[]

Bisikletle ilgili sorular (aksesuar for beginners)

Gençken bisikletim vardı. Sonra çoook uzun yıllar bisiklet almadım, taa ki bu haftaya kadar.

Deneyimli arkadaşların beni aydınlatmasını rica ederim.

1- Minibüs caddesine yakın oturuyorum. Bisikletle devamlı caddebostan, bostancı sahile vs. inmek istiyorum. Bunun dışında da yazlıkta kullanırım kapalı site. Bu destinasyon düşünüldüğünde kask, motosikletteki kadar önemli midir? Bugün decathlonda baktım, çok kolpa geldi ürünler.

2- Şu an mevsimin sapıtması itibariyle, parmakları açık yazlık eldiven mi, kapalı kışlık eldiven mi tercih edilmeli?

3- Bisiklet kullanırken eşyalarınız için minik bir spor çanta mı kullanıyorsunuz şunun gibi, yoksa başka alternatif bişey mi? (telefon, cüzdan vs. gibi şeyler için)
www.decathlon.com.tr

4- decathlondaki sele kılıfları gerçekten rahatlık sağlar mı?

5- şu ürünü de mutlaka almalısın, yanında bulundurmalısın dediğiniz şeyler nelerdir? teşekkürler.

 
1) Kasksız kullanma. O kasklar yere kafanı vurma diye var. Evet ilk seferde de kırılabilir ama amacı çarpışmada zarar görmesini engellemek. Hız+İvmelenme, Çarpma açısı ve düşülen zemin düşünülürse kesin al. alma demeyeni dinleme. Kafana saksı düşse boş düşmesinden iyidir. Özetle Kasksız motor bisiklet vs sürmüyoruz.

2) Ben daha bugun Kadına şiddete hayır kapsamında orada sürdüm. Açık parmak benim. Telefona da dokunabilmek için. İstiyorsanız ikisinide alın. Taşırsınız. Hangisi işinize gelirse. Ama kapalı olanların ucun dokunmatiklere uygun olanları var onlardan alın.

3) Evet bugun onunla çıktım. Ek olarak kadro altı ve sele altı çantası işe telefon çantaları var. Araştırın. Alyansız çıkmayın. Decathlonda var hepsi ama bakın sonra araştırın hangisi hoşunuza giderse.

4) buna poponuzla karar verebilirsiniz. oradaki bisiklette deneyin. olmazsa n11 den koltuk alırsınız 50 tl'ye.

5) bende olanlar:

bisiklet ışıklandırması 4 led + 2 yol
bisiklet arka ışık kırmızı
bisiklet çakar ön kırmızı mavi
zil
telefon gidon çantası
kadro altı çantası
suluk
pompa
sırt çantası
çamurluk
shimano çift taraf arka zincir koruma
shimano arka taraf demir koruma
jant üzeri led plastik kaplamalar (gece için)
hız göstergesi
lastik patlamasına karşın
- şamyel
- lastik tamir ve protokol seti
kask
buff 3 adet
alyan btwin
bisiklet kilidi
yumuşak gidon tutma aparatları
açık eldivenler
matara
kırmızı fren pabuçları (v fren için bu)
  • baldan kaymak  (30.11.19 18:33:25) 
Bisiklet isigi/fari kesinlikle unutmayin.


  • kuehles blondes  (30.11.19 18:35:26) 
Kaskın ilk seferi olmaz, tek seferi olur. Darbe aldıysa çöpe gider. O yüzden kasklar ucuz malzemeden yapılır.

Onun dışında sahilde gezmek için kask gerekmez ki maks 15km/s hızla gideveksiniz, normal koşarken düşmek ile aynı şey. Ama çocukları korumak lazım o ayrı.
Ben şahsen arazide kesinlikle kask kullanıyorum, maltepe modada değil.
  • masseter  (30.11.19 18:55:50 ~ 18:58:12) 
ben de sürekli sahilde sürüyorum, bunun yanında sık sık da iş için karşıya geçiyorum. sabahları bostancı karaköy motoru kullanılabilir.
benim için en önemli kısım tekerleğin patlaması olduğu için schwalbe'nin patlamaya dirençli dış lastiklerinden kullanıyorum, kafam rahat o konuda.
ön ve arka far akşam için gerekli. bir de kilit ile zil.
onun dışında sahilde sürerken kask kullanmıyorum. pompa, alyan falan da taşımaya gerek yoktur, eğer evden kontrollü çıktıysanız. ufak bi çantaya su, atıştırmalık falan koyun, molada hüpletirsiniz.
kıyafet de allah ne verdiyse.
ha, işi biraz profesyonelliğe vuracaksanız iş biraz değişir.
  • bumbum  (30.11.19 19:21:16 ~ 19:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.