[]

son zamanlarda yakını ölen var mı?

Whatsapp, sms, arama kaydı, facebook, twitter, instagram, snapchat vs.'de bu kişi hala duruyor mu? ne hissediyorsunuz bakınca?

eskiden eşyalar ve fotoğraflar kalırdı sadece. benim bunları kullanan hiçbir yakınım ölmedi. nasıl bir şey, ne olacak, ne yapacağız hiç bilmiyorum. anlatmak ister misiniz?


 
Fiziksel olarak görüşüyor ve vakit geçiriyorsanız/geçirdiyseniz tek başına fiziki eksikliğiyle başa çıkabilmek daha önemli. Sanal ortamdaki herhangi bir şey onun yerini tutmayacağı gibi mümkünse fotoğraftan başka bir şey tutmayın erişebileceğiniz konumlarda.

Yakın zamanda dedem vefat etti. İlk şoktan sonra yaptığım tek şey rehberden silmek oldu. Zaten olur olmadık zamanlarda aklıma düşüyor, bir de telefonda her dakika görüp başka başka hislere kapılmak gibi bir lüksümüz yok.

Ayrıca hayat devam ediyor. Güzelce hatırlayın.
  • desdenova34  (01.12.19 01:17:04) 
Temmuz ayında babamı kaybettim, her pazar uyanır uyanmaz arar sesini duyardım,geçen haftaya kadar bu alışkanlık devam etti ve her seferinde boğaza oturan bir yumru ile yataktan kalktim. Hala silemiyorum numarasını...


  • delikedidilimiyedi  (01.12.19 05:23:15) 
Geçtiğimiz pazar günü babamı kaybettim. Kendisinin sosyal medya hesabı yok. Sadece evin içinde ona ait şeyleri görünce insan dalıp gidiyor.


  • iamx  (01.12.19 13:38:04) 
Üniversiteden bir hocamız vefat etmişti. Doğum gününde facebook uyarı vermişti. Açıp bakıyorsun, şaka gibi birşey hayat. Üzücü.


  • alicandan  (01.12.19 13:50:56) 
Annem öldü üç hafta önce. Facebook'unda güvenilir kişi olarak ben kayıtlıyım, şu anı hesaplarına dönüştürebilirim hesabını ama elim gitmiyor. Instagramını kapattık babamla, Twitter falan zaten kullanmıyordu. Whatsapp'ta konuşmamızı açınca ağlamaya başladığım için 1-2 kere denedim, öyle bıraktım sonra. Kullandığı telefon hattı da benim üzerime, bir ara hattı kapatmam lazım ama ona da elim gitmiyor. Tuhaf bir uyuşukluk halindeyim, düzelecek umarım.

Daha önce kaybettiğim uzak akrabalarım ve arkadaşlarım oldu, hatta sözlükten tanıştığım bir arkadaşım da bunlardan biri. Instagram'da duruyorlar, birkaç kişi Facebook'ta var, arada girip profillerine bakıyorum, hatırlayıp mutlu oluyorum.
  • kobuzchu kiz  (01.12.19 15:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.