[]

lumia ?

arkadaşlar merhaba. yeni telefon almayı düşünüyorum. daha önce samsung wave 2 garabetini kullanmaktaydım. iki yıl onu kullandıktan sonra w810i'ye geri döndüm. yani anlıyacağınız şu an beni her telefon tatmin eder gibi.
bütçem 700-750 lira. aslında üst sınırım yok ama telefon için bundan daha fazla para ödemek istemiyorum. çok fazla oyun oynayacağımı düşünmüyorum. benim için sosyal medya olsun, internette rahatça takılabileyim falan bunlar önemli. bi de telefonun görünümüne ve malzemesine de önem veren biriyim. yani dandik plastikten yapılma samsung ürünlerinden istemiyorum.son olarak da en büyük kriterim uzun süre kullanabilecek olmam. yani bu alacağım telefondan sonra en az 2 yıl yeni telefon almayı düşünmüyorum.
neyse lafı çok uzattım. şimdi yaptığım araştırmalarda önüme çıkan ve benim de nispeten hoşuma giden ürünler windows phone olarak nokia lumia 720(şu an hepsiburada'da 700 lira) ve nokia 625(o da 750 civarı), android olarak da htc desire 500. sony xperia l de var.o da donanımsal olarak daha iyi ve biraz da pahalı ama malzeme kalitesi ve tasarımı hoşuma gitmedi. sony ürünleri de biraz sorunlu oluyor sanırım. htc desire 500 de hoşuma gitti ama okuduğum kadarıyla htc'lerde de güncelleme problemi varmış.
yani şu an lumia'lara bakıyorum daha çok. ama söylediğim ürünlerin de 512 ram olma gibi bi dezavantajı var. dediği gibi çok fazla oyun oynamayı düşünmüyorum ama alacağım telefonu uzun süre kullanacağım için ilerde bu bi sorun olabilir mi acaba diye düşünüyorum.
uzun bi yazı oldu. buraya kadar okumuş olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim :D

 
s3


  • EXXE01  (17.01.14 15:17:11) 
Lumia alma , windows phone isletim sistemli hicbir sey alma. Samsung wave badaya sahipti, ayni sorunlari lumiada da cekeceksin. Android ytabanlo bir telefon ya da iphone al.


  • comptrol  (17.01.14 15:27:03) 
Lumia alma , windows phone isletim sistemli hicbir sey alma. Ya da sinir hastasi olmak istiyorsan al. 1 senede 3 cihaz degistirdim, 4cüsü her ay baska problem cikarabilma özelligine sahip. Eskinin aliskanligi dedik Nokia aldik Lumialar ilk cikinca ikinci el fiyatlari acayip düsük komple bozulana kadar idare ediyorum, Ne kadar sevmesemde al Iphone kafani dinle, cökmüyor meret


  • BAZiL  (17.01.14 15:33:50) 
Yarısında çıktım!


  • Son Müzakereci  (17.01.14 15:36:20) 
hocam dediğim gibi benim telefondan beklentim sosyal medya ve internet.bunu söyleme sebebin uygulama eksikliği muhtelemelen ama windows phone markete baktığımda istediğim uygulamaların hemen hepsini buldum orda. şu an için kafamı kurcalayan sorun söylediğim modellerin 512 ram olması.


  • monty python  (17.01.14 15:37:17) 
ha telefonlar sorunlu diyosanız ona bir şey diyemicem.


  • monty python  (17.01.14 15:38:19 ~ 15:39:54) 
daha bugün lumia'lara bir güncelleme geldi (bkz: lumia black)
lumia al kesinlikle.
(bkz: android pişmanlıktır)

şimdi arkadaş eğer androidte performans istiyorsan en az 1500 TL'yi gözden çıkaracaksın. Diğer modellerin ömrü kısaldı. Birinci yılın sonunda takılmalara başlayacak!

iOS desen zengin bebelerin oyuncağı. iyi miyi de diğer yandan iPhone 4S kullanan arkadaşlarım şimdi küfrediyorlar. Daha 2 yıllık taahhütleri dolmamış. iOS 7 sürekli takılıyormuş!!!

Bende Nokia Lumia 920 var. Ben ikinci el aldım düşün. Hala taş gibi. Sadece üst köşeleri ezildi biraz. Mermer üzerine beni de düşürsen ne hale gelirdim kimbilir :S

Şu anda uygulama sayısı olarak bir android telefona denk. Uygulamaların içeriği bakımından Androidi sopa ile kovalar. Araştır Öğren.

L920 alma, eskidi bu telefon. Ağır birde. Paran yeterse L925 al.
Yok efenim bütçemi aşar dersen L720 ile L520 arasında tercih yapabilir, biraz daha beklersen L525'i alabilirsin. RAM konusunda Windows Phone'lar sorun çıkarmaz. Sadece 1GB üzerine olmasına dikkat et. Aynı iOS gibi, donanım ve yazılım denk ve telefon asla takılmıyor.
  • cliquot  (17.01.14 15:39:08) 
mevcut lumia cihazlarda teknik özelliklere pek takılma derim, tıpkı iphone'daki gibi işletim sistemi telefonla maksimum seviyede optimize edildiği için performansı çok düşük olmuyor. hatta telefonuna ve diğer bileşenlere göre, 1 gb ram'li bir lumia 2 gb ram'li bir andorid'ten daha iyi performans gösterebiliyor.
windows phone için ben geleceğin daha parlak olduğunu düşünüyorum. işletim sistemi olarak en az android kadar stabil bir işletim sistemi. bir kere, o paraya alacağın herhangi bir android en fazla 1 sene güncel kalacak, sonrasında güncelleme desteği almayacak. wp ise az telefona dağıtıldığı için birçok cihazı güncelleyecektir daha uzun bir süre. tabii ki nispeten yeni olduğu için problemleri var (market içeriği sorunu) ama sırf gelecek kaygısı ile bakarsan olumsuz düşünme derim. microsoft ve nokia gibi iki büyük ve tecrübeli şirketin wp için yapacağı daha çok şey var.
ben wp'yi tasarımı için sevmiyorum mesela, ayrıca lumia'lar da 925 haricinde oyuncak gibi geliyor bana.
sana "kesin şu lumia'yı al" diyemem ama wp'nin bada ile karşılaştırılamayacak kadar ileri olduğunu belirtmek isterim. sony de wp'li telefon çıkartacak önümüzdeki aylarda, wp ilerleyecek.
  • baba jo  (17.01.14 15:45:05) 
@cliquot ios zengin bebelerin oyuncağı falan değil. bir tarafınızdan element uydurmayın.


  • volkanaydin152  (17.01.14 16:20:35) 
5 aydan beri lumia 720 kullanıyorum, bu beş ayda telefonu 3 kez falan kapamışımdır. oldukça stabil, sorunsuz ve hızlı, 512 mb olmasını hiç kafana takma. şarj wifi, 3g ve konum açıkken 3 gün gidiyor. fazla uygulama kullanmazsan 4 gün götürdüğü de oluyor. bu kadar iyi sarj süresini bu boyutta başka bi telefonda bulabileceğini sanmıyorum. ben de telefonun dış görünüşüne ve malzeme kalitesine önem verdiğim için 720 aldım. diğer lumia modelleri kapaklı ya da takoz gibi kalın. Windows phone güzel bi işletim sistemi, android denen çöplükle karşılaştırma bile.


  • tomofilli hasan  (17.01.14 16:37:52 ~ 16:39:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.