Giriş
(3)

bankamatik kartını internet alışverişinde kullanma

yue
iş bankası visa electron kartım var. 3d secure olan sitelerde alışveriş yapabiliyorum ama bunun dışındakilerde kullanmanın bir yolu var mı? sanal kart falan oluşturamıyor muyuz? işceple falan olmaz mı?kredi kartını iptal ettim kullanmak istemiyorum.
iş bankası visa electron kartım var. 3d secure olan sitelerde alışveriş yapabiliyorum ama bunun dışındakilerde kullanmanın bir yolu var mı? sanal kart falan oluşturamıyor muyuz? işceple falan olmaz mı?

kredi kartını iptal ettim kullanmak istemiyorum.
0
yue
(20.03.14)
her türlü alışverişi yapabilirsin.
0
camino real
(20.03.14)
@camino real

nasıl kullanıyoruz, ben kullanamıyorum eksik bir şey mi yapıyorum?
0
🌸yue
(20.03.14)
artık çoğu site banka kartlarını kabul ediyor. gittigidiyor falan.
0
volkanaydin152
(20.03.14)
(5)

Bu ayakkabı nasıl?

gokyuzu gibi
Duyurunun kunduracıları,Nasıl bu ayakkabı? Clarks'ı çok duydum iyi bir marka diye ama Limango'dan son aldığım Camel'lardan sonra biraz tırsıyorum (defolu çıkmışlardı) Bir de pahalı mı sizce yine de? (Avrupa fiyatı bu: http://www.clarks.eu/p/20356317)Rahatlık benim için önemli.
Duyurunun kunduracıları,

Nasıl bu ayakkabı? Clarks'ı çok duydum iyi bir marka diye ama Limango'dan son aldığım Camel'lardan sonra biraz tırsıyorum (defolu çıkmışlardı) Bir de pahalı mı sizce yine de? (Avrupa fiyatı bu: www.clarks.eu)

Rahatlık benim için önemli.
0
gokyuzu gibi
(20.03.14)
Ayakkabı çok ama çok ama çok hantal göründü gözüme. Ben beğenmedim. 300 küsür tl'ye bundan kat kat iyilerini bulabilirsin bence. En azından estetik olarak daha gözel hitap eder.
0
barbara herhalde barbara manken olan
(20.03.14)
alelade
0
aşksız prens
(20.03.14)
aynı fiyata çok daha şık the north face ayakkabı alabilirsin.
0
papillon7
(20.03.14)
rahatlığını bilemem ama model çok kötü.
0
volkanaydin152
(20.03.14)
tipi ve parası çok saçma. rahatlığını bilemiyorum.
0
oraletarya
(20.03.14)
(6)

El bagajına alınabilir eşyalar

siradisi00
Selamlar gençlikUçakta yanıma şunları almamda sakınca var mıdır? :1 - nargile kömürü2 - bol miktarda ilaç3 - tırnak makası4 - nargile tütünüsevgiler saygılar, allah razı olsun.
Selamlar gençlik

Uçakta yanıma şunları almamda sakınca var mıdır? :

1 - nargile kömürü
2 - bol miktarda ilaç
3 - tırnak makası
4 - nargile tütünü

sevgiler saygılar, allah razı olsun.
0
siradisi00
(18.03.14)
Bol miktar ilaç sıkıntı yaratabilir miktarına bağlı olarak.
Uçuş sırasında kullanılacak kadarına ses çıkarmazlar.
0
cakabo
(18.03.14)
4 te sıfır
0
vfgerty
(18.03.14)
yani bütün alacağın şeyler tehlike arz ediyor ve çok alakasız olmuş :D
0
volkanaydin152
(18.03.14)
Şehirler arasıysa ilaçlara karışacaklarını sanmam, ama bazen uyuzlar çıkıyor. geri kalana da karışmazlar. en fazla güvenlikten geçerler kömürlere bakarlar. o da xray de anlaşılmadığı için.

merak ettim (eminim yalnız değilimde), yanınızdan ayırmamanız neden bu kadar önemli?
0
iorveth
(18.03.14)
hocam altı aylığına yurtdışına gidiyorum. Bu nedenle orda ilacı da kafama göre alamayacağım için burdan götürcem. nargile kömürünü el bagajına atmaktaki amacım çantada ezilmesinden korkmam. İlaçlar için de aynı şey geçerli. koruyucu bişilerle sarsan falan diyceksiniz de çanta zaten feci dolu, bir de kömürün çevresine yumurta kartonu, ilacın çevresine karton kutu falan ayarlıym deyince epey yer kaplıyor. tütün de aynı şekilde çantada akar falan diye korkuyorum, adamlar bagajları fırlatarak uçağa yerleştiriyor maşallah. üzerine kırılabilir falan yapıştırtsak da nafile.
bilmem anlatabildim mi :)
0
🌸siradisi00
(18.03.14)
bütün malzemeleri havluya t-shirt e falan sarın ve bavulun ortalarında olsun. böylece bir şey olmaz. defalarca denenmiştir. bavulu atıyorlar doğru ama ortasına kadar gelebilen bir darbe alsa bavulun ortadan ikiye ayrılıyor zaten. fazla pimpirikli olmaya gerek yok.
not: ciddi bir uluslararası uçuş tecrübesine binaen yazılmıştır.
0
ozdek
(19.03.14)
(3)

bilgisayar açılmıyor / donanımdan anlayanlar

xenophobe
eski bir masaüstü pc var arkadaşın. kasası bu şekilde açık duruyormuş, evde de bebek var ufak, belki kabloları falan çekti bilmiyorlar.o yüzden kasanın fotoğraflarını da atıcam, belki takılı olması gereken kablo vardır. ben donanımdan fazla anlamadığım için yardımcı olamadım.şu an bilgisayarın power
eski bir masaüstü pc var arkadaşın. kasası bu şekilde açık duruyormuş, evde de bebek var ufak, belki kabloları falan çekti bilmiyorlar.
o yüzden kasanın fotoğraflarını da atıcam, belki takılı olması gereken kablo vardır. ben donanımdan fazla anlamadığım için yardımcı olamadım.

şu an bilgisayarın power'a basınca, güç kaynağı falan çalışıyor. görüntü gelmiyor ve işlemci fanı çalışmıyormuş.

imgim.com
imgim.com
0
xenophobe
(18.03.14)
bilgisayar açıldıktan sonra tekrar kapanıyor mu yoksa sürekli mi çalışıyor ? buradan görebildiğim kadarıyla bağlantılarda bir sorun yok gibi sorun güç kaynağında olabilir.
0
volkanaydin152
(18.03.14)
çalışmaya devam ediyormuş, kapanma falan yok.
0
🌸xenophobe
(18.03.14)
şimdi burada uzaktan da bu kadar oluyor :) birde işlemciyi bir kontrol edin takıp çıkarın ondan da olabilir.
0
volkanaydin152
(18.03.14)
(8)

sanalpazar, sahibinden vs. satıcıyı koruyor mu ?

proletarier aller lander vereinigt euch
arkdaşlar çok dertliyim. alıcı çıkıyor ama hep farklı şehirden olduğu için tırsıyorum. adam benim aleti alsa bozsa içine etse sonra da bu bozukmuş lan deyip geri gönderse parasını da onaylamasa ne bok yerim ben, böyle şeyler hiç başınıza geldi mi ya da duydunuz mu, bütün umudum oradan gelecek para ç
arkdaşlar çok dertliyim. alıcı çıkıyor ama hep farklı şehirden olduğu için tırsıyorum. adam benim aleti alsa bozsa içine etse sonra da bu bozukmuş lan deyip geri gönderse parasını da onaylamasa ne bok yerim ben, böyle şeyler hiç başınıza geldi mi ya da duydunuz mu, bütün umudum oradan gelecek para çünkü.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(18.03.14)
sahibinden ile getli işlem yapınca koruyor ama o kadar da güvenme derim sen yine de kendini güvenceye al. ürün sorunlu falan değilse sorun olacağını sanmıyorum.
0
volkanaydin152
(18.03.14)
valla get ile yapınca yüzde 10 komisyon alınıyor sanalpazar düşünüyorum da bir şey fark eder mi ?
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(18.03.14)
sanalpazardan daha önce alışveriş yaptım fakat nasıl bir sistemleri var bilmiyorum. ama sahibinden daha iyi, 2-3 parça eşya sattım bir sorun çıkmadı ama tabi şans işi biraz da.
0
volkanaydin152
(18.03.14)
bunun başka bir yolu yok mu mesela direk onay vermesini sağlayacak benim başımı ağrıtmayacak ?
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(18.03.14)
dhde sahibinden hakkında çok kötü yorumlar okudum. parça satan arkadaştan anakart almışlar, aldıkları anakartın devrelerini söküp bozuk anakartın devrelerini lehimleyip iade etmişler. site üzgünüz demekle yetinmiş sadece. alıcıyı hepsi koruyor cayma hakkı olduğu için ama satıcı için durum aynı değil, alıcı insan evladı değilse içinden istediğini alır sana da öyle iade eder. bu durumda da sitelerin sana söyleyebileceği maksimum şey gidip yasal işlem başlatın demek olur diye düşünüyorum.
0
zombie0
(18.03.14)
o zaman sanırım en iyisi, tabii riskli olmayan bir yöntem yoksa uzak mesafe satışlarında, elden alışveriş. teşekkürler.
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(18.03.14)
varsa da ben bilmiyorum açıkçası :)
0
volkanaydin152
(18.03.14)
yeterki kalifiye bir scammer a denk gelin.
elden alışveriş mesela
satıcıyla konusulur get yada sanal pazardan kredi kartı ile taksitle ödeme yapılacağı söylenir.satıcıyla buluşulur , ödeme yapılır ürün teslim alınır . kolpadan yada yarı gerçek bir takip nosu girilir mecburen satıcı tarafından ve ürünü teslim alan kişi onaylar.
aynı gün banka aranır kredi kartının çalındığı isteği dışında kullanıldığı söylenir . itiraz edilir , itiraz olumlu sonuçlanır. zira kargo takip numarası yalan yanlıştır, yada olması gereken gramajda değildir . banka parayı iade eder alıcı ürünü bedava edinmiş olur.
0
lucifer morning star
(18.03.14)
(11)

Elimde sahte 200 lira var

eurhka
Cok guzel sikti bi herif beni. Bankamatik önünde nasıl bi yol izlemeliyim. Bu para su an patladı soğuk su iceyim di mi?
Cok guzel sikti bi herif beni. Bankamatik önünde nasıl bi yol izlemeliyim. Bu para su an patladı soğuk su iceyim di mi?
0
eurhka
(24.01.14)
vicdanın varsa yırt at

vicdanın yoksa yedir sen de birine
0
raskolnikov2
(24.01.14)
bozdurabilirim ben, 2 sahte 100lük var elimde
0
GibsonRules
(24.01.14)
ben bayramda küçük kuzenlere harçlık olarak vermiştim çok sevinmişlerdi bakkalden elleri boş dönünceye kadar.
0
jamalbsf
(24.01.14)
üşüdüm üstümü örtsene hande, paranın yüzde 51'i sendeyse merkez bankasına gidip yenisini çıkarabilirsin.
0
[silinmiş]
(24.01.14)
50 tl ye alırım :D bazıları yırt at vicdan demiş neyse ya la bişi demiyorum.
0
dogumgunundecevrimdisiolanadam
(24.01.14)
200 lira ile gerçekten çok zor, kalabalık olsa bile çalışanlar çok dikkat ediyor 100'e 200'e.
0
volkanaydin152
(24.01.14)
yıl 1996, yazın çalışıp paramı güzelce kazandığım zamanlar. benim bir piç kuzen var, o da benim gibi para kazanmaya çalışıyor ama her gün eve zararla dönüyor. sonra git gide kazanmaya başladı velet ve hiç ne iş yaptığından bahsetmiyor.

bir gün eve polis geldi, esnaf şikayet etmiş, anasını ağlatmış amk kuzeni, 500.000 TL, 1.000.000 TL'leri ikiye bölüp yarısıyla kerhane tatlısı, yarısıyla kola vs alıyormuş. bunu günde bir kaç kez yapıp günde bir kaç milyon kazanıyormuş.
0
[silinmiş]
(24.01.14)
ulan adamın hakkı olan bir para bu. kendi basmamış ki kalpazan muamelesi yapıyorsunuz. tabii ki yedir birine. dolaşıma sok gitsin. en kötü ihtimalle patlayana kadar türkiye ekonomisine 200 lira zarar verirsin hepsi o. o para benim bir mükellefime yaptığım işin bir aylık karşılığı ulan. mükellefim yaptı ödemeyi. o da muhtemelen sahte olduğunu bilmeden verdi. yırtıp atmam demek o mükellefe bir ay bedava iş yapmam demek. çoluğumun çocuğumun rızkı demek.

ben gezi olaylarından sonra starbucks'a yedirmek istemiştim. ama kasada bozuk yokmuş. gitti içeriye herkese sordu. dedim kesin bakanlardan biri anlayacak. bozdurdu getirdi. nasıl olsa birine para üstü diye verecek hali yok. hasılatı bankaya yatırmak için gittiğinde kendisine patlamıştır.

ya da eğer şıkı şıkı şıkı diye elde para saymaçlı bi ödeme yapacaksanız o desteye katın. tek tek kontrol etmez sayan adam. banka falan olmaz tabii. para sayma makinesi ayırıyor.
0
kibritsuyu
(25.01.14)
bana da kakalamislardi hem de iki kez 100 tl. ikisinde de yirttim attim. sana serefsizlik yapilmis. sen baskalarinin canini yakip ahini alma.

bundan sonra daha dikkatli ol.
0
exlibris
(25.01.14)
istanbul'da isen istanbulkart doldur (ya da benzer şeyler başka şehirdeysen) dolum makinelerinden. en azından dene, yedirebilirsen en azından zarara uğrayan yer konusunda vicdan yapmazsın.
0
kaymaktutmayansicaksut
(25.01.14)
kaymaktutmayan.. +1
durumun varsa siktiret yoksa yediricen bi yerden aga baska yolu yok sen kalpazan degilsin sonucta
0
jedilance
(25.01.14)
(9)

sizce şu kol saati nasıl?

mr.goodcat
http://www.saatturk.com/urun/ziiiro-celeste-black-mono/
0
mr.goodcat
(20.01.14)
bence müthiş çok pahalı olmasa bende alırdım lan :(
0
volkanaydin152
(20.01.14)
gayet güzel, hatta şimdiye kadar sorulmuş saat soruları içinde tek beğendiğim bu oldu.
0
nwnd
(20.01.14)
güzel görünüyor.
0
fasyhbyz
(20.01.14)
beğendim bende ama pahalı.
0
jamswety
(20.01.14)
üstüne para verseler takmam. apaçi saati. ya da saçlarını marco reus gibi kestiren liseli bi grup var onlara hitap ediyo.
0
fuskiyenin oglu
(20.01.14)
1-2 ay önce postkolik dergisinde görüp fotoğrafının olduğu sayfayı kesip saklamıştım, alırım diye. türkiye'de yoktu o zaman. gelmiş fakat biraz pahalı gelmiş. bir o kadar daha koyup vacheron constantine, u-boat, welder türevi saatler alınabiliyor.

ez cümle, saat güzel fakat fiyat kötü.
0
papillon7
(20.01.14)
enteresan bir saatmis.

peki saat kac onu anlamadim?
0
exlibris
(20.01.14)
gerçekten çok kötü. cipsten çıkan saat tadında.

ağzına kürekle vurulmak istenen uzakdoğulu tiplerin dizaynı olmuş.
0
naelektrisan
(20.01.14)
çok çılgın bir şey ya, acayip hoşuma gitti.
0
shafuck saiser
(20.01.14)
(4)

Sigara ve narkoz

sen ben arama bosuna
4 gün sonra bir ameliyata gireceğim, çok önemli bir ameliyat değil. Ama nispeten uzun sürecek, 3 saat faian. Çenemden bir ameliyat olacağım.Şimdi ben doktorla ilk konuştuğumda hastalığın var mı diye sorduğunda, "çocukken astım hastasıydım" dedim, o da sonra "sigara içmiyorsun heralde?" dedi, ben de
4 gün sonra bir ameliyata gireceğim, çok önemli bir ameliyat değil. Ama nispeten uzun sürecek, 3 saat faian. Çenemden bir ameliyat olacağım.

Şimdi ben doktorla ilk konuştuğumda hastalığın var mı diye sorduğunda, "çocukken astım hastasıydım" dedim, o da sonra "sigara içmiyorsun heralde?" dedi, ben de içmediğimi söyledim. Yanımda babam vardı çünkü. Şimdi büyük ihtimalle ameliyattan önce de sorarlar içip içmediğimi. Ben yine hayır diyeceğim. Bu ne gibi bir sıkıntı oluşturabilir? Günde 2-3 dal içiyorum ağır sigaralardan.

