Giriş
(1)

kick boks elbisesi ve eldiveni alacağım

jacobbbbb
ünlü ve güvenilir site varmı? Kapıda ödeme sistemi olmalı. Daha önce kullandığınız site olmalı. Şimdiden teşekkürler.
ünlü ve güvenilir site varmı? Kapıda ödeme sistemi olmalı. Daha önce kullandığınız site olmalı. Şimdiden teşekkürler.
0
jacobbbbb
(23.05.13)
deneyerek almanı tavsiye ederim. kadıköy pasajı'nın alt katında envai çeşit bulabilirsin. hem bu şekilde pazarlık da yapabilirsin. çok pazarlık payı var. giyim olarka do smai, eldiven olarak greenhill tavsiye ederim. -başlangıç için-
0
ack3000
(23.05.13)
(3)

istanbulda ogrenci nerede kalir

johnny lash
1.Herkese merhaba daha öncede buna benzer bir duyuru açmıştim. Ben istanbul uni. Arkadaşım bilgi uni. Kazandığını varsayarak ev bakıyoruz fakat beyoğlu civarındaki evler ya dökülüyor ya çok pahalı. Benim avcılar kampusü olma ihtimalide var. Sizce iki öğrenci 1600 tl limitini aşmadan(toplam kira) ner
1.Herkese merhaba daha öncede buna benzer bir duyuru açmıştim. Ben istanbul uni. Arkadaşım bilgi uni. Kazandığını varsayarak ev bakıyoruz fakat beyoğlu civarındaki evler ya dökülüyor ya çok pahalı. Benim avcılar kampusü olma ihtimalide var. Sizce iki öğrenci 1600 tl limitini aşmadan(toplam kira) nerede oturabilir.

2.küçükcekmecedeki ağaoğlu mytowerland tarzı evlerde oturacak olsak her gün santralistanbul kampusü yolu cekilirmi veya değer mi?

3.akşam çıkmalarinda evin k.çekmecede olması çok sorun yaratrmi

Şimdiden teşekkürler.
0
johnny lash
(21.05.13)
1600 tl oldukça iyi bir fiyat. hatta çok çok iyi bir fiyat öğrenci için. tavsiye veremem şurada kalın diye çünkü istanbul üni.nin ulaşım durumu bilmiyorum ancak en büyük tavsiyem okula çok uzak olmaması. çünkü 1 gider 2 gidersiniz sonra okula ayda yılda bir uğrarsınız. uzak bi yer tutup gidip geliriz diye düşünmeyin. öyle olmuyor
0
ack3000
(21.05.13)
şuna bir bakın isterseniz: www.eksiduyuru.com
0
vejeteryanvampir
(21.05.13)
fener de balat da unesco tarafından restore edilmiş evler var . burdan istanbul uni laleli- beyazıd kampüsü vasıta ile 30 dk .
santral istanbul taksiyle 15 dk
taksim 5-10 dk
avcılara metrobüs var hem ayvansaraydan.
1600 kira limiti ile heryerde düzgün ev bulunur ayrıca. cihangirde de bulabilirsiniz beşiktaşta da
k. çekmece varoş olması merkeze uzak olması gibi handikapları ile 1600 kira limitli öğrenciler için uygunsuz 600 lira bütçeli öğrenciysniz uygun.
0
tık tık tık
(21.05.13)
(16)

4yaşında kız kardeş

moody
Selamlar :) Sorum 4 yaşındaki kız kardeşimle ilgili. Aşırı hırçın, hiçbirşeyi beğendiremiyoruz kendisine. Şımarıklık değil ama. Huylu biraz. Bu pantolonu giydiriyim diyorum mesela yok o kaşındırıyor, şöyle böyle diye ortalığı birbirine katıyor. İki tane pantolon bellemiş onlardan başkasını giymiyor
Selamlar :)
Sorum 4 yaşındaki kız kardeşimle ilgili. Aşırı hırçın, hiçbirşeyi beğendiremiyoruz kendisine. Şımarıklık değil ama. Huylu biraz.
Bu pantolonu giydiriyim diyorum mesela yok o kaşındırıyor, şöyle böyle diye ortalığı birbirine katıyor. İki tane pantolon bellemiş onlardan başkasını giymiyor. Bir çorabı bile bir saatte anca giydirebiliyorum. Patik çorabı dizlerine kadar çekmeye filan çalışıyor o derece. Bizim de çok sinirlerimizi yıprattı.

Ne yapmamız gerekir, pedagoga filan götürsek? İstanbul anadolu yakasında bildiğiniz iyi bir pedagog var mı ayrıca?

Teşekkürler şimdiden :)
0
moody
(21.05.13)
normal. benim yeğen de böyle.
0
mally phoenix
(21.05.13)
bırakın istediğini giysin.çocuklar bu yaşlarda biraz inat oluyolar.
0
rock n roll
(21.05.13)
şımarıklık değil demişsin ama şımarıklık bu anlattıkların. Bir kere 4 yaşındaki bir çocuk nasıl oluyor da bir pantolon yüzünden ortalığı birbirine katabiliyor ki? Bu toleransı ona siz vermişsiniz yani şımartmışsınız. Kesinlikle pedagog şart
0
gallipoli
(21.05.13)
benim kuzen de küçükken öyleydi.büyüyünce geçti.
0
demoniclewinsky
(21.05.13)
o yaşlarda ben de sevmediğim kıyafetleri giymezdim. şimdi de boş zamanlarımda seri katillik yapmıyorum. abartmayın bence çocuğa istediği şeyleri giydirin bitsin.
0
there is a light that never goes out
(21.05.13)
Annen baban düşünüp karar verse, sen niye bu kadar sorumluluk alıyorsun ki anlamadım.
0
ev hapsi
(21.05.13)
kizi goturmeyin annesini goturun. cok simartmis kiz, cocuk oldugunun farkinda degil
0
102030
(21.05.13)
@rock n roll Ya öyle bişey değil. Gel sen kendin al, ne istiyorsan onu giy diyorum ona da yanaşmıyor sadece ağlıyor.

@gallipoli Sadece şımarıklık değil diye düzelteyim o zaman. Yaz gelince böyle sadece onu da söyliyim. Alerjik bi kaşıntısı var sanırım o yüzden bi hırçınlık söz konusu birazda.

@demoniclewinsky
İnşallah geçer kardeşimin ki de. Benim korkum zaten hep böyle kalması, başa çıkılıcak gibi değil
0
🌸moody
(21.05.13)
www.forumdas.net

Burada yazilanlari okudugunuzda ve biraz arastirma yaptiginizda 4 yasindaki cocuklarda boyle seylerin gozlemlenmesinin normal oldugunu gorebilirsiniz.Egitimi icin farkli acilardan yaklasmak gerekir,hangi durumda nasil davranmaniz gerektigi bircok psikologun internet sitesinde de anlatilmis,bunlardan yararlanabilirsiniz.

Ayrica 1 yasindan itibaren cocuklarin psikolojik gelisimlerini anlatan,sizin nasil davranmaniz gerektigini cok guzel orneklerle aciklayan bir suru kitap var.Bunlardan birkacini alip okumakta fayda var.

Pedagog icin de sunu soyleyebilirim;cocuk yetisrirken mutlaka bir uzmana danismalisiniz diye dusunuyorum.Maalesef Turkiye'de cogu anne-baba cocuga karsi nasil davranmasi gerektigini bilmiyor.

Kisaca bu donemki psikolojisi icinde boyle seyleri yapmasi normal,onemli olan sizin ona karsi yaklasiminiz.
0
fraise
(21.05.13)
Bu aralar ben ilgileniyorum da kardeşimle. Anca ben ikna ediyorum, edebildigim kadar.
0
🌸moody
(21.05.13)
4 yaş hırçınlık dönemi. bence bizim milletçe en büyük hatamız çocuğun aşırı üstüne düşmemiz, pantolonu giymiyorsa, yemeğini yemiyorsa saatlerce peşinden koşup mücadele etmeyin. sakin olun, hiç yüksek sesle konuşmayın. giyinmiyor hırçınlık yapıyorsa mesela (evde bakabilecek biri varsa tabii) gayet sakin ve normal şekilde, giyinmediğin için bizimle gelemiyorsun deyip gidin. ama yapın bunu tehditte bırakmayın.
0
quasiromantic
(21.05.13)
bildiğim kadarıyla 3-4 yaş döneminin ergenlik gibi kendine özgü özellikleri var ve bu dönemde her şeye hayır demek gibi huylar ediniyorlar yani yaptıkları normal bir araştırın derim.
0
yue
(21.05.13)
benim de 3 yaşında kardeşim var seni anlayabiliyorum. ilk olarak "annen baban düşünsün sen niye ilgileniyosun" tarzı apsal saptal sözlere aldırış etme. ben kardeşime bu durumlarda oturup açıklama yapıyorum. ağladığı sürece istediği hiçbir şeyi yapmıyorum. ağlaması bitince -illa ki bitecek unutma- anlatıyorum her şeyin sebebini. ancak kendi seçimlerini yapmasına izin verin ona zarar verecek bir sonuç doğurmayacaksa. mesela hep aynı pantolonu giymek istiyor ve ağlıyosa önce ağladığı sürece hiçbir şekilde onu dinlemeyeceğimi ve istediği kadar ağlayabileceğini söylüyorum. sonra artık başka pantolon giymesi gerektiğini çünkü diğer pantolonun kirlendiğini söylüyorum. %99 sorun çözülüyor. önemli olan ağlarken istediği şeyi yapmamak. kızmamak ve sinirlenmemek gerekiyor. çünkü onun amacı seni sinirlendirmek. ağlıyorsa hiç ona bakmayın bile. orada yokmuş gibi davranın. ayrıca her şeyin açıklamasını mutlaka yapın. çocuğa "bu pantolonu giyeceksin" demekle olmaz. neden onu giymesi gerektiğini anlatın. 4 yaşında bir çocuğun algılama kapasitesini küçümsemeyin eğer sebebiniz mantıklıysa kesinlikle hak verip anlayacaktır. önemli olan inatlaşmamak. dediğim gibi, ağlarken ilgilenmemek ve sakince sebepleri açıklamak kilit çözümler. ağlarken onunla uğraşırsanız kafayı yersiniz. bırakın ağlasın. ilginizi çekemediğini fark edince susup sizi dinleyecektir. dinlerken de makul sebepleri açıklamak sorunu çözmeye yeterli olacaktır. pedagogluk bir durum olduğunu sanmıyorum. sabır çok önemli. bu tabii ki benim fikrim.
0
ack3000
(21.05.13)
Annen baban ilgilensin sözü neden aptal saptal olarak nitelendiriliyor anlamadım. Sadece pedagoga götürmek gibi, çocuğa nasıl davranılacağıyla ilgili temel kurallara karar verme gibi sorumlulukları anne babanın üstlenmesi, bu konuda da abi ya da ablayı bilgilendirmesi lazım.
0
ev hapsi
(21.05.13)
@ack3000 bende kesinlikle ağlarken dinlemiyorum, ne dediğini anlamiyorum diyorum mecburen susuyor. Bu sefer o ikna etmeye çalışıyor beni. Benim istediği seyi yapmamam mümkün olmadigindan dolayı oluyor genelde. Sonunda da benim dediğim oluyor ama olana kadar çok uğraştıriyor sorun orda zaten.

Kendi haline bırakmak konusunda da şunu soyleyebilirim. Ben onu bıraktığım zaman o beni bırakmıyor peşimde koşup ağlıyor resmen.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Herkese cevap veremedim ama çok yardımcı oldunuz gerçekten.
0
🌸moody
(21.05.13)
Annem babam tabiki ilgileniyor ama bende uzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Ben burdanda yardım almak istedim. Duyuruda muhatap benim yani :)

@snowflake uzun uzun yazmışsınız çok teşekkürler dikkate alıcam mutlaka :)
0
🌸moody
(21.05.13)
(6)

Metro ve metrobüs gişelerindeki güvenliğin yetkileri

fucking machine in my head
Bu elemanların kimlik(paso) kontrolü yapmaya yetkisi var mı? ben bu heriflere paso mu göstermek zorunda mıyım? şu memlekette önüne gelenin kimlik göreyim demesinden gına geldi artık. Bu soru mühim, çünkü ona göre muamale yapacağım artık. kanunla belirlenmiş böyle bir kontrol yetkileri var mı? yoksa
Bu elemanların kimlik(paso) kontrolü yapmaya yetkisi var mı? ben bu heriflere paso mu göstermek zorunda mıyım? şu memlekette önüne gelenin kimlik göreyim demesinden gına geldi artık.

