[]

Uyku Düzeniniz? 3-4 Saat Uykuyla Nasıl Dayanıyorsunuz?

Tasarım ile uğraştığımdan dolayı vaktimi sürekli bilgisayar başında geçirmem gerekiyor, uyku düzenim diye bir şey yok malesef. Bazen sabahlara kadar çalışıp akşama kadar uyuyorum, bazen tam tersi oluyor.

Fakat bir yattım mı en az 8-12 saat uyuya kalıyorum yanlışlıkla :( Bir ara en.wikipedia.org bunlara başlamayı düşünüyordum ama nasıl yapacağım fikrim yok. Kalkmak istediğim halde kalkamıyorum, günde şöyle 3-4 saat uykuyla ayakta dursam falan çok güzel olur.

Tavsiyeniz neler? Attığım linkle ilgili tartışabilir miyiz? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Sevgiler.

 
wellbutrin kullanıyom. ağzıma sışıyo 3 saatten fazla uyuyamıyom.
ama tabi bunun için antidepresana başlanmaz.
bi doktora gidip anlatsana derdini? uyku düzenleyiciler falan var.
ben kullandıydım işe yaramamıştı ama belki sende yarar.
  • mutevazi  (16.01.14 10:18:44) 
@mutevazi teşekkür ederim fakat benimkisi biraz rahatlıktan sanırım... yoksa öyle doktorluk bir durumum yok gibi.
yapmak istediğim asıl şey o wikipedi'deki grafiklerdeki gibi ileri seviye bir uyku düzenine geçebilmek.

benim asıl yapmak istediğim şey o wikipedi'de bulunan grafiklerdeki gibi ileri seviye bir uyku düzenine geçebilmek.
anladığım kadarıyla ilk 15-20 gün arası gerçekten bünye kafayı yesede 20. güne kadar dayanıldığında bünye buna alışıyormuş. yani günde belli aralıklarla sabit bir şekilde rem uykumu tamamlarsam zamandan ciddi anlamda kazanabilirim.

başlamayı düşünüyorum bugün itibariyle. :(
  • tek terk  (16.01.14 10:22:29) 
ben her şeyi denedim ama çaresini bulamadım.benim uyku düzenim uykumun düzensiz oluşu.doktora da gittim yarasa insan deniliyor işte şu şu hapı kullan gündüz mutlaka uyanık kal falan dedi.ama yok yıllardır vücut gece oturmaya programlanmış bi süre bi kaç hafta ya da ay düzene de girse illa ki bozuluyor.


  • bi sigara bi bacardi  (16.01.14 10:22:43) 
@bi sigara bi bacardi dediklerinle hemfikirim fakat benim asıl merak ettiğim wikipedi'de bulunan o uyku düzen tablosu, 20 gün dayanıldığı takdirde %90 bünye alışıyor ve dinç şekilde devam edebiliyormuşsun yapılması gereken sadece dayanmak ve düzene uymak sanırım.

tabloya bakar mısın?
  • tek terk  (16.01.14 10:25:33) 
Youtube da bu sistemi uygulamis kisilerin video gunlukleri var, tecrubelerini anlatiyorlar. Bir ara ben de dusundum asagi yukari problemimiz ayni ama ben 4-5 gun 3-4 saat ile dayanip (ki uyumadikca uyku gelmiyor bir zaman sonra, bastirdigi ani atlattin mi devam ediyorsun) sonrasinda olu gibi uyuyorum. Extrem durumlarda15-16 saati filan gordum. Ama bir sekilde dengeledim sanirim 5-6 saat gunluk uykuyla duzenli gidiyor olu gibi uyuma durumu olmuyor.


  • nwnd  (16.01.14 10:36:17) 
evet şimdi gördüm nrem uykusunu geçip direkt rem uykusunu alıyorsun yalnız bunu yapmak gerçekten sağlam bi irade ve düzen gerektiriyor.bir fazı bile atlamaman lazım kolay uyanabilen ve uykuya yenik düşmeyen biriysen dene.yalnız yaşamıyorsan daha kolay olabilir.ya da çok sterilize ortamlar seçme uyumak için ilk başlarda.gürültülü,ışıklı,koltukta falan uyu.


  • bi sigara bi bacardi  (16.01.14 10:43:29) 
seninle aynı durumda sayılırım. ben de bir ara araştırmıştım bu polifazik uyku olayını. alışmak zor deniyor evet ancak ondan da öte biraz da çevresel etmenlere bağlı bu olay. yani bir kere uyku bölündüğünde toparlamak zorlaşır sanki. öğlen vakti uykunun bölünmesi de istanbul gibi büyük kentlerde çok basit bir şey olsa gerek. bir de karanlığın dinlendirici etkisini düşünmek gerekiyor sanki. tüm bunları düşününce wikipedia'da örneği verilmiş olan everyman uyku düzeni en cazibi gibi geldi bana. 4.5 saatlik gece uykusu ve gündüzleri de 20'şer dakikalık iki uyku. tabii bildiğin üzere bu zamanlar ortalama insan döngüsüne göre tespit edilmiş. senin bir de kendi döngünü hesaplaman gerekecek, deneme yanılmayla. 5 saatlik gece uykusu ve öğlen de bir ara uyku şeklinde düzenim vardı, hiç fena değildi. sonra o disiplini pek sağlayamadım.

bir de aklıma şimdi geldi, disiplin demişken, en önemlisi de bu disiplini sağlayabilmek zaten. çoğu bu tekniği kullanmaya çalışan kişiler de belli bir süre sonra kayışın kopmasından şikayetçi biraz. gerek daha önce dediğim gibi çevresel etmenler, gerekse bir uykuyu kaçırmamanın önemli oluşu zorlayabilir insanı. yani çok basit bir şey ama kahve içmeyi bırakman gerekebilir belki? ya da belli bir süre kahve içmeyip, 20. gününde canım çekti deyip kahve içtiğinde tüm uyku düzenin bozulabilir ve tam düzen oturmuşken, bozulmasından ötürü aşırı bir yorgunluk hissedebilirsin.

bu arada etrafta blog tutan kişiler de var deneyimlerini gün gün paylaşmak adına. onlara da bir baksan iyi olur.
  • tonoto  (16.01.14 10:43:45 ~ 10:56:55) 
5 saat gece uykusu yeter adama.


  • pass  (16.01.14 10:43:53) 
bende de aynı durum var. geceleri oturmayı çok seviyorum. hatta bizim ailede babam hariç herkeste var. 12 de asla yatamam, yatağa yatsam da uykum gelmiyor. ama benimde o gün önemli bir işim yoksa 12 saate kadar uyurum. ama çok sağlıksız birşey bence. hatta dün akşam 4 saat boyunca uyumayı denedim gece 12'de başlayarak yok olmadı sabahlamak zorunda kaldım, şu an uykusuzum.

edit: şu verdiğin linkteki olayı araştırıcam. yukarıda yazılanlara göre pek kolay birşey gibi durmuyor tabi.
  • volkanaydin152  (16.01.14 11:07:21 ~ 11:08:36) 
sigarayı bırakınca 6,5-8 saat arası uyur oldum.öncesi 12 saat uyku yetmiyordu. 10 saat çalışıyorum üstünede spor salonuna gidiyorum hafta içi. sonuç sigarayı bırak, spor yap.


  • hasmetizm  (16.01.14 11:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.