Bir de kan örneği alıyorlar dimi ameliyattan önce? Ondan belli olur mu sigara içtiğim. Bu arada ameliyattan 10 gün önce sigaraya ara verdim, belki kanım falan biraz normale döner diye.
0
sen ben arama bosuna
(20.01.14)
2-3 sigara ile bence birşey olmaz.
0
volkanaydin152
(20.01.14)
sigara narkozla çok zıt, narkoz dozu hesabını sigara içen yada içmeyen olarka ayarlıyacaktır, ameliyatına 2 gün kala kesinlikle içme olurda narkozdan falan uyanırsan pek hoş olmaz. doktor değilim, 3 4 kere genel anestezi ile ameliyat oldum, oradaki hemşirelerden duyduklarımı söylüyorum.

sen doğruyu söyle gene.
0
killerbee
(20.01.14)
nikotin yarılanma ömrü bir günden az diye aklımda kalmış. yani 2 gün içmezsen sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum. ama bi şey bildiğimden değil, tahmin.
0
icim urperiyor
(20.01.14)
zor uyanıyor sigara içenler
0
mr fusion
(20.01.14)
(25)

tekrar tekrar izlediğiniz diziler?

zendepo
hangilerini tekrar tekrar izliyorsunuz. yada vakit bulsanız izlersiniz?
hangilerini tekrar tekrar izliyorsunuz. yada vakit bulsanız izlersiniz?
0
zendepo
(19.01.14)
Yatmadan önce Friends, Community, Aliens in America veya Monk izliyorum. Supernatural'in ilk 5 sezonunu yeniden izleyebilirim.
0
aychovsky
(19.01.14)
house
doctor who
0
sen git ben geliyorum
(19.01.14)
Seinfeld
Games of thrones
Dexter
0
vfgerty
(19.01.14)
doctor who. cnbc-e'de ne zaman denk gelsem on kere izlemiş olsam da yine izlerim. şimdi de izliyorum :)
0
kül
(19.01.14)
the office
it's always sunny in philadelphia
0
feykalade
(19.01.14)
yemek yerken falan south park açıyorum rastgele bir bölüm.
0
ron dennis
(19.01.14)
Uskudar'a giderken
0
dnznc
(19.01.14)
Seinfeld
Cye
Louie
0
partizan
(19.01.14)
game of thrones
0
neferkitty
(19.01.14)
Seinfeld.
0
amelie poulain
(19.01.14)
friends'i en çok izlediğim dizi sanırım. onun haricinde community, fringe ve house da sürekli izlediğim diziler.

cevapları gördükçe aklıma geliyor. sex and the city de ara ara açıp izlediğim bir dizi. bir de sıdıka ve tatlı hayatı da izlerim sıkıldıkça.
0
mayaa
(19.01.14)
nedense the sex and the city 4-5 defa bitirmişimdir.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
Friends, six feet under, son zamanlar tvde rastladığım için 24. Sex and the cityyi de rastladıkça izlerdim.
0
(19.01.14)
Bir de Şaşıfelek Çıkmazı.
0
(19.01.14)
yemek yerken falan açar rastgele friends izlerim. onun dışında tekrar tekrar yok hiç.
0
uzunuzunilgi
(19.01.14)
(bkz: lost)
ilk seferde dikkat etmediğim o kadar çok şey fark ediyorum ki aydınlana aydınlana bir hal oluyorum.
0
baba jo
(19.01.14)
friends, tbbt, the office
0
retronology
(19.01.14)
Doctor who ve stargate
0
colorwithnotexist
(19.01.14)
friends. 10 sezonu 5 kere baştan sona bitirdim. arada sıra açarım rastgele bölümü.
boş insanım o ayrı konu ama friends hayranı tanıdığım herkes benim gibi.
0
fuckinginthebushes
(19.01.14)
hayatımda ilk defa bir diziye yeni baştan başladım. how I met your mother. bu dizi hiç bitmesin istiyorum. son sezonunu da özellikle izlemiyorum. bitsin tadını çıkara çıkara izleyecem. birkaç yıl sonra da ezel'i yeniden izlemeyi düşünüyorum bu arada. tonla dizi izledim ama ezel'in yeri her zaman ayrıdır.

not: türk dizilerinden nefret eden, ama ezel hayranı izleyici.
0
lionel andres
(20.01.14)
fringe ve doctor who
0
akare
(20.01.14)
black books,
spaced,
md house,
it's always sunny in philadelphia,
0
naylonlee
(20.01.14)
californication
0
oldtimer
(20.01.14)
That 70's show, Scrubs.
0
woodstockchild
(21.01.14)
(9)

evinde pamuk şeker makinası olan veya bilgisi olan var mı ?

proletarier aller lander vereinigt euch
bunun ev tipi olan makinalarından almak istiyorum kız arkadaşımla hastasıyız çünkü ve hiçbir yerde tazesi bulunmuyor. evinde kullanan var mı veya bilen nasıldır ev tipi olanlar işe yararlar mı yani ?
bunun ev tipi olan makinalarından almak istiyorum kız arkadaşımla hastasıyız çünkü ve hiçbir yerde tazesi bulunmuyor. evinde kullanan var mı veya bilen nasıldır ev tipi olanlar işe yararlar mı yani ?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(19.01.14)
nası ilginç bi çiftmişiniz.
evine pamuk şeker makinası alanı görmedim. görürseniz göstertin de görek.
0
cecilia
(19.01.14)
www.sehirfirsati.com

böyle bir ürün var ama ne kadar iş görür bilemem
0
sadun.net
(19.01.14)
Eğlenceli bir çiftsiniz, ne güzel. :) Çok da iyi bir fikir, parkta pamuk şekerci kovalayacak kadar seviyorsanız neden olmasın :))

www.indirdik.com

Şöyle bir şey var ama ne kadar sizin isteğinize uygun, ona da siz karar verirsiniz artık.
0
istinyede bekle
(19.01.14)
Yegenım için almıştık bz sanırım tschiboydu. Ama cok uzun sürüyor ıkı gıdım pamuk yapmak, hıcbır tat alamıyosunuz, boşuna para vermeyin derin
0
fistikliemenems
(19.01.14)
bu az yapma olayı neye göre değişiyor yani internette 3-4 farklı ürün buldum sadece. elden alabileceğim neresi olabilir bu ürünü ankara'da fikri olan var mı ?

en uygun fiyata şunu buldum en geniş olan da bu sanırım zaten.

urun.gittigidiyor.com

bir de bir şey daha sorayım bu alet bildiğimiz toz şeker ile de yapıyor di mi ?
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(19.01.14)
farkli bir noktadan aydinlatmayi deneyeyim.

bende 3 katli ev tipi güzel bir cikolata selalaesi vardi. bir gün heves ettim iste. sonrasinda bir sürü milka alpenmilk alip marine edip kattim. iyi hostu ama o kadar yogundu ki damlayana kadar donuyordu sonra tek tek kaziyip temizleyip cikolataya krema katip civik bir ganaj elde etmeyi denedim. ancak sicakliktan dolayi da süt kesildi. gene de yedim ama selale degil hüsrandi resmen. sonra kuvertür aldim onu birebir tarife uydurdum, sonuc? hayvan gibi yag var disarda yediklerinizde. baska türlü de akmiyor zaten. bir de cikolata gibi degil o selalerdeki. resmen parliyor. ne kadar yag kondugunu ögrendim ögreneli ne evde denedim bir daha ne de disarda yiyebildim.

bir arkadasimda sanayi tipi (ehe ehe) patlamis misir yapma aleti (?) vardi. onda da yag cok mühimmis. biz denedigimizde tatsiz tutsuz oluyordu. ama özel yagi varmis kanola miydi her ne haltsa. tadi veren oymus o hafif tatli tadi. sonra e iyi madem dedi o da vazgecti.

son olarak ufacik bir pamuk seker makinasi olan arkadas vardi ama onda da 15 dk cubuk gezdirdikce ancak ve ancak bir lokmalik sey cikiyordu. bir de uygun sekeri iri olacakmis. ufaklar tam erimeden kacabiliyormus icerdeki dönen kisimdan öyle olunca da sac sac degil ipe dizili inciler gibi arada tanecikler kaliyormus.

demem odur ki; sanayi tipi alip cogu sarti yerine getirmeyecekseniz bosverin. ha yok yapicam illa derseniz profesyonel seylere bakin. mutfakta adam gibi (dondurma, pamuk seker, misir(kismen yapilabilse de), macun (bu olyuor da cok zahmetli olabiliyor. sekerleniyor sonradan) yapilamiyor bence.
0
wiillii
(19.01.14)
tefalin vardı böyle bir makinesi şimdi var mı bilmiyorum.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
Buradan alabilirsiniz...

www.bulabilirim.com
0
white35
(23.11.14)
Benim evimde var :/ neden böyle büyük bi tepki verdiniz ki:/

Seriye başlayınca güzel olabiliyor. Ama bir iki tane yapmak için hiç almayın. Bi de sırf şeker yani kullandıkça zarar :)

Bi de gerçek pamuk şekerci amcanın yaptığı gibi süper ve kabarık olmuyor.

Bırakalım pamuk şeker, bulduğumuzda hep çok sevindiğimiz bir lüks olarak kalsın :)
0
pandispanya
(23.11.14)
(4)

macbooka windows kurmak

seljax
yapan var mi ? kurduysaniz nasil yaptiniz anlatirsaniz cok sevinirim
yapan var mi ? kurduysaniz nasil yaptiniz anlatirsaniz cok sevinirim
0
seljax
(19.01.14)
bootcamp yardımcısı var uygulamalar/izlenceler klasörü içinde onunla kurabilirsin ya da parallels indirip onunla da kurabilirsin.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
iste nasil
0
🌸seljax
(19.01.14)
parallels ile sanal makina çalıştırırsan daha kolay olur. parallels indir ve yönergeleri takip et.

kb.parallels.com
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(19.01.14)
tembel sinefil
(19.01.14)
(4)

Ev arkadaşımı kovdum beyler

yazdostum
Ve gerçekten şuanda çok mutluyum ev arkadaşını haklı olup da kovamayanlar bana telefon numarasını versin ben çok rahat kovarım.ohh bee dünya varmış.Neden hiç vicdanım sızlamıyo lan?
Ve gerçekten şuanda çok mutluyum ev arkadaşını haklı olup da kovamayanlar bana telefon numarasını versin ben çok rahat kovarım.

ohh bee dünya varmış.
Neden hiç vicdanım sızlamıyo lan?
0
yazdostum
(19.01.14)
iyi yapmışsın çok yüzsüzdü. vicdanın ne diye sızlasın yanlış birşey yapmadın ki.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
Yenisini bul.
0
kedidir o kedi
(19.01.14)
eve çağır bir daha kov. çağır çağır bir daha kov iyice rahatlayana kadar.
0
insomni4c
(19.01.14)
O son bulaşığı yıkayacaktı. Ordan sonra koptu zaten tüm ipler. Haksız mıyım?
0
grgn
(19.01.14)
(10)

bugün çogzel birgün

rock n roll
değil mi :)
değil mi :)
0
rock n roll
(19.01.14)
İvit. ^^ Hava adetaa, bahardan kalma bir gün gibi. Mikemmel! :)
0
barbara herhalde barbara manken olan
(19.01.14)
hadi leeeen
0
tek millet tek dil tek yuzuk
(19.01.14)
Nayn!

Çok kötü bir gün. Büyük buhran var. Bi kasvet kaplamış her yeri.
0
otonom
(19.01.14)
montla çıksan sıcak, tişörtle çıksan soğuk. sevmiyorum böyle havaları. ya sıcaktır ya soğuk kardeşim, net olacaksın. oran buran oynamayacak.
0
juninho77
(19.01.14)
juninho77 +1 ayrıca insanların bozulan doğa dengesine sevinmesini de anlayamıyorum.
0
bi sigara bi bacardi
(19.01.14)
haklısın ama güneşi görünce mutlu oluyosun yine de
0
🌸rock n roll
(19.01.14)
bizim burada böyle bi lodos ondan sonra böyle bi yağmur yağsam da kurtulsam havası var :(
0
volkanaydin152
(19.01.14)
evet hava baharlık gibi de bugün pazar, yarın iş olduğu aklıma gelince tadını çıkaramıyorum
0
innerbliss
(19.01.14)
biri cogzel yazinca kafam karisiyor. gunes yuzunu gosterince bir seyler daha iyi oluyor.
0
sparkle kiddle
(19.01.14)
ankara'da gece kombi yakmadım düşün.
0
yoa
(19.01.14)
(14)

casio g shock lar apaçi saati mi?

allahinadiylaoku
merhaba arkadaşlar bu saatlere bakış açınız nasıl apaçimi gibi mi, çocuk saati gibi mi yoksa güzel mi yorum bekliyorum.http://www.konyalisaat.com.tr/urun/casio-gb-6900ab-1b/
merhaba arkadaşlar bu saatlere bakış açınız nasıl apaçimi gibi mi, çocuk saati gibi mi yoksa güzel mi yorum bekliyorum.

www.konyalisaat.com.tr
0
allahinadiylaoku
(19.01.14)
12 yaşındayken takıyordum.
0
baldur
(19.01.14)
çocuk saati.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
bunu alacağına casionun asker saatini al en azından hipster durur.
0
zebragibi
(19.01.14)
bencede tam çocuk saati ama beğenen var mı merak ettim, bir sürü modeli varda illaki alıcısı vardır.
0
🌸allahinadiylaoku
(19.01.14)
www.traxnyc.com

şu modelini gayet severek ve beğenerek kullanıyorum. diğer çoğu modelinin de hastasıyım, dünyada da hastası ve fanı baya çok olan bi saat. çoluk çocuk saati değil kesinlikle.
0
nerdeyim ben
(19.01.14)
Apaci degil de cocuk saati.
0
halitkin
(19.01.14)
Çocuk apaçilerin saati...
0
naughtyfisherman
(19.01.14)
ben 14 yaşımda takıyordum 27yim hala takıyorum.
harika bence..
cocuk saati diyenler cahil bu konuda.
bu saati takan adam iyi adamdır.
0
partizan
(19.01.14)
öncelikle; saat fena değil fakat daha güzellerini bulabilirsin.
sonralıkla; g shocklara çocuk saati diyen insanla(!) diyaloga girme. sadece saat konusunda değil, hiçbir konuda girme.

vacheron constantine'den swatch'a kaç saat kullandım bilmiyorum, saymadım. fakat gshock'un yeri çok ayrı. şundan var bende; img.photobucket.com

spor kıyafetler ile müthiş uyum yakalıyor. yakında kırmızı renklisinden alacağım bir tane de.

insanlar klasik kıyafetlerle de spor kıyafetlerle de klasik saat taktıkları için g shocklara bok atabiliyorlar. kale alma.
0
papillon7
(19.01.14)
g shocklara laf ettirmeyenlere sorum var: bu saatin ne özelliği var da bu kadar hayransınız bunlara? g shock sevenler kusura bakmasın ama tip olarak pazarlarda 10-15 TL'ye çocuklara satılan ben10 saatlerinden bir farkı yok.

lütfen bu cahili aydınlatın. neymiş bu g shockların hikmeti?
0
yemrem
(19.01.14)
çocuk saatiyle alakası yok kesinlikle, tarz meselesi.

misal arkadaşımda şundan var;
is4.revolveclothing.com
gayet şahane, yakışıyor ona. mütemadiyen spor giyinir çünki.

klasik giyineceğin vakit metal kordonlu takarsan işi öğrenmişsin demektir.
linkteki modelin çeşitleri mevcut göz gezdir derim.
özetle gayet hoş.
0
teoridefeminist pratiktegeysa
(19.01.14)
bizim zamanımızda çok afbuyurun zengin pici saatiydi. bizim zamanımız dediğim 94-95
0
tek millet tek dil tek yuzuk
(19.01.14)
yok herkes çocuk saati diyenlere bok atmışta, çocuk saati gbi duruyor arkadaşım bilmiyorum g-shock falan ama gördüğümde yapıştırırım çocuk saati diye. adam sordu cevapladım. ama bak teoridefeminist arkadaş paylaşmış al sana saat hangisi daha güzel ? bu da mesela benim kullandığım saat www.skywatches.com.sg
0
volkanaydin152
(19.01.14)
çocuk saatimi, saçmalamayın. g-shock modellerinin hedef kitlesi askerler ve doğa sporları ile uğraşan insanlardır. pahalı modelleri çok çeşitli özellikler içerir.

pilotlara, denizcilere vs göre çeşitli özellikler barındıran modeller var. çeşitli modellerinde pusula, gps, barometre, yükseklik ölçer, ay döngüsü, sıcaklık ölçer vs tonla özellik barındırıyor.

klasik modelliri bile çok dayanıklıdır;
www.gshock.com
0
game of thrones
(12.02.15)
(2)

Bu uyguluma ios 7 ve uzeri...