Bu soru mühim, çünkü ona göre muamale yapacağım artık. kanunla belirlenmiş böyle bir kontrol yetkileri var mı? yoksa yetkili bir abiye benziyor diye mi millet gösterip duruyor? beline cop takan adam olmuş ulan. elimde kalıcak bir gün bir tanesi.
0
fucking machine in my head
(20.05.13)
yetkisi var mı diye soruyorsan "evet, var".
öğrenci pasosu kullananların sayısı o kadar fazla ki "oha lan" dersin.
0
Sherlock Holmes
(20.05.13)
sorunun şemalini değiştirmek istemiyorum ama, ben öğrenci pasosu kullanan sayısına değil, toplu taşıma fiyatlarına oha diyorum. insanların kaçak, göçek, öğrenci pasosu kullanması vesair her türlü legal olmayan yolu da destekliyorum. bu kimlik kontrolü yetkisiyle ilgili biraz detay alırsam çok sevinirim. nerede belirtilmiş bu yetkileri? diyelim ki direndim ve göstermedim, özel güvenlik beni esir mi alacak? yada pasoları gasp etme/el koyma hakları mı var? kim ki onlar?
0
🌸fucking machine in my head
(20.05.13)
oradaki görevlilerin pasona bakma yetkisi var. bir de öğrenci basıyorsan ama tipin pek öğrenci gibi değilse bakma ihtimali daha da artar. neyse senin sorduğun bunun hukuksal boyutuydu, evet bu hakkı var.
0
ack3000
(20.05.13)
benim akbilim öğrenci akbili geçende hatununki bende benimki hatunda kalmış yani kar zarar yok iett ve benim açımdan ama dedim zaten işe geç kaldık çektim gittim oda seslenmedi bile :D

ama harbi tam akbilde çok para gidiyo 1,95 ne metrobüste ne kadar basıyodu tam.
0
lord
(20.05.13)
Evet yetkisi olması lazım. Genelde de kibar insanlar oluyorlar, hiç öyle kıllık yapanına rastlamadım. Polislerdense o dayıları tercih ederim yani.
0
roket adam
(20.05.13)
Zaten kimlik kontrolü yapmaları gerekiyor, kişiye özel kartların başkasının tarafından kullanıldığı göz önüne alındığını düşünürsek. Hatta bir yazı gördüm geçen metroda, üst arama yetkileri de var, öyle yazıyordu yani. Bunun üstüne metrobüs girişinde tam bu olaylık bir durum gördüm. Bir adamın üzerini aramak istediler. Adam da ısrar hayır arayamazsınız dedi. Baktım biraz, ama geçirmediler adamı. Artık silah falan olduğunu düşünüyorlardı sanırım üzerinde.
0
awareim
(20.05.13)
(4)

sirt cantasi tavsiyesi

bedbed
Arkadaslar merhaba. Sirt cantasi konusunda takintili biriyim. Mevcut sirt cantamin basina kotu bir kaza gelmesinden mutevellit yeni bir sirt cantasi ariyorum. Cantada tasiyacagim seyleri yaziyorum ona gore bildiginiz bir canta modelini tavsiye ederseniz cok sevinecem.- notebook 15 inch - tablet bilg
Arkadaslar merhaba. Sirt cantasi konusunda takintili biriyim. Mevcut sirt cantamin basina kotu bir kaza gelmesinden mutevellit yeni bir sirt cantasi ariyorum. Cantada tasiyacagim seyleri yaziyorum ona gore bildiginiz bir canta modelini tavsiye ederseniz cok sevinecem.

- notebook 15 inch
- tablet bilgisayar 10 inch
- bilimum ilac (hap, damla, yarabandi falan)
- kindle
- caki
- Multi-Tool Knife
- ipod
- sandvic vs.
- kitap, defter, kalem vs.

tesekkurler.
0
bedbed
(12.05.13)
adidas, nike vs gibi markalar alma. outdoor mağazalarından al. timberline, loap, salomon çok iyi markalardır. timberline ve salomon daha iyi ama fiyatı da aynı oranda yükselir. beşiktaş' a yakınsan çarşıdaki adrenalin'de üst katta bolca çeşit bulabilirsin. karaköy'de de atlas'ta bulabilirsin.
0
ack3000
(12.05.13)
incase'i bi inceleyebilirsin
0
hjarteblod
(12.05.13)
jansport.

şundan al işte. i462.photobucket.com
0
esmer
(12.05.13)
Bi ara çok araştırmıştım ama alamamıştım.

Everki var:

www.youtube.com

Bir de LowePro var ama onlar genellikle fotoğraf makinası çantaları üretiyor. Notebook için olan bir modelleri de vardı. Şimdi şöyle bi göz attım ama bulamadım.
0
otonom
(12.05.13)
(7)

Lensler ile sabah bulanık görüyorum.

volkanaydin152
Astigmatım olduğu için lens kullanıyorum, 2.ayımdayım. Normalde her akşam yatmadan önce çıkarıyorum ama bazen zor geliyor yada uyuyakalıyorum. Sabahları kalktığımda ilk yarım saat her yeri bulanık görüyorum, birde gün içinde ara sıra bulanık görüyorum sonra düzeliyor bunun sebebi nedir ? şimdiden te
Astigmatım olduğu için lens kullanıyorum, 2.ayımdayım. Normalde her akşam yatmadan önce çıkarıyorum ama bazen zor geliyor yada uyuyakalıyorum. Sabahları kalktığımda ilk yarım saat her yeri bulanık görüyorum, birde gün içinde ara sıra bulanık görüyorum sonra düzeliyor bunun sebebi nedir ? şimdiden teşekkürler.
0
volkanaydin152
(04.05.13)
normal. gözyaşı lensin altına gidebiliyor. çapaklar lensin önüne gelebiliyor vs. hiç lens olmasa da insan arada bir bulanık görebiliyor zaten.
0
sinematematikci
(04.05.13)
lensle yatılmaaaz! tabiki bulanık görürsün sen kör olmadıgına şükret.
lensle yatmak cok zararlı, göze yapışır lens. ilerde çok çekersin lensi çıkarmadan uyursan

ayrıca astigmatı olana da lens verilmez(yüksek dereceyse astigmat)
0
miki toys
(04.05.13)
evet biliyorum yatılmaz ama bazen gerçekten zor geliyor :/ yüksek değil gözlerim sol 1,25 aağ 0,75 birde miyop da var.
0
🌸volkanaydin152
(04.05.13)
Marka Acuvue Oasys hydraclear plus for astigmatism bu torik lens mi oluyor ?
0
🌸volkanaydin152
(04.05.13)
evet. en iyi modeli kullanıyorsunuz ama mutlaka geceleri çıkarın
0
ack3000
(04.05.13)
körlük bir ömür sürer, lensi çıkarmak bir dakika.
0
bass solo take one
(04.05.13)
gece uyuyunca gözünüz kurur, lensler yapışır, bulanık görmeniz normal.ideal olanı her akşam çıkarmak, yoksa gözler havasız kalıp kılcal damarlar bilmemne olabiliyor yok efendim retina incelmesi bir şey olabiliyor. ancak sabah uyanınca yüzünüzü yıkadıktan sonra göze 1-2 damla lens suyu damlatınca benim bulanıklık geçiyor mesela.belki işe yarar.
0
alice practice
(04.05.13)
(1)

Bütün Üniler Tatil Mi Bugün?

mesa
Soru başlıkta.Teşekkürler.
Soru başlıkta.Teşekkürler.
0
mesa
(01.05.13)
evet
0
ack3000
(01.05.13)
(6)

Kadikoy ve cevresinde outdoor kiyafetler satan magaza ariyorum

mocha
Ahali selam,Cok soguk memlekete gidicem, termal iclik falan lazim, o yuzden sezonluk malzeme satan degil de harbici outdoor malzeme satan bir yer aramaktayim. Sozlukte bir iki yere ait yorum okudum ama burada daha canli bilgi vardir diye soruyorum. Simdiden tesekkurler!
Ahali selam,

Cok soguk memlekete gidicem, termal iclik falan lazim, o yuzden sezonluk malzeme satan degil de harbici outdoor malzeme satan bir yer aramaktayim.
Sozlukte bir iki yere ait yorum okudum ama burada daha canli bilgi vardir diye soruyorum.


Simdiden tesekkurler!
0
mocha
(09.04.13)
kadıköy'de zaman kaybetme. atla vapura karaköy'e geç. onlarca outdoor mağazası var karaköy'de. atlas ve de kutup ayısını tavsiye ederim.
0
kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci
(09.04.13)
kadıköy çarşısında bulabilirsin. ayrıca çarşının önünden geçen sokağın sonunda bir outdoor mağaza var galiba. ama iktisatçıya katılıyorum; çeşit ve fiyat açısından senin istikamet karaköy olmalı.
0
kaptan memo
(09.04.13)
adrenalin var hacıt. Boğanın ordaki KFC'nin karşısında kalıyor. Fiyatları da güzel.
0
ned flanders
(09.04.13)
Karaköy önerileri için teşekkürler ancak bu çalışan bünye ancak 18:45'te Kadıköy'de olabiliyor, oradan Karaköy'e geçsem de kapanmış olacak mağazalar, o nedenle Kadıköy'de halletmeliyim bu işi.
0
🌸mocha
(09.04.13)
kadıköy pasajında birçok outdoor mağaza var ancak fiyatları pek uygun değil. ned flanders ın dediği adrenalin çok daha uygun ve kaliteli. adrenalin tavsiye ederim
0
ack3000
(09.04.13)
rıhtımın oradaki Alkım-Kahvedünyası mekanlarının karşısında bir tane var.
0
jeanluc
(09.04.13)
(2)

Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkında açıklama yaptığı yabancı edebiyatçı kimdi?

dusunuyorumoyleysevurun
Soru başlıkta. Bir ara RTE, bir yabancı yazar hakkında o yazarın çok da sikinde olmayacak bir açıklmada bulunmuştu, aklıma takıldı ama kim olduğunu hatırlayamadım. Google'a soruyorum, RTE+edebiyatçı+yabancı+açıklama vs. etiketlerle arıyorum ama internet alemi bile bu adamın adıyla sanıyla öyle bir h
Soru başlıkta. Bir ara RTE, bir yabancı yazar hakkında o yazarın çok da sikinde olmayacak bir açıklmada bulunmuştu, aklıma takıldı ama kim olduğunu hatırlayamadım.

Google'a soruyorum, RTE+edebiyatçı+yabancı+açıklama vs. etiketlerle arıyorum ama internet alemi bile bu adamın adıyla sanıyla öyle bir hale gelmiş durumdaki Google bile olduramadı. Bilimum fahri doktora, yok RTE hakkında yazılmış kitaplar vs. aptal saptal sonuçlar çıktı.

Öperim.
0
dusunuyorumoyleysevurun
(08.04.13)
(bkz: paul auster)
0
ack3000
(08.04.13)
merhaba.
bence paul auster.
0
libertine
(08.04.13)
(3)

Amour filmi Oscar'a nasıl aday oluyor?

dereotu
Film fransızca, yönetmen alman. Nasıl oluyor? Kriter nedir?
Film fransızca, yönetmen alman. Nasıl oluyor? Kriter nedir?
0
dereotu
(17.02.13)
"Bir filmin Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması, ABD-Los Angeles ili sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleşmiş olması ve gösterimin en az bir hafta sürmüş olması şartı aranıyor."

