Giriş
(11)

sarımsaklı ne yiyeyim?

floydian
canım aşırı sarımsaklı bi şeyler çekiyor.aklıma 2 şey geldi:1-mantı: çok hamur hamur olmasa yerdim de daha hafif bir şeyler istiyorum.2-işkembe çorbası: güzel yapan yer yok yakınlarda. başka ne olabilir?
canım aşırı sarımsaklı bi şeyler çekiyor.

aklıma 2 şey geldi:

1-mantı: çok hamur hamur olmasa yerdim de daha hafif bir şeyler istiyorum.
2-işkembe çorbası: güzel yapan yer yok yakınlarda.

başka ne olabilir?
0
floydian
(22.01.22)
karşı koyamayacağınız 22 sarımsaklı yemek ve tarifi

www.nefisyemektarifleri.com
0
la traviata
(22.01.22)
sarımsaklı, zeytinyağlı ve acı biberli makarna.
0
axl
(22.01.22)
Sarımsağı ekmek arası yapıp ye. Ben öyle yapıyorum, çok tatmin edici oluyor.
0
muhayyer divan
(22.01.22)
Karnabahar veya brokoli pişir, üzerine bol sarımsaklı yoğurt sosu yap.
0
sckxyss
(22.01.22)
sarımsaklı yoğurtlu biber kızartması?
0
king lizard
(22.01.22)
benim de canim ne zamandir sarimsakli ekmek istiyor, citir citir ve peynirli cok guzel olur.
0
in vino veritas
(22.01.22)
manti hafif ya. hele siparis edeceksenizz porsiyonlar kucuktur Çitir manti diyorum ben...
sarimsakli yogurtlu mezeler de olabilir senizotu salatasi veya kizartmalarin ustune
0
ala09
(22.01.22)
Cacık iç şekerim
0
kediperili
(22.01.22)
sarımsaklı ekmek ve beyran.
yada bol sarımsak soslu makarna.
0
baldan kaymak
(22.01.22)
Sarımsaklı fırında ekmek baharatlı
0
esinikaybetmiscorap
(22.01.22)
sarımsaklı tutmaç çorbası
0
bugisme
(22.01.22)
(6)

Sigortasız ve asgari ücretten az para ile biri çalıştırmak suç mudur?

sorumatik
Selamlar,2016 yılından bugüne kadar bir arkadaşımın çalıştığı şirkete freelance olarak destek veriyordum. Çok fazla iş olmadığından dolayı çok cüzi ücret aldım hep. Son dönemlerde yine asgari ücretin altındaydı. Doların ani fırlaması, düşmesi, asgari ücretin artması derken şirket küçülmeye gittiğini
Selamlar,

2016 yılından bugüne kadar bir arkadaşımın çalıştığı şirkete freelance olarak destek veriyordum. Çok fazla iş olmadığından dolayı çok cüzi ücret aldım hep. Son dönemlerde yine asgari ücretin altındaydı. Doların ani fırlaması, düşmesi, asgari ücretin artması derken şirket küçülmeye gittiğini söyledi ve aniden ilişiğini kesti benimle. Hatta son ay "senden hizmet almamışız" diyerek almam gereken ücreti ödemedi. Ben de o ay verdiğim hizmeti kendilerine ispatladım ama cevap vermiyorlar şimdi de.

Bana buradan gelen para çerez parası gibi bir şeydi, lakin son ay almam gereken paranın üstüne yatıp cevap vermemeleri canımı sıktı açıkçası. Daha önce sigortamı ödemelerini de talep ettim onu da kabul etmediler. Kendim ödedim hep.

2021'e kadar muhasebicileri bireysel hesabından "tasarımcı" açıklmasıyla gönderdi ücreti, son yılda da şirket sahibi "bireysel ödeme" seçeneği ile. Ben şimdi bu adamları dava edebilir miyim ya da sigortasız işçi çalıştırdıkları için şikayette bulunabilir miyim?
0
sorumatik
(22.01.22)
Kendi ağzınızla söylemişsiniz freelance çalıştığınızı. Freelance çalışanlara sabit maaş ve sigorta bağlanmaz. Zaten işin esprisi burada. Orada kayıtlı çalışmadığınız için hiçbir şey ispat edemezsiniz. Fatura da kesmiyorsanız hukuki açıdan hiçbir şey elde edemezsiniz. Hatta dava açarsanız siz kaybedersiniz.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(22.01.22)
çok cüzi bir iş yapıyorsan sigortanı neden ödesinler? eve boyacı çağırırsam bir de boyacının sigortasını mı yapmam gerek mesela? ,
Adamın iş ilişkisini ani kesmesinde de biraz kabalık olsa da mali bir sorun yok, batan çok kişi oldu doların 8-18-13tl'lik serüveninde.

haklı olduğun tek nokta son aylık ödeme yapmamaları. o konuda ispat ettiyseniz dava edin ana sigortasız işçi çalıştırdılar diye dava açmak yalancılık.
0
KaraSakall
(22.01.22)
anladığım kadarıyla hem sizin yaptığınız suç, hem de onun yaptığı suç
O yüzden hukuki yoldan sonuç alamazsınız gibi geliyor bana.

Siz fatura kesmeden iş yapmış durumdasınız, şirket ise fatura almadan ödeme yapıp hizmet almış durumda.

Siz hizmetinizi isterseniz 10 liraya satarsınız, isterseniz 10 bin liraya. Asgari ücretle ilgisi yok bu işin.

Eğer siz belli bir düzende (mesela mesai saatlerinde) o iş yerine gidip düzenli şekilde çalışma yapsaydınız (veya çalışmaya hazır şekilde bekleseydiniz) o zaman sigortasız işçi çalıştırmak olacaktı bu durum. Ama anladığım kadarıyla çalışmak gibi değil bu durum.
0
michael_knight
(22.01.22)
freelance - part time çalıştığında sözleşmene bağlı olarak çalıştığın gün veya saat sayısı kadar sigortan ödenir. duruma göre bunları senin ödemen gerekiyor da olabilir.
(davayı kaybedersin)

adamları dava edersen aynı şekilde elden para almak ve bunun vergisini ödememek suçu ile sen de ceza alırsın bunu da hesaba kat. geçmişe dönük tüm banka hesapların incelenir ve hesabını veremediğin tüm paralardan cezalı vergi kesilir.

herhangi bir şekilde davayı (daha doğrusu şikayetinin) haklı bulunması durumunda sana bir ödeme yapılmayacak bunu da hesaba kat.
0
orpheus
(22.01.22)
dava acabilirsiniz elbette. ancak bu bahaneyle siz de bu islerin nasıl oldugunu ogrenin, bir daha böyle seyler yasamayın. bir yerde calismanız icin zaten sigortanız olması gerekir. "ise giris" öyle olur. "beni sigortasız calistirdilar" diyorsanız eger, o kisinin bireysel hesabından gelen paraları da gosterip gayet dava acabilirsiniz.
0
plat0n
(22.01.22)
Freelance calisirsan ayda 10 liraya da calisirsin.
Bi onluk diye site var.
Adam senin sigortana karismiyor.

Borclari varsa icraya verebilirsin. Cuzi de olsa itiraz etmezlerse odemek zorunda kalirlar.
0
divit
(22.01.22)
(2)

kadıköy'de gece kulübü

nasil olacak bazi seyler
kadıköy'de bir ton pub var ama gece kulübü sınırlı. bildiklerim;- eskici- ayı'nın üst katı- kadıköy sokakeli yüzü düzgün eğlenebileceğimiz nereler var?
kadıköy'de bir ton pub var ama gece kulübü sınırlı. bildiklerim;

- eskici
- ayı'nın üst katı
- kadıköy sokak

eli yüzü düzgün eğlenebileceğimiz nereler var?
0
nasil olacak bazi seyler
(22.01.22)
kadıköyde düzgün club yok.
beşiktaş-bebek- etiler hattına bakın.

bahsettiğiniz yerler ve diğerleri genel olarak alt kalite mafyöz işletmecilerin elinde. eğlenemezsiniz.
0
rewlack
(22.01.22)
rewlack +1. hepsi kötü.
0
kenarortay
(22.01.22)
(1)

Şu klasik müzik parçasının adı nedir?

ya ben lan neyse
şuradan itibaren 2 saniye falan sürüyor: https://youtu.be/JA8_UMRMll4?t=37
şuradan itibaren 2 saniye falan sürüyor: youtu.be
0
ya ben lan neyse
(22.01.22)
Erik satie gnossienne 1
0
kendi helvasını kavuran zombi
(22.01.22)
(6)

macbook'un şarj aletiyle(type-c) telefonu şarj etmek

spackinq
Xiaomi telefonumun type-c giriş olduğu için macbook'un şarj aletiyle şarj etmek telefon bataryasına zarar verir mi?
Xiaomi telefonumun type-c giriş olduğu için macbook'un şarj aletiyle şarj etmek telefon bataryasına zarar verir mi?
0
spackinq
(22.01.22)
Giriş yerlerinin uyumundan çok şarj aletinin hangi volt ve amperde şarj ettiği önemlidir.
0
Erva
(22.01.22)
Zarar vermez. Typec'nin olayı o zaten. Bir kabloyla hem telefonu hem laptopi hem diğer ıvır zivirlari şarj etmek. Ekstra kablo taşımamak.
0
sckxyss
(22.01.22)
Tersini de ben sorayım, telefonun type-c şarjıyla macbook şarj edilir mi?
0
kitap gibi sessiz
(22.01.22)
bende dell lap top var, şarj cihazı usb-c ve telefonumda da aynı şarj cihazını kullanıyorum. Hiç sıkıntı olmadı 1 yıldır.
0
en bi orijinal
(22.01.22)
@KnoxOverstreet Telefon şarjımın kaç watt olduğunu bilmiyorum. Yavaş şarj etmesinde sorun yok, zarar vermediği sürece. Yani sıkıntı olmaz değil mi sonuç olarak?
0
kitap gibi sessiz
(22.01.22)
vermez.

@kitap gibi sessiz, oluyor ama cok yavas. yani pilin dolmasi icin herhalde bilgisayarin kapali olmasi lazim. (zaten uyariyor yavas sarj diye)
0
supergirl
(22.01.22)
(1)

Bjk ve rosier konusalim mi

abuzer
Sözlükten takip ediyom aslında yorumları ama son dönemde hicbisi yazmiyolar.Ya rosier aşırı güzel oynamiyo mu arkiler? Haciyatmaz gibi düştüğü gibi kalkiyo, biri azıcık dokunsa ameliyata girmiş gibi aglamiyo, çamura yatmıyo. Temiz temiz oynuyo ve güzel de oynuyo. İzlemesi aşırı zevkli geliyor bana.
Sözlükten takip ediyom aslında yorumları ama son dönemde hicbisi yazmiyolar.

Ya rosier aşırı güzel oynamiyo mu arkiler? Haciyatmaz gibi düştüğü gibi kalkiyo, biri azıcık dokunsa ameliyata girmiş gibi aglamiyo, çamura yatmıyo. Temiz temiz oynuyo ve güzel de oynuyo. İzlemesi aşırı zevkli geliyor bana. Sırf onun için bjk maclarini izliyorum.

Attığın topun garanti yere gittigini biliyosun mesela. Nadiren hata yapiyo.

Sonra çok sevecen. Birinin başı agrisa hemen kosuyo sarılı, öpüyo, teselli ediyo. Rakip takım oyuncuları da dahil.

Bonus soru: batsuayi kaleyi tutturamamayi nasıl bu kadar iyi basariyo? Özel bir yazilimi var gibi. Kale direklerinin içine asla top atmamak uzerine... Full direk

Siz ne diyosunuz?
0
abuzer
(22.01.22)
çok bildiğim bir şey değil ama batsuayi konusunda şöyle olabilir. ben eskiden top oynarken hep direklere attığım dönem olmuştu. sonra farkettim ki gerçekten de direklere nişan alıyorum. belki adam farkında olmadan böyle bir şey yapıyor. yoksa gerçekten çok saçma bu kadarı. bir de fiziken güçlü değil, topa vuracağı zamana kadar kendini tüketmiş oluyor, yamuk yumuk vuruşlar geliyor.

rosier iyi evet. yine de beşiktaş'a bir gömlek daha iyi adam lazım. biz ne ara vasat adamlara kaldık. parasızlıktan herhalde vizyonumuz da küçüldü.
0
gabe h coud
(22.01.22)
(1)

Gıda ve ek gıda trendleri

emir135
Son 2-3 yıldır propolis furyası çıktı. Daha önceleri bildiğimiz ve tükettiğimiz bir ürün değildi. Ya da muz cipsi (kurutulmuş muz dilimleri )Bildiğiniz benzer yeni gıda trendleri nelerdir?
Son 2-3 yıldır propolis furyası çıktı. Daha önceleri bildiğimiz ve tükettiğimiz bir ürün değildi. Ya da muz cipsi (kurutulmuş muz dilimleri )Bildiğiniz benzer yeni gıda trendleri nelerdir?
0
emir135
(22.01.22)
Keçi boynuzu unu en çok duyduğum buydu
0
ferrarimizolaydisatardik
(22.01.22)
(4)

Kedi maması için enerjimizi birleştirelim mi

buffy de vampir sayılır
Uygun fiyata ortalama bir mama arıyorum ama bulamıyorum. Temizmama vs haricinde ne alalım? Sokak kedileri aç kalmasın, evdeki mama bitmek üzere. Pawmas diye bir marka buldum, tüm yorumlar olumlu derken ekside "pawmas marka kedi mamasından kıl filizlenmesi" diye bir başlığa denk geldim. Kilosu 15 lir
Uygun fiyata ortalama bir mama arıyorum ama bulamıyorum. Temizmama vs haricinde ne alalım? Sokak kedileri aç kalmasın, evdeki mama bitmek üzere.

