[]

Putin’in savaş sebebi yaptığı Ukrayna’daki Neo-Naziler

Hitler tarzı Nazizm marjinal ve radikal azınlık dışında hiçbir yerde yaşamıyorken Ukrayna’da peyda olduğu iddia edilen Neo-Nazizm’den kastedilen ne? Bu Neo-Naziler büyük ve ırksal anlamda arî Almanya hayalini taşımadığına göre neyi ifade ediyor?




 
Çok komik bir iddia hiç alakası yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (03.03.22 14:16:49) 
öncelikle evet, direkt söylüyoruz neo naziler ülkeyi yöneten ana güç.
ama direkt hitler gibi düşünmeyin, beyaz üstünlükçü ırkçılar.
tüm dünyadan bu ırkçılar silahlı eğitimini ukrayna'da alıyor. daha geçenlerde gürcistanlı bir nazi öldürülmüştü. öncesinde de danimarkadan birileri. abd'den de ırkçıların buraya gittiğinin kanıtları var.

öncelikle 2014'teki isyan kitlesel de olsa mücadeleyi "sağ sektör" adındaki nazi grup yaptı ve darbeyi bunlar gerçekleştirdi. lviv gibi şehirlerde %30'a yakın oy alan tipler bunlar. hemen wikipedia: en.wikipedia.org

bu tarihten sonra eskiden yasadışı olan "ukrayna isyan ordusu" legalleşti. bizzat hitler'in emriyle kurulan bu örgütün kurucusu "bandera" halk kahramanı ilan edildi. her köşede heykeli ve posteri var. zelensky bile bu adamı kahramanlaştırdı. en.wikipedia.org
devlet kurumlarında bu adamın posterleri var. sadece 100 binden fazla polonyalı direkt katleden bir örgüt bu. yine vikipedi'den bakabilirsiniz bu örgüte.

o kadar yaygın ki elini nereye atsan bunlar çıkıyor. medyascope "ukraynalı gazeteci" diye haber yapmıştı. kadın azov battalion üyesi çıktı. haber: odatv4.com


2 gün önce seçimle gelen odessa valisi görevden alınıp yerine nazi "Donbas Battalion"un eski komutanlarından biri atandı.

genelkurmay danışmanı olarak 2015'ten beri görevde "sağ sektör" adlı örgütün eski lideri var.

kasım-aralık arası ukrayna'daydım, bu "azov taburu"nun gönüllü asker topladığı birkaç meydan ve caddeye turist olduğumuz için gitmemiz tavsiye edilmedi. direkt kol bantlarıyla dolaşan devriyeleri var.
ukrayna bayrağından çok nazi örgütü "ukrayna isyan ordusu"nun bayrağı dalgalanıyor her yerde. devlet kurumlarında sokaklarda vs.

buyurun israil gazetesinde: www.haaretz.com
israil bu grupları fonluyor ve eğitimlerini üstleniyor. sırf paralı asker gibi ruslara iranlılara savaştırmak için.

bu Azov gibi Donbas gibi C-14(Sağ sektör örgütünün silahlı kanadı) gibi gruplar devlete bağlandı. 3-4 senedir kara kuvvetlerine bağlı birlikler. +18 çok videosu var. twitter'a google'a isimlerini yazmanız yeterli.

+
dünyada white lives matter adlı yürüyüşlerin kitlesel yapıldığı tek ülke. dün instada bir hesap "ukraynalı taraftar grupları silahlandı" yazmıştı. fotoda açıkça "white lives matter" yazan grup.

+
yine aralıkta bm'de rusya'nın talebi ile bir oylama yapıldı. "tüm ülkelerdeki nazi örgütleri araştırılsın" diye. sadece 2 ülke red oyu verdi. abd ve ukrayna.

+
bugün ordunun kullandığı flama hitler'e bağlı ukrayna'da ukraynalılar tarafından oluşturulan "SS Galiçya" taburunun flaması. en.wikipedia.org en.wikipedia.org(1st_Galician)
  • patronaj1  (03.03.22 14:33:15 ~ 14:40:22) 
Gördüğüm kadarıyla Azov denen nanenin palazlanması -ki bu tarz örgütler siyasi istikrarsızlığın olduğu her ortamda palazlanıyor, Ortadoğu'daki örgütler gibi- 2014'te Rusya'ya direnen bir örgüt olarak ortaya çıkmış. Daha sonra Haşdi Şabi'nin Irak ordusuna bağlanması gibi devlete bağlanmış. Bu örgütün ABD destekli olduğuna kalıbımı basarım. Şimdi detay bilmediğim için Zelenskiy bu olayın neresindedir, ne kadar destekçisidir bilmem fakat tepki olarak bu örgütlerin doğması çok anormal gelmedi, adamlar Rus işgali sonrasında milliyetçilikle tepki veriyor, Bandera denen arkadaş da Rusçuluğa karşı Ukrayna milliyetçiliğinin yükselmesi için Nazizme sığınmış gibi görünüyor.


  • uvcray  (03.03.22 15:05:09 ~ 15.03.22 00:42:27) 
İkinci dünya savaşı sırasında Almanya tarafını tutan, Ukrayna'nın bağımsızlığını savunan grubu ifade ediyor.

Eski sovyet ülkelerinin siyasetinde ikinci dünya savaşı hala çok önemli yer tutuyor, çok fazla insan öldüğü için herhalde.

Normalde bu elemanlara Rus tarafında çok fazla tepki yoktu, ama 2014'ten sonra silahlı güç kurup, Ukrayna ordusunda tarafından resmi olarak tanınıp, Donbass / Lugansk'ta sivilleri öldürüp işkence falan yaptıktan sonra durumlar karıştı.

BBC bile haber yapmış: www.bbc.com
  • plutongezegendegilmi  (03.03.22 17:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.