Michael Haneke alman degil Avusturya vatandasi. Cok iyi derecede fransizcasi da var. Amour'da Fransiz, Alman ve Avusturya ortak yapimi bir film.
0
archely
(17.02.13)
hayır yabancı film oscarı falan değil. o başka bir kategori. archely açıklamış zaten. ancak partizanın söylediği kategoriyle karıştırmayın
0
ack3000
(17.02.13)
Film ingilizceyse ve archely'nin sıraladığı kriterlere haizse en iyi film dalında aday olabilir. Zaten diğer kategori 'yabancı film' değil 'yabancı dilde en iyi film' adındadır.
0
olmayacakdualarinamindeyicisi
(18.02.13)
(1)

ANTONET ne demek?

diyojenimtırak
"antonet sırrına erenler evla" sözünde geçiyor.
"antonet sırrına erenler evla" sözünde geçiyor.
0
diyojenimtırak
(11.02.13)
0
ack3000
(12.02.13)
(7)

pasaport sırası esnasında

redmiz
evdeki printer bozuldu dönüş biletim ve otel rezervasyonunu print edemiyorum. bu saatte açık bi yer yok ve uçuş erken saatte. iphone dan falan göstersem memura olur mu? teşekkürler.
evdeki printer bozuldu dönüş biletim ve otel rezervasyonunu print edemiyorum. bu saatte açık bi yer yok ve uçuş erken saatte. iphone dan falan göstersem memura olur mu? teşekkürler.
0
redmiz
(07.02.13)
bu saatte illaki açık internet cafe yada bilgisayarcı vardır.
0
yakuza123
(07.02.13)
Zannetmem
0
Barbunya2
(07.02.13)
tabiki olmaz.
0
cancan
(07.02.13)
Duyuruya yazsanız belki yakından yazıcısı olan biri çıkar. İnternet kafeler geç saatlere kadar açık olabiliyor ayrıca. Sorun yaşayabilirsiniz.
0
daddy
(07.02.13)
bu saatte açık internet kafe var tabii ki. en azından ataşehir, kadıköy ve beşiktaş' ta olduğunu biliyorum
0
ack3000
(07.02.13)
ciktisini illa almaniza gerek yok bence.

gideceginiz otelde zaten adiniza hersey yapiliyor.

illa print ediceksiniz banane banane derlerse bi üstüyle görüsün kisinin. rezalet cikarin sorun kalmaz.
0
serabetan
(07.02.13)
aynı durumdayım, laptop'ta kaydettim. sınırda dedim polise istiyorsan açıyım gösteriyim diye, aldılar yinede.
0
jedilance
(07.02.13)
(1)

Cihan Haspolatlı

EasyTiger
merhaba,Beşiktaş İBB maçında Cihan Haspolatlının elle kestiği top sonrasında gördüğü sarı kart var.Bu pozisyonun görüntüsünü nereden bulabilirim.iyi akşamlar
merhaba,

Beşiktaş İBB maçında Cihan Haspolatlının elle kestiği top sonrasında gördüğü sarı kart var.

Bu pozisyonun görüntüsünü nereden bulabilirim.

iyi akşamlar
0
EasyTiger
(01.02.13)
maçın oynandığı gün trt'deki maç özetinin verildiği programı bulun yayın akışından. daha sonra tvarsivi ya da yildiz.tv' de programın olduğu ana gidin. özette var orada bulabilirsiniz. ya da ligtv' nin sitesinde bu maçın özeti varsa oradan bulabilirsiniz. özette yoksa bulmanız zor
0
ack3000
(01.02.13)
(6)

ufacık bir çeviri daha

yemrem
"uçak biletinizi karşılayacağız" cümlesini ingilizceye nasıl çevirebiliriz?
"uçak biletinizi karşılayacağız" cümlesini ingilizceye nasıl çevirebiliriz?
0
yemrem
(29.01.13)
your flight ticket will be paid by ...
0
sannora
(29.01.13)
we are going to cover your flight tickets.
0
freefroglet
(29.01.13)
will değil going to olur bencede tarifeli uçak sonuçta
0
baknedicem
(29.01.13)
going to olmaz will olur, promise var neticede.

we will cover your flight tickets. denir.
0
atmacaged
(29.01.13)
eğer resmi bi konuşmaysa uçak biletinizi karşlıyacağız demek öküzlük olur. ulaşımınızı karşılayacağız demek daha kibardır. yani transportation kullanmanız daha makbül olur
0
ack3000
(29.01.13)
your transportation expenses will be covered by our company.

diyeyim ben de. ayarinda ve resmi.
0
ortada pisuvar yandan gec
(29.01.13)
(4)

Kupon tutar mı lan? Çok pis bastım

mahsunkul
Fenerbahce Sk - Arras Pays Dartois (+30 ile deplasmana oynnadım)St. Truidense VV - FCN Sint-Niklaas (ilk yarısı 3-0 bitti)Arsenal FC - West Ham United (ilk yarısı 1-1 bitti)Swansea City - Chelsea FC (ilk yarısı 0-0 bitti)Stade Bordelais - RC Lens (0-3 lens kazandı)Moulinoise AS - FC Girondins Bordea
Fenerbahce Sk - Arras Pays Dartois (+30 ile deplasmana oynnadım)
St. Truidense VV - FCN Sint-Niklaas (ilk yarısı 3-0 bitti)
Arsenal FC - West Ham United (ilk yarısı 1-1 bitti)
Swansea City - Chelsea FC (ilk yarısı 0-0 bitti)
Stade Bordelais - RC Lens (0-3 lens kazandı)
Moulinoise AS - FC Girondins Bordeaux (1-2 bordeaux kazandı)
AS Roma - Inter Milan (ilk yarısı 2-1 bitti)

kupon da şu;

fb-arras tuttu
st truiden 1
arsenal 1
chelsea 2
lens tuttu
bordeaux tuttu
roma 1


Miktar: 50.00 TRY
Toplam Oran: 36.24
Kazanç: 1812 TRY
0
mahsunkul
(23.01.13)
bence tutmaz.
0
noluyo yaa
(23.01.13)
geçmiş olsun tutmaz
0
sanrey79
(24.01.13)
çelsiye 1 gol de yetmediği için ve 10 kişi kaldığı için geçmiş olsun lan insanın içine oturur...
0
ack3000
(24.01.13)
şansımı....

st. truidense 5-0
arsenal 5-1
lens 3-0
bordeaux 2-1
roma 2-1

kazandı. basket maçı tuttu. bir tek CHELSEA'de gitti kupon. yazıklar olsun lan sana benitez. senin gibi teknik direktörün gelmişini geçmişini............................
0
🌸mahsunkul
(24.01.13)
(2)

north face,camel çanta nerede bulabilirim ?

ti ti ka ka bum bum
merhaba, north face,camel çanta nerede bulabilirim ?internet üzerinden almak istemiyorum?dükkandan almak istiyorum.
merhaba, north face,camel çanta nerede bulabilirim ?internet üzerinden almak istemiyorum?dükkandan almak istiyorum.
0
ti ti ka ka bum bum
(20.01.13)
beşiktaş'ta north face ürünleri satan bir yer var. çanta var mı bilmiyorum ama. çarşıda, büyük pasajın altında. kabalcı'nın arka sokağından girerken hemen pasajın başladığı yerde.
0
sen git ben geliyorum
(20.01.13)
beşiktaş çarşıda adrealin, karaköy'de kutup ayısı ve atlas, beşiktaş çırağan caddesi'n de ise north face dükkanı var zaten direkt
0
ack3000
(20.01.13)
(10)

Kar/ doga sporları icin kıyafet alacak yer

bluewhale
Boyle kar pantolonu, polar falan alabilecegimiz bi yer besiktas/ sisli civarinda nerde var?
Boyle kar pantolonu, polar falan alabilecegimiz bi yer besiktas/ sisli civarinda nerde var?
0
bluewhale
(16.01.13)
cevahir avm'nin içinde kesin vardır bu tarz bir yer.
0
kerem555
(16.01.13)
barbaros bulvarında bikenoutdoor var ama biraz tuzlu olabilir. tchiboda da kesin vardır
0
wtfps
(16.01.13)
decathlon ve intersport mağazalarında bulabilirsin.
0
bilge rusty james
(16.01.13)
tchibo'ya git reyis
0
notorious brklp
(16.01.13)
kadıköyde tepe nautilusun içinde sinemanın olduğu katta var
birde;
www.spxshop.com
0
pembegurba
(16.01.13)
karaköyde birçok dediğin ürünleri satan outdoor mağazaları var. örneğin ilk aklıma gelenler, everest outdoor, atlas kamp. internet sitelerinden bakıp lokasyonlarını öğrenebilirsin. bunların dışında sportive, spx, intersport, decathlon ve columbianın kendi mağazaları var. indirim sitelerini de takip etmeni öneririm (markafoni, morhipo vs.) bayağı ucuza outdoor ürünleri oluyo.
0
jpsartre
(16.01.13)
beşiktaş çarşıda adrenalin
0
ack3000
(16.01.13)
columbia/ cevahir avm
0
demoniclewinsky
(16.01.13)
çırağanda, beşiktaş anadolu'ya gelmeden hemen karşıda north face var.
0
kahin ahtapot paul
(16.01.13)
www.kutupayisi.com

www.atlaskamp.com

www.adrenalinoutdoor.com

Bunlar varken AVM'lerdeki cahil tayfa tarafından söğüşlenmeye gerek yok. Ayrıca Gezenbilir.com'dan tavsiye almanı öneririm.
0
ahmetcan44
(16.01.13)
(2)

bostancıdan ataşehirdeki geçici hayvan bakım merkezine nasıl giderim?

berayrahat
bostancıdan ataşehirdeki geçici hayvan bakım merkezine nasıl giderim?hayvansever arkadaşlar sizlerden bir konuda ricam var bostancıdan ataşehirdeki kadıköy belediyesi geçici hayvan bakım merkezine en çabuk ve kolay nasıl giderim tabii taksi demeyin onu bende biliyorum ama maddi gücüm yok arabam da y
bostancıdan ataşehirdeki geçici hayvan bakım merkezine nasıl giderim?

hayvansever arkadaşlar sizlerden bir konuda ricam var bostancıdan ataşehirdeki kadıköy belediyesi geçici hayvan bakım merkezine en çabuk ve kolay nasıl giderim tabii taksi demeyin onu bende biliyorum ama maddi gücüm yok arabam da yok kedi götürüp getireceğim oraya telefondaki yetkili 10 numaraya bin dedi bu iett nin hangi hattı oluyor ya da dolmuş veya minibüs var mı adres şu 2 adres var ikisini de yazıyorum ama sanırım adresler aynı

turgut özal bulvarı tem otoyolu sonu ataşehir istanbul

ataşehir yanyol girişi şenol güneş bulvarı no 1 ataşehir istanbul

telefondaki yetkili mcdonaldsı görünce inersin dedi

lütfen bilenler yazsın bu 2 adres aynı adres mi ve çabuk nasıl giderim?
0
berayrahat
(15.01.13)
bostancının neresinde olduğun önemli. metroya yakınsan metroyla yenisahraya geç. ordan 19e, 16m ya da minibüse bin. ataşehir mcdonals ın önünde in. ordan aşağı yürüyerek gidersen 10 dakikayı geçmez. ordan minibüs de var gideceğin yere ama minibüsü beklemen daha uzun sürer
0
ack3000
(15.01.13)
sevgili ack3000, sevgili horatius bilgilendirme için çok teşekkürler.
0
🌸berayrahat
(15.01.13)
(7)

be to kalıbı

yahaa
was tobe towill togibi kalıplar 1.mevcut mudur? 2. ne anlama gelir?i was to go.i am to go.i will to go.ya da what am i to do? demek ''ne yapmam gerekir''değil midir?
was to
be to
will to
gibi kalıplar 1.mevcut mudur? 2. ne anlama gelir?
i was to go.
i am to go.
i will to go.
ya da what am i to do? demek ''ne yapmam gerekir''değil midir?
0
yahaa
(10.01.13)
"i will to go" hariç diğerleri var.

evet ne yapmam gerekir, ne yapacağım gibi anlamları var. "i was to go" bu açıdan yapacaktım, yapmam gerekiyordu gibi bir anlama denk geliyor.
0
oxibrinth
(10.01.13)
be to nun iki anlami var.

birincisi i was about to do da oldugu gibi going to anlami iceriyor.
ikincisi ise must ve supposed to ya yakin, what am i to do? ne yapmam gerekiyor, ne yapmam bekleniyor anlaminda. you are to serve the drinks de senin görevin içkileri dagitmak gibi.

ah oxi ah :)
@ack bir örnek cümle yazar misin kardesim, pek görmedik de bir görelim kullanisi.
0
atmacaged
(10.01.13)
"i will to go" da olur aslında. ancak burda will "istemek, arzu etmek" manasına gelir:)
0
ack3000
(10.01.13)
supposed to
0
partizan
(10.01.13)
i will to go diye bir şey olsa i am to go ile aynı anlamı taşırdı zaten. o yok. yapmam gerekir değil de biraz farklı bir anlamı var.
0
gerzekali final edition sp1
(10.01.13)
simdi ack'nin günahini almis gibi olduk ama 40 yillik betty azar okuruyum, ilk kez duydum will to go'yu. ama megerse varmis, google un yalancisiyim. ama orada da söyle bir durum var. ezberci türk ingilzce egitmenleri if ten sonra will gelmez der ve getirenlerin diline kirmizi biber sürer. halbuki su mümkün

if you will buy the tickets = if you are willing to buy the tickets

will to go da, kimsden duymamis da olsam, hic görmemis de olsam, teknik olarak bu anlama yakin olmak kaydi ile mümkün görünüyor google a göre. daha iyi bir bilene sormak lazim.
0
atmacaged
(10.01.13)
will to go "want to go" gibi bir anlam taşıyacağından soruya aykırı olmuş. soru zaman kalıpları üstünden sorulmuş. willing de hevesli, istekli anlamlarına gelen bir kelime. haliyle "if you will to come" "gelmek istiyorsan" gibi bir anlam taşır, gelecek zamanla alakası yok.

