[]

ağır bakım?

araç 1.3 punto dizel dualogic vites. 170.000 km oldu. ağır bakım gerekiyor ama bu bakımın içeriğinde yağ, filtre, baskı balatadan başka bir şey var mı? kimisi mesela triger zincirinin değişmesini önermiyor? özel servis bulup versem mi! daha yetkili servisi arayıp sormadım ama fiyat tahmininde bulunabilir misiniz?




 
kullanma kılavuzunda değişmesi gereken her şeyin yazması lazım.


  • sttc  (30.11.19 22:09:51) 
yazıyor da çok teknik ve detay. tecrübe sahibi birisi gelir ve usta tavsiyesinde de bulunur belki düşüncesiyle açtım duyuruyu.


  • sanat guresi  (30.11.19 22:14:52) 
170 binde ve triger zinciri hic degismemis mi!?

-Triger zinciri onun gergisi vs.(bunlar set olur genelde)
-devirdaim su pompasini trigerle degistirmeyi onerirler.
-v kayisida degismeli.

Hangi sehirdediniz?
  • bir3iki7  (30.11.19 22:16:13) 
yetkili servis kitapçığa göre yapılması gerekenleri yapar. mesela trigerı değiştirin yazıyorsa kitapta durumuna bakmadan değiştirir. özel servis durumu gerekiyorsa değiştirir. garanti süresi hariç yetkili servis para tuzağı gibi bişey.


  • onurrrrr  (30.11.19 22:18:11) 
@bir3iki7, değişim 160.000 km diye biliyorum. gerçi zaman limiti tutmuyor. araç 2008 model. şehir sakarya.


  • sanat guresi  (30.11.19 22:22:33) 
Triger (zamanlama) zinciri normal şartlarda değişmez. Bazı araçlarda zincir yerine kayış var bu durumda 10 yıl/100.000 km'de bir değişir.


  • redskull  (01.12.19 10:09:19) 
Bende de dizel punto var.160000 km ya da 5 yıl yazar kitapçıkta.Hangisi önce gelirse.Ama puntolardaki triger , zincirli olduğundan,ustalar ses yapmadıkça değiştirmeme taraftarı.Yetkili servise giderseniz anında değiştirir.Yine Puntolarda devirdaim pompası kolay ulaşılabilir yerde,trigerden bağımsız olarak değiştirilebilir arıza verdiğinde.İstanbul anadolu yakasında olsaydınız,uzun süre servis tecrübesi olan,çok iyi usta tavsiyesi verebilirdim ama sakaryada bilmiyorum maalesef.


  • arenas  (01.12.19 12:17:04) 
@arenas, hocam alayım ben ustanın adını ve bilgilerini yine de. eğer rahat edeceksem bu iş için istanbul'a da gitmeyi göze alabilirim.


  • sanat guresi  (01.12.19 17:12:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.