duzsac
Uyarisini almaktan gercekten biktim. Elimde olsa guncelleyecegim ama 4.nesil bir ipod touch kullaniyorum ve malesef guncellenmiyor. Ee simdi ne oldu bu cope mi donustu yani yok mudur bu isin jailbreakli falan halledilmesi ?
Uyarisini almaktan gercekten biktim. Elimde olsa guncelleyecegim ama 4.nesil bir ipod touch kullaniyorum ve malesef guncellenmiyor. Ee simdi ne oldu bu cope mi donustu yani yok mudur bu isin jailbreakli falan halledilmesi ?
0
duzsac
(19.01.14)
maalesef ki evet, artık ne yapsan yap orjinalin yerini tutmaz. sat gitsin.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
apple'ın müthiş pazarlama politikası bu ! bunu her nesil de yapıyor.2 model çıkarsın hemen 2 model öncesinden desteği çekiyor.her ürününde bu durum böyle.ama bir de windows a bakıyorsun adamlar windows xp den desteği daha yeni çekti artık sen düşün.ben de ipod touch 4 var hocam geçen yıl almıştım.6.1.5 e jailbreak yaptım tadını çıkarmaya çalışıyorum ama 2 yıl sonra yeni hiç bir şeyi çalıştırmayacak büyük ihtimal.durum bu.ios 7 ile ilgili uygulamaları kullanmak isyiyorsan arkadaşında dediği gibi yeni ios 7 destekleyen bir cihaz alman şart malesef.
0
greenshadow
(19.01.14)
(9)

bacak bacak ustune atmak

hasanli
Dikkat ediyorum kadinlar genelde nerede otururlarsa hep boyle bacak bacak ustune atiyorlar. Bunun sebebi nedir? Tabi erkekler de atiyor ama kadinlar kadar degil. Bunun sebebi nedir?
Dikkat ediyorum kadinlar genelde nerede otururlarsa hep boyle bacak bacak ustune atiyorlar. Bunun sebebi nedir? Tabi erkekler de atiyor ama kadinlar kadar degil. Bunun sebebi nedir?
0
hasanli
(19.01.14)
(bkz: taşak)
0
badiparmagi
(19.01.14)
ben de öyle otururum ama bir sebebi yok.
0
rock n roll
(19.01.14)
*doğurur pozisyonda durmamak için
**etek varsa hanım hanımcık durmak için
0
jimjim
(19.01.14)
Belim ağrımasın diye.
0
amelie poulain
(19.01.14)
neden atmayalım? otur otur insan bi hareket etme ihtiyacı hissediyor ve en uygun şekilde bir bacağı diğerinin üstüne bindiriyoruz. sonra hop diğerini. işte bunlar hep hareket.
0
uepuey
(19.01.14)
rahat olduğu için.hem de daha derli toplu oturulmuş oluyor.
0
fasyhbyz
(19.01.14)
nedense daha rahat oluyor
0
vodianova
(19.01.14)
bacak bacak üstüne atınca üst beden neredeyse istemsizce doğru duruş pozisyonu alıyor.
bacakları rahat bırakınca gargamel gibin oluyoz, yine istemsizce.
0
cecilia
(19.01.14)
bacak bacak üstüne atmaya alışınca normal oturmak çok garip geliyor.
0
volkanaydin152
(19.01.14)
(2)

kredi kartı- bankamatik kartı

taha1907
merhabalar ben şimdi iş bankasından kart çıkardımonu hem bankamatik hemde kredi kartı olarak kullanabilcekmişim.şimdi mesela bankamatik hesabına 100 tl koysam ve bi kafeye vs. gittiğimde ben bankamatik hesabımdan çekilmesini istiyorsam ne yapmam lazım
merhabalar ben şimdi iş bankasından kart çıkardım
onu hem bankamatik hemde kredi kartı olarak kullanabilcekmişim.
şimdi mesela bankamatik hesabına 100 tl koysam ve bi kafeye vs. gittiğimde ben bankamatik hesabımdan çekilmesini istiyorsam ne yapmam lazım
0
taha1907
(18.01.14)
karti ver, posun yanindan gecirip satis işlemlerini yaparlar. sende sifreni girersin.

kredi karti gibi.
0
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam
(18.01.14)
pos cihazından senin kartı geçirince ekranda banka kartı mı kredi kartı mı diye sorar zaten oradaki görevli de zaten sorar hangisinden çekilecek diye.

not: markette çalışmıştım.
0
volkanaydin152
(18.01.14)
(6)

Bilgisayar Toplama

inugard
Birşeyler topladım da nasıl olmuş?https://www.dropbox.com/s/0n8jiav7cge1m5z/Screenshot%202014-01-18%2013.49.10.pngOfiste kullanıcam, xampp, dreamweawer, ps gibi şeyler kullanıyorum sıklıkla. İlerde render işlerim de olacak. Ekran kartı önemli değil.500w seçtim ama ondan tam emin değilim. Ayrıca kasa
Birşeyler topladım da nasıl olmuş?
www.dropbox.com

Ofiste kullanıcam, xampp, dreamweawer, ps gibi şeyler kullanıyorum sıklıkla. İlerde render işlerim de olacak. Ekran kartı önemli değil.


500w seçtim ama ondan tam emin değilim. Ayrıca kasa ayrı güç kaynağı ayrı mı almak lazım, sıkıntı çıkarmasın bu kasa içinde gelen? Ayrıca bu anakarta alternatif ne olabilir, tavsiyelerinize açığım.
Bütçe 2000-2500 arası ama ne kadar düşük olursa o kadar iyi.


Bonus: Grafikerin kullanımı için renkleri olabildiğince doğru gösterebilen 23" bir monitör lazım ama onu bilemedim ben. Tavsiyenize açığım.
0
inugard
(18.01.14)
abi ssd ekle bir tane. ssd çok farkettiriyo öyle böyle değil. ps 2 saniyede açılıyo öyle diyeyim.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(18.01.14)
120gb ssd var zaten abi gözünden kaçmış :)
0
🌸inugard
(18.01.14)
Hacı ben ekran kartını powercolor r9 270x devil edition olarak aldım ama crosffire yaptım vatanda o kart 600 lira idi ve soğutma açısından süper 3 fanlı bişi, zaten baya masraf yapmışsın bence o ekran kartını seç daha iyi. monitör olarak en iyileri asus ve lgnin ips panelli modelleridir diyebilirim. Ama asus acayip tuzludur. Bu arada bende sapphire hd 6570 ekran kartı var illa o olsun diyorsan ben sana gönderirim ama dediğimden şaşma bence. Ben suan after effectsde render alırken ya da ps ai'de yüksek boyutlu dosyalarla uğraşırken hiç sıkıntı yaşamıyorum.
0
Solem
(18.01.14)
Makineyi şirket alacak, oyun da oynamayacağım için ekran kartı görüntü versin yeter yani. Hatta 64bit seçmiştim de neyse 128bit olsun bari dedim. Anakarttan onboard çıkış olsa hiç gerek yok zaten :)
0
🌸inugard
(18.01.14)
a8 serisi işlemci alarak ekran kartı almaktan da kurtulabilirsin o zaman :D
0
Solem
(18.01.14)
ayrı bir güç kaynağı alsan çok daha iyi olur kasanın kendisinden gelen genellikle sorun çıkarıyor.
0
volkanaydin152
(18.01.14)
(1)

ibretlik bir davranış

mayeskuel
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WyvM9fxkMfU#t=149basit bir prank videosu gibi görünebilir; fakat burdaki kızın davranışı, masumiyeti, sakinliği muhteşem bir ders gibi. hayran kaldığım için paylaşayım dedim. hergün metrobüste, tramway'da en ufak bir fiziksel temasta birbirine
www.youtube.com

basit bir prank videosu gibi görünebilir; fakat burdaki kızın davranışı, masumiyeti, sakinliği muhteşem bir ders gibi. hayran kaldığım için paylaşayım dedim. hergün metrobüste, tramway'da en ufak bir fiziksel temasta birbirine homurdanan, horozlanan, çirkefleşen tipleri gördüğüm için mal bulmuş mağribi etkisi yaptı bu davranış bende. sizce de öyle değil mi? siz nasıl tepki verirdiniz?
0
mayeskuel
(18.01.14)
gerçekten bende hayran kaldım. ben olsam adamın ağzına sıçmıştım.
0
volkanaydin152
(18.01.14)
(6)

telefon kılıfı

vodianova
http://www.ebay.com/itm/Hot-3D-Cute-Stitch-Doll-Toy-Plush-Case-Cover-For-LG-Mobile-Smart-Phones-/181227274545?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&var=&hash=item2a31fcc131alsam saçma mı olur? çok hoşuma gitti
www.ebay.com

alsam saçma mı olur? çok hoşuma gitti
0
vodianova
(17.01.14)
berbat
0
Notts
(17.01.14)
GibsonRules
(17.01.14)
kusura bakma çok iğrenç bir zevkin var.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
ben beğendim.çok cool görünüyor aynı zamanda telefonunu çizilmelerdende korur.aynısının fıstık yeşili varsa bende almak isterim.şaka lan şaka o neyaa öyle pofidik terlik gibi
0
elcordobes
(17.01.14)
ben böyle kılıf kullanan, plastikti ama yine böyle bir şey, erkek gördüm. belirtmek istedim sadece.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.01.14)
saçma ve iğrenç değil. canın nasıl istiyorsa öyle yap. hem çalınma ve yere düşünme hasar görme riskini de azaltmış olursun. çalınma niye azalır dersen oyuncak sanıp çalmazlar bunu :)
0
kayipadam
(17.01.14)
(5)

sokakta böyle bir şeyle karşılaşsanız ne tepki verirsiniz?

disfori
http://www.youtube.com/watch?v=PUKMUZ4tlJg
0
disfori
(17.01.14)
ALtıma sıçardım. Bir kaç gece de uyuyamazdım herhalde.
0
japon askeri
(17.01.14)
bebek mebek dinlemem döverdim

edit: şaka yahu direk topuklardım altıma sıçarak
0
GibsonRules
(17.01.14)
1:00'daki dayı AHAHAHAHAHA

cevab: hassiktir deyip geri çekilirdim, korkardım bayağı. cidden müthiş yapmış adamlar, çok rahatsız edici bebeğin tipi.
0
der meister
(17.01.14)
abi o nasıl birşey ya çok gerçekçi. yolda görsem kalp krizi falan geçirirdim herhalde.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
bebeğe haç tutup kaçardım :)))
0
rock n roll
(17.01.14)
(1)

Iphone face time da sorun var?

jackies
Sınırsız ınternetım olmasına ragmen wi-fi istiyor bir turlu yapamadım yardımcı olurmusunuz duyuru ailesi
Sınırsız ınternetım olmasına ragmen wi-fi istiyor bir turlu yapamadım yardımcı olurmusunuz duyuru ailesi
0
jackies
(17.01.14)
facetime ayarlarından 3g seçeneğini etkinleştirecksin işte.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
(8)

dün akşam pişmiş ve dışarıda kalmış sade makarna yenir mi?

deliverance
ocakta unutup bırakmışım hiç adetim değil aslında?
ocakta unutup bırakmışım hiç adetim değil aslında?
0
deliverance
(17.01.14)
haşlamı mı, kavurma mı ? kavurma ise vıcık vıcık olur yenmez. ama haşlama yenir yine sadece kalıp gibi olur :)
0
volkanaydin152
(17.01.14)
havalar soğuk bişey olmamıştır ama sen yine de bi kokla, incele falan. bu arada çatal-bıçak kullanman gerekecek sanırım :)) afiyet olsun.
0
aeroflot
(17.01.14)
kurumuş taş gibi olmuştur o ya.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.01.14)
salça veya domatesten güzel bir sos yaparsanız yenir.
0
fasyhbyz
(17.01.14)
kapağı kapalıyla hiçbirşey olmamıştır (haşlama olduğunu varsayarak söyledim)
0
primetime
(17.01.14)
ben olsam bitirmiştim şu ana kadar
0
bonesaw
(17.01.14)
hiçbir şey olmamış mis gibi sağ olun.
0
🌸deliverance
(17.01.14)
ben 2-3 saat önce dün akşam pişmiş dışarıda kalmiş mantıyı yedim hala bir şey olmadı, makarnadan da olmaz sanırım.
0
iron nick
(17.01.14)
(10)

lumia ?

monty python
arkadaşlar merhaba. yeni telefon almayı düşünüyorum. daha önce samsung wave 2 garabetini kullanmaktaydım. iki yıl onu kullandıktan sonra w810i'ye geri döndüm. yani anlıyacağınız şu an beni her telefon tatmin eder gibi.bütçem 700-750 lira. aslında üst sınırım yok ama telefon için bundan daha fazla p
arkadaşlar merhaba. yeni telefon almayı düşünüyorum. daha önce samsung wave 2 garabetini kullanmaktaydım. iki yıl onu kullandıktan sonra w810i'ye geri döndüm. yani anlıyacağınız şu an beni her telefon tatmin eder gibi.
bütçem 700-750 lira. aslında üst sınırım yok ama telefon için bundan daha fazla para ödemek istemiyorum. çok fazla oyun oynayacağımı düşünmüyorum. benim için sosyal medya olsun, internette rahatça takılabileyim falan bunlar önemli. bi de telefonun görünümüne ve malzemesine de önem veren biriyim. yani dandik plastikten yapılma samsung ürünlerinden istemiyorum.son olarak da en büyük kriterim uzun süre kullanabilecek olmam. yani bu alacağım telefondan sonra en az 2 yıl yeni telefon almayı düşünmüyorum.
neyse lafı çok uzattım. şimdi yaptığım araştırmalarda önüme çıkan ve benim de nispeten hoşuma giden ürünler windows phone olarak nokia lumia 720(şu an hepsiburada'da 700 lira) ve nokia 625(o da 750 civarı), android olarak da htc desire 500. sony xperia l de var.o da donanımsal olarak daha iyi ve biraz da pahalı ama malzeme kalitesi ve tasarımı hoşuma gitmedi. sony ürünleri de biraz sorunlu oluyor sanırım. htc desire 500 de hoşuma gitti ama okuduğum kadarıyla htc'lerde de güncelleme problemi varmış.
yani şu an lumia'lara bakıyorum daha çok. ama söylediğim ürünlerin de 512 ram olma gibi bi dezavantajı var. dediği gibi çok fazla oyun oynamayı düşünmüyorum ama alacağım telefonu uzun süre kullanacağım için ilerde bu bi sorun olabilir mi acaba diye düşünüyorum.
uzun bi yazı oldu. buraya kadar okumuş olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim :D
0
monty python
(17.01.14)
s3
0
EXXE01
(17.01.14)
Lumia alma , windows phone isletim sistemli hicbir sey alma. Samsung wave badaya sahipti, ayni sorunlari lumiada da cekeceksin. Android ytabanlo bir telefon ya da iphone al.
0
comptrol
(17.01.14)
Lumia alma , windows phone isletim sistemli hicbir sey alma. Ya da sinir hastasi olmak istiyorsan al. 1 senede 3 cihaz degistirdim, 4cüsü her ay baska problem cikarabilma özelligine sahip. Eskinin aliskanligi dedik Nokia aldik Lumialar ilk cikinca ikinci el fiyatlari acayip düsük komple bozulana kadar idare ediyorum, Ne kadar sevmesemde al Iphone kafani dinle, cökmüyor meret
0
BAZiL
(17.01.14)
Yarısında çıktım!
0
Son Müzakereci
(17.01.14)
hocam dediğim gibi benim telefondan beklentim sosyal medya ve internet.bunu söyleme sebebin uygulama eksikliği muhtelemelen ama windows phone markete baktığımda istediğim uygulamaların hemen hepsini buldum orda. şu an için kafamı kurcalayan sorun söylediğim modellerin 512 ram olması.
0
🌸monty python
(17.01.14)
ha telefonlar sorunlu diyosanız ona bir şey diyemicem.
0
🌸monty python
(17.01.14)
daha bugün lumia'lara bir güncelleme geldi (bkz: lumia black)
lumia al kesinlikle.
(bkz: android pişmanlıktır)

şimdi arkadaş eğer androidte performans istiyorsan en az 1500 TL'yi gözden çıkaracaksın. Diğer modellerin ömrü kısaldı. Birinci yılın sonunda takılmalara başlayacak!

iOS desen zengin bebelerin oyuncağı. iyi miyi de diğer yandan iPhone 4S kullanan arkadaşlarım şimdi küfrediyorlar. Daha 2 yıllık taahhütleri dolmamış. iOS 7 sürekli takılıyormuş!!!

Bende Nokia Lumia 920 var. Ben ikinci el aldım düşün. Hala taş gibi. Sadece üst köşeleri ezildi biraz. Mermer üzerine beni de düşürsen ne hale gelirdim kimbilir :S

Şu anda uygulama sayısı olarak bir android telefona denk. Uygulamaların içeriği bakımından Androidi sopa ile kovalar. Araştır Öğren.

L920 alma, eskidi bu telefon. Ağır birde. Paran yeterse L925 al.
Yok efenim bütçemi aşar dersen L720 ile L520 arasında tercih yapabilir, biraz daha beklersen L525'i alabilirsin. RAM konusunda Windows Phone'lar sorun çıkarmaz. Sadece 1GB üzerine olmasına dikkat et. Aynı iOS gibi, donanım ve yazılım denk ve telefon asla takılmıyor.
0
cliquot
(17.01.14)
mevcut lumia cihazlarda teknik özelliklere pek takılma derim, tıpkı iphone'daki gibi işletim sistemi telefonla maksimum seviyede optimize edildiği için performansı çok düşük olmuyor. hatta telefonuna ve diğer bileşenlere göre, 1 gb ram'li bir lumia 2 gb ram'li bir andorid'ten daha iyi performans gösterebiliyor.
windows phone için ben geleceğin daha parlak olduğunu düşünüyorum. işletim sistemi olarak en az android kadar stabil bir işletim sistemi. bir kere, o paraya alacağın herhangi bir android en fazla 1 sene güncel kalacak, sonrasında güncelleme desteği almayacak. wp ise az telefona dağıtıldığı için birçok cihazı güncelleyecektir daha uzun bir süre. tabii ki nispeten yeni olduğu için problemleri var (market içeriği sorunu) ama sırf gelecek kaygısı ile bakarsan olumsuz düşünme derim. microsoft ve nokia gibi iki büyük ve tecrübeli şirketin wp için yapacağı daha çok şey var.
ben wp'yi tasarımı için sevmiyorum mesela, ayrıca lumia'lar da 925 haricinde oyuncak gibi geliyor bana.
sana "kesin şu lumia'yı al" diyemem ama wp'nin bada ile karşılaştırılamayacak kadar ileri olduğunu belirtmek isterim. sony de wp'li telefon çıkartacak önümüzdeki aylarda, wp ilerleyecek.
0
baba jo
(17.01.14)
@cliquot ios zengin bebelerin oyuncağı falan değil. bir tarafınızdan element uydurmayın.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
5 aydan beri lumia 720 kullanıyorum, bu beş ayda telefonu 3 kez falan kapamışımdır. oldukça stabil, sorunsuz ve hızlı, 512 mb olmasını hiç kafana takma. şarj wifi, 3g ve konum açıkken 3 gün gidiyor. fazla uygulama kullanmazsan 4 gün götürdüğü de oluyor. bu kadar iyi sarj süresini bu boyutta başka bi telefonda bulabileceğini sanmıyorum. ben de telefonun dış görünüşüne ve malzeme kalitesine önem verdiğim için 720 aldım. diğer lumia modelleri kapaklı ya da takoz gibi kalın. Windows phone güzel bi işletim sistemi, android denen çöplükle karşılaştırma bile.
0
tomofilli hasan
(17.01.14)
(6)

Bilgisayarımda ekrana görüntü gelmiyor. YARDIM

Aşk Adamı
Arkadaşlar stanil şekilde çalışan bilgisayarımı kapadım yarım saat sonra tekrar açmak istediğimde ekrana görüntü gelmedi. Anakartta 2 tane kırmızı ışık yanıyor. Ramleri çıkarttım sadece birini taktım gene sonuç değişmedi. Ekran kartını temizledim tekrar taktım. Hala ekrana görüntü gelmiyor. Ne olmuş
Arkadaşlar stanil şekilde çalışan bilgisayarımı kapadım yarım saat sonra tekrar açmak istediğimde ekrana görüntü gelmedi. Anakartta 2 tane kırmızı ışık yanıyor. Ramleri çıkarttım sadece birini taktım gene sonuç değişmedi. Ekran kartını temizledim tekrar taktım.