gelecek zaman olan will if'le kullanıldığında "ısrar edeceksen..." (if you will do...) gibi bir anlam taşıyormuş: www.bbc.co.uk

won't, would ve wouldn't ile ilgili örnekler de var bu linkte.
0
infernal majesty
(10.01.13)
(6)

''must''ın geçmiş zamanda kullanımı

yahaa
soru başlıkta. birkaç siteden araştırdım ama pek de bişey bulamadım.was to + verb gibi bir kalıp mı var?yoksa must kullanılmaz direk had to'ya mı çevirilir?teşekkürler şimdiden..
soru başlıkta. birkaç siteden araştırdım ama pek de bişey bulamadım.
was to + verb gibi bir kalıp mı var?
yoksa must kullanılmaz direk had to'ya mı çevirilir?
teşekkürler şimdiden..
0
yahaa
(10.01.13)
"had to" deriz herhalde ama içinde geçtiği cümle de önemli.
must'ın geçmiş zaman hali yok.
0
flamesoul
(10.01.13)
must have?
0
bohr atom modeli
(10.01.13)
"must + have + v3" var. "i must have killed you when i had a chance" şansım varken seni öldürmeliydim. "must've" diye kısaltılır.
0
hollowlife
(10.01.13)
Must'ın past hali "had to" dur."Must have + V3 " kalıbının anlamı bambaşka bir şeydir. Örneğin: "He studied a lot for the exam, so he must have passed it." Sınava çok çalışmıştı geçmiş olmalı(kesin geçmiştir).
0
teodosic
(10.01.13)
must have kesinlikle teodosicin dediği gibi kullanılır. had to iyidir
0
ack3000
(10.01.13)
"must have V3"de bir el çeneyi kaşırken, gözler tavana bakar. Hatta mümkünse kafa da kaşınabilir. Anlamı "yapmış olmalı, yok yok kesin yapmıştır."dır.

"had to" da ise kaşlar çatık, işaret parmağı sallanır." Yapmalıydın, yapmak zorundaydın, yapman gerekiyordu." diye çevrilebilir.

Yani must have V3 bambaşka bir modal diyebiliriz.
0
capitale de la douleur
(10.01.13)
(7)

Bu ne eldiveni ? Capsli

giggs
Bisiklet eldiveni mi yoksa dışarda giymek için mi ?
Bisiklet eldiveni mi yoksa dışarda giymek için mi ?
0
giggs
(06.01.13)
bisiklet eldiveni.
0
baldur
(06.01.13)
Bisiklet ya da agirlik eldiveni.
0
crown
(06.01.13)
bisiklet eldivenine benzemiyor aslen, avuç içinde kalan kısmın, bisikleti tuttuğun yere bir nevi yapmışmasını sağlayan bir yapıda olması gerekiyor öyle bişey göremedim.

bisiklet eldiveni olabilir ama kötü bi bisiklet eldivenidir.
0
saiko
(06.01.13)
bana daha çok fitness eldiveni gibi geldi
0
ack3000
(06.01.13)
İsmail Yk eldiveni.
0
reyals
(06.01.13)
fitness eldiveni lakin ben bisiklet surerken de fittness eldiveni kullaniyorum, arada cok fark yok.
0
fortisvita
(06.01.13)
Ağırlık eldiveni.
0
Adrammelekh
(06.01.13)
(2)

Sakız gibi kokan parfüm

afiyet
Abi bugün okulda kızın biri sıkmış. Çocukluğumdan bi koku. Sakız olduğunu sanıyorum. Sakız olabilir, chupa chupsun dövmeli, içi sakızlı şeffaf lolipoplarından olabilir, kokulu silgi, dil boyayan sakız gibi çocukluğumdan bi şeylerin kokusuydu o ama neydi bilemedim. Dönüp kızın peşinden koşup zombi gi
Abi bugün okulda kızın biri sıkmış. Çocukluğumdan bi koku. Sakız olduğunu sanıyorum. Sakız olabilir, chupa chupsun dövmeli, içi sakızlı şeffaf lolipoplarından olabilir, kokulu silgi, dil boyayan sakız gibi çocukluğumdan bi şeylerin kokusuydu o ama neydi bilemedim. Dönüp kızın peşinden koşup zombi gibi kafasını ısırmak istedim kızın öyle müthiş bir şeydi. Alıp evde havaya sıkıcam abi bilen varsa lütfen söylesin. Bu sakız gibi daha önce hiçbir yerde duymadığım kokunun adını sanını bilen varsa. Müptela olcam lan müthiş bi koku.

Tahmini olan varsa şişesinin resmini de koyarsa eğer çok makbule geçer. Gidip almayı planlıyorum çünkü.
0
afiyet
(01.01.13)
Moschinodan bir koku olabilir mavi ince uzun şişeydi.
0
lola35
(01.01.13)
black xs olması kuvvetle muhtemel
0
ack3000
(01.01.13)
(11)

Dil okulu (kaç haftalık gitmeli)

trinitrotoluen
İrlanda'ya dil okuluna gidesim var. Anlıyorum ama konuşamıyorumculardanım ben de. Üniversite ikinci sınıfa kadar yazmada da pek problem çekmiyordum; ama ingilizce derslerinin hepsini verdikten sonra okumaktan başka bir şey yapmaz oldum. En azından yazabiliyordum, şimdi o da gitti. Bu durumda kaç haf
İrlanda'ya dil okuluna gidesim var. Anlıyorum ama konuşamıyorumculardanım ben de. Üniversite ikinci sınıfa kadar yazmada da pek problem çekmiyordum; ama ingilizce derslerinin hepsini verdikten sonra okumaktan başka bir şey yapmaz oldum. En azından yazabiliyordum, şimdi o da gitti. Bu durumda kaç haftalık bir eğitim kendimi biraz toparlamama ve daha rahat konuşmama yardımcı olabilir sizce? Tamam çok göreceli bir soru, kişiden kişiye değişir ama "ben de aynı durumdaydım, x hafta çalıştım şöyle oldum" diyebilecek birileri vardır herhalde.
0
trinitrotoluen
(16.12.12)
yani ben de aynı durumdayım ve 6 aylık gidicem. ama gittiğime değsin istediğim için, biraz da uzaklaşmak için o kadar kalıyorum. belki sana 3 ay yetebilir. seviyelerimizi bilemiyorum :)

edit: ingiltere'ye gidiyorum bu arada.
0
nathanieltroy
(16.12.12)
İrlanda ingilizcesinin bizim Türkçenin Lazcası gibi olduğunu duymuştum. Düzgün öğrenmek için bence iyice araştır.
0
Asicanavar
(16.12.12)
maddiyat çok büyük problem değilse ingilizceyi ingiltere'de öğrenmek ideal olanı.
0
zgrydn
(16.12.12)
Bilgi düzeyin upper veya advance ise, sadece konuşamamaksa sorun, 2-3 ay yeter. Tabi sosyal olup olmamana göre de değişir.

Tercih şansın varsa İngiltere daha iyi olur senin için.
0
turkishblue
(16.12.12)
ne kadar uzun gidebiliyorsan o kadar iyi.

bir de irlanda değil ingiltere'yi tavsiye ederim.
0
slackerbitch
(16.12.12)
niye irlanda değil sebebini de söylerseniz sevinirim.
0
🌸trinitrotoluen
(16.12.12)
yabancı ülkede dil okulunun en büyük faydalarından biri aksana kulağını alıştırması ve hatta onu kapman. irlandalılar'ın aksanı hem zor anlaşılıyor, hem de pek kapılası değil bence.
0
slackerbitch
(16.12.12)
irlanda' da ingilizce öğrenmek, karadeniz veya trakya' da türkçe öğrenmek gibi bir şey. o yüzden arkadaşlar ingiltere diyor. bilhassa ben brighton' ı öneririm. mükemmel bir şehir. ayrıca çok temiz ve çok güzel bir ingilizce aksanı var ki brighton' da ingilizlerle çok muhabbetin olmayacaktır genelde senin gibi turistlerle diyalogun olur ve bu iyi bir şey dil için
0
ack3000
(16.12.12)
peki insanların aksanlı konuşması benim aksanımı çok mu şekillendirir? sonuçta ben ingiltere'de de öğrensem aksanlı konuşacağım bunu. native speaker olma gibi bir amacım yok. grameri farklı değilse ben çok da yanlış bir tercih olmayacağını düşünüyorum. bir de irlanda nın her yerinde mi böyle aksanlı konuşuluyor bu dil? daha düzgün konuşulduğu bir bölge, atıyorum dublin ve çevresi, yok mu?
0
🌸trinitrotoluen
(16.12.12)
uzun süre kalırsan şekillendirir. o değil de, bence en büyük sorunun anlama güçlüğü olur. beş yıldır ingiltere'de yaşıyorum ve buna rağmen buradaki irlandalı insanlara ağızlarından çıkan lafı 50 kere tekrar ettirmek zorunda kalıyorum bazen.
0
slackerbitch
(16.12.12)
tamam işte ben irlanda'da kalınca irlandalıları az çok anlayabilir olacağım. ingiliz ya da amerikan ingilizcesini hayli hayli anlarım o halde :D sonuçta şu anda da anlayabiliyorum onları.
fazla kalma gibi bir durum yok. 3-5 ay kalıp dönücem sadece.
0
🌸trinitrotoluen
(16.12.12)
(10)

yılbaşı çekilişi / aseton alırken nelere dikkat edersiniz

eyyorlamam bu gadar
bana sormadan beni de yazmışlar bu yılbaşı çekilişi şeysine, hiçte sevmem böyle şeyleri ama neyse. 22 yaşında bi hatun çıkmış bana, hemşire kendisi. sene başında bi elektriklenme olmuştu aramızda, sonra baktım benden başka birisine daha kuyruk sallıyor, bende siktiri çektim. her neyse başka bi hemşi
bana sormadan beni de yazmışlar bu yılbaşı çekilişi şeysine, hiçte sevmem böyle şeyleri ama neyse. 22 yaşında bi hatun çıkmış bana, hemşire kendisi. sene başında bi elektriklenme olmuştu aramızda, sonra baktım benden başka birisine daha kuyruk sallıyor, bende siktiri çektim. her neyse başka bi hemşire arkadaş daha var benim(özel ajanım gibidir her boku anlatır bana), o gitmiş bu hatuna sormuş sana kim çıktı diye, oda demiş eyyor çıktı. ne alacan demiş, bilmiyom ama aseton alır gibi düşüncem demiş. ne demek istemiş lan bu kız?
0
eyyorlamam bu gadar
(10.12.12)
bana düzgün bişi almaz o yüzden ben de ona ciddi bi hediye almam demiş. senin ondan hşlanmadığını düşünüyo herhalde.
0
kediebesi
(10.12.12)
Kıçı kırık, dandik bir hediye alıcam demiş. Sikimde değil, ha aseton almak ha buna hediye almak demiş.
0
buff
(10.12.12)
bağğyanlar cevap verse daha iyi olur. çünkü "aseton alırken naapıyosak onu yaparım" demiş gibi geldi bana. Meali "önümüze ilk geleni alıyoruz ya" olabilir.
0
tzum_tzum
(10.12.12)
şöyle olamaz mı lan, hani asetonu genelde eczaneden almak isterler falan, sonuçta bakım ürünü. hea?
0
🌸eyyorlamam bu gadar
(10.12.12)
yok hacı. tüm kız arkadaşlarım bakkal, büfe, otel marketi gibi yerlerde aseton alırken gözlemlediğim durum: oje alırken 334-334a kod farkını saatlerce incelerken konu asetona gelince cart diye alıyorlar. Fazla kokar mı, düzgün çıkarır mı, fiyat/hacim oranı nedir bakmıyorlar bile..
0
tzum_tzum
(10.12.12)
hakkaten o manayı çıkarabiliyosan polyanaya anal gidersin:)

arkadaşlara katılıyorum, önemsemiyorum alcam işte ilk gördüğümü demiş..
0
ack3000
(10.12.12)
asetonu daha çok ojeleri çıkarırken kullanılan bir kimyasal madde olarak düşünmüşsün. asetonun başka maiyetleri var mı ? başka bir anlam ifade etmiş olabilir mi. mesela ne bileyim mürekkep çıkarmada işe yarar. kimya okuduğum yıllarda ellerimizi asetonla steril ederdik. alkol sınıfına girer. alkolik olduğunu mu iddaa etmiş.
0
1tam1ayran
(10.12.12)
ne alacağını bilemez; bu hediye işlerinden anlamaz; bi tane kız çıktı diye gider aseton(çünkü sadece kadınların kullanacağı tırt bir şey) alır demiş.gizli bir anlamı yok.
0
jimjim
(10.12.12)
Geçmişte bu kızın sürdüğü ojenin rengine falan laf etmiş olabilir misin?
0
leylak sarabi
(21.12.12)
ama bi dakka ben aseton alırken dikkat ediyorum bikaç şeyine.

