[]

bedelli askerlik sevk (acil yardim)

merhaba herkese, bedelli askerlik yapacağım. sevk tarihi için 30 kasım yazıyor. ama sevk belgesi nasıl alınır bilmiyorum. pazartesi günü gideceğim kütahyaya. görseldeki hatayı alıyorum. birisi yardımcı olabilir mi bana çok acil lütfen.




 
Sevk belgesini belirtilen tarihler arasında e devletten veya askerlik şubesinden alman gerekiyordu. Geç kalmışsın.
Öyle zannediyorum ki yarın en geç saat 17.00'de de birliğine teslim olman gerekiyor. ( Teslim saatini birliğini arayarak teyit et, bugün de olabilir.)
Böyle durumlarda askerlik yapacağın ilden de sevk kağıdı alabileceğini biliyorum ama yarın pazar şube kapalı ve senin vakit gelmiş.
Sevk belgesi olmadan da kışladan içeri giremezsin.
Baya sıkıntılı bir durum.
En iyisi derhal birliğini ara ve durumu anlat.
Belki onlar bir çözüm bulur.
  • yesil basli govel santor  (30.11.19 18:51:46) 
pazar günü hiçbir birliğin teslim son saati olacağını sanmıyorum. sevk belgesi dedikleri şey sülüs belgesi, sevk diyince millet anlamayabiliyor. edevlet'ten de alabilmen gerek sülüs belgesini ama sistem bozuk.

sevk tarihi bitmişken askerlik şubesinden belgeyi verebilirler mi bilmiyorum. tahminen pazartesi en geç 14:00'e kadar birliğe teslim olman gerekiyordur. sülüs belgesi olmadan birliğe alırlar mı onu da bilemedim.
  • pain of liberation  (01.12.19 09:44:06) 
Pazar veya cumartesi farketmez. Tarih hangi güne denk geliyorsa o gün son teslim günü olur.
Kışlalar haftasonu kapatmıyorlar dükkanı.
Yeter ki sevk tarihi içinde ve sevk belgesiyle beraber gelinsin.
Zaten teslim tarihi de sülüste yani sevk evrakinda yazar.
Hatta sülüsün amacı budur.
Ne zaman asker olacağını bilmek!
Ikamet ve birliğin bulunduğu vilayete göre yol izni verilir.
iki günse yol izni ayın 2si teslim tarihidir, bir günse ayın 1inde birliğinde olman lazım, hiç verilmediyse 30unda orda olman gerekiyordu.
Sülüs olmadan teslim tarihini nasıl tespit ettin ben onu anlamadım. Enteresan.
Ayrıca son Teslim saati daima mesai bitimi 17.00'dir, hiçbir sülüste 14.00 gibi bişey görmedim.
  • yesil basli govel santor  (01.12.19 11:40:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.