Hala ekrana görüntü gelmiyor. Ne olmuş olabilir durduğu yerde bozuldu.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler
0
Aşk Adamı
(17.01.14)
notebook mu
0
insect
(17.01.14)
ekran kartını çıkar onboarda tak görüntü kablosunu bi.

edit: @insect la yat uyu, notebooktan nasıl ekran kartı çıkarsın adam amk :D
0
volkanaydin152
(17.01.14)
ekran kartında bir sıkıntı olmuştur.. ekranın gelmemesi haricinde her zaman açıldığı gibi açılış sesi veriyor şifre girmeni bekleyen bir şekilde sabitleniyorsa bence ekran kartın gitmiş..
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin
(17.01.14)
@senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin
Açılış sesi gelmiyor ekran kartın gidik değilde sanki anakarta bişi oldumüstünde 2 tane kırmızı ışık yanıyor :)
0
🌸Aşk Adamı
(17.01.14)
Yalnız herkes ekran kartı diye yanıp tutuşmuş, sorun monitörde de olabilir. Başıma geldi oradan biliyorum.
0
tek terk
(17.01.14)
Sorun ekran kartinda olsa monitorunun güç isigi yanar. Yaniyorsa ekran karti yanmiyorsa monitör. Büyük ihtimalle
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.01.14)
(13)

macbook air mi başkası mı

tina hoffmann
Merhaba dostlar,Çok genel olacak ama laptop almak istiyorum. Macbook Air'e yetecek parayı çıkardım, çıkaracam şükür. Temelde oyun oynamayacağım. İş için kullanacağım. Yazı yazma, internet ve sık sık film izleme işine girmeyi düşünüyorum, yani video konusu önemli. Acaba 13 inçlik Macbook Air mi alayı
Merhaba dostlar,

Çok genel olacak ama laptop almak istiyorum. Macbook Air'e yetecek parayı çıkardım, çıkaracam şükür. Temelde oyun oynamayacağım. İş için kullanacağım. Yazı yazma, internet ve sık sık film izleme işine girmeyi düşünüyorum, yani video konusu önemli.

Acaba 13 inçlik Macbook Air mi alayım yoksa buna rakip olacak bilgisayarlar var mıdır?

Eğer Macbook derseniz, ek olarak satın almamı tavsiye edebileceğiniz özellikler var mıdır?

Not: Ek olarak derken, bu Macbook'u sipariş ederken, biraz daha para verip daha iyi özellikli upgraded halini alabiliyormuşuz diye duymuştum.
Misal, thunderbolt falan deniliyor. O olay pakete dahil mi ekstradan mıalınıyor?

Sağolun
0
tina hoffmann
(17.01.14)
yani bence al sonuçta çok güç isteyen birşey yapmayacaksın. ha ama daha ucuza da rakip tabiki var. ek olarak derken onu anlamadım.

edit: haa rami en az 8 gb olursa çok iyi os x mavericks ile mac çok ram yiyor, ayrıca harddisk kesinlikle ssd olsun. birde arada cd ile ilgili işin çıkarsa diye yanına external cd-rom alabilirsin.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
başkası mı kriterin yine bir mac ise(pro air vs.) intel hd 4000 olan bir air en kral filmi bile izletir. hani kendi ekranında zaten izletir de thunderbolt kullanacaksan tvde falan da izletir her türlü hd 4000. onun dışında notebookları geç zaten kuru kalabalık.
0
insect
(17.01.14)
Bilgisayar uzmanı değilim ama bir kullanıcı olarak 3 ay önce 13 inç air aldım. Gayette memnunum. kullanım olarak hiçbir sorun olmadı ki windowsdan osX'e yeni geçmeme rağmen. ardından kullanışlı da, kısa yollarına alışınca çok güzel oluyor. açılıp kapanması ise çok kısa sürede oluyor ki benim eski bilgisayarımın açılıp kendine gelmesi 6-7 dk'yı bulurdu. eminim windows lardada bu özellikte bilgisayarlar vardır. inceliğiyse gerçekten çok güzel taşıma yönünden hafifliği, inceliği, güzel şeyler. alırsan pişman olman çok zor. benden bu kadar. :)
0
naylonlee
(17.01.14)
dediğim gibi yapacakların çok sistem istemeyen şeyler bence pek gerek yok. ama harddiski çabuk doldururum diyorsan daha yüksek kapasiteli alabilirsin.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
yetecek parayı çıkardım, çıkaracağım yazdığına göre bu cihazı bir anda alabilecek kadar maddi durumun yok sanırım. aslında yapacağın işler için gerçekten mac'e gerek yok. ama illa mac kullanma hevesin varsa al tabi en azından stabil güzel bir işletim sistemi var.

film için retina ekranlı olanı da gereksiz 2k filmler çıkmadığı sürece. 1920x1080/1200 varsa onu al.
0
qazwsx
(17.01.14)
paran azsa tamamlamak için çal çırp naparsan yap o mac i al kanka.
0
insect
(17.01.14)
daha sonra ram takilmadigi için fazladan 8gb ram almani tavsiye ederim.
0
cellonun kirmizi ahengi
(17.01.14)
nasıl ram takılmıyormuş şapşik öyle bi takılıyor ki takmayı bileceksin.
0
insect
(17.01.14)
Macbook Pro kullanıyorum sakın air alma! biraz daha para biriktir PRo al ömür boyu kullan.
0
KalkuLeytir
(17.01.14)
önerim, samsung ativ book.

hdd>ssd oldukça her modeli senin işlerini rahat rahat görür.

hem de paran cebinde kalır.
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(17.01.14)
hd4000 ile keyifli oyun oynayamazsın. Thunderbolt portu sabit geliyor üstünde, ekstra birşey değil. Televizyona/monitöre çıkış istiyorsan gerekli thunderbolt/dvi, thunderbolt/hdmi vs kabloyu alman lazım.
0
skatheist
(17.01.14)
Ram upgrade ediliyor diyen arkadasa bakma. Airlarin rami anakarta entegre omur biyu degismiyor.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(17.01.14)
@skatheist, kablodan bahsediyorum. hd 4000 ile ilanı açanın kriterlerine göre hangi oyunu oynayamayacak. adam zaten temelde oyun oynamayacağım diyor.

@eksi sozlukte eksiyen adam, sen getir ben takarım.
0
insect
(17.01.14)
(6)

yeni cep telefonu

summerisle
yeni cep telefonu almaya karar verdim fakat pek anlamıyorum bu işlerden. s4 ile ipone 5s arasındayım daha çok. samsung'un tipini sevmesem de 13MP olması beni çekiyor(iphone 8MP). ama i phone da zarif duruyor. hangisi daha iyidir çözemiyorum, tam olarak neye ihtiyacım var ondan da emin değilim. b,r d
yeni cep telefonu almaya karar verdim fakat pek anlamıyorum bu işlerden. s4 ile ipone 5s arasındayım daha çok. samsung'un tipini sevmesem de 13MP olması beni çekiyor(iphone 8MP). ama i phone da zarif duruyor. hangisi daha iyidir çözemiyorum, tam olarak neye ihtiyacım var ondan da emin değilim. b,r de telefona bu kadar para vermeli mi? yani günlük kullanım amaçlı alıcam, öyle telefonla yapılacak özel işlerim yok. androidlerin hepsi aynı değil mi, aynı işi görmüyor mu? peki ben neye bakarak, nasıl seçim yapmalıyım? telefonu büyük ihtimalle hollanda'dan ya da almanya'dan alıcam, fiyat farkı olur mu? önerebileceğiniz telefonlar nedir? teşekkürler.
0
summerisle
(17.01.14)
5s alın.
Ayrıca iphone'un 8 mp i samsung'un 13 mp inden daha iyi çekiyor.
İmza: s4 kullanıcısı
0
mutlusismankedi2015
(17.01.14)
Sadece havalı olsun diye gidip en pahalı telefonu almayın.telefon ekran boyutu vs. elinize yakışsın.
Telefondan anlamam diyorsanız 1600 liralık telefon almayın.O özelliği kullanmayacaksınız çünkü.1000 tl yi pek aşmayın derim ama tercih sizin
0
amusan
(17.01.14)
lg g2 alın.hem fiyatı iyi hem de bataryası uzun süre gidiyor.
0
vefalilutfu
(17.01.14)
iphone +1
0
volkanaydin152
(17.01.14)
günlerdir araştırıyorum tüm telefonları karşılaştırıyorum vs. vardığım sonuç lg g2.
0
sensor1um
(17.01.14)
lg g2 nun drop testini izlemiştim de felaketti o yüzden ondan vazgeçmiştim hatta
0
🌸summerisle
(17.01.14)
(32)

En son hangi kitabı okudunuz ya da okuyorsunuz?

buzbebek
tikli soru!
tikli soru!
0
buzbebek
(16.01.14)
theodor dreiser - an american tragedy
0
lesmiserables
(16.01.14)
a.camus - yabancı
0
japon askeri
(16.01.14)
ahmet umit - beyoglunun en guzel abisi
0
yilki ati
(16.01.14)
E. Bronte – Wuthering Heights
0
battal gemalmaz
(16.01.14)
angela'nın külleri, firarperest ve din nedir. dördüncüye başlamamak için kendimi zor tutuyorum.
0
sistem enkazı
(17.01.14)
samizdat
0
eyyor
(17.01.14)
yusuf atılgan - canistan'ı okudum

can yücel - lüsyen, fatih rıfkı atay- zeytindağı, tsunetomo yamamoto - saklı yapraklar halihazırda okuduklarım.
0
lebbanen
(17.01.14)
@sistem enkazı

Ben de öyleyim. 3'e kadar okuyorum. 4. kitabı eklememek için içlerinden birini hızlıca bitirip 4.yü çembere ekliyorum.
0
🌸buzbebek
(17.01.14)
The Dark Tower Part 3: The Wastelands
0
fortisvita
(17.01.14)
Tezer ozlu- eski bahce eski sevgi okudum.
Esegin fikri ferhan sensoy okuyorum.
0
herseyi birakip gitmek istiyorum
(17.01.14)
barış bıçakçı - aramızdaki en kısa mesafe
0
megafon
(17.01.14)
görmek ve cinsellik, (entel oldugumu dusunuyordum ama bitiremedim)

www.metiskitap.com
0
botamaniaensis
(17.01.14)
boncuk oyunu (yeni başladım)
0
kakao
(17.01.14)
eedward said - şarkiyatçılık
andrey platonov - çevengur
0
sanal hayvan
(17.01.14)
baudelaire - paris sıkıntısı
0
lafıolmaz
(17.01.14)
orhan pamuk kara kitap ( bilmem kacıncı defa okuyorum )
dino buzzati tatar çölü
0
obaa
(17.01.14)
zührevi hastalıklar diye bi kitap. okuyorum parça parça. 42 basımıydı yanlış hatırlamıyorsam. çok şahane. mutlaka bulun. darülfunun yayınlarından.
0
tek millet tek dil tek yuzuk
(17.01.14)
Jean Paul Sartre biyografisi
0
sharon and hope
(17.01.14)
Camus-mutlu ölüm
0
pike
(17.01.14)
Kafka - Dava
0
praetor
(17.01.14)
boyalı kuş
jerzy kosinski
okuyorum
0
rakicandir
(17.01.14)
1939'dan günümüze(1983) türk dış politikası - kamuran gürun
0
ete summer
(17.01.14)
Georges Politzer - Felsefenin başlangıç ilkeleri
0
odiyus
(17.01.14)
Geçen hafta George Orwell-Hayvan Çiftliği'ni bitirdim.

Şu an Monteigne-Denemeler ve Steve McConnell-Code Complete 2 yi okuyorum.
0
elon
(17.01.14)
candide - voltaire
0
anection
(17.01.14)
akşam tek oturuşta kürk mantolu madonna'yı bitirdim sabahattin alinin. yok böyle bir kitap çok geç kalmışım okumakla, harikaydı.
0
volkanaydin152
(17.01.14)
füsun sokullu akıncı - kriminoloji.
0
blossom
(17.01.14)
Iskender PALA-Mihmandar
0
safsafinaz
(17.01.14)
Sherlock holmes el kitabı - ransom riggs
0
shejia
(17.01.14)
benim de soyleyeceklerim var(iki ) bitti.
gecenin sonuna yolculuk ile yola devam ediyorum.
0
papillon7
(17.01.14)
1q84'u yeni bitirebildim.
paperny : culture ii, the age of stalin'e basladim.
0
little miss rejectee
(17.01.14)
Hakan Bulgurlu ~ Tehlikeli Tırmanış
0
since1907
(15.12.21)
(10)

Uyku Düzeniniz? 3-4 Saat Uykuyla Nasıl Dayanıyorsunuz?

tek terk
Tasarım ile uğraştığımdan dolayı vaktimi sürekli bilgisayar başında geçirmem gerekiyor, uyku düzenim diye bir şey yok malesef. Bazen sabahlara kadar çalışıp akşama kadar uyuyorum, bazen tam tersi oluyor.Fakat bir yattım mı en az 8-12 saat uyuya kalıyorum yanlışlıkla :( Bir ara http://en.wikipedia.or
Tasarım ile uğraştığımdan dolayı vaktimi sürekli bilgisayar başında geçirmem gerekiyor, uyku düzenim diye bir şey yok malesef. Bazen sabahlara kadar çalışıp akşama kadar uyuyorum, bazen tam tersi oluyor.

Fakat bir yattım mı en az 8-12 saat uyuya kalıyorum yanlışlıkla :( Bir ara en.wikipedia.org bunlara başlamayı düşünüyordum ama nasıl yapacağım fikrim yok. Kalkmak istediğim halde kalkamıyorum, günde şöyle 3-4 saat uykuyla ayakta dursam falan çok güzel olur.