Pawmas diye bir marka buldum, tüm yorumlar olumlu derken ekside "pawmas marka kedi mamasından kıl filizlenmesi" diye bir başlığa denk geldim.

Kilosu 15 lira civarında mama öneriniz var mı?
0
buffy de vampir sayılır
(22.01.22)
enjoy tavuklu dısında hesaplı mama kalmadı gıbı bısey maalesef. bir de buyuk pet marketler varsa cevrenızde, oralarda posetle satıyorlar kılosu 18 tl 21 tl benım bulundugum yerde. 15 e var mıdır bılemıyorum.
0
camene87
(22.01.22)
Giffy seviliyor, özellikle gurme olanı. 220-230 civarı fiyatı.
0
hipopotamus
(22.01.22)
Reflex alıyoruz biz ama eylül sonunda 300 liraya almıştık 15 kilosunu. Şimdi nedir bilmiyorum. Biraz kıllanıyorum gerçi ama, bilemiyorum...

Bu kuru mama ve yaş mama besin değerleri nasıl öğreniliyor öğrenmek isterdim...
0
muhayyer divan
(22.01.22)
goody marka mamanın 15 kilosu 180 liraya satılıyor çiçeksepeti gibi yerlerde, bilginize.
0
🌸buffy de vampir sayılır
(08.02.22)

Kombi tesisat filtresinin olmaması ne derece sorun?

mezarkabul
Bugün buradan arkadaşların tavsiyesi ile kombi tesisat filtresini temizleyim dedim ama bir de baktım ki iki borudan birinde (kırmızı olanda) filtre yok :) mavideki de baya temizdi. Neyse gittim filtre aldım ve taktım ama bu zamana kadar filtresiz çalışmış. Muhtemelen o yüzden de bazı peteklerin alt
Bugün buradan arkadaşların tavsiyesi ile kombi tesisat filtresini temizleyim dedim ama bir de baktım ki iki borudan birinde (kırmızı olanda) filtre yok :) mavideki de baya temizdi. Neyse gittim filtre aldım ve taktım ama bu zamana kadar filtresiz çalışmış. Muhtemelen o yüzden de bazı peteklerin alt kısmı ısınmıyordu.
0
mezarkabul
(22.01.22)
(3)

bira malzemesi skt sorusu

owaki
bu ürünün son kullanma tarihini geçirmişiz 1 ay kadar. hala kullanılır mı, yeni ürün alalım mı?https://www.butikbira.com/collections/all/products/butik-lager
bu ürünün son kullanma tarihini geçirmişiz 1 ay kadar. hala kullanılır mı, yeni ürün alalım mı?

www.butikbira.com
0
owaki
(22.01.22)
Bir çok kişi kullandı ve sorun yaşamadı gruplardan takip ettiğim kadarıyla. Koku ve tat ile şüpheyi elden bırakmayın tabi. Bu arada butikbira mı kaldı allasen:)
0
jamiro
(22.01.22)
Paket açılmadı ve düzgün muhafaza edildiyse kullanılır
0
apocalipy
(22.01.22)
7-8 ay geçeni kullandık, yıkılmadık ayaktayız.
0
halanne
(22.01.22)

kol saati arka kapağı?

silver apple
bunu çıkardıktan sonra mengene ile kapatmak zorunda mıyız?https://m.n11.com/saat-arka-kapak-kapatma-presi-baski-makinesi-tamir-aparati-vidali-P302330592?magaza=chronobaşka türlü kapanmıyor mu?
bunu çıkardıktan sonra mengene ile kapatmak zorunda mıyız?

m.n11.com

başka türlü kapanmıyor mu?
0
silver apple
(22.01.22)
(4)

ekmek dondurulur mu?

pamplona
tek yaşıyorum. ekmek yemeyi seviyorum. ama aldığımda hepsini bozulmadan bitiremiyorum. ekmek dondurulur mu?
tek yaşıyorum. ekmek yemeyi seviyorum. ama aldığımda hepsini bozulmadan bitiremiyorum. ekmek dondurulur mu?
0
pamplona
(22.01.22)
Dolabın derin donduruculu ise o kısma at, çözündüğünde ilk günkü gibi taze oluyor, çözünmesi yine 1 saat civarı sürüyor oda sıcaklığında
0
freebird5406_2
(22.01.22)
dondurulur. istediğiniz şekilde dilimleyip dondurursanız iyi olur. porsiyon olarak çıkarabilir, rahat edersiniz. tost makinasında falan hızlıca ısıtabilirsiniz çıkarınca.

bu arada ekmek buzdolabında da dışarıda dayandığından epey uzun dayanıyor, 5-6 günde yiyorsanız aldığınız bir ekmeği, buzdolabında tutarak da tüketebilirsiniz. dondurma işi daha da uzun süreler tutmak için.

bu arada şöyle bir başlık varmış ekşide (bkz: buzlukta ekmek saklamak)
0
nimberjack
(22.01.22)
evet, cozulmesini beklemek istemiyorsan da tavada 2 dakikada isiniyor ilk gunku gibi oluyor.
0
robokot
(22.01.22)
Dilimleyip dolaba atarsan çıkardığında max 15-20 dakikada ilk gün tazeliğiyle kalıyor. Bne yaklaşık 12 senedie sıfır ekmek israf ediyorum.
0
deepfear
(22.01.22)
(1)

Spotify sorusu

1837837
10 tane albüm indirdim diyelim, bunları karışık şekilde çalamıyor muyum? Sanki şarkılar diye bir bölüm vardı da şimdi yok mu?
10 tane albüm indirdim diyelim, bunları karışık şekilde çalamıyor muyum? Sanki şarkılar diye bir bölüm vardı da şimdi yok mu?
0
1837837
(22.01.22)
10 albumu bir playliste at, sonra rastgele calimi acip o playlisti calarsan hepsinden karisik calar.
0
robokot
(22.01.22)
(6)

Eski sevgiliyi sevmeye devam ederken baska biriyle evlenmek

my pink
Benim yasadigim bir olay degil fakat cevremde tanik oldum. Iliski bitmis (5aylik iliski biteli 1.5 sene gecmis. Yeni iliski de 6 ay once baslamis), eski sevgili asla konusmuyor, mesajlara cevap vermiyordu yeni iliskiye kadar. Haliyle bu kisi yeni bir iliskiye baslamis. Su anda evlenmek uzereler. Yak
Benim yasadigim bir olay degil fakat cevremde tanik oldum. Iliski bitmis (5aylik iliski biteli 1.5 sene gecmis. Yeni iliski de 6 ay once baslamis), eski sevgili asla konusmuyor, mesajlara cevap vermiyordu yeni iliskiye kadar. Haliyle bu kisi yeni bir iliskiye baslamis. Su anda evlenmek uzereler. Yakinlarindan saklamiyor onu unutamadigini. Aramiyor, mesaj atmiyor, takip etmiyor, icten ice unutamadigini dusunuyor.

Siz bu durumda olsaniz ne yapardiniz? Sizde birini unutamamak diye birsey var mi? Omur boyu sevecek mi?
0
my pink
(22.01.22)
birini unutamamak diye bir şey var ama birini unutamamışken başka bir ilişkinin içinde bulunmak da bu unutamamayı pekiştiren bir şey oluyor genel kanının aksine.
evet, çivi çiviyi söker de, bazen de sökmez.
ya da taraflardan biri evlidir ya da evlenir, o evlilik bir akıl dağıtma aracı, bir değişiklik gibi görünse de, hapishaneye de dönüşebilir.
bunlar ters tepiyor böyle durumlarda.

belki günlük hayat içinde aklı dağılır, teknik olarak yalnız kalmaz ama küf gibi içeriden yürüyen bir şeydir o.
o yüzden zaten acıları yaşamak lazım.
gerekirse bir yıl eve kapanıp aşk acısı çekilecekse bu çekilmeli.
psikolojik destekse psikolojik destek, ne gerekiyorsa onu içinden atmadan başka ilişkiye başlayınca böyle oluyor.

genelde bir şey yarım ya da kursakta kalırsa unutmak daha zor olur.
ya da unutamayan taraf ilişki konusunda genelde kendini suçlayan, pişmanlıkları olan taraftır.
kıymet bilememiştir, belki hatalar yapmıştır vb.
yani kayıp duygusu yaşayan taraf genelde unutamayan taraf olur bu gibi durumlarda.
yapacağını yapmış, vermesi gerekeni vermiş olan taraf özgürleşir.
o ilişki içinde yapılan ya da yapılamayan şeylerle yüzleşip kabullenebilmek gerekiyor işte.

ilişkilerde sonraki kişiye geçmeden, içsel olarak öyle ya da böyle noktayı koyabilmek şart.
bu şekilde yaşanmaz.
üstelik birlikte olduğu insanı da boşuna yaralar.
0
blatta hiberna
(22.01.22)
Hayatımda gördüğüm en büyük saygısızlıklardan biri. O kişinin yeni sevgilisi 6 aydır sevildiğini düşünürken aslında sevilmiyor. Kandırmak ve aldatmak bir arada.

Birini unutamamak diye bir şey var. 5 aylık bir ilişki için bu süre en fazla 2 yıldır. 2 yıldan fazlası anormal.

Bu durumda olan biri yeni sevgilisine haksızlık etmemek için, onun hayatından çalmamak için ayrılmalı. Evlenmek gibi bir hata yapmamalı. Bir insan kendini kurtarmak için başkasının hayatına zarar vermemeli.
0
dissendium
(22.01.22)
Çok kötü bir şey! İnsanlara güvenemeyecek miyiz? Ben öğrensem ayrılırdım. Olaydaki kişi biten bir ilişkinin hemen ardından yarabandı olmayı kabul ettiyse, belki bu durumu da kabul etmiştir. Neredeyse hiç ara vermeden, yenisine geçmiş:/ Evlerden ırak!
0
barguzhale
(22.01.22)
Boyle vaka sandiginizdan cok cok daha fazla var. Bunlsrin içinde bu ornekteki gibi arayip sormayan var, hala gorusen konuşan var, konusmakla kalmayip kapalı kapilar ardinda takilan var her turlu var ama cok var. Olanagustu bir durum değil.
0
stavro
(22.01.22)
anlattığınız durumda arkadaşınız var olmayan birine kendini aşık etmiş gibi.
ilişki biteli bir buçuk sene olmuş ve bir sene boyunca konuşulmamış, sonra başkası ile görüşmeye başlayınca yeni insanlarında eski insan tekrar canlanmış. yeni insanla beraberken sürekli eski kişiyi düşünüp kafasında büyütüp durmuş, kendi kendine bir saplantı haline getirmiş.

yeni insanı sevmediği belli ama bir şey olsa ve eski sevgiliyle yeniden başlansa yine olmayacak bence.

ben hiç bir kız arkadaşımı unutmadım. bir tanesi dışında hepsine sevgi besliyorum. bir tanesi de beni uzunca bir sevmemiş, sevdiğini sanmış, bahsettiğinize benzer bir durumda bırakmıştı. o kişiye de nefretim yok. ancak o kişiyi belli bir tarihte ölmüş gibi kabul ediyor ve o tarihten sonrasını farklı bir insan olarak kabul ediyorum. sorunuza cevaben evet hiç birini unutmadım, ama hiç biri severek başladığım yeni bir ilişkimde önüme engel olmadı. anlattığınız durum ise bir sorun gibi görünüyor. bu bir çeşit aldatmak ve yalan.
0
dahinnotha
(22.01.22)
çevremde buna benzer örnekler var benim de. hayat böyle birşey sanırım. kimisi normal karşılar kimisi karşılamaz. Ama çok eski dönemlerde de olduğunu düşünüyorum zira vizontele filminde bile işlenmişti. düşünüyorum, zaten insan gibi duygusal bir varlığın olduğu yerde bunlar normal. Bende yaşadım. Ama öyle acısı biticek sonra devam diye birşey olamaz. İnsan için sıfır diye bir tabi yok ki dolayısıyla bir tabiri de yok. 0,20 var belki yada 0,80 ve 0,50 noktasına göre karar veriyoruz. Dolayısıyla aklında biri varken evleniyorsa yada hiçkimse yok diye evleniyorsa ikisi de aslında hiçbir bilmediği ve belki de sahip olmadığı bir fikri savunuyor olabilir. Burada kritik olan evlendiği kişi. Zeki biri olmayabilirsiniz ama hayatınızı etkileyecek kararlar alırken, akıllı olmak zorundasınız. Yoksa kandırılmanızın tek sorumlusu sizsiniz maalesef.
0
baldan kaymak
(22.01.22)
(1)

