektörü bizim on sene önceki gibi hızlı gelişen bir yapıda. Para birimi som 100 dolar 973 bin som. Merkezi yerde eşyalı 2+1 daireler 300 dolardan başlıyor aylık en az 300 dolarda yer rahat. Yeme içme Türkiye’ye yakın fiyatları. Taşkent ve semerkantta ise yaşanır başka işleri kırsal ve bizim köyler gibi. Evet ama en önemlisi sosyal hakları burda gelişmemiş. En azından 10 bin desin.
0
bagcivan
(16.11.19)
(3)

hukukçulara bir soru - tek kişilik hücre talep etme

golf
diyelim hapse düştük, nasıl bir ifade/dilekçe verirsek bizi tek kişilik koğuşa koyarlar? hapishanede rahat durmazsan mı koyuyorlar? işlenen suça göre mi koyuyorlar? kim karar veriyor? hapishanelerde yoğunluk varsa hapishane müdürü yer yok deyip çok kişilik koğuşa koyabilir mi? ne dersek ne yaparsak
diyelim hapse düştük, nasıl bir ifade/dilekçe verirsek bizi tek kişilik koğuşa koyarlar? hapishanede rahat durmazsan mı koyuyorlar? işlenen suça göre mi koyuyorlar? kim karar veriyor? hapishanelerde yoğunluk varsa hapishane müdürü yer yok deyip çok kişilik koğuşa koyabilir mi? ne dersek ne yaparsak tek kişi kalabiliriz?

işlediğim işleyeceğim herhangi bir suç yok, sadece sırrı süreyya önder roman yazmak istiyorum demiş kabul etmişler diye haber gördüm. o ünlü biri milletvekili falan diye mi kabul etmişlerdir?
aranızda hakim savcı avukat varsa özelden de mesaj atabilir.

hücre cezası ayrı bi şey mi? mesela kağıt kalem kitap spor yapmalık dambıl niyetine su sişesi falan da mı vermiyorlar? kantinden çikolata falan alabiliyor muyuz?

bi de mesela 1 yıl falan tek kişi kalınca insanlar dayanamıyormuş bizi çok kişilik koğuşa alın diyorlarmış. allah düşürmesin ama bence kalabalık bir odada yatmaktansa tek kişi yatmak daha güzel olmalı.

ne düşünüyorsunuz?
0
golf
(15.11.19)
Hocam f tipi tek kişilik cezaevinde kafayı yersin çok net.
0
kljgslsdkjsd
(15.11.19)
koğuşta şişlenmek / kavga etmektense tek kişilik hücrede kalmak çok çok daha güzel ve güvenli geliyor bana
tabii tek kişilik hücre = otel odası demiyorum ama
bi masan, bi yatağın varsa daha ne ister ki insan
neden kafa yeniyor ben anlamıyorum
0
Corc
(15.11.19)
Yüksek güvenlikli bir cezaevine bol bol hükümlü/tutuklu sevki yapmış biri olarak söyülüyorum. tek kişilik, koğuş vs fark etmez sırf havasındaki koku bile insanı delirtmeye yeterli en manyak en psikopat adam bile en fazla 1 yılın sonunda mum gibi oluyor neden diye düşünüyormusunuz hiç. dayak yok derler dayağın kralı olur heleki ilk misafir karşılama diye bir uygulama varsa sebepsiz yere sağlam bir dayak atarlak ilk girişte tabi bu dediğim her suç için değil borçtan yada basit suçlardan dolayı olanlara değil ama uzun yatarı olan ve psikopatım lan ben tavrında olanlara yapılır bu her cezaevinde varmıdır bilemem ama var ona şüphe yok.
tek kişilik hücre talep edemezsin terör cinsel suçlar, tekerür hükümleri uygulanan hükümlüler yada tutuklular genelde oraya yerleştırirler ki sorun çıkarmasın zaten cezaevleri ağzına kadar dolu o yüzden af çıkartmak için yırtınıyorlar. sırının durumuda farklı değil terörden girmiş hakkıdır yatsın
0
denklemci
(15.11.19)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.