Tavsiyeniz neler? Attığım linkle ilgili tartışabilir miyiz? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Sevgiler.
0
tek terk
(16.01.14)
wellbutrin kullanıyom. ağzıma sışıyo 3 saatten fazla uyuyamıyom.
ama tabi bunun için antidepresana başlanmaz.
bi doktora gidip anlatsana derdini? uyku düzenleyiciler falan var.
ben kullandıydım işe yaramamıştı ama belki sende yarar.
0
mutevazi
(16.01.14)
@mutevazi teşekkür ederim fakat benimkisi biraz rahatlıktan sanırım... yoksa öyle doktorluk bir durumum yok gibi.
yapmak istediğim asıl şey o wikipedi'deki grafiklerdeki gibi ileri seviye bir uyku düzenine geçebilmek.

benim asıl yapmak istediğim şey o wikipedi'de bulunan grafiklerdeki gibi ileri seviye bir uyku düzenine geçebilmek.
anladığım kadarıyla ilk 15-20 gün arası gerçekten bünye kafayı yesede 20. güne kadar dayanıldığında bünye buna alışıyormuş. yani günde belli aralıklarla sabit bir şekilde rem uykumu tamamlarsam zamandan ciddi anlamda kazanabilirim.

başlamayı düşünüyorum bugün itibariyle. :(
0
🌸tek terk
(16.01.14)
ben her şeyi denedim ama çaresini bulamadım.benim uyku düzenim uykumun düzensiz oluşu.doktora da gittim yarasa insan deniliyor işte şu şu hapı kullan gündüz mutlaka uyanık kal falan dedi.ama yok yıllardır vücut gece oturmaya programlanmış bi süre bi kaç hafta ya da ay düzene de girse illa ki bozuluyor.
0
bi sigara bi bacardi
(16.01.14)
@bi sigara bi bacardi dediklerinle hemfikirim fakat benim asıl merak ettiğim wikipedi'de bulunan o uyku düzen tablosu, 20 gün dayanıldığı takdirde %90 bünye alışıyor ve dinç şekilde devam edebiliyormuşsun yapılması gereken sadece dayanmak ve düzene uymak sanırım.

tabloya bakar mısın?
0
🌸tek terk
(16.01.14)
Youtube da bu sistemi uygulamis kisilerin video gunlukleri var, tecrubelerini anlatiyorlar. Bir ara ben de dusundum asagi yukari problemimiz ayni ama ben 4-5 gun 3-4 saat ile dayanip (ki uyumadikca uyku gelmiyor bir zaman sonra, bastirdigi ani atlattin mi devam ediyorsun) sonrasinda olu gibi uyuyorum. Extrem durumlarda15-16 saati filan gordum. Ama bir sekilde dengeledim sanirim 5-6 saat gunluk uykuyla duzenli gidiyor olu gibi uyuma durumu olmuyor.
0
nwnd
(16.01.14)
evet şimdi gördüm nrem uykusunu geçip direkt rem uykusunu alıyorsun yalnız bunu yapmak gerçekten sağlam bi irade ve düzen gerektiriyor.bir fazı bile atlamaman lazım kolay uyanabilen ve uykuya yenik düşmeyen biriysen dene.yalnız yaşamıyorsan daha kolay olabilir.ya da çok sterilize ortamlar seçme uyumak için ilk başlarda.gürültülü,ışıklı,koltukta falan uyu.
0
bi sigara bi bacardi
(16.01.14)
seninle aynı durumda sayılırım. ben de bir ara araştırmıştım bu polifazik uyku olayını. alışmak zor deniyor evet ancak ondan da öte biraz da çevresel etmenlere bağlı bu olay. yani bir kere uyku bölündüğünde toparlamak zorlaşır sanki. öğlen vakti uykunun bölünmesi de istanbul gibi büyük kentlerde çok basit bir şey olsa gerek. bir de karanlığın dinlendirici etkisini düşünmek gerekiyor sanki. tüm bunları düşününce wikipedia'da örneği verilmiş olan everyman uyku düzeni en cazibi gibi geldi bana. 4.5 saatlik gece uykusu ve gündüzleri de 20'şer dakikalık iki uyku. tabii bildiğin üzere bu zamanlar ortalama insan döngüsüne göre tespit edilmiş. senin bir de kendi döngünü hesaplaman gerekecek, deneme yanılmayla. 5 saatlik gece uykusu ve öğlen de bir ara uyku şeklinde düzenim vardı, hiç fena değildi. sonra o disiplini pek sağlayamadım.

bir de aklıma şimdi geldi, disiplin demişken, en önemlisi de bu disiplini sağlayabilmek zaten. çoğu bu tekniği kullanmaya çalışan kişiler de belli bir süre sonra kayışın kopmasından şikayetçi biraz. gerek daha önce dediğim gibi çevresel etmenler, gerekse bir uykuyu kaçırmamanın önemli oluşu zorlayabilir insanı. yani çok basit bir şey ama kahve içmeyi bırakman gerekebilir belki? ya da belli bir süre kahve içmeyip, 20. gününde canım çekti deyip kahve içtiğinde tüm uyku düzenin bozulabilir ve tam düzen oturmuşken, bozulmasından ötürü aşırı bir yorgunluk hissedebilirsin.

bu arada etrafta blog tutan kişiler de var deneyimlerini gün gün paylaşmak adına. onlara da bir baksan iyi olur.
0
tonoto
(16.01.14)
5 saat gece uykusu yeter adama.
0
pass
(16.01.14)
bende de aynı durum var. geceleri oturmayı çok seviyorum. hatta bizim ailede babam hariç herkeste var. 12 de asla yatamam, yatağa yatsam da uykum gelmiyor. ama benimde o gün önemli bir işim yoksa 12 saate kadar uyurum. ama çok sağlıksız birşey bence. hatta dün akşam 4 saat boyunca uyumayı denedim gece 12'de başlayarak yok olmadı sabahlamak zorunda kaldım, şu an uykusuzum.

edit: şu verdiğin linkteki olayı araştırıcam. yukarıda yazılanlara göre pek kolay birşey gibi durmuyor tabi.
0
volkanaydin152
(16.01.14)
sigarayı bırakınca 6,5-8 saat arası uyur oldum.öncesi 12 saat uyku yetmiyordu. 10 saat çalışıyorum üstünede spor salonuna gidiyorum hafta içi. sonuç sigarayı bırak, spor yap.
0
hasmetizm
(16.01.14)
(23)

Masaüstünüz?

raskolnikov2
Ben neredeyse son 5 senedir falan düz siyah arkaplan kullanıyorum. Şu ara bi foto koydum sadece.Bilgisayarı bozulan arkadaşlarımda falan görüyorum. Her taraf simge dolu. Değişik değişik fotolar falan. Ruhum daralıyor amk.Siz nasıl kullanıyorsunuz?
Ben neredeyse son 5 senedir falan düz siyah arkaplan kullanıyorum. Şu ara bi foto koydum sadece.

Bilgisayarı bozulan arkadaşlarımda falan görüyorum. Her taraf simge dolu. Değişik değişik fotolar falan. Ruhum daralıyor amk.

Siz nasıl kullanıyorsunuz?
0
raskolnikov2
(16.01.14)
windows klasik tema hacı since 1997
0
vfgerty
(16.01.14)
bi sigara bi bacardi
(16.01.14)
O değil de aklima universitedeki kiz arkadaslarim geldi. Kantinde falan bi acardilar laptopu, masaustu fotosu olarak kendi fotograflari cikardi ekrana?!?!! Kocaman.

Ben de siyah ya da denizli, gollu, teknolocik aletli fotolari falan kullaniyorum.
0
barbara herhalde barbara manken olan
(16.01.14)
bu aralar inside llewyn davis duvarkağıdı kullanıyorum:)
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(16.01.14)
@barbara herhalde barbara manken olan

telefonunda ve bilgisayarında kendi fotoğrafını duvarkağıdı olarak kullanan kızlar tanıdım!!!111 üzerime gelmeyin !!1
0
🌸raskolnikov2
(16.01.14)
sağı solu yeşillikli tarlalı bi yol var. gece. ay falan var karşıda. ama masaüstü o kadar huzurlu değil. kaydettiğim fotoğrafları bile masaüstünde bıraktığım için tıklayacak boş yer yok.
0
der meister
(16.01.14)
i1.ytimg.com

şu an bu var. genelde sunset, nature, macro temalı fotoları seviyorum.
0
kırmızıkalem
(16.01.14)
neferkitty
(16.01.14)
EkimBebesi
(16.01.14)
www.kaliteliresimler.com

Resimdeki duvar kagidini kullanıyorum,simgeleri de raflara dizdim nizami oldu.
0
sealth
(16.01.14)
@sealth

hocam zevklet ve renkler tartışılmaz ama çok iğrençmiş.
0
🌸raskolnikov2
(16.01.14)
kedimin resmi var bir seneye yakındır. ANAYIM BEN.
0
mutevazi
(16.01.14)
arminos.com

değiştireyim diye resim bakıyorum ama üşeniyorum sonra uğraşmaya
0
rastocasdelay
(16.01.14)
birfincankahvedahaisteyenadam
(16.01.14)
beğendiğim karikatürleri koyuyorum genelde. baktıkça güleyim diye. bayadır da şu var.

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(16.01.14)
mutantking
(16.01.14)
uzun zamandır bu var i.imgur.com
0
groundhog day
(16.01.14)
bi ara uzun süreli buydu archive.nyafuu.org

şu an bu www.mrwallpaper.com
0
bass solo take one
(16.01.14)
15 senenin 14.5 senesi düz siyah kullandım. kısa bi süre heves edip yüksek çözünürlüklü wallpaperlar falan koydum ama olmadı. düz siyahtan başka kullanamıyorum. simgeler de çok az 3-5 tane. dağınık masaüstünden nefret ederim.
0
xenophobe
(16.01.14)
düz siyahtan başka bir şey kullanmam mümkün değil. arada bir sevdiğim film dizi oyunlarla ilgili falan wallpaperlar koyayım diyorum yok olmuyor kullanamıyorum bilgisayarı dikkatim dağılıyor hemen saniyeler içinde tekrar düz siyah'a dönüş yapıyorum.
0
disfori
(16.01.14)
ofiste şu: i.hizliresim.com
dizüstünde şu: i.hizliresim.com
0
baba jo
(16.01.14)
i.hizliresim.com hoşuma gidiyor, cıvıl cıvıl :)
0
volkanaydin152
(16.01.14)
Bir kaç senedir sadece bunu kullanıyorum
www.widewallpapers.me
simgeler raflarda, belgeler panoda, bilgisayar masanın üstünde, çöp kutusu masanın altında.
0
yakuza123
(16.01.14)
(3)

PlayStation 2 ile ilgili 3 soru

gonion
Elimize bir adet PS2 geçti ve kurup oynamaya çalıştık:1) Görüntünün çok kötü olması normal midir? İyileştirmek için neler yapılabilir? Scart giriş yerine bir şekilde HDMI'a falan bağlasak görüntü biraz düzelir mi?2) PS2 oyunlarını nereden temin ediyorsunuz? Orijinal oyun haricinde tabii ki özellikle
Elimize bir adet PS2 geçti ve kurup oynamaya çalıştık:

1) Görüntünün çok kötü olması normal midir? İyileştirmek için neler yapılabilir? Scart giriş yerine bir şekilde HDMI'a falan bağlasak görüntü biraz düzelir mi?

2) PS2 oyunlarını nereden temin ediyorsunuz? Orijinal oyun haricinde tabii ki özellikle (site adı soruyorum).

3) Önerebileceğiniz oyun var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
0
gonion
(15.01.14)
aga 2000 yılında piyasaya çıkmış aletten daha ne bekliyorsun.
0
bira sisesi kapagi
(15.01.14)
ps2 artık eskide kaldı o zamanlar bile kalitesi iyi değildi bence, torrent sitelerinde vardır hala.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
okami
shadow of the colossus
ico
black
god of war elbette. bunlar efsanedir güzeldir. torrentz yeterli olacaktır. yeni nesil oyunlardaki görüntü kalitesini bekleme tabiki.
0
hasmetizm
(15.01.14)
(16)

Cahillik ile ilgili

volkanaydin152
saçma olabilir ama aklıma geldi. aslında herkes birilerine göre cahil değil mi ? yani sallıyorum ben teknolojik anlamda özürlüyüm, birisi bana cahil dedi. o diyen kişi de atıyorum genel kültürü yok başka birisi de buna cahil dedi. e o zaman herkes cahil amk. kafamda deli sorular .ss
saçma olabilir ama aklıma geldi. aslında herkes birilerine göre cahil değil mi ? yani sallıyorum ben teknolojik anlamda özürlüyüm, birisi bana cahil dedi. o diyen kişi de atıyorum genel kültürü yok başka birisi de buna cahil dedi. e o zaman herkes cahil amk. kafamda deli sorular .ss
0
volkanaydin152
(15.01.14)
dünyada hiçbir insan her şeyi %100 bilemez cahillik bu değildir.

cahillik her şeyi bilemeyeceğini bilmemek ve kabullenmemektir.

yani kişinin kendi bilgisizliğinin farkında olması genelde en yüksek eğitimli kesimlerde görülen bir durumdur, okudukça öğrendikçe ufkumuz açılır ve hiçbir şey bilmediğimizi anlarız.

hatta einstein'in bir sözü vardır ,

ego = 1 / bilgi

diye.

kişi bilgi sahibi oldukça hiçbi halt olmayacağını çünkü milyarlarca bilinmeyen sorunun olduğunu fark eder bu yüzden kendini bi halt sanma durumuna , bilmişlik içine girmez.

ama bilgisiz olduğu halde en iyisini bildiğini iddia eden egosu yüksek insanlar cahildir asıl.
0
neferkitty
(15.01.14)
ne deli sorulari allasen, bir de filozoftan sayin kendinizi oldu olacak. simdi sizi ciddiye alip cevap mi versin burada insanlar. gidin gozunuzu seveyim.
0
dnznc
(15.01.14)
Cahillik bilmemek değil bilmek istememek,öğrenmeyi reddetmektir bence. Bu yüzden zorlama fazla,yat uyu.
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(15.01.14)
bence haklısın. insanları cahil diye yaftalayanlara acıyorum.
0
dafuq
(15.01.14)
@dnznc ben o tabiri öylesine kullandım, durumun saçmalığı için. filozofum diye birşey demedim, nerenle okuyorsan artık.

@sour yok ya okumadım birden aklıma geldi, okumak isterim ama :)
0
🌸volkanaydin152
(15.01.14)
Bence cahillik diye bir şey yok. Birçok insanın hor göreceği köylüler o kadar çok şey biliyor ki.

Herkes belli bir alanda bilgi sahibi de olmak zorunda değil. Mesela ben spordan ve arabadan anlıyorum, başkası modadan ve bilimden anlıyor olabilir ama hiçbirinden anlamayan bir insan da cahil olmayabilir.

"Cahil" diye bir kelime olmasın bence.
0
aguilas negras
(15.01.14)
@birfincan (git:www.turkcebilgi.com) ama burada belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan anlamı da var ?
0
🌸volkanaydin152
(15.01.14)
hem terbiyesiz hem cahilsiniz :) biz de buna guler geceriz normalde... de ben neden okudum ve cevapladim ki? cahillik iste.


@aguilas negras siz dusunmeyi nerde ogrendiniz kuzum?
0
dnznc
(15.01.14)
@dnznc ya çok afedersin de sen kendini ne sanıyorsun ? duyuru açma sebebim başka insanlar acaba nasıl düşünüyor, ne derler acaba bu konuda diyerek, meraktan ve bilmediğim için sordum evet o zaman cahilim.
0
🌸volkanaydin152
(15.01.14)
Her halti biliyorum diyeni gectim, bir konuda bile tam yetkinlik iddiasi cahilligi gectim kendini bilmezlik dupeduz.

Kendini bilmezlik de hadsizligi getiriyor besbelli.

Ayrica birfincankahvedahaisteyenadam +1000

Cahil diye ogrenmeyi reddeden ve bunu matah bir sey zannedene denir. Kisisel birikimle ozdeslestirmekten ziyade tutumla ozdeslestirmek daha dogru geliyor bana.
0
elmali kurabiye
(15.01.14)
cahillik cahil oldugunu bilmemektir abi.
0
bohr atom modeli
(15.01.14)
Hayatını sadece tek bir anlamda renklendirmiş insanlar cahildir. Mesela hiç futbolcu (profosyonel ) tanıdınızmı ? dünyanın en boş adamlarıdır ve evet cahillerdir. onun gibi
0
darkknight
(15.01.14)
Asmalı'da Hollandalı bi hatunnan oturuyoz. Çirkin bişiy. Bana bir Türk sinema yönetmeninin adını sordu. Filmini tarif etti biraz ve ''adamın adı neydi, hatırlayamadım, filmini çok beğendim'' filan dedi. Sinema bizde ne gezer? Hemen kontak kapatıp saldım bayır aşşaa, 9'a indim. Ece hanıma dedim, ''durum beyleyken beyle, ben cahilim. Şu sizin müşterilerden birine sorsak ayıbolmazsa?''

Ece hanımın cevabı: ''Hayır, cahil değilsiniz, sizin bildiklerinizi de, biz bilmiyoruzdur!''

Soğna ordaki müşteri hatunnardan birine bi işaret çaktı, burnunnan beni işaret edip, ''hallet şunun işini!'' gibilerden, ben bülbül gibi tekrarlardım soruyu, bingo!
0
compadrito
(15.01.14)
cahillik nedir biliyo musun;
mesela gidip birisine, bir yerin adresini sor.
sana der ki,
-şu köşeyi dön ilerden sağa dön, orda.
adamın dediği yere gidersin ve orda başka birine sorarsın, seni bambaşka yere yönlendirir.
cehalet işte budur.

bir konu hakkında net bir bilgiye sahip olmadan görüş sahibi olmak, bu görüşü kamuya sunmak ve sahip olduğu bilginin yanlış olduğunu öğrendikten sonra da araştırıp doğrusunu öğrenmek için bir çaba harcamamaktır cehalet.
0
argin
(15.01.14)
blossom
(15.01.14)
cahil insan yoktur, az yada çok illaki bir şeyler bilir bunun bir ölçüsü olamaz.
acınası ve cahilce olan başkasının cahil olduğunu düşünmektir.
0
bal dok yala
(15.01.14)
(7)

duyuru whatsapp grubu

hasanli
Az once okudum birisi boyle birseyden bahsetmis duyuruda. Sizce de duyuru uyeleri arasinda whatsapp grubu kursak olma mi?
Az once okudum birisi boyle birseyden bahsetmis duyuruda. Sizce de duyuru uyeleri arasinda whatsapp grubu kursak olma mi?
0
hasanli
(15.01.14)
bence güzel olur. ama en fazla kaç kişi olacak yani o var.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
bizim sınıf grubuna bile günde min 400 mesaj geliyor telf. çöker duyuru grubu olursa
0
lonelily
(15.01.14)
whatsapp gurubu ne amk. konusun işte buradan
0
dafuq
(15.01.14)
abi chat var ya işte girsenize oraya.
0
xenophobe
(15.01.14)
kurduk, yaptık, güzel olmadı. dağıldı grup.
0
Niddleman
(15.01.14)
Olsun da hani karı kız umuduyla giriliyorsa bu işe hiç girişilmesin. Duyuru grubu olsun işte millet acil derdine acil derman arasın.
0
Solem
(15.01.14)
Sırf karşı cins aşkına ya rab ne fikirler üretiliyor.
0
sen git ben geliyorum
(15.01.14)
(7)

3 tane yan yana diş

thexa
bunun olayı nedir cidden?geyikleri falan dönüyor, dövmeleri var vs ama çözemedim. var mı ne anlama geldiğini bilen?
bunun olayı nedir cidden?

geyikleri falan dönüyor, dövmeleri var vs ama çözemedim. var mı ne anlama geldiğini bilen?
0
thexa
(15.01.14)
yanlış olabilir ama sanırsam dubstep ile ilgili birşeydi skrillex olabilir. ben öyle hatırlıyorum.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
skrillex, dubstep vs gibi olaylardan once de vardi bu dis muhabbeti.
0
🌸thexa
(15.01.14)
dediğim gibi yanlış biliyor olabilirim ama müzikle ilgili birşeydi ya. bu dediğin dişler sivri di mi ? üçgen gibi işte ?
0
volkanaydin152
(15.01.14)
www.buzzfeed.com

13. fotığraftaki, sol taraftaki dövme.
0
🌸thexa
(15.01.14)
ha çok pardon ben karıştırmışım ya. benim dediğim M harfi gibi olandı.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
@thexa

ilgili linkte 3. fotoğrafta da var. şunları çevirebilirsen belki işine yarar

tattoo.about.com

madradstalkers.livejournal.com
0
icim urperiyor
(15.01.14)
tam CSI muhabbetine dondu cok heyecanli.