mesela renksiz olanlarından nefret ediyorum. pembeli bi tane var. onu arıyorum sürekli her aseton bitişinde. o yoksa el mahkum şeffaflara yöneliyorum.

ama bu hemşire kızcağız ı unut. sende ucuz bişi al. ama yok bu benim arkadaşa zarf atmıştır, aseton diyip geçiştirmiştir diyip düşünürseeek, bir tane de sanki kendin kullanacakmış gibi bi hediye al iki hediyeyi de yanına al, baktın kızın hediyesi güzel seni cezbetti, sen de o zaman ikinci hediyeni verirsin. ama yok bildiğin ucuzluk akıyo çıktı hediye ucuz hediyeni ver kibarca teşekkür et, bir daha bakma o kıza.

bencesi bu.
0
indescribable
(21.12.12)
(3)

Ataköy Atletizm Arena'ya nasıl gidilir?

aynen kovalaynen
merhabalar, akşam sting konserine gidiyorum ama nasıl gideceğim hakkında bir fikrim yok.ataköy atletizm arena'ya gitmenin kolay bir yolu var mı, metrobüs/metro vb. gibi?ben ayazağa'dan 18:30'da çıkıyorum. yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.
merhabalar, akşam sting konserine gidiyorum ama nasıl gideceğim hakkında bir fikrim yok.

ataköy atletizm arena'ya gitmenin kolay bir yolu var mı, metrobüs/metro vb. gibi?

ben ayazağa'dan 18:30'da çıkıyorum. yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.
0
aynen kovalaynen
(26.11.12)
Kadıköy'den 12 numaralı otobüsler gidiyordu sanırım, herhangi bir metrobüs veya metro yolu yok. Ancak daha dikkat etmeniz gereken dönüş yolu. Biz Cohen konseri sonrası herhangi bir araç bulamamıştık, taksi sırası beklemiştik.
0
Rochefort
(26.11.12)
metrobüs ile çok rahat ulaşabilirsiniz ataköy-şirinevler durağında indiken sonra 10 dakika yürüme mesafesinde
0
j000ker
(26.11.12)
nasıl metrobüs yok yahu var tabii ki. metrobüsle gidin kesinlikle
0
ack3000
(26.11.12)
(6)

Portekiz ile Schengen Vizesi ayrı mıdır?

elektr10
Soru başlıkta. İspanya vizem var fakat bazı arkadaşlar bunun Portekiz'de geçmediğini söylüyor. Ne kadar doğru?
Soru başlıkta. İspanya vizem var fakat bazı arkadaşlar bunun Portekiz'de geçmediğini söylüyor. Ne kadar doğru?
0
elektr10
(25.11.12)
tr.wikipedia.org

ikisi de var.
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(25.11.12)
ayrı değil tabii ki ancak arkadaşlarının demek istediği şu sanırım: bazı ülkeler kendierinden alınmayan schengen vizeleriyle alakalı sorun çıkarabiliyor. mesela hollanda, almanya' ya kıyasla daha kolay schengen veriyor. o vizeyle almanya' ya girmeye çalışırsan sorun çıkabilir. ama bu "kesinlikle giremezsin" gibi bir durum değil. ancak portekiz' in ispanya' dan alınmış schengen' e sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum
0
ack3000
(25.11.12)
yok oyle bısey , gıdın bı sorun cıkmaz. hele portekızde hıc sorun cıkmaz emın olun.

gecen ay gıttım hem ıspanya hem portekıze .. vızem ıspanyadandı..
0
kennym
(25.11.12)
vizeniz schengen vizesi mi sadece ispanya vizesi mi? çok girişli mi? cevaplar sırasıyla schengen ve çok girişliyse kullanabilirsiniz.
0
c1b2k3
(25.11.12)
tek girişli olsa da kullanırsın ama bi fas yapıp ordan ispanyaya geri giriyim dersen tek girişlide giremezsin. türkiye'den doğrudan portekiz'e uçmadığın sürece sorun olma olasılığı yok.
0
yuto
(25.11.12)
yok sorun olmaz hic. rahat olun.
0
elxa
(25.11.12)
(3)

barışmanço kültür merkezi kadıkoy

cenkist
Kadıkoydeki kültür merkezine nasıl gidebilirim ..Başlangıç yenibosna metrobus..
Kadıkoydeki kültür merkezine nasıl gidebilirim ..Başlangıç yenibosna metrobus..
0
cenkist
(25.11.12)
söğütlüçeşmede inip yürüyecen. çünkü kadıköy' ün o taraflarına bırakıp toplu taşımayı araç bile girmiyor birçok yerine. en temizi yürümek. söğütlüçeşmede inip boğaya yürü. orda birine kadıköy şifa hastanesini sor. kadıköy şifadan yokuş aşağı doğru yürü. sol tarafında kalacak
0
ack3000
(25.11.12)
bi de şey hep karisir, onu da senin araciliginla tekrarlayalim.

baris manco kultur merkezi sifa hastanesinin orda, kadikoye daha yakin.
ama baris manco muzesi, daha moda sahil taraflarinda, kadikoye biraz daha uzak.

ikisini karistiriyodu insanlar. karismasin.
0
la traviata
(25.11.12)
söğütlüçeşmeden boğaya yürü. boğadan bahariye caddesine devam et. sağdan yürü, akbankı geçince karaca çantanın oradan sağa dön. hiç bi yere sapma düz devam et.solunda 3 sokak geride bırakacaksın. 3. sokağı da geçtikten 50 m. sonra solda
0
marisa
(25.11.12)
(10)

Rakı&çay

Sskywalkeremre
Ne alaka? Kuzey guneyde dıkkatımı cektı adamlar baya baya rakıyla cay ıcıyorlar.
Ne alaka? Kuzey guneyde dıkkatımı cektı adamlar baya baya rakıyla cay ıcıyorlar.
0
Sskywalkeremre
(25.11.12)
vay öyle içen çok. ben de anlam veremiyorum ama alışkanlık galiba. mesela şalgam da saçma gelir bana, ama onun da çok seveni var.
0
diyarbakir karpuzu
(25.11.12)
genelde son duble içilirken konur. zaten son duble bitmeden o modu terkederken çaya dönülür. yani ben öyle gördüm öyle biliyorum.
0
mcmanus
(25.11.12)
rakıyla ayran içen gördüm ben ya. çay yine iyi.
0
crimsonlady
(25.11.12)
ben arada rakıyla kola içerim o da bişey mi
0
Tam1Hi0n3
(25.11.12)
ben rakıyı votkayla içerim
0
ack3000
(25.11.12)
Rakı & şalgam cok severim, rakı&kola da şaşırtıcı derecede guzel bi ikili oluşturuyor hatırlarsam oyle ıcıyorum arada.

@crimsonşady yuh!

@ack afiyet olsun...

Yani şimdi olay son dublede dönüşü yumuşatmakmıdır? Racon bu mudur? Cok acayipmiş
0
🌸Sskywalkeremre
(25.11.12)
bir de genelde millet olarak yemeğin üzerine çay içmeyi severiz. Rakının yanında yediğimiz mezelerin üzerine de çay içme ihtiyacı oluştuğundan da içeriz.
0
sinematematikci
(25.11.12)
raki sirf bizden diye fazla abartilmis, dandik bir icki. raki dedigin sey safi anason zaten. onun kokusunu bastirsin diye iciyorlar.
0
tdl
(25.11.12)
çay rakıyla beraber değil rakıdan sonra sofranın sonunda içilir. rakıyla beraber içen varsa saçmalamış.
0
robin crusoe
(25.11.12)
Çay rakıyla birlikte de içilir. Çok da güzel olur.
0
msb
(25.11.12)
(2)

en iyi çıkış yapan şarkıcı

niye ama
yabancı müzik ödüllerinde varsa şayet bu kategori, nedir bunun İngizcesi (çevirmek değil atıyorum varsa Grammy'de bunun karşılığını arıyorum)
yabancı müzik ödüllerinde varsa şayet bu kategori, nedir bunun İngizcesi (çevirmek değil atıyorum varsa Grammy'de bunun karşılığını arıyorum)
0
niye ama
(19.11.12)
en.wikipedia.org

Best New Artist
0
yazik ziyan
(19.11.12)
mtv ödüllerinde de best new artist olarak geçer
0
ack3000
(19.11.12)
(9)

cin cağırmak

1 saat bende 50 dolar
az önce hararetli bir tartışma yaşandı. Kızlar anlatıyor da anlatıyor; yok çağırdık da musallat oluyor da falan filan. İnanıyorlar yani.çağırdığında gelen var mı la ? çok merak ediyorum. Zerre inanmam o tür olaylara ama bir çağırayım falan diyorum. Gelir mi ?
az önce hararetli bir tartışma yaşandı. Kızlar anlatıyor da anlatıyor; yok çağırdık da musallat oluyor da falan filan. İnanıyorlar yani.

çağırdığında gelen var mı la ? çok merak ediyorum. Zerre inanmam o tür olaylara ama bir çağırayım falan diyorum. Gelir mi ?
0
1 saat bende 50 dolar
(19.11.12)
gelen bişey var.ortada fincan varsa hareket ettirio harfe gidio vs.ama din adamları ismi ruh çağırma olsa da gelen cindir derler
0
amusan
(19.11.12)
küçükken denemelerimiz olmuştu. böyle mutfaktan tıkırtılar falan geliyodu. gelir mi bilmem ama riske atmamak gerek bence hele de bu saatte.
0
allie
(19.11.12)
öyleleri nasıl oluyorsa her yerde var. mal amk hepsi mal. hani ciddi ciddi bi ritüel yapsalar neyse de yaptıkları şeye bak.
0
no way
(19.11.12)
seviyosa gelir konuşur bence
0
naw man fuck that
(19.11.12)
-musluman degilim-

bence uzaylilar lan cin dedigimiz seyler. cidden.
0
sendelemeden
(19.11.12)
inanmayın yoktur öyle şeyler..
0
fenerbasket
(19.11.12)
din ile pek alakam yoktur.

Ama bir merakim var acikcasi;

Bok mu var bisiler cagiriyosunuz? hee de tamam de geliyodur de siktiret gitsin.
Var mi yok mu bilmem de, gerek yok denemeye bence. Varsa birak takilsinlar, yoksa zaten kaybedecegin bisi yok.

Ha bana kalirsa olabilir bisiler. Ne ararsan var bu dunyada cin peri ot bok neden olmasin.
0
archely
(19.11.12)
benim bu konudaki düşüncem şu: kıyamet kopsa bile daha kopmadan youtube' da facebook' ta görücez. telefonlar tanıtılırken kamera olduğundan bahsetmiyorlar bile artık. her grupta birkaç tane "ben cin gördüm neler neler yaşadım" diyen var. toplasan milyonlarca insan iddia ediyor bunu. gerçekten böyle olsaydı illa ki video falan olurdu. şu an cinlerin varlığıyla alakalı gerçek 1 tane bile video yok. böyle çağırdığında falan gelen bir şey olsaydı kesinlikle bi videosu olurdu. "kamera varsa cin ondan gelmiyodur" diye yazan olmasın da...
0
ack3000
(19.11.12)
hoca ben epey parapsikolojiyle uğraşmıştım mitolojiyle uğraşır gibi, illa bir şeyler çağırayım diyorsan vereyim sana kaynakları sen işine bak.
0
no way
(19.11.12)
(5)

Minibüslerde Öğrenci Muhabbeti Var Mı?

ack3000
yoksa herkese aynı fiyat mı? bazı minibüslerde "üniformalı öğrenciye 1 tl" gibi şeyler görüyorum. mesela bir üniversite öğrencisi tam mı veriyor minibüste?
yoksa herkese aynı fiyat mı? bazı minibüslerde "üniformalı öğrenciye 1 tl" gibi şeyler görüyorum. mesela bir üniversite öğrencisi tam mı veriyor minibüste?
0
ack3000
(15.11.12)
üniversite öğrencisi forma giyiyor mu? hayır.