Leyla ile mecnun-leyla

barguzhale
1.sezondaki leyla'nın devamı mı? Farklı leyla ve hikaye mi? Aynı oyuncu değil farkındayım.
1.sezondaki leyla'nın devamı mı? Farklı leyla ve hikaye mi? Aynı oyuncu değil farkındayım.
0
barguzhale
(22.01.22)
devamı değil. leyla farklı leyla.
0
paintov
(22.01.22)
(4)

Wordde Kaynakça vermek

helena
Yazdığım metindeki paragraflara kaynakçalarını dipnot olarak verirken mesela ilk paragrafta kullandığım kaynağın bir başka bölümünü bu kez dördünü paragrafta kullanıyorum. Yani kaynak aynı, ama başka bir cümle. Aynı kaynakçayı nasıl vereceğim? Meselalk paragrafın sonunda dipnotumuz [1] diyelim. Ben
Yazdığım metindeki paragraflara kaynakçalarını dipnot olarak verirken mesela ilk paragrafta kullandığım kaynağın bir başka bölümünü bu kez dördünü paragrafta kullanıyorum. Yani kaynak aynı, ama başka bir cümle. Aynı kaynakçayı nasıl vereceğim? Meselalk paragrafın sonunda dipnotumuz [1] diyelim. Ben iki üç paragraf sonra aynı kaynağa atıf için yine [1] mi yazacağım yoksa örneğin [4] yazıp yine aynı kaynağı tekrar mı kaynakça kısmına yazacağım?
0
helena
(22.01.22)
Cross reference gibi bir buton var, sayfa sayısı vs belirtmiyorsan aynı kitapsa örneğin o şekilde olabilir. Tez falansa kılavuzda söylemişlerdir nasıl olacağını
0
passion rules the game
(22.01.22)
bir de a.g.e. şeklinde adı geçen eser diye de belirtilebiliyor eğer footnote ise.
0
passion rules the game
(22.01.22)
Kitap değil de bir makaleye referans vereceğim. Cross reference butonu işime yarar mı o zaman @passion rules?
0
🌸helena
(22.01.22)
Aynı numara kullanılacak.
Tekrar tekrar aynı kaynak yazılmaz.
0
pro9it9is9
(22.01.22)
(3)

kdv iadesi almak için şahıs şirketi açan var mı

ShadowOfMoon
şahıs şirketiyle oluyor mu bilmiyorum da . değiyor mu. her ürünün iadesi alınabiliyor mu
şahıs şirketiyle oluyor mu bilmiyorum da . değiyor mu. her ürünün iadesi alınabiliyor mu
0
ShadowOfMoon
(22.01.22)
eğer ihracat yapıyorsanız, belli şartlarda ve bazı girdilerin sadece iadesini alabiliyorsunuz.

diğer türlü aldığınız faturaların kdv'leri, şirketinizin kestiği faturaların kdv'lerinden mahsup ediliyor ve az kdv ödüyorsunuz. sadece öyle bir avantajı var.
0
malheiros
(22.01.22)
Zarar eden kdv biriken bir şirketiniz varsa şahıs da olsasizden hizmet alabiliriz devlet etmese de biz kdv nizi iade ederiz :)
0
fistikthecat
(22.01.22)
her kdv’yi düşemiyorsun. benim sürekli kdv farkım fazla çıkıyor ödeme yapmak zorunda kalıyorum gider gösterecek faturam olmadığı için :( faturam var da, kendi kestiklerime yetmiyor.
0
inanna
(22.01.22)
(2)

Uzun ve çok sıcak tutan kadın montu

ats
Merhabalar, başlıktaki söylediğim tipte bir mont arıyorum. Uzunluk olarak en az popoyu kapatacak kadar hatta mümkünse daha uzun, kuş tüyü kullanılmamış bir mont istiyorum aslında. Kullanıp memnun kaldığınız modelleri önerebilirseniz çok sevinirim. Hayatımda hiç çok yüksek paralar verip böyle montlar
Merhabalar, başlıktaki söylediğim tipte bir mont arıyorum. Uzunluk olarak en az popoyu kapatacak kadar hatta mümkünse daha uzun, kuş tüyü kullanılmamış bir mont istiyorum aslında. Kullanıp memnun kaldığınız modelleri önerebilirseniz çok sevinirim. Hayatımda hiç çok yüksek paralar verip böyle montlardan almadım ama çok üşüyorum.

Bu arada daha önce decathlon’dan aldığım ve -5 dereceye kadar falan koruduğu söylenen monttan aldım. İçimde birkaç kat olmasına rağmen daha yüksek sıcaklıkta bile çok rahat ve sıcak hissetmiyorum. O yüzden şu an pek bütçe konusunu düşünmüyorum, sıcak tutan ve uzun süre kullanacağım bir mont olursa 3000 liraya kadar çıkabilirim

Bu özelliklerde önerileriniz olursa çok sevinirim
0
ats
(22.01.22)
canadian goose hamam gibi moncler de asla üşütmüyor ama 3 bine bulamayabilirsin dolaptan falan bak istersen bende sırf bu yüzden aldım ve kışları mutlu geçirdim resmen
0
hopp
(22.01.22)
-20 -25 olanlara bakmalısınız. -5 olanlar rüzgarlık yağmurluk tipi olanlar.
www.decathlon.com.tr
bunlardan ya da tek tek mağaza mağaza dolaşacaksınız marka olmayıp da kalın korucu şeyler de cadde üzerindeki kiyafet mağazalarında çokca var.
0
turbo sadık
(22.01.22)
(5)

ankastre set seçerken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

la lykia
setten kastım: ocak, fırın, davlumbazkullanacaklar: 4 kişilik aile, sık ve çok yemek pişiyor.bütçe: toplam 8.000 TL civarımarkaların sitelerine bakınca çeşit çeşit set ve özellik var.sizce-olmazsa olmaz olan özelllikler nelerdir?-buhar destekli set nedir?-kendi kendini temizleyen fırın efsanesi doğr
setten kastım: ocak, fırın, davlumbaz

kullanacaklar: 4 kişilik aile, sık ve çok yemek pişiyor.
bütçe: toplam 8.000 TL civarı

markaların sitelerine bakınca çeşit çeşit set ve özellik var.

sizce
-olmazsa olmaz olan özelllikler nelerdir?
-buhar destekli set nedir?
-kendi kendini temizleyen fırın efsanesi doğru mu gerçekten?
-yeni teknolojik özelliklerden şu hayat kurtarıyor dediğiniz var mı?

şimdiden çok teşekkürler.
0
la lykia
(22.01.22)
Gazlı ocak olması (evle birlikte gelmeseydi kesinlikle gazlı alırdım). Hem temizliği hem pişirme açısından gazlı ocaklar bence çok önde.
Fırında elektrik tüketimi önemli, millet fırın açmaya korkuyor artık.

(Benimkiler Franke marka, önceki evimde Teka vardı; ocak için düşüncelerim aynı)
0
marla is in my head
(22.01.22)
Abla hepsi ayni, gram teknoloji gelismedi o yonde.

Elektrikli alma yoksa gulse birsel faturasi odersin.
0
divit
(22.01.22)
'Onun sesini çekeceğime yemeğin kokusunu çekerim.' deyip genelde çalıştırmadığım bir aspiratörüm var. Bence sessiz çalışıyor olması en önemli konu. Bu konudaki yorumlara dikkat etmeni öneririm.
0
Mirket
(22.01.22)
ocağın gazlı olması daha iyi ama onun dışında pek bir numarası yok, görüntüsü iyi olduğu sürece en ucuzunu da alabilirsiniz.
temizlerken çok fazla çizilmeyecek, temizliği kolay bir malzeme olsun yeter.
ocağa yapacağınız yatırımı fırına yapın, fırın daha önemli.
bazı fırın var, normalde 20 dakikada pişecek şeyi 30-40 dakikada pişiriyor.
tavuk pişiriyor, içi iyi pişmiyor, keklerin içi ıslak kalıyor vb.

hem pişirme performansı, hem de elektrik sarfiyatı, servisi vb. açısından fırın önemli.
ben ocağı ferre, fırını siemens almıştım mesela.
çok da memnunum.
0
blatta hiberna
(22.01.22)
kimse söylememiş ama bu ocağın üzerindeki demirler büyük dökümlü ağır demir olsun, o dandik ince olanlardan alma. inox alma çünkü leke belli ediyor ve çiziliyor.
0
bugisme
(22.01.22)
(1)

android telefonda 500den fazla arama kaydı tutabiliyor muyuz

ShadowOfMoon
500den fazlasını tutmuyor. telefon redmi nıte 9 pro. root yok. çözüm var mıdır
500den fazlasını tutmuyor. telefon redmi nıte 9 pro. root yok. çözüm var mıdır
0
ShadowOfMoon
(22.01.22)
mi5s var bende >>> recorded calls 1702

miui forumlarina konu acsan sanki daha iyi cevap bulursun gibime geliyor hocam
0
nibba
(22.01.22)
(7)

L koltuk en ucuz ne kadar

aeroknight
merhaba kiracı olduğum evdeki l koltuğunu köpeğim yırttı spotçularda falan en ucuza ne kadara bulurum? yer samsun?
merhaba kiracı olduğum evdeki l koltuğunu köpeğim yırttı spotçularda falan en ucuza ne kadara bulurum? yer samsun?
0
aeroknight
(22.01.22)
@cosmicstring merhaba yırtık çok derin süngerleri dahi yemiş köpek.
0
🌸aeroknight
(22.01.22)
@cosmicstring kabul etti aslında değiştirmemi ama koltuğun yırtıldığını söylemedim yaptırmayı kabul eder mi bilmiyorum?
0
🌸aeroknight
(22.01.22)
döşemesini yeniletin, kumaşı yırtıldı diye koltuk mu değiştirilir?
döşeme yenilenirken zaten iskeletine kadar süngeri, dolgusu vb. soyulur koltuğun.

fiyat araştırın tabii ama artık kanepeler çok pahalı, her durumda döşeme yenileme daha uyguna gelecektir diye tahmin ediyorum.
0
blatta hiberna
(22.01.22)
@cosmicstring köpeği sahiplendirdim zaten. en iyi döşettirmek o zaman.
0
🌸aeroknight
(22.01.22)
döşemeye 2840 tl dediler ben napayım şimdi?
0
🌸aeroknight
(22.01.22)
vivense
0
jamswety
(22.01.22)
o evden çıkana kadar haftada bir sahibinden.com'a bakın kendi şehrinizde.
sahibinden.com'da direkt alarm da oluşturabiliyorsunuz sanırım.

"L koltuk" ve "köşe koltuk" kelimelerinde Samsun'da yeni bir ilan girildiğinde görürsünüz.
Mutlaka bir gün uygun fiyatlı, size göre bir koltuğa rastlarsınız. Nasıl olsa zamanınız var.

www.sahibinden.com
0
michael_knight
(22.01.22)
(6)

İnternetten Kombi Alınır Mı?

dizicolleague
Fiyatlara ve yorumlaraa göre beğendiğim birkaç model var ancak kurulum aşamasında sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum. Sıfır eve doğal gaz alacağım, kombi taktıracağım. Süreç hakkında tecrübesi olan varsa tavsiyelerine açığım.
Fiyatlara ve yorumlaraa göre beğendiğim birkaç model var ancak kurulum aşamasında sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum. Sıfır eve doğal gaz alacağım, kombi taktıracağım. Süreç hakkında tecrübesi olan varsa tavsiyelerine açığım.
0
dizicolleague
(22.01.22)
Satıcı büyük ve güçlü bir firmaysa hiç sıkıntı olmaz, satış sitelerinde bulduğunuz en uygun fiyatın sahibi satıcının adını araştırıp az çok fikir alırsınız.

@Cesairo'nun komşusunu korkutan esnaftan aldığımızda böyle bir şey olmayacağının garantisi var mı?

İnternetten satan da bir satıcı, gidip yüz yüze aldığımız da bir satıcı, içini açıp anlayamayacağımıza göre bahsedilen risk yüz yüze satışta da var. Ki bence milyonda bir ihtimaldir, kimse uğraşmaz böyle bir şeyle.

Ki çoğu zaman mağazaya gidip yüksek fiyat aldığımız firmanın internette daha uyguna sattığı bile malum.
0
John Bloor
(22.01.22)
4 tane aldım hiç sorun yaşamadım ama bu bir kriter olur mu bilemem
JB+1
0
kisa
(22.01.22)
Kombinin ne parcasi olacak abi.
Klasik esnaf yalanlari.

Sifir paket geliyor zaten garantili alet. Tabi gidip hepsiburada'da dukkan acmis urfa'daki bakkaldan alma, kendi bayisinden cok yorum yapilan bir saticidan falan al.