Sirketteyim eve gidince bakicam, tesekkurler
0
🌸thexa
(15.01.14)
(6)

Personal Hotspot ve Batarya Süresi

kilimanjaro
evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi hani telin internetini paylaşıyoruz ona personal hotspot diyolar heralde işte bu özelliği olan ve batarya süresi iyi olan (en azından 1 günü çıkarsın ya akşam 5-6 yı göremiyom) nispeten ucuz bir tel lazım öyle işlemci rami felan hiç önemli değil internet pay
evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi hani telin internetini paylaşıyoruz ona personal hotspot diyolar heralde işte bu özelliği olan ve batarya süresi iyi olan (en azından 1 günü çıkarsın ya akşam 5-6 yı göremiyom) nispeten ucuz bir tel lazım öyle işlemci rami felan hiç önemli değil internet paylaşımı olsun bide 1-1,5 gün götürsün yani eve yusuf yusuf koşmayayım tadında bir telefon bakıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum...

edit: arkadaşlar nokia tellerin bazıları için JoikuSpot diye bi uygulama gördüm nette videolarıda var çalıştığına dair www.joiku.com şuradan bi en iyi bataryalı olabilecek modeli seçermisiniz?

edit2: ya eski 5800 ı kullanırım nasılsa küçük bataryası var 2 tane taşırım olmadı yada Nokia Pureview 808 alıcam... joikuyla bi denicez hadi hayırlısı
0
kilimanjaro
(15.01.14)
batarya süresi iyi olsa da çok çabuk yiyor bataryayı. ben şarja takılı kullanmak zorunda kalıyordum. telefonu telefon olarak mı yoksa modem olarak mı kullanacaksınız onu anlamadım.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
öyle bir telefon yok pankuş
0
GibsonRules
(15.01.14)
yani normalde 1 günü çıkartıcak telefon bulursun ama hotspotu kullanıp da 1 gün çıkartacak telefon yok.

hotspot su gibi içer bataryayı
0
cursor
(15.01.14)
joiku'ya bi arkadaşım parola koyamıyor ama onun mallığı mı bilmiyorum. bilgin olsun. ha bi de hotspot açıkken 5-6 saatten fazla giden telefon olduğunu sanmıyorum.
0
youshookmeallnightlong
(15.01.14)
Nokia kullanırsan en fazla dört saat dayanır. Demedi deme. Android kullan. Mesela galaxy advenced ş veya s3 mini.
0
cetoxim
(15.01.14)
şarjlı kılıf veya mobil modem denemeni öneririm.
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(15.01.14)
(9)

Ben iyi değilim

aguilas negras
Zor zamanlar geçiriyorum. Yine zor günler geçirmiştim geçmişte, ama hiç böyle ağır gelmemişti bu yük. Biraz açılmak istedim.İyi bir üniversitenin zor bir bölümünde okuyorum, 1. sınıfım. Geçen sene hazırlıkta kötü notlar aldım, sınıfın kötü öğrencilerinden biriydim. Kötü ortalamam yüzünden yazın yaşa
Zor zamanlar geçiriyorum. Yine zor günler geçirmiştim geçmişte, ama hiç böyle ağır gelmemişti bu yük. Biraz açılmak istedim.

İyi bir üniversitenin zor bir bölümünde okuyorum, 1. sınıfım. Geçen sene hazırlıkta kötü notlar aldım, sınıfın kötü öğrencilerinden biriydim. Kötü ortalamam yüzünden yazın yaşadığım yoğun dersli zamanlardan sonra ağustos ayında ancak geçtim hazırlığı. Büyük ihtimalle zamanında "Bir daha olmayacak böyle" gibisinden şeyler de söylemişimdir. Halletik hazırlık dönemini bir şekilde. Gerçekten inanmıştım derslerin kötü olmayacağına. Ama işler hiç iyi gitmiyor. Hadi bazı vizelerde kötü notlar geldi, yeterli çalışmadığım için çok takılmadım. Son dakikacı mantık ya bendeki... Finallerde halledecektim, kendime güveniyordum. İkinci vizelerde bir dersim kötü geldi ve 2 puan yüzünden dersten kaldım (vize toplamı sınırı vardı derste, burada bahsetmiştim birkaç defa). Ders de çok önemli bir ders, bölümümün temelini oluşturan ders. Onu aileme söylemekle söylememek arasında kaldım, söylememem gerektiğini biliyordum. Finallerden önce ciddi manada moralimi bozacaklardı, ben de motive olmuşum kendimce finallere. Koymuşum kafaya, çalışacağım. O yük bana yetmezmiş gibi çok zor bir dersimiz var, ondan 2. vizede 0 aldım, benim gibi 10'larca insan var tabi. Ama ben sınavın kötü geçtiğini söyledim o akşam, babam bana tavır koydu, 1 gün konuşmadı benle sınavım kötü geçti diye. Kırıcı laflar söyledi. Üzüldüm tabi ama haksız değildi bazı konularda.

Geleyim asıl mevzuya. Bu dersten sınıfta kalma işi beni kötü etkiledi. Her konu derse gelmeye başladı bir ara. Televizyonda gördüğümüz bir haber bile bana dersleri sormalarına neden oluyordu. Babamın iş arkadaşı eve geliyordu, o varken ve yokken "çabuk mezun ol" diyordu babam. Ben o kaldığım dersi söylesem kötü şeyler olacak biliyordum, "2. dönem hallederim ama ya transkript isterlerse" diyordum. En sonunda "o dersin finalinden önce hasta numarası yaparım, kızmazlar sonra sınavın kötü geçtiğini söylersem" diye düşündüm ortada girebileceğim bir sınav olmamasına rağmen. Final haftası geldi, gerçekten hasta oldum. İyi not almayı düşündüğüm dersim bile çok kötü geçti iyi hazırlanamadığımdan. Dün gece 12'den sabah 6'ya kadar ders çalıştım. Ama sınavda sorumlu olduğum yerlerin sadece %30'unu falan çalışabildim. Sınav da orta bir şey gelir heralde. Ben böyle olmasını istemiyorum, çalışmak istiyorum ama yapamıyorum. Çok sıkılıyorum, içim daralıyor, bambaşka şeyler düşünüyorum (sırf ders çalışırken değil, hep böyle. Film izlerken bile kaç defa geri alıyorum dinlemeyi unuttuğum yer için).

Ben iyi değilim dostlar, sanki aklımı yitirdim "ya sınavım kötü geçerse? Ne hesap veririm. Ya bana sınavlarımı sorarlarsa?" diye diye paranoyak oldum. Ayrıca psikolojik olarak başka sıkıntılar da oldu. Durduk yerde ağlamaya başlıyorum, bu yazdığım şeyleri düşününce bir anda ter boşalıyor üzerimden. Babam ders konusunu açınca nabzım yükseliyor, terleme başlıyorum. "Bana bir şey olsa keşke" diye düşünmeye başladım.

Ben iyi değilim, kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
0
aguilas negras
(15.01.14)
büyüyünce gerçek problemlerle karşılaşacaksın o yüzden böyle saçma ufak tefek şeyleri büyütmeyi bırakmayı öğrenmen gerek şimdiden. hem kimse ders çalışmayı sevmez, herkes dersten kalır, okulu uzatır. normal bunlar. senin sorunun ailenin gözündeki yerinle ilgili, aşağılık kompleksi denebilir. kendi değerini ailene sadece başarılı olursan kabul ettirebileceğini düşünüyorsun bilinçaltında. başarılı olmazsan o değeri kaybedecek olma korkun var bu da seni paniğe sürüklüyor. en iyisi psikolojik yardım al.
0
instant crush
(15.01.14)
babanın seni desteklemesi gerekiyordu bu konuda ayrıca sende hırs yap babana karşı etkili olacağını düşünüyorum. ve sende konsantrasyon bozukluğu var galiba. bir araştır istersen.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
1-2 ders değil galiba 5 dersin 4'ünden kalacağım. Seneye versem çok bir şey kaybetmem diye düşünüyorum ben, hatta finallerden önce bile aklımda vardı bazı dersleri önümüzdeki dönem almak. Ama aileme ne derim bilmiyorum bu kadar dersten kalınca.
0
🌸aguilas negras
(15.01.14)
farkında mısın bilmem ama senden önce hep ailen geliyor. yok ailemin yüzüne nasıl bakarım ya kızarlarsa falan. daha kendine saygın yok.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
Arkadaşım bi sakin ol öncelikle.

Hepimiz yaşadık böyle şeyleri zamanında. Hayatın dertleri hiç bitmiyor inan, senin yaşındayken dersler problem oluyor, sonrasında iş bulma/bulamama derdi çıkıyor, sonra yok evlendin evlenmedin derdi...... Bu bööööyle uzayıp gidiyor. Dertsiz insan yoktur büyük bir ihtimalle.

Ailenin sürekli senin derslerine odaklanmasını doğru bulmuyorum açıkçası. Üniversite hayatı bu, illa ki herkes 4 yılda muhteşem notlarla okulu bitirecek diye bir şey yok, hele öyle ilkokul çocuğunun karnesine bakar gibi transkript istemeyi filan hiç anlayamıyorum. Ama bu da demek değildir ki sen sorumluluklarını yerine getirme, bütün üniversite hayatını laylaylomla geçir... Bir ölçü olmalı; sen sana düşeni yapmalı ve derslerine güzelce çalışmalısın, ama bunun yanı sıra gençliğini de yaşamalı, çeşitli sosyal faaliyetlere de katılabilmelisin; ailende sana güvenmeli, başarılarına sevinmeli, başarısızlıklarında da yine sana destek olmalı, seni üzmemeli, ortada bir sorun var ise, beraber çözüm aramalısınız. Kaldı ki sen bu zamana kadar sorumluluklarını gayet güzel yerine getirmişsin, güzel bir okul kazanmışsın.

Hele ki öyle "bana bir şey olsa keşke" gibi düşünceleri kesinlikle kafandan at, öyle şey yok, en ufak bir sorunda kaçacak mısın? Olmaz öyle şey. Sen iyi olacaksın, her şey zamanla yoluna girecek. Gerekirse 1 dönem kaybedersin, ucunda ölüm yok, pekçok kişi dönem kaybediyor zaten üniversitede, sen ne ilk ne de son olacaksın. Derslerine sıkıca asıl, hiçbir şey için geç değil, daha 1. sınıftasın yahu. Üniversitenin ilk yılında notların kötü olması normaldir. Çünkü ilk defa lisede gördüğün derslerden bağımsız olarak, bir mesleğe yönelik yeni şeyler öğreniyorsun. Bir adaptasyon süreci yaşaman çok doğal, panik yok, çoğumuz yaşadık... Bi de sana tavsiyem; arkadaşlarınla birlikte çalış. Beraber çalışırsanız, birbirinize sorular sorar, eksiklerinizi daha kolay görürsünüz. Üst sınıflardan da arkadaşların olsun, önceki senelerde çıkmış olan sınav sorularını rica edin onlardan ve mutlaka onlara da çalışın. Derslere de aktif olarak katıl, devamsızlık yapma. Derslerde aklına takılanları mutlaka hocalara sor. Ayrıca hayatın hep ders olmasın, gençsin, seveceğin şeyleri de dozunu kaçırmadan yap, gez toz, eğlen...

Bir de mümkünse konuyla ilgili olarak bir psikolog ile görüş. Okulunda mutlaka vardır. Merak etme, etik olarak o psikolog ile konuşacakların sadece ikinizin arasında kalır, ailene herhangi bir bildirim yapılmaz.

Canını sıkma tamam mı? Bu kötü notlar gelip geçecektir, sen sana düşeni yap yeter. Ayrıca üniversite hayatının tadını çıkarmaya bak, bugünler bi daha gelmeyecek...
0
marcelle
(15.01.14)
@marcelle

Yazdıkların güzel şeyler, ihtiyacım olan şeyler biraz da.

Farkındayım, bu dertler büyüdükçe artacak. Yepyeni dertlerim olacak ama bunlar şu an için küçük dertler değil bence. Senin de dediğin gibi, ailemin yaptıkları anlaşılır değil ve bu beni önemli ölçüde üzüyor.

Şimdiye kadar ölçüyü tutturamadım galiba. Vizelere yeterli kadar çalışmadım. Bu son pazartesi günkü finale çalıştığım kadar toplamda ancak çalışmışımdır derslere. Ki bu çalışma bile yeterli değildi. Ders çalışmadığım kadar gezmedim de ama. Okulun ilk ayında arkadaşın evinden saat 11'de döndüm diye babadan yedim fırçayı. Buraya da yazmıştım hatta. "Kız olsan bile bu kadar olmaması lazım, ama sen erkeksin" demişlerdi. Ondan sonra arada bir saat 9-10 gibi geldim. İçkim falan da yoktur he, bir sigaram var o da bu sıkıntı dönemimde arttı biraz. Yine de baya az içen bir insanım. İçtiğimi de bilmiyorlar galiba.

Ygs'ye hazırlanırken dikkat dağınıklığından ötürü gittiğim bir psikolog vardı. Gitmem gerektiğini biliyorum, ama o adam çok para alıyor diye gitmek ve bu konuyu açmak istemedim. Evet okuldakine gitmek aklıma geldi, ama unutmuşum. Unutkanlık da var bende.
0
🌸aguilas negras
(15.01.14)
ben de başlangıçta boşverdim dersleri, ödevleri. sonrasında zaten ipin ucun kaçırdığımdan bir daha ödev yapasım, ders çalışasım gelmedi. ama 2. yarıyılla birlikte bir toparlanmam işi başından itibaren sıkı tutmam gerektiğini biliyorum. sen de böyle düşün bu dönem olan oldu. yaz okuluna gidersin, alttan alırsın bir şekilde toparlarsın. inan çalışınca olacak. ben de inanmaya başladım. bir dönem gecikmeli de olsa. çalışsan bile kaldığın/kalacağın dersler de olacak ama bir şekilde halledersin onları da.
0
peh peh peh peh peh peh peeeh
(15.01.14)
Yalnızlaşmak demişken... Hazırlık sınıfımda güzel insanlar tanıdım, ısındım büyük kısmına. Şimdi en iyi arkadaşlarım o sınıftan insanlar. Şu koskoca 4 ayda bölümden sadece 1 tane arkadaşla oturup konuştum. Bu yavaş yavaş oldu, çocukla ortak ilgi alanımız olan bir yerde karşılaşa karşılaşa uzaktan uzaktan samimi olduk. Derslerin son günü oturduk bir çay içtik. Bu dönem okulda belki 200 bardak çay içtim ama sadece 5 tanesinde falan yanımda yeni tanıştığım biri vardı, bunlar çok nomal değil galiba. 70-80 kişilik bölümde 10 kişinin ismini falan biliyorum ama neredeyse hiçbiriyle konuşmadım. Yoklama alınırken falan öğrendim adlarını. Benim adımı bilen 3-5 kişi ya vardır ya yoktur. Öyle çok görünmeyen biri de değilim. En arkalara otururum ama sınıfın en uzunu olunca dikkat çekiyorsunuz haliyle.
0
🌸aguilas negras
(15.01.14)
okuduğum kadarıyla durumunu özetleyeyim: babanın sana yüklediği sorumluluk ve beklentiden dolayı (stres) üzerinde oluşan gerginlikle (yine stres) elinden geleni yapmadığını, kötü sonuçlar aldığını düşünerek/görerek suçluluk psikolojisine giriyorsun (ağlamak) ve daha fazla stres yapıyorsun.

okulda arkadaş grubunun olmaması da sana kötü hissettiriyor.

benzer şeyleri yaşamış biri olarak şöyle diyebilirim. okulda sosyal bir arkadaş grubu içerisinde olmaman da senin okulla olan bağlarını etkiliyordur. belki arkadaş grubun olsa hem dersleri daha çok takip edebilecek (derslere gitmekten bahsetmiyorum) ve bağlanacaksın.

baban konusunda yapacağın şeyler kısıtlı. aileler çocuklarının üzerinde beklenti oluşturuyorlar. görünürde fazla misyon vermiyorlar ama çok baskı oluşturuyor. hele ki üniversite eğitimi sırasında ailenle birlikte yaşıyorsan her gün bunu görmek/hissetmek seni daha da zorluyordur. herkesin yaradılışı farklı, bazıları umursamazken bazıları çok hassastır.

ailenle hissettiklerini paylaşabilirsin. babanla olmayacaksa annenle, başka biriyle. sana iyi hissettirecektir.

okulda birileriyle takılmanı tavsiye ederim. senin gibi sakin, sessiz başka öğrenciler vardır muhakkak. bir şekilde arkadaş olabilirsin.

kötü başlayan kötü bitecek diye bir şey yok. kaldığın dersleri seneye (ya da bir dahaki döneme) aldığında f'ler düzeldiğinde ortalaman fazlasıyla değişecektir. lütfen kendine bunları sorun yapma.

