[]

Hes kodu kalktı ya, pozitif kişiler her yere girebilecek mi o zaman?

E Hes kodu kalkınca covid pozitif olanlar da girebilecek avm, okul tarzı yerlere. Ben mi yanlış anladım?




 
Doğru. Bundan sonra izole olmakla değil aşı ile mücadele edilecekmiş. Öyle buyurdular.


  • himmet dayi  (03.03.22 08:37:30) 
Evet. İçinizi rahatlatmak isterseniz şunu düşünün: Kendini grip zanneden veya eve tıkılmak işine gelmeyen bir sürü covid'li zaten test filan yaptırmayıp ortada geziyordu.


  • cosmicstring  (03.03.22 09:39:11) 
Cosmic+1

Tabii hes kodu kalkmasıyla bence esas risk enfekteler değil aşısızlar oldu. Aşıyı da kontrol edemeyeceklerine göre artık her yer covid partisine dönecek. Günde 200+ ölüm yaşanan ülkede ve aşı oranları bu seviyedeyken çok ciddi risk aldılar.
  • lcha  (03.03.22 09:52:57 ~ 09:53:42) 
Bir ise yaradigi yoktu zaten herhangi birinin hes koduyla her yere girebiliyorsun.

Mesela akbile hes kodu isleniyor ama pozitifsen kiz arkadasinin akbiliyle tum istanbul'u dolasabilirsin.

Belki sadece ucakta isme bakiyorlardir.
  • divit  (03.03.22 10:00:58) 
Şu da var, pozitif oldu, otomatik olarak karantinaya girdi yani devlet ona çalışmama hakkı vermiş oldu, 7 gün evde geçirdi. 7 gün bitince yeniden test yaptırıp yeniden pozitif çıktı, bu sefer (devlet memurları için konuşuyorum) her ne hal içinde olursan ol ya işe gideceksin ya da rapor alıp yatacaksın. Eğer daha önce de rapor alıp yıl içindeki rapor haklarını bitirdiyse, bu raporu aldığı takdirde aslında hak ettiği ikramiye ödemesini alamayan çalışanlar var, ki biri benim. Dolayısıyla istediğin kadar ilk testle birlikte 7 günlük karantinaya gir, o sürede çok hafif geçen şey ikinci 7 günde kudurabiliyor ya da kudurmayabiliyor. Kudurmazsa napıcan, devlet çağırıyor gidicen işine. Devletin şu an yaptığı bu. Pozitif olsan da olmasan da işe geleceksin, bitti.


  • muhayyer divan  (03.03.22 10:37:42) 
cosmicstring +1

sonradan korona olduğu ortaya çıkan bir arkadaşımla 5-6 saat aynı arabada maskesiz yolculuk yapan arkadaşlarımın yurtdışına çıkmaları gerekiyordu (daha doğrusu evlerine geri dönmeleri gerekiyordu) hiç test yaptırmadan uçağa bindiler gittiler. korona olmaları yüksek ihtimaldi.

ama yeni bir varyant ortaya çıkmayacaksa, yadırgamadım. sonuçta bu yeni varyantta ağır atlatan pek görmedim ben.
  • co2s2  (03.03.22 11:14:36) 
Önceden test vermeyenler ortalıkta geziyordu. Şimdi test olduğu için dışarı çıkamayanlar da hasta hasta yer yerde gezecek. Korkunç bir ortam oluşacak. Üstelik bu adamlar hasta hasta maskelerini de çıkaracak. Buyrun bir de burdan yakın


  • photo85  (03.03.22 13:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.