Bazen kurulum isi daha pahaliya gelebiliyor o durumda internet kotu.
Ben lastik almaya kalktigimda taktirmasiyla daha pahaliya geliyordu hep.
0
divit
(22.01.22)
jb +1

internetten çamaşır kurutma makinesi, termosifon, her türlü küçüklü büyüklü mutfak aleti almış biriyim.
puanı yüksek, yorumları iyi ve düzgün bir yerden alırsanız sorun yaşamazsınız.
zaten kurulum için aldığınız markanın teknik servisi gelecek.
faturanızı saklayın, servis gelmeden kutusuna dokunmayın, onlar açsınlar.

bu arada beyaz eşyaların kurulumlarından teknik servisler ücret almıyor çoğunlukla.
arayıp haber vereceksiniz, gelip takacaklar.
0
blatta hiberna
(22.01.22)
Bir ek yapalım, sıfır alınan beyaz eşyada servisin ücretsiz kurulum yapması kombi işinde olmuyor.

Kombiyi nereden alırsanız alın, yetkili bir doğalgazcıya montaj yaptırıp, projesini çizdirip, İgdaş (vb) başvurusunu yapıp, İdarenin mühendisinin eve gelip de verdiği onay ile servise başvuruyorsunuz.

Servis en son gelip kombinin kablosunu sigortaya bağlıyor ve garantiyi onaylıyor.
0
John Bloor
(22.01.22)
eca al sorun yaşamassın en deneyimli ekip eca da.
0
jamswety
(22.01.22)
(11)

Columbianın içi parlak montları sıcak tutuyor mu

regina phalange
Omni heat diyorlar galiba. Yani normal bildiğimiz kaz tüyü kuş tüyü montlara kıyasla? İnce gibi görünüyor ama bilemedim?
Omni heat diyorlar galiba. Yani normal bildiğimiz kaz tüyü kuş tüyü montlara kıyasla? İnce gibi görünüyor ama bilemedim?
0
regina phalange
(22.01.22)
Ben kullandım. Sadece baharlık bir mont olarak kullanılabilir. Kışın hiçbir faydası olmuyor montun.
0
goodman
(22.01.22)
ben 5 sene önce almıştım, o yırtıldı bu sene yine aldım. önceki tüylüydü bu sanırım başka model tüy yok içinde. ikisi de içinde böyle parlak ama adları farklı. her neyse sıcak tutuyor.
0
passion rules the game
(22.01.22)
istanbul kışı için ideal. Ama daha soğuk yerlerde yetmiyor bana.
0
nuevo
(22.01.22)
hayır
0
jamswety
(22.01.22)
E sıcak tutmuyorsa neden herkes alıyor bu havada giyiyor yaw? İstanbul kışını bunla geçiremz miyiz yani?

Şu mesela

www.columbia.com.tr
0
🌸regina phalange
(22.01.22)
Ben kaz tüyü mont aldım moskovada giymek için. Bir boka yaramadığı gibi sürekli tüy döküyor
0
deepfear
(22.01.22)
Bende pumanın böyle yansıtmalı bir montu vardı 10 yıl önce almıştım adını hatırlayamadım şimdi ama sırtımda sıcaklık hissi oluşuyordu kendi ısınızı size yansıtıyor aslında. Koşarken giyiyordum -10’a kadar gideri vardı ankarada o sırada ama gündelik hayatta kurtarmıyordu. Kat kat giyinmek performansını düşürüyordu sanırım.
0
kullanıcıadımbuolsun
(22.01.22)
kız arkadaşımda var linktekine benzer bir şey, çok memnun.
0
Refiks
(22.01.22)
Aynısından var. Sıcaklık sorunu yaşatmadı. Kesinlikle su rüzgar geçirmiyor.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(22.01.22)
@imtihar ve @refiks Siz kaça almıştınız? bu kadar para verilir mi ya :)
0
🌸regina phalange
(23.01.22)
columbia sitesi yanıltıcı olabilir fiyatlarda. indirim de yapıyorlar bazen ama amazon vs. takip et.

ben kasım'da şunu 800 tl'ye aldım amazon'dan mesela, gerçi o zaman black friday falan filandı. www.columbia.com.tr
0
passion rules the game
(23.01.22)
(10)

Peteklerin havasını almama rağmen ısınmıyor

mezarkabul
Önceden ne durumdaysa havasını aldıktan sonra da aynı. Baya da aldım. Altı soğuk üstü sıcak peteklerin. Ne yapmalı
Önceden ne durumdaysa havasını aldıktan sonra da aynı. Baya da aldım. Altı soğuk üstü sıcak peteklerin. Ne yapmalı
0
mezarkabul
(22.01.22)
sisteme su da eklediniz mi?
0
orient blue
(22.01.22)
bunu da bir deneyin derim.
www.youtube.com
0
lazpalle
(22.01.22)
Ekledim su, eklemeyince kombi duruyor zaten.
0
🌸mezarkabul
(22.01.22)
@lazpelle, hocam bazı petekler ısınıyor bazıları ısınmıyor yine de denemeli mi videodaki işlemi
0
🌸mezarkabul
(22.01.22)
üstü sıcaksa hava yoktur, çünkü hava yukarı çıkar.

altı soğuksa aklıma gelen peteklerinizi temizletmeniz. dibe kir pas çökmüştür, oraya su gitmiyordur.
0
do you remember me
(22.01.22)
bende özellikle kombiye en uzak peteğin sadece üst kısımları ısınıyordu. bu işlemi yaptıktan sonra normale dönmüştü. basit bir işlem. önemli kısmı ortalığa su dökülmemesi için basıncı sıfıra düşürüp vanaları kapatmak.

bu videoda direkt alt kısmın ısınmamasını filtreye bağlamış. zaten zamanında ben de araştırıp bulmuştum.
www.youtube.com

edit: bazıları ısınmıyor demişsiniz. bizim evde de tesisata göre kombiye en uzak kalan petekte oluyordu bu sorun.
0
lazpalle
(22.01.22)
İşlemi yaptım. Filtre yok birinde :) nereden alayım bunu?
0
🌸mezarkabul
(22.01.22)
Kombi ise genleşme tankının havası bitmiştir.
0
kisa
(22.01.22)
Genleşme tankı ile alakası var mı ki hocam?
0
🌸mezarkabul
(22.01.22)
Bizim evde peteklerden birini ters baglamislardi ayni sorunu yasamistik. Havasini almamiza ragmen istedigimiz gibi isinmiyordu. Eger yeni bir eve tasindiysaniz vs bu ihtimali goz onunde bulundurun. Yoksa eger komple temizleyin peteklerinizi.
0
Boris
(22.01.22)
(4)

Sokak kedileri için hangi mamayı alıyorsunuz

mezarkabul
Sb
Sb
0
mezarkabul
(22.01.22)
Temizmama'dan BonaCibo. Şu ana kadar 15 kilo alıyorduk da fiyatlar uçmuş hep...
0
prole
(22.01.22)
Ben de temizmama ve mamaplustan alıyordum ama arayışa girdim. O yüzden sorayım dedim.
0
🌸mezarkabul
(22.01.22)
enjoy tavuklu alabılırsınız. sokak kedısı de ev kedısı de yıyor basarılı ve en ucuzu
0
camene87
(22.01.22)
Sok market maması çok dandik diye bir video izledim YouTubeda. Bir bakın isterseniz
0
🌸mezarkabul
(23.01.22)
(6)

Osmanlı zamanında alışveriş poşeti

vatanperver
Mesela sene 1650, şehir Bursa. Aktardan çay ve karabiber alacağız. Yanımızda kap kacak mı götürüyoruz, genelde neye koyuyoruz? Aktarda kese kağıdı diye bir şey yoktur herhalde? Yanımızda topraktan yapılma birer kap mı götürüyoruz, birisi çay diğer karabiber için? Çuval gibi bir şeye belki çay girer
Mesela sene 1650, şehir Bursa. Aktardan çay ve karabiber alacağız. Yanımızda kap kacak mı götürüyoruz, genelde neye koyuyoruz? Aktarda kese kağıdı diye bir şey yoktur herhalde? Yanımızda topraktan yapılma birer kap mı götürüyoruz, birisi çay diğer karabiber için? Çuval gibi bir şeye belki çay girer de karabiber olmaz.
0
vatanperver
(22.01.22)
Kese?
0
Zaman Tamircisi
(22.01.22)
kumastan yapilan kucuk torbalar, heybeler gibi esyalar kullaniliyordu muhtemelen. simdi dusundum de cop diye hic bir sey yok etrafta ne guzel, ne plastik ambalaj atigi, ne kagit, ne yumurta kartonu etraf tertemiz vay be
0
exlibris
(22.01.22)
baharat ya da şu an toz olarak kullandığımız diğer şeyler belki toz olarak satılmıyordu, örneğin karabiber top şeklinde tarçın çubuk şeklinde, insanlar evde havan gibi birşeyle taşla vurarak öğütüyor olabilirler kullanmak için

yine bunları da kumaş keselere koyuyorlardır diye düşünüyorum ben de
0
freebird5406_2
(22.01.22)
File gibi bir şey olabilir mi o zamanlar acaba? Bu arada örnek olsun diye yazmışsınız ama o dönemler çay yoktu ülkemizde.
0
mezarkabul
(22.01.22)
1650 bol keseden kesekagidi uretimi icin fazla erken. kitap/mektup gibi amaclar icin kagit uretilirse anca.

cevabim: bez torba ve kap kacak.
0
hot potato
(22.01.22)
bez torba ve file gibi örülen taşıma aksesuarlarının yanında yine örme sepetler ve daha geniş alışverişler için hamalların taşıdığı küfeler kullanılıyor. aynı şekilde tablalı at arabaları da başka bir taşıma aracı.
0
akhenaten
(22.01.22)
(5)

restoranın yemek yenen bölümü

architects creed
mutfağa mutfak denir. masaların olduğu bölüme ne denir? beynim tıkandı bulamıyorum.
mutfağa mutfak denir. masaların olduğu bölüme ne denir? beynim tıkandı bulamıyorum.
0
architects creed
(22.01.22)
Yemekhane mi? Yemek salonu ya da
0
herzan
(22.01.22)
yemek odası?
0
do you remember me
(22.01.22)
şu makaleden anladığım kadarıyla "yemek salonu"
dergipark.org.tr
0
nimberjack
(22.01.22)
dining
0
freebird5406_2
(22.01.22)
servis alanı
0
pardus
(22.01.22)
(3)

Yurtdışından ülkeye(Türkiye) dönüşte

bass solo take one
Aşın yetersizse ya da pcr ın yoksa ne yapıyorlar?
Aşın yetersizse ya da pcr ın yoksa ne yapıyorlar?
0
bass solo take one
(22.01.22)
Uçağa girerken kontrol ediyorlar. Büyük ihtimal uçağa binemezsiniz.
0
but that was just a dream
(22.01.22)
asi sart degil. pcr veya antijen testine bakiyorlar boarding pass ciktisini verirken.
0
antikadimag
(22.01.22)
Turkiyenin 10 ocakta yeniledigi sartlarina gore bazi ulkelerden giriste (guney afrika, zambiya, botswana vs) her kosulda karantina yapiyorsunuz.
Turkiyeye afganistandan geliyorsaniz otel karantinasi degil ev karantinasi yapiyorsunuz.
Diger ulkeler icin
Eger uluslararasi taninirligi olan asilardan en az iki tane yaptirdiysaniz ve bunu belgeleyebiliyorsaniz (johnson and johnson icin sadece bir tane yeterli) pcr testine ihtiyaciniz yok.
Asiniz yok ise ulkeye giristen en fazla 72 saat once yapilmis pcr veya en fazla 48 saat once yapilmis rapid antigen testi sonucu gerekiyor.
Konsolosluktan soylendigine gore bu bilgilerin dogrulugunu kontrol etmek ucus sirketinin sorumlulugu ve belgeleri saglayamadiginiz durumda ucusa alinmamaniz gerekiyor.
0
sopiro
(22.01.22)
(1)

maaş sorusu

NightBringer
merhaba bu aralar istanbulda business developer maaşları ne kadar bilgisi olan var mıdır acaba? junior, mid-level, senior vs yazarak belirtebilir misiniz? bir yerden teklif aldım pazartesi cevap vereceğim de az mı çok mu emin olamadım. rayicini öğrenmek istiyorum.
merhaba bu aralar istanbulda business developer maaşları ne kadar bilgisi olan var mıdır acaba? junior, mid-level, senior vs yazarak belirtebilir misiniz? bir yerden teklif aldım pazartesi cevap vereceğim de az mı çok mu emin olamadım. rayicini öğrenmek istiyorum.
0
NightBringer
(21.01.22)
bizde 15 yıl tecrübeli business development manager 28 bin brüt alıyor. %40 civarı da zam alacak. 40 bin brüt zamlı. neti aylık ortalama 25 bin yapıyor.

jr sr pozisyon yok.

edit: bizde genelde müdürler sr'ların %70-%100 fazlasını alıyor. ona göre belki düşünebilirsin. sr'lar da jr'ların %30-40 fazlasını.
0
gabe h coud
(21.01.22)
(2)

Bu nasıl kar?