şu an hayatın okuldan oluştuğu için sana bunlar çok ağır geliyordur. ama ne olur kendini yormamaya çalış. başarısızlık psikolojisine girersen çıkman zor olur. belki dikkat sorunun vardır, belki çalışmamaya (tembelliğe) alışmışsındır ve radikal bir karar alman gerekiyordur, bunu sen bilebilirsin. ama yapabileceğini unutma.

önerim yaşadıklarını sana yakın biriyle paylaşman. içine atıp daha fazla üzülmemen.

herkesin ailesi farklıdır. yazıldığı gibi aşağılık psikolojisinde olmadığını düşünüyorum. okul konusunda fazla sorumluluk almışsın ve en ufak kötü gelişme bile seni çok etkiliyor (hayatındaki gündem maddesi okul ve notların olduğu için). bunlar değişecek.

lütfen kendini yetersiz görme.

umarım fazla "tavsiye" vermemişimdir.
0
sayns
(15.01.14)
(12)

Sokağa ve pisuvara sakız atan zihniyet

ermanen
nasıl bi zihniyettir?
nasıl bi zihniyettir?
0
ermanen
(15.01.14)
(bkz: düşüncesiz)
0
long live rock n roll
(15.01.14)
olsa olsa cehape zihniyetidir. derdi master yoda burada olsa.
0
dahayeniymis
(15.01.14)
balgamını kusan nasıl bir zihniyet acaba, niye bu kadar iğrenç olmak zorundalar?
0
rock n roll
(15.01.14)
Agzina tuvalet terligi ile vurulasi bir zihniyet
0
cecilia
(15.01.14)
cthulhu
(15.01.14)
pislikler. ya adam gözümün önünde balgam çıkartıyor, sesli sesli midem bulanıyor. yutturucam o balgamı o olacak.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
düşünsenize yolda yürüyorsunuz dengenizi kaybettiniz balgamın üstüne düştünüz yıvranç
nereden aklıma geldiyse :(
0
rock n roll
(15.01.14)
@rocknroll lütfen midem kalktı :(( ben gördüğümde basmamaya çalışıyorum. ıykk iğrenç.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
volkan, ben de basmıyorum tabi de düşebiliriz yani :)
0
rock n roll
(15.01.14)
@rocknroll o zaman kendimizi korumanın yollarını bulmalıyız. bence topluluk oluşturalım. mesela adı karanlık balgamlara karşı savunma topluluğu olabilir :D
0
volkanaydin152
(15.01.14)
olabilir, allah böyle bişeyi hiçbirimize yaşatmasın. şaka bir yana iğrençlik yapmasınlar ya
0
rock n roll
(15.01.14)
@rocknroll yok ya bizim millet kadar düşüncesiz insan görmedim.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
(13)

4.500 TL ile ne yapabilirim?

Tyler89
okul bitti. yaklaşık önümüzdeki 5 ay boşum. aldığım cep harçlığı dışında sabit 4,5bin tl param var. bu biriktirmek değil de harcamak için kullanabileceğim bir para. bunu harcamak istiyorum da en iyi nasıl değerlendirebilirim sizce?ihtimallere şöyle bir bakarsak;-yurtdışına çıkmak biraz zor gibi çıkm
okul bitti. yaklaşık önümüzdeki 5 ay boşum. aldığım cep harçlığı dışında sabit 4,5bin tl param var. bu biriktirmek değil de harcamak için kullanabileceğim bir para. bunu harcamak istiyorum da en iyi nasıl değerlendirebilirim sizce?

ihtimallere şöyle bir bakarsak;
-yurtdışına çıkmak biraz zor gibi çıkmak istesem de bana eşlik edecek arkadaşlarımın birikmiş parası yok.
- kurs falan gibi şeyler pek düşünmüyorum.
- elektronik bir şeyler alsam, şuanda sahip olduklarım yeterli gibi.
- motorsiklet vs gibi taşıtlara da kullanmak istemiyorum, var zira.
0
Tyler89
(14.01.14)
tatil abi, tatilde rahat harcarsın o parayı. yurt dışı olmak zorunda değil ama daha güzel olur.
0
in search we trust
(14.01.14)
yurtdisi tek basina cik. hostellerde vs. 3 hafta super gecer.
0
slevinkelevra
(14.01.14)
yine eğitimine harca bence. yurtdışına çıkmak çok mantıklı ama arkadaşın yokmuş.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
bir kısmıyla bunu yap:
www.youtube.com
bir kısmıyla da tatil için ileride her zaman gidemeyeceğin bir yere git. ben mesela artvin'e gider 1 ay kalırdım doğa içinde. oradaki hes projeleriyle ilgili köylülerle takılır bir şeyler yapmaya çalışırdım, doğa kampları gibi aktivitelere girerdim.
0
tannen
(14.01.14)
illa harcamak zorunda deilsin kenarda dursun kenarda paran olması insanı mutlu eder.
0
bal dok yala
(14.01.14)
okula beslenme saatinde yemek için muz götür.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(14.01.14)
bana ver
0
KadifeDevrim
(14.01.14)
abi şöyle diyim, ne yaparsan yap ama tek başına tatile çıkma iğrenç bir şey. eğer arkadaşın/sevgilin olsaydı hiç düşünmeden tatil derdim ama bence gidip güzel bir macbook al kendine 5 yıl sapasağlam kullanırsın.

eğer bilgisayar almaya niyetin yoksa ve kayak yapmayı bilmiyorsan uludağda güzel bir otelde kayak yapmayı da öğrenebilirsin ilerde çok prim yaparsın.
0
things
(15.01.14)
Seks turizmine git, yok beni bozar diyorsan (ki beni bozar) bitcoin al, litecoin al dursun kenarda.
0
selam
(15.01.14)
(bkz: 200 dolar)*
0
late viper
(15.01.14)
slevinkelevra+1
0
long live rock n roll
(15.01.14)
Kenarda dursun şimdi harcamak zorunda mısın? Bir an gelir çok işine yarar, tatil olur başka bir şey olur, birikmiş para iyidir.
0
amelie poulain
(15.01.14)
bencede tek başına tatile gitme çok girişken birisi değilsen mal mal etrafına bakınırsın. kendimden biliyorum.
0
volkanaydin152
(15.01.14)
(4)

Finlandiya ve trafik kazası

the kene
Bi arkadaşım arabasıyla tıra çarptı geçen günlerde. Arkadasim kaza sonrası hastaneye kaldiriliyor, tır şoförü kaçıyor. Polis şoförü yakalayıp ifadesini alıyor, sonra bırakıyor şoförü. Tır'ın sigorta belgesini de almayi unutuyor. Tır da bu arada suriyeye geçiyor. Araç pert. Tır'ın sigorta belgesine
Bi arkadaşım arabasıyla tıra çarptı geçen günlerde. Arkadasim kaza sonrası hastaneye kaldiriliyor, tır şoförü kaçıyor. Polis şoförü yakalayıp ifadesini alıyor, sonra bırakıyor şoförü. Tır'ın sigorta belgesini de almayi unutuyor. Tır da bu arada suriyeye geçiyor.

Araç pert. Tır'ın sigorta belgesine ulaşılırsa aracın bedelini ödeyecek. Soru su ki sigorta belgesini nasıl bulacağız? Polis belgeyi almayi unutsa da suçu üstlenmiyor.

Tır finlandiya merkezli bi nakliye şirketi. Adi ovuan company. Google da bile yok.

Ne yapmalı dostlar, önerileri alayım.
0
the kene
(14.01.14)
mahkemeye versin. tazminat davası açabilir belki.

önce avukata danışılabilir tabii.
0
ermanen
(14.01.14)
abi derdine derman dğeil ama bu kuzeylilerin sistemi çok garip.benim arkadaşımın arkadaşının evinde arabasının anahtarını çalıyor adam,sonra salak gidiyor o arabayla şehirde dolaşıyor,adamı yakaladılar serbest bıraktılar nasıl bir iş anlamadım.keza bir başka olay 15 gün önce şehrin tren istasyonuna herifin biri bomba ihbarı yaptı tam yılbaşı yoğun bir dönem 5-6 saat kapadılar istasyonu,asılsız ççıktı yapan adaı serbest bırakmışlar.
0
yol
(14.01.14)
polis nasıl suçu üstlenmiyor ya ? dava açsın öyle saçmalık mı olur ?
0
volkanaydin152
(14.01.14)
polisin tuttugu tutanak veya kaza raporu yetmiyor mu sigorta icin? birakin onlar dusunsun.
eger arac plakasini hatirliyosaniz finlandiya elciligi yardimci olur belki.
0
halanne
(15.01.14)
(3)

bu söz nasıldı ya?

aklimdakisorular
hani zamanında pek araştırmadan etmeden bir şey almışızdır ve pişman olmuşuzdur. daha sonra aynı ürünü alırken deriz ya:"artık bunu alırken 10 kere x vs...." deriz de, gerisi neydi ya, nasıl bi cümleydi bu?
hani zamanında pek araştırmadan etmeden bir şey almışızdır ve pişman olmuşuzdur. daha sonra aynı ürünü alırken deriz ya:
"artık bunu alırken 10 kere x vs...." deriz de, gerisi neydi ya, nasıl bi cümleydi bu?
0
aklimdakisorular
(14.01.14)
kılı kırk yarmak?
enine boyuna düşünmek?
ince eleyip sık dokumak?
40 kere düşünmek?
0
kırmızıkalem
(14.01.14)
yoğurdu üfleyerek yemek? eklemesini de yapayim.
0
la traviata
(14.01.14)
ince eleyip sık dokumak değil mi işte ?
0
volkanaydin152
(15.01.14)
(1)

2014 ygs başvuru

niyeti bozuk http nesnesi
parayı yatırdım. aday işlemleri sitesinden başvuru yaptım.ekstra 1 işleme gerek var mı?
parayı yatırdım. aday işlemleri sitesinden başvuru yaptım.

ekstra 1 işleme gerek var mı?
0
niyeti bozuk http nesnesi
(14.01.14)
hayır bu kadar. çıktısını sınava yakın alabilirsiniz acelesi yok bence.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
(28)

Hangi diziye başlayim ?

ermanen
aşağıdaki dizilerden hangisine başlayim? maksimum 2 tane:six feet underbreaking badthe sopranosfireflysuitsbattlestar galacticacurb your enthusiasmmad menblack mirrorshamelesstorchwoodthe mentalistperson of interestsevdiğim bazı diziler:house mdsherlocklostthe walking deadgame of thronesamerican hor
aşağıdaki dizilerden hangisine başlayim? maksimum 2 tane:

six feet under
breaking bad
the sopranos
firefly
suits
battlestar galactica
curb your enthusiasm
mad men
black mirror
shameless
torchwood
the mentalist
person of interest


sevdiğim bazı diziler:

house md
sherlock
lost
the walking dead
game of thrones
american horror story
dexter
dracula
the big bang theory
spartacus
carnivale
continuum
the killing
arrested development
supernatural
falling skies
sleepy hollow
fringe

edit: bu listede olmayanları ya izlemek istemiyorum, ya izledim ya da çok sonraya saklıyorum. ama yine de yazın isterseniz

edit2: "prison break", "oz" ve "the wire" dizilerini biraz izledim. onlara şimdilik devam etmek istemiyorum.

edit3: zamanla listedekilerin hepsini izleyecem. "six feet under" ile başlıyorum o zaman. araya "black mirror" serpiştireceğim.

zaten yeni bölümlerini beklediğim diziler de var
0
ermanen
(14.01.14)
battlestar kesin,
2. olarak da fringe
0
aboutablank
(14.01.14)
liste içi öneri person of interest, liste dışı öneri 24.
0
xenophobe
(14.01.14)
sopranos ya da bb

+ oz yok listede :/
0
Ufuk
(14.01.14)
breaking bad kesin olsun listede. ikinciye karar vermeye çalış.
0
cthulhu
(14.01.14)
2.sini bilmem de ilki kesinlikle six feet under olmalı bence.
0
nwnd
(14.01.14)
six feet under
0
feykalade
(14.01.14)
Prison break neden listede yok :(
0
aguilas negras
(14.01.14)
battlestar galactica.
0
WrAiTh
(14.01.14)
black mirror kesin. az bölümü var zaten.
0
bxgx
(14.01.14)
3 yap araya black mirror'ı da sıkıştır. haftada 1 bölüm atarsın işte. onun dışında breaking bad ve six feet under.
0
ben ne dedim
(14.01.14)
Black Mirror araya serpiştir ve mutlaka izle.

listeden diğer seçtiklerim:
- six feet under
- breaking bad

Ne mutlu sana doya doya izle :(
0
kırmızıkalem
(14.01.14)
Shameless kesinlikle başlamalısın.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
benzer dizileri seviyoruz. suits ve black mirror diyorum. suits zaten house md'nin hukuk versiyonu gibi bir şey. harika. black mirror için zaten söyleyecek tek kelime yok. izlememek büyük kayıp.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(14.01.14)
mutlaka izlenmesi gerekenler:
breaking bad
the sopranos

ayrıca bence bunları da izleyin:
curb your enthusiasm (komedi olduğundan kafanıza estikçe izleyin)
black mirror (az bölüm var zaten, film gibi birbirinden bağımsız bölümler)
0
m e l t e m
(14.01.14)
yukaridakilere katiliyorum. ek olarak, house of cards da sevebilirsin. belki homeland.
0
little miss rejectee
(14.01.14)
o listeye oz eklenmeli. daha yeni finali izledim sıcağı sıcağına tavsiye ediyorum.

black mirror izle zaten.

breaking bad çok popüler.

six feet under kaliteli.

* diğerleri hakkında fikrim yok.
0
uzunuzunilgi
(14.01.14)
six feet under
black mirror
0
sanal hayvan
(14.01.14)
Lan allahlı! Black mirror u izle seversin.
0
comptrol
(14.01.14)
shameless ve br.bad derim. sfu'yu da kesin izle ama.
0
ben ettim sen de et
(14.01.14)
battlestar, fringe, house md
0
cahilrobot
(14.01.14)
six feet under
bsg
fringe
fireflyı da ızlersın sonra

ama şeyi anlamadım izledıklerınde doctor who yok o zaman torchwoodu ızlemesen de olur gibi geldi. doctor whonun spin offu cunku
bu vesileyle istersen sfudan sonra doktora basla :)
0
akare
(14.01.14)
breaking bad. tartisilmaz
0
slevinkelevra
(14.01.14)
breaking bad
the mentalist

düşünmeye gerek bile yok
0
bal dok yala
(15.01.14)
battlestar galactica
0
sttc
(15.01.14)
breaking bad- shameless.
0
signore
(15.01.14)
battlestar galactica.
0
late viper
(15.01.14)
battlestarla six feet under güzel ikili olur. six feet biraz agır ilerler sıkılınca battlestar izlersin o da fena sarar.
0
Tam1Hi0n3
(15.01.14)
Californication 10 günde 3. sezonu bitirmek üzereyim. Ayrıca Galactica ise ilk beş listemin zirvesini zorlar. suitsi tavsiye etmem 3. sezona gelince ben bu diziyi niye izliyorum dedim çünkü dizide geçen hiçbir davayı anlayamazsınız.

mad men son derece sıkıcı. bra bad malum zaten izlenmeli six feet under ise sıkıcı gibi görünse de size çok şey katar. shameless bir raddeden sonra sıkar abartı gelir her şey, person of intrest çok klişe, mentalist birkaç sezon izledim çok da sarmadı bir lie to me olamaz, galiba dediğim dediğim gibi bu listenin içindeki en iyi üç dizi galactica, six feet ve breaking baddir. ben ise ekstradan californication önerdim nip/tuck tadında ama ikisinin de yeri başka ama benzer tatlar alıyorum çok keyifli.
0
narsist depresif sempatik agresif
(15.01.14)
(2)

ÖSYM sınav başvurusu sorunsalı

CR7
YGS'ye girmek için ücretimizi yatırdık ve bizzat kendimiz netten başvuru yaparız deyip geri döndük.Fakat ösym'den başvuru için sınav merkezleri seçeneklerini dolduramadık.Çünkü,ösym 2 tane sınav merkezi seçmelisiniz diyor ve ben kırıkkale'de sınavlara girmek istiyorum.Ama kırıkkale'de tek merkez v
YGS'ye girmek için ücretimizi yatırdık ve bizzat kendimiz netten başvuru yaparız deyip geri döndük.Fakat ösym'den başvuru için sınav merkezleri seçeneklerini dolduramadık.Çünkü,ösym 2 tane sınav merkezi seçmelisiniz diyor ve ben kırıkkale'de sınavlara girmek istiyorum.Ama kırıkkale'de tek merkez var şimdi ben illa ANKARA falan mı yaz malıyım bu 2. seçeneğe?
0
CR7
(14.01.14)
ilk tercihine şaaparlar genelde. ki ikisine de kırıkkale yazamıyorsun benim bildiğim kadarıyla.
mesela ben birinciye adana merkez ikinciye ceyhan yazmıştım.
0
guvercnucusu
(14.01.14)
evet ankara yazmalısın aynı yeri 2 defa yazamıyorsun.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
(2)

Dizi torrent

iorveth
Bu yabancı dizileri sezon sezon nereden bol seed'li bulabilirim?
Bu yabancı dizileri sezon sezon nereden bol seed'li bulabilirim?
0
iorveth
(14.01.14)
zamunda
0
xenophobe
(14.01.14)
piratebay
0
volkanaydin152
(14.01.14)
(15)

Vatan Bilgisayar İade Kabul Etmiyor

malibug
Arkadaşlar pazar günü Lumia 925 aldım.Telefonun ahizesinin hoparlöründe bir sıkıntı var. Sanki patlakmış gibi bir cızırtı geliyor. Baya rahatsız edici. Ben de bugün götürdüm Vatan Bilgisayar'a. Fakat iade alamayacaklarını ve değişim yapamayacaklarını söylüyorlar. Tek yapabilecekleri servise gönderme
Arkadaşlar pazar günü Lumia 925 aldım.

