[]

İnsanların teşekkür etmemesini çok mu abartıyorum?

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gün önce abone olduğum bir servisten dağıtılan 400 TL değerindeki oyunu ilgimi çekmediği için birine vermek istedim. Ekşi'den birine verdim. Ama sonrasında en ufak bir teşekkür mesajı bile göndermedi. Ya ayağıma falan kapansınlar istemiyorum. Sadece bir teşekkür mesajı atmak zor mu?

Konu sadece bu olay değil. Bugüne kadar tonla örneğiyle karşılaştım. Toplu taşımada birilerinin kartları falan olmaz, rica ederler onların yerine basarım, para da istemem. Bazıları da zorla verir parasını. Bazıları da parasını teklif etmek dursun teşekkür bile etmez. Sonra yine toplu taşımada birilerinin elinde ağır bir yük varsa, kadınsa, kucağında çocuk varsa veya yaşı biraz ileriyse bazen yer veririm. Bazıları teşekkür eder bazıları sanki mecburmuşum gibi tek kelime bile etmez.

Yahu ben bana yapılan en ufak bir iyilikte bile defalarca teşekkür ediyorum. Bu insanlar neden böyle? Neden incelikten, nezaketten bihaberler? Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Acayip kafama takıyorum. Duymak istediğim sadece basit bir "Sağ ol" veya "Teşekkür ederim", hepsi bu. Bazen sırf bu yüzden yardım edeceğim falan varsa etmiyorum. Elimde kullanmadığım veya başka birinin daha çok işine yarayabilecek bir şey olsa "Bırak, ziyan olsun daha iyi!" diyorum.

Size de oluyor mu bu? Yoksa ben mi çok abartıyorum? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

 
Eski iş yerinde bi kadın vardı, işe girerken bi kapıdan geçiyorum bu da arkamdan geliyor, kapıyı tutuyorum ben de. Hiç böyle teşekkür falan etmiyor. Teşekkürünün bana bi faydası olacağından değil ama aşırı kaba bi davranış gibi geliyordu bana da.

Neyse sonra bi gün kapıyı tuttum, tam bu geçeceği anda da suratına kapattım. Ondan sonra teşekkür etmeye, sabah akşam falan selam vermeye başladı.

Yanisi, bazı insanlar ne yaptığının farkında değil. Kaba olduğunu düşünmüyor, normalin o olduğunu zannediyor. Bi şekilde tepki gösterirsen yanlış yaptığını farkedip düzeltebiliyorlar. Kötü niyet değil de düşük sosyal zeka gibi bişey. Kesin benim de oluyordur arada teşekkür etmeyi unuttuğum insanlar falan.

O yüzden teşekkür etmediyse hafif iğneleyici bi şekilde rica ederim falan diyebilirsin. Onun haricinde aşırı kafaya takacak bir konu değil bence.
  • plutongezegendegilmi  (03.03.22 21:45:39) 
Bırak öküzlük onlarda kalsın.
Sonuçta sen kendi vicdanın için yaptığın bir olay bu.
5kişiden birisi içten teşekkür etse diğer 4ünden almadığın teşekkürün yerine geçer diye düşünürüm.
  • solenkol  (03.03.22 22:15:01 ~ 22:16:50) 
Ziyan olsun düşüncesindeyim ben de. En ufak şeye üç kere teşekkür eden biri olarak hem de.


  • ruhen hastayim ben  (03.03.22 23:09:01) 
Sen çok abartıyorsun abi, bu sanki "sırf biri teşekkür etsin de kendimi iyi hissedeyim" amacıyla iyilik yapıyormuşsun gibi bir hava oluşturdu bende. Ha öyle değildir muhakkak ama öyle gözüküyor. Ayrıca bir iyilik karşısında defalarca teşekkür etmek de abartı.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (03.03.22 23:16:20 ~ 23:17:36) 
Normalinin bu olduğunu düşünüyorlar ve galiba teşekkür etmek lügatlarında yer etmemiş. İncelikli bir insan zaten değiller, bunu kesin söyleyebilirim çünkü bu nezaket meselesi. Eylemin sırf teşekkür etmeleri için yapılması da gerekmiyor hani sürekli bununla karşılaştığım için ben de insanlara eskisi kadar yakın değilim iyilik yapma vs açısından. Birincide üçüncüde beşincide teşekkür beklemiyorsun ama bir yerden sonra bu durum sıkıyor. İletişimde bir güleryüz, bir çift söz, teşekkür bekler insan.


  • heathen  (03.03.22 23:41:27) 
abartmiyorsun. hele ki o eksi'deki cok buyuk ayip etmis. ben olsam eksi'den herhangi birine cop vermezdim.

ben de senin gibiyim en ufak bir iyilikte tesekkur yagmurlari falan. bu dunya iyi niyetli insanlar icin cehennem yaw
  • nibba  (04.03.22 00:05:15) 
birine teşekkür almak için yardım ediyorsanız haklısınız abartmıyorsunuz. bir dahakine önceden "sonunda teşekkür ederseniz yardım edeceğim" derseniz problem kalmaz.


  • bohr atom modeli  (04.03.22 00:51:30 ~ 00:52:36) 
Görgüsüzlük konusunda hiç abartmıyorsun. Farkında olmayabilir bir insan ama görgüsüzlük o zaten. Görgü kuralından bihaber yani. Yoksa bilerek teşekkür etmiyor oluşu görgüsüzlük değil saygısızlık.

Kafaya takma konusunda abartıyor olabilirsin. Milyon çeşit insan var. Görgüsüzü de var elbette. Bunlara takılmak insanı yorar. Bir de birileri teşekkür etmiyor diye iyilik yapmayı ya da yardım etmeyi bırakmamak lazım. Yani "ziyan olsun daha iyi" kısmına katılmıyorum. Öyle düşünsek buradaki kullanıcıların önemli kısmını cevapsız bırakmak gerekirdi, tik vermeyi bile akıl edemedikleri için. Ben kasıtlı olarak saygısızlık yapanlar dışında herkese cevap vermeye, yardım etmeye çalışırım. Ama kara listem de boş değil :)
  • himmet dayi  (04.03.22 05:10:35 ~ 05:11:40) 
oturup buna dertleniyorsanız abartıyorsunuz. medeniyetsiz insan çok, hangi biriyle uğraşacaksınız nihayetinde. teşekkür almamak canınızı sıkıyorsa da yardım/hoşluk etmeyiverin madem. ben de kapıdan geçerken arkamda biri varsa kapıyı tutuyorum ama bir yerine çarpıp yaralamasın diye yani hoşluktan falan değil. bunun nezaketle alakası da bu durumdan geliyor zaten, yoksa niye milletin kapısını tutalım. kendisi tutar. biri benim için tutunca teşekkür ederim, ama bana etmeyeni de umursamam, kaldı ki edeni de duyacağımı sanmıyorum. diyeceğim o ki işin içinde ben varsam güzel güzel teşekkür ediyorum, ama ülkenin medeniyet seviyesi dolayısıyla teşekkür alıp almamam meselesine genel olarak takılmıyorum.


  • kimwexler  (04.03.22 10:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.