not sure if serious
Geçen haftasonu Bozdağ’a gittik böyle kar vardı ama sıkışmıyordu kar. Yani bırak kardan adam yapmayı, kar topu bile olmuyordu. Kum gibi dağılıyordu. Neden böyle olur çok merak ettim.
Geçen haftasonu Bozdağ’a gittik böyle kar vardı ama sıkışmıyordu kar. Yani bırak kardan adam yapmayı, kar topu bile olmuyordu. Kum gibi dağılıyordu. Neden böyle olur çok merak ettim.
0
not sure if serious
(21.01.22)
kar yağalı çok olmuştur. kar en iyi ilk yağdığı zaman birbirine tutunuyor. sonrasında kristalize oluyor ve küçük buz parçacıklarına dönüyor aslında. dolayısıyla sıkıştırmak mümkün olmuyor.
0
do you remember me
(21.01.22)
Gğneş ışığı karlara vurduğunda öyle toz gibi şeylere dönüşüyorlar, gözlemim böyle. Hiç güneş almayan bahçedeki karlar hep sert oluyordu.
0
izza
(21.01.22)
(7)

4 ay kalmış tez teslimine...

estranged
literatür okuma dışında bir şey yapmadım desem yeridir. bir prototip ürün çıkaracak şekilde y.lisans tezi yazmayı hedeflemiştim. takvime bir baktım 4 ay kadar kalmış. yavaş yavaş bu iş olmaz moduna giriyorum. ne dersiniz?not: mühendisliknot2: çalıştığım için vaktimin büyük çoğunluğu iş yerinde geçiy
literatür okuma dışında bir şey yapmadım desem yeridir. bir prototip ürün çıkaracak şekilde y.lisans tezi yazmayı hedeflemiştim. takvime bir baktım 4 ay kadar kalmış. yavaş yavaş bu iş olmaz moduna giriyorum. ne dersiniz?

not: mühendislik

not2: çalıştığım için vaktimin büyük çoğunluğu iş yerinde geçiyor.
0
estranged
(21.01.22)
Kafanızda şunu şunu yaparım diyerek planlama yapabiliyorsanız devam edin.
0
dissendium
(21.01.22)
Literatür okuması tamamsa 2 ayda yazılır
0
photo85
(21.01.22)
Kelime sınırı alt limit olarak yoksa 25-30 sayfa yaz geç. Çoğu Avrupa ülkesinde yüksek lisans tezi 3 ayda yazılıyor. Bu sürede nitelikli bir iş yapamazsın ama zaten senden beklenen de bu değil.
0
garylineker
(21.01.22)
@garylineker

Deneysel bir şey ise 3 ayda nasıl yazılsın deney yapmadan ?
0
ceketimi alip cikcam
(21.01.22)
@ceketimi alip cikcam

Konu, yöntem vb ona göre seçilmiş olması lazım. 3 ayda yazılıyor diye ben kişisel görüş belirtmiyorum. Süre bu kadar. Top 20'deki okullarda üstelik. Sütçü İmam'da minimum 3 sene getirip götürürler mesela
0
garylineker
(22.01.22)
Yüksek lisans tezinin abartıldığını düşünüyorum. Çok ekstrem deney vs yoksa her türlü hallolur.
0
mg3929
(22.01.22)
Simülasyon yap bilgisayarda oluyorsa
0
vatanperver
(22.01.22)

Bu hangi şarkı?

imnotsureabout
Her anın aklımdaHer kıvrımın..https://youtu.be/LTYia-_httA45. Saniyede köfn’le söylediği şarkı.Sevgiler.
Her anın aklımda
Her kıvrımın..

youtu.be
45. Saniyede köfn’le söylediği şarkı.

Sevgiler.
0
imnotsureabout
(21.01.22)
(2)

adana - istanbul arası yol

avianthem
tamamen otoban kullanılarak adana’dan istanbul’a gidlir mi araçla bu kış kıyamette?dört mevsim lastik takılı, b sınıfı hatchback araçla. iyi akşamlar herkese.
tamamen otoban kullanılarak adana’dan istanbul’a gidlir mi araçla bu kış kıyamette?

dört mevsim lastik takılı, b sınıfı hatchback araçla.

iyi akşamlar herkese.
0
avianthem
(21.01.22)
Niğde - Adana arasını iki gün önce geçtim. Temizdi. Ötesini bilmiyorum. Bolu temizse rahat geçilir.
0
etna
(21.01.22)
Otobandan gidecekseniz gidilir, geçen sene karlı zamanda yaz lastiği ile gidip geldim.
0
Uncle Sam
(22.01.22)
(2)

Bol internetli mobil operatör/paket tavsiyesi

grgn
2022 yılında hala mı cepten sınırsız internet yok duyuru sakinleri? Yoksa bana en az 30 gb internet içeren bir operatör ve paket önerebilir misiniz?
2022 yılında hala mı cepten sınırsız internet yok duyuru sakinleri? Yoksa bana en az 30 gb internet içeren bir operatör ve paket önerebilir misiniz?
0
grgn
(21.01.22)
Turkcel Vınn kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum. Daha uygun oluyor. Modem varda mesela, 100 GB 139 TL falan.
0
birdenbire
(22.01.22)
Kullanımınıza göre Vodafone Res tarifeler
0
sameidiott
(22.01.22)
(2)

NodeJS - nitelikli eğitim

tchuck
giriş eğitimlerini falan aldım.ama şuan özellikle proje üstünde yapılan eğitimlere ihtiyacım var.ancak "aşırı teorik düzeyde" kalan değil, her şeyin son derece nizami olduğu tür de derslere ihtiyacım var.authorizationlar,middlewarelar,observerlar,providerlar,ne bileyim daha karmaşık (yetkilere bölün
giriş eğitimlerini falan aldım.

ama şuan özellikle proje üstünde yapılan eğitimlere ihtiyacım var.
ancak "aşırı teorik düzeyde" kalan değil, her şeyin son derece nizami olduğu tür de derslere ihtiyacım var.

authorizationlar,
middlewarelar,
observerlar,
providerlar,
ne bileyim daha karmaşık (yetkilere bölünmüş vb.) routelar.

bunların bol bol kullanıldığı "nizami bir nodejs projesi nasıl olur" gösterilen derslere ihtiyacım var kısaca.

ben bu yazılımı en çok nizami yazılmış bir projenin üstünde çalışırken anlayabiliyorum.
yıllarca php ve laravel yazmıştım, ta ki 5 sene önce nizami bir laravel projesine denk gelene kadar. adam adeta ufkumu açmıştı, aldığım onlarca ders vs. hepsi hikayeymiş o an anlamıştım.

bana bu konuda önerebileceğiniz dersler var mıdır?
0
tchuck
(21.01.22)
kullanacagin frameworke karar verdiysen ona gore bulabilirsin bence. nodejs ciplak olarak nadir kullanilir, php icin nasil laravel kullandiysan nodejs icin de bir framework kullanacaksin muhtemelen. sadece api degil ssr istiyorsan hatta iki framework kullanacaksin. js ekosisteminde "batteries included" framework az var o yuzden tam istedigin sey biraz daha zor, cok fazla moduler parca var ve senin istedigin kombinasyon icin ozel bir egitim bulman zor olabilir. batteries included bir cozum pesindeysen ben hic sevmesem de Angular bakabilirsin (o zaman typescripte de kayman gerekir ki ne kadar erken typescript ogrenirsen o kadar iyi bence). ben modern bir servisin API + SPA frontend olmasi gerektigini savunanlardanim, o yuzden mesela API icin bir framework secip (express olur ne bileyim fastify olur) bir de frontend framework sectikten sonra bunlarin egitimlerine tek basina bakabilirsin. tabii burada yine daha once bahsettigim javascriptteki "modulerlik" ve getirdigi ogrenme problemleri devreye giriyor - fastify ogrendin diyelim ama fastify gibi bir framework tamamen veritabani agnostiktir. hangi veritabanini kullanacaksin? onu secmen lazim. peki veri tabaniyla iletisim icin hangi adapteri kullanacaksin? ORM kullanacak misin? bunlar hep cevaplaman gereken sorular olacak ve yine tam senin tercihlerini kullanacak bir egitim bulman biraz zor olacak. js ekosisteminde laravel gibi, ne bileyim rails gibi, django gibi senin icin tercihlerin baskasi tarafindan yapilmis oldugu hazir cozumler, inanmasi guc de olsa yok diyebiliriz (yani var da 1 sene sonra support devam edecek mi bilemezsin).
0
robokot
(22.01.22)
frontend-backend ayrımına ben de okeyim.

ön tarafta react (lazımsa nextjs), arkada da laravel api kullanıyorum. orada laravel'in avantajı, backendin yönetim panelini de laravel ile kullanıyorum. ondan vazgeçmek gerekecek bir tek.

nodejs'i rest api olarak kullanıp ön tarafta react ile devam etmeyi düşnüüyorum tüm sene.

ama bu durumda da observerlar, providerlar, authorization ve yetkinlendirmeler, middlewarelar hepsini derli toplu yapmaya anlamaya ihtiyacı mvar.
0
🌸tchuck
(22.01.22)
(3)

Pandemi Dönemi Tarihi Geçen Kozmetikler?

dreamnesiac
Kadınlara Cuma akşamı sorusu gelsin:)Pandemi döneminde nerdeyse hiç dokunmadığım bir dolu şey var evde.Gözle ilgili olanlar çok değil, onları kullanmasam da olur diyorum alerji nedeniyle ama çok sayıda parlatıcı ve ruj var. Açılmış, 1-2 kez kullanılmış, 2 senedir hiç dokunulmamış. Kullanım tarihi ge
Kadınlara Cuma akşamı sorusu gelsin:)

Pandemi döneminde nerdeyse hiç dokunmadığım bir dolu şey var evde.
Gözle ilgili olanlar çok değil, onları kullanmasam da olur diyorum alerji nedeniyle ama çok sayıda parlatıcı ve ruj var. Açılmış, 1-2 kez kullanılmış, 2 senedir hiç dokunulmamış. Kullanım tarihi geçmiş ama açıldığı için.
Baya da özene bezene aldığım kaliteli ürünler, artık tekrar alamam büyük olasılıkla.

Siz napıyorsunuz benzer durumlarda? Eskiden olsa sağlığa zararlı olabileceğini düşünürdüm ama şimdi kıyamıyorum. Bir yere gideceğimiz de yok saksı bitkisi yaşam formu olarak. Ne yapılır bunlar? 2 senedir makyaj yapmayıp, boyanıp boyanıp Zoom'a çıksam noldu buna mı derler? :))

İyi haftasonları:)
0
dreamnesiac
(21.01.22)
orta ve üst segmentten vardı bende de. attım hepsini. sağlığımdan önemli değil.
0
dedim ben sana
(21.01.22)
butun kozmetikler koruyucu yuklu. Pudra urunler zaten kolay kolay bozulmaz. Krem urunler ve rujlar da gozle gorulur bir sekilde bozulmamissa/kokusunda bir degisme yoksa sorun yok. Firmalarin urunlerin uzerine yazdigi "acildiktan sonra su kadar ay" ibareleri abartili/fazla muhafazakar. ABH paletlerinin cogunda 6 ay diyor mesela, sacmalik.
0
hot potato
(21.01.22)
kokusu bozuk degilse bir sey olmaz. kokusundan cidden anlayabiliyorsunuz bozulmayi. makyaj temizleme diskleri vardi, kutusunu acamadim kokudan oyle diyeyim. bir deneyin.
0
supergirl
(22.01.22)
(3)

aeropress için kağıt filtre nereden bulurum?

mr.goodcat
aeropress (orjinal olan) için kağıt filtre arıyorum. 350 lik paketlerde oluyor genelde. uygun fiyatla nereden bulabilirim? alan, kullanan var mıdır? eskiden aliexpressden alıyordum ama artık orası bitti 3 dolarlık şey için 4 dolar shipping alıyor.
aeropress (orjinal olan) için kağıt filtre arıyorum. 350 lik paketlerde oluyor genelde. uygun fiyatla nereden bulabilirim? alan, kullanan var mıdır? eskiden aliexpressden alıyordum ama artık orası bitti 3 dolarlık şey için 4 dolar shipping alıyor.
0
mr.goodcat
(21.01.22)
Ben trendyoldan sipariş vermiştim orjinal gelmişti. Oradan almayacak olsam kahhve.com veya demleniyor.com dan alırdım
0
kablelvuku
(21.01.22)
@kablelvuku

trendyol'da bulamadım. satışta yok

kahhve'de tükendi diyor

demleniyor.com'da yok.

duyuruyu açma amacım bu zaten :)
0
🌸mr.goodcat
(21.01.22)
ben aleti yenilerde aldım bitmesi 1 yıl sürer fakat şimdi Espressolab'da gördüm mesela: shop.espressolab.com

içinden çıkan kutuluydu bu poşette gibi ama orijinaldir sanırım.