üniformalı öğrenciye 1tl yazıyor mu? evet

üniversite öğrencisi bu durumda 1tl öder mi? hayır.
0
kedili madam
(15.11.12)
üniversite öğrencisi üniformasız olduğuna göre tam veriyor
0
metehan01
(15.11.12)
@kedili madam

adama küfür etsen daha iyiydi.
0
pukay de souza
(15.11.12)
süper esprili yanıtlarınız için teşekkürler. demek istediğim sadece üniformalı öğrencilere mi 1 tl? çünkü geçen en önde oturduğumda resmi fiyat listesi asılıydı onu okudum. kimliğini gösteren öğrencilere 1 tl -üniformalı veya üniformasız- yazıyordu.

şehir: istanbul
0
🌸ack3000
(15.11.12)
istanbulu bilemem bizim burada kimliği gösteren üniversite öğrencisine indirimli
0
halanne
(15.11.12)
(4)

kablosuz Gamepad önerisi

fatihdr
evet gençler sittiribottan olmayan performans/fiyat oranı yüksek bir KOL arıyorum :)
evet gençler sittiribottan olmayan performans/fiyat oranı yüksek bir KOL arıyorum :)
0
fatihdr
(15.11.12)
Bence de Xbox controllerı ve receiver al, zaten oyunlar direk tanıyor Xbox controllerını ve menülerini falan ona göre ayarlıyor.
0
puppets
(15.11.12)
bimekste logitech f710 89 liraya geliyor, xbox controller 114 kağıt.. kararsız kaldım :/
0
🌸fatihdr
(15.11.12)
hop hop hop ne bimeksi:) hem bimeksten alırsan bi de gidip receiver alman gerekir 150yi bulur nerdeyse toplam. alman gereken yeri yukarda arkadaş link olarak vermiş:) ben de xbox gamepadi kullanıyorum. bugün arkadaşla pese gittik, yemin ediyorum oyuncak gibi kaldı sikik ps gamepadi. xbox gamepad kesinlikle en iyisi
0
ack3000
(15.11.12)
peki xboxun kolunu aldım, ilerde de ps3 aldım. bu kolu ps de kullanabiliyor muyum?
0
🌸fatihdr
(22.11.12)
(3)

Battlestar Galactica izlemek?

la piel que habito
Nereden başlanır? bi kaç farklı versiyonu varmış sanırım, anlamadım.
Nereden başlanır? bi kaç farklı versiyonu varmış sanırım, anlamadım.
0
la piel que habito
(11.11.12)
bi 80'lerde olan bi versiyonu vardı. onu geçeceksin zaten. yeni dizi iki bölümlük mini-series ile başlıyor. sonra asıl dizi 1. sezonla başlayıp 4 sezon devam ediyor. onu izle.
0
fspades
(11.11.12)
www.eksisozluk.com

bence mini 4 sezonluk diziyi izle bitir ilk önce. ondan sonra mini series, spin off ve webisode ları seyret. öyle daha zevkli oluyor ben öyle yaptım.
0
ack3000
(11.11.12)
o ilk çıkan iki bölümlük mini-series önemli ama bence. çünkü hikaye oradan başlıyor ve karakterlerle ilk orada tanışılıyor. ilk onu izle derim.
0
fspades
(11.11.12)
(5)

Hangi Ünlüler Fötr Şapka Takıyordu?

rebio
Michael Jackson'dan başka kim var böyle? Frank Sinatra da vardı... Başka?
Michael Jackson'dan başka kim var böyle? Frank Sinatra da vardı... Başka?
0
rebio
(10.11.12)
bruno mars
0
ack3000
(10.11.12)
süleyman demirel ???

aga 2000 doğumlu musunuz?
0
ayemverihat
(10.11.12)
Dünyaca bilinen biri olması lazım.
0
🌸rebio
(10.11.12)
al capone
0
kargn
(10.11.12)
takmıştır kesin, Clint Eastwood
0
solo
(10.11.12)
(1)

Sopcast'e Türkiye'den neden ilgi yok ?

xc
Hd olarak maç izlenebilen Sopcast'e Türkiye'den neden fazla ilgi yok ? ayrıca türkiye liginin Sopcast'te olmamasının sebebi bu olabilir mi ?
Hd olarak maç izlenebilen Sopcast'e Türkiye'den neden fazla ilgi yok ? ayrıca türkiye liginin Sopcast'te olmamasının sebebi bu olabilir mi ?
0
xc
(08.11.12)
sopcast linklerini bulabileceğin siteler türkiye' de yasaklı. wiziwig vs. biz yine giriyoz tabi ama internette sansürün bokunun çıktığı şu dönemlerde bile hala dns deyince "o ne yaaa" diyen insanlar var. o yüzden o kadar ilgi yok
0
ack3000
(08.11.12)
(2)

ataşehirden sabiha gökçene ulaşım

anorthosis famagusta
arkadaşlar bildiğim kadarıyla havaş artık kalkmış sahrayıcedidden-sabiha gökçene. atahşehirde oturuyorum nası gidebilirim sabiha gökçene? havataşta direk kadıköyden kalkıyor.
arkadaşlar bildiğim kadarıyla havaş artık kalkmış sahrayıcedidden-sabiha gökçene. atahşehirde oturuyorum nası gidebilirim sabiha gökçene? havataşta direk kadıköyden kalkıyor.
0
anorthosis famagusta
(06.11.12)
havataş duruyor sahrayıcedidde. aynen havaşın otobüsünün kalktığı yerdeki yolda, otobüs durağının önünde
0
styx
(06.11.12)
ataşehirden nasıl gidebilirsin bilmiyorum ancak kadıköye gitmen de oldukça kolay. minibüsle kozyatağında inip metroya binersen 20-25 dakika arasında kadıköyle olursun. sorunun cevabı değil ama bir seçenek...
0
ack3000
(06.11.12)
(15)

Ton balığı nasıl yenir ?

evandro roncatto
ekşide falan okudum da herkes birbirinden çok farklı şekillerde değerlendirmiş bu güzel yiyeceği. ben bir iki ay önceye kadar direkt yiyordum hiçbir şey eklemeden, karıştırmadan. son zamanlarda rus salatasıyla karıştırıp, üzerine pulbiberle yemeye başladım bayağı iyi gidiyor. sizin favorileriniz ned
ekşide falan okudum da herkes birbirinden çok farklı şekillerde değerlendirmiş bu güzel yiyeceği. ben bir iki ay önceye kadar direkt yiyordum hiçbir şey eklemeden, karıştırmadan. son zamanlarda rus salatasıyla karıştırıp, üzerine pulbiberle yemeye başladım bayağı iyi gidiyor. sizin favorileriniz nedir ?
0
evandro roncatto
(06.11.12)
ekmeğin arasına koyup direkt götürüyorum. yanında limonata güzel gidiyor. gerçi ton balığı her türlü gider zaten.
0
letheavendangered
(06.11.12)
makarnaya yakışır. mayonez, marul ve mısırla ekmek arası gider.
0
zgrydn
(06.11.12)
sandviç olarak süt mısırı ve mayonez.
0
clones
(06.11.12)
mısır+mayonezle gider en güzel. acaip bir şey oluyor öyle. makarna söylenmiş. salatayla da çok güzel gider. sade ekmek arası da gider mis gibi.
0
ack3000
(06.11.12)
makarna + ton + bezelye
ekmek + ince dilim kaşar + domates + ton
tencere pizzası için + ton + mısır + mantar
kumpir için + rus salatası + ton + salçalı sosis + siyah zeytin
0
buzbebek
(06.11.12)
makarnanın üzerinde yiyorum genelde.
0
baldur
(06.11.12)
pul biber + köri yanıda bi de soğan kırdın mıydı en has amele bile kıskanır seni.
0
tukenmez adam
(06.11.12)
tukenmez adam +1

soğan candır, can.
0
angina pektoris
(06.11.12)
közlenmiş patlıcanla da güzel oluyor.
0
susar
(06.11.12)
sağlığını ve kilonu önemsemiyorsan yağını süzmeden mayonez, mısır, makarna, kaşar vs kat öyle ye.

önemsiyorsan yağını güzelce süz, bol limonlu ye mis gibi olur. sade ama leziz olur.
0
halitkin
(06.11.12)
pilavla ye.
0
gudumlu anne terligi
(06.11.12)
pilavla çok güzel.

ayrıyetten pul biber atıp üzerine limon sıktıktan sonra, yanına domates doğrayabilirsin, mayonez, mısır, amerikan salatası... her şey olur.

köriyi ve kaşarı deneyeceğim :)
0
sensible soccer
(06.11.12)
kesinlikle kimyonla beraber
0
irbat
(06.11.12)
ketçap mayonez karabiberle iyice harmanlamak.
0
kediebesi
(06.11.12)
Üstüne biraz limon sık tuz at, şahane olur. Yanında ekmek ve bence kola
0
kasketli
(06.11.12)
(6)

İstanbul'da kütüphane?

fightordie
Biz iki kişi (biri ders çalışacak diğeri kitap okuyacak) İstanbul'da yaka farketmeksizin güzel bir kütüphane arıyoruz? Bizi şevke getirecek cinsten. Var mı?
Biz iki kişi (biri ders çalışacak diğeri kitap okuyacak) İstanbul'da yaka farketmeksizin güzel bir kütüphane arıyoruz? Bizi şevke getirecek cinsten. Var mı?
0
fightordie
(03.11.12)
taksim atatürk kütüphanesi. akşam 6'da kapanıyor ama :(
0
cagdas donem kuramcisi
(03.11.12)
herhangi bir üniversite kütüphanesi de işinizi görür sanıyorum.
0
in vino veritas
(03.11.12)
bahçeşehir üniv. kütüphanesi; beşiktaş. kimlik/ehliyet yanınızda olmak zorunda.
0
jimjim
(03.11.12)
bahçeşehir kütüphanesi gece açık mı?
0
9kuyruklukedi
(03.11.12)
haftaiçi 24e kadar açık
0
ack3000
(03.11.12)
istanbul modernin kütüphanesi var.
0
goldentitan
(03.11.12)
(5)

nereden alınır? (bere-eldiven-çakı)

nodrap
alış-veriş özürlüsü bir insan olarak bunları nereden alayım bilemedim,abes geleceği için özür dilerim.şunun gibi bir bere: http://www.sons-of-anarchy.net/wp-content/uploads/2012/09/20120926-072345-PM.jpgparmak ucu açık deri eldiven.ve en önemlisi kaliteli bir çakı nereden alınır istanbul'da?(eminönü
alış-veriş özürlüsü bir insan olarak bunları nereden alayım bilemedim,abes geleceği için özür dilerim.

şunun gibi bir bere: www.sons-of-anarchy.net

parmak ucu açık deri eldiven.

ve en önemlisi kaliteli bir çakı nereden alınır istanbul'da?(eminönü vs.)

bere ve eldiven neyse de çakı için önerilerinizi bekliyorum.pasajları falan dolaşmaktan ciddi anlamda sıkılan birisiyim o yüzden soruyorum.

not: işbu duyuru cevap alındıktan sonra sayfayı meşgul etmemek için kendi kendini yok edecektir.
0
nodrap
(26.10.12)
(bkz: leatherman)
0
rurouni
(26.10.12)
çakılar hakkında yardımcı olabilirim.fonksiyonlu (isviçre) çakıları mı yoksa saldırı-av amaçlı çakılar mı arıyorsunuz?
0
me gusta
(26.10.12)
çakı dedin miydi victorinoxtan vazgeçmeyecen. detaylar için mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
0
ack3000
(26.10.12)
bere+1
0
Raymond
(26.10.12)
arkadaşlar,saldırı-av amaçlı çakı arıyorum;isviçre çakısı değil.
bir de şu bereyi bulamaz mıyım c&a gibi yerlerde?

edit: şöyle bir şey olmaz mı yahu?hem fiyatı da uygun.
0
🌸nodrap
(26.10.12)
(2)

kargo ve dvdler?

raskolnikov2
istanbuldan yiğenime kargoyla dvd göndericem. kendisi dil öğrencisi olduğu için yabancı diziler istedi. bende de lost, dexter, supernatural gibi dizilerin dvd ye çekilmiş hali var. üzerinde de lost 1 sezon bölüm 1-13 diye yazıyor hepsinde.ben bunları kargoyla göndersem hop kardeşim korsancılık mı ya
istanbuldan yiğenime kargoyla dvd göndericem.

kendisi dil öğrencisi olduğu için yabancı diziler istedi. bende de lost, dexter, supernatural gibi dizilerin dvd ye çekilmiş hali var. üzerinde de

lost 1 sezon bölüm 1-13

diye yazıyor hepsinde.

ben bunları kargoyla göndersem hop kardeşim korsancılık mı yapıyon bunlar ne derler mi ? iş çıkar mı başıma?
0
raskolnikov2
(11.10.12)
daha önce yaptım ve sorun çıkmadı diyemem ancak hiç hiç ihtimal vermiyorum sıkıntı çıkacağına.
0
ack3000
(11.10.12)
oha.
adam nasıl anlayacak?
koy bir poşete ve salla.
0
pukay de souza
(11.10.12)
(8)

Superonline Fiber Modeme port açma

thewishcaster
Superonline download hızlarımı azaltıyor torrent portlarımı dürtükleyerek.Modemden port açmam gerekiyormuş ama internette konu ile ilgili google abinin önüme getirdiği ingilizce-türkçe tüm sayfaları dolaştım soylenenleri denedim. (Modem Huwei marka)-NAT üzerindende modem ayarlarındanda utorrentin ku
Superonline download hızlarımı azaltıyor torrent portlarımı dürtükleyerek.
Modemden port açmam gerekiyormuş ama internette konu ile ilgili google abinin önüme getirdiği ingilizce-türkçe tüm sayfaları dolaştım soylenenleri denedim. (Modem Huwei marka)

-NAT üzerindende modem ayarlarındanda utorrentin
kullandığı portlarını girdim
-Bilgisayarımı sabit ip'ye aldım
-Nod 32 yede firewall listesine ekledim utorrenti
-Modemin firwallını disable ettim

100 kb'in üstüne çıkamıyorum.