Telefonun ahizesinin hoparlöründe bir sıkıntı var. Sanki patlakmış gibi bir cızırtı geliyor. Baya rahatsız edici. Ben de bugün götürdüm Vatan Bilgisayar'a. Fakat iade alamayacaklarını ve değişim yapamayacaklarını söylüyorlar. Tek yapabilecekleri servise göndermekmiş. Onlarda büyük ihtimal tamir edip geri gönderirler ama ben 3 günlük telefonun tamir görmesini istemiyorum.

Neler yapabilirim yardım edin lütfen.
0
malibug
(14.01.14)
7 gün içinde ayıplı ürün iade alınır gibi bir şey vardı. başka bir vatan bilgisayar şubesine götürmeyi deneyebilirsiniz, direkt genel merkezle konuşabilirsiniz, gidip olay çıkarabilirsiniz. bunların hepsinde şans var.

daha önce konya şubesinde değişim, topkapı şubesinde iade yapmışlığım var.
0
prodeq
(14.01.14)
tüketicinin korunması hakkında kanun (vaktim yok, yoksa anlatırdım)
0
avkatbey
(14.01.14)
biraz hır çıkarman gerekiyor. yoksa sallamıyorlar. arkadaşın bilgisayarı 3 saat sonra arıza verdi. gittik ve 3 saatlik bilgisayarı service göndercez dediler. bizde mal gibi döndük eve. sonra arkadaş bi ablasını alıp gitmiş ve değiştirmişler.

pozitif ayrımcılığı kullan sende :)
0
kambocya diasporasi
(14.01.14)
vatan bilgisayardan bi şey aldık. ertesi gün iade etmek istiyoruz.

kasadaki adam iade almadığında yapmamız gerekenler nelerdir?

hır çıkarmak ya da pozitif ayrımcılık derken kasiyere napıyım mesela?

alamayız dediklerinde o zaman ben de... şunu şunu yapacağım...??????
0
vfgerty
(14.01.14)
Bildiğim kadarıyla tüketici haklarında 7 gün içerisinde hiçbir sebep göstermeksizin aldığınız ürünü geri verip paranızı geri alabilirsiniz. Mesela 3 sene kadar önce bir hard disk satın aldım. Sonra daha cazip bir ürün buldum onu almaya karar verdim. Ertesi gün ürünü aldığım yere gidip "Benim için daha uygun bir ürün buldum, bu sebeple sizden aldığımı geri vermek istiyorum" dedim ve verdiğim parayı geri aldım. Sonra başka bir yerden yeni bulduğum ürünü gidip satın aldım.
0
burka
(14.01.14)
7 gün olayını ben de söyledim ama o internetten yapılan alışverişler için geçerliymiş. Öyle dediler. Hır çıkartmak derken ısrarlı bir şekilde söyledim anlattım derdimi çalışan da bana hak veriyor ama elimden gelen bir şey yok kural böyle diyor. Şimdi o adama da ne diyim ki ben. Ne yapabilirim küfür mü ediyim anlamadım
0
🌸malibug
(14.01.14)
hayır elinden birşey gelecek yöneticisini çağırın.
0
prodeq
(14.01.14)
7 gün olayı netten veya değil olayı diye bi ayrımı yok. Kesinlikle isyan et.. Seni uğraştırmaya çalışıyorlar kesinlikle hır çıkarr
0
ondkz
(14.01.14)
çalışanları iade almayın diye şartlıyorlar fakat yapılan şey tamamiyle saygısızlık.

aldığın ürünü, arıza sebebiyle 7 gün içerisinde iade edebilirsin.

söyledikleri hiç bir şeye, seni ikna çabalarına kulak asma, çalışanlar 'ama beyefendi şöyle böyle' dedikce ses tonunu yükselt, bir noktadan sonra müdürleri otomatikmen belirecektir zaten.

kararlılığını koru ve derdini düzgün kelimelerle müdüre anlat, haklarını bildiğini söyle, ürünü iade et, yaşadığın mağduriyet için senden özür dilemelerini iste, arkanı dön, kapıya doğru yürü.
0
Mackinaw
(14.01.14)
iade, paketi acilmamis ve kullanılmamış ürün için belirlenen sure icerisinde bir haktir.

siz urunu acip kullanmissiniz ve urunun arizali oldugunu iddia ediyorsunuz.

urunun arizali olmasi saticinin degil ureticinin problemidir.

arıza uretici tarafindan ücretsiz olarak tamir edilir.

ayni arizayi 3 kere, farkli arizalari 5 kere yapan ürünü yenisi ile degistirebilme hakkınız var.

vatan pc iyi niyet gosterip urunu iade alabilir, bilemeyiz tabi.
0
cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam
(14.01.14)
bir üst yetkilisini çağır.
0
4530 merkez
(14.01.14)
@çokilginç +1 7 gün cayma hakkı her türlü alışverişte geçerlidir. (internet ya da mağaza falan) ve birde biraz siz sesinizi yükseltin cazgırlık yapın.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
az önce yanımda 1-2 kişiyle gittim. mağazada sadece çalışanlar ve yönetici vardı. 15-20 dakika tartışma oldu. sonra iyice sesimi yükselttim herifle boğaz boğaza geldim. baktım laftan anlamıyo bastım küfürü. üstüne yürüdüm geri çekildi. yine de değiştirmedi. servise götürüceksiniz dedi.
0
🌸malibug
(14.01.14)
o zaman yapılacak birşey yok sende servise ver. belki gerçekten onların yapabileceği birşey yoktur. ne bileyim.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
siz de bilip bilmeden konuşuyorsunuz. hır çıkarmak ne köpek miyiz biz? efendi gibi olmayınca olmuyorsa olmuyordur. pozitif ayrımcılk dediniz kasiyere karı götürttünüz. lise mezunu kasiyere üç kuruşluk mal için anamızı bacımızı mı peşkek çekelim? @kambocya diasporasi

ürünü açmadan nasıl iade edecez? açmadıysak niye iade edelim zaten?

açtıktan sonra -arızalı değil- ben istemiyorsam ne oluyor?

ürünü açtık ekranı kırıksa ne oluyor?

ürünü açtık görünürde sağlam ama açılmıyor veya açılıyor ama arızalıysa ne oluyor?

bakın yukarda cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam bi şey diyor.

bu gibi durumlarda her opsiyonu anlatan bi bilgilendirme şeyi yayınlansın. gerekirse her market kendi kuralını yayınlasın ama her opsiyonu bilelim amk.






matkap aldım amk, eve gittim ilk vidada kırıldı matkabın ucu. 1 saat sonra yine aynı marketteyim. ben 1 saat önce matkap aldım. eve gittim bi tane yer deldim matkabın ucu kırıldı. para mı iade edin ya da yeni matkap verin dedim.

3-5 tane erkek görevli etrafıma toplandı, veremeyiz yok öyle kırmayacaktın yanlış kullanmışsındır dediler. ben de sadece kendimin duyacağı şekilde sizi şikayet edecem diyerek uzaklaştım. gittim başka yerden matkap ucu aldım. o da uymadı. hepinizin amk.
0
vfgerty
(15.01.14)
(2)

YGS Başvuru sorusu.

ya ben lan neyse
selamlar,şimdi ziraat atm sinden parayı yatırıp hiç başvuru merkezlerine gitmeden internetten başvurabilir miyim?geçen sene başvurmuştum.fakülte mezunuyum. bu başvurularda soruluyor mu? sorulursa "lise mezunu" diye yazsam sorun olur mu?bir de din kültürü çıkıyormuş artık sınavda. o olay eski liseye
selamlar,

şimdi ziraat atm sinden parayı yatırıp hiç başvuru merkezlerine gitmeden internetten başvurabilir miyim?

geçen sene başvurmuştum.

fakülte mezunuyum. bu başvurularda soruluyor mu? sorulursa "lise mezunu" diye yazsam sorun olur mu?

bir de din kültürü çıkıyormuş artık sınavda. o olay eski liseye giriş sınavındaki gibi tercihe mi -isteyen vatandaşlık, isteyen din çözüyordu sınav esnasında. hatta şıkları aynı olduğundan kontrol amaçlı kullanılıyordu biri.- bırakılıyor? yoksa çözmek zorunlu mu?
0
ya ben lan neyse
(14.01.14)
zorunlu din dersi aldıysan evet çözüyorsun yoksa felsefe. ama istediğini çözebiliyormusun bak işte onu bilmiyorum.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
istediğini çözemiyorsun. cevaplar farklı.
0
westblack
(14.01.14)
(6)

Sim Kart Kestirme (Micro Sim)

nevarki
Birazdan çıkıp sim kart'ımı micro yaptırtacağım. Dikkat etmem gereken bir husus var mı? Ne bileyim bi' belge olur, ücreti olur vesaire...
Birazdan çıkıp sim kart'ımı micro yaptırtacağım. Dikkat etmem gereken bir husus var mı? Ne bileyim bi' belge olur, ücreti olur vesaire...
0
nevarki
(14.01.14)
hiçbir şey yok. 5 liradan fazla vermeyin onun zımbası 7-8 lira zaten
0
metehan01
(14.01.14)
sende kesebilirsin gerçekten çok kolay para vermeye değmez internete yaz resimli anlatımlar var. ama illa ki kestiricem diyorsan ücreti var ama ne kadar olduğunu bilmiyorum.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
ben kendim kestim pek şükela oldu. youtube'ta videoları var.
0
tannen
(14.01.14)
internetten şablon indiriyorsun. bir çıktı alıyorsun. sonra kendin kesiyorsun. çok kolay ve keyifli. çıktı alacak bir yazıcın varsa maliyeti 5 kuruş. millete para kaptırmana değmez.
ben bir sürü kartı böyle kestim hobiye dönüştü artık. nano dahil kesiyorum.
0
ozdek
(14.01.14)
ben turkcell iletişim merkezinden bedavaya yapmıştım.
zaten zımba gibi bi makine basıp çekiyolar hepsi bu.
0
etna
(14.01.14)
bence kesinlikle kendin deneme ben yaptım olmadı eldeki karttan da oldum telefoncu bile kırarken çalışmama riski var diyor. bayilere git yada telefoncuya ücret bile almıyorlar
0
enelya
(14.01.14)
(4)

O Ses Türkiye - Tuğçe Gendigelen

volkanaydin152
burada takılırken birisi bahsetmiş bu kız hakkında bakayım dedim, kızda ses müthiş, rock sesi var, coşkulu ayrıca sahneye de hakim özgüveni de var ama son şarkı söyleyişinde şarkının sözlerini değiştirdi diye elenmiş. neden böyle birşey yaptılar ? daha ne istiyorsunuz lan kızda herşey var al sana ye
burada takılırken birisi bahsetmiş bu kız hakkında bakayım dedim, kızda ses müthiş, rock sesi var, coşkulu ayrıca sahneye de hakim özgüveni de var ama son şarkı söyleyişinde şarkının sözlerini değiştirdi diye elenmiş. neden böyle birşey yaptılar ? daha ne istiyorsunuz lan kızda herşey var al sana yetenek amk.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
Artist olmadan artistlik yapmaya gerek yok, normal şarkı söylemeyi taklit sanıyormuş, orada kaybetti zaten.
0
redeath
(14.01.14)
hımm o zaman gaza gelip kendini bi bok sandı bunlarda bastılar eksiyi. programı takip etmediğim için bilmiyorum çok fazla.
0
🌸volkanaydin152
(14.01.14)
Aynen oyle.
0
bilan
(14.01.14)
İlk seçildiği gün denk gelip izlemiştim. Hatunda ses var ama redeath'in dediği gibi seçildiği anda artistlik yapmaya başladı. Daha yeni seçilen birisi için çok iddalı sözler sarfetti. Yok ülkemi müzik konusunda gereken yere getiricem, yok müziğe yeni bir renk getiricem falan filan. Her söylediği şarkıda şarkının sözlerini kafasından arapça,hintçe, ingilizce falan değiştirerek bir şeyler söyledi. Millette verdi küsküyü elediler.
0
Dr_Stat
(14.01.14)
(13)

Duyuru'nun şehirlere göre dağılımı?

raskolnikov2
Evet gece gece bunu merak ettim. Benim görüştüğüm kişiler İstanbuldan üstelik yakın çevredendi.Acaba İstanbul,Ankara,İzmir vb. büyük kentler dışında nerelerden giren vardır? Nerelerde biliniyordur duyuru? (Sözlük dışı üyeler için yani)Ben bi manisa, bi de elazığ biliyorum. Duyurularında belirtmişler
Evet gece gece bunu merak ettim. Benim görüştüğüm kişiler İstanbuldan üstelik yakın çevredendi.

Acaba İstanbul,Ankara,İzmir vb. büyük kentler dışında nerelerden giren vardır? Nerelerde biliniyordur duyuru? (Sözlük dışı üyeler için yani)

Ben bi manisa, bi de elazığ biliyorum. Duyurularında belirtmişlerdi, hatırımda kalmış.


(Yozgat esprisi yapan ilk kişiye 55 ekran renkli televizyon hediye)
(Çorum esprisi yapan kişiye bizzat ben taze kavrulmuş leblebi ulaştıracağım)
0
raskolnikov2
(14.01.14)
Çorum (Canım leblebi çekti, adresi pm atıyorum.)
0
armagan
(14.01.14)
Hatay biliyorum...
0
kilimanjaro
(14.01.14)
Çorum. (espri değil)

Hatta ilçesi olan Sungurlu.
0
Skey295
(14.01.14)
Bursa'da büyük şehir laynn :D burasını ekşi sözlük sayesinde öğrendim.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
Eskişehir.
0
justinho26
(14.01.14)
mersin var. benim konuştuğum kişilerin ilginç bir şekilde tamamına yakını istanbul'da. duyuruda da farklı şehir pek görmedim. kocaeli var bi de ikinci olarak aklıma gelen. elazığ'ı zaten yazmışsın.
0
der meister
(14.01.14)
Kocaeli, konya, ordu
Bizzat bulunduğum şehirler
0
dieselsingle2
(14.01.14)
eskişehir.

(şuan sakarya'nın bir ilçesindeyim)
0
dahinnotha
(14.01.14)
Uşak, denizli:)
0
patos64
(14.01.14)
kayseri var bildiğim.
0
[silinmiş]
(14.01.14)
bana hep ankaralı yakışıklılar denk geldi.
istanbul çok var lakin o kadar adamla buluştum.
0
disardayim
(14.01.14)
bingöl, trabzon, konya, denizli, manisa, enteb var
0
cecilia
(14.01.14)
ben istanbulda yaşıyorum.
Kütahya da var ama.
0
basond
(14.01.14)
(4)

ADSL Servis Sağlayıcı

babatema
En mantıklısı hangisi, ttnet mi yoksa başka güzel alternatifler sunan var mı?
En mantıklısı hangisi, ttnet mi yoksa başka güzel alternatifler sunan var mı?
0
babatema
(14.01.14)
Turkcell superonline?
0
kilimanjaro
(14.01.14)
ttnet genel performans olarak diğerlerinin önünde benim düşünceme göre. amma velakin herhangi bir sorun yaşadın mı evlere şenlik bir müşteri hizmetleri var. çok uğraştırıyorlar. geçen yaz evime fiber bağlatmak tam 2 haftamı almıştı sürekli telekoma git gellerle, o da benim zorumla, yoksa telefondaki salaklar yok deyip kestirip atıyorlar, teknik bilgileri 0. ama sorun yaşamadığın veya bişeyler değiştirmek istemediğin müddetçe çok iyiler.

superonline evinin olduğu semtte varsa tercih edebilirsin. genelde sitelerde olur ve kapının önüne kadar fiber geldiğinden pingin çok düşük kalır. diğerlerindense kesinlikle uzak dur. (biri, uydunet, metronet vs.)
0
tembel sinefil
(14.01.14)
ikisini de kullandım çok yakın zamanda. ttnet kullanıyordum superonline geldi taahhüt bedelinizi ödeyelim bize geçin dedi ok dedim geçtim, iyi ki de geçmişim çok daha hızlı. ikisi de güya 25 mpbs idi ancak superonline 30 mbps verirken ttnet 20 bile veremiyordu.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(14.01.14)
16 mbps sınırsız paketim var ttnetten, şu anda hızım ne kadar biliyormusun ? 0.18 mbps gerisini sen düşün.
0
volkanaydin152
(14.01.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.