edit: tabii 3-5 dolar olmuyor bu ama bana normal geliyor artık bu fiyatlar. 40'lı filtre kahve kağıdına 12 lira veriyordum benzer fiyata geliyor tabii o kocaman kağıt bu minicik. Bilemedim.
0
nhk ni youkosu
(21.01.22)
(2)

seçilen malzemelerden yemek

biseysorucam
selamlar arkadaşlarya bir site vardı evde olan malzemeleri işaretliyordun o da sana yemek öneriyordu neydi o
selamlar arkadaşlar

ya bir site vardı evde olan malzemeleri işaretliyordun o da sana yemek öneriyordu neydi o
0
biseysorucam
(21.01.22)
Malzeme listesi yemek tarifi yazıp aratınca tarifmotoru diye bir site çıkıyor, bu mu?
0
orient blue
(21.01.22)
limonlu eksi
(21.01.22)
(4)

Ukrayna-Rusya Gerginliği

bitchesaintshit
Tamam Rusya çok güçlü bir ülke ama bugüne kadar hangi Ukraynalı ile konuşsam hepsi Rusça konuşuyor. Neden Ukraynaca konuşmuyorsun deyince de Ukrayna ve Ukraynaca bir hiçmiş gibi davranıyorlar. Ülkelerine zerre önem vermiyorlar(biraz abartı tabi bu)Geneli böyle mi halkın? Kendi halkı böyleyken Ukrayn
Tamam Rusya çok güçlü bir ülke ama bugüne kadar hangi Ukraynalı ile konuşsam hepsi Rusça konuşuyor. Neden Ukraynaca konuşmuyorsun deyince de Ukrayna ve Ukraynaca bir hiçmiş gibi davranıyorlar. Ülkelerine zerre önem vermiyorlar(biraz abartı tabi bu)

Geneli böyle mi halkın? Kendi halkı böyleyken Ukrayna'nın ne kadar şansı olabilir ki!
0
bitchesaintshit
(21.01.22)
geneli oyle degil. ayrica ukraynacayi alisik olmadigi icin rahat konusamayan, ana dili rusca ve hatta kokeni rusya olan ama ukrayna vatandasi olup rusya'dan nefret eden cok insan gordum.

ukrayna'da ciddi rus etkisi var, kendini rus olarak gorenler var ama bunlarin orani %30'u gecmez. ayrica savas oncesinde rusya'dan nefret eden kucuk bir kesimdi, agirlikli olarak bati ukraynalilar. savas, kirim'in ilhaki, donbasa'ta yasananlar vs. derken ukrayna'da dogup buyumus cok fazla insan etnik kokeninden bagimsiz olarak ukraynali kimligini benimsemeye basladi.

ha bu neyi degistirir, orasi tartisilir. bakma avrupa'nin destek ayagi yaptigina, hepsi lafta. ukrayna'nin kendine faydasi yok. yarin savas ciksa bati tarafindan da polonya'yla macaristan birer parca koparmaya bakar.
0
der meister
(21.01.22)
Halk 2 dilli büyüyor, Ukraynalı yakın bir arkadaşım günlük hayatta sadece Rusça konuşuyor, Ukraynaca sadece işteyken. Ama sorsan Rusya’yı hiç sevmiyor. Dil o kadar iç içe geçmiş ki herkesin uzman bir dili var ama herkes iki dili de iyi kötü konuşabiliyor.
Ayrıca hiç “a Rusya şöyle böyle ben Rusça konuşmayayım” diye garip bir düşüncesi yok. Hangi dilmiş pek önemli değil konuştukları.

Ukrayna’da iktidardaki Nazi’lerin sadece Ukraynaca konuşma kampanyaları var ama batıdaki milliyetçi/gerici Ukraynalılar hariç pek geçerli olmuyor.
0
patronaj1
(21.01.22)
Rusya'nın etki alanı geniş. Daha bu yakın zamanda olan şey :
www.dailymotion.com
Yüksek ihtimal Rusça konuşmayı isteyerek tercih etmemiştir.
Ayrıca Rusya, Türki cumhuriyetler arası dil birliği olmaması için bu devletlerin alfabe meselesine dahi karışmıştır.

Ukrayna'nın Rusya karşısında doğrudan bir şansı yok. Ama arkasındaki desteğe güveniyor.

Diğer yandan oldu ki bir savaşta Ukrayna yenilirse,
-NATO neye yarar? sorusu akla gelecek.
Rusya yenilirse Libya, Suriye gibi devletlerde bulunmanın da bir anlamı olmaz Büyük bir karizma çizilmesi söz konusu olacak.
0
Erva
(21.01.22)
ya zaten rusça ile ukraynaca arasındaki fark türkçe ile azerice gibi bildiğim. rusları sevmeyen ukraynalılar ukraynaca konuşmayı tercih ediyor genelde.
0
kelepir
(22.01.22)
(10)

Almanca dizi/film

stejerners
Tavsiye edebileceğiniz Almanca dizi veya film var mı?
Tavsiye edebileceğiniz Almanca dizi veya film var mı?
0
stejerners
(21.01.22)
Alman yapimi olmasi gerekmiyorsa ben pixar'in dublajli animasyon filmlerini izlerdim. Bol ve gundelik seviyede diyalog oldugu icin en faydali kaynaklardan biri.
0
hot potato
(21.01.22)
Who Am I (film)
0
dissendium
(21.01.22)
How to Sell Drugs Online (Fast)
0
old possum
(21.01.22)
Werk ohne Autor
0
frankfurt skyliners
(21.01.22)
dizi: babylon berlin, dogs of berlin, unsere mütter unsere vater

film: barbara
0
kornisch
(21.01.22)
The Man In The High Castle. Yarı İngilizce, yarı Almanca ama çok sürükleyici.
Der Untergang
0
PhoenixRising
(21.01.22)
İlk aklıma gelen birer film ve dizi önerisi
Film: der Himmel Über Berlin
Dizi: Babylon Berlin
0
candanag
(21.01.22)
Türkisch für Anfänger i kesin izle.

Dil öğrenmek içinse.

Birde olay yeri temizlikçisi vardı bulamadım o diziyi Netflix de vardı vpn ile girince çıkıyordu.

Okunuşu; totorganika gibi bir şeydi
0
aligan
(22.01.22)
Nico’s Weg :))
Deutschland 83/89
Das Parfume
Dark
Der Untergang
0
arenas
(22.01.22)
The billion dollar code (4 bölümlük mini dizi)
0
oldtimer
(22.01.22)
(3)

İstanbul-Arnavutköy'ü bilen var mı? (Öğretmen ataması için makul semtler)

herseysermayeicin
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Anafartalar OrtaokuluİSTANBUL ARNAVUTKÖY Arnavutköy Anadolu LisesiİSTANBUL ARNAVUTKÖY Arnavutköy Cumhuriyet Ortaokulu İSTANBUL ARNAVUTKÖY Aziz Sancar Ç.P.LİSTANBUL ARNAVUTKÖY Borsa İstanbul Anadolu İ.H.LİSTANBUL ARNAVUTKÖY Boyalık Örfi Çetinkaya OrtaokuluİSTANBUL ARNAVUTKÖY
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Anafartalar Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Arnavutköy Anadolu Lisesi
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Arnavutköy Cumhuriyet Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Aziz Sancar Ç.P.L
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Borsa İstanbul Anadolu İ.H.L
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Boyalık Örfi Çetinkaya Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Fatih Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Hadımköy M.T.A.L
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Hasan Tahsin İmam Hatip Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Köroğlu Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Mehmet Akif Ersoy Ç.P.L.
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Milli Eğitim Vakfı Firdevs-Lütfü Orgun İlkokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Orta Okulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Osman Gazi Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kız Anadolu İ.H.L
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Sazlıbosna Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Şehit Demet Sezen Çok Programlı Anadolu Lisesi
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Şeyh Şamil Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Tayakadın Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Yeniköy Örfi Çetinkaya Ortaokulu
İSTANBUL ARNAVUTKÖY Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu


Bu okulları ve bulunduğu semtleri bilen var mı? Bir kadının büyük bir kira vermeden ve güvenlik sıkıntısı çekmeden bu ilçenin hangi kısmında yaşayabilir?
0
herseysermayeicin
(21.01.22)
İstanbul’da tek kadın öğretmenim. Arnavutköy’den başka bir yer açılmadı mı hocam? Güzel bir semt değil çünkü.
0
ruhen hastayim ben
(21.01.22)
Tayakadın, Boyalık, Hadımköydeki okullar diğerlerine daha iyi olabilir, hadımköy örfi çetinkaya eskiden bölgenin iyi liselerindendi şu anki durumu bilmiyorum ama özellikle merkez okullarını yazma derim, ben işim düştüğünde bile gitmek istemediğim bir yer.
0
atom karincanin torunu
(21.01.22)
Bana mesaj atarsanız yarın gün içerisinde size makul bir cevap yazayım.
Tayakadın boyalık vs sakın güzel yerlerdir ama tek kadın için fazla köy ortamı kalır.
0
tum haklari saklidir
(21.01.22)
(6)

Avukat arkadaşlara kiracı hakları sorusu

chubbchubb
Selamlar. Hukukçu arkadaşlara bir sorum vardı. Bilen biri yeşillendirirse çok sevinirim. Durum şöyle, şu an oturmakta bulunduğum eve 1 Mart 2020 tarihinde taşındım. Sözleşmede kira başlangıcı olarak görünen tarih de 1 Mart 2020. 15 Kasım 2021’de ev sahibim benim oturduğum eve kızının yerleşeceğini s
Selamlar. Hukukçu arkadaşlara bir sorum vardı. Bilen biri yeşillendirirse çok sevinirim.

Durum şöyle, şu an oturmakta bulunduğum eve 1 Mart 2020 tarihinde taşındım. Sözleşmede kira başlangıcı olarak görünen tarih de 1 Mart 2020. 15 Kasım 2021’de ev sahibim benim oturduğum eve kızının yerleşeceğini söyleyerek Ocak-Şubat ayları gibi evi boşaltmamı istedi. Ben de tamam dedim. 20 Aralık 2021 tarihinde de bir mesaj atarak kızının ancak Mayıs 2022’de taşınabileceğini ve Mayıs’a kadar evde kalabileceğimi söyledi. Bugün yani 21 Ocak 2021 itibarıyla da yine mesaj yoluya kızının Mart ayında taşınmak istediğini söyleyerek Mart’a kadar evi boşaltmamı istedi. Konuyla ilgili sorularım şunlar:

İlk yaptığımız sözleşmede kira müddeti 1 yıl olarak belirtilmiş. Fakat kira ilişkisi 1 yıldan sonra da devam etti. Bu durumda sözleşme belirsiz süreli sözleşmeye dönüşmüş müdür? Ya da bu tarihe dayanarak ev sahibim bana zaten Mart’ta süre doluyor, çıkmak zorundasın diyebilir mi?

Bu durumda benim haklarım neler? Normalde bana fesih bildirimi yapması gereken süre ne kadar? 1 ay 10 gün gibi bir süre içerisinde çıkmamı istemesi hukuken uygun mudur?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
0
chubbchubb
(21.01.22)
Merhaba. Ev sahibi kafasına göre sizi evden çıkaramaz. Sözleşmeniz 1 marta kadar devam ediyor. Sonrasında ancak ve ancak ihtiyaca dayalı tahliye davası açarak sizi çıkarabilir. Bu dava 2 seneye yakın sürüyor. Yani pratikte siz kiranızı tam ve zamanında ödediğiniz sürece ÇI-ka-ra-maz. Bu çok net.

Ama siz yine de Evden çıkamaya karar verirseniz ihtar çekmesini isteyin. İhtardan sonra çıkın. Eğer çakallık yapıp kızını oturtmaz başkasına kiraya verirse 3 senelik kira bedelinde tazminat alabilirsiniz.

Bir sorunuz olursa çekinmeden bana yazabilirsiniz her zaman.
0
adwokat
(21.01.22)
3 senelik kira bedeli kadar tazminat ha. Hollanda Borçlar Kanununda yazıyor galiba.
0
Mistyimage
(21.01.22)
@adwokat
"Ama siz yine de Evden çıkamaya karar verirseniz ihtar çekmesini isteyin. İhtardan sonra çıkın. Eğer çakallık yapıp kızını oturtmaz başkasına kiraya verirse 3 senelik kira bedelinde tazminat alabilirsiniz."

yanlış bilmiyorsam ihtar sonrası çıkmanız size böyle bir hak vermez. Tazminat tarzı bir hak için; ihtar sonrası mahkemeye vermesi yani sizin mahkeme kararıyla evden çıkmış olmanız lazım
0
meko
(21.01.22)
Ev sahibinden taşınma ve emlakçı parası isteyin bence.
Çıkacaktım evden ama siz sürekli tarih değiştiriyorsunuz. Madem birkaç yıl içinde kızınız oturacaktı o zaman ben bu evi tutmaz, düzenimi değiştirmezdim.
Ayrıca size resmi bir şekilde "kızım taşınacak, evden çık" demediği için sizden sonra kafasına göre daha pahalıya kiraya verebilir, niyeti bu da olabilir.