Speedtest 2400-3000lerde koşuyor download. ama Utorrent ağlıyor.

not:Utorrent'ten vazgeçmek istemesemde, çözüm olacaksa razıyım.
0
thewishcaster
(11.10.12)
ack3000
(11.10.12)
denedim ne yazıkki olmadı verdiğin linki.

hatta baya bi beğendim türkçe ve oldukça ayrıntılı hazırlanmış :)
0
🌸thewishcaster
(11.10.12)
1- portacmak.com adım adım güzel bir kaynak. muhtemelen girmişsindir.
2- private tracker kullanırsan hız ciddi oranda artıyor.

istersen arena-tr davetiyesi gönderebilirim.
0
cano
(11.10.12)
private tracker kullanıyorum onlarda da aynı sorun var.
sorun seederlar değil, benim evime gelen internet ip'si üzerinden torrent portlarımı bloklamışlar (nasıl yaptılarsa artık)

değiştiriyorumda utorrentin içerisinden, modemede ekliyorum çözülemedim sorunum

seedbox ile yapicam heralde napiyim
0
🌸thewishcaster
(11.10.12)
torrent bağlantısı yeşil ok olmuyorsa dediğin gibi yönlendirme problemi olabilir. Adamlar protokol bazında backbone tarafından engelledilerse sen istediğini yap düzgün bağlantı sağlayamazsın. Bunu öğrenmen lazım önce ne çeşit bir engelleme sözkonusu acep?
0
ned flanders
(11.10.12)
nasıl öğrenebilirimki acaba?
Utorentteki menüde sağ alttaki ok yeşil (ok) işareti var
0
🌸thewishcaster
(11.10.12)
yeşil ok varsa port yönlendirme sorunu değildir. Farkli bir problem var bence. port açma ile uğraşma. Şuradan da emin olabilirsin portun düzgün yönlenip yönlenmediğinden;

broadband.mpi-sws.org
0
ned flanders
(11.10.12)
problem sende değil.

bende de aynı problem var. donanımhaberde de birkaç kişi bundan rahatsız. sanırım superonline torrentleri sikertti.
0
mattiadestro
(13.10.12)
(9)

sabıka kaydı bi tek çağlayandanmı alınıyor?

skinnerbox
-
-
0
skinnerbox
(10.10.12)
sanmıyorum, diğer adliyelerden de alınır. mesela bakırköy adliyesi, kartal adliyesi vs.
0
sizofren hayaller
(10.10.12)
hayır. bütün adliyelerden alabilirsin.
0
lynyrd skynyrd
(10.10.12)
hayır,diğer ilçelerden de alabilrsin.artık beleş bide
0
coronaa
(10.10.12)
olm bütün adliyeler çağlayana toplanmadımı
0
🌸skinnerbox
(10.10.12)
bi çağlayan verebiliyo, bi de ben. daha yakınsan bana gel.
0
hope ender
(10.10.12)
tum adliyer toplanmadi caglayanda.

bakirkoy, silivri, kartal vs
0
entrapmen
(10.10.12)
hayır arkadaşlar yanlışınız var. bütün adliyeler çağlayanda toplandı artık istanbul il sınırları içerisinde başka bir adliye yok. bir tek oradan alabilirsin
0
ack3000
(10.10.12)
şimdi beşiktaştaki adliye çağlayana gidince benim devreler yanmış biraz!!ünlemünlem

not: seni seviyorum acküçbin
0
🌸skinnerbox
(10.10.12)
ben bakırköy'den almıştım en son. yahu bütün adliyelerin toplanması olayı nedir? niye yaptılar böyle bir şeyi eğer yaptılarsa. amacı ne? algılayamadım bu saatte.
0
dasher
(10.10.12)
(2)

lost özel bölümleri?

sizofren hayaller
şimdi vakti zamanında izledik, sonradan ben'in oytnadığı kısa bir bölüm çıktı, dharma ürünlerinin adaya nasıl geldiğini falan açıklayan. normal dizi haricinde çıkan ekstra bölüm tek o muydu? yoksa sonradan falan başka bölüm(cük)ler çıktı mı? dizi listemi yeniden düzenlerken aklıma takıldı.
şimdi vakti zamanında izledik, sonradan ben'in oytnadığı kısa bir bölüm çıktı, dharma ürünlerinin adaya nasıl geldiğini falan açıklayan. normal dizi haricinde çıkan ekstra bölüm tek o muydu? yoksa sonradan falan başka bölüm(cük)ler çıktı mı? dizi listemi yeniden düzenlerken aklıma takıldı.
0
sizofren hayaller
(09.10.12)
en.wikipedia.org

aşağılara doğru tam listesi var
0
ack3000
(10.10.12)
ne kadar şey kaçırmışım :S

bunları izleyen var mı aranızda peki? ne sırayla nasıl izlenmeli, neler anlatılıyor genel olarak?

gerçi lost kelimesini senelerce duymak istemiyordum o sondan sonra ama özledim gibi sanki.
0
🌸sizofren hayaller
(10.10.12)
(23)

Kuduz Olma İhtimalim?

mahsunkul
Selamlar,Az evvel eve gelirken anayolun ortasında bir kedi gördüm. Ayakları üzerinde sürünmeye çalışıyordu. Belli ki araba çarpmış buna. :(Yoldaki arabaları durdurmaya çalıştım, ama o esnada biri daha üzerinden geçti :( Yani tekerin altında kalmadı kedi ama kafasını çarpmış. Kanıyordu.Koştum aldım h
Selamlar,
Az evvel eve gelirken anayolun ortasında bir kedi gördüm. Ayakları üzerinde sürünmeye çalışıyordu. Belli ki araba çarpmış buna. :(
Yoldaki arabaları durdurmaya çalıştım, ama o esnada biri daha üzerinden geçti :( Yani tekerin altında kalmadı kedi ama kafasını çarpmış. Kanıyordu.
Koştum aldım hemen.
Yolun kenarına geçtim ama gece geç saatte olduğundan ve nerede veteriner var bilmediğimden bir süre yolun kenarında bekledim.
Sonra kedi birden hareketlendi ve ben de tekrar yola kaçmasın diye tutmaya çalıştım.
Sağ elimi 5-6 yerinden tırnakladı. İki çizik kanadı.
Şimdi azıcık ağrı var. Biraz kaşıntı.
Evde kolonya bulamadım, yeni taşındığım için. Bu saatte komşu falan da rahatsız edilmez. Millet uyuyor.

Nedir sizce? :(
Kedi bu arada benden kaçtı. Yola tekrar atladı. Bir arabanın altında kaldı yine ama oradan da sağ kurtuldu. Yolun karşısına kaçtı güç bela. Sonra gittim baktım, yüksek bir çitin altından geçmiş, kendini çalılıklara atmış. Allem ettim kallem ettim ama o tarafa geçemedim. Mecburen de eve döndüm :(
0
mahsunkul
(07.10.12)
kuduz vakaları bölgede var mı yok mu bunu bir araştırın. kedi ölmüşse nekropsisi yapılıp incelenmeli falan fistan ama bunlar uzun iş. sen git en iyisi kuduz aşısı ol için rahat etsin.
edit:kuduz aşıları parti parti oluyor tek seferde değil bu arada
0
uykusuz her gecce
(08.10.12)
sana bir şey olmaz.
yani bu kadar acele bir şey olmaz.
ayrıca o kedi iç kanamadan ölür.
0
pukay de souza
(08.10.12)
geçmiş olsun, en azından bir tetanoz iğnesi olmanız gerek. ama bence kuduz aşısı da olun, bilinmedik kedi kuduz mu değil mi bilemezsiniz ki :/
0
mor.inek
(08.10.12)
Ne iyi bir insansınız. Tebrik ederim.

Yakınlarda hastane varsa, acile gitseniz? Ne olur ne olmaz. Düşük ihtimal ama... olur ya.
0
otonom
(08.10.12)
korku filmi gibi yemin ediyorum :S kuduz aşısını bu saatte vurmazlar, kolonya da bir işe yaramaz. yarın sabahtan ilçe veterinerine gidip sor var mı vaka diye, sonra da ne olur ne olmaz git hastaneye, vurulmaya başla iğneyi.
0
cagdas donem kuramcisi
(08.10.12)
Ya ben çok pimpirikliyimdir.
Benim de kedim var evde. Normalde eve getirecektim ama kızgınlık dönemimde olduğundan kedim, sokamayabilirdim. Ama yine de eğer kaçmasaydı getirecektim.
Her neyse, ben acile falan gidemem ki yaa. Acayip korkuyorum ben iğneden :((
Küçük çizikler ya. Durun hatta fotoğrafını çekip ekleyeyim :(
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
Ya bu kuduz aşısı tek seferde olmuyor mu? Karından mı yapıyorlar yoksa onu yaa? :(
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
kuduz + tetanoz şart. yarın sabah ilk iş hastane. 24 saati geçmesin. geçmiş olsun.
0
slevinkelevra
(08.10.12)
kuduz mu tetanoz mu, neyse ol. riske atma. bildiğin sokak kedisi. mikrop bulaşma ihtimali var tırnaklarından yollu.

korkma iğneden. kedi arabanın altında kalmış, sen iğneden mi korkacaksın?

bu arada bu ciyakkedi en az 4 canlı olduklarını kanıtladı gibi.
0
fauxhumanitas
(08.10.12)
Ya arkadaşlar ben iğneden acayip korkuyorum. Böyle bir fobi var mı bilmiyorum ama gerçekten iğneyi gördüğümde kötü oluyorum.
Bir de psikolojik olarak kendime inanılmaz yüklenirim şimdi.
Sözlüğü okuyorum da yani ben ölüyüm şu anda anasını satayım. Öyle bir yazmışlar ki, kurtulan sayısı 10'un altındaymış :(
Bir de eskisi gibi göbekten yapılmıyormuş aşısı artık. Ama yine de acayip korkuyorum :((((
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
korkulacak birşey yok aşı olursan. olmazsan kork. ilk iş doktor sabah. yeneceksin korkuyu başka yolu yok.
0
slevinkelevra
(08.10.12)
Aşıyı ol sen yine de, piyango çıkar mı çıkar, ben de olmayacağım demiştim köpek ısırdığında ama ilk gece rüyamda korktuğumdan hemen olmaya gittim.

