[]

İşi değiştireyim mi?

İyi akşamlar.
Şimdi, mevcut işim A, bir tanıdığın yönlendirdiği ve görüşmeye gittiğim yer ise B olsun. Sancaktepe'de oturuyorum bu arada.

A: Lojistik operasyon elemanı. 09-18 çalışma saatleri. Maaş asgari + yol. Yemek ofisten. Maaş 2020'de 2500 TL olacak. Hafta sonu tatil. Ofis Yenibosna'da.
Maaş hep parçalı yatıyor. 1000 - 1000 şeklinde ve ikinci kısım yatana kadar yeni maaş dönemi geliyor. Patron iş konusunda çok dengesiz, sabırsız ve kendi hatasını başkasına yüklemeyi çok seven egoist bir kişilik.

B: Gümrük firması. Ihracatçı müşteri temsilcisi olacağım. Lojistik kısmına da destek vereceğim. İlk iki ay deneme süreci olacak. Çalışma saatleri sabah 8:30 akşam 18:00. Ama herkesten erkenden ofiste olmasını istiyor patron. Hafta sonu cumartesi yarım gün. İş olduğu müddetçe çıkış saati geç olabilir. Önerilen maaş 2500 + AGİ. İş yeri de Kadıköy'de. Daha "kurumsal" bir yer ve maaş konusunda sıkıntı yokmuş hiç. Normalde eleman almıyorlarmış ama tanıdğım kişi CV'mi ilettiği için görüşmeye çağırmışlar beni.



Ikisi de b.k gibi, değil mi? :( İşimi değiştireyim mi?

 
daha yakın işyeri, düzenli maaş > ctesi tatili en azından bi süreliğine. patronunuz da yaprak gibi adamdı diye hatırlıyorum.


  • pide  (30.11.19 20:53:04) 
@kezban whisperer: bakınıyorum ama geri dönüş yapan yok ne yazık ki.

@pide: evet, ondan daha fazlası hem de.
  • m e b  (30.11.19 20:59:41) 
bence b'ye geçiş yapın ve o arada farklı işler bakın.


  • tabirimekruh  (30.11.19 21:00:36) 
B derdim en azından biraz daha kurumsal. İs bakmaya da devam


  • monkey  (30.11.19 21:18:11) 
Bence a'da kal.
B'nin pek bi artisi yok. Yolu yakin sadece. onun disinda bi arti goremedim. ustune cts calismasi var.
Yeni gidilen yer hep bi risktir. Alistigin yerden gidiyorsun cunku. Burada risk alinmasinin bi anlami yok.

A'da devam et simdilik. is bakmaya da devam.
  • Flipsflops  (30.11.19 21:19:44) 
bu B için mevcut A bırakılmaz gibi...


  • pispinti  (30.11.19 21:51:40) 
B firması kurumsal olarak CV'ne birşey katıp iş bulmanı kolaylaştıracaksa seç. Ama ikisinden birinde uzun kalmalısın, çabuk iş değiştirir gibi olmamak için.

B dediğim gibiyse git 2 sene çalış, o sırada mutlaka ama mutlaka işinle ilgili yabancı dil geliştirme eğitim vs bak. Sonra daha düzgğn firmalara başvuru yaparsın.
  • kaset  (30.11.19 21:54:24) 
Hocam afedersiniz de herkesten özür diliyorum ikisi de yarrr..biiiip gibi işler. Bence önce B ye geç, şöyle bi havayı kokla, işler nasıl yürüyor, sonra kendi işini kur. Lojistik ihracat müşteri temsilciliği.. Bunları yapabiliyorsan japonyaya domates, rusyaya şeftali satıp trilyoner olmaman için bir sebep göremiyorum. Abi acından ölmezsin korkma, bak tanıdığında varmış, en kötü 1 sene sonra B ye mi döneyim, C işini mi yapayım diye duyuru açarsın. Ama tabi bunların hepsi "at your own risk".


  • Hakan1980  (30.11.19 22:04:27) 
önce b 'yi seç. oradan da başka bir yere geçmeye çalış


  • neo  (30.11.19 22:13:05) 
Sektörden birisi olarak sunu soylemek isterim.b ye gec. Gümrükleme işini öğren ama gerçekten iyi öğren ve belli bir alanda uzmanlaş misal tarım ithalatı veya oyuncak ithalatı vergilerini,giderlerini bütün detaylarını öğren.bu arada ingilizcen kötüyse üzerine düş ve irtibat kurabilecek hale getir.evrakları iyice öğren,en ufak detayına kadar.iyice öğrendikten sonra dış ticaret firmalarına geçiş yapmaya çalış.


  • duptıs  (30.11.19 22:13:51) 
@kaset: zaten 2 sene oldu A işinde çalışmaya başlayalı.

@Hakan1980: "tanıdığım" derken dolaylı yönden tanıdığım biri. Yoksa çevrem çok da geniş değil aslında.
  • m e b  (30.11.19 22:19:21) 
Değiştir.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (30.11.19 23:26:22) 
b'nin a'ya gore dezavantaji sadece calisma saatleri gibi duruyor. A 9-18 iken B 8.30-18 ve haftasonu. yolda gecireceginiz zamani da dusunursek aslinda B daha iyi. sadece cumartesi calisma sikinti gibi, ama o da cekilebilinir en azindan bir sure. A'da odemeler duzensiz ise, yakinda maasin komple gecikmesi, yatmamasi gibi seyler de baslayabilir. B daha garanti gozukuyor. ben olsam B'yi tercih ederdim. ama ayni zamanda daha iyi bir is aramaya da devam.


  • crucio  (01.12.19 02:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.