"X Bey/Hanım, ben taşınmak için ev baktım ama kiralar çok yüksek. Üzerine bir de emlakçı ve taşınma parası vermem gerekiyor, şu an buna maddi gücüm yok. Siz emlakçı ve taşınmayı öderseniz taşınabilir, sizi de mağdur etmemiş olurum" diyebilseniz keşke.
0
michael_knight
(22.01.22)
Ben de benzer durumdayım. Aşağı yukarı evde kiracı olma sürem chubb ile aynı. Yukarıdaki cevaba istinaden, taşınma ve yeni ev için ödeyeceğim emlakçı komisyonunu istedim, ama ilk önce tamam dediyse de haklı sebebim var diyerek sonra ayak sürümeye başladı. Avukatı ile irtibata geçiyor şimdi somut bir şey yok. Ben bizim avukatımıza henüz durumu iletmedim, onlara da avukatıma irtibata geçeceğim hiç demedim belki ondan cesaret buldu. Fakat internette okuduklarım çok karışık. Ortada bir sürü değişken de var, mesela ev sahibin ve alt-üst soyunun kalabileceği başka bir konut var mı, aynı şekilde kiracının vb. O yüzden böyle pat diye şu kadar zamanda olur demek zor. Eğer kiranızı ödediyseniz ve sizinki gibi süresiz kira sözleşmesi ise ancak hakim kararı ile öğrenilecek bir şeymiş gibime geliyor.

Bir de advokat'ın yazdığı 3 senelik kira bedelini şu şekilde biliyorum: Sizi kendisi oturmak üzere tahliye ettirdikten sonra (yani kendi rızanızla değil de, hukuki yollardan) 3 sene boyunca evi kiraya veremiyor. Verirse, en son ödediğiniz kira x 12 ay kadar tazminat alma hakkınız var. Ama kafamı karıştıran da şu, kiraya verip vermediğini nereden öğrenebileceksin?
0
malheiros
(22.01.22)
Çok teşekkür ederim herkese cevaplar için.

@michael_knight taşınma masrafı ve emlakçı komisyonunu istemek mantıklı geldi. ciddi zarardayım çünkü bu durumda, bulunduğum muhitte iki katına çıktı kiralar ve beni zora sokacak bu durum. ama niyeti kızını oturtmak cidden onu biliyorum. @adwokat'ın önerisi üzerine ileride kiraya verme olasılığına karşın yine de ihtar çekmesini isteyeceğim.

@malheiros evet okuduklarımdan anladığım benim de o şekilde, tazminat son ödediğim kira x 12 ay gibi. yani ilanları düzenli takip ederim ama ilana çıkmazsa bile ara ara sorabileceğim komşularım da var, onlardan öğrenebilirim diye düşünüyorum tekrar kiraya verilip verilmediğini.
0
🌸chubbchubb
(22.01.22)
(3)

Dünyanın en çok dil bilen kişisi Johan Vandewalle'nin şu sözünün kaynağı?

gijilti
Sosyal medyada dolaşan bu sözün kaynağı nedir acaba? "Ana dili Türkçe olan bir kişinin kısa cümlelerle düşündüğü, konuşma anında ise bu kısa cümleleri çeşitli yollarla birbirine bağlayarak karmaşık yapılar kurduğu görüşündeyim. Bu "cümle bağlama eğilimi" bazı konuşurlarda zayıf, bazılarında ise âdet
Sosyal medyada dolaşan bu sözün kaynağı nedir acaba?

"Ana dili Türkçe olan bir kişinin kısa cümlelerle düşündüğü, konuşma anında ise bu kısa cümleleri çeşitli yollarla birbirine bağlayarak karmaşık yapılar kurduğu görüşündeyim. Bu "cümle bağlama eğilimi" bazı konuşurlarda zayıf, bazılarında ise âdeta bir hastalık derecesinde güçlü olabilir. Bu son durumda ortaya çıkan dilsel yapılar, insan zihninin üstün olanaklarını en güzel şekilde yansıtıyor. Farklı dil gruplarına ait birçok dili incelediğim hâlde şimdiye kadar hiçbir dilde beni Türkçedeki karmaşık cümle yapıları kadar büyüleyen bir yapıya rastlamadığımı söyleyebilirim. Biraz duygusal olmama izin verirseniz bazen kendime, keşke Chomsky de gençliğinde Türkçe öğrenmiş olsaydı, diyorum. Eminim, o zaman çağdaş dil bilimi İngilizceye göre değil, Türkçeye göre şekillenmiş olurdu."
0
gijilti
(21.01.22)
valla türküm türkçeyi de çok seviyorum ama bana biraz sallamasyon gibi geldi bu... cidden demişse böyle bir şeyi ben de kaynağı merak ettim.
0
fff02561
(21.01.22)
Ben de bulamadim, kaynaklar hep Türkçe.
Yalnız adamın dünyanın en çok dil bilen adamı olduğunu nereden geliyor? Baktim su adam kendisinden daha çok biliyor;
en.m.wikipedia.org
0
logisticsmanager
(21.01.22)
İlk defa duydum bu sözü, çok hoşuma gitti.
Türkçe; bir kelimede eylemi, zamanı, kişiyi bildiren bir dil. Bunun dışında fiilimsiler de birer yan cümle. Abimiz cümle bağlama derken bunu kastediyor olabilir. Ayrıca dil bilgimizdeki en zor konulardan biri cümlede yapı konusudur. Türkçe cümle yapısı bence de karmaşık ve muhteşemdir.
0
oyokbuyoknevar
(21.01.22)
(4)

elyaf yorgan çamaşır makinesine atılır mı?

boyle buyurdum
hani şu her yerde satilan beyaz ve hafif elyaf(?) yorganları kastediyorum.her misafir geldikten sonra yıkamak lazım bir sonraki misafire hazırlık için :)
hani şu her yerde satilan beyaz ve hafif elyaf(?) yorganları kastediyorum.

her misafir geldikten sonra yıkamak lazım bir sonraki misafire hazırlık için :)
0
boyle buyurdum
(21.01.22)
yıkıyoruz biz.
0
adivar
(21.01.22)
30 derecede kısa programda yıkanır.
0
ne zaman emekli olacagim
(21.01.22)
Yıkarken çamaşır makinesinin içine 3 tane de tenis topu atın. Elyafın belirli yerlerde öbeklenerek yorganın formunun bozulmasını engeller.

Sırf bu maksatla kullanılabilecek ucuz tenis topu Dechatlon'da bir zamanlar satılıyordu, hala var mı bilmiyorum.
0
Mirket
(21.01.22)
Makinede yıkanır da, her misafir sonrası yorgan yıkanmaz. Nevresim diye bir şey var, yorgana geçiriyorsunuz, misafir sonrası çıkarıp onu yıkıyorsunuz.

Yatağı da yıkamıyoruz mesela, üstüne serdiğimiz çarşafı yıkıyoruz.
0
kibritsuyu
(22.01.22)

Sözlük takip

naksidil
3 kişiyi takip ediyor gözüküyorum. Ama takip kısmında ve favladıkları kısmında kimse yok. Nereden görebiliyoruz?
3 kişiyi takip ediyor gözüküyorum. Ama takip kısmında ve favladıkları kısmında kimse yok. Nereden görebiliyoruz?
0
naksidil
(21.01.22)
(19)

bir telefona 17 bin lira verilir mi?

birmilyonunvarmi
iphone 13 128 gb almayı düşünüyorum. havadan gelen bir param var ama elim gitmiyor. hiç iphone'um olmadı. hatta genelde dandik telefonlarım oldu. bu kez alayım mı verilir mi bu para?
iphone 13 128 gb almayı düşünüyorum. havadan gelen bir param var ama elim gitmiyor. hiç iphone'um olmadı. hatta genelde dandik telefonlarım oldu. bu kez alayım mı verilir mi bu para?
0
birmilyonunvarmi
(21.01.22)
Baştan söyleyeyim ben androidciyim fakat senin durumunda apple almak mantıklı

17 birim paraya apple aldın diyelim beğenmedin 15 birime kolayca elden çıkarırsın ufak zararın olur onu da merakına ve hevesine sayarsın
0
freebird5406_2
(21.01.22)
Telefona ne kadar verdiğiniz değil ne kadar kazandığınız önemli. Ben bir ürün beğendiğim zaman fiyatı hakkında ikileme düşersem almıyorum.
0
hayirsiz
(21.01.22)
Bu soru aslında iPhone yıllarca hasret kalmış ama gerçekte bir androidci olduğunu gösteriyor.

iPhone'u unutarak kendine Redmi note 10 ile beyaz bir sayfa açmalısın.
0
Erva
(21.01.22)
şahsen ben vermem. bilgisayar alırım o fiyata.
0
nothing in my way
(21.01.22)
5-6 sene kullanacaksın maksimum. İyi bir android alsan da bu kadar dayanır. Sorunun cevabı gelire göre değişiyor aslında.
0
garylineker
(21.01.22)
A52 al gec.
Ali koc bile s3 mini kullaniyor
0
divit
(21.01.22)
bir iPhone alınca 5 sene kadar sıkıntısız bir şekilde kullanmanız mümkün. bu arada yavaşlamıyor ve yazılım güncellemesi almaya devam ediyor. 5 sene sonra telefon artık çalışmadığı için değil de, yeni telefonların özellikleri kafanızı çeldiği için yeni telefon alıyorsunuz. bir ihtimalle de telefonda yer kalmıyor, özellikle bol bol video çeken biriyseniz yer kesinlikle kalmıyor.

bunun yarı fiyatına canavar gibi android telefonlar var doğru ancak bu telefonlar 2-3 seneden sonra yavaşlıyor, sonrasında telefonu yine kullanıyorsunuz ama gayet keyifsiz oluyor. bizim şirkette bu Huawei ve xiaomi'lerden alan 4-5 kişi var. bir yerden sonra ölüyor telefon. iPhone gibi 4 sene kafa rahatlığıyla kullanmak için alacağınız android'ler için yine samsung'a dönüp iPhone parası vererek almanız gerekecek.
0
co2s2
(21.01.22)
Iphone'ların kullanım ömrü kitapçığında bile 4 yıl yazar.
5 sene sonra yavaşlamaktan öte güncellemeleri telefonunuza yükleyemez, yeni uygulama kuramaz hale gelebilirsiniz.

Sorunuzun yanıtı, telefonu ortalama ne kadar kullandığınıza, kullanım tercihlerinize, hatta kullanım biçiminize bağlı. android'lere göre fiziksel olarak daha dayanıklı olduğu bir gerçek, her sabah telefonu 1metre düşürerek uyanacak olsam mesela android almayı denemezdim:)

güvenlik vb nedenlerle de iphone tercih edilebilir.

tamamen tercih. 17bin tl ciddi yatırım, 4 sene eskise de kullanırım , yukarıdaki nedenler benim için geçerli, alım gücüme uygun diyorsanız seçim sizin.
0
dreamnesiac
(21.01.22)
eski iphone 5'i yedek telefon olarak kullaniyorum. hala telefon tak diye aciliyor, whatsappta takilmadan isimi goruyor. 10 yil once cikmis bi telefon. barack obama baskan oldugu donemden. kitapcikta 4 yil yaziyor diye 4 yil sonra cope mi atmamiz gerekiyor?

iphone guzel telefon, alinir kullanilir. ama son modelini almaya gerek var mi, bunu kullanim amaci belirler. 13 128gb yerine ikinci el garantili 11-12 de alabilirsiniz mesela. bi de tabi diger ihtiyaclariniz onemli. sirf havadan para geldi diye luks tuketime para verilmez, oncelikli ihtiyaclari gidermek daha dogru olur.

ama para harcanacak bi yer yoksa, telefon mantikli. her gun en az 1-2 saatimizi geciriyoruz telefonla. onun yerini tutacak baska bi ekipman pek yok. televizyon falan bazen acmadigim gunler oluyor ama tuvalette bile telefonda takiliyorum, o yuzden telefonun iyisi yasam kalitesini artiriyor.
0
icim urperiyor
(21.01.22)
Bu soruyu soruyorsan verilmez. O telefonlar hesabindan 17bin kaybolsa farketmeyecek gruptakiler icin.
0
hot potato
(21.01.22)
çok daha ucuza ipad air alıp yanına bir de orta/üst segment android telefon alabilirsiniz.

iphone iyi güzel hoş ama o paraya çok daha mantıklı aletler var kafamda, hepsini dizdikten sonra hala kenarda 15 20 bin telefona kalırsa vermelik gibi geliyor bana hep.

Apple alemine ipad ile dalmak güzel bişey bence, kullanım senaryo ve alışkanlığınıza göre ipad mini de bakabilirsiniz air ile aynı spec'lere sahip. Yalnızca daha ufak.
0
hedep
(21.01.22)
Son model telefon almak bana şu piyasada çok saçma geliyor. Kendi kullandığım 128 gb iphone 11 bence ideal 10bin lira fiyatı.
Kendim yaklaşık 11 senedir iphone kullanıyorum android tarafında da bu seviye vardır hem de çok daha ucuza.
0
cilekli pasta
(21.01.22)
TR'de olsam 3-4 nesil geriden takip ederim...17 verecegine 7-8 harca, kalani btc'ye bas.
0
cooperr
(21.01.22)
Telefonla çok aşırı vakit geçiren, gezen fotoğraflar videolar çeken telefonu harbiden eskiten ve buna verecek parası da olan biri olarak bu sorunun cevabı benim için evet. sadece telefon olarak kullansam gider fiyat performans şampiyona şayomi alırım
0
roket adam
(21.01.22)
ben verdim, ertesi gün 20.000’e sonra da neredeyse 30.000’e çıktı fiyatı. indi herhalde 20.000 küsüre yine dolar inince.

altın gibi meret ama satmaya niyetim yok. rahat 5 sene kullanırım bunu, sonrası allah kerim.
0
avianthem
(21.01.22)
verilir.

laptop olsa vermez misin? bence pek bir farkı yok hatta çok daha kullanışlı bir alet.