1 ay vadeye yayılacak şekilde 5 tane aşı olacaksın. Aşılar hiç acıtmıyor. İlk gittiğinde bir de ekstradan tetanos yiyeceksin, geçmiş olsun şimdiden.
0
slavez
(08.10.12)
Elim kaşınıyor şimdi de :(
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
kuduz olduğunu sanmıyorum ama hastaneye gittiğinde tetanoz+kuduz aşısı yapacaklardır. arkadaşlar bu gibi durumlarda ilk önce ilgili bölgeyi bol su ve sabunla yıkayın. kolonya filan dökmeyin. kedi, köpek ısırmalarında ya da kedi tırmalamasında ilgili bölge önce bol su ve sabunla temizlenir, yıkanır sonra hastaneye gidilir.
0
bilmemkacincinick
(08.10.12)
kuduk veya tetanoz olma ihtimalin çok çok düşük. ancak belli bir süreyi geçtikten sonra tedavisi olmayan hastalıklar bunlar. yani oyuna gelecek iş değil.

not: defalarca tırmalandım ısırıldım, aşı olmadım. hayattayım ama bence sen aşı ol.
0
orpheus
(08.10.12)
Ben iyice sabunlayıp yatayım en iyisi. Sabah da erkenden gideyim hastaneye :((

Teşekkürler yardımlarınız için. Sabah tekrar gider, benden sonra yazılanlara bakarım. Ama gerçekten çok korkuyorum iğneden. Elim de kaşınıyor. :((
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
kaşıntı mikroptan, kuduzdan değil. evet, hastane doğru karar. iyi geceler.
0
slevinkelevra
(08.10.12)
tetanoz+kuduz. zaten anlamıyorum insanlar niçin bu aşıları olmak için bir şey olmasını bekliyorlar... aile hekiminizde 5 dakikada halledebilirsiniz ücretsiz.
0
ack3000
(08.10.12)
sabunlu suyla yıkayın, en azından tetanoz aşısı vurulun.
0
meriadoc
(08.10.12)
Günaydın arkadaşlar. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
İğne fobisi olmayan insan, olanı gerçekten anlamaz. Yani korkumun boyutunu size nakledemiyorum bir kere.. Yani iğneyi görmekle alakalı değil bu korkum. Ya da enjektörün büyüklüğüyle. Ufacık bile olsa korkuyorum. Parmağımdan kan örneği almak için vurulan tabancamsı bir şey var ya; ondan dahi korkuyorum.
Yine de doktora gitmek en iyisi ama. Bunu anladım :(
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
İğne vurulmadım. Vurulamadım. Gitmedim hastaneye. Gidemedim :(
0
🌸mahsunkul
(08.10.12)
kediyi takip etme şansın kalmadıysa ya hastaneye gidip aşı olacaksın ya da "acaba kuduz mu oldum?" diye sürekli kafayı yiyeceksin. korkma mühim bi durum değil :)
0
bilmemkacincinick
(09.10.12)
valla kediyi bugün aradım ama bulamadım. muhtemelen ölmüştür :( o kadar arabanın altında kaldı yavrucağız :(
ben?
ben artık kaderci oldum yaa. :/
0
🌸mahsunkul
(10.10.12)
(3)

Teknosa'da müzik CD leri satılıyor mu ?

SeMsHoV
yeni tanıştığım bi kız arkadaşın doğumgünü var.en sevdiği sanatçı katy perry imiş.ben de albümünü almak istiyorum.fakat muğladayız eğitim için.en yakın D&R 2 saat uzaklıkta.teknosa var,carrefour var.offf hiç bi şey yok burada.ha bu arada en son albümü hangisi katy perry'nin ? :))
yeni tanıştığım bi kız arkadaşın doğumgünü var.en sevdiği sanatçı katy perry imiş.ben de albümünü almak istiyorum.fakat muğladayız eğitim için.en yakın D&R 2 saat uzaklıkta.teknosa var,carrefour var.offf hiç bi şey yok burada.ha bu arada en son albümü hangisi katy perry'nin ? :))
0
SeMsHoV
(06.10.12)
teknosada olduğunu sanmıyorum ancak bizim buradaki carrefourlarda var müzik cdsi. büyüklüğüne göre değişir ama bence carrefourda vardır. arayıp sorun
0
ack3000
(06.10.12)
@ack3000 yerine gidip bakim en iyisi zaten uzak sayılmaz.en büyük market carrefour burda.teknosada küçücük zaten olcağını sanmıyorum bende.

@erano 2-3 gün zaman varda,daha önce hiç kartla alışveriş yapmadım.
0
🌸SeMsHoV
(06.10.12)
hiç görmedim.
0
ground
(06.10.12)
(3)

Devlete karşı bütün borçlara bakılabilen sitenin başlığı

ack3000
neydi? vergi borcu, trafik cezası borcu vs bunların hepsinin bakılabildiği bir site varmış onun başlığı vardı bugün. neydi o başlık?
neydi? vergi borcu, trafik cezası borcu vs bunların hepsinin bakılabildiği bir site varmış onun başlığı vardı bugün. neydi o başlık?
0
ack3000
(06.10.12)
buff
(06.10.12)
e devlet şifresiz giremezsin
0
vejeteryan pirana
(06.10.12)
girebilirim. girdim de.
0
🌸ack3000
(06.10.12)
(3)

Emirgan'dan FB Ülker Arena'ya Gitmek

menel tenna mol
Arkadaşlar yarın 12'de Emirgan'dan çıkarsam 14.00'te FB Ülker Arena'da olur muyum? Olursam da en kısa yol nedir sizce?
Arkadaşlar yarın 12'de Emirgan'dan çıkarsam 14.00'te FB Ülker Arena'da olur muyum? Olursam da en kısa yol nedir sizce?
0
menel tenna mol
(05.10.12)
emirgandan beşiktaşa geçmek -orası size kalmış nasıl geçeceğiniz-. beşiktaştan motorla üsküdara geçmek. üsküdardan ataşehir minibüsüne binip batı ataşehir sapağında inmek. ondan sonra yürümek ya da taksiye binmek. taksi 5 liradan az yazacağı için adama binmeden 5 vereceğinizi söylersiniz yoksa almayabilir. yürürseniz de 10 dakikada gidersiniz. emirgandan beşiktaşa ne kadar sürede gidersiniz bilmiyorum ancak motor 5-6 dakika sürüyor, motordan indikten sonra 5-10 dakika ataşehir minibüsüne biniyorsunuz, 30-40 dakika civarı minibüs sürüyor, indikten sonra da 10 dakika yürürsünüz. beşiktaşa geldikten sonra minimum 1 maksimum 1 buçuk saat sürecektir. motoru tam kalkarken mi yakalarsınız son anda mı kaçırırsınız, minibüsü tam kalkarken mi yakalarsınız son anda mı kaçırırsınız gibi sorular nedeniyle tam süre veremiyorum.

önemli ekleme: ataşehire 2 minibüs gidiyor. mutlaka ama mutlaka ferhatpaşa minibüsüne binin. kozyatağından geçenler yolu hayvan gibi uzatıyor. minibüs durağında üsküdar-kozyatağı-ataşehir minibüsüne denk gelirseniz bile binmeyin ferhatpaşayı bekleyin.
0
ack3000
(05.10.12)
çok feci teşekkür ediyorum, çok ayrıntılı yanıtınız çok yardımcı olacak. Son bir soru, otobüs tercih etmek istesem saçma bir şey mi yapmış olurum Üsküdar'a geldikten sonra?
0
🌸menel tenna mol
(05.10.12)
otobüs tercih etme, hem yolu uzatırsın hem de daha fazla zaman alır. üsküdar'dan dolmuşla gitmek en iyi yol.
0
acemiyazar
(05.10.12)
(10)

Dosyayı bi siteye yükleyeyim, arkadaşım da o siteden indirebilsin -I Pad-

ack3000
var mı bunu yapabileceğim ücretsiz bir site? 190 mblık bir dosyayı arkadaşıma göndermem lazım ancak email atılamayacak kadar büyük. torrent linkini de veremiyorum. şimdi ben bu dosyayı bi siteye yüklesem arkadaşa da linkini atsam oradan indirse... oluyor mu?arkadaş i pad kullanıyor yalnız.
var mı bunu yapabileceğim ücretsiz bir site? 190 mblık bir dosyayı arkadaşıma göndermem lazım ancak email atılamayacak kadar büyük. torrent linkini de veremiyorum. şimdi ben bu dosyayı bi siteye yüklesem arkadaşa da linkini atsam oradan indirse... oluyor mu?

arkadaş i pad kullanıyor yalnız.
0
ack3000
(02.10.12)
www.dosya.tc adresine rarlayıp yükleyin, karşı tarafa link verin ipad'den pek tabii rahatlıkla indirebilir.
0
guest
(02.10.12)
gmailden google drive'a yükleyin, ordan paylaşın, belli kişilerle ya da herkesle paylaşma ayarı da var. atarsınız linki indirir.
0
9kuyruklukedi
(02.10.12)
kısaca wetransfer.com
0
SpecialisT
(02.10.12)
@ 9kuyruklukedi

o kişinin de google drive yüklemesi gerekir mi?
0
🌸ack3000
(02.10.12)
hayır. gmail hesabı olmasa bile indirebilir.
0
9kuyruklukedi
(02.10.12)
yoksa siz hala dropbox kullanmıyor musunuz
0
sanal uyku
(02.10.12)
@kuyruklukedi

az önce denedim ve gmail hesabı olmadan indirilemiyor. ya da ben beceremedim?
0
🌸ack3000
(02.10.12)
bi de yandex disk çıktı dropbox alternatifi. tavsiye ederim.
0
winstoncash
(02.10.12)
bana bu akıl geçen hafta verildi (burda sordum) ve başarıyla uyguladım. bir yerde hata yapıyorsunuzdur ama buradan çözecek kadar kudretim yok.
0
9kuyruklukedi
(02.10.12)
Dropbox ya da Divshare işini görür.
0
metal revolution
(04.10.12)
(3)

üniversite bölüm değişikliği

unalbey
merhabalar. bu yıl bir üniversitenin iletişim bölümlerinin bir-ikisini alabildiğim halde tarih bölümüne düştüm. sene sonunda basın ve yayın bölümüne geçiş yapmak istiyorum. bunun için neler gerekli? farklı falülteler arası geçiş yapılabilir mi? teşekkürler..
merhabalar. bu yıl bir üniversitenin iletişim bölümlerinin bir-ikisini alabildiğim halde tarih bölümüne düştüm. sene sonunda basın ve yayın bölümüne geçiş yapmak istiyorum. bunun için neler gerekli? farklı falülteler arası geçiş yapılabilir mi? teşekkürler..
0
unalbey
(30.09.12)
üniversiteden üniversiteye göre değişiyor. okulun sitesinde yazar gerekli şartlar. ama hiçbir üniversitede değişmeyen tek şey not ortalamanın yüksek olması gerektiği.
0
ack3000
(01.10.12)
evet. o kadarını biliyorum. geçiş yapıp bu konu hakkında fikri olan yok mu?
0
🌸unalbey
(01.10.12)
üniversiteni söylersen daha fazla bilgi alabilirsin. zaten kısa bir araştırmayla üniversitenin sitesinde cevabını bulabilirsin. üniversiteni bilmeden nasıl yardımcı olalım yukarıda da yazdım
0
ack3000
(01.10.12)
(9)

ETLİ çiğköfte dolapta 1 gün bekledikten sonra yenir mi?

hlyakk
bakteri üretir yenmez diyorlar ama doğru mu bilen varmı?
bakteri üretir yenmez diyorlar ama doğru mu bilen varmı?
0
hlyakk
(30.09.12)
Bakteri uretir,dogrudur
0
fraise
(30.09.12)
yani yenmez mi :(
0
🌸hlyakk
(30.09.12)
Ben yenmez diye biliyorum ama deneyin isterseniz, zehirlenmezseniz yenilir demektir :)
0
fraise
(30.09.12)
Ben çok yedim, ölmedim. :)
0
faith no more
(30.09.12)
oha nasıl yenmez? şimdi yenir demiyim ama bırak 1 gün sonra yemeyi 2 gün sonra bile yediğim oldu henüz sıçarken bile problem yaşamadım bu sebeple. çok sık yaptığım bir şey çiğköfteyi 1 gün sonra yemek.
0
ack3000
(30.09.12)
Ben bakteri urettigini biliyorum sadece,icindeki cig et cunku.Olursunuz filan demedim zaten saglikli degil o kadar.
0
fraise
(30.09.12)
'Etli çiğ köfte bir kaç saat içerisinde tüketilmeli' işin uzmanlarının ortak fikri.
0
arandur
(30.09.12)
annem öz urfalı, babam da doğma büyüme urfalı, onlar yiyor. babamın 4 sene önce 50 yaşında 4 damarı değişti, annemin maşallahı var :)

ye kısacası.
0
ferishtah
(01.10.12)
Yenmez kesinlikle. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın yenmez.

Eğer Urfalı birini bulursanız sorun, çiğ köfte bir şekilde artarsa kocaman yassı köfteler haline getirip pişirir ve öyle saklarlar. Aksini söyleyene itibar etme
0
mikail bey
(01.10.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.