15-20 bin lira laptop fiyatlarını normalleştirdiğim için 17 bine iphone da normal geliyor.
0
gabe h coud
(21.01.22)
android fanı ve apple kullanıcısıyım. apple 6s bayağı bildiğiniz 32 gb'lık model. pil seviyem halen %100 ve çizik yok telefonumda. o kadar temiz bakıyorum.

çok kez android kullandım. 6s ilk çıktığında "10 sene sonra android farkı açacak" demiştim. şu an aralarında dağlar kadar fark var ilerleme olarak. 6s halen güzel telefon. kayıyor. fotoğraf çekimi gayet yeterli günlük kullanım için ama insanların dilinde bir 5 yıl sonra kasılır muhabbeti var. bitmiyor. bitmeyecek. sebebi: android'de o temalar, eklentiler gerçekten yapı. inanılmaz güç-donanım gerektiriyor. bildiğiniz cep pc. ios buradan dolayı takılmıyor, stabilitesi dışarıya kapalı olmasından kaynaklı. android son cihazlarda artık 5 sene de geçse takılmıyor. şu an 2 yılın üzerinde cihazlar var elimizde M serisi, ilk günden farksız. bu muhabbet eskidendi.

zaten artık apple'da satamadığı için kendi yavaşlatıyor cihazları.

bu tartışma sabaha kadar sürse sonuç çıkmaz ama konuşmalar hep burada kilitleniyor. 12 mini alma taraftarıydım bende. şayet fiyatlar 8.400'ten 11'in üzerine gelmeseydi. ama 10+k TL bir apple cihaza vereceğime; S serisi bir samsung'a sahip olabiliyorsam mantık denilmesine gerek yok.

Elma logosunun da suçu yok ama tablo böyle. Daha kritik bir detay paylaşayım: 2 tane iphone 13 ile 2021 model sıfır km arazi motosikleti alabiliyorsunuz.
0
baldan kaymak
(22.01.22)
Kasma muhabbetine ben de yorum yapayim.

2010 model android 1.6 telefon evde hala 3. Telefon olarak kullaniliyor.

2014 model note4'u daha bu ay biraktim. Cunku millet fakir misin diye laf etmeye basladi.
Bir de outlook destegi cekti mail'lere bakamaz oldum.

Bu ay aldigim androide daha kutudan cikarir cikarmaz taktim kabloyu.
Yaklasik 30 tane samsung çöpü sildim.
Bixby falan var hatta trendyol,tiktok default yuklu geliyor. Kablo takmadan silemezsin bunlari.
Telefon 3 kere tuglaya donustu ama pes etmedim bastan basladim.

Bunlari silmezsen daha alir almaz telefon %20 dusuk basliyor hayatina.

Ikincisi android'in segmentleri var.
J,M,A var bunlar aslinda anne baba telefonu. 100 tane program yuklersen kasar bunlar.

S ve note alirsan telefonun cercevesi ekrani kirilana kadar kullanirsin.
0
divit
(22.01.22)
uzun yillar android kullananlara pek hitap ettigini soyleyemem ayfonun. sevdiiginizi dusunuyosaniz alinir
0
ala09
(22.01.22)
(4)

Geliyor gelmekte olan, birikimlerinizi napıyorsunuz?

chicha_v2
Ben yazdan beri Amerikan borsası düşecek diye bekliyorum biraz zamanlamayı tutturamadım ama o meşhur düşüş geliyor sanki ufak ufak.Çoğunluğu borsa, yurtdışı fonu, altın ve ufak bir miktar tl olmak üzere dağıttım mevcut birikimimi.Amerikan borsası düşmeye başlarsa bizim borsa zaten her şeyden nem kap
Ben yazdan beri Amerikan borsası düşecek diye bekliyorum biraz zamanlamayı tutturamadım ama o meşhur düşüş geliyor sanki ufak ufak.

Çoğunluğu borsa, yurtdışı fonu, altın ve ufak bir miktar tl olmak üzere dağıttım mevcut birikimimi.

Amerikan borsası düşmeye başlarsa bizim borsa zaten her şeyden nem kapıyor o da düşer, o yüzden hisse senedi almak istemiyorum. Hatta mevcut hisselerimi satabilirim. E fon alayım desem onlar da düşecek geçenki dolar düşüşünde fena zarar yazdılar. Altın aldım biraz borsayla ters korelasyonu olduğunu düşündüğümden. Bitcoin bence daha da düşecek ona da bulaşmak istemiyorum şu an için.

Siz nasıl bir yatırım stratejisi izliyorsunuz? Bana ne önerirsiniz?
0
chicha_v2
(21.01.22)
yatırım fonu + döviz + altın.
ancak y.fonunun dagılımı da çok onemli
0
plat0n
(21.01.22)
Her sey ayni anda duserse yatiriminin toplam alim gucunde degisim olmaz.

Sadece tek bir sektore yatirdiysan ve o sektor patlarsa sikinti.
Mesela herkese teknoloji fonlarina giriyor halbuki dotcom balonu var mis gibi ornek.
0
divit
(21.01.22)
sürekli takip edecek bir durumunuz yoksa, yatırım fonlarını çok mantıklı buluyorum. sabit bir getirileri var. paranız takla atmıyor ama doların ve enflasyonun üzerinde bir getiri oluyor. mesela bir kaç bankanın blockchain teknolojileri fonları var ya da elektrikli araba teknolojileri fonları var. bunlar önümüzdeki yıllarda iyi getiriler getirmeye devam edecekler.
0
co2s2
(21.01.22)
Ben tr piyasasının pozitif ayrisacagini düşünüyorum. Tabii ytd
0
primetime
(22.01.22)
(11)

Doktorun yazdığı magnezyumdan eczanenin para alması

gmzo
Daha önce doktor reçetesiyle az para vererek aldığımız magnezyum diasporal için eczane sgk karşılamıyor diyerek eşimden az önce 150 TL para almış. Açıklama da yapmamış karşılamıyor demiş. Karşılaması gerekiyor oysa ki. Sinir oldum ama ödedikten sonra yapabileceğimiz bir şey var mı? Fark eder mi bil
Daha önce doktor reçetesiyle az para vererek aldığımız magnezyum diasporal için eczane sgk karşılamıyor diyerek eşimden az önce 150 TL para almış. Açıklama da yapmamış karşılamıyor demiş. Karşılaması gerekiyor oysa ki. Sinir oldum ama ödedikten sonra yapabileceğimiz bir şey var mı? Fark eder mi bilmiyorum ama gebelik takibinde yazıyor doktor. En son 6 hafta 3 gün önce almıştık.
0
gmzo
(21.01.22)
Gidin bence paranizi talep edin. 1 hafta once anneme aldik para vermemistik.
0
sen nasıl bir insansın
(21.01.22)
pastil olarak yazıldıysa sanırım karşılamıyor. zira şöyle bilgiler buldum, siz de bir bakın isterseniz:

ilacfiyati.com
www.ilacarsivi.com
0
nimberjack
(21.01.22)
Aradım bunu sgk karşılıyor para almışsınız dedim, şöyle bir fotoğraf gönderdiler: www.hizliresim.com

@nimberjack pastil değil saşe yazıyor
0
🌸gmzo
(21.01.22)
bazı ilaçların ödeme statüsü sgk tarafından değiştirilebiliyor.
0
jelly bear
(21.01.22)
@jelly bear bunu bizim vatandaş olarak takip edebileceğimiz resmi bir kanal yok mu acaba? eczacılara da güvenilmiyor çünkü. tekrar kontrol ettim bu takviye ile b12 takviyesine ikisine bir arada 8 aralıkta 27 tl vermişim.
0
🌸gmzo
(21.01.22)
Aynısını gebeliğim boyunca kullandım ve devlet karşılamıyor.
0
cilekli krep
(21.01.22)
Yıllardır geri ödemesi yok, daha önce aldığınız ya başka bir şeydi ya da o zaman yanlışlık olmuş para almamışlar. Eczacılara niye güvenilmesin, bilgi talep ederseniz verilir kimse geri ödemesi olan ilacı size ücretli verecek değil.
0
malwethiel
(21.01.22)
Mobilden editleyemedim, özel sigorta vs o şekilde almışsanız bilemem tabii ki.
0
malwethiel
(21.01.22)
Çok enteresan çünkü araştırdığımda forumlarda da kimisi sgk'nın karşıladığını, kimisi karşılamadığını söylemiş. Hatta birisi eczacının önce karşılamıyor dediğini, itiraz edince a tamam karşılıyor diyerek çevirdiğini söylemiş. Daha önce aldığım takviyenin ne olduğunun gayet tabii farkındayım ne olduğunu bilmediğim ilaçları alıp içmiyorum.

@malwethiel güvenilmiyor çünkü neredeyse kimse işini düzgün yapmıyor artık bu ülkede. Kendi işinizi kendiniz araştırıp peşine düşmek zorunda kalıyorsunuz. Bu eczaneyi evime çok yakın olduğu için tercih ediyorum. Daha önce bana "muadil" olarak önerdikleri takviyenin içeriğinin doktorun önerdiği ile alakası yoktu, bunun üzerine bir süre gitmedik. Hava çok soğuk olunca bugün bir şans daha verip yine pişman olmuş olduk. Yani mesele öyle maddi çıkar sağlama olmak zorunda bile değil, iş bilmezlik.

Yarın bir önceki eczaneyi de arayıp soracağım, karşılıyor derlerse bugün aldığım takviyeyi gidip iade edeceğim.
0
🌸gmzo
(21.01.22)
Yarın arayacağınız eczanedekiler de bugünkü eczacı ile aynı rx dediğimiz programa bakacak ödeme bilgisi için ve size atılan görseldekini görüp geri ödenmediğini söyleyecekler.

Bu arada sgk’nın ödeme koşulları günden güne bile değişebiliyor. Bütün eczacılar her an her ilacın güncel geri ödeme durumunu ezberleyemeyip rx’teki ödeme koşulları ne ise gelen hastaya da onu söylüyor. Günde belki sizin gibi 1 hastanın alacağı bir ilacı bırakın yatan hastalara ayda binlerce adet kullanılan ilaçlarda değişiklik oluyordu ben hastanede çalışırken ve bütün ödeme koşullarını en iyi bildiğim ilacı bile hastalara düşerken sık sık kontrol ediyordum değişiklik var mı diye.
0
ms brownstone
(22.01.22)
muadili varsa onu karşılıyor olabilirler.

geçen bana öyle oldu, eczacı bunun muadili yazdırın bunu karşılamıyor artık dedi.
0
jelly bear
(22.01.22)
(1)

İstanbul Avrupa yakasında piyano çalışabileceğim stüdyo/yer önerisi

azeriturku
Selamlar, İstanbul Avrupa'da, tercihen Levent, Gayrettepe, Beşiktaş civarında tek başıma piyano alıştırmaları yapabileceğim bir stüdo/oda/kurs arıyorum. Tek isteğim bana düzgün bir piyano versinler, ben gidip orda çalışayım fiyatı karşılığında.Aklınıza gelen yerler, şuraya sor dediğiniz yerler var m
Selamlar, İstanbul Avrupa'da, tercihen Levent, Gayrettepe, Beşiktaş civarında tek başıma piyano alıştırmaları yapabileceğim bir stüdo/oda/kurs arıyorum. Tek isteğim bana düzgün bir piyano versinler, ben gidip orda çalışayım fiyatı karşılığında.

Aklınıza gelen yerler, şuraya sor dediğiniz yerler var mıdır?
0
azeriturku
(21.01.22)
sözlükten chihirovekohaku ile iletişime geçin dediğiniz bölgede kendisi ders veriyor.
0
liberal
(21.01.22)

Çocukken okuduğum kitabı arıyoruz

chandler
Bundan 10 yıl kadar önce ablamla birlikte bir kitap okumuştuk. İçeriğini çok net hatırlamıyoruz ama aklımızda kalanları yazsak belki kitap guruları bize yardımcı olabilir.-Yerli bir kitaptı.-Kız kardeşi kardeşinin kulaklarını fareler yemesin diye beşiğini tavana kaldırıyordu.-Kitap isminde güneş geç
Bundan 10 yıl kadar önce ablamla birlikte bir kitap okumuştuk. İçeriğini çok net hatırlamıyoruz ama aklımızda kalanları yazsak belki kitap guruları bize yardımcı olabilir.

-Yerli bir kitaptı.
-Kız kardeşi kardeşinin kulaklarını fareler yemesin diye beşiğini tavana kaldırıyordu.
-Kitap isminde güneş geçiyordu diye hatırlıyoruz.
-Açlık ve umut konulu bir kitaptı.

Şimdiden çok teşekkürler.
0
chandler
(21.01.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.